Węgliki Spiekane Baildonit Sp. z o.o.

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 26 ocen.

Węgliki Spiekane Baildonit Sp. z o.o.
2 26 6 1

Opinie o Węgliki Spiekane Baildonit Sp. z o.o.

Adam Loska

Ulala - nie kazali mi się zwolnić, wręcz przeciwnie to była moja świadoma decyzja. Bardzo dobrze wiesz czemu odszedłem i to cholernie mnie zabolało. Ale myślę, że postąpiłem słusznie odchodząc. Jest Git. Pozdrawiam :D

Ulala
@Adam Loska 24.09.2018 09:44

Świadoma decyzja powiadasz... Dobrze ze nie napisałeś dlaczego się zwolniłes no jedna osoba z zakładu mogła by się wypowiedzieć na ten temat ???? ale pewnie byłoby Ci wstyd.

Adam Loska
@Ulala 09.10.2018 09:42

To, że się zwolniłem zawdzięczam tylko i wyłącznie jednej osobie. Dzięki Kazimierzu jesteś Wielki.

Ulala
@Adam Loska 12.10.2018 12:01

Spoko spoko. I tak wiemy za co konkretnie się zwolniłes. Ale rozumiem, niech będzie po twojemu ????

Adam Loska
@Ulala 13.10.2018 09:15

Przykro mi, że musiołech oglądać coś co nie powinno mieć w ogóle miejsca. Cóż moga pedzieć - historia nie kłamie. Prawda czy kłamstwo?

Adam Loska
@Ulala 13.10.2018 09:15

Żegnaj Ulala kimkolwiek jesteś ;) Galina mnie wzywa. Dziękuję wszystkim za długoletnią współpracę i przepraszam.

Witold

@Ulala, czy jesteś pracownikiem firmy? Mogłabyś/Mógłbyś podzielić się z nami informacjami na temat warunków pracy w tym miejscu? Jaka atmosfera panuje w firmie? Powiedz nam coś na temat relacji pracownik-pracownik i pracownik-pracodawca.

Pierwszy
@Witold 22.06.2018 08:40

Nie nazywajmy tego bagna firmą. Firma to miejsce gdzie ludzie pracują, jest kierownictwo które się stara żeby było co robić i za odpowiednie wynagrodzenie. Firma to odpowiedni ludzie na odpowiednich miejscach. Ludzie mający pojęcie o tym co robić i jak robić. Firma to kierownictwo które jest szanowane a nie alkoholicy bez kwalifikacji. (usunięte przez administratora) proszę państwa, (usunięte przez administratora) nie firma. Pozdrawiam

Anonim.
@Pierwszy 29.06.2018 23:05

Pewnie byłeś najlepszym pracownikiem? ????????????????Ja pracuje I nie narzekam. A ludzie tu pracują na odpowiednich stanowiskach. Fachowców jest tu sporo. Tyle imbecyle co nic nie robią maja najwięcej do powodzenia.

Nowy
@Anonim. 09.10.2018 09:49

Jaka praca taka płaca żenada,dno,syf kiła i nic wiecej.Nie ma nic dla ludzi zero socjalu,nawet woda do kąpieli wyliczona i już nie wspomne o temp. jaka jest na hali.

anonymous
@Anonim. 09.10.2018 09:49

Na pewno jednym z nielicznych który się starał żeby było wszystko ok. Też nie narzekałem do pewnego czasu oczywiscie. Fachowców jest może i dużo ale jeszcze więcej poodchodziło bo żaden ceniącym się pracownik nie będzie pracował za 1800zł i jeszcze przy tym miał kierowników imbecyli którzy nie mają pojęcia jak się zarządza firmą. Nie potrafiących podjąć najprostszych decyzji żeby były trafne.

Stary
@Anonim. 09.10.2018 09:49

Tak jest jak się siedzi na (usunięte przez administratora) tyle lat to się nie narzeka,zobaczysz na Świeta jaki bedzie uśćisk dłoni nowego właśćiciela plus ciastko w biegu na klatce schodowej hehehhe

Stary
@Pierwszy 29.06.2018 23:05

(usunięte przez administratora) mało powiedziane widze człowieku że ci rozum zjadło,jakie kierownictwo?latające szczury z ogonami pod (usunięte przez administratora) Każdy ino patrzy jak wykorzystać drugiego i dziobać od samego rana czysta wazelina.

Ulala
@Nowy 09.10.2018 12:36

Przecież nikt nikogo tu siła nie trzyma ????

Witold

@Anonim., jakie mógłbyś wymienić plusy i minusy pracy w Węglikach Spiekanych Baildonit? Rozpisanie takich różnych aspektów na pewno jest interesujące dla innych użytkowników forum. Bardzo proszę osoby wypowiadające się na forum o kulturalne i rzeczowe wypowiedzi! Komentarze pisane w wulgarnym tonie nie będą tolerowane i mogą zostać usunięte przez administratora forum.

Adam Loska

Upadek nadciąga. Żniwa się rozpoczęły ale czy aby na pewno... Nie ma się czego bać ludziska świat się nie kończy nie wszystko stracone. Fakt faktem, że co niektóre osoby pełniące ważne stanowiska w tej firmie od kilku już lat przestały interesować się czymkolwiek i kimkolwiek. Nigdzie w żadnym zakładzie nie ma już tak lekkiej pracy jak na Węglikach Spiekanych jeśli chodzi o dział produkcji. Sam osobiście tego doświadczyłem na własnej skórze. Nie ma nawet co porównywać pracy w węglikach do pracy w jakimkolwiek innym zakładzie jest ciężko i to nawet bardzo ciężko. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.

Rafał Smok
@Adam Loska 19.04.2018 20:26

Bardzo dobrze niech to zamkną w cholerę,za takie taką kasę jak tam szkoda chodzić babka na 3/4 etatu w Biedronce na dużo lepiej plus socjal.Znalazłem pracę lepsza i wcale nie jest ciężko trza tylko pomyśleć głową, a nie tym co ma się miedzy nogami.Pozdrawiam ekipę z UR +E

Adam Loska
@Adam Loska 19.04.2018 20:26

Nie lubia generalizować ale tam po prostu nie ma już kim robić 3/4 ekipy to ludzie przed emeryturą bądź sami już emeryci. Nawet jeśli zakład jakimś cudem przetrwa to kim oni chcą pracować tą garstką młodych ludzi. Sorry ale to się po prostu mija z celem. Jeśli o mnie chodzi to raczej nie narzekam wystarcza mi to co mam a przy okazji zdobywam nowe kwalifikacje - bardzo przydatne przy ewentualnej zmianie pracy. Choć nie zaprzeczam, że osobiście chciałem powrócić na węgliki no ale jakoś nie wyszło.

Tomek
@Adam Loska 19.04.2018 20:26

Adam, masz rację że już nigdzie w zakładach nie ma takiej pracy jak tu była gdzie nikt nad niczym nie panował a pan dyrektor to przypadkowa osoba na takim stanowisku, ale weź też pod uwagę że za takie pieniądze nie można oczekiwać więcej. Idąc do nowej firmy dostajesz więcej na początek niż po 15 latach pracy na Węglikach. Z taką kadra zarządzającą to kwestia czasu jak to upadnie a podobno już upadło. Zwolnienie się z tej firmy to była najlepsza rzecz jaką zrobiłem. Cieszę się że odpuściłem to (usunięte przez administratora) bo i mnie by teraz wciagło. Jestem zadowolony ze teraz pracuje w firmie gdzie wszystko ma ręce i nogi i gdzie jest godziwe wynagrodzenie za pracę i szacunek i kuktura do pracowników. Nawet że strony kierownictwa czego panu A. D. brakowało. Nie ublizajac nikomu ale (usunięte przez administratora) zawsze pozostanie (usunięte przez administratora) Jak to mówią że wsi jesteś na wieś wrócisz. Pozdrawiam załogę i życzę powodzenia.

Adam Loska
@Tomek 09.05.2018 22:53

Tomasz zgadzam się z tobą w 100% dla kogoś kto ma rodzinę na utrzymaniu ciężko jest związać koniec z końcem zarabiając trocha powyżej minimalnej krajowej. Ktoś kto pracował w moim przypadku 16 lat na węglikach wiadomo jest tam inna specyfika pracy gdzie nikt nikogo nie poganiał ciężko było się przystosować do nowych warunków pracy gdzie trza robić od dzwona do dzwona i nie ma zmiłuj się. Ale moje odejście z tej firmy było zgoła odmienne. Największym przegranym na węglikach w moim odczuciu (usunięte przez administratora) bo to co zrobił ten chop przechodzi ludzkie pojęcie. W tak głupi sposób popsuć opinię sobie i innym pracownikom firmy. To był jeden z głównych powodów mego odejścia z tej firmy i jest mi bardzo przykro z tego powodu.

Ulala
@Adam Loska 10.05.2018 09:16

Ciebie chłopczyku to zwolnili za całkiem coś innego.

Adam Loska
@Ulala 22.06.2018 06:51

Nie zostałem zwolniony sam się zwolniłem a to robi różnicę. Pozdrawiam Ulala :)

Codex
@Ulala 22.06.2018 06:51

Pewnego dnia zostanę osądzony ale nie żałuję swoich uczynków. Pióro zawsze będzie lżejsze od mojego serca. Życie potrafi ranić jak ludzie którym ufamy - Life is Strange.

Anonim.
@Rafał Smok 22.04.2018 10:20

A za co ty chciałeś mieć większe pieniądze? Za spanie po kontach i lewe ręce do roboty? Malowanie krawężników dla Ciebie było najcięższą robota więc się nie osmieszaj???? A ta firma ma potencjał tyko potrzeba pracowników... Nie takich jak Ty.

Ulala.
@Adam Loska 25.06.2018 15:46

Bo ci kazali się zwolnić.

R..
@Rafał Smok 22.04.2018 10:20

Ty Rafałku głowy używaleś tylko wtedy jak myślałeś na której ławce się w szatni położyć na dwie godzinki

123
@Anonim. 18.09.2018 08:34

Uuu prawda boli, ale co tu kłamać. Wszyscy wiedzą jak było z całym utrzymaniem tzn zatrzymaniem ruchu. No może z pojedynczymi wyjątkami. Że nie wspomnę o ich kierowniku. Panu P. Nie obrazajac nikogo ale takiego GŁĄBA jako kierownika to chyba nie ma żadna inna firma w tym kraju.

123
@R.. 18.09.2018 13:40

Żeby tylko dwie... Dwie to była tylko lekka drzemka

Anonim
@Adam Loska 25.06.2018 15:46

Proste nikt nie będzie nikogo trzymał z zielonymi papierami hehheh.

Witold

@123, obrażanie innych osób, w tym trzecich, naprawdę nie powinno mieć miejsca na forum, więc proszę o nierobienie tego. Po Twoich wypowiedziach wnoszę, że pracowałeś w Węglikach Spiekanych Baildonit - jaki jest tryb pracy w tym miejscu? @Tomek, rozumiem, mimo wszystko dziękuję, że chciałeś jeszcze napisać kilka słów na forum. Czy masz jakiś pomysł na to, jakie zmiany powinien przeprowadzić ten pracodawca?

Witold

@Tomek, aktualnie pracujesz w Węglikach Spiekanych Baildonit? Ja nie jestem zainteresowany podjęciem pracy w tym miejscu, bo jestem moderatorem forum, ale może inne osoby chciałyby spróbować swoich sił u tego pracodawcy, więc jednak prosiłbym o nieobrażanie potencjalnych pracowników czy też osób aplikujących do pracy.

Tomek
@Witold 28.09.2018 22:42

Na szczęście już nie, ale swoje lata tam przepracowałem i wiem co nie co.

Witold

@Adam Loska, długo pracowałeś w firmie Węgliki Spiekane Baildonit? Czy możesz napisać, jeśli oczywiście chcesz, dlaczego pożegnałeś się z tym pracodawcą? Czy któryś z użytkowników forum jest obecnym pracownikiem Węgliki Spiekane Baildonit? Co możecie dodać na temat tego pracodawcy?

Tomek
@Witold 31.08.2018 18:51

Mogę dodać tylko tyle że lepiej unikać tego syfu. Pozdrawiam

Witold

@Anonim., proszę o wzajemne nieobrażanie się. Pracujesz aktualnie w Węglikach Spiekanych Baildonit? Jak oceniasz tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki? Czy jesteś z nich zadowolony? Podziel się proszę swoją opinią na forum. @R.., rozumiem, że piszesz z perspektywy obecnego lub byłego pracownika firmy. Zechcesz się wypowiedzieć, co uważasz na jej temat?

Tomek
@Witold 20.09.2018 20:11

A co tu można uważac jeden wielki b..... i tyle pracodawca jest nowy,ludziom s\lodzi jak ten poprzedni.Ludzie dalej myślą że bedzie lepiej dla kogo?.Dla nowego właśćiciela musi doić krowę puki daje mleko,Witek jak chcesz złoż cv czekają na jeleni.

Witold

Czy jeszcze któryś z użytkowników forum pracuje w firmie Węgliki Spiekane Baildonit i chciałby napisać, jak ocenia tego pracodawcę, jak mu się pracuje w firmie, jaka jest atmosfera? To bardzo istotne aspekty pracy zawodowej i myślę, że podjęcie ich będzie bardzo przydatne dla osób szukających informacji o firmie i pracy w niej.

Adam Loska

Rafał Puma S. @Puma postaw się na miejscu tych osób dla których to jedyne źródło dochodu, osób którym naprawdę ciężko jest znaleźć nową pracę ze względu na wiek, osób które mają pozaciągane kredyty itp. Ciekawe czy też by Ci zależało na tym aby zakład został zlikwidowany. Nie tędy droga panie Rafale.

Witold

@Adam Loska, rozumiem, przecież nie naciskam Cię w żaden sposób. Gratuluję długiego czasu pracy w firmie, pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego! @Puma, @Darek, bardzo proszę o kulturalne wypowiedzi na forum i szanowanie się nawzajem. Pracowaliście lub też pracujecie aktualnie w Węglikach Spiekanych Baildonit? Jaka jest Wasza opinia na temat tego pracodawcy?

Adam Loska

Najgorsza rzecz jakiej można było doświadczyć przez te wszystkie lata pracy na Węglikach to poznanie prawdy o osobie, którą darzyło się ogromnym szacunkiem i zaufaniem. Ktoś kiedyś powiedział, że zdjęcia nie kłamią i miał absolutną rację. Nie żałuję ani jednej chwili przepracowanej w Węglikach Spiekanych. Były już pracownik.

Witold

@Pierwszy, ja naprawdę rozumiem, że możesz mieć negatywne zdanie na temat pracy w Węgliki Spiekane Baildonit, ale bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi na forum. Długo pracowałeś w tej firmie? @banik12, pracujesz aktualnie w Węgliki Spiekane Baildonit, tak? Dlaczego uważasz, że firma zacznie zwalniać ludzi? Czy są ku temu jakieś przesłanki? @Tomek, z Twoich wypowiedzi wywnioskować można, że też pracowałeś w tej firmie. Możesz napisać, jak wtedy wyglądała sytuacja w niej i co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie?

Adam Loska

To, że zakład jest w restrukturyzacji nie oznacza, że wszyscy polecicie na bruk. Niekoniecznie musi do tego dojść ale to zadanie należy do zarządzających tą firmą. A czy sobie z tym poradzą czas pokaże. Reasumując w dwóch słowach restrukturyzacja jest procesem naprawy firmy i sprowadza się do trzech elementów, zyskania czasu, odzyskania zaufania i w końcu pozyskania środków finansowych (redukcji zadłużenia) które pozwolą firmie dalej funkcjonować samodzielnie. Jeśli nie będzie widać płynności finansowej i zakład nie będzie spłacać swojego zobowiązania to niestety firmę czeka egzekucja czyli ogłoszenie upadłości. Także wszystko w rękach zarządzających.

Tomek
@Adam Loska 17.08.2018 17:58

Adamie, jeśli wszystko jest w rękach zarządzających a dobrze wiemy jak te osoby zarządzały tą firmą przez lata które tam pracowaliśmy (a trochę ich było) to nie widzę tego w różowych kolorach. Jeśli przez lata na stanowiskach kierowniczych są nieudacznicy którzy nie mają pojęcia o tym jak zarządzać firmą to nagle im się to nie odmieni i nie dostaną olśnienia. To że ta firma jeszcze nie upadła to była tylko i wyłącznie zasługa szarych pracowników takich jak My, którym zależało. Do pewnego momentu. Pamiętaj że kierownik ma zawsze rację. Nawet nieudacznik. I to było najgorsze. Inna sprawa to taka że możemy się nie lubiec ale współpracować w pracy powinniśmy. Pokazywanie złośliwości jednego przez drugiego nie doprowadzało do niczego dobrego. I to właśnie przez osoby zarządzające. Pozdrawiam Cię

Adam Loska
@Tomek 20.08.2018 14:53

Mam taką cichą nadzieję, że jednak firma podoła temu zadaniu i wyjdzie z tego dołka bez uszczerbku na zdrowiu, bo to swego rodzaju jakby nie patrzeć taka interwencja chirurgiczna. Z drugiej jednak strony gdzieś podświadomie w mojej głowie snuje się myśl ( obawa)- iż działania podjęte przez zarząd spółki mogły być podjęte zbyt późno a to raczej nie wróży nic dobrego. Boję się, że w najgorszym wypadku może to być jedna wielka kompromitacja lub jak kto woli dyskredytacja całego zarządu w oczach wielu osób. Oby nie!!! Pozdrawiam Tomaszu Ciebie i wszystkich tych mniej lub bardziej lubianych :)

Mariusz

Witam, może ktoś napisać co się dzieje na Węglikach, tzn jak praca, atmosfera, zarobki i czy warto składać tam cv. Dziękuję za odpowiedzi

Witold

@Nie będzie dobrze, dziękuje za podzielenie się informacjami o benefitach i warunkach pracy w firmie. Jak rozumiem, jesteś w dalszym ciągu pracownikiem Baildonit? Czy próbowałeś podejmować rozmowy z szefostwem, jeśli nie byłeś usatysfakcjonowany pracą w firmie Baildonit? Podziel się z nami informacjami na ten temat.

Witold

Czy ktoś aplikował ostatnio do firmy Baildonit i może podzielić się aktualnymi informacjami na temat procesu rekrutacji w firmie? @Adam Loska, czy jako były pracownik możesz się wypowiedzieć się na temat możliwości rozwoju w firmie? Wspomniałeś, o kursach a czy mógłbyś doprecyzować jakiego rodzaju to były kursy? Czy w firmie były dostępne benefity pozapłacowe?

w,w

witam to sie za to wezcie ludzie opamietajcie sie i niep...na forach bo to nic nieda kazdy pisac umie a sam nic z tym nierobi. niewspominajac o swoim zyciu jakie ma...sami siedzicie nic nieogarniacie od czasow PRL.. Macie zwiazki zawodowe one was nabank uratuja..koles od wielu lat poplanowal to co teraz zostalo siena na lewych kontach sam kretytow nabral posprzedawal czesc zakladu a ludzi popchnol na czesc niewidoczna zeby niebylo ich widac...

Senior

Powiem tak dziwi mnie to że jeszcze to istnieje, warunków pracy znakomite jak u murzyna. Kadra rewelacja zakręcona jak baranie cycki, każdy na każdego patrzy i nikt nie umie podjąć żadnej decyzji. Załoga wystraszona jak psy przed Sylwestrem, brak słów, motywacji, checi do jakiekolwiek pracy jednym słowem smiech na sali.

Zostaw opinię o Węgliki Spiekane Baildonit Sp. z o.o. - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Węgliki Spiekane Baildonit Sp. z o.o.