Walcownia Metali Nieżelaznych Łabędy S.A.

Adres: Metalowców 6, 44-109 Gliwice

NIP: 9691586199 KRS: 0000374289

Walcownia Metali Nieżelaznych Łabędy S.A.
1 38 5 1

Opinie o Walcownia Metali Nieżelaznych Łabędy S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Ragnar
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Powiedzieć że w tej firmie jest fatalna to nic nie powiedzieć. Dyrektor Produkcji naciska na to by robić w weekendy "bo jest dużo zamówień ale nie wykonujemy je terminowo", ludzie nie chcą przychodzić w weekendy w ramach buntu za śmiesznie niskie premie oraz sytuacji gdy trzem pracownikom obcięto po pół godziny z ewidencji pracy za wcześniejsze wyjście z pracy o parę minut. Starzy pracownicy radzą młodszym by uciekali stąd jak najszybciej, i o niczym innym się nie mówi tylko o problemach finansowych firmy. O warunkach socjalnych, sanitarnych nie wspomnę. Łazienka w szatni to jest jeden wielki horror, same prysznice są tak w fatalnym stanie.. Ta Firma to istny skansen PRL'owski.

Pomocna?
Tak2Nie3
Helmut
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ragnar 16.05.2019 20:22

Co znaczy wcześniejsze wyjście z pracy ? Czy to jest standard ? Czy to jest zgodne z regulaminem pracy ? Czemu mądralo nie podpiszesz się imieniem i nazwiskiem pod swoim wywodem? Jaka ma być premia ? 100 ? 200 ? 1000 ? Za co ? Jaki jest stopień wykorzystania efektywnie czasu pracy ? Uderz się w pierś , dostosuj do zasad , interesu firmy a później roszczenia . Jak to fajnie się kozaczy na forach i wylewa pomyje anonimowo

Pomocna?
Tak4Nie1
Ragnar
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Helmut 21.05.2019 18:08

Osobiście nigdy nie wychodziłem wcześniej z pracy - ale była sytuacja że gdy paru starszych pracowników wychodziło o 21:55 zamiast o 22:00 zostało im ucięte po pół godziny z ewidencji. Starsi pracownicy którzy ciężko pracują w tej firmie 10 lat. Rozumiem że kolega z biura co? Premia? 83 zł netto premii, nie uważasz to za śmiech na sali? Pod imieniem i nazwiskiem nie będę się podpisywał, mogę tylko zdradzić że za niedługo odchodzę z tego PRL'owskiego skansenu w którym jest: -Szatnia w fatalnym stanie -Natryski prysznicowe jeszcze gorsze -Łazienki to horror. -Dziurawy dach, non stop kapie na głowę. -Fatalna i napięta atmosfera w pracy. -Fatalna organizacja pracy i wszechobecne nieróbstwo, niektórzy tam pracują bo to jedyna taka firma gdzie idzie tylko udawać że coś się robi, a w praktyce nic się nie robi. Czemu biuro nic z tym nie robi?

Pomocna?
Tak1Nie1
Helmut
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ragnar 22.05.2019 23:22

Jesteś kompletnie niewiarygodny i Twój wpis mąci niepotrzebnie w głowach tym którzy czytają Twój wywód. Zastanów się : na początku piszesz że ciężka praca i wyjście 5 minut przed czasem po czym kilka wierszy niżej piszesz że panuje nieróbstwo . To jak to jest w końcu ? Zdecyduj się na jakąś wersje bo poziom wiarygodności z Twojej strony jest równy zeru .

Pomocna?
Tak1Nie
Zadowolony 1
 Opinia

Pracuję w Walcowni i wcale nie jest tak źle. Dużo się zmienia, przychodzą nowi ludzie z wizją na przyszłość.

Pomocna?
Tak34Nie1
Bajerka
 Opinia
@Zadowolony 1 04.10.2017 14:49

Szkoda że te wizje dotyczą tylko pracowników fizycznych aby więcej pracowali a mniej zarabiali produkcji masa ale nie odbija się to na płacach

Pomocna?
Tak8Nie1
zonk2
 Opinia
@Bajerka 08.10.2017 21:36

Gosciu, ta firma to dno i kupa mulu, pewnie dopiero co się zatrudniles i jesteś zachwycony panującym nieróbstwem. popracuj trochę to zobaczysz jakie matoły bez kwalifikacji i kompetencji tam pracują. pozdrawiam goraco

Pomocna?
Tak29Nie1
Kajko
 Opinia
@Zadowolony 1 04.10.2017 14:49

(usunięte przez administratora) się w łeb to też będziesz miał wizję zjebie

Pomocna?
Tak5Nie1
Jarek
 Opinia
@Zadowolony 1 04.10.2017 14:49

Tak 25 osób z góry i chwalą sobie tą posadę dobre koryto i ciepło w tyłek tylko wystarczy zejść na dół i opinia się diametralnie zmieni w jakich warunkach ludzie muszą pracować-.tam zbierajcie opinie

Pomocna?
Tak7Nie1
Jarek
 Opinia

Kolejny wypadek w WMN w przeciągu ostatnich kilku miesięcy ciekawe co te panie z BHP robią na codzień w kwestii poprawy bezpieczeństwa pracy pracowników oprócz zwracania uwagi na to by każdy miał kask na głowie chociaż większości przypadków wypadki dotyczą urazów konczyn albo twarzy tak jak dziś to miało miejsce nie czubka głowy!dziś nikogo z kierownictwa po wypadku nie było widać na hali pewnie kombinują jak to zamieść pod dywanik,Państwowa inspekcja pracy powinna się bliżej przyjrzeć temu zakładowi.Może moja wypowiedź nie jest do końca merytoryczna i niedotyczy konkretnie warunków pracy i zatrudnienia ale ktoś wkącu musi pisać prawde.pozdrawiam

Pomocna?
Tak10Nie1
Wanda
 Opinia
@Jarek 17.01.2019 16:48

Jeżeli masz zastrzeżenia co do zakresu obowiązku osób trzecich, możesz zgłosić je szefostwu. Proszę, abyś jednak posługiwał się sprawdzonymi informacjami i byśmy skupiali się wyłącznie na warunkach pracy w firmie. Czy pracujesz obecnie w WALCOWNI METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" SPÓŁKA AKCYJNA?

Pomocna?
Tak1Nie1
Adam
 Opinia

Proszę o odpowiedź na temat warunków pracy tzn. Czy jest hałas, brud itd. Dostałem propozycje pracy na kontroli jakości. Z góry dziękuję.

Pomocna?
Tak1Nie
Norek
 Opinia
@Adam 16.10.2018 15:05

Brud hałas to mało powiedziane oprócz tego w zimę będziesz miał minus 10 na hali

Pomocna?
Tak12Nie1
Wanda
 Opinia
@Norek 28.10.2018 13:29

Tego typu miejsca zatrudnienia charakteryzują się pewną specyfiką pracy. Jednak zapewne każdy, kto planuje zatrudnić się w WALCOWNI METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" będzie miał tego świadomość. Czy zatrudnieni, pracujący w niskich temperaturach, mają zapewnioną specjalną odzież?

Pomocna?
Tak1Nie1
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
joł
 Opinia

cały czas przecież odchodzą ludzie na wszystkich stołkach. nawet prezes... :D o czym ty mówisz?

Pomocna?
Tak7Nie1
Obecny pracownik
 Opinia

Uważam, że każdy powięzienie dobrze pracować w zakresie swoich obowiązków i pozostawić innych w spokoju!!!

Pomocna?
Tak1Nie1
damcio
 Opinia
@Obecny pracownik 18.04.2018 17:49

urzekła mnie twoja historia

Pomocna?
Tak2Nie1
Kolo
 Opinia
@Obecny pracownik 18.04.2018 17:49

Mnie też urzekła twoja historia tylko nie wiem czy płakać czy się śmiać z Ciebie człowieku.

Pomocna?
Tak2Nie1
Joł
 Opinia

Kolejny nowy prezes? :) widziałem ogłoszenie na stronie na stanowisko prezesa :D

Pomocna?
TakNie
Kajko
 Opinia

Nie polecam nikomu pracy w tym chorym zakładzie pracowałem tam 3lata i żałuję strata czasu,warunki pracy totalne dno brak brak możliwości rozwoju zawodowego brak kursów,narzędzi,brak wentylacji brak ogrzewania cieknący dach ale na kamery i na nowe śkody włodarzy stać!brak szacunku do pracowników niekompetencja kierownictwa majstrowie mistrzowie jak się nazywają nie mają podstawowej wiedzy nie mówiąc o obsłudze maszyn bo żaden z nich tego niepotrafi pytam się za co ci ludzie biorą pieniądze to co tam się dzieje jest nienormalne ,można by było pisać godzinami ale szkoda cennego czasu na tych idiot....

Pomocna?
Tak11Nie1
Elleone
 Opinia
@Kajko 31.08.2018 08:47

Pracowałeś na produkcji? Podobno sporo się tam zmieniło na gorsze przez ostatnie kilka lat choć nigdy nie było dobrze. To prawda, ze znów szukają prezesa? Co tam z utrzymaniem ruchu?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Elleone 31.08.2018 17:06

Tak pracowałem na produkcji i powiem tylko tyle że utrzymania ruchu tam praktycznie niema bo niema komu robić odchodzą ludzie którzy coś potrafili zrobić a przychodzą nowi którzy często mają problemy z myśleniem nie wiem z skąd oni ich biorą ale dostają lepsze stawki od starych pracowników !dlatego ludzie się zwalniają

Pomocna?
Tak4Nie1
Wanda
 Opinia

@Pracownik odlewni Czy ten temat poruszaliście z przełożonymi? Być może uda się znaleźć jakieś rozwiązanie tej sytuacji. @Ktoś Często bywa tak, że przy wprowadzaniu wszelkiego rodzaju zmian nie są one od razu przez wszystkich akceptowane. Jest to całkiem naturalne, że ludzie boją się zmian. Często także po przystosowaniu się do danych zmian okazuje się, że wcale nie jest gorzej niż było. Należy również pamiętać, że każdy ze swojej perspektywy postrzega wszystko inaczej. Istotna jest wtedy komunikacja na linii przełożony-pracownik, aby nie dochodziło do nieporozumień czy niejasnych sytuacji. Jak zatem wygląda sytuacja w firmie WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY"? W czym dokładnie tkwi problem?

Pomocna?
Tak1Nie1
Pracownik odlewni
 Opinia

Niech pani z BHP pokaze jedno stanowisko pracy co jest zgodne z przepisami BHP a dopiero nas sie czepiaja

Pomocna?
TakNie1
Ktoś
 Opinia

Too jest szok te s5 to jest jeden wielki balagan likwidacja miejsc (na narzedzia ) to jest wymysl chorego czlowieka na odlewni miema marzedzi bo zlikwidowali pomieszczenia na nie są klopoty dobre czesci dajo na zlom bo bieda trzeba prezesa i derektora co myslą glową a nie kompputerem bo sie poto uczyl aby myslal a nia symulacje komputerowe bo oni zamiast glowy maja laptop na karku szkoda mi tych wyuczonych bo nie mysla

Pomocna?
Tak3Nie
Wanda
 Opinia

@Krezuel @Bajerka Na czym polega wspomniany przez Was system 5s? Jak wpływa on na pracę? Czy niesie za sobą udogodnienia dla pracowników, czy wręcz przeciwnie? Jak dokładnie wygląda to w firmie WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" ? @Kumpel-Jasia Jakie potrzeby masz jeszcze na myśli? Informacje te pomogą sprecyzować jak wygląda sytuacja w firmie.

Pomocna?
TakNie
Jasiek
 Opinia

To chyba dobrze, że kładą nacisk na zachowanie odpowiednich zaleceń BHP?

Pomocna?
Tak2Nie
Kumpel-Jasia
 Opinia
@Jasiek 13.07.2018 19:38

Kropla w morzu potrzeb i jak Pan tam pracuje to Pan dobrze o tym wie.

Pomocna?
Tak2Nie
Krezuel
 Opinia
@Kumpel-Jasia 18.07.2018 10:33

A co do 5S...Jak najbardziej OK, ale nie w tej firmie i nie przy obecnym stanie maszyn...Tam najpierw należałoby poprawić warunki socjalne na hali + poprawić stan parku maszynowego pod kątem UR, remontów etc. Bo 5S w samej zasadzie trzeba wprowadzić "do czegoś". Nie rozumiem idei 5S w tym przypadku, tutaj nie ma do czego tego wprowadzić...Przecież tam wszystko rdzewieje i się rozlatuje.

Pomocna?
Tak6Nie
Bajerka
 Opinia

Zakład szczyci się wprowadzaniem systemu 5s wiesza się tablice na narzędzia, ale narzędzi nie ma na nich. 5s stało się priorytetem a produkcja schodzi na 2plan. Nacisk jest na bhp (zakładanie na odlewni np.plaszczy odbijajacych promieniowanie cieplne bo są i to jest ok ale nie da się w nich pracować bo utrudniają ruchy podczas wsadowania, a przynajmniej raz w miesiącu nie ma rękawic do pracy)a co do kursów to ich nie ma ale papier wszystko przyjmnie i pisze się że są. Sorry. Raz na parę lat organizowany jest kurs na suwnice, a do tego czasu nowi pracownicy obsługują suwnice bez uprawnień, spadają bez uprawnień i tego bhp nie widzi bo trzeba by było ukarać pracodawcę a po co jak można karać pracownika. Dużo by można było pisać ale lepiej się śmiać jak się przychodzi do tego kabaretu

Pomocna?
Tak7Nie
Wanda
 Opinia

@Biuras 1 wypisałeś w swojej opinii zalety firmy WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" SPÓŁKA AKCYJNA. Czy może opisać jak wygląda atmosfera w Twoim dziale lub w całym zakładzie? Pamiętaj, najważniejsze jest to, aby wszelkie informacje zawarte w Twoim komentarzu były zgodne z prawda. @Henio_zapomnial może Ty wiesz coś na temat szkoleń dla pracowników WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" SPÓŁKA AKCYJNA? Możesz przekazać tu swoje stanowisko w tej sprawie?

Pomocna?
Tak1Nie
Wanda
 Opinia

Firma WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" prowadzi obecnie nabór na kilka stanowisk, których opis można znaleźć na: http://www.wmn.com.pl/praca.html . @Były czy możesz określić, jak wygląda proces przyjęcia do pracy ? Jak myślisz czy pracownicy, którzy pracują już od dłuższego czasu zostają w firmie z przyzwyczajenia czy może jest coś co daje im poczucie stabilności i czyni WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" pracodawcą do polecenia.

Pomocna?
TakNie
Biuras 1
 Opinia
@Wanda 22.05.2018 12:47

Prostując nieco informacje zawarte w postach i opiniach poniżej: 1. Walccownia Metali Nieżelaznych "Łabędy" S.A . jest spółką z długą historią. Nie jest to zakład czy korpo isniejace od 5 lat. Powstała z Huty Hermina założonej w XVIII wieku. Jako samodzielny zakład istnieje od 1904 roku. 2. Wynagrodzenia są zawsze na czas; 3. Zawsze zawierana jest umowa o pracę; 4. Hutnik - dodatek płacowy oraz tzw. Mały Hutnik - dla wszystkich raz w roku 5. Jubileusze (staż pracy) 6. Karta Mulisport 7. Prywatna opieka medyczna - podstawowy pakiet finansuje pracodawca 8. Szkolenia - przyuczane do zawodu nawet osoby bez doświadczenia 9. Szkolenia finansowane przez pracodawcę - SEP, Suwnice, Wózki, Spawanie itp. 10. ZFŚS (wczasy, kolonie, kultura,wsparcie na swięta) 11. środki ochrony indywidualnej, środki czystości 12. kompetentna kadra kierownicza, po dobrych uczelniach w Polsce Zmiany są wprowadzane sukcesywnie, ale zgodnie z cyklem emocjonalnym nie są przyjmowane entuzjastycznie - Lean Manufacturing, 5S itd. itp.

Pomocna?
Tak4Nie
Henio
 Opinia
@Biuras 1 05.06.2018 10:42

50% rzeczy, które zostały wymienione to dziś absolutne minimum, nie jest to żaden wyczyn. WMN musiało dopasować się by ktokolwiek w ogóle zechciał przyjść i przymknąć oko na te warunki tam panujące. Zacznę od pkt.8 - absurd - jeżeli chodzi o kadrę techniczną to nie było ŻADNYCH szkoleń, automatyk pracujący niespełna dwa lata - żadnego szkolenia, ba - nawet nie było konkretnego wdrożenia wewnętrznego. Pkt.9 Błagam...Szkolenia? Na produkcji może, może te najbardziej konieczne do wykonywania funkcji i to nie w każdym przypadku...Ja wiem, że być może macie problem z zatrudnieniem, a opinie na Goworku nie pomagają w zatrudnieniu, ale zapracowaliście na to przez całe dekady, teraz spijacie śmietankę. O środkach czystości z grzeczności się nie wypowiem, powiem tylko, że próbując zmyć oleje i smary z dłoni mydłem dostępnym w pomieszczeniu pobożnie zwanym tam toaletą miałem dłonie okropnie posiekane, dodatkowo zimą dużą rolę odgrywa mróz, woda + mróz robią z dłoni jesień średniowiecza, nie wspominając o brudzie. No i pkt.12 wyjątkowo ciekawy...Ale myślę, że poprzednie wpisy dobitnie świadczą, że pkt.12 to totalne baśnie tysiąca i jednej nocy z Pańskiej strony... Lean, 5S, Kaizen, TPM? Panie, o czym Pan mówisz...

Pomocna?
Tak2Nie
Henio_zapomnial
 Opinia
@Biuras 1 05.06.2018 10:42

Chociaż najbardziej rozbawił mnie wpis o kompetentnej kadrze. Jak możecie mieć kompetentną kadrę, skoro co chwilę zmieniają się ludzie na stanowiskach mistrz, kierownik, dyrektor, prezes. W przeciągu ostatniej dekady ilu prezesów było w WMN? W ciągu ostatnich dwóch, trzech lat zmienił się również znacząco zarząd, przyszli ludzie z zewnątrz nie znający tak dobrze specyfiku procesu produkcji jak stara kadra...a Pan mówi - kompetentni ludzie. :) Wykwalifikowani pewnie tak, ale kompetentni...Błagam...Na kompetencję trzeba sobie zapracować i popracować. Ciągłe zmiany w strukturach organizacyjnych firmy dodatkowo bardzo negatywnie o niej świadczą, ponieważ zwracają uwagę na prawdopodobne wewnątrzzakładowe problemy. Tyle.

Pomocna?
Tak2Nie
Wanda
 Opinia

@Ktos czy jesteś pracownikiem WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" SPÓŁKA AKCYJNA? Możesz określić na jakiej podstawie wydałeś taką opinię? Czy w strukturach firmy dzieje się coś, o czym warto wspomnieć na forum? Pamiętaj, że opinia powinna być zgoda z prawdą, tylko taka informacja może pomóc osobom zainteresowanym pracą w tej firmie.

Pomocna?
TakNie
Ktos
 Opinia

Zero tolerancji dla pracownikow brak jadalni wymyslaja cuda ale przeciw pracownikowi a dla pracownika nic

Pomocna?
Tak4Nie
Wanda
 Opinia

@Biuras 1 a jak standardy BHP? W takim miejscu, jak WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY" SPÓŁKA AKCYJNA powinno się ich przestrzegać bez kompromisów. Czy w takim razie pracodawca zapewnia pracownikom bezpieczeństwo? Co możesz jeszcze powiedzieć o relacjach pracowniczych? Widać, że w przedsiębiorstwie pracują różne pokolenia, jak to się ma do codziennych obowiązków?

Pomocna?
TakNie
norek
 Opinia

Władze nie maja pojecia o pracy skad oni sie urwali tylko wykresy tabelki ich interesuja a ze na halach -12 to maja gdzies.SUR ubieraja we wszysko co sie da bo na produkcji niw ma kto robic za taka kase.Ludzie uciekaja na potage.Nie polecam chyba ze do biura tam pełen wypas

Pomocna?
Tak15Nie
Mistrzu
 Opinia
@norek 29.03.2018 14:34

Nowy zarząd od kierownika aż po prezesa. Po prostu myślą, że tutaj wykresy i tabelki coś zmienią. A to firma która się rozkłada już nie 10,20 czy 30 lat, ale 50+. I choćby nie wiem jak chcieli to nic nie zrobią. Tam trzeba najpierw włożyć miliony o ile nie miliardy, a dopiero potem wprowadzać wykresy i słupki. Na ten moment to tam nic nie ma. Szkoda słów. Cały czas tylko oferty pracy automatyk, kierownik, mistrz. To wiele mówi o firmie, jeżeli tak szybko zmieniają się ludzie na takich stanowiskach. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak6Nie
Biuras 1
 Opinia
@norek 29.03.2018 14:34

Co to znaczy pełen wypas, bo nie bardzo wiem?

Pomocna?
TakNie
Wanda
 Opinia

@Obecny pracownik, długo już pracujesz w WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY"? Jakie warunki oferuje ten pracodawca? @damcio, a Ty jesteś pracownikiem WALCOWNIA METALI NIEŻELAZNYCH "ŁABĘDY"? Jeśli tak, to podziel się z nami proszę swoją opinią na temat tego pracodawcy. @norek, a próbowaliście podejmować kwestie warunków z odpowiednimi osobami? Czy pracodawca zapewnia odpowiednią odzież roboczą?

Pomocna?
TakNie
Były
 Opinia
@Wanda 08.05.2018 23:45

Większość ludzi tam pracujących, wegetuje tam od 25-30 lat. Młodzi, nie mający sentymentu, uciekają po okresie próbnym. Pensje oscylują w okolicach (usunięte przez administratora) Nie ma odpowiednich osób - jest nędza, zimno i woda kapiąca z dachu. Odzież - jest, czasem nawet peleryna by nie zmoknąć stojąc za maszyną.

Pomocna?
Tak1Nie
Tonik
 Opinia

Jeśli jest taj źle to przecież można zmienić pracę. Idealnych firm nie ma!!

Pomocna?
Tak7Nie
pracownik
 Opinia

Ciśnienie się zaczyna ;nowy prezes, kamery ,na ciepłej hali zero stopni,premii "0" itd...

Pomocna?
Tak14Nie
zawodnik pierwszej ligi
 Opinia

skansen PRLu, wszystko poczynając od drogi dojazdowej, poprzez szatnie, prysznice, toalety, "pomieszczenia socjalne" (rozpadające się budki na środku hali) wygląda jakby miało ze 120 lat, syf nieziemski, wszystko brudne, uwalone, no po prostu dramat. zasady BHP to są tam traktowane jak dobre rady, standardem jest, że pracownik bez uprawnień jeździ widlakiem albo suwnicą. że PIP tego łagru jeszcze nie zamknął to jest dla mnie jakieś nieporozumienie. na hali wdychasz opary topiących się metali a okapy które powinny odsysać dym nie działają od dwóch lat. robota jest niebezpieczna i na maksa szkodliwa, a warunki płacowe są po prostu śmieszne. ogólnie NIE POLECAM, praca dla totalnych desperatów.

Pomocna?
Tak26Nie
Wojtas
 Opinia

"Wizje na przyszłość" wdychanie oparów na odlewni przynosi zadziwiające efekty. Pod większością komentarzy można się niestety podpisać. Firma przypomina skansen komunistyczny nad którym unosi się jeszcze duch towarzysza wiesława. Zostając "szczęśliwym" pracownikiem dostajemy następujące ścieżki rozwoju kariery : - Sofista - tłumaczy zarządowi dlaczego jest tak a nie inaczej. - Klakier - powtarza ostatnie zdanie sofisty i kiwa głową. - Pożyteczny id..ta - widzi że statek tonie ale nadal wylewa wodę łyżką - Rocketman - odlicza czas do końca zmiany, miesiąca, roku, świata - Upiór - dla niego świat się skończył w 1989r. - Magnífico - Wanted!!!!

Pomocna?
Tak17Nie
Zonk
 Opinia

Stanowisko: automatyk 2,3 netto do ręki max - wliczając dodatki. Brak zrozumienia i poszanowania dla pracy automatyka. Brak umiejętnego zarządzania UR - niekompetentna kadra. Zasadniczo brak UR z prawdziwego zdarzenia. Stan maszyn opłakany. Większość sterowników to jakieś NoNamy firmy AEG z lat 80 tych. Jedyne co masz to jakiś stary laptop z początku lat 90-tych i masz z nim biegać wszędzie i podłączać się nawet do s7-300/1200/1500 - no bo przecież masz "KOMPUTER" i jesteś "AŁTOMATYKIEM". Brak poszanowania dla kwalifikacji ambicji, chęci rozwoju. Brak pieniędzy na szkolenia. Zero socjalu. Praca w chłodzie i mrozie zimą. Dostaniesz tylko lekką kurteczkę i mydło bo cały czas pracujesz w smarach i oleju. Praca częściowo na odlewni w b. niebezpiecznych warunkach. Niejednokrotnie wypadki z udziałem ciekłego metalu (trafi coś do oka etc). Czy to praca za 2,5 max na rękę? Sami sobie odpowiedzcie. Dodam jeszcze, że kompletny brak narzędzi do pracy. Po przyjściu wszystkiego musiałem sobie szukać w warsztacie i prosić się o śrubokręt czy szczypce. Torbę, którą dostałem była stara też miała z 40lat, skórzana, dziurawa. Żadnych praktycznie przyrządów pomiarowych. Uszkodzone oscyloskopy, generatory analogowe - z lat 70-80 tych. Można pisać i pisać. Szkoda czasu. Macie inne propozycje pracy to idźcie gdzie indziej. Będziecie zasuwać ale się przynajmniej czegoś nauczycie.

Pomocna?
Tak34Nie
inzynier
 Opinia

Przestarzała firma w złej kondycji i metodami zarządzania rodem z poprzedniego ustroju. W sumie szkoda jej. Minusy (dla inżyniera): - niskie zarobki (2500 do ręki max) - brak możliwości rozwoju chyba że w zakresie historii techniki - niekompetencja niektórych osób w firmie - FATALNY stan maszyn i urządzeń, z których najnowsze są z końca lat 80. - brak jakiegokolwiek utrzymania ruchu (dopóki sie nie rozleci to niech chodzi) - brak nowych technologii. - fatalny stan budynków (deszcz i mróz na halach) - kiepski ogólny stan firmy Plusy: - wypłata na czas - spokój, brak ciśnienia i stresu Nigdy nie pracowałem w tak zaniedbanej i rozkładającej się firmie. Panują tu obyczaje z poprzedniego ustroju, aż dziwo że coś takiego jeszcze istnieje. Pracownicy fizyczni na pewno docenią brak stresu, to że tak na prawdę nic nie muszą robić, w porównaniu ze strefą, same przerwy (aż nóż sie w kieszeni otwiera), można przyjść w stanie wskazującym do pracy, itp. Minus - śmieszne zarobki.

Pomocna?
Tak24Nie
Inny inżynier
 Opinia
@inzynier 13.02.2016 19:17

Ad vocem Zacznę od omówienia plusów - wypłata na czas - nie wszędzie u prywaciarzy i mniejszych firemek tak jest - spokój, brak ciśnienia i stresu - nie zawsze tak jest, czasem gdy coś się psuje wtedy ciśnienie na przywrócenie produkcji jest Minusy - niskie zarobki (2500 do ręki max) - cóż, od czegoś trzeba zacząć - brak możliwości rozwoju chyba że w zakresie historii techniki - ma to tez zaletę, przerobisz historię by wiedzieć jak było kiedyś i do czego nie wracać. - FATALNY stan maszyn i urządzeń, z których najnowsze są z końca lat 80. - jest to prawda ale częściowa. Niektóre maszyny mechanicznie są może i stare ale mają wymieniane sterowanie na nowsze. Są także zakupywane nowe maszyny. - brak nowych technologii. - jak wyżej. Nowe technologie się pojawiają wraz z modernizacjami i zakupami. - kiepski ogólny stan firmy - skoro tak to czemu wciąż działa od tylu lat?

Pomocna?
Tak8Nie
Marian
 Opinia
@Inny inżynier 18.09.2016 12:45

Ad vocem Zacznę od omówienia plusów - wypłata na czas - nie wszędzie u prywaciarzy i mniejszych firemek tak jest Pięknie, dobrze że szef nie trzyma umowy o pracę w sejfie. - spokój, brak ciśnienia i stresu - nie zawsze tak jest, czasem gdy coś się psuje wtedy ciśnienie na przywrócenie produkcji jest Zupełnie jak na cmentarzu - czasem umiera ktoś niezastąpiony. Minusy - niskie zarobki (2500 do ręki max) - cóż, od czegoś trzeba zacząć I na tym się przeważnie kończy. Podwyżka traktowana jest jako kradzież zuchwała majątku partii. - brak możliwości rozwoju chyba że w zakresie historii techniki - ma to tez zaletę, przerobisz historię by wiedzieć jak było kiedyś i do czego nie wracać. Dlaczego jeszcze tam pracujesz inż. historii? - FATALNY stan maszyn i urządzeń, z których najnowsze są z końca lat 80. - jest to prawda ale częściowa. Niektóre maszyny mechanicznie są może i stare ale mają wymieniane sterowanie na nowsze. Są także zakupywane nowe maszyny. Nikt nie zna podstaw TPM. Jak się zakupuje nową maszynę przynajmniej sterowniki powinny być tego samego producenta. - brak nowych technologii. - jak wyżej. Nowe technologie się pojawiają wraz z modernizacjami i zakupami. Jedyne co się pojawia po tzw. inwestycjach to nowe auta na parkingu. Należy przypomnieć niebywały sukces: "Niewłaściwa kolejność faz", "Gdzie jest bymben na pińcet?" - kiepski ogólny stan firmy - skoro tak to czemu wciąż działa od tylu lat? Dlaczego? Panie Czesławie. Gdyby całość udziałów tej firmy nie należała do Spółki Skarbu Państwa to potopilibyście się jak kocięta.

Pomocna?
Tak6Nie
fizol
 Opinia

Nie polecam Typowy (usunięte przez administratora) brak warunków socjalnych ,zero ogrzewania dla pracowników na halach.

Pomocna?
Tak26Nie

Zostaw opinię o Walcownia Metali Nieżelaznych Łabędy S.A. - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Walcownia Metali Nieżelaznych Łabędy S.A.