Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE

Uchylsko

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 42 ocen.

Opinie o Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE

Jasiek

Sami piszecie jak traktowaliście firmę i nie dziwiłoby mnie gdyby się okazało, że firma podziękował wam za pracę. Tylko nie piszcie bzdur o firmie ponieważ jest spoko!!

Margr

Podobno Pani Ewy już nie ma w firmie a ja przez nią odeszłam! Co za człowiek. Wszystkim utrudniała życie i robiła mobbing. Okropna kobieta. Udawała taką porządną i uczciwą a okazało się, że mieszała od dłuższego czasu w sprzedaży nawet mowa jest o naganie. Podobno musieli odsunąć ją od sprzedaży. Firma powinna się cieszyć, że jej nie ma a i tak szefowie wszystkiego nie wiedzą... Jeżeli poszła do byłych pracowników firmy to trafili swoi na swojego. P.Ewę wspominam bardzo źle brrr, ale firmę raczej dobrze, robota była fajna.

Tobie życzę tego samego

GPS sprawdzany na bieżąco, mobbing i samowola właściciela, a jeszcze te podslucchiwanie ba telefonach służbowych... Tyle czasu minęło a nadal o tym myślę to sie pod paragraf nadaje. Nie polecam szczerze!

Współczujący Tego tamtego
@Tobie życzę tego samego 07.04.2017 09:55
GPS sprawdzany na bieżąco, mobbing i samowola właściciela, a jeszcze te podslucchiwanie ba telefonach służbowych... Tyle czasu...

To fakt. Co to za kierownik sprzedaży. Ta godzinka, dwie drzemki w pracy- przecież nikomu nie przeszkadza!!! Ten wyjazd do pracy dwie godzinki późnie. No cóż to takiego? Gdy drzemka napadła mnie pod sklepem to brrr- mobing- klienci dzwonili do firmy! Co za ludzie a gdzie wyrozumiałość. Nie pamiętają, jak ważny jest sen dla człowieka! Gdy się włamałem na serwer , tak tylko tak, bo człowiek ciekawy jest, to też- zupełny brak wyrozumiałości!

Doświadczony

To tak pięknie brzmi - dobra atmosfera, dobre warunki, dobre godziny pracy. Wiem z doświadczenia, że całkiem nieoczekiwanie można kogoś DOBRZE zaskoczyć zwolnieniem. Jednym słowem pełna "kultura".

AiJ

Jak czytam te różne wypociny to się dziwię ludziom. Wcale nie jest tak źle. W tej chwili mają całkiem niezłe warunki. Dobre godziny pracy. Kartki im się dobrze sprzedają w Polsce i w Niemczech. Po co to wypisywać jakieś wyssane z palca historie. To tylko jacyś zazdrośni ludzie piszą takie brednie, nie pracownicy, bo atmosfera jest w tej chwili fajna. Polecam firmę.

AktPH

Dla wyjaśnienia. Byli pracownicy - ( usunięte przez administratora )podrabiali przez jakiś czas kartki ARTISa. Chodzi o "metodę chińską", czyli dosyć dokładnie. Kartki te są w obiegu i stylem bardzo przypominają oryginalny wzór, czyli kartki ARTIS-Collage. Ich wpisy tutaj są pełne rozgoryczenia i obelg. Chyba trzeba im współczuć. Co do Artisa to- świetnie! Keep it up!

new

Śmiechu warte są te uwagi o tym, że Artis podrabia kartki dkcard ( Artis istnieje od wielu lat a dkcard ile 2-3 lata?), jest dokładnie odwrotnie. Dodatkowo Panowie z konkurencji liczą, że jak podebrali Artisowi nie jaką EW wraz z bazą klientów to Artis upadnie. Nic bardziej mylnego, odkąd jej nie ma, w firmie jest w końcu normalna atmosfera i wszystko wraca na właściwie tory. Dkcard tylko pogratulować doboru pracowników haha. Może nie zarabiamy kokosów (chociaż zarobki znacznie sie poprawiły) ale wyplata zawsze na czas. Nie mówię, że jest idealnie ale z pewnością nie jest źle, a dzięki ekipie jaka tam pracuje chce się chodzić do pracy!

Znajoma
@new 30.03.2017 17:28
Śmiechu warte są te uwagi o tym, że Artis podrabia kartki dkcard ( Artis istnieje od wielu lat a dkcard ile 2-3 lata?), jest do...

Panowie z konkurencji mają głęboko gdzieś tego artisa. To były pracodawca cały czas o nich myśli i nie może przeboleć, że DKCARD nadal istnieje i ma się całkiem dobrze. A artis? Brak nowych pomysłów, powielanie wzorów w trzech różnych kolekcjach. Brawo projektant! :) No, ale wg nich wszyscy ich podrabiają...buuuu :) Jakie to żałosne... Trochę samokrytyki! ;)

Lidia
@Znajoma 31.03.2017 13:28
Panowie z konkurencji mają głęboko gdzieś tego artisa. To były pracodawca cały czas o nich myśli i nie może przeboleć, że DKCAR...

Brawo Projektanci ARTISa. Super serie, piękne zdjęcia, piękne pisma, teksty. Wasza nowa, styczniowa Kolekcja schodzi mi świetnie. Czekam na obiecaną Gl. Pozdrawiam z Opola

PrzCh

Co do pracy konfekjconera. To czy trzeba pakować książki czy kartki czy jeszcze coś innego?

Chałupniczka
@PrzCh 29.03.2017 11:43
Co do pracy konfekjconera. To czy trzeba pakować książki czy kartki czy jeszcze coś innego?

Głównie konfekcjonuje się kartki i czasami torebki na prezenty. Na kartki nakleja się aplikacje lub kokardki. Czasami też dochodzą inne dekory. Kartki mają swój cennik w zależności od kolekcji lub motywu. Firma wydaje półprodukty przeprowadzając wcześniej odpowiednie szkolenie. Na początku trzeba poćwiczyć a z czasem idzie coraz lepiej i szybciej. Praca czysta i przyjemna. Polecam.

Znajoma Jaworzno
@PrzCh 29.03.2017 11:43
Co do pracy konfekjconera. To czy trzeba pakować książki czy kartki czy jeszcze coś innego?

Bardzo ciekawa firma, przyjemny temat, ciekawe pomysły, oryginalny design. Od lat tyle pięknych Serii! Tylko tak dalej! Swoją drogą - widać Was wreszcie więcej.

Były PH

Co do podrabiania to nie dziwię się, że byli pracownicy ARTISa naśladują ich styl. To typowe dla wielu firm w Polsce. Nie ma pomysłu to się zrzyna! Z tego co wiem ARTIS-Collage to firma polsko-niemiecka, kierowniczka artystyczna ma studia plastyczne w Polsce i w Niemczech i jeszcze gdzieś tam. Jakieś kursy międzynarodowe itd. Za sobą karierę na zachodzie. Bawią się teraz w eksperymenty w Polsce. Z drugiej strony- co do ich podrabiania, to wydaje mi się to trochę dziwne. Ich styl jest typowo zachodni, nie da się ukryć. Jak ktoś ich naśladuje, jak byli pracownicy to widać od razu. Spotkałem się z takimi uwagami w sklepach. Tylko po co? Są też dobry, inne i polskie firmy, które mają super projekty.

Były PH
@Były PH 28.03.2017 13:23
Co do podrabiania to nie dziwię się, że byli pracownicy ARTISa naśladują ich styl. To typowe dla wielu firm w Polsce. Nie ma po...

Ojojoj, grunt się artisowi pali pod nogami, ze takie desperackie posty produkuje? Zdecyduj się człowieku, to się dziwisz, czy nie dziwisz? Bo jak na razie to bełkoczesz. Kartki artisa nie są wyjątkowe. Są jednymi z wielu. Nie ma co podrabiać.

APC

Jeżeli chodzi o pracę chałupniczą to po rozmowie telefonicznej lub wizycie w firmie odbywa się szkolenie. Doświadczone w temacie Panie pokazują jak dokładnie przygotować towar, krok po kroku. Jest okazja poćwiczyć i popytać. Polecam

Kari

Jak wygląda praca chałupnicza w tej firmie? Słyszałam, że potrzebują dużo chałupników. Na czym to polega?

chałupniczka
@Kari 27.03.2017 20:40
Jak wygląda praca chałupnicza w tej firmie? Słyszałam, że potrzebują dużo chałupników. Na czym to polega?...

Szczerze, to nie polecam. Wypłaty nieterminowe, a stawki zmieniają się wg. "widzimisie" szefa.

AM
@chałupniczka 28.03.2017 08:41
Szczerze, to nie polecam. Wypłaty nieterminowe, a stawki zmieniają się wg. "widzimisie" szefa....

To pisze ktoś, kto nie ma aktualnie żadnego kontaktu z firmą i tam samym bieżących informacji. Na stan dzisiejszy - praca chałupnicza wypłacana jest na bieżąco co miesiąc. Można w każdej chwili zadzwonić i zrobić termin. Polecam serdecznie.

Drukarna Kraków

Gratuluję Nowej Kolekcji! Jest piękna. Proszę o pamiętać o przykładach.

Znajoma znajomej :)
@Znajoma 29.03.2017 14:10
Jak tak dalej pójdzie to przez tyle wpisów dostaną nagrodę i wylansujecie ich na celebrytów! Chyba na to liczy firma bo nie us...

Firma nie usuwa negatywnych komentarzy, bo nie może. Wszystkie są zgodne z prawdą. Poradnia terapeutyczna dla byłych pracowników? Sami sobie wystawiliście ocenę! Brawo! :)

Sostrzegawcza
@Znajoma znajomej :) 31.03.2017 12:33
Firma nie usuwa negatywnych komentarzy, bo nie może. Wszystkie są zgodne z prawdą. Poradnia terapeutyczna dla byłych pracownik...

Wiadomo przecież , że każdy może oczywiście wszystko usuwać, ale po co?! Widocznie firma ma dobry ubaw. Co do przeszłości nie będę się wypowiadać (jestem parę lat a firma jest ponad 20), ale aktualnie jest super atmosfera, wydaje mi się, że we każdym dziale. Dużo się dzieje, przybyło nowych ludzi, nowych serii itp. Ta ekipa wydaje się być super. Nawet jak byli pracownicy wpisują wypociny (przykre, że tak przeżywają odejście z firmy i nie tylko odgapiają, ale śledzą i wpisują co się da) nie ma to zupełnie znaczenia.

X

Na stronie internetowej w zakładce o nas dalej artis chwali się zdjęciami ludzi których wywalił rozumiem że to z sentymentu

Zufrid

Panowie byli pracownicy ARTIS-Collage - chętnie byśmy coś podrobili od Was ale co??????????????? ARTIS Collage obchodzi w tym roku 20lecie! Właśnie rozbudowuje firmę pod każdym względem. Wszystkie serie są oryginalne, - każdy pomysł, każda kartka, każdy wykrojnik, każda seria, kolekcja do udowodnienia prawnie ! Panowie DKCard, byli pracownicy Artisa- nie dość, że nas naśladują - widocznie źle leci skoro tak się poniżają i takie brednie tutaj wypisując. ARTIS od początku jest oryginalny i wyjątkowy na rynku polskim dlatego jest podrabiany.

PH

W tym momencie to artis podpatruje wszystkie nowości, nie tylko DKCARD, ale również innych firm i przypisuje wszystko sobie. To jest dopiero wstyd! Do tego uważają , że mają wyłączność na klientów! Firma z takim stażem, a zachowuje tak nieprofesjonalnie.Żenada!!!

Były PH

Właściciel Artisa musi być bardzo zdesperowany wypisując sam sobie pochlebne opinie. Pracownicy, jeden po drugim opuszczają go na rzecz konkurencyjnej, prężniej działającej firmy. Ciekawe dlaczego ? Skoro ta firma jest taka beznadziejna, to o co tyle szumu? :D Każdy logicznie myślący człowiek zada sobie to pytanie. Właściciel ARTIS COLLLAGE nie szanuje pracowników, notorycznie stosuje mobbing, uważa się za lepszego od innych.Płace są gorzej niż marne, a wymagania nieproporcjonalnie duże.

Moni

Co za grupa... Smutne i trochę żałosne, że zamiast robić coś nowego proponują podobne, naśladujące inne firmy kartki. Co to za "projektant"?! Zupełnie bez ambicji! Naśladowaniem daleko się nie dochodzi, najwyżej w kozi róg...

Kier.Sklep

Nieoryginalna firma. Nieoryginalny projektant i produkt. Ja z mojego sklepu usunęłam ich kartki, mimo, że proponowali taniej. Nie wspieram tego typu firm. Popieram oryginalne i pomysłowe i nienaśladujące innych firmy. Preferuję polskie produkty, a nie marne niemieckie podróby.Nie polecam.

HandPrz

Kartki tej firmy przypominają niesamowicie karti firmy DKCARD! Marna podróba! :) Te same kompozycje, te same symbole te same wykrojniki, podobne teksty, podobne serie, podobne papiery itd.

ARTIS Collage

Dziękujemy za komplement! Właśnie jest przygotowywana Kolekcja po niemiecku. Nowe motywy powinny być w sprzedaży również w Polsce od maja. Aktualne motywy można zamawiać pod numerem 32 4513326.

Iwona

W tamtym roku kupowałam od nich kartki po niemiecku. Podobyły mi sie bardzo. Potrzebuje koniecznie. Teraz nie ma ich w tym sklepie. Gdzie sie da je kupić? Jestem z Jastrzębia.

Gona

Praca od poniedziałku do piątku od 8 do 16stej. Sobote i niedziele się nie pracuje. Nadgodziny czasami, ale raczej rzadko. Da się robić.

Poszuk

Kartki tez mi sie podobaja widac je w okolicy a jak jest z nadgodzinami? Czy trzeba robic w sobote ?

Pracownica

Super firma - polecam. Nowy kierownik sprzedaży zreformował firmę i aż miło patrzeć jak pięknie leci. Kartki super, wyjątkowe w Polsce. Jestem bardzo zadowolona.

phph

Polecam, bardzo dobra firma. Dobre warunki pracy i atmosfera trochę "artystyczna", ciekawa.

phhh

dno nie polecam,

M. Chałupniczka

Chałupnicy mają wypłacane co miesiąc! Pracowałam już dla innych firm chałupniczo i wiem, że to wyjątek. To zostało wprowadzone już parę miesięcy temu. Dlatego polecam pracę w tej firmie.

Rad

Wiesz co, no te stosunki ludzkie to zawsze są różne, bo człowiek jest różny, ale w Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE nie ma z tym problemu

Byly pracownik

Mogę wrócić do pracy pod warunkiem ze zmieni sie stosunek szefostwa do pracownikow, ale tak nigdy nie bedzie

Drukarnia - Kraków

Aktualnie firma na pewno "kwitnie" i rozwija się wyjątkowo dobrze. Jedno zamówienie goni następne - z czego bardzo się cieszymy. Tylko tak dalej! Życzymy dalszych sukcesów i cieszymy się na owocną współpracę. Bardzo polecamy firmę i gratulujemy dwóch nowych Kolekcji!

Nie wazne ;)

Firma nie jest zla, lecz zarobki marne, za taka prace ktora jest tam wykonywana powinna byc bardziej platna. Nad godziny placone marnym i smiesznym groszem, szef spoko dopóki nie pojawily sie zmiany ktore wychodza na gorsze lecz nikt tego nie widZi ale zycze powodzenia, sZkoda tylko ze ciagle kogos zwalniaja i nigdy im nic nie pasuje

Były ph

Czytając komentarze poprzedników muszę stwierdzić, że prawda leży po środku, jak się zatrudniałem była świetna atmosfera jak to mówił Właściciel wszyscy byli teamem i pomagali sobie wzajemnie, utrudnienia nastąpiły po odejściu Pani Dyrektor handlowej - swoją drogą osoba do rany przyłóż, która później została oskarżona przez następcy o niekompetencję z czym się absolutnie nie zgadzam. Odnośnie następcy właściciel jest w nim zapatrzony jak w malowidło, przyjmuje wszystko bezkrytycznie i bezrefleksyjnie. Właścicielowi jak Panu Dyrektorowi brakuje jednak zaufania do pracowników, co przekłada na niskie morale u pracowników. Odnośnie zarobków, nie były najgorsze, można było wyrobić niezłą sumkę jako przedstawiciel, ale... No własnie ale - cele były jednolite dla wszystkich, dla przedstawicieli sprzedających na podstawie wysyłki towarów - jak najbardziej można było zarobić fajną kasę, ale co innego w van-sellingu, jakąkolwiek premie zrobić było strasznie ciężko. Do tego ciągłe wezwania na zakład do pracy typu - przynieś, podaj, pozamiataj. Reasumując, moja ogólna ocena to niestety 4/10 - firma ma prawo bytu i może być w przyszłości być bardzo wielka, ale trzeba to tego zmiany mentalności właścicieli oraz dyrektora, większego zaufania do pracowników. Po prostu stania się ludźmi dla ludzi, bo dopóty firma się nie zmieni na lepszei będzie rosła na to jak zasługuje, dopóki kadra kierownicza nie zmieni tego komunistycznego podejścia do pracownika. Pozdrawiam były przedstawiciel handlowy.

Marcin

Zarobki jak w innych firmach. Wymagania też. Towar dobrej jakości. Nie trzeba " wciskać" bo oryginalny i dużo nowości. Kierownik sprzedaży wymaga zaangażowania i ucziwości... To nie każdemu odpowiada. Czy nie lepiej pobiegać sobie i odreagować napięcia zamiast pisać agresywnie. Polecam szczerze, znam dużo dłużej firmę niż bartek.

bartek

Miałem nie przyjemność pracować dla tych ludzi. Określę to jednym słowem żenada, mało tego kierownik działu handlowego nie ma pojęcia o branży jak i w mojej ocenie generalnie o handlu. stawki są tragiczne wymagania wysokie absolutnie nie adekwatne do wypłat. powiem jeszcze że biuro obsługuje sobie hurtownie generujące spore obroty telefonicznie a handlowiec lata po sklepikach i kwiaciarniach etc. kierownik książkowo podchodzi do tematu i chce 15 wizyt dziennie :) odradzam szczerze

Bliska znajoma właścicielki,,

Dora trochę podejrzewam, że jesteś jednym z podrabiaczy (były pracownik). Sama jestem plastyczką po studiach i znam się lepiej od Ciebie- i to fakt, że kartki są piękne i oryginalne. Jako pierwsi w Polsce zrobili Imiennik, Cyferki Dziecięce, Cyfry dla Dorosłych itd, itp. Podrabianie Artisa jest smutne i żenujące (nawet ten sam papier, te same wykrojniki, te same kompozycje, te same motywy... Wstyd!!!) Jak Artis zrobi motor, piwo, auto, krawat- to te same motywy od razu naśladujecie. Wstyd tak kopiować i proponować w sklepach. Przecież takie coś w życiu wraca do człowieka. Czasami brzydko. Co do doświadczeń i kontaktów międzynarodowych Artisa- to przecież tylko dobrze o nich świadczy. Zrób wreszcie coś swojego, nowego a nie naśladuj ludzi i opisuj w internecie. Super Firma. Bardzo polecam.

Vio

Polecam prace w firmie. Jest Okay. Robie w niej ponad 10 lat! Tak więc da się żyć. Dobre godziny pracy. Problemy jak wszędzie. A chociaż nie wszystkich w firmie lubię (PE) - to trzeba powiedzieć, że kartki mają bardzo ładne i oryginalne. To musisz Dora przyznać! To fakt, że ich okropnie podrabiają. Ale to chyba dobrze. Generalnie nie jest tak źle, jak piszesz.

Dora

Ubaw to maja wszyscy byli pracownicy tej firmy, czytając wypociny właścicieli, którzy jako jedyni na tej stronie dodają pozytywne opinie :) Najładniejsze kartki w Polsce? Wszyscy ich podrabiają? Czy to nie są słowa właściciela? :) Co za bełkot! To co pisze wiewiór123 to prawda. Zarobki marne, płacone ze sporym opóźnieniem, a stosunek szefostwa do załogi...poniżej krytyki. Pogardę czuć na każdym kroku. Dla nich Polska i Polacy to ciemnogród. Żal tylko tych, którzy dadzą się nabrać na niespełnione obietnice.

Mag

Polecam bardzo pracę w tej firmie. Płacą jeszcze lepiej jak inni np. w firmie z woreczkami, czy torebkami płacili co kwartał, lub co 3m-ce, a praca była nieregularnie. W Artisie ciągle jest co składać, produkują coraz więcej. Co do "podrobów" firmy to miałam okazję widzieć te amatorskie, pokraczne i żenujące wypociny. Aż przykro patrzeć, jak brzydko można podrabiać. Trochę jestem dumna przed znajomymi, że składam takie piękne rzeczy. Jak czasami zapytam to dostaję parę kartek. Za darmo i bezproblemowo.

STEFAN

Praca nie dla madrych ludzi

wiewiór123

Nie polecam tej firmy. Za kartke dostaje sie 5 gr. Robiłam je od rana do wieczora, miałam przeciążone dłonie, umowa i wypłata po dwóch miesiącach i to jeszcze trzeba było się jej domagać bo ciągle jakieś wymówki. Dostałam ledwo 500zł. Ponadto panie, które sprawdzały kartki były niemiłe. Moje prace były staranne i dokładne, a im ciągle coś nie pasowało. Zdecydowanie nie polecam.

beko

omijać szerokim łukiem. nie polecam

emka

dnoo, nie polecam.

xxx

Rad,kuzik,magazyn nie wiem czy się szef ulitował... czy po prostu Adwokat Pana Damiana się skontaktował z P.Zamarskim za bez posdstawne zwolnienie dyscyplinarne, i P.Zamarski nie miał innego wyboru... ;)

xxx

nie polecam tej firmy pracowałem jako PH. słabe zarobki ogromne wymagania, ogromna rotacja, generalnie chaos i bałagan w firmie. komentarze użytkowników o nicku Damian i Ja są jak najbardziej rzeczywiste i prawdziwe. Na rozmowie kwalifikacyjnej nie dajcie się nabrać na bajki o gruszkach na wierzbie kierownika który będzie z wami przeprowadzał proces rekrutacyjny ... ;]

magazyn

Damian. Właśnie dlatego ta firma jest lepsza od innych, bo ci wycofali to zwolnienie. Podobno bardzo prosiłeś i szef się uliotwoł... To tylko dobrze o nich mówi. Właśnie dlatego polecam firme.

Ja

Dodam to tych żalów, że niejaka ewa z biura odpowiada za większość konfliktów, zwolnień i problemów w firmie, i tak jest od lat. Istny szatan nie baba ;) Co ona tam robi, czy to zakład pracy chronionej? Drodzy właściciele, wszystko buduje się na zdrowej komunikacji, pracy zespołowej i jasnej strukturze. Nie może ogon machać psem:) Pozdrawiam Damian i powodzenia w drodze zawodowej.

Damian

Szczerze nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jako były handlowiec nie mogę powiedzieć dobrego słowa na temat firmy, szefa, biura etc. Złodzieje, oszuści i ludzie szukający winy w swoich pracownikach!! Zostałem zwolniony dyscyplinarnie po czym skierowałem wniosek do sądu i dostałem normalne wypowiedzenie. Ludzie nie do ogarnięcia przynajmniej na moją małostkową wielkopolską kulture, ciagle tylko grozby, za grosz szacunku, 0 premi i podkradanie klientów na powierzonym mi terenie przez biuro.7 osób w tym nowy kierownik ktory nie wytrzymał 3miesiecy, nie pojeta logika firmy. Szef za zwrot "Szef" wielce się oburza i każe mówić do siebie Panie !!! niewola!!!!! Ludzie zatrudniają handlowców po to aby oni stworzyli swoją bazę po czym ich zwalniają !!! Przez rok czasu ok. Ciągła rotoacja pracowników i same problemy. NIE POLECAM !!!!!! FU*K ARTIS !!!

Bea

Jak pracujesz jako chałupnik to wiadomo, że możesz zarobić od sztuki. Czyli im lepiej ci praca "leży", tym więcej zarobisz. Robią prześliczne rzeczy, teraz doszły podobno kalendarze, ale trudno się wkręcić. Obstawione przez okoliczne panie... śledzę ostatnie miesiące, ale nic się nie pojawia w ogłoszeniach. Zobaczymy.

Syl123

#Dora ja siedziałam przy kartkach czy torebkach dzień w dzień,praktycznie non stop i za 2 mies. najwięcej wyciągłam troche ponad 500zł. Nie wiem czy dałabym radę więcej. Ale jak ktoś umi,to czemu nie. Firma ogólnie fajna,szkoda tylko,że płacone grosze i co 2 mies. Jak mówiłam by sobie dorobić. :)

Syl123

Praca w tej firmie nie była zła,ogólnie nie miałam zastrzeżeń. Szefowa wymagająca,trochę konfliktowa,ale bez przesady,szło przywyknąć;p Atmosfera na hali wporządku. Pracownice bardzo pomocne:)Jak już wyżej pisała #tuza "najpierw trzeba wykazać się pewnymi umiejętnościami żeby potem było łatwiej". Wynagrodzenie zależne od ilości i jakości zrobionych kartek.Praca żeby sobie dorobić, a nie zarobić. Umowa o dzieło, więc jak ktoś szuka pracy stałej to nie dla niego. Ja aktualnie znowu będę aplikować,gdyż jak się trochę porobi w tej firmie,a komuś się to podoba,to potem tego brakuje;p

Zostaw opinię o Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE - Uchylsko

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo graficzne ARTIS-COLLAGE