Solvera Gawel Technology

• Medynia Łańcucka

3. Opinie o pracodawcach Łąka
  5. Opinie o Solvera Gawel Technology

Opinie o Solvera Gawel Technology Łąka

Nie przegap nowości o Solvera Gawel Technology!

Poliglota

13.02.2021 10:47

Dzień dobry, W związku z ogłoszeniami na stronie pracuj, mam pytanie. Czy firma "Solvera Gaweł TeHnology" uznaje za dodatkowy atut prawidłowe posługiwanie się językiem ojczystym w mowie i piśmie???
    Szamot

22.01.2021 20:41

Jestem byłym pracownikiem . Jeżeli chodzi o wynagrodzenia to pracując na pięciu lub sześciu maszynach za 2800 na rękę to jest pomyłka . Obecnie pracuję w firmie z tej samej branży w Łańcucie na produkcji śrub . Obsługuję dwie maszyny małe i zarabiam ponad 3500 na rękę ... Więc sami sobie porównajcie ...
    Hmmm

13.09.2017 12:47

Jeden z komentarzy brzmi że nikt tam was na siłę nie trzyma... Wiec po co te negatywne komentarze. Skoro tak jak tu czytam jeden jest nie miły to nie oceniajcie wszystkich a wy wszyscy tacy specjaliści to zwolnić się. Idźcie do zagranicznych firm pchajcie obcym Krajom pieniadze a później nie płaczcie że w PL " bido nyndzo " i w ogóle. Znam ta firmę i jest w porządku.
    re

14.01.2021 14:45

Jak czytam takie komentarze to mnie krew zalewa... Lepiej tyrać na jakiegoś Janusza który ma cię gdzieś i słabo płaci ale to Polska firma wiec to patriotyczne niż iść do zagranicznej firmy która ma lepsze standardy pracy i lepiej płaci? Brawo ty
    hhs V

15.01.2021 13:51

2 razy podniosą najniższą krajową i robota będzie tam nie opłacalna, Ktoś pisał że potrzeba co najmniej dwóch lat by się nauczyć przezbrajania większości maszyn,Ciężko będzie w przyszłości zastąpić ludzi robotami czy zautomatyzować i zobaczyć jak to robot robi przezbrojenie :)Starsi pójdą na emeryturę , młodzi zmienią robotę bo się w końcu im oczy otworzą że za takie pensje chałupy się nie postawi ,a solvera zostanie bez ludzi ,bo nikt nie będzie chciał tam robić za grosze. Najważniejsze że jest to polska firma ,obiad za "piątaka' dla każdego i cieszyć że praca jest.

07.01.2021 20:24

08.01.2021 00:56

chodzą plotki że można spać na rozdzielni by do domu nie wracać w te siarczyste mrozy do domu,nie oficjalnie się mówi że można skorzystać (za darmo) z czajnika elektrycznego by sobie zrobić gorący kubek który można nabyć na hali w automacie koło mistrzówki ,

24.11.2020 10:48

Czy pracodawca Solvera Gawel Technology organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
    Andrre

07.12.2020 04:14

Oczywiście, na wstępie jest szkolenie BHP i Przeciw pożarowe :)
    CC-T

17.11.2020 18:33

Firma musi się prężnie rozwijać ze względu na dużą ilość wakatów na wszelakich portalach z ofertami pracy :]
    Dobre miejsce pracy

15.10.2020 19:11

Załoga produkcji bardzo w porządku, nie ma mowy o dyskryminacji czy tzw, cwaniakowaniu i robienia pośmiewiska z nowo zatrudnionych pracowników także ludzie bardzo w porządku,plusy jakie znalazłem pracując tam to: + Wypłata na czas + Przerwa 20min + Obiad za "piątaka" + Szafka odzieżowa dwudrzwiowa na euro locks + Są kabiny prysznicowe ze słuchawka + Można pojechać do narzędziowni maskotką firmy czyli składakiem z koralikami w szprychach (rodem z PRL) + Można się cieszyć że praca jest i nie zwalniają + Palarnia na zewnątrz + Papier toaletowy i mydło w WC + Są paleciaki na hali i wózkowi także nie trzeba nic pachać + Widok na dojrzewające plony kukurydzy + Zjawiskowe mgły + Buty BHP na start z wybranym rozmiarem + Automaty z przekąskami i kawą na hali !!!! + Pasta BHP przy umywalkach + Duża ilość monitorngu na zakładzie dbających o bezpieczeństwo pracowników + Zegarek czy smartfon nie jest potrzebny,jest syrena alarmowa sygnalizująca przerwy i koniec pracy + Nabycie niszowej wiedzy produkcji śrubek i wkrętów + Parking + Jest zasięg GSM + Pracodawca zapewnia środki ochrony indywidualnej Podsumowując gdzie będzie lepiej :)
    Giertych

19.10.2020 05:24

Zapomniałeś o wschodach słońca które można rano zobaczyć na 3 zmianie-CUDOWNE
    Painter

15.11.2020 23:12

Nigdy nie czytałem lepszego opisu tej firmy, wszystko w tym jest prawda, dają i dbają to o co muszą jednak doprosić się o coś co jest niezbędne do efektywniejszej pracy nie ma szans, poprostu trzeba robić swoje i na resztę mieć wywalone bo ta firma zniszczy :)
    Eter

07.11.2020 23:11

Praca za którą się tęskni tuż po niedzielnym obiedzie i wyczekuje poniedziałku gdzie w nocy człowiek się budzi by nie zaspać ;]

21.10.2020 15:17

TORX 15

21.10.2020 20:32

OOO !!! GRUBO !!! Trzeba będzie zrobić wpis do KRS że jest 3 spadkobierca :D?? Na poważnie podziwiam pracowników produkcji którzy tam wytrzymują ,dla pracowników produkcji poczytajcie (o ile chcecie) "syndromie gotującej się żaby", P.S To tylko praca ,zawsze można ją zmienić,trzymajcie się chłopaki.

15.08.2020 10:59

Co jaki okres czasu w Solvera Gawel Technology można ubiegać się o podwyżkę?

18.08.2020 17:04

Nie ma takiego okresu a slowo podwyzka nie istnieje. "Jesli chcesz sobie zarobic to przyjdz w sobote albo zostan na 12 h " to sa slowa przelozonych
    Czeski drut

24.09.2020 23:33

Jechałem na 3 zmianę (do zakładu ), z mgły wyłoniła się hala i szyld solvery ze wzgledu na późną porę naszła mnie refleksja i z pamięci zupełnie przypadkiem odtworzył mi się dialog który dość dawno zapadł w mej pamięci,a oto i on(nie pamiętam cz to był film czy książka) -Szefie ,czy mogę prosić o obiecaną premię? -U mnie słowo droższe od pieniędzy -Dlatego za dobrą pracę wynagrodzę pana dobrym słowem
    T R Y T K A

15.09.2020 20:49

Wynagrodzenie za pracę w takich warunkach na produkcji w 2020r powinno być minimum od 2600 PLN na rękę na start, a po dłuższym czasie od 3000 PLN i co roku podwyższana o jakiś procent ze względu na inflację i do tego dodawać "te"łaskawe 500+ nagrody kwartalnej. Za te samą kasę to lepiej pracować w Lidlu czy Biedronce czy kebsy wozić i nie bawić się w papierologie.
    Były Pracownik

01.09.2020 14:21

Wstyd i żenada nie firma,praca w warunkach szkodliwych,na tłoczniach nie ma czym oddychać,przy upałach prawie 40 stopni,nawet woda do picia stawiana z łaską.Ostatnio kiedy nie było filtrów na wymianę(zresztą nigdy nie ma)powinny być raz w miesiącu zmieniane,ostatnia wymiana lato 2018,dwa lata ponad)kierownik UR postanowił żeby wyciągnąć wkłady,opary poszły na zewnątrz za to ludzie przestali się dusić.Przecież to firma w której brakuje wszystkiego,elektryk przynosi taśmę izolacyjną z domu,bo nie ma czym przewodów pod napięciem owinąć,to jest ta nowoczesność???Wypłata 4/5 minimalnej krajowej-super polecam,Cały świat boi się epidemi,a Panowie z Solvery wymyślili 3 miesiące bez L4,wtedy premia.Polecam.Sabina która tak ładnie o szefie pisała,morze wazeliny wylała-została zwolniona.Polecam wazeliniarstwo,w Solverze nie popłaca.Pan kierownik produkcji,bardzo spoko gość,czekać tylko kiedy będzie kary cielesne pracownikom za drobne przewinienia sam dawał,polecam tak Mariusz dalej,najwyżej ciała do pieca jak przesadzisz. A tak serio,szkoda waszego czasu na taką firmę.Pozdrawiam
    Sabina

04.05.2018 09:40

Pracowałam tam dobre kilka lat temu. Wiesław Gaweł to najlepszy Szeryf o jakim każdy pracownik może tylko pomarzyć. Pozdrawiam serdecznie.

03.12.2018 11:10

Kolejny wpis z podawaniem danych osobowych (z inicjałów można wywnioskować kogo konkretnie miał na myśli autor opinii). To serwis z opiniami na temat pracy w firmie, a nie osobach związanych z firmą. Sprawy osobiste i porachunki nie powinny mieć miejsca w sferze publicznej i być podawane do ogólnej wiadomości.
    Krzysztof

05.06.2020 19:16

Nie wiesz co piszesz. Ja tam pracowałem kilka lat. (usunięte przez administratora)

18.05.2020 10:49

W tej firmie jedynie co jest dobre to obiady

12.05.2020 22:45

12.05.2020 23:09

Panie pracownik brawo swiete slowa i jeszcze mozna dodac ze wyjscia ewakuacyjne sa pozamykane a kluczyki pozabierane
    Mateusz

06.05.2020 22:17

Byłem pracowałem nie polecam. Tylko wypłata była w terminie i ludzie. Każdy kto był zatrudniony przez GRH został zwolniony.
    Zps

06.05.2020 13:07

Firma w dobie pseudo kryzysu, pracownicy będą zarabiać od czerwca najniższa krajową. U tu w serwisach ofert o pracę 6.05.2020 "zatrudnimy analityków finansowych". To macie zamiar jeszcze nas z czegoś ograbic?

06.05.2020 10:34

Czym Solvera Gawel Technology zachęcają? Jakie mają dodatki?

06.05.2020 12:59

Dodatki pracy co najwyżej. A za tą dobrą pracę Ci uwalą 35% wypłaty.
    Pracownik produkcji

05.05.2020 13:06

Nie polecam!! żadna firma nie obciela aż 35% z wypłat pracownikom produkcji. Chociaż pracy jest tyle samo (albo i wiecej) niz zawsze!! Wstyd dla zarządu!! Bardzo dobre zagranie w dobie kryzysu, ale pamietajcie że kryzys sie kiedyś skończy, i pracownicy będą o tym zawsze pamietac jak nas potraktowano. Oby Was kryzys nie spotkał jak zostanie tylko kilku starszych pracowników. Koordynatorzy, kontrole jakości klucze w dłoń i szykować się powoli na produkcję!
    Staszku 2

05.05.2020 20:49

Dokładnie! Połowa załogi na kredycie. Ciekawe jak utrzymać rodzinę... Kryzys wymyślony przez zarząd, a szarakom odpierniczyc ile tylko sie da!

25.01.2020 09:39

Czy w firmie Solvera Gawel Technology są regularne szkolenia pracownicze?
    Donaldson

25.01.2020 11:58

Nie, ale wymagają jakbyś przeszedł wszystkie możliwe.

12.02.2020 03:45

Zarobki bez zmian tylko onsluga 5 maszyn i coraz wiecej obowiazkow

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Solvera Gawel Technology?

Kontakt - Solvera Gawel Technology

Łąka 260E 36-004 Łąka

07.10.2019 11:22

Czy Solvera Gawel Technology ma ściśle ustalone godziny pracy?
    Tłoczarz

15.10.2019 16:50

Tak , 3 zmiany : 1sza 6-14 2ga 14-22 3cia 22-6
    Tłoczarz

15.10.2019 16:51

dodam że to chodzi o produkcje :)
    hmmmmm....

09.04.2019 11:47

ach pamiętam te zmarnowane lata. (usunięte przez administratora) zarobki jak kot napłakał .
    Wiesiek

12.04.2019 12:14

Obecnie zarobki są na bardzo dobrym poziomie, jak komuś się chce pracować to zarobi. Atmosfera w pracy także jest w porządku(usunięte przez administratora)
    Wiesiek

02.10.2019 09:49

Z przyczyn wiadomych nie powinno podawać się dokładnych zarobków. Wydaje mi się, że na start okolice 3 tys to dobra stawka. Wiadomo im wyższy staż tym wyższe zarobki.

24.10.2018 11:52

24.10.2018 15:56

Komentarz w żaden sposób niebędący opinią na temat firmy i pracy w zakładzie. Zwykły spam, mający na celu oczernienie konkretnej osoby wiadomej tylko autorowi opini.

05.10.2018 15:08

05.10.2018 22:22

Ktoś tu się zapomina, grożenie w taki sposób podchodzi pod paragrafy. To forum jest miejscem do wyrażania opini na temat firmy i pracy w firmie. Nie może być miejscem rzucania oszczerstw czy gróźb na inne osoby i próby rozwiązania osobistych konfliktów wobec pracowników. Takie zachowanie jest nie do zaakceptowania.
    były pracownik

05.10.2018 15:02

odradzam pracy w tej firmie. niskie zarobki zbyt duże wymagania. (usunięte przez administratora)
    Janusz

14.06.2018 19:11

Jeśli kto pracuje tak jak tego oczekuje firma to będzie zadowolony!!!

02.07.2018 11:55

W pełni się zgadzam. Jeżeli należycie wykonuje się swoje obowiązki, to należycie jest się wynagradzanym.
    Dariusz

28.05.2018 08:14

@Dyzma, mobbing to bardzo poważne oskarżenie - czy w tej firmie spotkałeś się z zachowaniami polegającymi na uporczywym lub długotrwałym nękaniu bądź zastraszaniu pracowników mającymi na celu obniżenie ich poczucia przydatności zawodowej, poniżenie, ośmieszenie bądź izolowanie? To istotna kwestia mogąca zaważyć na decyzji innych osób o podjęciu zatrudnienia w tej firmie.
    Dyzma

31.05.2018 20:25

Nikogo nie oskarżam. Tylko stwierdzam fakty. Jeśli uważasz że pracodawca , który podgląda Cię z własnego domu w nocy z kamery dla ochrony mienia i robi Ci zdjęcia. Wyśla Ci emaila a później rozlicza uważasz za normalne. To tylko jeden z przykładów... Ale cyfryzacja już pracuje nad tym (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 dalej( RODO). Po Twoich wpisach śmiem twierdzic, że pracujesz w tej firmie więc sam wiesz jak sytuacja wygląda. Masę wpisów na tym forum zostało usuniętych.
    Dariusz

21.04.2018 08:34

Na stronie internetowej ZAKŁAD PRODUKCJI ŚRUB GAWEŁ WIESŁAW zauważyłem informację o zmianach zachodzących w tej firmie. Została zmieniona nazwa na Solvera Gawel Technology. Czy Wy jako pracownicy, możecie opisać jak w tym momencie przedstawia się sytuacja wewnętrzna tego pracodawcy? Czy wpływa ona bezpośrednio na Wasze zatrudnienie?

23.05.2018 10:37

Wcześniej możliwe, że tak było, dlatego na ten temat się nie wypowiadam. Obecnie mówię, jak jest. Na hali nie ma łatwej i przyjemnej pracy, bo to rzeczywiście ciężka robota, ale nie jest tak, że pracownicy na hali są bardzo źle traktowani. Poza tym nikt do tego typu pracy nikogo nie zmusza. Zarobki są na odpowiednim poziomie, za dobrze wykonywaną pracę pracownicy są godnie wynagradzani.
    Dyzma

26.05.2018 07:18

Reasumujac. Pracownik 15 lat pracy, doświadczenia zarobki na poziomie 2800zl netto. Pracownik z 2 ( dwuletnim ) stażem, uczy się dopiero na maszynach 2500zl netto. Wnioski sam wyciągnij. Ta firma nawet za 15 lat pracy, nie zaoferuje Ci takich pieniędzy jak firmy w tej chwili w dolinie lotniczej.
    Czech Jan

15.02.2018 21:23

Polecam firmę, trzeba tam faktycznie pracować na poziomie ale wypłata zawsze jest na czas.

15.02.2018 09:24

Narzekają pewnie Ci, którzy chcą zarabiać nie robiąc nic. Oczywiście też zależy to od stanowiska, ale praca w firmie lekka nie jest, jednak zarobki są godziwe
    Omal

16.10.2017 19:09

Oczywiscie że tak bo w Koelner na dwóch maszynach spokojnie zarobisz trzy tysie a w GZPŚ robiąc na pięciu to możesz o takich pieniądzach zapomnieć
    gość

15.01.2018 16:13

o jakim dziale mówisz, że spokojnie 3 tys.? pytam bo zaczynam tam waśnie pracę i nie słyszałem o takich pieniążkach
    tomas

07.01.2018 00:55

Ja pracuję na hali i zarabiam dobrze więc mogę polecić.
    hmmmmm....

06.11.2017 08:30

ci co dobrze wypowiadają sie o tej firmie to pracują w biurach, natomiast na hali jest inna opinia o tym zakładzie i jeszcze jedno jak ktoś zarabia marne grosze i ma rodzinę nie może tak sobie nagle odejść bo nie ma oszczędności ( bo jak tu oszczędzić jak nie ma normalnego zarobku ) i braknie na chleb i opłaty. były pracownik
    fu

26.10.2017 21:09

A jaka jest atmosfera w biurach np. dziale zakupów? da się wytrzymać?
    pio

20.08.2017 00:38

Witam , chciałem zapytać ile średnio zarabia nowy pracownik na walcarkach ? Mam doświadczenie , pracowałem wiele lat przy walcowaniu śrub i wkrętów. Przeprowadzam się w tamte okolice i niebawem muszę podjąć decyzję o przyszłości zawodowej. Park maszynowy wygląda nieźle co to na filmie widzę a i system monitorowania daje komfort pracy.
    arnold

05.08.2017 06:18

a jak mają magazynierzy w tej firmie?
    gosc

14.07.2017 16:01

Witam, jak wygląda praca w logistyce i jakie stawki są?

02.07.2017 18:36

Abc

03.07.2017 18:50

Dlaczego nie polecasz? Jaka stawkę na planista produkcji? Pozdrawiam!
    Adam prawy

23.04.2017 19:29

dla mnie zakład OK. fakt jest trudno(usunięte przez administratora)ale jak wiesz co robić i masz cel to się realizujesz. trzeba mieć mocne nerwy i z dystansem podchodzić do wszystkiego !!!!
    T.W. Współczujący

05.03.2017 17:26

Koledzy , to albo jesteście fajtyłapy albo mijacie się z prawdą . Też jestem pracownikiem i nie powiem że jest to kraina miodem płynąca , trzeba zapitalać i użerać się z koordynatorami ale nie widziałem nikogo z kulą u nogi, nie ma nikogo przypiętego łańcuchami do kaloryferów(chyba że jest jakaś inna hala na poziomie "-1", o której nie wiem), nie ma drutów kolczastych, nie ma wieżyczki ze strażnikiem z procą, tak więc jak bym był tak ucięmiężony to bym spakował zabawki i już kolejnego dnia się nie pojawił, a z kolei patrząc jakie macie mniemanie o sobie to jeśli chociaż w 0,2% jest to zgodne z prawdą to myślę że znajdziecie pracodawcę zaraz następnego dnia, może akurat ten drugi będzie płacił jak w parlamencie a nic nie wymagał , spróbujcie .

Zostaw merytoryczną opinię o Solvera Gawel Technology