Hako Technology

• Kłokęcin

3. Opinie o pracodawcach Świeszyno
  5. Opinie o Hako Technology

Opinie o Hako Technology Świeszyno

Nie przegap nowości o Hako Technology!

06.07.2020 17:35

Zero premii, zero podwyżek, zero normy, zero nadgodzin, zero nagród finansowych za wydajniejsza pracę, zero rozmów z pracownikami, zakazy, nakazy, przychodzisz do pracy źle , robisz źle, wieczne niezadowolenie z pracy ludzi którzy ciężko pracują na wypłaty ludzi z biura którzy (prawie wszyscy) nie wiedzą co tam robią i co należy do ich obowiązków, prezes wiecznie nieobecny, pomagier snuje się po hali jakby był w parku, zatrudnianie kolejnych ludzi nie przynoszących zysków dla firmy. Tłumaczenie się koronawirusem ale pieniądze są dla kolejnego setnego inżyniera , asystenta asystentów asystentów.
    Xyz

26.06.2020 14:25

No i nastały nowe rządy,nowy prezes i jego pomagier robią co w ich mocy,a nawet więcej żeby uprzykrzyć pracę ludziom.Zero sobót,nadgodzin za to same nakazy i zakazy.Obecnie idealną wymówką jest wirus,tyle że pracy nie brakuje,więc gdzie tu logika. Polaczki będą zasuwać za marne grosze na panów niemieckich.
    Tutu

01.07.2020 11:54

I jeszcze zero podwyżek i premii, które zawsze były co roku
    Ktoś

23.03.2020 16:51

I się zaczęło. Brak pracy. Brak nadgodzin. Brak radia. Powoli koniec
    Ktoś

25.03.2020 22:14

Wolisz szybki koniec i wypowiedzenie? Tak trudno zrozumieć to, co się obecnie dzieje?
    Prawda

29.03.2020 23:40

To się ciesz bo w Nord Glass zwalniają i tną kasę
    Świerzak

16.03.2020 09:46

Czy W firmie jest niejaki Grzegorz J. Dyrektor?
    filipek

21.03.2020 15:36

Nie ma
    zainteresowany pracą

13.02.2020 11:56

czy w firmie pracujecie w systemie zmianowym (produkcja)?
    Rampampam

12.02.2020 21:49

Niestety musimy czekać na rozwinięcie firmy przez nowego prezesa. Wielka samowolka przez pracowników... ogólnie wielki bałagan ( szczególnie w biurze)..

17.01.2020 14:48

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Hako Technology?
    Figo fago

17.01.2020 18:43

Min dwa lata.
    picasso

11.09.2019 12:50

ile zarabia na rękę w tej firmie malarz proszkowy i czy są 100 w soboty? jak warunki pracy na malarnii, dużo stresu? czy się opłaca?
    Uffo

26.09.2019 19:27

Ahahahahhah xD
    Nik

16.01.2020 23:11

18 na godzinę, beznadziejne (((
    nowy pracownik

14.10.2019 10:25

Witam, czy jest ktoś kto pracuje/pracował jako magazynier i mógłby się wypowiedzieć na temat tej pracy w Hako? Czy dużo obowiązków, jak ludzie i kierownictwo? Będę wdzięczny, pozdrawiam

27.09.2019 00:18

Jablecznik

27.09.2019 21:16

Masz wiedze na jego temat? Rozwin...
    Saper

09.09.2019 11:39

Witam wszystkich zatrudnionych, tych co nie są zatrudnieni ale chcą byc i tych co lubią czytać prawdę. Nie wiem od czego zacząć ponieważ jak już człowiek myśli że firma niczym nie jest w stanie zaskoczyć to zaskakuje kolejny raz ale bardziej. Jeszcze parę lat temu jak zaczynałem prace było bardzo ciężko się dostać do tej firmy a teraz ? Teraz biorą kogokolwiek bo nikt nie chce już tutaj się zatrudnić po tym co słyszą od innych ludzie. Zmierzając do podania kilku przykładów Pracownik nie jest doceniany w żaden sposób ani trochę ale za to bardzo szybko karany za zniszczenie jednego detalu na 100 (co oczywiście kazdemu może się zdarzyć raz na rok bo tylko jesteśmy ludźmi) kara polega na zabraniu dodatku, dodatek wynosi od 2 do 4zl na godzinę oczywiście zabierany jest za cały miesiąc lub jego połowa. Chorowanie w pracy wiadomo że z przeziębieniem nikt nie biega po L4, tabletki syropki i do pracy nie ma tragedii, ale raz w roku może się zdarzyć że złapie nas coś porządniejszego jak grypa czy inne tego typu choroby, niestety nie interesuje to firmy że jesteśmy chorzy i potrzebowaliśmy L4 cieszą się bo znów nam mogą zabrac dodatek lub jego połowę bo przecież nie ma nas w pracy (i tutaj znów wracamy do punktu 1 bo przychodzimy już nawet z grypa do pracy żeby nie tracić dodatku ale ich to nie interesuje mówią że robimy za wolno albo dlaczego siedzimy mimo że mamy 39stopni gorączki) Urlopy - wielkie problemy dać człowiekowi 3tyg urlopu bo przecież nie będzie miał kto robić mimo że firma liczy na oko z 200 pracownikow... Dostajesz 2 tyg wyblagane i jeszcze masz być wdzięczny bo ci przecież podpisał urlop Pracownicy biura - jeszcze z 2 lata temu w biurze pracowało z 10 osób (mniej więcej) teraz nagle z 20/25 osób też mniej więcej ale widać że zrobiło ich się dużo. Połowa tych ludzi to nieroby i kolejne mordy do wyżywienia bo przecież oni nie przynoszą zysków tylko my pracownicy. Połowa tych ludzi nie wie chyba nawet czym się zajmuje są bo są bo gdy pytamy ich o coś zwiazanego z pracą to oni nie wiedza, nie mają czasu przegryzając w tym czasie kawałek pizzy zamówiony przez prezesa w ramach wdzięczności i docenienia ich ciężkiej pracy na rzecz firmy. Co chwilę są kolejni nowi w biurze twarzacych wydział gier i zabaw bo już nie wiem od czego mogłiby oni być w tej firmie. Podwyzki - nie są zle każda podwyżka jest dobra, chociaż mogłyby być lepsze patrząc że robimy więcej niż ci ludzie z biura System sprawdzania pracowników - Każdy pracownik melduje wykonaną pracę co może sprawdzić kierownik na komputerze ile zostało zrobione danego dnia przez pracownika,ale nieeeeeeeeeeee to nie wystarcza trzeba wpadać na stanowisko pracownika czy może przypadkiem w tym czasie nie siedzi wieczna kontrola bo przecież za złapanie też można zabrać dodatek. No co ja mogę wam jeszcze powiedzieć o pracy w HAKO W skrócie Kontrola, brak szacunku do pracownika itd, i zabieranie pieniędzy, dodatku o którym wspomniałem Pokazywanie przez przełożonych wyższości bo my przecież jesteśmy petami dla nich...

19.08.2019 18:11

Wracam po urlopie a tu takie informacje? Ktoś w końcu się przełamał i mówi prawde? Mam nadzieję że nowy szef naprawi to co ci dwaj zniszczyli. Ludzie zastraszeni to nie pracownicy tylko niewolnicy. Może teraz Zdzisław i jego czopek Grześ zaczną zachowywać się jak ludzie. Może będą szanować innych. Bo ludzie w końcu powiedzą prawde na głos. Przez 3 lata swojej pracy w tej firmie widziałem wiele. Ale jest nadzieja. Chłopaki! Mówmy prawdę bo nie mamy nic do stracenia! Niech wszyscy wiedzą jacy są ci dwaj panowie!
    Pracownik 2

08.09.2019 10:43

Plusów nie ma... Nie polecam Chyba że do biura, tam połowa udaje tylko że coś robi...
    Parkingowy

21.08.2019 12:02

Jak się nic nie zmieni skończy się kolejnym strajkiem... Wszystko idzie w tym kierunku
    Przeginacz

10.08.2019 22:50

Dopuki w firmie będzie zakrz to jabl będzie nie do ruszenia. A 99% pracownikow się go boi wiec nic się nie zmieni. Jabl boi się może kilku osób w firmie może 4 i to widac...2 z nich to inni kierownicy a pozostali to nowi pracownicy ktorzy pewnie maja dobre stawki. Wiec jesli nie zbierzemy sie i nie pojdziemy do nowego szefa to nic sie nie zmieni. A on dalej będzie nas straszyl i ponizal
    Przeginacz

10.08.2019 22:36

Ktos jednak ma jaja w tej firmie. I napisał prawde.
    Tigmig

27.07.2019 21:30

Nowy szefie! Zrób pan porządek z układem Zakrz-jabl ! Liczy na pana 200 pracowników Zakrz nie podejmie żadnej decyzji bez gj I robią co tylko chcą.moga wszystko! Zabierają dodatki i sprawia im to przyjemność.a moze najpierw należy wytłumaczyć jak robić żeby zrobić dobrze? Knują i spotykaja się żeby uzgzdnic taktyke.na pana pewnie tez już coś maja
    XYZ

09.06.2019 22:07

Głównym negatywem firmy jest tzw. Dyrektor Jabłoński.Jego nadrzędnym celem jest znęcanie się nad ludźmi.
    obcy

21.09.2018 17:27

(usunięte przez administratora) niby niema idealnie ale się zastanów robisz dla Niemców za grosze wiem jedno po co ta wojna była jak polak był i będzie niewolnikiem powodzenia niewolniku
    PRACOWNIK

21.09.2018 16:31

(usunięte przez administratora) SYT MÓWIĆ ŻE SIĘ TAM PRACUJE KAŻDY ODCHODZI A BĘDZIE JESZCZE GORZEJ

Kontakt - Hako Technology

Chałupy 30 76-024 Świeszyno

NIP:7821976958

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane
    Iwona

19.07.2018 18:15

@Były pracownik, nie polecasz firmy tylko ze względu na brak podwyżki? Z pewnością jest wiele pozytywnych aspektów pracy tam, o których mógłbyś opowiedzieć innym forumowiczom. @Tomasz, z Twojego wpisu wnioskuję, że jesteś zaangażowany w pracę. Możesz powiedzieć, jakie jest Twoje zdanie o pracodawcy? Czy odpowiadają Ci warunki w Hako?
    Zatrudniony

19.07.2018 19:18

To chyba logiczne,że jedynym czynnikiem motywujacym są pieniądze.Ciekawe czy znajdzie się osoba,która chciałaby pracować latami za 2300zł.Więc tak,brak podwyżek to minus.Nie przypominam sobie,w którym momencie napisałem,że nie polecam pracy w tej firmie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hako Technology?

Zatrudniony

18.07.2018 12:48

Dotychczas chwaliłem sobie pracę w Hako,teraz jest coraz gorzej.Prezes broni się rękami i nogami przed dawaniem podwyżek,jako wytłumaczenie znalazł sobie prawie wybudowana halę.Tylko co to kogo obchodzi.Coraz więcej ludzi się zwalnia,a to dopiero początek.Kierownicy chyba zaczną klonowac spawaczy (i nie tylko),bo naprawdę nie wiem kto tam będzie pracował.Jakby tego było mało geniusze wpadli na pomysł potracania za palenie papierosów,parodia,w firmie w której wyrabia się normy pracy.Oby znalazł się jeden inteligentny i zakończył ten kabaret

16.07.2018 12:18

Teraz niby dali podwyżki ale ja dym... Za 1o zł na rękę a gdy poprosiłem o podwyżkę to kierownik mnie wysmial, nie polecam wgl
    Iwona

29.06.2017 09:52

@pani z recepcji piszesz, że firma zapewnia przyzwoite warunki pracy i stabilną pracę. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o plusach pracy właśnie w Hako Technology? Jeśli chodzi o stabilność. Dużo w firmie jest osób z wieloletnim stażem pracy?
    Recepcjonistka ;)

29.06.2017 18:04

a jak rozumiesz wieloletni staż pracy? Za czasów mojej mamy to było 20 lat, za moich 10. Ja mówię o stabilności - czyli nikt nie czycha na twoje miejsce pracy, nie ma obawy zwolnień z powodu redukcji etatów, wczasy pod gruszą, premia wakacyjna, premia na koniec roku. Przyzwoita stawka godzinowa. Jeśli ktoś z tej firmy odchodzi, to dlatego, że a) wyjeżdza spawać do Norwegii za światowe pieniądze, b) idzie do znajomego za najniższą krajową +lewizna, bo na rękę dostanie więcej (pradawne podania głoszą, że kiedyś ktoś tak dostał), c) odchodzi, bo jest totalnym leserem, ale serio totalnym, i nikt nie przedłużył mu umowy, bo wszystko ma swoje granice. Jak w każdej firmie są też sprawy, do których można się przyczepić, ale gorzkie żale sąsiadów, że geodeta zataił, gdzie im dom stawia, zaczepki o plac zabaw za unijne pieniądze, gdzie w ciągu 4 lat widziałam 2 razy bawiące się dzieci - reszta to owszem dzieci, ale takie wieczne, po 40-tce z piwosmoczkiem w dłoni, to jest już przesada. Koniunktura w kraju jest taka, że proponują wiecznie niezadowolonym sąsiadom rozważenie pomówieia nas o produkcję broni masowego rażenia dla Niemców (w końcu niemiecki właściciel), nasłanie Macierewicza i powołanie komisji śledczej dotyczącej śmierdzącego azotu ;)
    To ja

06.02.2018 12:49

Ciekawe kto komu zapłacił za taką opinię. Wolne żarty
    Witek

04.01.2018 11:55

Szkoda, że nic nie można dowiedzieć się od pracowników. Mam nadzieję, że bardzo dobrze się pracuje, mam zamiar starać się o pracę.
    Zdrowy rozsądek

06.02.2018 12:41

Chłopie omijaj to miejsce z daleka, w obozach jeńcy byli lepiej traktowani
    Poszukujacy

21.09.2017 07:34

Poszukują magazynier-logistyka.... Zna ktoś temat? Warto tam iść?
    Mieszkaniec

02.06.2017 07:48

O tych rajdowcach już szkoda nawet wspominac.. Jak nie jakąś czerwoną bemwi rozklekotana ze ja słuchać koło stacji Orlenu to wpada jakis wariat vw vento czerwonym niczym driftujaca beema co ma 800km żenada po prostu... I wciskanie gazu w podłogę i lecą jeden za drugim niczym rakiety w rosji..
    Bohater hako

02.06.2017 07:38

Firma extra pracownicy zarabiają tysiace! A wy pegerusy było się budować na innych łąkach!
    Myśliwy

30.05.2017 11:14

Panie "MIESZKANIEC"..... A czy to nie twoja dziewczyna wyczuła nieprzyjemny zapach w twym bolidzie z reniferem na masce???
    Mieszkaniec

15.05.2017 12:53

Witam, od kilku lat mieszkam w Chałupach, od może roku "wybudowali" parking na którym toczy się istna wojna między pracownikami - mieszkańcami. Ciągłe nalepianie naklejek w kształcie męskiego przyrodzenia na szybę, wylewanie dziwnych substancji na samochody, wieczny hałas. Większość pracowników istne buraki co drugie słowo podczas, gdy na placu zabaw (może 15m od firmy) bawią się małe dzieci w wieku szkolnym to Kur... Chu... Ja Pier... itp itd. do posesji firmy prowadzi krótki odcinek drogi wewnętrznej od drogi głównej, gdzie pracownicy próbują sprawdzić swoich sił rozpędzając się do "super szybkich prędkości" swoimi pordzewiałymi gulfami3, czy Hundami , gdzie również bawią się dzieci. Nie wspomnę już o nocach, gdzie napełniają azot do butli, hałas nieziemski, smród również, ale to się dzieje raz w miesiącu więc da się wytrzymać. Od niedawna powiększają teren, niszcząc drogę gruntową która prowadzi do posesji mieszkańców, wieczny kurz, pył z niej osiada na samochodach, trzeba co 2-gi dzień jeździć myć samochód, 20-razy udało im się "naprawić" ową drogę wysypując na niej gruz i metalowe siatki, oraz gwoździe i inne przedmioty ( 2 razy złapałem gumę jadąc przez tą drogę). Byliśmy już "rozmawiać" w sprawie pracowników z dyrektorem, lecz niestety "miał ważne spotkania", Pani z recepcji obiecała się zając sprawą niszczonych samochodów, lecz sprawa wycichła tłumacząc się, że "Firma nie odpowiada za pracowników którzy opuszczają teren zakładu i mogą robić co chcą", "Monitoring nagle nagrywa po kilka dni i nie są w stanie zidentyfikować sprawców" także GORĄCO NIE POLECAM!
    pani z recepcji

29.06.2017 07:33

Jak czytam o tym smrodzie przy napełnianiu butli azotem, to się zastanawiam, jak autor komentarza roku skończył podstawówkę. Od razu widać, że to bezczelne kłamstwa z zakresu "przeziębiłem się, bo okna w samolocie były otwarte". Ale trzeba przyznać, chłopak wenę ma. Dodać trzeba, że skarży się na wojnę o miejsca parkingowe między mieszkańcami i pracownikami na PRYWATNYM PARKINGU FIRMY. Swoją drogą przykre: wybudować dom, szukać parkingu po sąsiadach i być tak rozczarowany lokalizacją swojego bądź co bądź nowego domu. Wracając do meritum: znajdźcie w Koszalinie inną firmę, dającą równie przyzwoite warunki zatrudnienia i podobnie stabilną pracę. Różnica między tą firmą, a innymi gdzie jest dobrze, póki nas tam nie ma, jest wtedy, gdy idziesz do banku i pani w okienku nie pyta, jak chcesz spłacić ten kredyt.
    Nowy

07.09.2017 13:23

Merytoryczna ocena warunków pracy i płacy ww. firmy. Firma nie inwestuje źle, rozbudowuje hale źle, a potem płacz, bo nie ma pracy. Człowieku zbuduj sobie szałas w lesie, zrobisz wiele dobrego dla społeczeństwa.
    Miś

16.05.2016 22:50

Jesli chodzi o koszalin to muszę powiedzieć, że generalnei Hako Technology to jestem zdecydowanie zdania, że należy dać im szanse, nie wiem o co chodzi że to hardcore i że brakuje czegokolwiek, no dla mnie to jakaś paranoja tak się wypowiadac o ludziach
    Kris

05.05.2016 23:09

Generalnie firma pełen hardcore, jeśli ktoś chce się nabawić zawału serca tudzież innych dolegliwości, bądź jak komuś brakuje kortyzonu we krwi, to szczerze polecam. Ciągły stres i praca w ciągłym strachu, "żeby nie popełnić błędu" - bo po premii. Istna dżungla.
    Reklama

07.10.2015 22:21

Firma Hako jakaś masakra zatrudniają Ludzi na jakieś umowy zlecenie niech sobie sami robią na taką umowę wielka Firma Niemiecka a umowa (usunięte przez administratora) syf i nic więcej płaca jest tragiczna dla spawaczy 15 zł brutto to jakaś pomyłka totalna nie spadają Hako Chałupy Zachodniopomorskie wielki syf
    pracujący w grupie HAKO

06.11.2014 21:39

Cały holding HAKO to jedna wielka porażka. Firma w firmie. To jest gorsze niż EBOLA... Cieszy mnie tylko to że Niemcy też mają "stresa"...
    były pracownik

07.10.2014 18:06

To jest firma?!!! (usunięte przez administratora) !! Pracowników traktuje się jak nic. Atmosfera to ciągły stres i bez przerwy nerwy. Szczerze odradzam pracę w tej firmie. Każdy kto pójdzie, to na pewno będzie żałował!!!
    psi

18.07.2014 12:11

nie wiem jak u innych jako spawacz na czarnej na start masz 15brutto warunki tragedia dzungla (usunięte przez administratora)
    gość

03.06.2012 18:34

firma syf
    gość

16.02.2009 10:53

Kto to pisał??? Czy zatrudnili jakiegoś pracownika od fikcji???

30.12.2008 23:10

Słowa kojarzące się z Hako Technology solidna, profesjonalna, rozwojowa, wyczerpująca Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako wporządku . Atmosfera i ludzie tam pracujący są super. Najbardziej podobało mi się w Hako Technology: Atmosfera i współpracownicy Najbardziej nie podobało mi się w Hako Technology zakaz palenia na terenie zakładu.

Zostaw merytoryczną opinię o Hako Technology