Mont - EL

Tomaszów Mazowiecki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 86 ocen.

Mont - EL
2 86

Opinie o Mont - EL

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mont - EL

Hanna

@Mobi wnioskuję, iż nie masz najlepszej opinii odnośnie pracodawcy Mont - EL, ale nie sprecyzowałeś swojej wypowiedzi i tak naprawdę nie wiemy, czy miałeś bezpośrednią styczność z tą firmą. Opisz w kilku zdaniach swoje doświadczenia w sposób bardziej merytoryczny, taka wiedza na pewno innym się przyda.

anonymous

Witam, Właśnie trafiłem na tą stronę i widzę że firma Mont-el nie tylko mi zalega z płatnościami.

Mobi
@Prawda 17.06.2018 20:40

tam nikt nie zasługiwał na stawkę wyższą niż 14 zł

Piotr

Czy ktoś wie, jak można się skontaktować z firmą w celu odzyskania należności?

Hanna

Ostatnie Wasze opinie przedstawiają problem dotyczący wynagrodzeń, które pracodawca wypłaca Wam z opóźnieniem. Czy znajdzie się osoba, która mogłaby napisać, co wpływa na ten stan rzeczy? Co dzieje się wewnątrz tej firmy? Rzetelne informacje w tej kwestii będą przydatne osobom, które interesują się Mont - EL pod kątem zatrudnienia.

Były pracownik
@Hanna 23.03.2018 18:11

Firma nie potrafiła zbilansować zysków i strat, obecnie zobowiązania wielokrotnie przekraczają nalezności, a majątek praktycznie nie istnieje - wszystkie budynki są wynajmowane, samochody 15 letnie, z bieżących wpłat spłaca się zobowiązania półroczne, a i to tylko tym podwykonawcom, którzy rokują jakąś pracę na przyszłość. Firma wygrała wiele przetargów na roboty w Galeriach, ale trudno z tego żyć, skoro sieci płacą Montelowi połowę stawki godzinowej pracy zatrudnionego przez Montel technika. Wiele zobowiązań gwarancyjnych robionych darmo, gdyż nie było komu przeczytać dokładnie umowy, a Sieci wykorzystują to bezlitośnie. Brak własnych techników podraża koszty, a brak dobrych techników (bo większość w prawie wszystkich miastach jest "spalona") i branie ludzi z "łapanki" pogarsza jakość, powoduje konieczność poprawek i również podraża koszty. Zbyt wiele robi się prac dla reklamy, dla pokazania się, które mają być spłacane z zysków na innych odcinkach, ale tych innych odcinków brak.

Walter

Jeżeli ktoś ma nie zapłacone fatkury przez firmę Monte-el Tomaszów Mazowiecki Jacek Goździk / Katarzyna Badełek NIP 7731467101 . Bardzo proszę o kontakt na adres pdg@g.pl.

Monika
@hary 20.04.2018 12:24

bzdura

anonim

(usunięte przez administratora)

hary
@Ninia 21.09.2016 16:50

.

marek

No tak, jak jest szansa na dodatkowo płatne nadgodziny to i wypłata jest dużo wyższa. Moze są okresy, kiedy jest więcej pracy?

hary
@marek 09.10.2016 12:00

.

Serwisant

Dziwię się Wam, skoro macie takie problemy, a Sąd nic z tym nie robi, zgłoście się do Uwagi lub Państwo w Państwie. Niech cała Polska wie jaki jest Pan Goździk i jego Dyrektor, który o prawie nic nie wie. Będzie to przestroga dla ludzi, którzy jeszcze tam nie pracowali.

Lara
@Jola 11.04.2018 17:50

on nie ma wstydu. W tym szkopuł

Krzysztof_elektryk

Ja tez zostalem oszukany przez firme . nie dostalem wynagrodzenia za ponad 2 mc pracy. Proponuje pozew zbiorowy przeciwko firmie. Kto jest ze mna? Wniosłem sprawe do inspekcji pracy, moze sie nawet skończyc sprawą karno-skarbową, to była by dla nich nauczka na przyszlość.

Oszukany
@Krzysztof_elektryk 22.05.2017 17:41

To juz jest sprawa dla policji popelniaja przestepstwo biorac podwykonawcow wiedzac ze sie nie wywiaza ze zobowiazan A zajecia ktore maja to gwozdz do trumny w tej sprawie

kolejny oszukany

ta firma powinna zniknąć z tomaszowskiej mapy przedsiębiorców budowlanych. Zrównać z ziemią, posadzić kartofle. Dziwię się, że Szanowny właściciel oraz jego współpracownicy nie wstydzą się wyjść na miasto i patrzeć ludziom w oczy.

NKJ

PROSZĘ O KONTAKT WSZYSTKIE POSZKODOWANE FIRMY , KTÓRYM MONT-EL ZALEGA Z PŁATNOŚCIAMI 531997820

anonymous
@anonymous 25.03.2018 21:59

zadzwoń to ci powiem

Firma z Olsztyna

Współpracowaliśmy z firmą Mont-El około 4 lat. Z płatnościami było różnie z opóżnieniem ale przychodziły. Przy stałej współpracy jak byliśmy im potrzebni to z mocnym opóżnieniem płacili.Od około pół roku zaległości urosły już do takiej sumy że przestali płacić w ogóle,tylko zaczęli mydlić oczy że mają ciężki okres, i oczywiście pan prezes jest mocno poszkodowany przez złych ludzi.Jak wstrzymaliśmy pracę na obiektach to pan prezes znalazł sobie innych frajerów do pracy i twierdzi że to on się z nami rozstaje(szkoda tylko że zapomniał zapłacić zaległości kilkanaście tysięcy zlotych).W tym przypadku pan prezes mocno się pomylił ponieważ już pracujemy nad pozwem do sądu.Posiadamy skany prokotołów z każdego sklepu w którym wykonywaliśmy pracę,faktury od których zapłaciliśmy już podatek.Ostrzegam wszystkie firmy współpracujące z firmą Mont-El

Janek
@Firma z Olsztyna 21.03.2018 21:56

Brawo Panowie! w końcu nalezy zrobić z tym porządek.

Hanna

Czy staraliście się rozwiązać problem z niewypłacanymi wynagrodzeniami poprzez nawiązanie rozmów z szefostwem? Może udałoby się Wam w ten sposób dojść do porozumienia w tej sprawie? Czy ktoś z Was może już próbował? Czekamy na Wasz komentarz

Monika
@Hanna 05.11.2017 16:35

miałam niestety nieprzyjemność pracować. Po odejściu z firmy, z wiadomych powodów, byłam oczerniana razem z moim narzeczonym przez Panią K. i Pana Jacka. Określenie mianem złodziei, oszustów...obrzydliwa taktyka. Jak widze nawet tutaj nie omieszkali mnie pomawiać...brzydzę się tymi ludźmi. Pani katarzyno, jak pani nie wstyd!!! ( imię celowo z małej litery). A teraz kim jest Pani w firmie? zwykłym parobem ze wsi... wróciła Pani na miejsce, na które Pani zasłużyła po tym, jak Pani traktowała innych. szczerze odradzam wszelką współpracę z tymi ludźmi...

Administrator

Jak wyglądają zarobki w Mont - EL? Czy od ostatniej opinii ich poziom uległ zmianie?

Pracownik
@Ola 10.03.2018 22:09

Nie polecam firmy. Zaległości z wypłatą za ponad dwa miesiące.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w Mont - EL?

Podwykonawca#

Witam , Przestrzegam wszystkich przed Panem Goździkiem i jego świtą BARDZO NIE UCZCIWA FIRMA , obiecuje gruszki na wierzbie , żeby tylko zrobić robotę, a później nie płaci nikt nic nie wie właściciel nie odbiera telefonów jakaś masakra , powinni zamykać od razu takie firmy , wszyscy opowiadają , że to chwilowa czkawka szkoda , że potykają się kosztem uczciwych ludzi !!!!!!!!

Hanna

@Grzegorz, rozumiem, że kosztowało Cię to sporo wysiłku, niemniej ważne, że w jakiejś części udało Ci się otrzymać zaległe wynagrodzenie.

mm
@Mario 05.12.2017 10:32

panowie to już nie te czasy żeby jakikolwiek pracodawca kombinował z wypłacaniem lub nie wynagrodzenia za pracę , pierwszy sygnał świadczący o problemach z płatnością za wykonaną pracę , jest waszą decyzją o zmianie pracodawcy i zakończenia współpracy - pracodawca musi szanować pracownika zwłaszcza tego który coś potrafi , na dzień dzisiejszy zostali sami z "pierwszej łapanki"-więc albo firma będzie uczciwa i wypłacalna , albo zniknie z rynku, nie bać się podejmowania męskich decyzji o zmianie pracy -i nie łudzić się że kiedyś firma wypłaci ci zaległe pieniądze-bo nie wypłaci -prędzej zmieni nazwę lub zniknie

mosty

Adres dla wszystkich oszukanych podwykonawców przez tą nie uczciwą firmę oraz Mont-el Group Sp. z o.o. e-mail: mosty@home.pl - szukam firm do złożenia wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki !!!

kozakiewicz

Niestety raczej nikogo nie zaskocze moim wpisem ale NIE POLECAM FIRMY, wyplaty w pieciu ratach, trzeba sie upominac o swoje, czlowiek chce swoje zadania wykonac jak najlepiej a jesli chodzi o wyplate wielkie rozczarowanie. brak umowy, zachecanie by zalozyc swoja firme a pozniej zaleglosci robia czlowiekowi z urzedami... ZENADA. Mam nadzieje ze kiedys wezma sie za takie firmy... potencjal moze byl na poczatku ale nieumiejetnosc prowadzenia firmy i stworzenia takiego burddeeelll*** pierwsza klasa :)) mozna tu pisac i pisac ale jesli nie wierzysz zaryzykuj :))

Hanna

@Lala, proszę zamieszczać komentarze na temat pracy w Mont - EL, a nie na temat poszczególnych osób.

Lala

Goździk, to człowiek skończony... Badełkowa pojęcia nie ma o prowadzeniu biznesu.... już wszyscy Ci, co pisali pozytywne komentarze odeszli..... pozdrawiam wszystkich oszukanych

podwykonawca

rekbial@wp.pl Adres dla wszystkich oszukanych podwykonawców przez tą nie uczciwą firmę. Koniec bezkarności !!!!!

ktos

Ja kiedyś od księgowej usłyszałem, że "mamy chyba przepełnione konto" bo przelewy do nich wracają :-D

larson
@ktos 25.10.2016 09:11

żartujesz??????? hahahahaha

Zawiedziony

Niepoważna firma. Niepoważny Prezes. Szkoda nerwów i pieniędzy.

anonim

(usunięte przez administratora)

kkk

kpisz czy o droge pytasz ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Anka

Ma obowiązek, ale tego nie robi. Goździk nigdy nie konfrontuje się z dłużnikami, tylko wystawia naiwne panienki, żeby się kłóciły z pracownikami oraz w szczególności podwykonawcami. godziny są sztucznie zaniżane, a wynagrodzenia płacone w ratach. znam podwykonawców, którym Goździk wisi kasę od zeszłego roku. sam się rozbija autami z wypożyczalni..... szerokim łukiem omijać. wszystkie pozytwyne komentarze są pisane przez jedna osobę....

Bobo

Jak dla mnie ta psełdo firma to jedna wielka patologia a Goździk samo zwańczy prezes zamiast dać zarobić co najmniej 25zł na godzinę to sponsoruje wypożyczalnię aut dla tych tępych pseudo menagerów Kubackiego itd.a zarobioną wypłatę dostajesz w ratach jak co dziennie dzwonisz i toczysz z nimi walkę o własne pieniądze albo jak niektórzy wygrywają w sądzie

anonim

(usunięte przez administratora)

Fan KB

Oczywiście drogi "Mikołaju", że wrzucacie jak najwięcej zdjęć realizacji żeby pokazać jak prężnie działacie, tylko jak widać po wcześniejszych komentarzach oficjalnie zalegacie z kasa. Nie zapominaj, że wiele z tych realizacji wykonały zewnętrzne firmy które muszą prosić się o swoje pieniądze. Dajecie swoje koszulki i prosicie o zdjęcia na stronkę i na tym koniec miłej współpracy, później tylko walka o pieniądze.

Arttysta

Na początku miło, wesoło. Później przychodzi czas wypłaty i jest małe zaskoczenie... Wypłaty robią się mniejsze, aż w końcu nic nie płacą. Odradzam nawet myśleć o pracy w tej firmie. Każdy tak kończy u nich...

anonim

(usunięte przez administratora)

robuś

umowę? hahahaha

Zostaw opinię o Mont - EL - Tomaszów Mazowiecki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mont - EL