Janusz Musioł MARKO

• Radlin
  • Mszana
  • Podbucze

3. Opinie o pracodawcach Wodzisław Śląski
  5. Opinie o Janusz Musioł MARKO sp.k.

Opinie o Janusz Musioł MARKO Wodzisław Śląski

Nie przegap nowości o Janusz Musioł MARKO sp.k.!

niezdecydowana

01.10.2013 11:46

Jest oferta pracy w tej Firmie na stanowisku Kadrowa-Ksiegowa. Czy na tym stanowisku pracy również jest tak strasznie jak ogólnie piszecie o tej Firmie?(mam tutaj na myśli ZUS,wynagrodzenie)...

20.09.2013 17:19

(usunięte przez administratora) pewnie raz musiała zostać w pracy dłużej, żeby zrobić obrót, a miała coś umówione i teraz to wyrzuca. Nikt nikogo nie zmusza do pracy,ale w firmach dąży się do pewnego celu i wszyscy powinni ze sobą współpracować. Może faktycznie - przypominam sobie, były przypadki na pół etatu, ale jak pracował ktoś mimo to 8 godzin dziennie,to składki i wszystko było odprowadzane za pełny. Tylko jak ktoś się potem zwolni, to ma gorsze przywileje niż pełnoetatowiec. No ale jak się komuś warunki, gdzieś nie podobają, to walczy o swoje albo nie podpisuje umowy i nie pracuje. Ja jak tam zaczęłam pracę, to postawiłam warunki, też powiedziałam, że żadne pół etaty mnie nie interesują, że musze minimum tyle zarobić - no i dostałam, co chciałam. Trzeba znać swoją wartość i walczyć o swoje. A plan na handlowca, czy trudno wykonać - no szczerze są spore oczekiwania, ale szef też jest dość wyrozumiały. Naprawdę nie jest taki zły jak to niektórzy opisują, gdyby miał takie złe podejście do pracowników, to nie organnizowałby tyle atrakcji i imprez integracyjnych. Przecież nieraz nawet z noclegiem z rodzinami był wyjazd i wszystko firma płaciła. No ale jak dla każdego właściciela firmy: prywatne życie zostawia się w domu, a w pracy wykonuje się swoje zadania, więc szef nie obowiązku interesować się Twoimi prywatnymi sprawami, a Ty masz obowiązek wykonać powierzone obowiązki, za co dostajesz wynagroszenie.Tyle
    Ola

20.09.2013 09:36

1/2 etatu lub 3/4 oficjalnie a praca jak na pełny nieoficjalnie. Urząd Skarbowy by miał pole do popisu. Traktowanie ludzi jak własność firmy. Prywatne życie ludzi dla szefa się niezbyt liczy bo przecież plan trzeba wykonać...

19.09.2013 21:02

No wszystko zależy od tego,czy pracujesz jako handlowiec, czy w innym dziale. Ci w innych działach są zależni od obrotu całej firmy,a handlowcy jak wykonają plan na swoim terenie i kolekcjach, mimo, że firma nie wykona, to swoje dostaje. Tak było, a teraz czy się coś zmieniło? Chociaż szef nie przestrzega tego tak rygorystycznie, czasami wypłacał coś więcej pomimo, że nie był wykonany plan. Wszystko jednak opiera się na obrocie, firma musi co miesiąc wykonać dany plan, żeby mieć rentowność i pieniądze na premie i inne wydatki.

18.09.2013 20:09

Pracownik pracuje w firmie, do której ma takie negatywne nastawienie? Trudno o pracę, to trzeba szanować co się ma? Punkt widzenia zależy też od punktu siedzenia. A jak długo tam pracuje? I w jakim dziale? Kogo uważa za świtę? Tzw. "zarząd" składający się kierowników wszystkich działów? Ja opisuję tylko i wyłącznie fakty jakie były w firmie, gdy tam pracowałam i wszystko jest prawdą. A jeśli chodzi o kasę to było różnie. Smutna prawda, że ludzie mieli praktycznie pensję na umowie na poziomie minimalnej krajowej, (czyli teraz 1600 brutto). Potem jest tzw. premia, na którą się umawiasz z szefem i czy ją dostaniesz, czy nie, zależy od wykonania miesięcznego planu firmy. Może dostaniesz tylko jej część. Co miesiąc nie wiadomo ile tak naprawdę dostaniesz kasy (na pewno to, co w umowie). Tak było w 2012 jeszcze, ale może się coś zmieniło. Tylko naprawdę ludzie o bardzo dużych kompetencjach na poziomie dyrektora i kontraktu managerskiego mieli fajną gwarantowaną kasę. Pracowników dobierała nieraz zewnętrzna firma rekrutująca - szef by znaleźć dobrych ludzi był w stanie wydać na nich sporo kasy.

17.09.2013 18:10

Co za bzdury ta Iza pisze?! Marko płaci wynagrodzenia, odprowadza ubezpieczenia i podatki. Pracowałam tam kilka lat, więc wiem jak jest. Jak za hotel trzeba zapłacić, a nie masz zaliczki (o którą wcześniej powinieneś zawnioskować przed wyjazdem w delegację) to tylko wtedy płacisz swoimi, ale potem przedtawiasz rachunek/fakturę i oddają. A na szkolenie jak jechałam gdzieś poza firmę, to brałam służbowy samochód, ani razu nie jechałam swoim. Warunki pracy są spoko, szef organizuje wyjazdy integracyjne, daje bony na święta, ubezpiecza dodatkowo z własnej kasy stałych pracowników, jest spoko. Tylko, że w hurtowni jest dużo roboty, bo oferta jest bardzo szeroka i czas leci szybko, a wysokość premii zależy od tego, czy się wykona miesięczny plan obrotów, czy nie.
    Iza

05.09.2013 09:05

Ta firma (usunięte przez administratora) to jakaś TOTALNA tragedia! Stanowczo odradzam! Najpierw Cię wykorzystają za darmo na okresie próbnym a potem ani pocałuj mnie (usunięte przez administratora) ani dziękuję za współpracę. Jeszcze każą z własnej kieszeni płacić za dojazd na szkolenie do firmy i za hotel! (jak mieszkasz gdzieś dalej to musisz się liczyć z dużym kosztem). UCIEKAJ jak najdalej od tej firemki - porażki!
    Przesada

08.08.2013 22:12

Pewnie te komentarze piszą rozżaloni byli pracownicy,niestety wszedzie rotacja jest dosyc duża nie tylko w Marko czy Markusi ale to nie powód by swoje nie powodzenia i żale wylewac na forum. Dla mnie to bez sensu. Ktoś poprostu nie potrafi sobie poradzic ze zwolnieniem,odrzuceniem to jego sprawa. Szefostwo wcale nie jest złe. Zawsze możecie trafic duzo gorzej. Pracuje juz jakis czas wszedzie jak w każdej pracy są wzloty i upadki,nikt nas nie bedzie glaskal po glowie kiedy cos zle zrobimy. Jestesmy dorosli przeciez.Musimy umiec odpowiadac za swoje bledy. Ludzie ogranijcie sie. Bo aż mi wstyd.

06.08.2013 18:09

No pewnie, że tak. Ale to firma ubezpieczeniowa robi rozeznanie, czy to była Twoja droga z/do pracy. Co to ma w ogóle do rzeczy?
    Ex

04.08.2013 10:34

więc wypadek po drodze nie jest w czasie pracy tak?
    Kumpel

29.07.2013 22:13

Janek jak jesteś tak zainteresowany pracą to wyślij CV i czekaj, a sam się dowiesz. To ile zarobisz, zależy od Twojego doświadczenia, umiejętności, co będziesz miał robić i na ile się "ugadasz" z szefem. Pośród poniższych opinii przeplatają się opinie ludzi, którzy pracowali w hurtowni oraz na sklepach. To są dwie nogi tej firmy, w każdej z nich są inne zasady zatrudnienia (czasu pracy, wynagrodzenia).
    Śledzik

29.07.2013 21:51

Ex - 2013-07-29 12:03:22 mnie strasznie ujęło stwierdzenie, że droga do klienta nie wlicza się do czasu pracy :) To poczytaj sobie Kodeks Pracy.

Oferty pracy - Janusz Musioł MARKO sp.k.

Specjalista d/s eksportu i sieci handlowych

6500 - 8000 PLN / m

Ex

29.07.2013 12:03

Judi

28.07.2013 09:09

PIP by się mógł zainteresować czasem pracy. Ale oczywiście są dwie listy obecności. Jedna w razie kontroli a druga faktyczne godziny. Umowy na 1/2 albo 3/4 etatu a godzin na ponad cały etat. Płaca za godzinę poniżej krytyki! Nie wspominam już o traktowaniu pracowników jak własność!!! NIE POLECAM !!!
    BOBO

22.07.2013 19:20

jaki warunki na przedstawiciela ds . sieci ? bo ukazało się ogłoszenie? Proszę o odpowiedź jak to wygląda. Czy warto?
    aaaa

05.06.2013 22:20

zgroza ta firma to czysty koszmar (usunięte przez administratora) mnóstwo pracy minimalne zarobki i codzienny stres przepracowałam u nich trochę i nie życzę pracy w Marko najgorszemu wrogowi (usunięte przez administratora)
    Avent

30.05.2013 15:03

Tak jest bardzo wiele przywilejów dla pracowników, począwszy od trzy miesięcznych urlopów wypoczynkowych, wysokich premii za samą obecność w pracy, wczasów pod gruszą, bonów na święta, trzynastki, czternastki, deputatu na węgiel, samochodu służbowego, wczasów na bora bora, udziału w zyskach spółki, darmowej opieka medycznej, telefonu służbowego bez limitu, nie limitowanego czasu pracy itd... ale szkoda czasu na wymienianie przywilejów w jednym słowie jest FANTASTYCZNIE!!! Jedyny mankament w tej idylli to tygodniowy darmowy okres próbny za który Ci nie zapłacą, ale poza tym jest bosko!!!

21.05.2013 23:03

Jak pracowałam, to nie wiem ile zarabiali moje koleżanki i koledzy dokładnie, ale byłam świadkiem zwiększenia pensji o 30%. Bo każdy miał inną stawkę zależną od pracy jaką wykonuje, stanowiska, doświadczenia i stażu w tej firmie. Ale niestety na umowie nie miałeś uzgodnionej z szefem pensji. Najczęściej to umowa za minimalną krajową, a resztę czy dostaniesz czy nie zależała, od tego, czy firma wykona plany obrotowe wyznaczone na dany miesiąc lub czy wykonasz powierzone Ci zadania z należytą starannością. Jak obrót był to wszyscy byli zadowoleni z wypłaty. Ja miałam umowę normalną o pracę. Na dzieło to tylko czasami oklejaczy towarów zatrudniali. Może czasem na magazyn na zlecenie, ale do biur to na normalną umowę. Ludzie fajni, pomocni, atmosfera też, ale dużo roboty, stres, więc nie każdy wytrzymywał. Przywileje pracownicze: ubezpieczenie Alianz w całości firma pokrywała pracownikom zatudnionym ponad rok, a Ci co ponad dwa to nawet w pakiecie comfort (bez kolejek do lekarzy), premie uznaniowe, spotkania i wyjazdy integrecyjne były super zorganizowane z żarciem zabawami i alkoholem wszystko za free, paczki na Mikołaja i Dzień Dziecka dla dzieci, bony i pieniądze na gwiazdkę, szkolenia z certyfikatami wyjazdowe, bądź na miejscu bez zobowiązań. Koleżanka, z którą utrzymuję kontakt wciąż jest zadowolna z pracy w MARKO.
    karol

14.05.2013 10:57

hahahahahahahahahaha,tak, MARKO zapewnia to wszystko i wiele innych atrakcji. Nie czekaj, wal tam z CV już dzisiaj. Inni już to zrobili.
    bik

25.04.2013 15:30

witam szukamy byłych pracowników zatrudnionych w markusi ażeby ich pozwac.czy była by pani gotowa isc za świadka .prosze o kontakt [email protected]

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Janusz Musioł MARKO?

05.04.2013 19:26

Pracowałam w hurtowni MARKO, dlatego chciałabym zwrócić uwagę, na to, żeby potencjalni pracownicy nie sugerowali się opiniami o Markusi, bo system pracy i polityka obu tych miejsc pracy jest różna, kierownictwo bezpośrednie również. Łączy je tylko właściciel. Np. w hurtowni praca jest od pon-pt od 8-16. A sklepy to już praca przez 7 dni w tygodniu. Polecam pracę osobom, które chcą zdobyć doświadczenie i czegoś się nauczyć, tam naprawdę otrzymacie doskonałe doświadczenie, bo wiele się tam dzieje, a szef ma tysiące pomysłów na minutę. Słyszałam, że coraz lepiej płaci (ale też ma coraz większe wymagania). Osobom, które nie radzą sobie ze stresem - odradzam.
    PRZEZYLA FIRME MARKO

03.04.2013 17:43

niestety wszyscy macie racje. ja pracowałam w tej firmie ponad rok. na poczatku bylo ok. ale pozniej co raz gorzej. brak zakresu obowiazku bo po co jak dla (usunięte przez administratora) nie ma takiego dokumentu,nie ma zielonego pojecia kto u niego pracuje i za co jest odpowiedzialny, wciaz zmiania zdania. w marko wiecznie panuje przeminiał pracowników, brak konsekwencji ze strony pracodawcy, (usunięte przez administratora) jak i obrazanie, (usunięte przez administratora)w żywe oczy, a jesli chodzi o spotkania to norma zawsze jak bylam na spotkaniu to przez godzine gadanie przez telefon a 2-ą godzine rozmawianie o pierdołach. odradzam marko na kazdym etapie zycia.
    Omnomnom

02.04.2013 20:43

Mnie pan (usunięte przez moderatora) zaproponował dzień próbny, oczywiście bezpłatny. Jak to sam określił: dzień otwarty. Podczas samej rozmowy, która trwała niecałe 5 minut, a na którą czekałem prawie pół godziny ciągle rozmawiał przez telefon. Wyrażał też niepochlebne opinie o osobach z moim wykształceniem, w ogóle mnie nie znając. Po i w trakcie studiów pracowałem w różnych firmach, mam spore doświadczenie. Pan oferuje jazdę po Polsce na długie trasy za podstawę, czyli minimum socjalne. Brak szacunku dla pracy i wykształcenia pracowników i zwyczajny brak kultury osobistej. Rekrutują na handlowca, który przynosi duży zysk firmie, a traktowanie jak wobec robotnika niewykwalifikowanego.
    ktoś

22.03.2013 20:31

BEZNADZIEJA!!! Robisz wszystkie weekendy i nie zawsze możesz wybrać wolne w tygodniu. Totalna porażka, (usunięte przez administratora) 8 godz dziennie za prześmieszne pieniądze. Nie polecam nikomu.

Kontakt - Janusz Musioł MARKO sp.k.

Rybnicka 2D 44-300 Wodzisław Śląski

Branża główna: Zabawki i artykuły dziecięce

maja

07.09.2012 21:03

Takie traktowanie i wykorzystywanie jak to opisuje milk w tej firmie jest normalne.Ludzie przychodzą na próbe oczywiście nie płatną a i tak mało kogo zatrudnią.A co sie dzieje w sklepie Markusia bo to jest jedna firma to dziwie sie że jeszcze PIP sie nimi nie zają przyjmują ludzi na 3/4 lub 1/2 etatu a i tak pracują po godzinach, niby do wybrania ale mało kto ma te godz wybrane.
    gość

03.06.2012 16:35

na moje szczeęście pieniązki dostałam szybko ,Marko to markusia wiec na jedno wychodzi ten sam sklep co w wodzisławiu nie cieszący się dobrą sławą..pewnie ze długo nie porobią...zaczna tęsknić za dziecmi ..nie wytrzymają tego na dłuższą mete....
    sisi

29.05.2012 23:13

Nie wiem jak Markusia i nie wiem czemu tutaj jest ten wątek skoro to inne miejsce pracy (sklep). MARKO hurtownia - tam szef jest bardzo fajny, można się z nim dogadać, płaci coraz lepiej. Fajni ludzie tam pracują. Warto samemu się przekonać. Koleżanka moja pracuje tam i sobie chwali.
    zenka

20.04.2012 16:01

To ja zenka z pozytywnej opini (kto w odpowiedzi uzyl mojego Nicka - co za bezczelnosc). Mała nie mogę na tej stronie upubliczniać namiarów do siebie. To jest portal publiczny. Jak masz pytania to pytaj tutaj na forum.
    mała

20.04.2012 10:04

zenka, proszę, daj namiary na siebie...pilne...
    muminek

06.01.2012 10:20

Ja takze tam pracowalam! Stara kadre zwalniaja a w ten sam dzien na probe dziewczyny wzywaja! Obled, chora firma! Czysty [usunięte przez admina]! Nadaja sie tylko do [usunięte przez admina] i tak cud ze jeszcze nikt ich nie zglosil!

11.12.2011 22:43

mmm jak widać chyba się nam nie uda uzyskać informacji ja się cały czas zastanawiam ale dziwne to wszystko sprzedawców potrzebują księgowej potrzebują przedstawiciela potrzebują... przemiał niezły
    mmm

11.12.2011 20:09

a czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda praca jeśli chodzi o biuro? kadry, księgowość itp?

07.12.2011 16:56

No nie wiem czy tak nie ma... w kazdym razie zostalam o tym poinformowana ze moze zaistniec taka sytuacja. Dokladnie chodzi mi o sklep... o hurtownie mieszczaca sie obok pkp w wodzislawiu. Jezeli ktos moze cos powiedziec na ten temat to prosze.
    sting

07.12.2011 11:19

Nie dogadaliśmy się tobie chodzi o sklep.W tym przypadku nie ma wyjaz dów służbowych, sorry ale o sklepie nie mam opinii.Pozdrawiam

06.12.2011 18:13

Prosze jeszcze opowiedz mi cos wiecej o delegacjach? Jak wygladaja, jezdzi sie samemu czy z kims, sluzbowy samochod itd?

06.12.2011 18:00

Sting dziekuje za odpowiedz. Dzien probny... dwa dni probne oczywiscie, ze bezplatne! Nie rozumiem tylko tych godzin pracy... od 8 do 16 jak sklep otwarty od 10 do 19 w tygodniu a jezeli chodzi o weekend to co drugi sie pracuje czy jak to wyglada? Jezeli moge prosic jeszcze raz o informacje... bede wdzieczna:) Bardzo Ci dziekuje :)
    sting

06.12.2011 17:22

Daj sobie spokój.Jeżeli chodzi o dział handlowy godziny pracy to od 8.00 do 16. 00 ,raz w tygodniu tzw. dyżur do 17.00,musisz się liczyć z wyjazdami służbowymi w Polskę, a za dzień w delegacji otrzymujesz (usunięte przez administratora) dodatku i nic więcej.Zarobki jak już wcześniej pisali (usunięte przez administratora),oczywiście w ciągu roku są targi , zazwyczaj w weekend.Jeżeli jesteś zdesperowana to się zatrudnij, ale ja stanowczo odradzam.
    anonimowa

08.11.2011 21:53

Również tam pracowałam. (usunięte przez administratora) TRAGEDIA. Co tydzień nowe pomysły szefa i zmiany zdania. Trzymajcie się jak najdalej od tej firmy. A (usunięte przez administratora) ciągle tylko swoje że zabierze premie jak tam od kilkunastu miesięcy nikt żadnej premii nie widział. Jedyny plus to ludzie jacy tam pracują, sporo osób wspominam bardzo dobrze.

Zostaw merytoryczną opinię o Janusz Musioł MARKO sp.k.