Mont - EL

Tomaszów Mazowiecki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 86 ocen.

Mont - EL
2 86 6 1

Opinie o Mont - EL

Hanna

@Mobi a jak wygląda sytuacja, jeśli chodzi o aktualne rekrutacje, jakie się odbywają w Mont - EL? Czy firma oferuje dodatkowe benefity pozapłacowe, takie jak ubezpieczenie medyczne albo karnet na basen? Każda opinia będzie na wagę złota.

anonymous
@Hanna 14.08.2018 13:13

Firma jest zadłużona na ponad pół miliona,nie wypłaca firmą podwykonawczym jak i pracownikom(dno totalne) mnóstwo zajęć komorniczych i przegranych spraw!!!

Oszukany
@anonymous 25.08.2018 21:20

Jest jakakolwiek szansa na odzyskanie pieniędzy?

Montel
@Oszukany 29.08.2018 13:32

Firma w tym momencie ma audyt który jest konieczny po tym do czego kilka już byłych pracowników doprowadziło (ogromny chaos, nierozliczone prace, nierozliczeni kontrachenci). M.in celem jest doszukanie się jakie konkretnie duże jest zadłużenie, oraz zafakturowanie prac nierozliczonych. Obecnie funkcjonowanie firmy pozwala na bieżące utrzymanie tego co jeszcze w niej zostało w nadziei na pozyskanie nowych robót aby straty odrobić i spłacić kontrachentów. Ilość donosów do wszelakich instytucji jest ogromna. Zajęć komorniczych również. Jeśli firma ogłosi upadłośc wtedy odzyskanie swoich należności będzie praktycznie niemożliwe, ewentualnie potrwa wiele lat. W kwestii przegranych spraw trudno się wypowiedzieć. Firma miała odpowiedzialny za te tematy dział prawny oraz wsparcie zewnętrznych kancelarii adwokackich.

Hanna

@Mobi wnioskuję, iż nie masz najlepszej opinii odnośnie pracodawcy Mont - EL, ale nie sprecyzowałeś swojej wypowiedzi i tak naprawdę nie wiemy, czy miałeś bezpośrednią styczność z tą firmą. Opisz w kilku zdaniach swoje doświadczenia w sposób bardziej merytoryczny, taka wiedza na pewno innym się przyda.

Mobi
@Hanna 15.07.2018 23:40

Ludzie z łapanki, często nie mający pojęcia w jakiej branży funkcjonuje firma...tam nawet pracownicy "budowlani" to zgraja przypadków.

anonymous

Witam, Właśnie trafiłem na tą stronę i widzę że firma Mont-el nie tylko mi zalega z płatnościami.

Prawda
@anonymous 05.06.2018 11:41

Dobrze że inne firmy Ci nie zalegają hahaha

Prawda
@anonymous 05.06.2018 11:41

Gdyby tylko p. Goździk wiedział jak go przez tyle lat "pracownicy" i podwykonawcy robili w lewo to by się załamał :D 30 zł na godzinę od osoby, z czego jeden się zna a reszta z pod sklepu żeby godziny nabijać, a Montel płaci hahaha

Piotr
@anonymous 05.06.2018 11:41

Czy ktoś wie, jak można się skontaktować z firmą w celu wypłaty należności?

Mobi
@Prawda 17.06.2018 20:40

tam nikt nie zasługiwał na stawkę wyższą niż 14 zł

Piotr

Czy ktoś wie, jak można się skontaktować z firmą w celu odzyskania należności?

Hanna

Ostatnie Wasze opinie przedstawiają problem dotyczący wynagrodzeń, które pracodawca wypłaca Wam z opóźnieniem. Czy znajdzie się osoba, która mogłaby napisać, co wpływa na ten stan rzeczy? Co dzieje się wewnątrz tej firmy? Rzetelne informacje w tej kwestii będą przydatne osobom, które interesują się Mont - EL pod kątem zatrudnienia.

Anka
@Hanna 23.03.2018 18:11

ta firma nigdy nie będzie miała pieniędzy, jeśli będzie zatrudniała na kierownicze stanowiska osoby, które co najwyżej powinny krowy doić, a nie decydować o finansach firmy. Okropny bałagan w księgowości, ginące faktury. Totalne nieporozumienie z tą firmą.

PRIM MR
@Anka 26.03.2018 07:53

Faktury giną chyba tylko u Prezesa w biurku...... ( żeby nikt ich już więcej nie widział ..... )

Poszk.
@PRIM MR 29.03.2018 10:56

Faktury to już giną u pseudo księgowych pana Goździka , które nie umieją ogarnąć tego biznesu. Mój mąż pracował od stycznia b.r i na początek pięknie ładnie wypłata na 10 była za styczeń, a już później zaczeło się mydlenie oczu bo do dziś nie dostał pensi za luty(była tylko zaliczka)i za marzec cała. Wychodzi na to że pracował harytatywnie w dzien i w nocy żeby panie księgowe miały wypłaty . Dogać się do tej pory nie da z nimi firma nie do polecenia dziwię się tylko że jeszcze tam jacyś ludzie pracuje .

Były pracownik
@Hanna 23.03.2018 18:11

Firma nie potrafiła zbilansować zysków i strat, obecnie zobowiązania wielokrotnie przekraczają nalezności, a majątek praktycznie nie istnieje - wszystkie budynki są wynajmowane, samochody 15 letnie, z bieżących wpłat spłaca się zobowiązania półroczne, a i to tylko tym podwykonawcom, którzy rokują jakąś pracę na przyszłość. Firma wygrała wiele przetargów na roboty w Galeriach, ale trudno z tego żyć, skoro sieci płacą Montelowi połowę stawki godzinowej pracy zatrudnionego przez Montel technika. Wiele zobowiązań gwarancyjnych robionych darmo, gdyż nie było komu przeczytać dokładnie umowy, a Sieci wykorzystują to bezlitośnie. Brak własnych techników podraża koszty, a brak dobrych techników (bo większość w prawie wszystkich miastach jest "spalona") i branie ludzi z "łapanki" pogarsza jakość, powoduje konieczność poprawek i również podraża koszty. Zbyt wiele robi się prac dla reklamy, dla pokazania się, które mają być spłacane z zysków na innych odcinkach, ale tych innych odcinków brak.

Walter

Jeżeli ktoś ma nie zapłacone fatkury przez firmę Monte-el Tomaszów Mazowiecki Jacek Goździk / Katarzyna Badełek NIP 7731467101 . Bardzo proszę o kontakt na adres pdg@g.pl.

hary
@Walter 26.02.2017 18:22

Dajcie spokój kaśce bo to nie była i nie jest jej firma. Ona tylko wykonywala jego polecenia. Aż w końcu sama przejrzała na oczy.

Monika
@hary 20.04.2018 12:24

bzdura

anonim

(usunięte przez administratora)

Ninia

negatywne komentarze piszą byli pracownicy oraz podwykonawcy, którzy mieli tę wątpliwą przyjemność kontaktu z tą firmą.... chcesz zarabiać 1200 zł w 5 ratach, to zapraszam serdecznie....

hary
@Ninia 21.09.2016 16:50

.

marek

No tak, jak jest szansa na dodatkowo płatne nadgodziny to i wypłata jest dużo wyższa. Moze są okresy, kiedy jest więcej pracy?

hary
@marek 09.10.2016 12:00

.

Serwisant

Dziwię się Wam, skoro macie takie problemy, a Sąd nic z tym nie robi, zgłoście się do Uwagi lub Państwo w Państwie. Niech cała Polska wie jaki jest Pan Goździk i jego Dyrektor, który o prawie nic nie wie. Będzie to przestroga dla ludzi, którzy jeszcze tam nie pracowali.

Jola
@Serwisant 11.04.2018 17:48

Dobry pomysł. A Goździk się spali ze wstydu.

Lara
@Jola 11.04.2018 17:50

on nie ma wstydu. W tym szkopuł

Krzysztof_elektryk

Ja tez zostalem oszukany przez firme . nie dostalem wynagrodzenia za ponad 2 mc pracy. Proponuje pozew zbiorowy przeciwko firmie. Kto jest ze mna? Wniosłem sprawe do inspekcji pracy, moze sie nawet skończyc sprawą karno-skarbową, to była by dla nich nauczka na przyszlość.

Pracownik
@Krzysztof_elektryk 22.05.2017 17:41

Nie rozumiem Twojego zachowania kolego, dziś jest rynek pracownika, jaki masz problem z tym żeby iść do sądu i w ten sposób swoje należności odebrać, zamiast pisać na go workach. Jest cała masa firm windykacyjnych.

były
@Pracownik 26.05.2017 17:53

ależ bezczelność..... żeby człowiek musiał za swoimi pieniędzmi chodzić.....wstydził/a/byś się taki komentarz wstawić... GO WORK jest właśnie po to, by ostrzegać przed takimi nieuczciwymi firmami, jak Wy...

Oszukany
@Krzysztof_elektryk 22.05.2017 17:41

To juz jest sprawa dla policji popelniaja przestepstwo biorac podwykonawcow wiedzac ze sie nie wywiaza ze zobowiazan A zajecia ktore maja to gwozdz do trumny w tej sprawie

kolejny oszukany

ta firma powinna zniknąć z tomaszowskiej mapy przedsiębiorców budowlanych. Zrównać z ziemią, posadzić kartofle. Dziwię się, że Szanowny właściciel oraz jego współpracownicy nie wstydzą się wyjść na miasto i patrzeć ludziom w oczy.

NKJ

PROSZĘ O KONTAKT WSZYSTKIE POSZKODOWANE FIRMY , KTÓRYM MONT-EL ZALEGA Z PŁATNOŚCIAMI 531997820

anonymous
@NKJ 22.03.2018 14:29

co zamierzasz zrobić?

anonymous
@anonymous 25.03.2018 21:59

zadzwoń to ci powiem

Firma z Olsztyna

Współpracowaliśmy z firmą Mont-El około 4 lat. Z płatnościami było różnie z opóżnieniem ale przychodziły. Przy stałej współpracy jak byliśmy im potrzebni to z mocnym opóżnieniem płacili.Od około pół roku zaległości urosły już do takiej sumy że przestali płacić w ogóle,tylko zaczęli mydlić oczy że mają ciężki okres, i oczywiście pan prezes jest mocno poszkodowany przez złych ludzi.Jak wstrzymaliśmy pracę na obiektach to pan prezes znalazł sobie innych frajerów do pracy i twierdzi że to on się z nami rozstaje(szkoda tylko że zapomniał zapłacić zaległości kilkanaście tysięcy zlotych).W tym przypadku pan prezes mocno się pomylił ponieważ już pracujemy nad pozwem do sądu.Posiadamy skany prokotołów z każdego sklepu w którym wykonywaliśmy pracę,faktury od których zapłaciliśmy już podatek.Ostrzegam wszystkie firmy współpracujące z firmą Mont-El

Ja
@Firma z Olsztyna 21.03.2018 21:56

Witam , jestem właścicielem firmy oszukanej tak jak Pan proszę o kontakt 531997820 myślę , że możemy sobie pomóc pozdrawiam

Janek
@Firma z Olsztyna 21.03.2018 21:56

Brawo Panowie! w końcu nalezy zrobić z tym porządek.

Hanna

Czy staraliście się rozwiązać problem z niewypłacanymi wynagrodzeniami poprzez nawiązanie rozmów z szefostwem? Może udałoby się Wam w ten sposób dojść do porozumienia w tej sprawie? Czy ktoś z Was może już próbował? Czekamy na Wasz komentarz

Grzegorz
@Hanna 05.11.2017 16:35

Mnie się udało po 100 telefonach, dostałem połowę, na więcej nie liczę, życie jest zbyt piękne, by tracić je na walkę z góry przegraną :)

Administrator 2
@Hanna 05.11.2017 16:35

Lepiej tam nie pracować. Mam J. Goździk zacznie najpierw "mydlić oczy", następnie powie jaki jest pokrzywdzony przez byłych pracowników, którzy doprowadzili jego firmę do ruiny. Szkoda na takiego człowieka jaki jest Pan J. Goździk i jego świta.

Monika
@Hanna 05.11.2017 16:35

miałam niestety nieprzyjemność pracować. Po odejściu z firmy, z wiadomych powodów, byłam oczerniana razem z moim narzeczonym przez Panią K. i Pana Jacka. Określenie mianem złodziei, oszustów...obrzydliwa taktyka. Jak widze nawet tutaj nie omieszkali mnie pomawiać...brzydzę się tymi ludźmi. Pani katarzyno, jak pani nie wstyd!!! ( imię celowo z małej litery). A teraz kim jest Pani w firmie? zwykłym parobem ze wsi... wróciła Pani na miejsce, na które Pani zasłużyła po tym, jak Pani traktowała innych. szczerze odradzam wszelką współpracę z tymi ludźmi...

Administrator

Jak wyglądają zarobki w Mont - EL? Czy od ostatniej opinii ich poziom uległ zmianie?

Ola
@Administrator 08.03.2018 08:18

Nie dostaniesz nic - bo Ci nie wypłacą.

Pracownik
@Ola 10.03.2018 22:09

Nie polecam firmy. Zaległości z wypłatą za ponad dwa miesiące.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w Mont - EL?

Podwykonawca#

Witam , Przestrzegam wszystkich przed Panem Goździkiem i jego świtą BARDZO NIE UCZCIWA FIRMA , obiecuje gruszki na wierzbie , żeby tylko zrobić robotę, a później nie płaci nikt nic nie wie właściciel nie odbiera telefonów jakaś masakra , powinni zamykać od razu takie firmy , wszyscy opowiadają , że to chwilowa czkawka szkoda , że potykają się kosztem uczciwych ludzi !!!!!!!!

Hanna

@Grzegorz, rozumiem, że kosztowało Cię to sporo wysiłku, niemniej ważne, że w jakiejś części udało Ci się otrzymać zaległe wynagrodzenie.

Mario
@Hanna 22.11.2017 18:19

żenada. Żeby musieć łazić za swymi pieniędzmi. tak nie robi uczciwy pracodawca.

mm
@Mario 05.12.2017 10:32

panowie to już nie te czasy żeby jakikolwiek pracodawca kombinował z wypłacaniem lub nie wynagrodzenia za pracę , pierwszy sygnał świadczący o problemach z płatnością za wykonaną pracę , jest waszą decyzją o zmianie pracodawcy i zakończenia współpracy - pracodawca musi szanować pracownika zwłaszcza tego który coś potrafi , na dzień dzisiejszy zostali sami z "pierwszej łapanki"-więc albo firma będzie uczciwa i wypłacalna , albo zniknie z rynku, nie bać się podejmowania męskich decyzji o zmianie pracy -i nie łudzić się że kiedyś firma wypłaci ci zaległe pieniądze-bo nie wypłaci -prędzej zmieni nazwę lub zniknie

mosty

Adres dla wszystkich oszukanych podwykonawców przez tą nie uczciwą firmę oraz Mont-el Group Sp. z o.o. e-mail: mosty@home.pl - szukam firm do złożenia wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki !!!

kozakiewicz

Niestety raczej nikogo nie zaskocze moim wpisem ale NIE POLECAM FIRMY, wyplaty w pieciu ratach, trzeba sie upominac o swoje, czlowiek chce swoje zadania wykonac jak najlepiej a jesli chodzi o wyplate wielkie rozczarowanie. brak umowy, zachecanie by zalozyc swoja firme a pozniej zaleglosci robia czlowiekowi z urzedami... ZENADA. Mam nadzieje ze kiedys wezma sie za takie firmy... potencjal moze byl na poczatku ale nieumiejetnosc prowadzenia firmy i stworzenia takiego burddeeelll*** pierwsza klasa :)) mozna tu pisac i pisac ale jesli nie wierzysz zaryzykuj :))

Hanna

@Lala, proszę zamieszczać komentarze na temat pracy w Mont - EL, a nie na temat poszczególnych osób.

Lala

Goździk, to człowiek skończony... Badełkowa pojęcia nie ma o prowadzeniu biznesu.... już wszyscy Ci, co pisali pozytywne komentarze odeszli..... pozdrawiam wszystkich oszukanych

podwykonawca

rekbial@wp.pl Adres dla wszystkich oszukanych podwykonawców przez tą nie uczciwą firmę. Koniec bezkarności !!!!!

ktos

Ja kiedyś od księgowej usłyszałem, że "mamy chyba przepełnione konto" bo przelewy do nich wracają :-D

larson
@ktos 25.10.2016 09:11

żartujesz??????? hahahahaha

Zawiedziony

Niepoważna firma. Niepoważny Prezes. Szkoda nerwów i pieniędzy.

anonim

(usunięte przez administratora)

kkk

kpisz czy o droge pytasz ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Anka

Ma obowiązek, ale tego nie robi. Goździk nigdy nie konfrontuje się z dłużnikami, tylko wystawia naiwne panienki, żeby się kłóciły z pracownikami oraz w szczególności podwykonawcami. godziny są sztucznie zaniżane, a wynagrodzenia płacone w ratach. znam podwykonawców, którym Goździk wisi kasę od zeszłego roku. sam się rozbija autami z wypożyczalni..... szerokim łukiem omijać. wszystkie pozytwyne komentarze są pisane przez jedna osobę....

Bobo

Jak dla mnie ta psełdo firma to jedna wielka patologia a Goździk samo zwańczy prezes zamiast dać zarobić co najmniej 25zł na godzinę to sponsoruje wypożyczalnię aut dla tych tępych pseudo menagerów Kubackiego itd.a zarobioną wypłatę dostajesz w ratach jak co dziennie dzwonisz i toczysz z nimi walkę o własne pieniądze albo jak niektórzy wygrywają w sądzie

anonim

(usunięte przez administratora)

lirek

na stronie, to sobie możesz wszystko wstawić.....

Fan KB

Oczywiście drogi "Mikołaju", że wrzucacie jak najwięcej zdjęć realizacji żeby pokazać jak prężnie działacie, tylko jak widać po wcześniejszych komentarzach oficjalnie zalegacie z kasa. Nie zapominaj, że wiele z tych realizacji wykonały zewnętrzne firmy które muszą prosić się o swoje pieniądze. Dajecie swoje koszulki i prosicie o zdjęcia na stronkę i na tym koniec miłej współpracy, później tylko walka o pieniądze.

Arttysta

Na początku miło, wesoło. Później przychodzi czas wypłaty i jest małe zaskoczenie... Wypłaty robią się mniejsze, aż w końcu nic nie płacą. Odradzam nawet myśleć o pracy w tej firmie. Każdy tak kończy u nich...

Zostaw opinię o Mont - EL - Tomaszów Mazowiecki

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mont - EL