HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

07.10.2014 16:57

Najwiecej wiedza osoby które tam nie pracują dowiadują się jakiś plot na boku a później opiniują. zapraszamy do Mando wtedy zbaczycie jak się pracuje ile się zarabia i wtedy możecie komentować opiniować i psuc renome! rozumiem ze wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale bez przesady. od razu Rzymu nie zbudowano... dajmy czas a zobaczymy co będzie dalej... najlepiej to usiasc narzekac....
    Ahmed

06.10.2014 13:18

Może założymy związki?
    lolek24

06.10.2014 10:22

Moze cos lepiej wymyslmy zeby sie postawic na temat tego wynagrodzenia bo narzekanie na forum nic nam nie da jedyny plus to ostrzerzenie dla nowych pracowników
    najgorszy

05.10.2014 19:45

Witam, pracuje w tej firmie już dosyć długo i niestety w firmie widzę więcej wad niż zalet... W mojej ocenie za plusy tego obozu można uznać jedynie ludzi tam pracujących oraz w miarę dobry socjal... A wad można wymienić w nieskończoność poczynając od najważniejszej kwestii dla każdego czyli pieniędzy... (usunięte przez administratora) zł brutto + (usunięte przez administratora) zł premii regularnie ucinanej szału nie robi... Właściwie zachęca do opuszczenie tego zakładu... Skandalem jest to że uczciwie pracujący człowiek zarobi tam (usunięte przez administratora) zł miesięcznie z czego trzeba jeszcze odjąć kwotę na dojazdy... Jak za to utrzymać przykładowo 3 osobową rodzinę ? Spotkania (usunięte przez administratora) zamiast motywować pracownika działają wprost odwrotnie, gdy człowiek dowiaduję się że po 3 latach otrzyma podwyżkę (usunięte przez administratora) zł i każdego następnego roku (usunięte przez administratora) zł BRUTTO żyć się odechciewa, ale żeby nie było za miło trzeba wprowadzić jeszcze 4 brygady bez żadnych dodatkowych pieniędzy... Niestety będąc jednym z wielu tam pracujących i mających rodziny ludzi rozważam złożenie wypowiedzenia... Wszyscy liczymy na zmiany na lepsze, a jest coraz gorzej. Pracy coraz więcej, a pieniądze te same. I nic nie jest za tym żeby cokolwiek tam się poprawiło może być tylko gorzej. Nie polecam :(
    obiobi

05.10.2014 17:53

Znow sa ogloszenia do pracy typu inzynier, pracownik administracji itp... w zakladzie mamy juz za duzo inzynierow, wiekszosc nic nie robi! albo tylko udaja, od jednej linki po kilka albo kilkanascie ludzi z budynku administracji... moze podniescie pensje dla pracownikow produkcji zamiast wydawac ladna kase na kolejnych niepotrzebnych inzynierkow
    hfjfj

05.10.2014 13:52

tu tez będą cztery brygady wiadomo
    gość

05.10.2014 13:05

No przeciez nie ze wzgledu na wysokie zarobki:)
    lolo

05.10.2014 12:56

To proste w Cersanicie sa 4 brygady
    obi

05.10.2014 11:40

Wszyscy piszecie w samych negatywach o Mando tylko nie wiem czemu ludzie z Cersanitu tam uciekają
    ktośtaki

05.10.2014 10:55

Mando! Jak mozecie dawac swoim pracownikom najnizsza krajowa... tlumaczyc sie ze zaklad ma wydatki i narazie podwyzka jest niemozliwa... Slyszalem od znajomego o waszej podwyzce, ze po 2 latach (usunięte przez administratora) zl a kolejne lata to dodatkowo (usunięte przez administratora) ?! i to brutto :D:D:D czyli bede (oczywiscie ze nie bede) pracowac 5 lat i zarabiam (usunięte przez administratora) ... Matko Boska az (usunięte przez administratora) :D Moja noga tam napewno nie stanie! Takim czyms tylko pokazujecie ludziom ze u Was nie ma perspektyw!
    taa jasne

04.10.2014 18:36

(usunięte przez administratora) skończ już z tymi bzdurami i nie cukruj tej firmy
    Nowy691

04.10.2014 00:06

Pracuję w Mando 3 tygodnie i jak na razie nie mogę powiedzieć złego słowa ludzie zajebiści Iwona jaka jest to różnie gadają, ja nic nie mam jej do zarzucenia, Liderzy są tacy że z niektórymi trzeba dobrze żyć ale ja nie narzekam(Pozdro Ania :))ogólnie to mam nadzieję na jakąś przyszłość w tej firmie osiągnę,A ludziom co nie chcę się robić radzę niech idą na zasiłek a nie. Pozdro STRUT :)
    NakNakodp

03.10.2014 15:21

to ja jeszcze dodam pomyślcie: Narrator zwraca się do Litwy, a następnie do Matki Boskiej. Wspominając ojczyznę prosi Bożą Rodzicielkę o opiekę i cudowne „powrócenie na ojczyzny łono”. tak ja to widzę
    mango gdynia

03.10.2014 13:29

mango Gdynia Łóżko turbo-maximus i super multimixxxxxer
    NakNak

02.10.2014 21:02

Co do opinii na temat Mangoo. (Wolność słowa – prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych. Współcześnie jest uznawana jako standard norm cywilizacyjnych, chociaż często nakładane są na nią pewne ograniczenia, np. w sprawach publicznego obrażania innych osób.) Wikipedia. Piszmy prawdę w łagodny sposób, a nie będą mogli tego usnąć. Mangoo jest (usunięte przez administratora) , wspaniała organizacja, idealny przekaz informacji, szacunek dla pracownika przez podwładnych, możliwość rozwoju w firmie, 100% premia co miesiąc, wyrozumiałość, gdy pracownik popełni błąd. W końcu nie myli się tylko ten, co nic nie robi. Nigdy nikt nie jest informowany na ost chwile( dot. zmian) Jasny przekaz od razu w PN rozpiska na przyszły miesiąc. Polecam każdemu Mangoo..... A zapomniałem o Płacy wysokiej i podwyżki po 2 latach.... Niniejszy tekst dotyczy firmy mangoo, Ha....Ha...Ha haters gonna hate
    zerozero7

02.10.2014 16:15

Nie pracowałem - ale jeżeli chodzi o rozmowę rekrutacyjną, to przychodzi pani po 45 minutach spóźnienia, bez słowa przepraszam, uśmiechnięta, i prowadzi rozmowy "chwilówki na trzy minuty". Jeżeli HR to wizytówka firmy, to pokazano kompletny brak szacunku do czyjegoś czasu - można się spodziewać, że w samej pracy będzie tak samo. Są inne zakłady w strefie Wałbrzyskiej, Mando polecam sobie odpuścić na sam koniec. Chyba, że ktoś jest absolutnie zdesperowany.
    pracownikMando

01.10.2014 19:41

popieram wypowiedzi że ludzie w Mando są spoko bo są, a w Faurecii to gadają tylko pomiędzy sobą bo się znają (chodzi mi o to, że jak nowy przyjdzie to nic nie gadają tylko mówią co masz robić a rozmawiają pomiędzy sobą) a w Mando normalnie każdy z każdym :) Jeżeli ktoś nie wie to pierwsza umowa jest na 3 miesiące a kolejna już na 5 lat, a nie to co w faurecii na trenkwalderze przez 3 miesiące co 2 tygodnie co chwile ganiasz po nową umowe a tu przynajmniej konkretna umowa, raz podpisujesz i spokój :)
    pracownica78

01.10.2014 19:04

idź z czymś do HR w NSK to się przekonasz jak chcesz zaświadczenii albo w Faureci - czynne od 12 -14 kto pracował ten wie kartka wywieszona ze nie przyjmują i tyle

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

jaro

01.10.2014 17:25

ja pracuje przez pod firmę za (usunięte przez administratora) zł i nie marudzę taka jest potrzeba chwili godzę się na to a jak mi nie pasuje zawsze mogę się zwolnić jeśli macie lepsza ofertę to po co tu siedzicie przecież toyota i ronal lepiej płaca, więc nie płaczcie tylko sie zastanówcie czy chcecie tu pracować mi osobiście atmosfera,przełożeni oraz współpracownicy są na 5+ ,jedyny zarzut: po 3 miesiacach przejdziesz do mando to bzdura (obiecanki HR), a co do majtek to zajrzyjcie do swoich (chyba że wasza ręka ląduje w majtkach koleżanki) poz.Jaro
    pracownica

30.09.2014 21:46

każdy ma to na co zasługuje, ja myślę ze jest sprawiedliwie. Nie pracujesz nie masz premii. Nie słuchasz o swojej kasie tylko patrzysz na majtki nie wiesz ile możesz zarobić tak naprawdę itd. głupota górą, idioci przodują
    lolek21

30.09.2014 20:14

NIe polecam totalna porażka płaca grosze wymagaja od człowieka tyle że masakra . Zamiast zachecac ludzi do pracy to potrafia tylko premie zabierac i to za pierdoły
    Janina

30.09.2014 18:15

nie polecam
    Siwy

01.10.2014 18:25

Ten kto pisze, że Mando jest takim samym zakładem jak NSK to chyba tam nie pracował. Tu masz umowę o pracę, a tam umowę śmieciową. Wyzysk? Ludzie zatrudnieni w NSK z przerw nie wracali tylko do domu uciekali bo tak byli dojeżdzani a w Mando takiego przypadku nie było. Poza tym ludzie są spoko, a to też jest ważne w pracy. Każdy chyba czytał warunki pracy i płacy przy podpisaniu umowy (widziały gały co brały), to po co to biadolenie? Kto chce ten zarobi, firma się rozwija, są szanse na awanse. Jest więcej plusów niż minusów. Przecież nikt nikogo na siłę tam nie trzyma więc nie rozumiem po co wypisywać takie opinie o firmie. Siejesz ferment na forum, a mogę się założyć, że jakbyś miał/a rozmowę z Iwoną w cztery oczy to byś podkulił/a ogon i siedział/a cicho jak mysz pod miotłą.

30.09.2014 11:07

Jest premia ale zależy od oceny przełożonego hehe a więc rzadko kto ją dostaje... chyba, że będziesz włazić w żopę itd. od nowego roku będzie 4-brygadówka. Super. Nic tylko tam robić.
    rosa

30.09.2014 10:05

do Pracownik: są nadgodziny? można przyjść i dorobić w soboty za 100%? Jest dodatek za pranie? Jakaś premia frekwencyjna? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. w trakcie rekrutacji info lakoniczne, owiane tajemnicą xD

30.09.2014 09:00

Mando to ten sam syf co NSK, Tristone itd. może na początku było dobrze. Teraz jest tak samo jak w innych zakładać. Wypłata to 1750 brutto. Czyli jeszcze mniej niż w nsk hehe. NIE POLECAM. Jeśli komentarz zostanie usunięty to znów go napiszę :) i znów and znów hehe. Niech ludzie wiedzą co to za zakład.
    v

26.09.2014 17:21

Jak z wynagrodzeniem jake wózki zwkłe widlaki czy pociągi czy częsta rotacja
    Karol

20.09.2014 11:24

zostałem zaproszony na rozmowę za pare dni ( na dział lini produkcyjnej ) proszę mi napisać jak ta rozmowa może przebiegać czego można się spodziewać jakich pytan itp?
    Zdzik

05.09.2014 17:03

pewnie, zobaczymy. pisze tylko co słyszałem od znajomych
    Dario

04.09.2014 21:36

Tak chwalicie a zobaczymy jak z biegiem czasu podniosą tam plany produkcyjne, a atmosfera stanie sie nie do zniesienia. Kasa stanie w miejscu, na pewno nie zarobią tam (usunięte przez administratora) netto za 168 h zapierdzielu w najbliższych 3 latach i mówie wam jak będzie.
    Zdzik

04.09.2014 20:38

taka opinia krąży, moi znajomi też mówią że firma z przyszłością.ci co się przyjęli na samym początku teraz mówią że zmiany na lepsze, z zarobkami jest coraz lepiej. tak jak w Toyocie na początku
    mały

04.09.2014 20:33

najlepsza firma obecnie na strefie

14.08.2014 15:16

Żądło2

17.08.2014 15:25

Witam, o doświadczenie na stanowisku operatora albo jak sobie wyobrażasz tą pracę dlaczego chcesz tam pracować,z Prezesem tak samo jak masz doświadczenie albo interesujesz się samochodami tak jak Sławek lepiej, ale i tak jest trudno. Jak ja byłem na rozmowie było 12 osób, zatrudnili 4. Pracuje mój kolega elektryk on mnie namówił. Firma naprawdę ok. Pracuję dwa miesiące, praca lekka, trzy zmiany sobota niedziela wolne i liczą się z ludźmi.Prezes jest ok
    Żądło2

17.08.2014 15:25

13.08.2014 21:03

malutka2733

13.08.2014 21:03

Witam . Mam prośbę jestem na etapie rekrutacji , jak wygląda rozmowa z menedżerem a potem z prezesem ???
    nzAW

15.07.2014 23:47

Takie osoby nie mają szans u nas, jak Leon a i dobrze, przynajmniej jest normalnie. Chamy gdzie indziej do roboty. Spadać

15.07.2014 04:33

marcin

15.07.2014 23:32

leon widocznie mało rozmów przeszedłeś, mam duże doświadczenie, te pytania w Mando na rekrutacji nie są takie nadzwyczajne, o wartości i te inne, nie są ani osobiste ani żadne, tylko ogólne, nic nadzwyczajnego. Ważne przejść rozmowę. Nie poszło Ci pierwszy raz nie przejmuj się, dasz radę następnym razem
    alibaba

16.07.2014 13:31

co takiego ? daj przykłady
    ciekawy pomsł

06.07.2014 19:08

artykuł z strony internetowej nszz solidarność
    beta

23.06.2014 17:17

Wyślij cv i wypytaj jak zadzwonią to najlepszy sposób. Ale mega duży zapał do pracy nie zdecyduje ile kasy dostaniesz raczej trudno przez telefon zapał zbadać. To możesz pokazać jakby cię przyjęli.
    beta

18.06.2014 09:38

można zarobić, zależy ile tego doświadczenia, złóż podanie i wypytaj jak zadzwonią

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.