HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Maruda

24.10.2015 01:31

I znowu się zaczyna jak nie kasa to parking jak nie parking to zly supervisor jak nie on to lider to woda za zimna to lato za cieple ludzie sami sobie szukają problemów(usunięte przez administratora) jacy są tacy są maja wady i zalety maja swoje stanowiska i wymagają od pracowników za to im placa i od nich wymagają my wszyscy idziemy do pracy i tez wymagamy cieplej wody dobrego jedzenia Wyplaty 4 najlepiej clej premii duza czesc pracowników marudzi ze mala premia ale za co? Za bieganie do kibla co 20 minut i to nie ze sraczka ani miesiaczka tylko z lenistwa a puszczanie bubli? Masz cos do kogoś To mu o tym powiedz a nie ferment siejesz bo ktos ma więcej od Ciebie chcesz więcej idź na studia administracja inzynierka będziesz miał a wtedy inny ten pod toba będzie na tobie koty wieszal kilka dni bylo ok bo podniosą stawkę sypal sie cukier w kostkach a teraz znowu zle. Nie pasuje praca? jest w Wałbrzychu urząd pracy pewnie do miotly im potrzeba a i zima idzie wiec śnieg lopata będzie trzeba zgarniać skoro nie potrafisz powiedzieć człowiekowi prosto w oczy co cie boli to do wrocławskiego ZOO z papugami pracować.

23.10.2015 23:16

bibi202 80 % Ludzi nie korzysta z tych szafek, ja sam moge oddac kluczyk. mysle ze jak by ludzie ktorzy nie uzywaja ich oddali kluczyki tym ktorzy ich potrzebuja to nie trzeba by bylo nowych wstawiac.
    bibi202

23.10.2015 23:51

Altruista Możesz więc oddać w moje ręce, nie pogniewam się :)
    Czyzo

23.10.2015 22:20

Piszesz (usunięte przez administratora) ? myslisz ze urosles bo poszedles do HR i czujesz sie teraz jak pan ? zal.pl Szczerze znam go i jest dobrym przelozonym. jak ktos leci w kulki z robota to nic dziwnego ze inaczej Cie traktuje. Ale szczyc sie tym ze jestes konfidentem ;) i latasz do HR i myslisz ze go wzywaja i dostal po glowie ? wstyd by mi bylo potem komus w oczy spojrzec. widac selekcja jest mocna ale larwy przechodza czasami.
    bibi202

23.10.2015 20:07

Witam (usunięte przez administratora) Kiedy nowi pracownicy doczekają się szafek na stołówce? Miejsce na ich zorganizowanie - ustawienie jest. Zakup kilkunastu/ kilkudziesięciu szafek nie nadwyręży zapewne budżetu firmy. Pozdrawiam :)
    Bohem

22.10.2015 22:14

Takie wpisy robia dzieci neo a nie ludzie. w takiej sytuacji idzie sie do HR i rozmawia chyba ze nie masz jaj albo jest w tym tez Twoja wina i sie boisz sprawe zalatwic jak facet. I piszesz tu jak male dziecko liczac ze cos sie zmieni ? myslicie ze zarzadzanie jest takie proste jak wciskanie guzikow i plotkowanie ? ktos ma pod soba 100 osob i ma dla kazdego byc super ? nie dogodzi kazdemu taka jest prawda. Wy chyba nie wiecie co to jest zly kierownik albo lider. tu pracuja ludzie na poziomie ktorzy nie raz i nie dwa za ludzmi swoimi stawali zeby cos zalatwic. I na 150 osob tylko kilka sie tu zali bo im cos nie pasuje ale nie maja jaj zeby o tym porozmawiac z ta osoba. A przeciez rozmowa moze zalatwic wszystko ;) brak rozmowy prowadzi do konfliktow. Nikt w myslach nie czyta. A jezeli nie wie ze cos robi nie tak to jak ma sie cos zmienic? jesli uwazacie ze to forum sluzy wam do tego aby to zmieniac to jestescie w bledzie ;) idzcie hejtowac gdzie indziej.
    supervisor

23.10.2015 21:15

Do HR to pójdziesz jak ponownie zabłyśniesz swoją "kulturą" do pracowników.Myślisz że w innym zakładzie wyżywałeś się na ludziach to w Mando też tak będzie a tu ops zdziwienie i kubeł zimnej wody na pusty łeb.Ciesz się że pracownicy Mando mają dużo więcej wyrozumiałości i kultury od ciebie bo w innych zakładach już dawno byś się osmarkał.I jeszcze jedno:jak widać to forum ma wpływ na takich jak ty bo usiadłeś na tyłku i udajesz grzecznego ale dopiero po rozmowie z (usunięte przez administratora) która w takich ciężkich przypadkach po prostu czyni cuda i chwała jej za to.
    hator

22.10.2015 19:31

Wpisy negatywne będą na pewno jeśli któryś z przełożonych będzie zachowywał się niegrzecznie lub niestosownie do swoich podwładnych nikt z pracowników nie będzie tolerował takich zachowań i najlepsza nauczka dla takiego przełożonego to wstyd przed wszystkimi pracownikami firmy i nieunikniona rozmowa z Iwoną bo tego typu negatywne wpisy personalne są sygnałem że coś jest nie tak z reguły po takiej rozmowie nerwy są trzymane na wodzy,wraca kultura i wszystko jest w porządku.Nikt w firmie nie pisze o kimś negatywnie bez powodu bo po co.

22.10.2015 16:49

Korzystając z wolnej chwili chciałbym podziękować (usunięte przez administratora) za wyrozumiałość i konstruktywną rozmowę. Niestety pracy nie otrzymałem . Nie mam o to żalu. Czego zabrakło ? zabrakło pewności siebie i utożsamianie z poprzednią firmą którą wspominam pozytywnie a być może jestem kompletnym nieudacznikiem który nie radzi sobie w życiu codziennym . Tak czy inaczej jeszcze raz dziękuję . Na koniec chciałbym Was prosić abyście nie pisali negatywnych wpisów o waszych przełożonych znam to z własnej autopsji ..
    pracownik Mando

22.10.2015 16:47

Podziękowania dla pana prezesa i oczywiście dla (usunięte przez administratora) która jak obiecała tak dotrzymała słowa z podwyżkami płac.Szczerze polecam pracę w Mando,pracowałem w kilku zakładach na strefie i powiem krótko na dzień dzisiejszy nie zamieniłbym pracy w Mando na pracę w innym zakładzie na strefie.Ale uprzedzam dostać się do naszej firmy nie jest tak łatwo rekrutacja jest na wysokim poziomie i oby tak zostało,dzięki temu w Mando tak dobrze się pracuje,jest dobra atmosfera bo nie ma chamstwa tu się nawet nie przeklina bo wstyd.
    ciekawa

22.10.2015 10:37

Witam Z czystej ciekawosci :-) czy Pan Piotr dostal te prace?

21.10.2015 21:14

Dziękuję za tak szybką odpowiedz jutro przyjadę do odważnych świat należy

21.10.2015 21:03

proszę przyjść na rozmowę

21.10.2015 20:56

Mam pytanie (usunięte przez administratora) Mam 40 jestem bezrobotny i szukam pracy ostatnie lata pracowałem w podobnej firmie jako operator produkcji Pracę mogę podjąć od zaraz proszę o kontakt tel . odpowiedz z góry dziękuję

21.10.2015 20:19

Spokojnie. Liderzy potrzebują szkoleń. Zaplanujemy na przyszły rok.
    laki

21.10.2015 15:27

dziekujemy wkoncu cos sie ruszylo z kaska moge z rekom na sercu zaprosic chetnych na rekrutacje . Ale pamietajcie zeby w tej firmie cos osiognac trzeba byc cierpliwym starac sie i przedewszystkim szanowac siebe nawzajem . Do liderow nie zmieniajcie sie po awansach nie badzcie pazerni na plany nie rywalizujcie ze swojimi kolegami z pracy bo to tylko dziala w przeciwnym kierunku
    Barr2

21.10.2015 08:45

To prawda, firma sie zmienia. Przez ost dwa lata wiele sie zmienilo na lepsze. A bedzie jeszcze lepiej. Teraz glupio bedzie tym ktorzy sie zwalniali, i nas oczerniali.

21.10.2015 08:36

to poufna informacja, ale jest dobrze a nawet bardzo dobrze. W tej chwili nie ma lepszego zakladu na strefie niz nasza firma. Brawo (usunięte przez administratora) dziekujemy. A Ty dirk mozesz sprobowac sie do nas dostac ale jak juz wiesz selekcja jest dokladna i ludzie tacy jak Ty ktorzy zadaja tutaj pytania zamiast przyjsc i sie samemu dowiedziec, nie dostaja szansy. a Ci ktorzy sie zwalniali i oczerniali teraz by pewnie chcieli wracac. Ale tego tez w naszej firmie nie ma ;)
    Szczęśliwy

20.10.2015 21:47

Super wiadomości dzisiaj zostały przekazane. Bardzo się cieszę, że moi koledzy będą godniej zarabiać, a ja w tym roku dostałem już swoją nagrodę z czego jestem dumny. Dzięki własnemu wkładowi pracy i staraniom. Jak ja to mówię, ile od siebie dasz tyle dostaniesz, jak będziesz rzetelnie pracował na swoje sukcesy to prędzej czy później zostaniesz za to nagrodzony. Świetne wiadomości, dziękuję
    Strutowiec

20.10.2015 20:35

Bardzo mile zaskoczenie. Nie spodziewalem się tego. Szczerze myslalem ze zaklad na strefie stac na max 150pln podwyzki a tu prosze duzo ponad moje oczekiwania. Rozwoj firmy idzie w dobrym kierunku, kiedy nie zapomina się o swoich pracownikach i odpowiednio nagradza się ich prace. Przez to chce się w niej zostać i dalej rozwijac. Nie ma co marudzić na wszystko trzeba sobie zapracować a w tej firmie za kilka lat mozna zarabiac godne pieniądze tylko trzeba godnie zapracowac. Nieroby zawsze będą marudzic gdzie by nie byli, wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma ;) Polecam tą firme tym, ktorzy chca pracowac. Warto :)

20.10.2015 19:58

Witam, ja pracuję jako HR po to - aby ostatecznie usłyszeć chociaż jedną taką opinię. Dziękuję za nią:) (usunięte przez administratora)
    MM

20.10.2015 20:36

Takich opinii jest na pewno więcej, ale z pewnością takie osoby tutaj nie piszą i raczej rzadko zaglądają. Dlatego do tych co szukają jakichkolwiek informacji nt. "jak tu się pracuje" - zanim wyciągniecie wnioski na podstawie tych "śmiesznych" wpisów, poczytajcie, tutaj na tym forum, co ludzie wypisują na temat pracy w takich firmach jak NSK, Ronal czy choćby Faurecia. To jakby Ci sami ludzie lub ta sama firma :). Także Ci co chcą pracować i zarabiać za to takie pieniądze jakie po prostu są możliwe, lub na jakie się sami godzą, to pracować będą najlepiej jak potrafią. A ci co mają mentalność jaką mają (nie będę nikogo obrażać) po prostu będą wypisywać tutaj te wszystkie rzeczy. Tyle w temacie.
    bdb

20.10.2015 18:51

MANDO mnie dzisiaj miło zaskoczyło i myślę że nie tylko mnie,nareszcie odczuwalne podwyżki dla wszystkich pracowników oby tak dalej do tego premie,socjal,bony,mikołaj,święta,obiady gratis,wysokie nagrody pieniężne za absencję chorobową.MANDO postawiło wysoką poprzeczkę innym firmom.Teraz MANDO będzie naprawdę dużą konkurencją dla innych firm na strefie tym bardziej że praca w firmie jest lekka,atmosfera odważyłbym się powiedzieć nawet luzacka no i sami pracownicy kultura i wysoki poziom.Dokładna rekrutacja Iwony przynosi zamierzony skutek po prostu chce się tu pracować i przychodzić do pracy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

20.10.2015 17:53

To zapytac moglas w trakcie rozmowy ? albo zadz czy cos a nie wyzywac sie tutaj. szkoda ze ponad trzystu ludzi ktorzy przeszli rozmowe i pracuja w firmie nie narzekaja na nia ? chwalic tez nikt z nich nie potrafi bo kazdy woli oczerniac zamiast napisac cos dobrego. nie wierze ze ktos z HR obrazil kogos na rozmowie. slyszalem sam takie bajki poszedlem i bylo lepiej niz w innych zakladach. zamiast ponizenia czulem wyruznienie.

20.10.2015 15:34

Masz zal bo nie spelnilas wymogow i kryterow pracodawcy i dla tego wyrazasz sie negatywnie ? dla tego nie przeszlas widac nie pomylila sie w trakcie rozmowy.
    Monia

20.10.2015 15:58

Nie byłeś to nie wiesz po co do mnie dzwonią i robią nadzieje dlaczego mnie tak poniżyła i nie tylko mnie
    Monia

20.10.2015 14:48

To tragiczne,że kobieta która prowadzi rekrutacje potrafi w jednej sekundzie poniżyć człowieka do zera,nie znając osoby nie potrafi dać jakąkolwiek szanse sprawdzenia się w pracy.To kpina i powinni wyrzucić ją na zbity pysk a dać w zamian osobę,która ma coś w głowie.
    Barr2

20.10.2015 06:50

Witam w Mando na logistyce spokojnie mozna zarobic dwa tys jesli sie chce. nie sluchajcie kilku ludzi ktorym nie wyszlo i teraz sie mszcza. co do zarzadzania na magazynie ludzie ktorzy tu robia sa wporzadku.
    Paweł

19.10.2015 22:44

Praca nie jest zła. Kasa adekwatna do pracy atmosfera na linii luźna wiec co można dodać według mnie zakład godny polecenia. Z możliwością rozwoju.
    Zastraszony

19.10.2015 21:00

Po to jest to forum by można było się wypowiedzieć jak się pracuje w danej firmie,jaka jest atmosfera,jakie są odczucia pracownika odnośnie firmy,przełożonych i nie zawsze pracownikowi musi się wszystko w firmie podobać i to nie oznacza że ma cicho siedzieć i nikomu nic nie mówić nie podzielić się swoją opinią że ma się po prostu bać.W latach 80-tych tak straszyła bezpieka i za wolność słowa ludzie siedzieli w więzieniach na szczęście to już się skończyło i straszenie forumowiczów naruszaniem prawa,psucia wizerunku firmy i konsekwencjami za napisanie negatywnej wypowiedzi na temat firmy czy przełożonych to po prostu zastraszanie i naruszanie praw obywatelskich.Czuję się w ten sposób zastraszany i manipulowany przez osoby zarządzające firmą MANDO.Zasięgnę porady w kancelarii prawnej czy pani wypowiedzi są zgodne z prawem i czy to pani nie narusza prawa.
    x.to prawdziwe

19.10.2015 17:17

Proszę się nie podstawiać sie za x jakieś wow co ja widzę.......to nie moja wypowiedz .osatni raz pisze na waszym forum co kolwiek się pojawi to nie moja wypowiedz ktoś jest złośliwy mocno pracuje aby mi dokuczyć

18.10.2015 20:16

WOW Co ja widzę... Gdy brakuje siły argumentu, zawsze można użyć argumentu siły. Po prostu żal...

17.10.2015 16:09

Dzięki "KIM DZONG UN" za info. Schodzę z forum i poczekam narazie mam prace to nie będę kombinował żeby tylko zakład pracy zmienić .

17.10.2015 12:33

nierealne, może za kilka lat :)

17.10.2015 11:40

Dzięki /kim dzong um/ to już jakaś informacja na temat ale czy bez soboty nadgodzin 2tys jest realne

17.10.2015 11:32

Witam, kilka słów co słychać na logistyce: zarządzanie na tym dziale fatalne - nie wiem gdzie pracowali wcześniej trzej panowie co kierują magazynami, ale na pewno nie mieli z tym nic do czynienia, wymagania coraz większe, zarobki słabe, wzięcie dzień albo dwa dni wolnego graniczy z cudem, a pójście na L4 to wielka zbrodnia, człowiek się nie liczy, liczą się dane i cyferki w komputerku!):

17.10.2015 11:29

x- leń

17.10.2015 11:22

Podpisz się docenisz spostrzegawczość Iwony to plusa dostaniesz mróweczko pracowita bo garba dostaniesz zrób wózkowego to ocenisz jak się pracuje z takimi jak ty
    x-LEŃ

17.10.2015 11:13

A do gara szpek będzie

17.10.2015 10:45

Po to są fora żeby pytać a kadry żeby cuda obiecać . Znajomość angielskiego nie oznacza że pracowity czy wykształcony a w garniturze to dyrektor? Bo jednego widziałem ja złom zbierał miał też gajor

16.10.2015 09:19

To znaczy ile doceniam opinie ale to nie mówi o kwocie dla jednej osoby 10zł to dużo dla innego to nie pieniądz
    !!!

16.10.2015 22:57

Jak byś nie miał co do gara włożyć to byś nie zadawał takich pytań na forum tylko aplikował do kadr i ewentualnie na rozmowie kwalifikacyjnej dostał kompetentną odpowiedź.Poza tym nie dziwie się że w Mando na wózkowego wymagają znajomości języka angielskiego bo to eliminuje 20-letnich leni bez szkoły po kursie wózkowego z pośredniaka którzy myślą żeby się tylko nie przepracować,na szczęście Iwona takich cwaniaków eliminuje na dzień dobry i u nas w Mando pracują wózkowi którzy się nie boją pracy,mają doświadczenie i cieszą się sympatią pracowników,również z innych działów.
    Hehdhdh

15.10.2015 19:43

Nie polecam żenada

15.10.2015 19:17

Jeżeli to możliwe proszę o info ile najmniej na rękę zarobi u was wózkowy nie wiem czy składać cv
    nocka

15.10.2015 16:39

Skoro wszystkiego mamy się dowiedzieć w przyszłym tygodniu na spotkaniu z prezesem to co z nocną zmianą? Ktoś nam te informacje oficjalnie tego samego dnia przekaże?

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.