Hart-Sm

Żary

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 146 ocen.

Opinie o Hart-Sm

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hart-Sm

Pracownik

Najgorszy zakład (usunięte przez administratora) pracy z jakim do tej pory miałem okazję współpracować... pensje to jakiś żart pomijając fakt okradania pracowników z tego, co faktycznie im się należy. Chore wewnątrz zakładowe przepisy pracy, które dzialają tylko na korzyść pracodawcy... totalny wyzysk... ŻENADA... i jeszcze jedna uwaga nie tylko moja do pracodawcy... " jaka płaca - taka praca " Proste jak .....

Hanna

@Nick, @Artur, @anonymous, proszę Was o przeniesienie się z Waszą prywatną dyskusją do jakiegoś innego miejsca. Powtarzam, rację bytu na tym wątku mają tylko merytoryczne opinie o Hart-Sm jako pracodawcy, które muszą ponadto przestrzegać regulaminu tego forum.

Gość

Przy zmianie umów ukradziono nam 5% wynagrodzenia za godzinę Taki to zakład

Artur
@anonymous 25.01.2018 21:11

Zgadza się we wszystkich tyłkach jesteś

Nick
@Artur 25.01.2018 23:51

Co? Boli jak cię obrażają, a ty nie wiesz kto pisze, ha, ha.

Hanna

Chcę Wam przypomnieć, że to forum na którym jesteście aktywni, służy gromadzeniu wyłącznie merytorycznych opinii o Hart-Sm jako pracodawcy. Proszę również o przestrzeganie regulaminu tego forum, co oznacza, że wpisy dodawane przez Was nie mogą m.in. zawierać wulgaryzmów i obrażać innych osób.

marti

Za chamstwo, prostactwo, brak kompetencji, nieefektywne zarządzanie zakładem płaci Nas Kochany Szef.

prodakszyn manager inrz Lukasz

Proponuję zmienić nazwę firmy na "Гарт См" Naszym przyjaciołom z ukrainy będzie się łatwiej z aklimatyzować.

ktoś
@prodakszyn manager inrz Lukasz 16.01.2018 19:53

Ludzie tylko narzekają kierownicy to Łukasz tamto nie widzą plusów same minusy

ktoś

Kierownictwo na zielonej hali , Buraki ,Cwaniaki

gość
@ktoś 13.01.2018 07:49

Myślą ze im wszystko wolno jak są kierownikami cmoknąć

Pracownik

Wesołych Świąt wszystkim pracownikom Hart-SM !

Łukasz

http://www.telewizjazary.pl/wiadomosci/22136,spotkanie-wigilijne-w-saint-gobain a wam wielki kuta....

Artur
@Łukasz 20.12.2017 21:29

Zjaramy się z Łukaszem i Pawłem , będzie niezła beka z tego że kazaliśmy pracować między świętami choć nie ma co robić .ale fajnie będzie

Je...bac...hart...sm
@Artur 21.12.2017 08:55

Haha wy i palenie wy po majeranku byscie tydzien nacpani chodzili..hahah beka z tych co w kurniku

Hanna

Proszę Was o to, abyście dodawali na tym forum wyłącznie merytoryczne opinie dotyczące pracy w Hart-Sm. Jak w tym momencie możecie ocenić swoją współpracę z tym pracodawcą? Jakie warunki pracy Wam zapewnia? Istnieje szansa na podnoszenie swoich kwalifikacji i awanse wewnętrzne?

Jo

W harcie cwaniaki w biurze każą podania o pracę zostawiać i czekać aż zadzwonia ,i ludzie zostawiają,a w ten sposób robimy magazyn z.robolami na zapas ,ktoś chce podwyżkę to wont ,bo jest pod ręka już podanie z nowym zmiennikiem i tak to dziala w calych zarach.ludzie jak niema pracy to podań nie zostawiajcie portierom i innym tam bo sami se szkodzimy w ten sposób .pzd

Nick
@Jo 20.12.2017 11:29

Jeśli chcesz coś napisać publicznie, to mam prośbę: poproś kogoś dorosłego by sprawdził twoją pisownię, bo jest porażająca. Ortografia i stylistyka, to kompletne dno. Żałuję, że to przeczytałem.

Pępek świata
@Jo 20.12.2017 11:29

Pajac

Kontrahent

Witam, czy ktos mi moze podac namiary na dyrektora logistyki do spraw importu i eksportu ? Jako operator logistyczny chcielibysmy z ta firma nawiazac wspolprace ale ta Pani na centrali taka niemila , ze hoho. Kolega -Niemiec dzwonil do nich to mowil ze tragedia.

Kotrahent
@Xxx 13.12.2017 01:48

A jak sie ten kierownik nazywa ?

Pracownik
@Kotrahent 20.12.2017 11:33

Jak się pan\pani dodzwoni to na pewno się przedstawi :)

anonymous

Chciałabym się coś dowiedzieć o MARCINIE elektromonterze. Co to za gostek

kasia
@anonymous 18.12.2017 20:06

A co chcesz od niego

121212

Wy ludzie jesteście najzwyczajniej w świecie ŻAŁOŚNI. Jak to mówi słynne powiedzonko " CWANIAK W NECIE P**DA W ŚWIECIE". A czemu???? A temu, że przez cały czas milczycie. Po toaletach ewentualnie chodzicie i swe oburzenie ogłaszacie. Teraz do strajku namawiacie? Tak na co dzień to każdy sobie rzepkę skrobie. Każdy dba o swój tyłek. I jak trzeba to nie jeden z was kierowniku w du.. włazi, ale jak już komuś innemu pójdzie na rękę, to ta osoba jest już dupowłazem, a wy niby kim jesteście. Nie mówię, że te zarobki są adekwatne do pracy? I czemu według tych dłużej pracujących, ci pracujący z krótkim stażem mają dostawać MNIEJ! Dlaczego? Nie każdy niby doświadczony pracownik jest lepszy. Tacy w tym zakładzie zazwyczaj więcej mówią niż robią. To nie staż pracy świadczy jakim pracownikiem jesteś, a to co robisz i jak robisz. I 12-stki nie koniecznie robią ci co włażą w (usunięte przez administratora) kierownikom, może do waszych ograniczonych mózgów nie przyszła myśl, że ktoś potrzebuje pieniędzy? A co do nadgodzin. Prawda jest taka, że wszyscy się oburzają, że nie dają robić nadgodzin Polakom, tylko Ukraińcom. Z nami wszystkimi jest to tak, że albo nam się chce albo nam się nie chce. Jak nam się nie chce, to trudno MAJĄ PRZECIEŻ UKRAINĘ, ale jak nam się chce a nie ma już jak, to POLAKÓW MAJĄ ZA NIC! Wy się ludzie zastanówcie co wy sobą prezentujecie. Skoro wam wszystkim tak źle, to zmieńcie pracę, a nie odgrażacie się w internecie. Przecież wszyscy doskonale wiemy, że tak było, jest i będzie w harcie. Milionów zarabiać tam nie będziemy...

Polak
@1212 15.12.2017 08:34

Praca sama w sobie nie jest zła. Co ja tam robie? Ciągle wierzę, że zmieni się podejście do ludzi, którzy tam pracują i starają się robić to najlepiej jak potrafią. To właśnie robię

Alex
@1212 15.12.2017 08:34

Zarabiam na chleb tumanie

Ktos Je..ba..c Hart Sm

Na Logistyce bedzieie sam pan Mateusz W po 12h robic bo nikt inny nie zostanie:-)pozdrawiam pana Matusza:-)Kolega z Masiapa:-)ps jestes nadgorliwy:-)

Ktoś
@Ktos Je..ba..c Hart Sm 14.12.2017 00:14

Na Masiapie też są tacy :)

***

Bla bla bla .. Hart-SM wcale nie jest zła firma .. prawdopodobnie wypowiadają się tu osoby które nie mają porównania z innymi firmami w Żarach. Ze wszystkim można się dogadać ( np. wolne czy zamienić się zmianami itp.) I podwyżki też są . Ale najpierw trzeba się wykazać i udowodnić , że zależy ci na tej pracy . Więc Zamiast narzekać na pracodawcę i kierownictwo weźcie się za robotę , a na pewno to docenią.

ktoś
@*** 28.03.2017 20:53

Lizuski są wśród nas

byly pracownik
@*** 27.03.2017 00:42

ja wlasnie zwolnilam sie z pieprzonego hartu i jestem zadowolona bynajmniej szanuje moj obecny pracodawca pracownikow nie to co w harcie od dwoch miesiecy pracuje gdzie indziej a pszysuguje mi karpiowe nie to co w harcie ze rok trzeba przeprowadzac wienc wiencej skorzystalam zwalniajac sie

Myśa

Do Kadr i Szefostwa!!! Czytajcie uważnie.. szykujcie dobrze piszący długopisy, ponieważ będą wam potrzebne do podpisania wypowiedzeń, których w najbliższym czasie jak się zapowiada będzie sporo. I za niedługo Panie w szpileczkach i Panowie w półbucikach sami wskoczycie w robocze obuwie, bo nie bedzie komu pracować. Bawcie się dobrze.

haha
@Myśa 13.12.2017 17:35

Oczywiście przy maszynach bawcie się

ONA...
@Myśa 13.12.2017 17:35

Cale szczescie konczy mi sie umowa :) od stycznia zegnam ten syf !!!

????

Strajk nic nie da bo znajdą się osoby co dalej będą tyrać po 12h i soboty bo hart to dla nich całe życie a reszta zostanie wrogiem.Najlepsze rozwiązanie dać wypowiedzenie i iść na l4 pracy jest pełno.Wiec koledzy i koleżanki od 01-01-2018 odpoczywamy ???? Pozdrawiam całą kadrę kierowniczą.Szykujcie się na zmiany i Wesołych świąt ???? życzę

Pracownik
@???? 13.12.2017 20:11

To te wszystkie lizuski trzepią nadgodziny . Ale jak zostanie ich kilkoro z ukrainą na głowie to szybko uciekną z tego zakładu

Stary pracownik

Zróbmy strajk włoski jesteśmy A nas nie ma Ukraina da radę sami się ustawia

Polak
@Stary pracownik 13.12.2017 18:45

Sami hahaha dobre

ktoś
@Stary pracownik 13.12.2017 18:45

To nie gadajcie tylko zróbcie

zmiany

nie pracuje dlugo, podobało mi się nawet, teraz co słyszę i widzę to porazka. dobrze że nie mam długiego okresu wypowiedzenia, wesołych świąt dla pracowników i może do zobaczenia w innym zakładzie;)

l4

a ja byłam tydzień na l4 i mi się nie należy zapomoga świąteczna

!!!!!!STRAJK!!!!!!!

ZACZYNAMY STRAJK? ?? JUZ PORA! !!!!

krysia
@!!!!!!STRAJK!!!!!!! 13.12.2017 16:12

Nikt się nie odważy zacząć strajku wszyscy w gębie mocni ale co do czego to cisza

ONA ...

To jest chory zaklad !! Brak szacunku do pracownika a dzisiaj potwierdzili to w 100 % wyplacajac hmm ... nie wiem jak to nazwac zapomoga hehe I te kierownictwo serdeczne hehe nie ktorzy to nawet szkoly nie maja hehe ale to sie tam nie liczy !! Liczy sie tylko brak szacunku do polskiego pracownika przez kierownictwo

Ktoś
@N 12.12.2017 21:29

Nie tylko na zielonej

ktoś
@N 12.12.2017 21:29

Ulubieńcy i lizo (usunięte przez administratora) lachociągi

marti

Praca w Hart -Sm Żary: Na wejściu (usunięte przez administratora) już Cię Cieć Maliniak, bo czekasz jak głupek na portierni do 5:40 a jak wejdziesz minutę wcześniej to jesteś wrogiem zakładu i (usunięte przez administratora) A od 6 do 14 brak organizacji, totalny chaos, wszystko na już....

żałosne

weźcie się w garść ludzie, jedyny zakład w Żarach, że tak źle a wciąż tam robicie? (usunięte przez administratora) za marny grosz i śmieszne karpiowe, to śmiech na sali. Cały rok robić dla zapomogi i to bez dnia zwolnienia.

pracownica

Może powinniśmy zwolnić tempo i olać pracę w soboty? Dopóki idą wysyłki a Szefowi nie spada słupek zysków to nic się nie zmieni. Jeśli nie pojedzie kilka wysyłek na czas to może się obudzi i doceni te ostatnie polskie szczury,które zostały na tonącym okręcie.niestety na kadrze Ukraińskiej,jeśli zabraknie Polaków łódeczka popłynie już tylko na dno...

Buraki
@pracownica 13.12.2017 12:34

Tak by było można zrobić ale na logistyce za dużo lachociągów aby coś zrobić

STRAJK!!!!!
@pracownica 13.12.2017 12:34

Ja zwalniam. Zachęcam do tego samego. Inaczej nic się nie zmieni. Nadal będziemy tylko numerkiem karty, która przynosi zysk. Najwyższa pora pokazać jak zakład będzie funkcjonował bez zaangażowania Polaków! !!!!!

nostradamus

Kto wie, czy za rogiem nie stoją łysy z bobem?Nie obserwują zdarzeń i nie spełniają marzeń? ;)

Bicekklatamalolata
@nostradamus 13.12.2017 08:33

Bo warto mieć marzenie i w harcie nie doczekać ich spełnienia !!

Ja

W ramach podziękowania za tą zapomoge życzę właścicielowi, aby kiedyś musiał wyprawic święta dla rodziny za 400 zl. Niech się spełni.

Tabaluga

A ja za te pieniążki z dodatku świątecznego, potocznie zwanego karpiowym, wybieram się w Bieszczady. Serdecznie pozdrawiam cały zespół pracowników i w szczególności całą kadrę kierowniczą dzięki, której będę mógł spędzić najwspanialsze święta Bożego Narodzenia :)

clik clik
@Tabaluga 21.11.2017 07:56

Nie zapomnij wysłać kartki świątecznej ????

Xxx
@Tabaluga 21.11.2017 07:56

No to ku..a pojechałeś

????

Oczywiście dziękuję bardzo za podziękowanie po tylu latach pracy ,gdyż nie wszyscy dostali ale to nic Nieważne że człowiek przychodził na każde skinienie palcem kierowników odkładając życie prywatne na bok dając sie poniżać.Teraz pokazano nam ile dla nich znaczy nasze poświęcenie Poniżej normy

@ni@

Nie mogli dać więcej, bo dla ukraincow na wypłatę zbierają. Oni z tych codziennych 12 godzin pracy pracują 7, 8 godzin, wiec my musimy resztę dopłacić . Żal

Lukasz B

Ja tam dostalem 2000zl tak jak mowilem:-)pozdrawiam wesolych swiat:-)

Nienormalna

Pracuje w tej firmie ponad 17at i płakać mi się chce jak pomyślę że poświęciła temu zakładowi tyle lat jest coraz gorzej a wymagania coraz większe rzygać mi się chce jak mam iść do pracy . A świąteczne to takie żeby nam mordy zamknąć że przecież dali niech sobie szefostwo i kierownicy sami robią w soboty i w przerwie świątecznej

zawiedziony

400 zł, co ja sobie za to kupię hmm... święta na bogato!

zawiedziony
@kasia 12.12.2017 19:21

tak tak, naobiecywal i nagle kadry przejmują decyzję o świątecznym, żart

kasia
@zawiedziony 12.12.2017 19:27

On mógł obiecywać ale co z tego to nie on dysponuje kasą co tu dużo mówić

Xoxo

W imieniu swoim i reszty pracowników dziękuję za 400 zł karpiowego . Cały rok na to pracowaliśmy. Dziękujemy...

xoxo
@kasia 12.12.2017 18:12

Nie marudzę. Jestem w szoku, że to aż tyle. No po prostu SZAPOBA dla szefostwa!

kasia
@xoxo 12.12.2017 18:44

Nie tylko ty jesteś w szoku reszta ludzi nie tego się spodziewali (:

Ktos Je..ba..c Hart Sm

Od Nowego Roku zapraszamy pracownikow w firmie zrobi sie Luzniej:-)pozdrawiam szefostwo Wesolych Swiat

karpiowe 400
@Ktos Je..ba..c Hart Sm 12.12.2017 17:23

Oj napewno .

Od 1.01.18 na wypowiedzeniu
@Ktos Je..ba..c Hart Sm 12.12.2017 17:23

Nareszcie zrobi się miejsce dla kolejnych ukraincow. Życzymy właścicielowi udanej współpracy z Ukraina

Paro Wózek

Właściciel nie przewiduje kasy ani na podwyżki ani na świąteczne! Nie ma złudzeń. Po Nowym Roku w firmie zrobi się dużo luźniej. Mimo wszystko wesołych świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego roku.

Paro Wózek
@Nadzieja 09.12.2017 22:25

"Nadzieja" umiera ostatnia:-)

Zdegustowany
@Paro Wózek 08.12.2017 19:47

Jednak dali. Po 400 zl dla wybranych. To był strzał w filary tej firmy. Chyba nie zdają sobie sprawy z konsekwencji.

PAWEŁ

właśnie nastąpił początek końca DZIĘKUJEMY ŁUKASZ !!!!!!

Kris
@PAWEŁ 22.09.2017 23:33

Był sobie początek a zaraz nastąpi koniec

Ivopedia

Och! Ach! 20 groszy, tylko nie płacz proszę! 20 groszy, w zębach tu przynoszę! Jedynie może uratować się jednzęb (kapsle piwa otwierać & nie tylko). To nasza "lingwistyczna" reklama zakładu. Jensyk francuski, wszak znanym jest od fszech czsóf!

Polizg

Jak to możliwa że najniższa stawka to około 12 zł na rękę ,a dostajecie 10 .Coś tu nie gra

Zmęczony tym zakładem
@Polizg 23.04.2017 15:09

10 lat pracy stawka 10.8. Stanowisko operator. Pracownik Ukraiński całkowicie zdany na pomoc Polaka 1 tydzień pracy 12 zł. Coś dodać?

kasia
@Polizg 23.04.2017 15:09

Wszyscy wiemy czyja to jest zasługa w tym zakładzie kto jest głównym winowajcą ze Polacy się zwalniają bo mają już dość ,brak szacunku Pana B

Hanna

@HAHA, Twoim zdaniem Hart-Sm nie zapewnia swoim pracownikom rozwoju. Co możesz jeszcze powiedzieć na temat pracy w tej firmie, odnosząc się do własnego doświadczenia? Czy istnieją argumenty za rozpoczęciem pracy u tego pracodawcy?Każda uwaga będzie ważna dla osób poszukujących zatrudnienia.

Pracownik
@Hanna 08.12.2017 00:27

Tutaj nie ma czegoś takiego jak rozwój pracownika ..

Hanna

Czy w Hart-Sm jest możliwość rozwoju pracownika?

HAHA
@Hanna 07.04.2017 11:42

Rozwoju to jakiś żart nie niema czegoś takiego

anonim

(usunięte przez administratora)

ronaldo

Brawo jestem tego samego zdania jesteś takim samym pracownikiem jak każdy pracujący w tej Firmie a zachowuje się jak Pan .B

kasik

To prawda snobek nic więcej zachowuje się jak P.B identycznie , nie jest lubiany ,wcale się nie dziwie

Anka

Pracowalam tam parę lat zero szacunku dla pracowników od kad jest Ukraina to Polacy się nie liczą. Najważniejsze na logistyce na obróbce jest miec pomalowane usta i paznokcie. Wtedy wszystko zalatwisz u kierownika. Chcesz urlop albo jesteś na zwolnieniu lekarskim to zapomnij ze będzie Cię traktować jak człowieka. A świąteczne tylko dla lizusow !!!!

kasik
@Anka 04.12.2017 19:01

Święta prawda jak jesteś ładna masz pazurki usta wymalowane to ma się wielkie szanse lepsze traktowanie u kierownika z logistyki on lubi .takie wymalowane . To są chyba kryteria do przyznawania podwyżek

kasik

Tego się nie doczekamy żeby cos z nim zrobili . takie (usunięte przez administratora) się utzymują do końca gnębią słabszych wykorzysta naiwnych ma swoich lizusów

Boski

zebranie nic nie da pan B wie lepiej stówa świątecznego to jest śmiech na sali.

Smiech

Straszna firma tyle co sie slyszy.Niedlugo sama Ukraina bedzie tam pracowac.I nikt nie robi nic w tym kierunku zeby to zmienic.Reka reke myje w tej firmie.A jakosc szkla coraz gorsza I nikt sobie z tego nic nie robi.

Ivopedia

Niestety, witki opadają. Ukraina robi co chce, Polacy gnębieni są przez "kierowników"! Przerwa dla Ukrainy to 30 min...i nic! Zero konsekwencji, zero reakcji! Polacy, minuta po, i(usunięte przez administratora) Ukraincy po prostu tak mają, więc sorki...większość ma (usunięte przez administratora)Żegnają się z PL Polacy, witamy Ukrainę. Nowe maszyny po co na logistyce? I tak nie macie operatorów.

kasia
@Ewa 02.12.2017 19:21

Trzeba jeszcze raz spróbować wszyscy nie tylko jedna hala ale dwie stanąć i to żeby było skutecznie .

Ewa
@kasia 03.12.2017 10:31

Większość ludzi już nie chce się odzywać gdyż ci co postanowili się przeciwstawić temu wszystkiemu są w karygodny sposób mobbingowani przez kierownictwo a wytrzymałość psychiczna jest tylko do pewnych granic .Szefostwo twierdzi że polakom nie chce sie pracować.Ludzie chcą pracować ale nie za takie pieniądze i w takiej nerwowej atmosferze ale skoro nie potrafią uszanować tych Polaków co jeszcze zostali to niech się nie dziwią że ludzie z tego zakładu się zwolnią

clik clik

Dajcie spokój Łyse kolanko ma chwilę sławy wiec niech korzysta póki może Dobrze że co trochę przyjeżdżają nowe to się nie nudzi Z pewnością ciacha siedzące na górze z hali obok mu zazdroszczą bo tam same emerytki robią a też by chcieli młode

kasia
@clik clik 01.12.2017 20:02

Popatrzec może to nic nie kosztuje

Zadowolony

Najlepsza firma na świecie

Łukasz
@Who is the Best 09.11.2017 22:27

A kto? mi jest zajebiście

ktoś
@Łukasz 10.11.2017 10:08

Chyba nie Łukasz .B.

Monika

Nie polecam tego zakładu!!! Ukraina górą w szczególności na logistyce. Polka musi zapier.... aby kochanice kierownika mogly leżeć i nic nie robic! Wielki hejt

kasia
@Monika 01.12.2017 12:56

Dobrze powiedziane kochanice kierownika stwierdzony fakt

Zostaw opinię o Hart-Sm - Żary

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hart-Sm