STROLUX

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 342 ocen.

Opinie o STROLUX

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STROLUX

gość

Hej, a jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Pozdrawiam

Rafał, Magda, Piotr

Niniejszym przepraszamy Pana Ireneusza Strojka, prowadzącego Firmę Usługowo - Handlową "STROLUX" za umieszczanie nieprawdziwych i obraźliwych wpisów dotyczących prowadzonej przez niego działalności gospodarczej na portalu gowork.pl i tym samym naruszenie jego dobrego imienia. Wyrażamy ubolewanie z zaistniałej sytuacji i zobowiązujemy się do nie podejmowania działań na szkodę Pana Ireneusza Strojka i jego firmy. Rafał Wyszyński, Magdalena Boguszewska, Piotr Masiak

były pracownik

miałam NIE przyjemność pracować w STROLUXE w BELSKU DUŻYM nigdzie nie spotkałam takiego poniewierania pracowników brygadzistki; koordynator mściwe fałszywe do potęgi wyzbyte kultury do zera i jeszcze bez wykształcenia Kto daje stanowiska takim osobą SZanujesz zdrowie.....nie podejmuj pracy w STROLUXE

pracownik

firma STROLUX w BELSKU DUZYM nikt jeszcze nic nie pisał co tam się dzieje w STROLUXE brygadzistki na poziomie szkoły podstawowej a ;pani;koordynator jeszcze niżej takie odnosi się wrażenie pracując z tymi paniami pracowników mają za nic żadnego szacunku do człowieka ODRADZAM PRACĘ szkoda zdrowia

pracownik

firma STROLUX w BELSKU DUZYM nikt jeszcze nic nie pisał co tam się dzieje w STROLUXE brygadzistki na poziomie szkoły podstawowej a ;pani;koordynator jeszcze niżej takie odnosi się wrażenie pracując z tymi paniami pracowników mają za nic żadnego szacunku do człowieka ODRADZAM PRACĘ szkoda zdrowia

danielll

Omijajcie tą firme jak najszerszym łukiem!!!

AAAA

erfg - to chyba sprzed kilku lat czytałeś te komentarze :) teraz jest tam jeden wielki bałagan .Wszyscy uciekają po kolei .Ja już też tam nie pracuję i chwała za to ,zostałem w firmie w której Strolux sprzątał ,ich wywalili a ja zostałem. Nie polecam.

Adaśk

A kto pracuje jako handlowcy?

eluśik

Jestem bardzo byłą pracownicą, za moich czasów pracy było w miarę, jednym słowem kręciło się. Miałam dobre zdanie o firmie, ale opinię tą kategorycznie zmienił fakt w jaki sposób mnie potraktowano i rozstano się ze mną. Nie mam żalu o zwolnienie, ale o sposób w jaki to dokonano. W jednym dniu człowiek zmienia zdanie o człowieku, którego wydawałoby sie, że sie zna. To był misterny plan, nawet szef nie miał odwagi spojrzeć mi w oczy, ba...tego dnia nie był celowo w firmie. Brak odpowiedniego zachowania. Zło zawsze wraca, tej zasady szef powinien się bać. Jak widać odczuwa to już na własnej skórze. Pozdrawiam pracowników.

AK

Kiedyś było dobrze od jakiegoś czasu wszyscy uciekają ,ostatnim czasy nawet P.dyrektor Handlowy uciekł do konkurencji. Myślę że te czasy już nie wruca oby nie było gorzej.

Lolek

Mi niestety nie wypłacili pełnej pensji, nie było to wynikiem jakiegoś zaniedbania danej pracy, bo pracowało na kilku, chyba nowi pracownicy nie mają poważania. A nie jestem bez doświadczenia bo pracowałem kilka lat w innej firmie o tym samym profilu działalności. Chciałem iść rozmawiać,zapytać może został popełniony błąd - ale nikt nie miał dla mnie czasu...tylko za chwilę, proszę przyjść pózniej, jutro. Więc dałem spokój. Ogólnie inni chłopacy byli w miarę, starsi pracownicy wiedzą jak się omykać i zarobić:-) Pozdrowienia.

Paweł

Kiedys jak była praca w oczyszczalni Czajka, to wtedy było dużo zwerbowanych ludzi do pracy, Nik jest chyba zawsze wiosną...a jesienią nie pamiętam. Niestety jest tak, że jak jest praca to i ludzi się werbuje a jak pracy nie ma czyli miesiące jesienne i zimowe przede wszystkim to sa tylko i wyłącznie pracownicy stali (starszyzna) którzy mają też niestety zastój.

Stanisław

Firmę Strolux polecił mi znajomy. . Skorzystałem i zleciłem mycie okien. Muszę przyznać, że panowie spisali się doskonale. Szybko, sprawnie i dokładnie. Pełen profesjonalizm i kultura osobista pracowników zrobiły na mnie wrażenie. Gratuluję! Na pewno będę korzystał z usług tej firmy i polecę ją innym.

Adam
@Mast 12.04.2015 15:20
Tak, czy siak, z Twojego wpisu wynika, że nie tylko ze Stroluxa Cię wylali. Gdybyś był naprawdę dobrym i liczącym się pracownik...

To ilu jest tych co pracują długo ? 3 Andrzej, Bogdan,Sylwek. A jeszcze Małaś. Chyba że chodziło o czas pracy,a nie o staż. Piszesz składnik i w miarę wiarygodnie co nie zmienia faktu ,że firma jest kiepska (jeszcze rok temu była zgrana ekipa która robiła NIK'i cmentarze itp. Gdzie oni są ?

Mast
@Adam 15.04.2015 20:24
To ilu jest tych co pracują długo ? 3 Andrzej, Bogdan,Sylwek. A jeszcze Małaś. Chyba że chodziło o czas pracy,a nie o staż. Pis...

Tak, to prawda. Tyle, że sezon na prace w tych miejscach jeszcze się nie rozpoczął. Przecież wiesz, że przez cały rok grupa równo nie pracuje. Więcej ludzi w sezonie, poza mniej. Zawsze tak było. Piszesz, że tylko kilku chłopaków ma kilkuletni staż pracy w Stroluxie. Tylko, że Strolux, to nie tylko grupa interw. To przede wszystkim osoby na obiektach, których nawet nie znasz. Oceniasz firmę, jako kiepską. Masz prawo wyrazić swój punkt widzenia, tylko co robi tutaj ponad setka innych osób.

Mast

Pracuję w Stroluxie już ładnych parę lat i nie mogę dłużej czytać tych bzdur. Piszą to ludzie, którym nie po drodze jest z sumiennością, dokładnością i chęcią do pracy. Najlepiej udawać, że się pracuje i brać pieniążki. Nie oszukujmy się. Za rzetelną, uczciwą pracę jeszcze nikt nikogo nie zwolnił i pensji nie wypłacił. Nigdy nie zdarzyło mi się i wielu innym nie dostać wypłaty na czas. Piszecie te pasztety, bo szef poznał się na waszym nieróbstwie, kombinatorstwie i cwaniactwu. Tak wam źle, bo nie dał się okradać. Dla takich pracowników nie ma miejsca w firmie. Chcecie popsuć dobre imię Stroluxa, bo podstępnie pracując nauczyliście się sztuki dobrego zarządzania i teraz sprzątacie na własny rachunek. Jednak brakuje wam klasy. Kto mądry to zrozumie cel wypisywanych złośliwości, kto głupi będzie się cieszył, ale wyłącznie z własnej głupoty.

cozaczasy

Iwonka taka milusia w 4 oczy a za plecami falszywa,polecaam aktorstwo tej pani bo chyba pomylila zawody.Wszyscy jak leci niekompetentni, bez serca i chamscy "ludzie"

anonim

(usunięte przez administratora)

Ula

Ja też zostałam potraktowana podobnie. Też napisałam do inspekcji i mam nadzieję, że mieli kontrolę. Uważam, że nie można zapominać takich zachowań i wyzysku. Każdy z nas uczciwie pracuje i oczekuje w zamian uczciwej zapłaty i ludzkiego potraktowania. A Pan Irek niestety choruje na brak taktu, szczerości i uczciwości.Więc popieram takie ruchy! Nie zapominajmy o krzywdach, jakie nam wyrządzono i braku wypłat, bo na to nas nie stać!

bogdan

Nie chę więcej mieć do czynienia z tą firma ,na pewno już u mnie nie dostaną zlecenia.Pani kierownik nadzorująca ,olewa swoją pracę ,ja bym takiej osoby nie trzymał w firmie. Wizytówkę firmie wyrobiła już dobrą .

Adam
@bogdan 17.03.2015 21:50
Nie chę więcej mieć do czynienia z tą firma ,na pewno już u mnie nie dostaną zlecenia.Pani kierownik nadzorująca ,olewa swoją p...

Kto jest kierownikiem nadzorującym???

Garbi

Popieram

Iwona

Panie Sławku, w końcu rzucił Pan pracę w Stroluxie czy fortunnie Ireneusz doprowadził do jej rozwiązania??? A Pan Tadeusz nadal pracuje? Nie wierzę by tak rozgarnięci Panowie (oczywiście w dobrym znaczeniu) nadal tam pracowali i zarabiali na tą firmę.... Pozdrawiam.

sławek

Strolux to syf Handlowcy musza pisać pozytywne komentarze sam musiałem pisać szef mi kazał 90% komentarzy sam pisałem na polecenie Ireneusza .StroluX to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

anonim

(usunięte przez administratora)

Iwona

Bo syn, to (usunięte przez administratora) tatus powieżył obowiązki, to się robi co się chce na tu i teraz, bez przemyślenia co będzie albo może być za dzien czy tydzień. Jak pamiętam jest bardzo dziecinny, zero męstwa i rozgarnięcia. Niestety. Ale tata nadal szefuje, bo nie wierzę, że panowanie oddał synowi który nie ma o niczym pojęcia???

Pat

W końcu za złodziejstwo na obiektach się wzieli ,efekty już widać . A tak to po staremu ogólnie lipa .

Adam

A co "dobrego i nowego" w Stroluxie i Luxmarze? Jeszcze się kręci jakos???

Zbych

he,he.....RAWW....cos Ci sie chyba pomyliło, popatrz na daty pisania, są dwie rózne z zupełnie róznych dni:-) Fakt godzina podobna, ale co z tego. Co do wpisów, nie wiem jak to jest, ale skoro piszą to musi być coś na rzeczy, przecież jakby nikt nie miał zastrzeżeń itp to by nie pisali, nie?

ela.ela

A pani EWA z kadr to jeszcze pracuje? Też jest z niej dobry numerek. W oczka powie coś miłego a poza nimi obsmaruje jak tylko sie da. Na ten słodki uśmiech to ja się nie nabiorę.... Swoją drogą niezły zamęt sieje w papierach, nic tylko wysłać informacje do pip-u o odchyleniach od normy jakie dzieją się w kwestionariuszach osobowych, badaniach i przede wszystkim ubezpieczeniach pracowników... Oni myślą, że je mają a niestety jest inaczej. Pionek szefa, który dosadnie go krytykuje. Że Irek jeszcze się nie zczaił z kim przez tak wiele lat pracuje. Podobnie Lucyna, Dorota i Iwona..eh...

Jezus

Chodzi o właściciela i synów . Bardzo mnie śmieszy tekst w rozmowach kwalifikacyjnych ."Czy jest Pan zainteresowany ofertą pracy? No nie przyszedłem zobaczyć babę z zarostem jak ułan." , którą dodał Irek.

anonim

(usunięte przez administratora)

tak to Ja !!!

W tej firmie śmieciowa to taka jaką sobie do zbierasz ( puszki, złom, itp. ) Ale są plusy : rozwija twą spostrzegawczość, znasz się na metalach (drabiny aluminiowe, rusztowania też)wyrabia orientację w terenie (jak dojechać z firmy gdzieś tam bez nawigacji ,pytając ludzi ) . Polecam

www

Prawda!!!

R.B

Na temat Lucyny nic mi nie mów ,że jeszcze nikt się nie skapował co ona robi .

Rafał

Do op - to może pouśmiechaj się ładnie do Pani Lucyny i Pani Ewy...może cos poradzą albo oddadzą ze swoich:-) A na poważnie chętnie takim tematem zajmie się Inspekcja Pracy. W przeciwnym razie nie zobaczysz nigdy tych pieniędzy...

Rafałł

O jaką IRENĘ i córki chodzi? Kobieta z jakiegoś obiektu, próbuję sobie skojarzyć... W jaki sposób oszukiwały?

op

Pracuję nadal.

Adam
@op 17.12.2014 15:41
Pracuję nadal.

Desperat!!!!!!!!!!!!!!!!

op

Nie mogę doprosić się o pieniądze za urlop od kilku miesięcy.coś mi się wydaje że dobrze się nie dzieje .

rysiek
@op 16.12.2014 18:29
Nie mogę doprosić się o pieniądze za urlop od kilku miesięcy.coś mi się wydaje że dobrze się nie dzieje ....

Kolego lub koleżanko zostałeś zwolniony/a kilka miesiecy tem i niedostałeś kasy za niewykorzystany urlop ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Rafał

Pracowałem w tej firmie. Wspomnienia mam rózne, i lepsze i gorsze, ale bardziej te gorsze bo przy rozstaniu mnie perfidnie oszukano i wyzyskano. Ale mimo to, było to jakieś doświadczenie i nauczka. Czy w firmie naprawdę jest tak zle? Słyszałem ale to dłuższy czas temu od handlowca,że firma biednie przędzie, ale myślałam że powiedział to ot tak sobie. Jak jest faktycznie, czy były jakieś zwolnienia pracowników z obiektów i z biura?Pozdraiwam

anonim

(usunięte przez administratora)

Irek mnie zna

Zatrudnij się na umowę śmieciową albo na zlecenie.Bedziesz tyrał na baby z "biura". A one (usunięte przez administratora) utną ci za dojazd, niewłaściwe gospodarowanie środkami czystości(za dużo wody w wodzie)doliczą proszek do prania który sam kupisz, żeby uprać ciuchy robocze a to co z funduszy zostanie dostaniesz pod stołem.A po miesiącu napisz co sądzisz o tej farmie iluzji (o ile wytrzymasz miesiąc)

bonek

umowa tu w tej firmie ? ha ha

anonim

(usunięte przez administratora)

Iza

Co do umowy, raczej nic nie wynegocjujesz. Albo bierzesz to co Ci proponują albo nic. Nie licz na umowę o pracę a jedynie na umowę zlecenie lub nawet brak umowy. Wiem to z doświadczenia a nie ze słyszenia. Co do obiektów, albo orco, albo acciona itp...zalezy gdzie byłaby potrzeba. Ale nie licz na kokosy i stałość. Powodzenia.

biga m.b

No właśnie. Słyszec to ja tez słyszałem piękne bajki na temat atmosfery, zarobków i wygody itp.... Szkoda, że ta bajka kończy się po podjęciu pracy i przekonaniu się jak wszystko wygląda od strony praktycznej. Pozrowienia dla wrednych babek z biura!

anonim

(usunięte przez administratora)

A

Ależ skąd takie przypuszczenie , zatrudnij się , a po miesiącu napisz komentarz

Kobieta

Potwierdzam to . Szegolnie w obiekcie na mokotowie pewna niska Pani ,która udaje miła, wynosi wszystko. Szkoda ze klient ten nie sprawdza monitoringu .

M.

Strolux to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pracownicy na obiektach kradną co się da ,w szczególności personel kawowy.

Adam z Belska
@M. 22.10.2014 23:12
Strolux to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pracownicy na obiektach kradną co się da ,w szczególnośc...

Standard, uczą się od najlepszych.Jeden kradł kilka lat chemię klienta,i jeszcze doliczał ją do faktury. Dopiero jak przeniesiono magazyn to zobaczył jakie są realne koszty sprzątania fabryki.

ewa

przecież u nas to standard:-) Prosze sie przyzwyczajać:-) Z pewnością praca była nierejestrowalna, tj. na czarno....

Gonzo

A ja za 10 godzin pracy dostałem wynagrodzenie 42zł .Kur.a śmiech .

Adam
@Gonzo 25.09.2014 18:04
A ja za 10 godzin pracy dostałem wynagrodzenie 42zł .Kur.a śmiech .

"Nie zapomnij zabrać kanapek na pokład, jak będziesz leciał do ciepłych krajów samolotem.(Rada szefa,dla pracowników.)

Adam

Po 4 latach opuściłem "firmę" strolux. I jest mi z tym doskonale. Nie boli mnie nic z tyłu

aneta

Pracuję w tej firmię już kilkanaście miesięcy na dużym obiekcie biurowym,i mam dość tej firmy na każdym kroku patrzą jak uciąć coś z wypłaty,pracujemy na 2 zmiany .A kierownik który powinien naszą pracę nadzorować śmiechu warte:)

adam

Odradzam pod każdym względem jaką kolwiek styczność z ta firmą

stryj

Pracowałem w firmie Strolux i z całego serca odradzam

Boguś

No na pewno by sie przydało. Ciekawe czy stara grupa pracowników tam sie nadal trzyma czy się wykruszyła z racji firmowej sytuacji. A handlowcy wciąż Ci sami czy nowi....ktos coś wie?

Adaś

W końcu ktoś tam zrobi robotę.

nie poznasz mnie:)

Witam. jak ktoś sie interesuje firmą to za jakiś czas będę ciekawe informacje na temat jej. (w tym tygodniu) czekajcie:)

paweł
@nie poznasz mnie:) 13.08.2014 20:24
Witam. jak ktoś sie interesuje firmą to za jakiś czas będę ciekawe informacje na temat jej. (w tym tygodniu) czekajcie:)...

Witam. Nie ukrywam, że czekam na zapowiedziane informacje o tej firmie. Miałem kontakt z tą firmą i nie należy on do najlepszych. Oszukaństwo, kłamstwo w żywe oczy, wciąż plotkujące stare pracownice "damy" z biura..Znam tę firmę dobrze i zasady jej działania. Inspekcja pracy miałaby co robic...

john

Powiem krótko osobom którzy zastanawiają sie nad pracą w tej firmie w charakterze osoby sprzątającej- OMIJAJCIE JAK NAJSZERSZYM ŁUKIEM

Tadeusz

Obóz pracy.Bo jak inaczej nazwać firmę w której nie chcą rejestrować i robisz za pół darmo bo pensję ci oobecną bo podobno jest kryzys. A tak poza tym pozytywne opinie piszą pracownicy biurowe. Wiem słyszałem rozmowę na ten temat.

Zostaw opinię o STROLUX - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STROLUX