Opinie o POL-MOT

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POL-MOT

Iza
użytkownik zarejestrowany

@bla bla bla rozumiem, że nie masz najlepszej oceny na temat POL-MOT jako pracodawcy. Jesteś obecnie pracownikiem firmy, czy może pracowałeś w niej jakiś czas temu?

Iza
użytkownik zarejestrowany

Ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o pracy na stanowisku Specjalista ds. Sprzedaży Samochodów? Ostatnio pojawiła się taka oferta pracy w POL-MOT. Co warto wiedzieć przed przesłaniem swojej aplikacji? Na co można liczyć po jej rozpoczęciu? W treści oferty nie ma o tym informacji. Czy pracodawca oferuje dodatkowe benefity, czy też możliwości rozwoju umiejętności w postaci kursów, czy też szkoleń sprzedażowych?

bla bla bla
@Iza 13.09.2017, 09:31
Ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o pracy na stanowisku Specjalista ds. Sprzedaży Samochodów? Ostatnio pojawiła się taka of...

dla tego ze nie mają nic do zaoferowania pracownikowi, nawet opieki zdrowotnej nie ma - lecz za to są wymagania , plany , cele itd. - zostaw ten syf.

blady

DNO kompletne, kierownik to oszust - bo tak nazywa się ludzi którzy się na coś umawiają a potem tego nie realizują

Były pracownik

4 lata pracowalem takiego bałaganu i braku szacunku nie widzialem ale prawda jest taka ze kto wykwalikowany pojdzie na 1200 do ręki jak jescze ja bylem.

Mark

Pracowałem długo w tej firmie aktualnie dno ,może kilka lat temu jeszcze jako tako ,a teraz Koleśnikostwo, kierownicy i dyrektorki ułomni, prezesi jeden nieodpowiedzialny...drugi chory krzykacz komuchowo. Stanowczo nie polecam, brak poszanowania pracownika

Marcin

Witam, Nie wiem jak jest na stanowiskach kierowniczych. Ale Mechanicy zarabiają w granicach 1800 a 2600 netto.

Kolega

Od późnego 2014 propagandowiec firmy na tym forum przyjął nową taktykę- pisać posty o niczym które przesuną te starsze, krytyczne na drugą stronę. Taka komunistyczna strategia "zakrzyczeć wroga". Pozdrawiam komuszka z pol-mot. Widzę co tu robisz kotek

miko

Dno i wodorosty podobnie płace . Praca dla ludzi mało ambitnych i lubiących słuchać poleceń otaczających go zewsząd kretynów łącznie z prezesem na czele.

Adam

Mechanik zarabia około 1,8-2,3 zł miesiącu. Nadgodziny nie są płacone. Duża rotacja pracowników czy na salonie czy na warsztacie

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

juz po za matrix

To naprawdę jestem pod mega wrażaniem, że dają umowę, a co mają dać, kwity na węgiel.... ludzie obudźcie sie.... jak długo będą Was po ( usunięte przez administratora )

Pracownik

3/4 napisanych w tym miejscu opinii to są kompletne bzdury. Jestem pracownikiem warszawskiego oddziału od 4 lat i z czystym sumieniem polecam każdemu pracę w PMA. Faktycznie, rotacja jest, ale jak w każdej firmie. Dotyczy zarówno szeregowych pracowników jak i kadry zarządzającej (moim skromnym zdaniem zmiany w zarządzie wyszły tylko na lepsze). Firma dynamicznie się rozwija, ma mocne poparcie w firmie matce- Pol Mot Holding- a to pozwala patrzeć bezpiecznie w przyszłość.Płace podstawowe na przyzwoitym poziomie, do tego premie wypracowane przez samego pracownika.

Mark
@Pracownik 18.06.2015, 23:04
3/4 napisanych w tym miejscu opinii to są kompletne bzdury. Jestem pracownikiem warszawskiego oddziału od 4 lat i z czystym sum...

Bzdury to ty piszesz kolego

gosc

Pracownik Pol-Mot Auto - a w którym oddziale pracujesz?

Pracownik Pol-Mot Auto

Pracuję w tej firmie od 7 lat. Wszystkie negatywne opinie jakie tu czytam to jakieś brednie. Jak w każdej dużej firmie tak i tu trzeba pracować i dążyć do celów jakie wyznaczane są przez zarząd. Normalne. Kiedy osiągasz wyznaczone cele zostajesz odpowiednio premiowany. Stawki są takie jakie sobie wynegocjujesz (podstawa) a premie takie jakie wypracujesz. Proste. Ja jestem zadowolony i z wynagrodzenia i z kierownictwa. Rotacja jest natomiast wynika to z tego, że ktoś albo chce leżeć bezczynnie i zarabiać albo zwyczajnie nie ma pojęcia o tym co ma robić. Ludzie doświadczeni i chętni do pracy utrzymują się tu latami i zarabiają fajne pieniądze. Autoryzowana stacja to nie warsztat u Miecia w garażu i trzeba spełniać standarty dotyczące doświadczenia i kultury pracy.

RAPIT

Pracuje w tej firmie od dwóch lat... Na Boga nie piszcie takich głupot! Atmosfera i podejscie do pracowników nie zależy od kilku ludzi z zarządu całej spółki, tylko od kierowników, dyrektorów i reszty pracowników danych oddziałów. Wiec jeżeli ktoś pisze ze gdzieś tam pracował i go wycisneli to nie znaczy ze wszędzie wciskają. Pozatym wychodzi z ludzi tutaj 'POLSKOSC' najlepiej nic nie robić i zarabiać krocie. To nie jest warsztat u Kazia tylko autoryzowany serwis nie ma mowy o tandecie, praca ma być zrobiona na 100 % i jak najszybciej. Kto tak pracuje, dba o miejsce pracy, stanowisko i narzędzia ten zarabia. Nic trudnego wystarczy zmienić podejście.

poli
użytkownik zarejestrowany

POL-MOT Auto to jedna z największych wielomarkowych firm dealerskich w Polsce. W 2013 roku Spółka sprzedała niemal pięć tysięcy nowych samochodów co jest naprawdę świentym wynikiem. Wyżej już ktoś próbował wyprowadzić Was z błędu, dlatego spróbujcie posłuchać tych którzy znają się na rzeczy lepiej ;)

spredzawc
użytkownik zarejestrowany

Pracowałem kiedyś u konkurencji, bardzo mnie ciekawi jakie tutaj sprzedawcy samochodów mają warunki zatrudnienia, bo niestety u mnie to się bardzo pogorszyło i musiałem opuścić poprzednią pracę, teraz szukam nowej możę nawet w tej samej branz ale musze poszukać miejsca gdzie bede zadowlony z warunków. jak jest tutaj?

NN
@spredzawc 31.01.2015, 21:46
Pracowałem kiedyś u konkurencji, bardzo mnie ciekawi jakie tutaj sprzedawcy samochodów mają warunki zatrudnienia, bo niestety u...

W każdym oddziale warunki są inne, a najważniejsze są standardy obsługi i realizacja planów (min 10-12 szt.) - pewnie to dobrze znasz. Warunki na jakich się zatrudnisz mogą się w ciągu roku zmienić nawet 2 razy. W miarę dobrze mają tylko zatrudnieni po znajomości. Poczytaj wcześniejsze opinie! 8,5 Euro na godzinę raczej nie dostaniesz ;) W całej branży nie jest lepiej ale to żadna pociecha. Powodzenia.

wero
użytkownik zarejestrowany

no chyba nikt nie powie jak do końca te warunki finansowe wyglądają, chyba że dacie rade określić tak mniej więcej jakiej kwoty można się spodziewać tak naprawdę w poszczególnym dziale.. dajcie znać jak to wyglada naprawdę no i napiszcie nam tutaj, to na pewno byłby bardzo pomocny wpis ogólnie, pozdrawiam.

niemen

a na jakim stanowisku pracowałeś "były pracownik"?

tofik

blacharnia jest z 1970 roku,kierownik nie ma bladego pojecia o pracy,nie umie zapanowac nad zespolem,zarobki 2400-2600,wedlug wspolczynnika ktorego nikt nie rozumie,wszystko jest ukrywane.poziom wykonania samochodow.masakra nawet nie maja zgrzewarek!!!!jeden wielki smrod na lakierni!!!

tofik

blacharnia

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

były pracownik

Odejście było spowodowane zdarzeniem losowym a nie tym że chciałem czy nie, mam jednak nadzieję że będę mógł wrócić i zrobie to z wielką chęcią !!!

były pracownik

Jestem byłym pracownikiem POL-MOT Auto , niestety byłym nie z woli pracodawcy ani swoim, życie tak się ułożyło i to co jest wypisywane to bzdura, ludzie z POL-MOT Auto nie doceniacie tego co macie !!!, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, jednak dla mnie najlepiej w POL-MOT AUto, jeżeli solidnie i uczciwe pracujesz jesteś doceniany !!! Polecam wszystkim !!!

miro
@były pracownik 17.06.2014, 17:08
Jestem byłym pracownikiem POL-MOT Auto , niestety byłym nie z woli pracodawcy ani swoim, życie tak się ułożyło i to co jest wyp...

dno i siedem metrów mułu

Pierre

Kupiłem w Skodę Spaceback! Jestem bardzo zadowolony. Poziom obsługi bardzo mnie zaskoczył - oczywiście pozytywnie. Wiele firm mogło by się uczyć profesjonalnego podejścia i życzliwości od Polmot Auto. Wiem, że zawsze pisza tylko ci niezadowoleni, sfrustrowani ale ja nie mogłem na to patrzeć bezczynnie i dorzucam od siebie 5 na 5 ! Trzymajcie tak dalej!

lol

Drogi Sławomirze (jeżeli faktycznie masz tak na imię) twoja opinia jest troszeczkę nie na miejscu. Wymieniasz człowieka z imienia i nazwiska a sam piszesz anonimowo. Trochę to mało wiarygodne. Jeżeli jest tak jak piszesz to powinieneś sprawę wyjaśnić osobiście w salonie.

Sławomir

Dzisiaj zdecydowałem się na kupno nowej skody citigo. w salonie Pol-Mot na Połczyńskiej w Warszawie. Rozmawiałem z panem Łukaszem zajmującym się sprzedażą, (który jest bardzo miły i kompetentny) chciałem w dziale serwisu zapytać o koszty i o nadkola, które ten model nie miał. Pan [usunięte przez admina]w bardzo arogancki i niemiły sposób odpowiedział mi "może pan samochodu nie kupować". Zatkało mnie. Połączyłem się jak w PRLu Odpowiedziałem, że mam ochotę wyjść i nie kupować tutaj samochodu. Raczej nie kupię po takim zachowaniu tam samochodu. Nie wiem czy chce być obsługiwany przez taką osobę i nie będę polecał znajomym.

Hitrus
użytkownik zarejestrowany

Zakładam, że na sprzedaży kasa jest uzależniona od ilości sprzedanych pojazdów, ale ile konkretnie można wyciągnąć miesięcznie osiągając targety?

pracownik

(usunięte przez administratora). Omijajcie ją z daleka. Klika znajomków którzy noszą głowy w chmurach a zwykły pracownik musi harować na ich wybujałe pensje

pracownik

Ludzie omijajcie to (usunięte przez administratora) z daleka. Wycisna pracownika jak cytrynę a skórę wyrzucana bruk. Pewnie czuja sie tylko zatrudnieni po znajomości. Układy i układziki. Zdecydowanie nie polecam!!!!

pracownik

rekrutacja w tej firmie prowadzona jest cały czas (duża rotacja) dlatego stanowczo nie polecam ! zarobki marne a wymagania nie do zrealizowania w każdym Dziale Firmy (salon, serwis, dział części itp.). Jednym słowem TRAGEDIA !!! Większą kasę obecnie płaci sieć Biedronka a i stres mniejszy :)

Sylwia111

Pracownica Salonu Skody pani[usunięte przez moderatora] to osoba kompetentna i miła zawsze służąca pomocą.Klient obsługiwany przez panią [usunięte przez moderatora] wychodzi uśmiechnięty i zadowolony .Takich pracowników firma powinna doceniac i należycie wynagradzac .To wspaniała i sympatyczna osoba .

cycek

A niby taka solidna firma , miałem tam iść do pracy ...hee

stach

Firma schodzi na psy , zarząd dumny jak paw wdraża swe nowe wizje, jak zawsze zresztą mało trafne i udane np(ZX Grand Taiger ) . Karierę robią przydupasy i tz pieski gończe , lub uzdrowiciele którzy omotają szefostwo ścisną kasę i tyle go widzieli mówiąc na koniec .."przykro nie udało się " . Zastanawiam sie tylko jakim trzeba być naiwnym lub głupim by w takie bajki uwierzyć . Pracownicy czują się zaszczuci ,w każdym widzą oszusta i złodzieja , zero poszanowania dla ludzi tylko kłaniać się w pas i przytakiwać , żenujące . System nagradzania to już odrębny temat zmieniany kilka razy w roku, ułożą jakiś wzór że sam "Pitagoras " by nie rozwiązał . Firma przypominająca CBŚ , tylko czemu to ma służyć.....? Noi czy przynosi oczekiwany efekt ?

Magnolia

wszystkich przestrzegam przed ta firma. Masakra ,niekompetentne towarzystwo zwane \"Zarzadem\". Jeszcze trochę i zlicytuje ich komornik,firma z długami ,nikomu nie polecam. Płaca marna,ale według tych na górze 1.500netto to i tak za dużo . Powinno podać si ich do PIP pracownicy pracują bez ważnych badań po pare lat. Nikt tam nie szanuje ludzi. Nie polecam stanowczo.

Pracownik z pol mot

Pol-Mot Auto to tragedia, ktora powinna zostac zamknieta. Czegos takiego jeszcze nie widzialem...totalny brak zdolnosci racjonalnego myslenia, osoby zazadzajace powinny zmienic branze. Firma \"rodzinna\" w ktorej nie licza sie kwalifikacje tylko znajomosci. Jako pracownik zdecydowanie nie polecam!!!!

m_m

byly - 2012-01-31 16:35:22 W Skodzie pracuja(przynajmniej pracowali) bardzo fajni ludzie. Z kasa bywa roznie- ale to zalezy tylko od wkladu twojego.Jak pracujesz i sie starasz to zarobisz. Przede wszystkim LUDZIE bardzo fajni, dyrektor tez. Tylko kierownik sprzedazy byl troche nie ogarniety. Moze juz nie pracuje.Z ciekawości, podasz inicjały kierownika o którym wspomniałeś? :)

byly

W Skodzie pracuja(przynajmniej pracowali) bardzo fajni ludzie. Z kasa bywa roznie- ale to zalezy tylko od wkladu twojego.Jak pracujesz i sie starasz to zarobisz. Przede wszystkim LUDZIE bardzo fajni, dyrektor tez. Tylko kierownik sprzedazy byl troche nie ogarniety. Moze juz nie pracuje.

m_m

Zależy o który salon POL- MOT w Kielcach pytasz?

rob

nie polecam tej firmy, zatrudniłem sie jako pomocnik mechanika a moja praca polegała tylko na myciu różnych samochodów, moi poprzednicy mieli tak samo, aroganckie kierownictwo. szkoda czasu i nerwów na taka prace

zawiedziony

Ostrzegam przed szukaniem pracy w tej firmie! (usunięte przez moderatora) Nic sie nie zgadza na umowie o prace którą sie dostaje kilka tygodni po podjęciu pracy!

stronny

"bezstronny" kierowniczek

bezstronny

Nieudacznik zawsze będzie upatrywł winy u wszystkich a nie u siebie.

anonim

anonim - 2011-07-07 16:03:45 pol-mot warszawa.peugeot. nie polecam. traktuja pracownika jak śmiecia. niby mówią że trzeba sprzedawać ale potem wszystko co złe to twoja wina, nie ma premii. przełożony a jest ich kilku kulturą osobistą nie grzeszą. Cieżko jest sprzedawać samochody jak się nie ma nawet własnego komputera i pierszeństwo przy zamówieniach nowych samochodów maja kierownicy którzy muszą jak najszybciej mieć służbowa lYmuzyne zeby pokazac się u siebie na wsi

Obserwator

Poprzedni post napisał "handlowiec" który sprzedał 3 samochody przez 4 miesiące swojej tzw pracy

darek

niestety to co tu czytam o szczere prawda, praca to kompletny syf ale juz karygodne jest (usunięte przez moderatora) dotyczace zarobkow, "kierownik" nie rozroznia netto brutto i na rozmowie ustalasz sobie jakas kwote podstawy netto a dostajesz umowe po 3 tygodniach pracy a tam widnieje ta kwota ale brutto, potem jasnie pan oswiadcza ci ze jak sie nie podoba to nie musisz pracowac, szkoda ze na rozmowie byla inna bajka, a kompletny brak szacunku dla podwladnych tych pseudo managierow to temat na oddzielna historie

gall

Firma powinna mieć szyld "PORAŻKA”. Kierownicy w tej firmie nic nie robią ich jedynym zadaniem jest tylko zastanawianiem sie nad tym jak wyzyskać pracownika i jak zabrać mu to co wypracował sobie jako premię wszelkie swoje obowiązki zrzucają na zwykłych pracowników do tego potrafią w bardzo niekulturalny sposób ponizać swoich podwładnych. zarobki do kitu lepiej iść na budowę pracować bo więcej tam się zarobi i bezstresowo. TO NIE JEST FIRMA W KTOREJ SIĘ SZANUJE LUDZI tam sie jest tylko maszynką do napełniania kasa kieszeni kierowników dyrektorów i reszcie która myśli jak tu jeszcze wyzyskać pracownika !!!!

anonim

potwierdzam.pol-mot warszawski to syf.zarówno skoda ale głównie peugeot.nie płacą premi, na rozmowie o prace co innego mówią a co innego potem okazuje się w zyciu i na papierze. ściemniacze co przyjechali z całej polski i chca się dorobić w stolicy bo u nich im nie wyszło.

anonim

pol-mot warszawa.peugeot. nie polecam. traktuja pracownika jak śmiecia. niby mówią że trzeba sprzedawać ale potem wszystko co złe to twoja wina, nie ma premii. przełożony a jest ich kilku kulturą osobistą nie grzeszą.

anonim

zwiadowca - 2010-12-12 21:08:04 anonim - 2010-08-10 23:10:06 Firma jak firma ale jesli zwalnia się ludzi którzy pracują już po kilka lat w tej marce i zatrudnia swoich kolesiów to coś tu jest chyba nie tak. Na to co się tu dzieje od zmiany dyrektora to brak słów. Jeśli właściciel chce utrzymać firmę to musi chyba coś zmienić inaczej widzę to marnie. Witam z tego co się orietuję to przyznaję racje ze osoba postawiaona na stanowsku [usunięte przez moderatora]jest poprostu ,,SZALONA WÅ?OCÅ?AWEK · POL-MOT Auto Sp z o.o.. POL-MOT AUTO SP Z O.O. MOÅ»E W KONCU KTOS ZAINTERESUJE SIÄ? TÄ? CIEKAWÄ? OSOBA [usunięte przez moderatora]

zwiadowca

anonim - 2010-08-10 23:10:06 Firma jak firma ale jesli zwalnia się ludzi którzy pracują już po kilka lat w tej marce i zatrudnia swoich kolesiów to coś tu jest chyba nie tak. Na to co się tu dzieje od zmiany dyrektora to brak słów. Jeśli właściciel chce utrzymać firmę to musi chyba coś zmienić inaczej widzę to marnie. Witam z tego co się orietuję to przyznaję racje ze osoba postawiaona na stanowsku [usunięte przez moderatora] jest poprostu ,,SZALONA"" i uprawia [usunięte przez moderatora] w miejscu pracy,a co najciekawsze czuje się bezkarna lecz sądze ze do czasu.

anonim 2

świetna firma ? to jakiś żart :) płaca tragiczna: 1.500-2.200 brutto !

Janusz
@anonim 2 05.10.2010, 18:44
świetna firma ? to jakiś żart :) płaca tragiczna: 1.500-2.200 brutto !

To jakaś dziwna informacja wydaje mi się z palca wyssana. Czy ktoś wie jakie są aktualne warunki?

Zostaw opinię o POL-MOT - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POL-MOT