HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Zadowolona

25.01.2016 17:58

I bardzo dobrze że będą wypłaty 10-tego :) brawo (usunięte przez administratora) dobra decyzja, sami tego chcieliście, jak można tak ciągle narzekać??? Dlaczego i po co Wy pracujecie w Mando skoro jest tak źle??? Dlaczego nie idziecie tam gdzie jest lepiej??? Może dlatego że po prostu nie ma lepszego zakładu niż Mando!!! Macie wywieszone koło stołówki oceny tylko nie wiem po co komu to potrzebne??? Zawracanie głowy głupotami zamiast wziąć się do pracy. I jeszcze durne pomysły żeby wszyscy mieli równe podwyżki, w życiu nic głupszego nie słyszałam, jeden się stara cały rok a drugi się opierdziela ( ja np.jaga skoro narzeka na ocenę ) i mają mieć tyle samo podwyżki??? Przecież to jest chore!!! Weźcie się zastanówcie przez chwilę zanim coś napiszecie.
    ONA

25.01.2016 12:31

Szlag mnie na miejscu trafi jk wyplaty beda rowno 10!!! Wiekszosc pracownikow nie narzeka ze wyplaty sa wczesniej wrecz przeciwnie. znalazlo sie paru co wiecznie im zle wiecznie cos nie pasuje i jest to brane pod uwage. (usunięte przez administratora) zanim zasugerujesz sie opinia z tego "czatu" wez pod uwage innch pracownikow bo sa poszkodowani. Proponuje ankiety przed kazda zmiana. Pozdrawiam

25.01.2016 00:15

Skoro HR ukrywa przed swoimi pracownikami informacje na temat ilości osób w poszczególnej grupie podwyżek rocznych i uważa że nie warto odpowiadać na pytania ważne i nurtujące pracowników MANDO to chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby założenie związków zawodowych w MANDO i poprzez nie pracownicy mieliby wgląd i informacje odnośnie podziału pieniędzy,ilości osób znajdującej się w każdej grupie podwyżek S,A,B,C,D.Z pięciu grup podwyżek dwie C i D są bez podwyżek co oznacza że prawdopodobnie 1/3 lub 1/4 pracowników MANDO nie dostało żadnej podwyżki.Najlepszym i najsprawiedliwszym rozwiązaniem powinno być cała pula pieniędzy przeznaczona na podwyżki roczne rozdzielona równo na wszystkich pracowników.A drobne uchybienia i niedociągnięcia pracowników można ukarać zabraniem części premii w miesiącu a nie karać utratą podwyżki rocznej co skutkuje stratą przez cały rok i praktycznie jest to do nie odrobienia.Myślę że pracownicy zgodzą się ze mną a MANDO powinno to wziąć pod uwagę i zrobić ankietę na ten temat.
    pracownicy

24.01.2016 20:36

Jaga,popieramy Cie

24.01.2016 20:21

Tak samo na rozmowie kwalifikcyjnej o prace.Ublizasz ludziom.Potem na forum klamiesz...

24.01.2016 19:10

To znowu ja.Ty tluku sie uczyles?...cpales na studiach,robiles laske itp.Napisze to co wczesniej,takich jak wy na pierwsza linie frontu. TEPE SZTUKI PANCERNE

24.01.2016 17:31

(usunięte przez administratora) czy to prawda że wypłaty będą teraz punkt 10-go? Bo ponoć wysłałaś maila, ale chcę być pewny.
    produkcja

24.01.2016 17:28

Biurowi są tak leniwi, że powinni po nich na parking pociągowi podjeżdżać, żeby się nie zmęczyli jak na tyłku przy biurku siedzą 8 h, a wstają tylko do wc i to i tak za dużo wysiłku podczas waszej pracy!!! Właśnie udowodniles że ludzie z biura mają bardzo niski poziom IQ. A tak naprawdę bez produkcji nie było by was nieroby!!!
    William

24.01.2016 18:44

Uhuhu, ale ból i gorycz. Trzeba było się uczyć a nie !
    w 2020ObiecamWszystko

24.01.2016 15:49

Będzie lepiej poczekajcie do października
    ja

23.01.2016 22:36

Nie wiem jak jest u was ale pis chce od 1 lipca 2016 roku chce aby było 12 zł/h brutto bez względu na rodzaj umowy i czas pracy. czyli 12*168=2016 zł brutto. Te oceny co tam o nich piszecie, wygląda to na wielką lipe. Dla porównania w niemczech minimalna wynosi 8,5 euro w pierwszej taryfie to 6,5 euro na rękę i brakuje pracowników.

24.01.2016 14:00

Mamy złotówki i co z tego?To ma być powód żeby zarabiać kilka razy mniej niż praktycznie cała unia?to gdzie my w końcu jesteśmy?Polakom pensja wystarcza tylko na opłaty i jedzenie i nic poza tym.Zarobki trzy razy mniejsze w Polsce a ceny w sklepach takie same albo i droższe niż w unii gdzie tu sprawiedliwość?A co do ocen październikowych w Mando to faktycznie jedna wielka lipa.Odgórnie ustalone przez zarząd ile kasy przeznaczone na podwyżki tak więc oceny S,A,B,C,D to pic na wodę i mydlenie oczu.Ocen C i D czyli bez podwyżki w ogóle nie powinno być co to znaczy że ktoś nie zasłużył?a co z pokryciem inflacji? Wszyscy pracownicy Mando po roku pracy powinni dostać co najmniej B a nie zapiepszać cały rok i figa z makiem do (usunięte przez administratora) z takimi ocenami w MANDO!!Padło wcześniej pytanie do Iwony ile osób w liczbach a nie procentach dostało oceny C i D czyli bez podwyżki na około 430 pracowników Mando i odpowiedzi nie ma i nie nie będzie a chyba się domyślacie dlaczego?Bo to jest dużo pracowników bez podwyżek a ile osób otrzymało ocenę S ???Napisz Iwona ile było C,D a ile S.Nie napiszesz bo gołym okiem widać by było że oceny w Mando to jedna wielka lipa!!

24.01.2016 20:12

Tak jak powiedziałam (usunięte przez administratora) nie ma odwagi napisać ile osób w Mando otrzymało oceny C,D a ile oceny S.Unikać odpowiedzi na proste pytanie które na pewno interesuje większość pracowników pod pretekstem że zawsze znajdzie się ktoś kto będzie narzekał to pokazuje tylko że nie za bardzo (usunięte przez administratora) masz się czym chwalić i potwierdzasz tym samym że oceny roczne to pic na wodę.Oj dużo musi być tych osób bez podwyżek za cały rok ciężkiej pracy a ocen S to chyba na palcach dwóch rąk by policzyć na 430 osób skoro tak omijasz odpowiedzi.Jako pracownica MANDO stwierdzam że podwyżki roczne w MANDO obejmują wąską grupę osób z reguły przełożonych i dobrze ale pozostałym pracownikom też się coś należy i wszyscy pracownicy powinni mieć podwyżkę raz w roku bo skoro wszyscy jesteśmy pracownikami MANDO to chyba wszyscy dobrze pracujemy bo myślę że jak by było inaczej to byśmy byli dawno zwolnieni z pracy.MANDO nie traktuje jednakowo swoich pracowników tylko dzieli ale to już zasługa HR i polityki zakładu.
    zainteresowana

22.01.2016 02:15

Przeczytałam sporą część tych 'opinii' i czasem aż się złapałam za głowę. Mieć posiłki w zakładzie na strefie i jeszcze narzekać? To żart? Narzekać, że dostaje się ekwiwalent za pranie, bo zakład nie ma umowy z pralnią? Poważnie? Zobaczcie jak w innych zakładach jest, skoro w Mando wam się nie podoba. Wysłałam CV, bo przekonały mnie te negatywne opinie - są czasem tak przejaskrawione, że aż żal czytać.
    Zosia

22.01.2016 07:17

Przecież ty nie musisz wysyłać cv bo już pracujesz w mando w hr.ha,ha,ha... zgadłam?
    Mały

21.01.2016 09:09

Studia skończyłeś inżynierze ale poziom kultury na poziomie zerowym .Szacunek dla drugiego człowieka wynosi się z domu co do kultury to cecha wrodzona ,tego już się nie nauczysz , bo kultury nie można się nauczyć .Produkcja jak napisałeś jest w dobrej kondycji , twój mózg nie !!! Wypadałoby postawić chociaż jeden przecinek w twojej skrobaninie.

20.01.2016 20:13

Zabawny

21.01.2016 11:56

Haha dobre z tą wojną , tam będzie miał parking pod samą linią wroga w czołgu bo najbliżej , bo przecież skończył studia .
    Przerażona

20.01.2016 19:56

Masakra!!! Panie inż snobizm włożony w pańską wypowiedź jest przerażający. Jak tak można?! Ja też skończyłam studia, ale nie uważam, żeby to sprawiło, że jestem lepsza od innych.... To jest straszne co Pan wypisuje....

20.01.2016 19:51

Olku moja wypowiedź też była do osobnika o nazwie Pracownik.... Myślałem, że osoba, która pracuje w tym zakładzie udzieli mi rzeczowej odpowiedzi. Niestety, przeceniłem ludzkie odruchy pewnych osobników.
    inż

20.01.2016 19:49

Produkcja ma dobrą kondycję to niech biega na parking na dół ja nie po to studiowałem 5lat.Parking na górze powinien być wyłącznie dla biur.

20.01.2016 19:31

Ben,nie obrazaj sie.Odpisalem temu tlukowi,co o taryfach pisal.Ten gosc to dla mnie tepa sztuka pancerna.Ben,moja rada,nie mysl o mando.

20.01.2016 17:48

Dziękuje za wspaniałą odpowiedź, na wysokim poziomie. Do niektórych zakładów są dowozy pracownicze, więc nie widzę nic złego w moim pytaniu. Gratuluję poczucia humoru.

20.01.2016 15:55

A takich jak ty w wagonach bydlecych,he he

20.01.2016 15:35

taxi rozwozić będzie wszystkich pracowników po skończonej pracy do domów.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

20.01.2016 15:22

Mam pytanie czy do zakładu firma gwarantuje dojazdy, czy nie ma takiej opcji?

20.01.2016 11:45

Mam pytanie kiedy będzie normalny parking koło firmy , to chyba jedyny zakład , który ma prowizoryczny dodam parking i to w szczerym polu. Czy ludzie z biura są aż tak mocno uprzywilejowani , że muszą parkować pod zakładem ? a my pracownicy jesteśmy naprawdę dla was takim motłochem żeby aż tak bardzo dawać nam odczuć , że nie zasługujemy na równe traktowanie ?
    reni

20.01.2016 09:15

Jak byly pracownik,to po (usunięte przez administratora) sie wypowiadasz, (usunięte przez administratora)
    MechanicznyPax

20.01.2016 00:53

Witam. Kilka słów ode mnie. Czytając ,,pomyje'' większości z was, utwierdzam się tylko w przeświadczeniu, że firma to w dużej mierze zbieranina przypadkowych osób, zapychających pożądane przez wielu stanowiska pracy. Zamiast skupić się w trakcie dnia na powierzonych obowiązkach, a poza pracą na życiu rodzinnym - zaśmiecacie forum szykanami, obelgami, zbędnymi komentarzami. Co dziwne tyczy się to także osób postawionych w ,,piramidzie przedsiębiorstwa'' dość wysoko. Uważam ,że wyciąganie wielu spraw na forum, bezpodstawne osądy, stwierdzenia, przekonania są co najmniej nie na miejscu. Pozwolę sobie o dosadniejsze sformułowania - Niektóre posunięcia zakwalifikować można śmiało (wedle art. 94 kp) pod mobbing, z czego pociągnąć można do odpowiedzialności osoby kalające dobre imię danej jednostki. Przed zamieszczeniem wpisu, należałoby schylić głowę i przemyśleć razy kilka , to co zamierza umieścić się na tablicy. Kończąc, zamieszczę cytat wart analizy: ,,Szlachetny człowiek wymaga od siebie, prostak od innych.'' - Mówię to jako były już pracownik.

20.01.2016 14:56

"Czym" ty jesteś żeby mówić ludziom co mają robić?Byłeś i jesteś zerem,nieudacznikiem,gdzie nie pójdziesz do pracy to zaraz cię wyleją a te paragrafy to sobie w kiche wsadź i dalej siedź na zasiłku matołku.Po twoich chorych wypocinach widać że skupić to się umiesz ale tylko w kiblu!Paszoł won!
    Stary Pryk

17.01.2016 17:21

Dobry, Jak wygląda proces rekrutacji na tzw "linkę" ? długo trzeba czekać na odpowiedź i spory zestaw pytań do kandydata w pokoju ?

16.01.2016 20:54

I dobrze zrobiłaś (usunięte przez administratora) że go pogoniłaś bo po jego chorych wpisach od razu widać że to jakiś czubek.Boże chroń nas przed takimi idiotami.
    !

16.01.2016 18:03

Odpowiadam -?.Musisz sie zapytac kobiety ktora mnie przepytywala,dlaczego powiedziala ze dla niej jestem zlodziejem(nigdy w zyciu nic nie ukradlem),malo tego powiedziala ze dla mnie nawet moja zona sie nie liczy,co za brednie.Ta kobieta zadawala mi pytania ,ja jej odpowiadalem,a ona wywnioskowala ze ja jestem.....itp.Chcialem u Was pracowac,ale po takiej opini na moj temat,to ja dziekuje

16.01.2016 02:27

Awans na lidera i ocena A bo jest pracownikiem od dłuższego czasu i skacze z buzia do przełożonych bo wie że może. Jak się grało z Panem 'H' w karty dwa lata albo i 3 temu. To się ma wtyki i zostaje się pupilem i jak wpadła okazja o kasie i awansie to ta osoba zatwierdziła że się zwolni ale pan 'H' zadecydował by tak było i jest! MIMO ŻE OSOBA TA DOPIERO POZNAJE ŚWIAT PRODUKCJI i organizacji pracy.

16.01.2016 02:12

(usunięte przez administratora) jest taka możliwość by przełożony zmienił decyzję co do oceny pracownika za sprawą wyższego przełożonego i tak było na na pc&log
    !?

15.01.2016 22:38

A dlaczego zostales nazwany zlodziejem jesli można wiedzieć?
    !

15.01.2016 21:05

BYLEM NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ W MANDO.WSZYSTKO BYLO OK,PYTANIA ITP.ALE DO CZASU,JAK PEWNA PANI KTORA MNIE PRZEPYTYWALA POWIEDZIALA MI ZE JA JESTEM DLA NIEJ ZLODZIEJEM.JAK TAK MOZNA,DLATEGO JA DZIEKUJE ZA TA PRACE!!!
    abc

15.01.2016 21:14

to zaraz dostaniesz odpowiedz ze na pewno to jest nie możliwe

15.01.2016 20:21

Sherlock Holmes

15.01.2016 20:54

buhahahah 250 ? gdzie kto kiedy jak było podwyższenie najniżej krajowej to góra 100 zł nam daliscie niby a jakie macie plany na zabieranie premi zeby wyjsc na swoje ?

16.01.2016 10:44

Jeśli nie jest tajemnicą to z około 400 pracowników firmy ile osób otrzymało oceny C i D?Jeśli to nie stanowi większego problemu proszę o odpowiedź w liczbach a nie procentach.
    Eee

15.01.2016 20:20

Z innej beczki :). CZY JEST SZANSA NA WPROWADZENIE KARTY MULTISPORT UNESCO W FIRMIE?

15.01.2016 20:09

Jeśli nie jest tajemnicą to z około 400 pracowników firmy ile osób nie dostało podwyżek październikowych?
    200 % dodatków za wszystko

15.01.2016 18:51

Jejku Mando Takie kochane

15.01.2016 17:41

Myślę że wyścig szczurów i bezpardonowa rywalizacja o oceny nie jest dobrym czynnikiem spajającym załogę a raczej wręcz odwrotnie.Skutki nie są najlepsze i na dłuższą metę nie będą procentować.

15.01.2016 16:58

Wydaje mi się że wszyscy pracownicy Mando powinni co roku dostawać podwyżki w jednakowej kwocie.Wszyscy byliby zadowoleni a tak jedni co roku A drudzy figa z makiem.Każdy pracownik Mando powinien być równo traktowany tworzymy przecież jeden zespół.Mando nie powinno dzielić pracowników na lepszych i gorszych pupili lub nie,bo gorsi z Mando już dawno zostali zwolnieni.Tak naprawdę to ostatnie oceny i podwyżki nie motywują pracowników do dawania z siebie więcej niż to jest konieczne.Jakie zdanie na ten temat mają koleżanki i koledzy z pracy?
    Iwona Lech

15.01.2016 17:05

Osobiście uważam, że równe podwyżki są niesprawiedliwe.

15.01.2016 02:28

Jak również są osoby które powinny mieć C lub D a mają A właśnie ze względu na decyzję wyższych przełożonych

15.01.2016 02:19

Jeżeli chodzi o oceny to co konkretnie wpływa na decyzję przełożonego i jakimi argumentami się kieruje a raczej powinien? Co trzeba zrobić żeby mieć A? Znalazły się też osoby które na a nie zasługują a dostały pod wpływem osób wyżej postawionych

13.01.2016 16:22

Iwona Lech

13.01.2016 17:17

Witam, niestety trzeba pofatygować się na rozmowę kwalifikacyjną.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.