Janusz Musioł MARKO

• Radlin
  • Mszana
  • Podbucze

3. Opinie o pracodawcach Wodzisław Śląski
  5. Opinie o Janusz Musioł MARKO sp.k.

Opinie o Janusz Musioł MARKO Wodzisław Śląski

Nie przegap nowości o Janusz Musioł MARKO sp.k.!

ae.prod.ceo

02.07.2026 18:41

Z uwagi na miesięczny staż w trakcie okresu próbnego, mogę z radością podzielić się kolejnymi fantastycznymi wrażeniami ze współpracy z zespołem handlowym, no i zarządem. Bardzo dobrze zorganizowane osoby, z wyjątkowym charakterem i nastawieniem na nowych członków załogi. Osobiście cenię indywidualne podejście poszczególnych osób względem mojej pracy i możliwość wypowiedzenia się w określonych kwestiach. Szybko opanowałem podstawowy system i sprawnie uczę się nowych rzeczy. Bez wahania nawiązuję kolejne rozmowy telefoniczne i chętnie omawiam je z przełożonym. Widzę tu swoją przyszłość. W Marko czuję się bardzo dobrze i komfortowo i uważam że tu dopracuję i rozwinę własne umiejętności miękkie. Ta firma to partner strategiczny i z ogromnym potencjałem.
    #PrzedstawicielHandlowy

Pracownik administracyjno - biurowy

27.05.2026 09:45

Michał

Przebieg rekrutacji Punktualność i solidne przygotowanie do rozmowy ze strony rekrutera. Atmosfera niewywołująca ani odrobiny napięcia. CEO Marko bardzo pozytywnie przeze mnie odebrany, podtrzymanie rozmowy, zadanie kilku bardziej szczegółowych pytań, zainteresowanie potencjalnym pracownikiem. Widać taką chęć poznania człowieka. A zespół utrzymuje przyjazną atmosferę oraz wykazuje chęć współpracy i pomocy. Pytania Interesują mnie drogi rozwoju w Marko, jak więc to wygląda?

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    #PracownikAdministracyjnoBiurowy

handlowiec

27.04.2026 15:34

Jako wieloletni pracownik firmy Marko mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że jest to idealne miejsce dla handlowców, którzy chcą realnie rozwijać swoje skrzydła i nie boją się ambitnych wyzwań. Przez te wszystkie lata widziałem, jak firma inwestuje w ludzi – od profesjonalnych szkoleń podnoszących kompetencje, po niesamowite wyjazdy na targi zagraniczne, które pozwalają poznać branżę od kuchni na światowym poziomie. Dodatkowym plusem są wyjazdy integracyjne, dzięki którym atmosfera w zespole jest naprawdę solidna. Widząc pojawiające się czasem negatywne opinie, mam wrażenie, że piszą je głównie osoby, które po prostu nie odnalazły się w naszej specyfice pracy lub nie miały w sobie dość samozaparcia, a nie dlatego, że z firmą jest coś nie tak. Jeśli ktoś naprawdę chce się uczyć i angażować, to w Marko znajdzie ku temu najlepsze warunki i ogromne wsparcie, o czym sam przekonałem się na przestrzeni lat. To miejsce dla osób nastawionych na sukces, które potrafią docenić stabilność i szanse, jakie daje praca w tak dynamicznym środowisku.
    #PrzedstawicielHandlowy

25.02.2026 15:26

Wspomnienia ze wspólnej Wigilii 2025 w lokalu Jordaszka. Spędzona w ciepłej atmosferze i przy wspaniałych, domowych posiłkach. ☺
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3

05.12.2025 15:13

Mikołajki w Marko upłynęły w wyjątkowej, świątecznej atmosferze.
    News image

02.12.2025 12:08

26 listopada wzięliśmy udział w Kongresie Polska Moc Biznesu na PGE Narodowym. Reprezentowaliśmy tam marki BeSafe, Bumprider oraz TernX, prezentując nasze rozwiązania z zakresu bezpieczeństwa, mobilności i nowoczesnego transportu.To wydarzenie, które gromadzi przedsiębiorców, przedstawiciele administracji i rządu, liderów branż i pasjonatów rozwoju, było dla nas doskonałą okazją do rozmów, inspiracji i nawiązywania nowych relacji biznesowych. Cieszymy się, że mogliśmy być częścią Polskiej Mocy Biznesu.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5
    Mocny

17.11.2025 21:34

Pracuję w firmie Marko od wielu lat i widzę, jak pozytywnie się zmienia. Obecnie w organizacji zachodzi wiele korzystnych procesów, które realnie wpływają na rozwój firmy i pracowników. Regularnie odbywają się spotkania, szkolenia i warsztaty, dzięki którym czujemy większe wsparcie i lepiej rozumiemy wspólne cele. Marko to miejsce, w którym można się rozwijać i czuć częścią zaangażowanego zespołu.
    MR

06.11.2025 18:50

Praca jak każda inna – zwłaszcza w sprzedaży, gdzie czasami trzeba się ścigać z czasem i pilnować wyników, ale jeśli ktoś dobrze sobie radzi w handlu, nie powinien mieć większych problemów. Warunki pracy oceniam jako dobre, sprzęt działa jak należy, bez większych zastrzeżeń. Ludzie są różni, jak wszędzie, ale na wiele osób naprawdę można liczyć – chętnie pomagają i potrafią wdrożyć nowych. Dla osób, którzy cenią sobie pewność pracy warto.
    #PracownikBiurowy
    Veritas

04.06.2025 18:30

Asystent AI

Było ogłoszenie na Przedstawiciela Handlowego z pensją od 4700 do 7000 PLN brutto na pełny etat oraz umowę o pracę. Kluczowym wymaganiem była gotowość do pracy na system płac oparty o realizację celów sprzedażowych. Z benefitów chyba najciekawsza była możliwość pracy hybrydowej, także zdalnie dla doświadczonych. Czy Waszym zdaniem ta baza wymagań była duża? Opłacało się aplikować na takie warunki i czy system prowizyjny się tu sprawdzał?
    Ktosinski

25.03.2025 08:54

Jaka sytuacja w tej firmie na dzień dzisiejszy?
    Zawiedziony

09.12.2024 16:18

Podpisuję się pod każdym negatywnym komentarzem o tej firmie i pracownikach. Wyzysk, prostactwo, wulgaryzmy i chamskie odzywki ... Dużo by pisać... Zdecydowanie NIE dla ludzi chcących w życiu coś osiągnąć i pracować wśród normalnych osób, w zgranym i fajnym zespole. Zdecydowanie NIE polecam!!!!
    Sprzedawca

22.10.2024 23:35

Jeśli jesteś sprzedawcą z dorobkiem i sukcesami zawodowymi, który ma już przepracowane lata pracy z klientem zarówno B2C jak i B2B to doskonale wiesz, na czym polega prowizja, premia, relacja z klientem etc. I jeśli szukasz pracy, żeby dalej rozwijać się w zawodzie, może zdobyć nowe doświadczenie albo szukasz czegoś bliżej bo jesteś z okolic Wodzisławia… to absolutnie nie decyduj się na współpracę z Marko. Twój potencjał i umiejętności totalnie nie będą docenione, zarobki słabiej niż mierne. A „profesjonalizm” w tej firmie nie istnieje. Zgadzam się z każdą negatywną opinią na temat tej firmy. Ani niczego nowego się nie nauczysz w tym miejscu, ani nie poznasz kontaktów. Strata czasu i pieniędzy.

08.10.2024 18:48

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Obojętnie na jakim stanowisku. Szef (usunięte przez administratora), niejedna dziewczyna z handlowego przez niego płakała. Zachowują się tylko te najgorsze (usunięte przez administratora) Nadal żałuję że nie zgłosiłam tej (usunięte przez administratora) do PIP. Jedynie dziewczyny ze sklepu były w porządku.

Oferty pracy - Janusz Musioł MARKO sp.k.

Specjalista d/s eksportu i sieci handlowych

6500 - 8000 PLN / m

Pracownik działu marketingu

5000 - 7000 PLN / m

Opiekun klienta/przedstawiciel handlowy B2B

6000 - 9000 PLN / m

12.06.2024 18:10

oluś

20.08.2024 10:23

Wielu pisało a żaden nie podał szczegółów i konkretów. Co to wyzysk na przykłąd? W XIX wieku praca dzieci w frabryce po 12 godz dziennie. Coś takiego u was jest? Nie? To zacznijcie pisać konkretne przykłądy a nie watę słowną
    no dobra

24.08.2024 17:54

No ok. Pracując jako przedstawiciel handlowy oczekuję się zarobków zależnych od sprzedaży. Szanowny (usunięte przez administratora) swoim brand managerom proponuje najniższą krajową i premię pod stołem która wynosi jakieś (usunięte przez administratora) Plany sprzedażowe są nierealne do wykonania i szefostwo doskonale o tym wie. Z całym szacunkiem ale PH średnio w 2024 roku zarabia 5-8 tysięcy na rękę tym bardziej jako brand manager. A tutaj (usunięte przez administratora) tworzy sobie (usunięte przez administratora) których wymienia co parę miesięcy na nowe mięso i którym mydli oczy od nowa. Na targach praca jest po 12 godzin dziennie przez 3-5 dni bez przerwy na odpoczynek. (usunięte przez administratora) poniża pracowników i traktuje jak (usunięte przez administratora) Potrafi zwołać zebranie w połowie miesiąca żeby (usunięte przez administratora) nad jedną lub dwoma wybranymi osobami, oczywiście publicznie przed wszystkimi. Ktoś już pisał wyżej o biurze i jego „jakości”. (usunięte przez administratora) A samo biuro jest małe, zatęchłe i osoby pracujące w nim muszą mijać labirynt zabawek, akcesoriów i innych pierdół na które (usunięte przez administratora) nie ma miejsca w swoim prestiżowym magazynie. (usunięte przez administratora)
    PracujeTu

31.07.2024 09:35

Jeśli szukasz pracy w której zaliczysz obniżenie serotoniny i poziomu własnej wartości. Pracy w której nie ma możliwości rozwoju. Pracy w której twój (usunięte przez administratora) nie ma do Ciebie za grosz szacunku. Pracy w której zespół się nie wspiera a każdy pod każdym dołki kopie. Miejsca w którym będziesz odliczać godziny do weekendu... TO MIEJSCE DLA CIEBIE! (usunięte przez administratora) Płaci najniższą krajową ale pod stołem za realizacje sprzedaży dostaniesz od niego jakieś (usunięte przez administratora) ale koniecznie pamiętaj, żeby się nie wychylać i absolutnie nie negować pomysłów (usunięte przez administratora). A najlepiej to donos szefowi to o czym rozmawiacie w kuchni na przerwie. (usunięte przez administratora) lubi takich pracowników i docenia ich pieniężnie. (usunięte przez administratora)

11.06.2024 15:20

yolo

19.07.2024 12:41

bo na rozmowie są obiecane gruszki na wierzbie a nie wszyscy czytają gowork. I zatrudniają praktycznie każdego z drogi więc jak ktoś nie wie ile się zarabia jako handlowiec i szuka co pracy to bierze co dają
    yolo

27.07.2024 01:29

Bardzo duża. Średnio 2-3 razy w roku zmienia się 90% „zespołu” chociaż zespołem tego nie nazwę bo wsparcia tam nie ma. Jak już ktoś tam nadal pracuje to prawdopodobnie donosi na innych (usunięte przez administratora)
    Krzysztof

14.07.2023 23:53

Słuchajcie, jest taka sprawa. Jak handlowiec - nowy - do roboty tu przychodzi, to dostaje od firmy kontakty do klientów i leady, które mogą procentować pozyskaniem nowych? Jakie jest marketingowe wsparcie firmy dla przedstawiciela handlowego? Strzelam, że są tu jakieś targety, a od tego zależy premia? Więc wolę wiedzieć, ile tej premii może być, na ile możliwe jest, by ją wyrobić, oraz jak by można, ile jest podstawy dają? Jak z dwa lata temu poszukiwali PH, to pojawiła się tam jedynie formułka o atrakcyjnych warunkach zatrudnienia, co niczego nie wyjaśnia.
    Am

28.08.2023 11:41

Premie może dostaniesz pod stołem jak łaskawy Pan i władca się nad tobą zlituje. Stawka jest aktualizowania na umowie masz po prostu zapis, że minimalna aktualna krajowa. Ludzie w tej firmie non stop się zmieniają zostaje tylko „śmietanka” tzn osoby pracujące po 10+ lat. Jak ktoś wytrzymuje rok to już jest sukces.
    ann

05.11.2023 22:44

Ostatnio babeczka pracująca 7 lat pochwaliła się 4300 brutto. :) Policz sobie czy to fajna stawka jak za taki staż.
    Aktualny pracownik

24.05.2023 09:11

Jak w każdej firmie bywa są gorsze i lepsze chwile. Na chwilę obecną zmiana zespołu oraz kierownictwa wprowadziła dużą, pozytywną zmianę. Rotacja która przez ostatnie lata miała miejsce wynikała głównie z winy pracowników wyższego szczebla, pracujących od lat którzy wprowadzali krzywą atmosferę na stanowisku pracy, Nie wszyscy nadają się na miano "koordynatora" lub "kierownika". System premiowy istnieje ale jest ciężki do wyrobienia. Plany nie do końca są dopasowane do sytuacji rynkowej, niżu demograficznego etc. O l4 nikt nikomu problemu nie robi. Są w firmie osoby niezastąpione dla których l4 = zmiana pracy na zdalną, ale to wynika z ich chęci a nie zmuszania przez kogokolwiek. Szef jest człowiekiem specyficznym, raczej nie buduje z pracownikami przyjacielskich relacji ale i po co? Mimo to, na święta lub ogólne okazje zaprasza pracowników na lunch, kolacje, kręgle... Słaba komunikacja w firmie. Logistyka nie współpracuje z działem handlowym, a dział handlowy z marketingiem, Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Praca raczej z tych, gdzie czuć stabilizacje. Szef nie zwolni nikogo z miesiąca na miesiąc jak to bywa w korpo.
    AP

09.08.2023 15:53

Wszystko indywidualnie. Nikt Ci nie powie ile dostaje rzeczywiście kasy, ale na kokosy się nie nastawiaj. Co najwyżej najniższa + pod stołem.
    ann

30.10.2023 07:49

l4 = praca zdalna?? A wiesz że to nie zgodne z kodeksem pracy? To się nazywa (usunięte przez administratora) a nie „chęć”. Na olx widziałem ogłoszenie i zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną ale po opiniach chyba podziękuję.

26.10.2023 23:11

To niesamowite że w taki sposób można firmę prowadzić latami. Rotacja tam jest jak w młynie. Pracowałem tam to wiem, bo swoje widziałem i słyszałem. (usunięte przez administratora) Poszanowanie ludzkiej godności jest deptane w imię zysków i kasy zagrabianej do kieszeni (usunięte przez administratora) Jak coś nie gra, bo ludzie przejrzeli na oczy, to wymienia się kompletnie wszystkich wyrobników na świeżą dostawę i można zaczynać z czystą kartą. I tak w kółko. Ludzie to nie zabawki. (usunięte przez administratora) To nie jest górnolotne stwierdzenie. Taka jest przykra rzeczywistość. Jak pracownicy nie będą się na to godzić, to pracodawcy zaczną szanować i doceniać ludzi. Inaczej dalej będzie tak samo. Kasa dla szlachty biznesu a bieda i ucisk dla "wyrobników". Trzymajcie się tam ludzie (usunięte przez administratora) Póki co nie polecam, wręcz odradzam.
    Lena

07.09.2023 07:37

Umowa o prace i wypłata na czas. To jedyne na co można w tej firmie liczyć. Po raz kolejny doszło do zmiany ekipy w tym kierownika. Zatęchłe biuro w którym kiszą się wszystkie „działy firmy” rodem z(usunięte przez administratora) Ogólnie pracownicy długoletni siedzący za karę wykonują minimum swojej pracy i nawet nie chcą pomagać jeśli osoba nowsza stazem czegoś nie wie. Non stop zawalają tematy typu zamówienie, przekazanie informacji, przygotowanie promocji etc. To z jakimi influencerami firma współpracuje to jakiś żart, natomiast czego się spodziewać (usunięte przez administratora) Pani koordynator której więcej nie ma niż jest nie wykazuje ani odrobiny wsparcia pracownikom. Nowy pracownik jest po prostu rzucony samopas na zasadzie zostawmy go i zobaczymy co się stanie. Firma od lat nie potrafi docisnąć 100% planu. 85% to maks i można wtedy liczyć… no może na (usunięte przez administratora) premii? :) Zero benefitów typu paczka na święta, urodziny, dla dziecka, z okazji narodzin dziecka. Brak karty sportowej a ubezpieczenie jak łaskawie przyjdzie Pan ubezpieczyciel i uda Ci się z nim pogadać bo inaczej jak przegapisz to j/w szanowna Pani HR ma to gdzieś. :) Nie doprosisz się o wyliczenie urlopu, czy chociażby o informacje o tym kiedy masz mieć lekarza medycyny pracy. (usunięte przez administratora) Klnie przy pracownikach, szybko się czerwieni ze złości i szuka winnych swojej porażki. (usunięte przez administratora) Potrafi przez godzinę na odprawie jechać po jednym lub dwóch pracownikach tak żeby zmieszać ich maksymalnie z błotem. Co by ta pora dnia była najgorszym koszmarem, przecież nie może być za miło. w ramach stanowiska pracy otrzymasz zdezelowane biurko, ze starym zacinającym się laptopem, smartfon który też już zmacalo 200 innych osób. Wyjazd służbowy realizowany jest samochodem typu Duster który śmierdzi (usunięte przez administratora) Auto na autostradzie telepie i strach tym jeździć. Sami klienci nawet już widzą i zwracają uwagę na to, że non stop obsługuje ich ktoś nowy. Klienci odchodzą przez brak kompetencji nowych handlowców oraz przez tematy zawalone przez dział Analiz i dostaw. Na magazynie jest tak samo albo i gorzej. Praca na przeczekanie w szukaniu innej roboty. Jeśli potrzebujesz takiej opcji to bierz, nie odzywaj się i zrób swoje. I szukaj koniecznie pracy gdzie będą Cię szanować. (usunięte przez administratora)
    Inżynier

27.09.2023 21:47

A mnie się wydaję że ty jesteś rozżalona bo po prostu dali Tobie wypowiedzenie. Proste. Ktoś kto sam odchodzi nie mści się w necie tylko lata mu to już koło nosa. A przypuszczam że Twoja opinia jest mocno przerysowana właśnie powyższym faktem. Pozdro
    Lena

03.10.2023 13:56

hahahah Pogadaj z ekipą która pracowała rok temu i zamknęła plan w grudniu. Zapytaj jakie dostaliśmy premię A no tak. Nikogo już nie ma Opinie pisze bo mam do tego prawo i mam kontakt z kimś kto nadal pracuje w innym dziale firmy i wiem jakie jaja się tam dzieją

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Janusz Musioł MARKO?

Roza

13.07.2023 11:49

Jako klient nie polecam firmy. Tandetna jakość. Krzyżyk przyszedł porysowany jakby był znoszony fest. Nie polecam.
    Róża

14.07.2023 12:28

Nieaktualne. Firma błyskawicznie przesłał nowy krzyżyk w idealnym stanie. Przyszedł na kolejny dzień po rozmowie z Panią z obsługi klienta. Polecam.
    Sabina

21.07.2023 08:49

Pani Różo ,chyba pomyliła Pani firmy. Ta firma Marko handluje zabawkami, wózkami, a nie srebrnymi łańcuszkami ????
    Wickiii

22.10.2021 17:15

Cześć, proszę napiszcie czy coś się zmieniło w firmie czy warto rekrutować ? Jak ma się dział sprzedaży a marketingu. Pozdrawiam.
    Wicka

25.10.2021 07:40

Byłam na rozmowie i było Ok, obiecują rozwój itd tylko właśnie osoby które pracują teraz szkoda ze się nie wypowiedzią jak jest tak naprawdę. Na rozmowie wyglądało ze naprawdę spoko praca z możliwością przejścia spróbowania na inne działy a komentarze widzę tragiczne…
    Wickii

05.11.2021 14:24

?????
    Elżbieta

20.06.2021 19:37

Czy moglibyście napisać mi za co w ogóle premie są przyznawane w Marko? Ile wynoszą i... za co można je stracić? Jaki jest przy tym podawany zazwyczaj powód?
    Bazy

02.08.2021 08:09

Idąc do Marko, trzeba ustalić sobie konkretną stawkę na samym początku, taką co bedzie wpisana do umowy. Inaczej chodzisz z najniższą krajową. A premie? no cóż, powinny być , ale , tylko powinny.
    Były

26.07.2021 20:47

Nie polecam pracy w tej firmie.Pracowalem na magazyynie gdzie praca jest typowym fizycznym zbieraniem zamowien.Cisnienie na wyniki sprzedazy jest duze i do przodu zatwierdzanie sprzedazy jeszcze nie wykonanych zamowien zeby "wynik" sie zgadzal z czego wychodza nie male problemy.Pieniadze to najnizsza krajowa a pracownicy magazynu nie maja zadnych premii juz od grubo ponad roku (pandemia) inni pracownicy dzialow te premie maja.(usunięte przez administratora) to przyklad typowego polskiego prywaciarza;generalnie traktuje ludzi jak nocnik...Jest tez odpowiedzialnosc finansowa gdy raz w roku robi sie remament, wtedy to z jalmuzny nazywanej wyplata jest jeszcze pobierany pieniadz zeby zgadzalo sie manko (duza kwota),ktore to nie zgadza sie od kilku lat wstecz, aha no i L4 jest nie wyplacane w tej firmie za kazdy dzien L4 to tak jakby 100zl mniej do wyplaty wiec na bank nie jest to (usunięte przez administratora)
    Bazy

13.06.2021 10:21

Firma ok , z potencjałem. Niestety Pracodawca nie docenia tego kogo powinien. Premie? może są , ale nie wiem dla kogo. Nawet za wypracowany plan można jej nie dostać z takich lub innych powodów. Duża rotacja pracowników o czymś świadczy. Rozmowy kwalifikacyjne nijak mają się do rzeczywistości. Większość pracowników jest ok, spoko. Ale są również dwulicowi, fałszywi. Można by pisać więcej , ale po co? I tak to niczego nie zmieni.
    Johny

19.06.2020 00:56

Witam , ile mozna zarobic jako magazynier ? I jaka atmosfera oraz warunki panuja na magazynie ?? Dziekuje

19.06.2020 11:13

Witam. Zarobki uzależnione są od kompetencji i obowiązków na magazynie, nie można więc jednoznacznie jej określić. Co do atmosfery jaka panuje w załodze, to na tę chwilę zespół jest bardzo zgrany i funkcjonuje bardzo sprawnie.

Kontakt - Janusz Musioł MARKO sp.k.

Rybnicka 2D 44-300 Wodzisław Śląski

Branża główna: Zabawki i artykuły dziecięce

Anna

25.04.2020 13:39

Fajne miejsce pracy. Dużo możliwości rozwijania się.
    Pytajnik

07.02.2020 23:35

Praca ok, polecam. Szkoda, że szef obdarza zaufaniem nie tych co trzeba

09.02.2020 19:02

Każdy zatrudniony pracownik jest w jakimś stopniu obdarzony zaufaniem, to od jego jakości pracy zależna jest realizacja celów.
    Quest

03.02.2020 10:04

Jak w waszej firmie dziala system premii i bonusow?

03.02.2020 10:57

W zależności od stanowiska obowiązują premie za realizację wyników sprzedaży, oraz za realizację zadań.
    Info

09.01.2020 15:56

Czy szkolenia i kursy zapewniane przez pracodawce sa bezplatne?
    Julciaa

28.01.2020 15:14

Czy szkolenia są w godzinach pracy? Jeśli nie to czy są wypłacane?

28.01.2020 16:05

Szkolenia dotyczące produktów i systemów pracy w firmie Marko odbywają się w ramach godzin pracy, jeżeli poza godzinami pracy są do tzw.wybrania w innym terminie. Szkolenia rozwojowe i podnoszące kompetencje ogólne odbywają się poza godzinami pracy i pozostają w decyzji pracowników.
    Maro

28.01.2020 15:16

Czy są nadgodziny ? Jeśli tak czy są wypłacane?
    Info

25.01.2020 09:33

Jak dlugo trwa okres probny w Panstwa firmie?

25.01.2020 13:13

Okres próbny trwa 3 miesiące.

09.01.2020 12:06

Czy w firmie Marko mozna liczyc na prywatna opieke medyczna? Dziekuje i pozdrawiam

10.01.2020 17:33

W firmie Marko funkcjonuje polisa prywatnej opieki zdrowotnej w Allianz finansowana przez pracodawcę dla kluczowych pracowników.
    Inetto50

08.01.2020 16:07

Praca jest nawet calkiem spoko;) Pracujesz z fajna ekipa od pon do pt od 8.00 do 16.00 Wyplata zawsze na czas a urlop mozna zalatwic bez wiekszych problemow. Najlepsza jest pani Joanna;)konkretna babka z wielkim poczuciem humoru:) Pozdro;)

08.01.2020 21:18

W imieniu pracodawcy i zespołu stałych i odpowiedzialnych pracowników dziękuję za ten głos.
    Zdziwienie

08.01.2020 20:52

Po przeczytaniu trzech ostatnich wpisów odnoszę wrażenie, iż mogła je napisać jedna i ta sama osoba. Zbyt krótkie odstępy czasu między opiniami. Historie firmy znam tylko z opowieści pracowników i pokrywają się z tymi negatywnymi. Cóż o tym sądzić?

08.01.2020 21:12

Takie samo mamy wrażenie. Platforma stwarza możliwość udzielania opinii anonimowo więc pozornie opiniującemu nic nie grozi bo chowa się za przybranym pseudonimem, ale znane są przypadki dochodzenia w których taka osoba zostaje zdemaskowana i wyroki sądu nakładające duże kary finansowe za posługiwanie się nieprawdziwymi informacjami i działanie na szkodę firmy.
    Inetto90

08.01.2020 14:48

Praca w sumie nie jest zla Fajne to ze pracujesz od poniedzialku do piatku od 8.00 do 16.00 Ekipa tez jest spoko a najlepsza chyba pani Joanna,fajna babka z wielkim poczuciem humoru;)

07.01.2020 21:30

Zla

08.01.2020 14:33

Witam Pisze,zeby jak najbardziej przeprosic za negatywny komentarz. Doszlo do niefortunnej pomylki i zwyklej zbieznosci w nazwie firmy. Podkreslam,ze nie chodzilo mi w zaden sposob o firme MARKO(hurtownia zabawek)w Wodzislawiu Slaskim. Czlowiek pod wplywem emocji czasami popelnia bledy. Jeszcze raz chcialabym jak najmocniej przeprosic i zyczyc milego dnia. Pozdrawiam.
    Zla

08.01.2020 14:43

Witam Pisze,zeby najmocniej przeprosic za negatywny komentarz. Doszlodo niefortunnej pomylki i zwyklej zbieznosci w nazwie firmy. Nie chodzilo mi w zaden sposob o firme MARKO (hurtownia zabawek)w Wodzislawiu Slaskim. Czlowiek pod wplywem emocji czasami popelnia bledy. jeszcze raz chcialabym jak najmocniej przeprosic i zyczyc milego dnia. Pozdrawiam
    XYZ

30.12.2019 22:03

Odradzam komukolwiek pracy w tej firmie. Tyranie za najnizsza krajowa(usunięte przez administratora),chore,nierealne do osiagniecia cele.(usunięte przez administratora)
    Największa męka

02.10.2019 21:59

Odradzam składania CV.. zacznę od początku. Na rozmowie Pani A(usunięte przez administratora) obiecuje cuda niesamowite, wie jak dobrze wrobić człowieka. Obiecuje kokosowy, prestiż. Na początku się opiekuje, później ciągle nie ma czasu bo szuka kolejnego "potencjalnego" (naiwnego) pracownika, który przyjdzie pracować w grzybie, zimnie (temp. 13° zimą nawet 8°) dziewczyny ciągle siedzą owinięte kocami. Ciągle chorując muszą przychodzić do pracy bo nie można brać wolnego! Płaca, najniższa krajowa, reszta "ustna" (nigdy się nie zobaczy tych pieniędzy na oczy...) Plany niesamowicie zawyżone, wręcz nie realne do wykonania. Czasami się zdarzało iż samoistnie rosną z dnia na dzień ;) pracownik jest ciągle poniżany, uważany za najgorszego. Należy chodzić na DARMOWE szkolenia.. które niczego nie uczą i traci się czasami kilka dni w tygodniu. Gdy prosisz by je wybrać to skandal. (usunięte przez administratora) uważa że jeśli chcesz pracować tylko 8h należy iść sprzedawać ziemniaki... Przecież to "Prestiżowa firma" i poświęca się cały swój wolny czas. Najśmieszniejsze iż należy ściągać płatności od klientów. Wręcz, zmuszać ich do zapłaty. Gdy klient jest zły zadzwoni sobie do Pana (usunięte przez administratora) i otrzyma się największy ochrzan za to że to nasz "najlepszy" klient i trzeba "zaufać". (usunięte przez administratora) w celu zagrożenia informuje iż nie otrzyma się wypłaty... Która już jest krucha i beznadziejna, a gdzie premie?? Można tylko pomarzyć. Nigdy ich nie wypłaci a czasami informuje iż dorówna co nigdy się nie wydarzyło... (usunięte przez administratora).. można rozpisać się naprawdę długo w minusach. Jedynym plusem firmy są ludzie z działu handlowego najbardziej mili i szczerzy pracownicy (przez pracodawcę najbardziej poniżani i winni wszystkiemu). SZCZERZE ODRADZAM, szanujmy się.
    Nosacz

14.11.2019 10:53

Witam, Byłem pracownikiem magazynu w firmie Marko, widziałem jak pracodawca podchodzi bez szacunku do pracowników. Niestety żadne opinie na forum nie zmienią tego jak ludzie opowiadają o firmie. Zostałem przyjęty do pracy po czym zwolniony ponieważ pracodawca w pierwszej kolejności doszedł do wniosku, że jest potrzeba pracowników, a później że jednak trzeba kogoś zwolnić ponieważ firmy nie stać na tyle osób. Rozumiem pracodawca może wszystko, tylko niestety każdy tutaj widzi, że firma pokazuje siebie jako najlepszego pracodawcę bez żadnych uchybień, jeśli zwalniają pracowników to dlatego, że byli totalnym zerem, jeśli zaś pracownik sam się zwolnił tzn nie podołał wyzwaniu firmy czyli tez jest zerem. Warto czasami przeprosić za traktowanie ludzi z góry, niestety (usunięte przez administratora) tego nie rozumie. Proszę ubrać okulary zanim dostanę odp w firmie PANI to również nie świadczy o dobrym podejściu, w odp zapewne będzie że to tylko pomyłka. Skoro na pracownika podczas pracy spada ciężki przedmiot i nie jest to traktowane jako wypadek w pracy to bardzo ciekawe podejście. Dobrze, że podczas mojej pracy na magazynie nie miałem wypadku bo obawiam się, że również mógłby się nie kwalifikować.
    Marzen

14.11.2019 21:14

Tak oczywiście trzeba "pochodzić w jego butach" ale czy Pan chodził kiedyś w butach własnego pracownika? Jeżeli tak by było miałby Pan większe jego poszanowanie.
    ogłodzenie olx

12.11.2019 16:21

Witaj firmo Marko, mam pytania, proszę o odpowiedź: 1. Jaki jest średni zarobek w firmie ? 2. Czy wszystkie warunki pracy, finansowe są ujęte na umowie o pracę ? 3. Jeśli będę chętnie pracował w nadliczbowych godzinach ile wzrośnie moja wypłata ? 4. Jakie zaplecze socjalne ma firma ? ( paczki na święta ? karty multisport ? ubezpieczenie dodatkowe?) 5. Czy miejsca pracy są dostatecznie ogrzewane ? Czy wszystko jest zgodne z przepisami BHP ? 6. Czy w firmie jest duża rotacja ? boję się podjąć pracę w miejscu gdzie co miesiąc odchodzi parę osób...

13.11.2019 17:41

Udzielam odpowiedzi: Witaj firmo Marko, mam pytania, proszę o odpowiedź: 1. Jaki jest średni zarobek w firmie ? Zarobki uzależnione są od stanowiska i odpowiedzialności, poruszamy te kwestie w trakcie rozmowy rekrutacyjnej. 2. Czy wszystkie warunki pracy, finansowe są ujęte na umowie o pracę ? \Wszystkie przewidywalne i stałe tak. 3. Jeśli będę chętnie pracował w nadliczbowych godzinach ile wzrośnie moja wypłata ? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, zależy co się w tych nadgodzinach wydarzy? czy wzrośnie wynik? 4. Jakie zaplecze socjalne ma firma ? ( paczki na święta ? karty multisport ? ubezpieczenie dodatkowe?) dziś firma jest w trakcie przygotowywania rozwiązań w tym obszarze. Na pewno pracodawca zapewnia szkolenia rozwojowe i sprzedażowe, wyjazdy integracyjne np do teatru. 5. Czy miejsca pracy są dostatecznie ogrzewane ? Czy wszystko jest zgodne z przepisami BHP ? Aktualnie po remoncie w firmie pomieszczenia pracy są odpowiednio dogrzane. 6. Czy w firmie jest duża rotacja ? Co oznacza duża rotacja? Osoby, które nie sprawdziły się z różnych powodów odeszły, lub zostały zwolnione i oddane do dyspozycji rynku pracy, zaś ci którzy chcą pracują nadal. Zapraszam

Zostaw merytoryczną opinię o Janusz Musioł MARKO sp.k.