Marsowanka - 2012-10-28 10:28:54
Plusik - 2012-10-28 00:00:03
BYŁA RH marsowa - 2012-10-27 18:31:47
Nie da sie już czytać tych ciągle negatywnych opinii na Target. Mam propozycję - zwolnijcie się z tej pracy i dajcie miejsce ludziom, którzy umieją i chcą pracować. Wieczne narzekania - aż sie niedobrze robi od tych wypowiedzi. Była RH Marsowa - kwestia ta była tłumaczona kilka stron wcześniej.
W skrócie chodzi o to, że Target chciał mieć projekt Polkomtel za wszelką cenę - w związku z tym zaproponował cenę najniższą i dzięki temu wygrał. Celowo lub przez niewiedzę (nie ma to znaczenia dla ludzi bezprawnie pozbawianych części wynagrodzenia) w kalkulacji kosztów zapomniano o tym, że przed oddaniem auta do wypożyczalni po 2 latach i kilkudziesięciu tysiącach km, trzeba ponieść inne oprócz myjni, koszty.
Niska cena dzięki której Target wygrał, starczyła zaledwie na najtańsze AC z udziałem własnym (niestety pracownika).
Projekt jest prestiżowy ale zbyt duży, więc pracownicy projektu polkomtel, muszą dokładać żeby budżet się spinał.
Rezygnacja z nie do końca opłacalnej współpracy z Plusem, byłaby porażką wizerunkową dla Targetu - więc wycofać się, nie może, a Polkomtel nie chce płacić więcej niż pierwotnie ustalono.
Nieuczciwością ze strony Targetu jest to, że pracownik dowiaduje się, że ma płacić za wszystko - nie na rozmowie o pracę, ale jak już tą pracę dostanie, podpisze inne papiery - dopiero na końcu, przy przekazaniu auta. Oczywiście można wtedy odmówić i zrezygnować ale wiele osób wcześniej zwolniło się z innych firm dla tej \"wspaniałej\" roboty - Target nie zawsze zatrudnia bezrobotnych.
Praca w projekcie polkomtel nie jest najgorsza - jednak trzeba mieć świadomość - 3 000 zł co 2 lata. Niektórym się udało i zabrano im mniej - kwestia szczęścia\\\"Niektórym się udało i zabrano im mniej\\\" - może bardziej dbali o auta?, czytajac wasze posty nie dziwie sie ze prawnicy w naszym kraju zarabiają ogromne pieniądze, naobiecuje wam wygraną sprawe - gdy przegrasz - lub bedzie zasadzona ugoda w ktorej zaplacisz nie 3000 tylko 2000 - ale zaplacisz to prawnik i tak wezmie od ciebie kilka tys. bo przeciez target jako duza firma majaca prawnikow bedzie odwolywac sie do konca a ty bedziesz placic prawnikowi bo przeciez za darmo nie bedzie cie reprezentowac kilka lat.
Dziwie sie ze nie poszliscie z tym problemem do plusa przeciez macie pewnie kontakt z jakims przedstawiceilem plusa, moze plus nic o tym nie wie, moze wam pomoze przeciez w koncu dla niego pracujecie
Plusik to co piszesz o prestizowym kontrakcie z plusem sorry ale chyba nie myslisz ze np mars jest mniej prestizowym klientem niz plus????Może bardziej dbali, może mieli więcej szczęścia, może mniej jeździli, a może w ich rejonie mniej kamieni wylatuje spod kół innych samochodów.
Ja nie znam realiów projektu Marsa, Ty nie znasz realiów Polkomtela.
Cieszę się Twoim szczęściem, że w Waszym projekcie nie musicie płacić za szkody które nie powstały z Waszej winy - u nas jest niestety inaczej. W umowie o użytkowaniu samochodu służbowego, mamy to wyraźnie zapisane - każda szkoda która nie idzie z OC kogoś innego, a jest robiona z naszego AC - zawiera nasz wkład własny (500 - 1 000 zł).
Nie są to narzekania ale informacja jaka może przydać się osobom które tu zajrzą przed podpisaniem umowy z Targetem:
- w Marsie jak pęknie Ci szyba płaci AC (wg informacji od Ciebie)
- w Plusie jak pęknie Ci szyba jesteś obciążany od 500 do 1000.
Jeśli masz pełną tego świadomość - jest ok
Nie chodzi o licytowanie się który projekt jest dla Targetu bardziej prestiżowy (zapewne oba), być może z Marszem Target nie poszedł na maksymalnie niską cenę i uwzględnił pełniejsze koszta użytkowania samochodu. Prawdopodobnie inne osoby negocjowały te kontrakty i napewno podpisywano je w innym czasie.