Jak by ocenić prace w tej firmie:
1) Zaczynasz pracę jako niewolnik przez agencję pracy Fallwork za nędzne 13zł brutto. Regulamin kar z tego obozu pracy tymczasowej jest taki że jak podliczysz nieobecności, spóźnienia, czy rozwiążesz umowę bez 3 dniowego wypowiedzenia zabiorą ci prawie pół nędznej pensji. A dodam że kasę wypłacają nie wcześniej niż 15 dnia kolejnego miesiąca czyli tyrasz 1,5 miecha bez kasy.
2) Najciekawsze pracodawca ma czytniki zliczające twój czas pracy. Nie zawsze działają czasem wrócisz z przerwy i leci pan kierownik czemu byłeś 3 h na przerwie i bumm nie masz 3 h zapłaconych odp. ,,taki mamy klimat". Co się tyczy czytnika zliczającego czas pracy wydaje mi się że zamontowany jest bezprawnie poza magazynem . Nie można odliczać pracownikowi z czasu pracy wyjścia za potrzebą czy na przerwę na lunch nie każdy je w 10 min z resztą na 90% nam potrącali
3) Jaki klimat ludzie nowi rotacja duża nawet człowiek imion nie zapamiętał . Ale najgorsi to stali pracownicy osoby z turbo wiochy z brakiem szacunku dla tymczasowych, toże mają umowy o pracę i to śmiesznie niskie. Zarzynają się jak świnki na pastwisku dla 300zł premii mało im nogi nie odpadną. Do tego konfidencji i pupilki kierownika zmiany .
4) Jaka praca , skaner+wózek i do 15 km w nogach łazisz całe 8 h jak małpa w kółko rozkładając CD,DVD albo Vinyl/ Totalne odmóżdżenie. dla odmiany po 2 tyg będziesz zbierał towar do wysyłki co najlepsze będziesz go musiał policzyć i spakować do wysyłki, jak sie pomylisz to komisyjne sprawdzanie przez Capo i liczenie skanerem sztuka po sztuce wyobraźcie sobie po 200 pozycji CD cyrk...do tego głupie radio grające z głośnika Eskę czy zetkę w kółko to samo.
5) Warunki socjalne żadne , brak ciuchów, butów,wody, herbaty. jesteś jak niepotrzebne powietrze,szatnia żart czasem w domu ludzie maja wiesze garderoby , jak dostaniesz nóż i markera to cud resztę załatw sobie sam . W lato upał do 40 stopni pod blachą wentylacja nic nie działa zimą 10 stopni i piździ brak nagrzewnic do tego otwarte bramy od przyjęcia towaru w sumie non stop zwroty
6) Szefostwo.. hmmm prezesa prawie nie widać, wiadomo furka i komórka, Ale nadzorcy to jest istny cyrk Burak z Łodzi szanowny Mr Krzysztof vel człowiek tabelka który non stop będzie ci gadał o wydajności itd..upierdliwy i złośliwy mało pomocny człowiek . Drugi zmianowy mr Radzio wielki pan bródka najmądrzejszy i mający ludzi za nic..Jest jeden spoko wysoki Tomek drugi zmianowy cieszcie się jak traficie na jego zmianę... Ludzie na zlecenie spoko , konfidenci to ludzie zatrudnieni tam na umowie.
7)Czas pracy niby 8h 6-14-14-22 ale możesz siedzieć od 6 do 22 jak ci pasuje i tak jesteś niewolnikiem który jest przesuwany od zadania do zadania w jednej godzinie rozkładasz zwroty towary z zaraz turbo capo przyjdzie i powie ci zbieraj zamówienia cyrk i (usunięte przez administratora), jedyny plus że jest czysto są osoby od sprzątania, choć pracownik też musi coś tam ogarnąć ale liczy się dla nich wydajność wiec zapierd...jak mrówka
8) Kasa hmhm niby 13zł brutto i wychodzić powinno jakieś 80zł dniówki =1600zł ale jak idziesz jeść ,ze dwa razy do kibla do tego palisz jakieś 4 fajki na 8 h to juz odpada Ci 1h dziennie czyli max 70zł dniówki
wypłata to żart po 15 każdego miesiąca. Kary za spóźnienia, kary za nieobecność bez wcześniejszego powiadomienia.
9) Co najlepsze wymyślili sobie że nie możesz mieć telefonu na magazynie , chyba po to żeby ich nie nagrywać jeleni albo nie robić zdjęć do inspekcji pracy, albo filmów na allegro :) hehe frajerzy..
10) Dla kogo ta praca -osoby bez wyjścia i ambicji- Osoby z lekką niepełnosprawnością-dla kogoś kto szuka pracy i musi dorobić w miedzy czasie, albo dla młodych uczących się czy studentów, ale ci wykruszali się najszybciej w okresie wakacji . Dużo przyjezdnyc ale niektórzy spoko ludzie. Praca nie jest wymagająca nie nadźwigasz się, jedynie nogi w d..wchodzą od łażenia w koło i kręgosłup od schylania się w regały przy podłodze półki kret. porobili. Dużo liczenia kodów słabe światło bolą oczy dosyć ciemno . Ogólnie praca dla tych co albo zleją kierownictwo i będą robić swoje albo dla ludzi co dadzą sobą pomiatać o szacunku do pracownika raczej należy zapomnieć przełożony ma wiecznie okres albo żona mu nie daje . A i najważniejsze dwa razy zastanów się co tam komu mówisz i przy kim ściany mają uszy a pracownicy długie gumowe uszy jak słoń. Jednym słowem przynieś zanieś . Dodam że dojazd komunikacją jest tragiczny a na benzynę nie zarobicie w tej firmie . Są lepsze i jeszcze gorsze firmy ta niestety ma mentalność firmy rodzinnej którą prowadzi typowy Janusz biznesu, który dorabia się na wyzysku pracowników sezonowych i umów śmieciowych ...Ba tam nawet na umowie o pracę po paru latach nie wiem czy ze 2500 brutto mają heeh i premie normy, plany ,oceny roczne cyrk jakich mało myślą że chyba są jakąś wielką korpo rodziną haha . Jedyny plus ludzie brak jest Ukraińców bo chyba nawet oni za te grosze nie chcą robić ..Ludzie sami się decydujecie jak nie macie wyjścia .