HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

xxstradom

23.12.2014 12:10

To też fenomen na skalę światową co nie dostaje podwyżki dwa kolejne lata i nigdy całej premii, z tego co wiem większość podwyżki dostała w tym roku. Nie wiem jak było w zeszłym roku bo mnie tu jeszcze nie było nie chcę się wypowiadać. Zamiast krytykować innych za "sz" i przecinki i kropki weź się do roboty to może dostaniesz podwyżkę i premię. A jak chcesz się opieprzać i dostawać podwyżki to szukaj gdzie indziej, może znajdziesz i nie będziesz się musiał użalać nad sobą na forum Mando.

23.12.2014 22:35

Fakt większość dostała podwyżki :) szkoda tylko, że większość tych podwyżek nie jest wyższa od wzrostu minimalnej krajowej :P narzekanie leży w naturze Polaka :) co do ,,sz'' to sądzę , że nawet Koreańczycy w naszym zakładzie wiedzą jak się pisze ,,już''. Każdemu Polakowi, który posiada chociaż podstawowe wykształcenie, powinno być wstyd za takich ludzi. Zachwalając zakład nie powinniście się również ukrywać pod nickami, a przedstawić się z imienia i nazwiska :) ciocia będzie z Was dumna :)

22.12.2014 23:28

Z kim ja pracuję :/ i pewnie napisała to osoba na wyższym stanowisku niż operator . Ludzie ten czerwony szlaczek pod słowem to nie ozdoba Waszych wypocin. Panie ,,sz'' , gdzie do cholery są przecinki i kropki? Drugie pytanie (może na te dostanę szybszą odpowiedź) dlaczego mimo iż podnosi się minimalna krajowa w Mando nie ma z tego tytułu podwyżek? Zatrudniając się rok temu dostałem 1600 zł i niby 450 zł premii (niby, bo tak naprawdę nigdy chyba nie dostałem całej premii), nie dostając w tym roku podwyżki zarabiam 1700 i 350 premii ( 100 premii przesunięto do podstawy aby głupio nie wyglądało przy najniższej krajowej),w 2015 roku 1750 to minimalna płaca więc zarabiam już 150 mniej niż się przyjmowałem. Dla mnie to fenomen na skalę światową, że wraz ze stażem zarabiam coraz mniej :P
    gericom

21.12.2014 22:29

witam wszystkich tak sie zastanawiam po co te osoby marudzace pisza na tym forum przeciesz wiedzieli co podpisuja nikt nikogo nietrzyma na siłe w tym zakladzie moim zdaniem praca w tym zakladzie jest super a pracowalem jusz w 2 firmach na strefie i porownojoc mando do nich to tu jest super ludzie ok atmosfera super a ze sa nadgodziny powiedzmy sobie szczeze na calej strefie sa nadgodziny i w innych zakladach jeszcze w wiekszych ilosciach takie czasy mi sie w madno podoba wiadomo ze kasa mogla by byc lepsza ale mam nadzieje ze z czasem nam podniosa kase wkacu to nowy zaklad ja osobiscie zapraszam do mando pozdrawiam
    TakaJedna

21.12.2014 18:16

Jedynie wadą jest nierówny podział pracy, tz. Ludzie pracujący na montażu zarabiają (usunięte przez administratora) zl, praca lekka, czas jakoś leci, nie da się zbytnio zmęczyć. Ale jak już trafisz na machining no to niestety ale już tak lekko nie jest. I oczywiście chłopaki pracują za takie same pieniądze jak na montażu.. powinno to być jakoś rozwiązane, zarobki zgodne co do wykonywanej pracy.

20.12.2014 16:26

Awansować zawsze możesz, jak w każdej pracy :) zastanów się tylko czy posiadasz do tego predyspozycje i czy aby nie jest za późno :p część pracowników już jednak tam jakiś czas pracuje i ma większe szanse na to. Zostając chętnie na nadgodzinach i przymilając się do przełożonych zwiększysz swoje szanse ale stażu niczym nie nadgonisz . Biorąc pod uwagę inne zakłady na strefie tutaj masz największe szanse na awans :) Jeśli jesteś bezrobotny to warto zaryzykować .

19.12.2014 22:53

no to wielka szkoda, a są jeszcze jakieś możliwości awansu z produkcji ? bo taki punkt dają w ogłoszeniu o pracę na operatora, a często się zdarza w ogłoszeniach, że to tylko puste słowa.
    m@rlin

17.12.2014 13:49

do tłumaczenia: pani kadrowa tłumaczy klarownie, pan z mistrzówki poziom średni, kierownik się tylko uśmiecha, koreańczycy rozumieją po polsku ;) Toyota zwalnia z końcem stycznia wszystkich pracowników tymczasowych, kto odnalazł się na halach po sąsiedzku poradzi sobie w Mando.
    m@rlin

17.12.2014 13:46

twoja znajomość j.angielskiego jest twoim zabezpieczeniem, na produkcji są koreańczycy i w razie "W" można porozmawiać/wyjaśnić. Polski przełożony winą/problemem obarczy ciebie a tak ciężko mu będzie się wykręcić bez konfrontacji ;)dlatego ludzie masowo uciekają z Heesunga, bo tam została już tylko i wyłącznie polska nieudolna kadra na halach. A szkoda, bo koreańskie produkty są solidne... dopóki Polak nie zostanie dopuszczony do stanowiska wyżej. (usunięte przez administratora) , poniżanie i brak odpowiedzialności.

17.12.2014 11:28

A czy po okresie próbnym zarobki są większe czy zostają takie same jak na początku ? Czy ktoś wie o ile osób (szacunkowo) Mando od stycznia zwiększa swoje zatrudnienie na produkcji ?

19.12.2014 21:06

po okresie próbnym nie ma podwyżki :/ pod koniec każdego roku są oceny pracowników dzięki którym możesz dostać jakieś większe pieniądze (oceny i procentowo ile więcej dostaniesz jest gdzieś wyżej) . Jeśli uda Ci się wytrzymać dwa lat to dostaniesz (usunięte przez administratora) zł więcej (jak zawsze brutto).
    do zainteresowana

16.12.2014 19:45

Nie są 3 etapy nie 4. Pierwszy z kadrami, potem Mistrz, Kierownik i Koreańczyk razem, na końcu prezes. Ale polacy tłumaczą pytania i odpowiedzi na angielski dla Koreańczyków.
    ZAINTERESOWANA

16.12.2014 18:54

A CZY to prawda że rozmowa rekruracyjna trwa 4 etapy a ostatni to rozmowa w języku angielskim z szefem? na produkcje i takie wymagania?

15.12.2014 18:44

do zainteresowana. kobiety pracuja na montarzu praca w miare lekka 3 zmianowa firma jest wypłacalna wynagrodzenie ok (usunięte przez administratora) zł na reke
    zainteresowana

15.12.2014 14:39

WITAM SERDECZNIE CHCIAŁABYM SIĘ DOWIEDZIEC CZY WARTO PRZYJĄĆ OFERTĘ PRACY NA PRODUKCJI U PAŃSTA. CZY MOŻE KTOS NAPISAC COŚ WIĘCEJ? JAK WYGLĄDA PRACA CZY FIRMA JEST WYPŁACALNA? JAKIE SĄ ZAROBKI I CZY SYSTEM JEST 3 ZMIANOWY CZY 4?BARDZO PROSZE O ODPOWIEDŹ
    Ignies

13.12.2014 13:57

(usunięte przez administratora) To dla wszystkich tak samo na początek. Potem maja inne stawki, zależy jak długo pracują
    bobs

12.12.2014 19:16

Nie jestem anda ale na umowie widnieje (usunięte przez administratora) zł brutto podstawy jako pracownik produkcji..
    anda

11.12.2014 11:00

na Faureci w ubiegłym roku miałam (usunięte przez administratora) Z szafki zginął mi portfel, telefon... straty ok. 700zł... używane buty z blachą, swędzące dłonie od smarów i wysypka na rękach. Od wdychania tych "ekstraktów" zaczęłam mieć problemy ze szkliwem na zębach. Po prostu traciłam je i robiły się ubytki. Funduszu nie miałam, przecież nie byłam zatrudniona bezpośrednio. A patologia... ludzie kierowani do pracy przez kuratorów za np. alimenty, do odpracowania w czynie (usunięte przez administratora) w toaletach, kradzieże w szatniach, śmierdzący pracownicy ( potem i po wczorajszym... ) masakra jakaś. I ta kobieta na rekrutacji do Trenkwaldera na strefie, totalny prymityw. Długo szukałam stałej pracy, w ludzkich warunkach z "normalnymi pracownikami". Niezależnie od stawki.

12.12.2014 12:39

tak sie rozpisałaś o Faurencji , a nie napisałaś ile podstawy masz w Mando :P Ciekawi mnie czy zaczynając od stycznia masz (usunięte przez administratora) tyle ile ma wynieść minimalna krajowa.
    xyz

02.12.2014 19:47

i napisz też ile miałaś w Faurecji na umowę śmieciową pracując wśród kryminalistów i patologii :)ta podstawa i ile premii miesięcznie. były podwyżki? ile miałaś z funduszu?

02.12.2014 13:25

anda, że tak tylko spytam :) ile dostałaś podstawy na umowie?
    anda

02.12.2014 10:54

Witajcie, zaczynam z Wami od stycznia, chciałabym, żebyście nas przyjęli "ciepło". Liczę na kompetencję przełożonych i Waszą pomoc.Ciężko z pracą w regionie, jeszcze ciężej ze stałymi umowami. Przeszłam przez trzy etapy rekrutacji, szansę otrzymywali również ci zaraz po szkole średniej bez doświadczenia. Wielki szacunek dla personalnych. Dziesięć lat temu takiej szansy nie dała mi TOYOTA. Oprócz tężyzny fizycznej, trzeba też sobą reprezentować jakiś poziom w trakcie rozmów. Dużym plusem jest chociażby znajomość angielskiego w stopniu podstawowym, dyspozycyjność i brak problemu z dojazdem. To najmłodsza firma na WSSE,a więc nie muszą rekrutować kryminalistów/patologii jak w przypadku Faureci. Miałam okazję pracować tam trzy miesiące. Zrezygnowałam, smród smarów, hałas i praca przez podfirmę na umowę wznawiana co miesiąc.
    gallusik

01.12.2014 21:54

to chyba się mylisz, bo najniższa krajowa to wszystko co dostajesz na konto :czyli to co z umowy plus premia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

kolo

01.12.2014 17:22

Kiedy tak czytam te wszystkie opinie to marzeniem jest u was pracować, mieć tej podstawy (usunięte przez administratora) albo ja się myle albo jakieś niprawdziwe informacje tu są.
    gallus

28.11.2014 21:59

Pracuję w Mando od 2012 roku trudno się dostać tutaj przez taką jak piszesz rekrutację, ale lubię tą pracę, tutaj nie wystarczy na rozmowie powiedzieć że chce się pracować i przyjmują jak leci, ale próbuj gdzie indziej, na pewno znajdziesz to czego szukasz. Daj sobie spokój z takim słownictwem może ci to przeszkodzić w znalezieniu tego czego szukasz.
    Aga

28.11.2014 13:34

Mando to jakaś nienormalna firma, wczoraj byłam na rozmowie i nie dość że prowadzi ją jakaś nienormalna baba zadaje po*ebane pytania to jeszcze za takie marne grosze nikt jej tam dojeżdżać nie będzie. (usunięte przez administratora) brutto plus (usunięte przez administratora) brutto premii i to przez zatrudnienie przez firme. Musicie przejsc 3 etapy rozmowy, ostatnia jest z jakimś koreańczykiem więc wam życzę powodzenia. Jak dla mnie to oni są nienormalni bo tam sie pracuje jak wszędzie indziej i normalni ludzie potrzebują pracy, a ona przeprowadza rozmowę jakby ktoś miał lecieć za biurko jakieś. M.in. było pytanie ... czym dla Cb jest życie etyczne lub wymień swoje wady. Baba niech sie leczy na głowe, piepierdo*eniec jeden. Albo pytanie co to jest 5s ? Skad mam(usunięte przez administratora) wiedzieć jak nie wszędzie o tym mówią, no downy normalne, nie polecam.

27.11.2014 23:18

No to szał pał z wypłatą, osoba dojeżdżająca powiedzmy z 15-30 km do pracy musi odliczyć sobie z wypłaty od 200 do 400 zł na benzynę. Czyli (usunięte przez administratora) zł na ręke przy dobrych wiatrach. Do tego jak wprowadzą 4 brygadówke na poszczególnych działach i będą zmuszać do nadgodzin to oraj dusza póki może. Ale i tak na końcu premie za wyniki zgadną kierownicy i menadżerowie :D

26.11.2014 23:38

misiecznie w granicach (usunięte przez administratora) zł nadgodziny do wyplaty miesiecznej umowa pierwsza na 3 miesiace puzniej na 5 lat dokładne info dział kadr
    barilla

26.11.2014 17:29

ile miesięcznie nowy pracownik produkcji jest w stanie zarobić u Was? będę dojeżdżać z innego miasta, chcę wiedzieć, czy mi się to w ogóle będzie kalkulować... kwestia nadgodzin... jaka polityka firmy, nadgodziny jako dni wolne do odebrania czy do wypłaty kwartalnej/miesięcznej? czy macie umowy długoterminowe? jak z normami? jak atmosfera? czy kompetentni przełożeni czy z łapu-capu? macie stołówkę? dziękuję za informacje, dział kadr przyjmuje bez zaznajamiania z "praktycznym info".
    lolek21

25.11.2014 23:27

Na dana chwile nie ma jeszcze 4 brygad najwiecej nadgodzin robi biedny machining

25.11.2014 23:12

To napiszcie, które działy są najgorsze (zmuszanie do nadgodzin) i na których praca już w tej chwili jest na 4 brygady.

25.11.2014 17:03

Witam, chciałbym przestrzec ludzi, którzy mają zamiar tu pracować. Pieniądze są takie jak wszędzie na strefie czyli RÓB WIĘCEJ ZA MNIEJ wiadomo... Ludzie w niektórych działach zmuszani są do robienia nadgodzin. Nie jest to kwestia wyboru, tylko musu. Albo robisz nadgodziny albo znajdziemy kogoś innego... Żeby jeszcze płacili, a tu dadzą ci 1700 podstawy i rób jak beduin po 12 godzin a wypłaty zobaczysz niewiele więcej... Ale.. Jak ktoś lubi marnować sobie życie i cisnąć od świtu do mroku za takie pieniądze to proszę bardzo... :)
    Talia

24.11.2014 12:31

Mi sie wydaje,że szukają tu osób przynajmniej na stanowisko prezasa....Rozmowa o pracę była z kosmosu,ten kto nigdy nie pracował na produkcji skąd moze wiedzieć na czym polega ta praca...a były takie pytanie. Oczywiście nie odzwonili
    gericom

20.11.2014 20:20

kasa moze szału nierobi jak zreszta na całej strefie praca wpozadku mozna pracowac ale jak wprowadza 4brygadowke to odrazu zreszta tak jak gada wiekszosc ludzi sie zwalniam, jesli zaklad wprowadzi 4brygady to sam sobie wbije nóż w plecy i straci mase ludzi

15.11.2014 15:04

Coś tu cicho :p liczyłem , że po ocenach ktoś się wypowie ale chyba wszyscy zadowoleni :) w końcu 30% to oceny ,,s,, i 50% ,, a,, :p
    ivo odp

15.11.2014 15:12

pewnie cicho bo chcemy zobaczyć co będzie. Oceny ocenami a wszyscy czekają na podwyżkę

15.11.2014 20:37

z tego co mi wiadomo s=8% a=4% b=2% reszta bez podwyżki :) ale dopiero od stycznia więc jeszcze trochę czasu zostało. Gdybym się mylił to zawsze ktoś z HR może to sprostować :) chociaż ciocia nie lubi mówić publicznie o zarobkach w mando :P
    krąg JWP MC

03.11.2014 10:23

do Cioci (usunięte przez administratora): wiem ze siedzisz na tym forum codziennie i to przeczytasz.... od razu widać które posty są pisane przez (usunięte przez administratora):) jak chcecie ludzi do pracy skoro potraficie grzebać ludziom w PRYWATNYCH telefonach i doszukiwać sie kto wypisuje tak straszne i nie prawdziwe rzeczy na temat Mando hahahahaha albo straszenie ze jak MY PRACOWNICY PRODUKCJI nie zwerbujemy 130 osób do marca to MY PRACOWNICY PRODUKCJI bedziemy mieli przerąbane bo plany bedą większe, ludzi nie będzie a robota ma być zrobiona. tak jak napisał ktoś u góry kazde spotkanie z (usunięte przez administratora)demotywuje i wyraznie powiedziała ze DODATKU DO 4-BRYGADÓWKI NIE BEDZIE NA 100% (usunięte przez administratora) nie wierzcie w to co wypisują wyżej bo wypisują to ludzie z biura na polecenie (usunięte przez administratora)buahaha i co mi zrobisz za to ze prawde piszę ?? może postrasz prokuratorem tak jak kiedyś na zebraniu na temat wpisów na forum HAHAHAHAHAHA ide do kibla...

21.10.2014 22:42

HARTMAN chyba nie byłeś na tym spotkaniu (usunięte przez administratora) co ja :P mianowicie uświadomiła nas , że dodatku nie będzie na rzecz szybszego stażowego ( po dwóch latach już) . Zresztą sam możesz spytać :)
    hartman

21.10.2014 04:51

IVO do czterobrygadowki jest zawsze dodatek. Nie się propagandy na forum! Poruszenie natomiast kwestie rozmów kwalifikacyjnych. Czekanie na telefon jest upokorzajace, człowiek ma zaplanowany dzień a tu zmiana planów z godziny na godzinę. Wiem, wiem, że rzucając wszystko dla Mando wykazuje my się ale to źle świadczy o procesie rekrutacji i nic w zakładzie nie jest pewne czyt.kladziesz się spać po nocce a za 41 telefon wstawaj musisz dzisiaj 10 h! Polaczki zaczynają kombinować przed Koreańczykami juz. Chcą się wykazać nowa umiejętnością - pressingiem.
    a tak odp

18.10.2014 13:36

Dwa razy mówili że te cztery brygady będą tylko na dwóch działach i wszystkie czerwone święta będą wolne nie tak jak w innych firmach czterobrygadówka gdzie mają gdzieś rodzinę. Komu się nie chce robić to sieje ferment na forum zgadzam się. Nieroby co wolą kasę zasiłkową i opiekę społeczną niech nie piszą

19.10.2014 19:53

Może i ktoś wspominał o tym ale zapomniał dodać, że nie ma za taką pracę żadnego dodatku. Więc ,,szczęściarze", którzy trafią na te działy będą pracować w soboty jak za zwykły dzień, gdzie reszta zakładu za 100% :) może jak ktoś jest tak dobrze poinformowany napisze co to za działy?
    a tak odp

18.10.2014 13:35

a tak

17.10.2014 00:51

Dowalą wam 4 brygady to wtedy pogadamy... mando to ten sam syf co inne firmy.
    zyta

07.10.2014 17:01

Zatrudnijcie się w firmie frezpol świdnica albo poczytajcie opinie wtedy pogadamy

07.10.2014 16:57

Najwiecej wiedza osoby które tam nie pracują dowiadują się jakiś plot na boku a później opiniują. zapraszamy do Mando wtedy zbaczycie jak się pracuje ile się zarabia i wtedy możecie komentować opiniować i psuc renome! rozumiem ze wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale bez przesady. od razu Rzymu nie zbudowano... dajmy czas a zobaczymy co będzie dalej... najlepiej to usiasc narzekac....

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.