HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

25.11.2014 17:03

Witam, chciałbym przestrzec ludzi, którzy mają zamiar tu pracować. Pieniądze są takie jak wszędzie na strefie czyli RÓB WIĘCEJ ZA MNIEJ wiadomo... Ludzie w niektórych działach zmuszani są do robienia nadgodzin. Nie jest to kwestia wyboru, tylko musu. Albo robisz nadgodziny albo znajdziemy kogoś innego... Żeby jeszcze płacili, a tu dadzą ci 1700 podstawy i rób jak beduin po 12 godzin a wypłaty zobaczysz niewiele więcej... Ale.. Jak ktoś lubi marnować sobie życie i cisnąć od świtu do mroku za takie pieniądze to proszę bardzo... :)
Talia

24.11.2014 12:31

Mi sie wydaje,że szukają tu osób przynajmniej na stanowisko prezasa....Rozmowa o pracę była z kosmosu,ten kto nigdy nie pracował na produkcji skąd moze wiedzieć na czym polega ta praca...a były takie pytanie. Oczywiście nie odzwonili
gericom

20.11.2014 20:20

kasa moze szału nierobi jak zreszta na całej strefie praca wpozadku mozna pracowac ale jak wprowadza 4brygadowke to odrazu zreszta tak jak gada wiekszosc ludzi sie zwalniam, jesli zaklad wprowadzi 4brygady to sam sobie wbije nóż w plecy i straci mase ludzi

15.11.2014 15:04

Coś tu cicho :p liczyłem , że po ocenach ktoś się wypowie ale chyba wszyscy zadowoleni :) w końcu 30% to oceny ,,s,, i 50% ,, a,, :p
ivo odp

15.11.2014 15:12

pewnie cicho bo chcemy zobaczyć co będzie. Oceny ocenami a wszyscy czekają na podwyżkę

15.11.2014 20:37

z tego co mi wiadomo s=8% a=4% b=2% reszta bez podwyżki :) ale dopiero od stycznia więc jeszcze trochę czasu zostało. Gdybym się mylił to zawsze ktoś z HR może to sprostować :) chociaż ciocia nie lubi mówić publicznie o zarobkach w mando :P
krąg JWP MC

03.11.2014 10:23

do Cioci (usunięte przez administratora): wiem ze siedzisz na tym forum codziennie i to przeczytasz.... od razu widać które posty są pisane przez (usunięte przez administratora):) jak chcecie ludzi do pracy skoro potraficie grzebać ludziom w PRYWATNYCH telefonach i doszukiwać sie kto wypisuje tak straszne i nie prawdziwe rzeczy na temat Mando hahahahaha albo straszenie ze jak MY PRACOWNICY PRODUKCJI nie zwerbujemy 130 osób do marca to MY PRACOWNICY PRODUKCJI bedziemy mieli przerąbane bo plany bedą większe, ludzi nie będzie a robota ma być zrobiona. tak jak napisał ktoś u góry kazde spotkanie z (usunięte przez administratora)demotywuje i wyraznie powiedziała ze DODATKU DO 4-BRYGADÓWKI NIE BEDZIE NA 100% (usunięte przez administratora) nie wierzcie w to co wypisują wyżej bo wypisują to ludzie z biura na polecenie (usunięte przez administratora)buahaha i co mi zrobisz za to ze prawde piszę ?? może postrasz prokuratorem tak jak kiedyś na zebraniu na temat wpisów na forum HAHAHAHAHAHA ide do kibla...

21.10.2014 22:42

HARTMAN chyba nie byłeś na tym spotkaniu (usunięte przez administratora) co ja :P mianowicie uświadomiła nas , że dodatku nie będzie na rzecz szybszego stażowego ( po dwóch latach już) . Zresztą sam możesz spytać :)
hartman

21.10.2014 04:51

IVO do czterobrygadowki jest zawsze dodatek. Nie się propagandy na forum! Poruszenie natomiast kwestie rozmów kwalifikacyjnych. Czekanie na telefon jest upokorzajace, człowiek ma zaplanowany dzień a tu zmiana planów z godziny na godzinę. Wiem, wiem, że rzucając wszystko dla Mando wykazuje my się ale to źle świadczy o procesie rekrutacji i nic w zakładzie nie jest pewne czyt.kladziesz się spać po nocce a za 41 telefon wstawaj musisz dzisiaj 10 h! Polaczki zaczynają kombinować przed Koreańczykami juz. Chcą się wykazać nowa umiejętnością - pressingiem.
a tak odp

18.10.2014 13:36

Dwa razy mówili że te cztery brygady będą tylko na dwóch działach i wszystkie czerwone święta będą wolne nie tak jak w innych firmach czterobrygadówka gdzie mają gdzieś rodzinę. Komu się nie chce robić to sieje ferment na forum zgadzam się. Nieroby co wolą kasę zasiłkową i opiekę społeczną niech nie piszą

19.10.2014 19:53

Może i ktoś wspominał o tym ale zapomniał dodać, że nie ma za taką pracę żadnego dodatku. Więc ,,szczęściarze", którzy trafią na te działy będą pracować w soboty jak za zwykły dzień, gdzie reszta zakładu za 100% :) może jak ktoś jest tak dobrze poinformowany napisze co to za działy?
a tak odp

18.10.2014 13:35

a tak

17.10.2014 00:51

Dowalą wam 4 brygady to wtedy pogadamy... mando to ten sam syf co inne firmy.
zyta

07.10.2014 17:01

Zatrudnijcie się w firmie frezpol świdnica albo poczytajcie opinie wtedy pogadamy

07.10.2014 16:57

Najwiecej wiedza osoby które tam nie pracują dowiadują się jakiś plot na boku a później opiniują. zapraszamy do Mando wtedy zbaczycie jak się pracuje ile się zarabia i wtedy możecie komentować opiniować i psuc renome! rozumiem ze wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale bez przesady. od razu Rzymu nie zbudowano... dajmy czas a zobaczymy co będzie dalej... najlepiej to usiasc narzekac....
Ahmed

06.10.2014 13:18

Może założymy związki?
lolek24

06.10.2014 10:22

Moze cos lepiej wymyslmy zeby sie postawic na temat tego wynagrodzenia bo narzekanie na forum nic nam nie da jedyny plus to ostrzerzenie dla nowych pracowników
najgorszy

05.10.2014 19:45

Witam, pracuje w tej firmie już dosyć długo i niestety w firmie widzę więcej wad niż zalet... W mojej ocenie za plusy tego obozu można uznać jedynie ludzi tam pracujących oraz w miarę dobry socjal... A wad można wymienić w nieskończoność poczynając od najważniejszej kwestii dla każdego czyli pieniędzy... (usunięte przez administratora) zł brutto + (usunięte przez administratora) zł premii regularnie ucinanej szału nie robi... Właściwie zachęca do opuszczenie tego zakładu... Skandalem jest to że uczciwie pracujący człowiek zarobi tam (usunięte przez administratora) zł miesięcznie z czego trzeba jeszcze odjąć kwotę na dojazdy... Jak za to utrzymać przykładowo 3 osobową rodzinę ? Spotkania (usunięte przez administratora) zamiast motywować pracownika działają wprost odwrotnie, gdy człowiek dowiaduję się że po 3 latach otrzyma podwyżkę (usunięte przez administratora) zł i każdego następnego roku (usunięte przez administratora) zł BRUTTO żyć się odechciewa, ale żeby nie było za miło trzeba wprowadzić jeszcze 4 brygady bez żadnych dodatkowych pieniędzy... Niestety będąc jednym z wielu tam pracujących i mających rodziny ludzi rozważam złożenie wypowiedzenia... Wszyscy liczymy na zmiany na lepsze, a jest coraz gorzej. Pracy coraz więcej, a pieniądze te same. I nic nie jest za tym żeby cokolwiek tam się poprawiło może być tylko gorzej. Nie polecam :(
obiobi

05.10.2014 17:53

Znow sa ogloszenia do pracy typu inzynier, pracownik administracji itp... w zakladzie mamy juz za duzo inzynierow, wiekszosc nic nie robi! albo tylko udaja, od jednej linki po kilka albo kilkanascie ludzi z budynku administracji... moze podniescie pensje dla pracownikow produkcji zamiast wydawac ladna kase na kolejnych niepotrzebnych inzynierkow
hfjfj

05.10.2014 13:52

tu tez będą cztery brygady wiadomo
gość

05.10.2014 13:05

No przeciez nie ze wzgledu na wysokie zarobki:)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

lolo

05.10.2014 12:56

To proste w Cersanicie sa 4 brygady
obi

05.10.2014 11:40

Wszyscy piszecie w samych negatywach o Mando tylko nie wiem czemu ludzie z Cersanitu tam uciekają
ktośtaki

05.10.2014 10:55

Mando! Jak mozecie dawac swoim pracownikom najnizsza krajowa... tlumaczyc sie ze zaklad ma wydatki i narazie podwyzka jest niemozliwa... Slyszalem od znajomego o waszej podwyzce, ze po 2 latach (usunięte przez administratora) zl a kolejne lata to dodatkowo (usunięte przez administratora) ?! i to brutto :D:D:D czyli bede (oczywiscie ze nie bede) pracowac 5 lat i zarabiam (usunięte przez administratora) ... Matko Boska az (usunięte przez administratora) :D Moja noga tam napewno nie stanie! Takim czyms tylko pokazujecie ludziom ze u Was nie ma perspektyw!
taa jasne

04.10.2014 18:36

(usunięte przez administratora) skończ już z tymi bzdurami i nie cukruj tej firmy
Nowy691

04.10.2014 00:06

Pracuję w Mando 3 tygodnie i jak na razie nie mogę powiedzieć złego słowa ludzie zajebiści Iwona jaka jest to różnie gadają, ja nic nie mam jej do zarzucenia, Liderzy są tacy że z niektórymi trzeba dobrze żyć ale ja nie narzekam(Pozdro Ania :))ogólnie to mam nadzieję na jakąś przyszłość w tej firmie osiągnę,A ludziom co nie chcę się robić radzę niech idą na zasiłek a nie. Pozdro STRUT :)
NakNakodp

03.10.2014 15:21

to ja jeszcze dodam pomyślcie: Narrator zwraca się do Litwy, a następnie do Matki Boskiej. Wspominając ojczyznę prosi Bożą Rodzicielkę o opiekę i cudowne „powrócenie na ojczyzny łono”. tak ja to widzę
mango gdynia

03.10.2014 13:29

mango Gdynia Łóżko turbo-maximus i super multimixxxxxer
NakNak

02.10.2014 21:02

Co do opinii na temat Mangoo. (Wolność słowa – prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych. Współcześnie jest uznawana jako standard norm cywilizacyjnych, chociaż często nakładane są na nią pewne ograniczenia, np. w sprawach publicznego obrażania innych osób.) Wikipedia. Piszmy prawdę w łagodny sposób, a nie będą mogli tego usnąć. Mangoo jest (usunięte przez administratora) , wspaniała organizacja, idealny przekaz informacji, szacunek dla pracownika przez podwładnych, możliwość rozwoju w firmie, 100% premia co miesiąc, wyrozumiałość, gdy pracownik popełni błąd. W końcu nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Nigdy nikt nie jest informowany na ost chwile( dot. zmian) Jasny przekaz od razu w PN rozpiska na przyszły miesiąc. Polecam każdemu Mangoo..... A zapomniałem o Płacy wysokiej i podwyżki po 2 latach.... Niniejszy tekst dotyczy firmy mangoo, Ha....Ha...Ha haters gonna hate
zerozero7

02.10.2014 16:15

Nie pracowałem - ale jeżeli chodzi o rozmowę rekrutacyjną, to przychodzi pani po 45 minutach spóźnienia, bez słowa przepraszam, uśmiechnięta, i prowadzi rozmowy "chwilówki na trzy minuty". Jeżeli HR to wizytówka firmy, to pokazano kompletny brak szacunku do czyjegoś czasu - można się spodziewać, że w samej pracy będzie tak samo. Są inne zakłady w strefie Wałbrzyskiej, Mando polecam sobie odpuścić na sam koniec. Chyba, że ktoś jest absolutnie zdesperowany.
pracownikMando

01.10.2014 19:41

popieram wypowiedzi że ludzie w Mando są spoko bo są, a w Faurecii to gadają tylko pomiędzy sobą bo się znają (chodzi mi o to, że jak nowy przyjdzie to nic nie gadają tylko mówią co masz robić a rozmawiają pomiędzy sobą) a w Mando normalnie każdy z każdym :) Jeżeli ktoś nie wie to pierwsza umowa jest na 3 miesiące a kolejna już na 5 lat, a nie to co w faurecii na trenkwalderze przez 3 miesiące co 2 tygodnie co chwile ganiasz po nową umowe a tu przynajmniej konkretna umowa, raz podpisujesz i spokój :)
pracownica78

01.10.2014 19:04

idź z czymś do HR w NSK to się przekonasz jak chcesz zaświadczenii albo w Faureci - czynne od 12 -14 kto pracował ten wie kartka wywieszona ze nie przyjmują i tyle
jaro

01.10.2014 17:25

ja pracuje przez pod firmę za (usunięte przez administratora) zł i nie marudzę taka jest potrzeba chwili godzę się na to a jak mi nie pasuje zawsze mogę się zwolnić jeśli macie lepsza ofertę to po co tu siedzicie przecież toyota i ronal lepiej płaca, więc nie płaczcie tylko sie zastanówcie czy chcecie tu pracować mi osobiście atmosfera,przełożeni oraz współpracownicy są na 5+ ,jedyny zarzut: po 3 miesiacach przejdziesz do mando to bzdura (obiecanki HR), a co do majtek to zajrzyjcie do swoich (chyba że wasza ręka ląduje w majtkach koleżanki) poz.Jaro
pracownica

30.09.2014 21:46

każdy ma to na co zasługuje, ja myślę ze jest sprawiedliwie. Nie pracujesz nie masz premii. Nie słuchasz o swojej kasie tylko patrzysz na majtki nie wiesz ile możesz zarobić tak naprawdę itd. głupota górą, idioci przodują
lolek21

30.09.2014 20:14

NIe polecam totalna porażka płaca grosze wymagaja od człowieka tyle że masakra . Zamiast zachecac ludzi do pracy to potrafia tylko premie zabierac i to za pierdoły
Janina

30.09.2014 18:15

nie polecam
Siwy

01.10.2014 18:25

Ten kto pisze, że Mando jest takim samym zakładem jak NSK to chyba tam nie pracował. Tu masz umowę o pracę, a tam umowę śmieciową. Wyzysk? Ludzie zatrudnieni w NSK z przerw nie wracali tylko do domu uciekali bo tak byli dojeżdzani a w Mando takiego przypadku nie było. Poza tym ludzie są spoko, a to też jest ważne w pracy. Każdy chyba czytał warunki pracy i płacy przy podpisaniu umowy (widziały gały co brały), to po co to biadolenie? Kto chce ten zarobi, firma się rozwija, są szanse na awanse. Jest więcej plusów niż minusów. Przecież nikt nikogo na siłę tam nie trzyma więc nie rozumiem po co wypisywać takie opinie o firmie. Siejesz ferment na forum, a mogę się założyć, że jakbyś miał/a rozmowę z Iwoną w cztery oczy to byś podkulił/a ogon i siedział/a cicho jak mysz pod miotłą.

30.09.2014 11:07

Jest premia ale zależy od oceny przełożonego hehe a więc rzadko kto ją dostaje... chyba, że będziesz włazić w żopę itd. od nowego roku będzie 4-brygadówka. Super. Nic tylko tam robić.
rosa

30.09.2014 10:05

do Pracownik: są nadgodziny? można przyjść i dorobić w soboty za 100%? Jest dodatek za pranie? Jakaś premia frekwencyjna? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. w trakcie rekrutacji info lakoniczne, owiane tajemnicą xD

30.09.2014 09:00

Mando to ten sam syf co NSK, Tristone itd. może na początku było dobrze. Teraz jest tak samo jak w innych zakładać. Wypłata to 1750 brutto. Czyli jeszcze mniej niż w nsk hehe. NIE POLECAM. Jeśli komentarz zostanie usunięty to znów go napiszę :) i znów and znów hehe. Niech ludzie wiedzą co to za zakład.
v

26.09.2014 17:21

Jak z wynagrodzeniem jake wózki zwkłe widlaki czy pociągi czy częsta rotacja
Karol

20.09.2014 11:24

zostałem zaproszony na rozmowę za pare dni ( na dział lini produkcyjnej ) proszę mi napisać jak ta rozmowa może przebiegać czego można się spodziewać jakich pytan itp?

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.