HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

nauka

17.04.2017 19:28

Interesuje mnie czy ta osoba co robila liste rzeczy do nauki na audit to chociaz przeczytala to. Przeciez to są informacje nikomu nie potrzebne....skoro biura po to studiowały by nie schodzic na parking dolny, tak teraz niech pokaza co im studia daly i wykarzą sie ta swoja inteligencja a nam dajcie pracowac i skupic się na tej pracy by bubli nie bylo

18.04.2017 23:26

Właśnie, a nie my się mamy stresować przed głupimi szkoleniami czy też na durny audit? Żal normalnie. Biuro powinno znać całe te wasze pożal sie panie boże zagadnienia. Żenada normalnie
    Magda

17.04.2017 04:32

Bana to powinna dostać ta wasza pseudorestauracja, pracownicy Mando już mają dosyć waszego gotowania.A pod deklem to wam się poprzewracało z jakością,ilością i cenami.Jakoś lajków nie widzę pod twoim wpisem marna kucharzyno.Mando powinno zrezygnować z waszych marnych usług jak najszybciej.

16.04.2017 10:57

Droga Joanno, jesteś tutaj moderatorem, prawda? Bardzo proszę, sprawdź IP tego durnia co nadaje na naszą kuchnie z różnych nicków i daj mu bana. Człowiekowi pod deklem się poprzewracało i nie wie co mówi. Z góry dziękuję.
    Hehe

17.04.2017 12:44

Tak tu by się przydał Colombo albo dedektywi na tropie - w filmie "poszukiwacze starego brokuła"
    Były

15.04.2017 22:01

Polecam w pracę w Mando jako starter do kariery. W działach PE można się dużo nauczyć i złapać solidną widzę procesową jak i dokumentacja. Po półtorej roku jako junior inz dostałem ofertę (head hunter z goldena) o 2x lepszej stawce i stanowisko już nie młodszego. Nie zawachałem się. Kto nie ryzykuję ten nie... Teraz mam trochę bardziej uporządkowaną i spokojniejszą pracę w miejscowości obok. Mando ma swoją wyrobioną markę u konkurencji szczególnie o ich specjalistach i inżynierach, których łatwo ściągnąć bo wiedzą że kadry nie walczą o nich. Taka polityka
    Nie miodowy

16.04.2017 09:31

Tak przyjemnosci koreanczykow, pikniki, pozegnania. Na inne rzeczy sa pieniadze i to nie male a zeby komus podnieść stawkę albo awansowac za prace to juz nie ma. Zreszta jak ta struktura wyglada. 4 managerow, 1 senior inz i 5 juniorow.
    Patriota

15.04.2017 10:56

Jak mi będą kazali przyjsc 03.05 do pracy to powiadomie państwową inspekcję pracy.
    Dziwne

15.04.2017 18:23

To już przegięcie by było.
    Nitka

15.04.2017 00:17

Układy ,układziki ,kumpelstwo, kolesiostwo. Tylko kilka slow, a wyrażają tak wiele.
    Dość tego

14.04.2017 21:51

To co serwuje Eurest w Mando to nadaje się do koryta do chlewni!!! Śmierdzące nóżki z kurczaka, pizza codziennie w dużych ilościach bo ładują do niej wszystko co zostaje z poprzedniego dnia parówki, brokuły, mielone mięso,kawałki kurczaka, przykryć wszystlo serem i nic się nie zmarnuje.Kierowniczka "restauracji"Eurest nie powinna przekroczyć progu stołówki w Mando.A pierogów to faktycznie nie uwidzisz przecież taniej oczywiscie dla Eurest i szybciej podać raz w tygodniu gotowe pampuchy na zimno z gotowym sosem truskawkowym brrrrrr...Kotlety to powinni robić dla szewca na zelówy a nie dla ludzi bo zębiska można pogubić!!!A jeszcze te surówki - niedługo porcja to będzie łyżka od herbaty na razie jest stołowa, wstyd i żenada!!!Trzeba jak najszybciej zrezygnować z usług Eurestu niech idą w diabły jak najszybciej!!!Będziemy naprawdę zdrowsi.I te ceny z kosmosu i ta bryja rozgotowana którą nazywają ziemniakami które tak skrobią trzy razy o garnek żeby przypadkiem nie dać więcej jak pół kulki bo to przecież rarytas, delicja towar luksusowy, deficytowy.Świniom w chlewie tak ziemniaków nie dzielą!!!Pozbyć się Eurestu jak najszybciej.
    Szkolenia

14.04.2017 16:02

Jeśli chodzi o szkolenia : Proszę wziąść pod uwagę , że ludzie i tak są zmęczeni pracą w porze nocnej , i każdy marzy żeby się położyć .Kto tego będzie słuchał ? Czy jest to sprawa aż tak niecierpiąca zwłoki , że nie można tego zrobić po rańszej zmianie ewentualnie przed popołudniową zmianą ? Po drugie kto zapewni transport tym którzy jeżdzą autobusem ? Czemu zawsze wszystko odkładacie na ostatnią chwilę ? Dobrze wiedzieliście , że będą musiały być szkolenia , więc mogliście to rozłożyć w czasie !
    Prs

15.04.2017 10:42

Majowki w Mando dawno nie było
    Jarek

15.04.2017 21:17

Nie tyle niemiła co cwaniara kuta na cztery nogi.Nabija kabzę Eurest bo nie ma żadnych odpadów bo wszystko co zostanie potrafi wpakować do posiłków następnego dnia.Nic się nie zmarnuje świeże czy stare.A Mando skoro już za coś płaci taką kasę mogłoby przestać udawać że nic się nie dzieje i podjąć odpowiednie kroki skoro otrzymuje sygnały od swoich pracowników.Odpowiedź typu nie smakuje nie jedz nie rązwiąże problemu bo nie o to chodzi tylko żeby bezczelne cwaniaki z Eurest nie robili z nas wszystkich durniów.

14.04.2017 09:20

@Dziwne pytanie odnosiłam się do odpowiedzi @Jbg. To dobrze, że pracodawca zapewnia większe szatnie, również z dostępem do pryszniców.
    tadek niejadek

14.04.2017 10:53

Zmienic kuchnie w mando.Tego sie nie da jesc.
    chrum chrum

13.04.2017 23:17

Kiedy będzie nowa kuchnia w Mando?Bo to co gotuje Eurest to nadaje się dla kręconych ogonków.
    Hehe

14.04.2017 14:34

Strach pomyśleć bo na pikniku będzie jedzenie robione przez nich. (usunięte przez administratora)
    ha ha ha

28.04.2017 18:55

To nie jedz , jaki masz problem ?! Ludziom choćby największe rarytasy podawali , to i tak znajdą się tacy , którzy wiecznie narzekają !
    Dżoana

13.04.2017 19:07

Ciekawe co firma szykuje na 10.06..... ???
    szeryf

13.04.2017 12:29

Joanno idź w końcu do diabła a najlepiej w (usunięte przez administratora)

13.04.2017 08:51

@Jbgco masz na myśli? Jak wyglądają obecnie szatnie?
    Spoko

13.04.2017 17:20

Normalne jak szatnie!
    Dziwne pytanie

13.04.2017 19:08

Tak jak szatnie jest czysto są szafki , umywalki , prysznice .Dodatkowo teraz szatnie są powiększane . A co myślałaś , że mamy dziury w ziemi wykopane ?
    Jbg

12.04.2017 18:48

Czy w tych szatniach musi byc taka kostnica???
    Zły

12.04.2017 16:09

Ciekawe że VW ma pierwszą wpadkę z częściami i od razu pseudo mistrz zabiera nam premię, a Fiat miał kilka i premia zawsze mieli całą. To jest właśnie sprawiedliwość naszego niby miszcza.
    Eryk

02.04.2017 22:21

Kiedy bedą jakieś poważne podwyżki w Mando?

23.04.2017 10:48

Nigdy, robicie zdrowie tracicie i milczycie bo strach wam nie pozwala się odezwać. Dla tego też góra uważa też że skoro jest cicho to jest dobrze. Jedyne rozwiązanie to otworzyć buzię bo go work to nie wszystko.
    Gina

02.04.2017 09:20

Soboty? Jakie soboty teraz jak zabrali a czasami przyjść trzeba to przychodzą wybrani i jeszcze lepiej jak ma pierwszeństwo ranka to z popołudniu biorą oto sprawiedliwość!!!

03.04.2017 15:28

Raz sie w tą sobotę tak zdarzyło a tu juz aferę kręcisz ładna pogoda była odpoczęłaś z rodziną spędziłaś czas. Nie marudz albo idź z przełożonym pogadaj jak to tak moze być
    Sobota

03.04.2017 22:31

Jak jest sobota to są wybierane te same osoby i nie podskoczysz, znajomi kogoś bardziej znajomego!
    OgarnscSie

01.04.2017 14:23

a Ile wy byscie chcieli zarabiać? 3-4-5tys? To trzeba było się uczyć, studiować i uczyć się języków wtedy mielibyście lepszą robotę niż praca na produkcji... Średnie wykształcenia albo i nie a wymagania jakbyście oxford skończyli, wrócić do Polskich Reali!

03.04.2017 22:28

Z tego co pamiętam to na jednym ze spotkań z wykształconą kadrą Iwona powiedziała że żeby nie dział produkcji to wykształceni ludzie z HR nie byli by potrzebni. Więc nie pisz bzdur kolego bo zaprzeczasz tym samym słowom pani dyrektor. I zapamiętaj że nasza ciężka praca na produkcji daje ci wypłatę i premię. Mam nadzieje że pomyślisz troszkę zanim będziesz pisał na forum wysiadując hemoroidy przed komputerem w firmie MANDO. Z poważaniem: Pracownik Produkcji
    robin

01.04.2017 09:56

Dlaczego taka roznica w bonach na swieta prawie sto procent? 350 i 200 przeciez wszyscy pracujemy w Mando i pwinnismy byc rowno traktowani.
    A

02.04.2017 15:02

Przecież wszyscy pracujemy w Mando to dlaczego menager zarabia więcej? Zacznij myśleć kolego, niektórzy mają większą rodzinę to dostają więcej. Wpisz sobie mame to dostaniesz więcej.
    Gonzo

29.03.2017 21:09

Dlaczego Mando dzieli pracowników?Jedni dostaną 200 zł drudzy 350 zł na święta.Ģówno mnie obchodzi czy ktoś mieszka z mamusią, tatusiem,dziewczyną,chłopakiem,babcią, dziadkiem, psem,kotem czy ma dwójkę dzieci.Wszyscy pracujemy w Mando i wszyscy powinniśmy dostawać jedną kwotę!!!!! Tak samo jak za obiadki wszyscy dostają taką samą kwotę bo idąc tokiem rozumowania zarządzających firmą to też jak ktoś ma więcej wydatków w domu to Mando powinno mu dofinansowaywać obiadki za 200 zł. a nie za 130 zł.A jak ktoś zamiast dwójki dzieci ma dwa auta to czemu nie dostaje 280 zł dodatku na paliwo zamiast 150 zł???Co to ma być Muppet Show czy co?

30.03.2017 23:14

Niestety z zarobkami to prawda ponad dwa lata w Mando i z premią i wszystkimi dodadkami ledwo dwa koła na rękę, odliczając tylko kasę na dojazdy to zarobki w Mando żenujące po prostu stać tylko na opłaty i pokarm na przeżycie a gdzie przyjemności i relaks?Większość musi się relaksować w pracy na dodatkowych nadgodzinach albo w soboty żeby go było stać na trochę więcej niż tylko opłaty i papu.Zajebisty zakład tyle dodatków które robią fajne wrażenie szkoda tylko że wypłata już takiego wrażenia nie robi.
    Anka

31.03.2017 07:31

To nie jest dodatek na paliwo tylko na dojazdy inteligencie... Możesz mieć i 5 aut a dostaniesz tyle samo(chyba że chcesz wszystkimi na raz do pracy przyjechać co dla kasy pewnie byłbyś w stanie zrobić). Znajdź sobie w końcu dziewczynę to może niedługo będziesz mógł dostawać większą kasę na święta. A może złóż wniosek w mopsie o jakąś zapomogę, pewnie się zakwalifikujesz skoro myślisz że wszyscy powinni być traktowani tak samo...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

He-Man

29.03.2017 19:56

Jest premia do marcowej wypłaty. Bonów jako takich chyba nie będzie....
    Alicja

29.03.2017 08:47

Czy oprócz bonów jakaś premia świąteczna się szykuje???
    Bonifacy

29.03.2017 00:32

A cicho tam! Mando najlepsze pod słońcem!
    pewne info

24.03.2017 08:46

świąt w tym roku nie będzie można tylko świętować miesiecznice smoleńskie więc problem z bonami z bani
    Gryzelda

23.03.2017 11:22

Co taka cisza w Mando odnośnie informacji o dodatkowej kasie na Wielkanoc.Chyba pracownikom Mando należy się jakaś informacja na ten temat.

23.03.2017 15:36

Każdy wie ze cos będzie na święta wiec ludzie cierpliwie czekają. Ja tylko czekałem aż ktos napisze o tym na forum bo przeciez juz dawno nic o kasie nie bylo pisane hahahahahahahahaha i zaraz zacznie sie kino na forum ze mało ze późno ze gotowaliscie kamienie na święta
    Nini

23.03.2017 17:08

No tak super zarabiacie a lichych bonów nie możecie się doczekać?
    Matylda

19.03.2017 15:57

Koledzy i koleżanki a możecie powiedzieć jak wyglada płaca w mando z nadgodzinami? Można zarobić około 2500 zł na produkcji czy raczej jest to niemożliwe ?
    Nika

28.03.2017 20:25

Ale no dajcie spokoj, komu pasuje to pracuje w Mando, komu nie to odchodzi, no filozofii nie ma.

28.03.2017 20:40

No i właśnie dla tego chyba zakończę współpracę z MANDO.
    Infinity

19.03.2017 12:00

Bum sie zrobi jak rekrutacja do Mercedesa ruszy. Inzynierowie procesu zarabiaja tyle co liderzy linii z dwoma sobotami czyli lekko ponad dwa worki. System oceniania jest tak nie sprawiedliwy ze nie wazne ile bys sie staral i robil jak za dwoch to i tak musisz czekac w kolejce na swoj awans. Nowi inzynierowie to widac ze coraz "lepsi sa". Wymogi maja jak na nie wiadomo kogo a płace są kompletnie nie konkurencyjne w porownaniu do innych zakladow
    Inz

22.03.2017 21:32

Mando dla inżyniera to tylko przystanek. Do dwóch lat i uciekają. Doświadczenie tylko zdobyć lub zimę przeczekać. (usunięte przez administratora) naprawę myślisz że ktoś będzie brał duzą odpowiedzialność i będę zawsze do dyspozycji za takie pieniądze. A jawor już czeka, z resztą cała strefa ma problem z inż
    Msciwy inż

27.03.2017 21:25

I następny inż się zwalnia a to nie koniec
    Polski niemiec 2000 euro na ręke

19.03.2017 07:44

Zapraszam Ukrainców do Mando 1700 złotych na rękę (450 euro na ręke jak się zesrasz) potrzebne dobre ręce.Tanio, szybko,zapiepszać, nie wolno chorować,trzeba tanio, szybko zapiepszać w corporacji.Polecam. Będziesz żył jak bóg,będzie stać cię na nyskę na wyjazd za miasto.Polecam.
    zdziwiona

19.03.2017 07:08

ja sie dziwię czemu prusik ma takie wielkie poroże i o mu nie przeszkadza
    Ania

18.03.2017 12:38

Witam Iwona czy już wiadomo kiedy będą rozdawane bony na święta ? Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.
    E

18.03.2017 18:04

Bony na święta będą na święta buchaaas

15.03.2017 09:17

@pracownikrozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. Co najbardziej cenisz sobie w pracy w Mando?

15.03.2017 15:08

Atmosfera, spoko przełożeni i wiele wiele innych szczegółów pracy w mando. Ja tez tam jestem zadowolony. Nie ktorym nie dogodzi sie bo im sie nie chce pracować najlepiej to by siedzieli na garnuszku u rodziców. Polecam prace w mando. PS. Joanno nie zadawaj juz tyle pytań wystarczą Ci te informacje. Popytaj na forum innych zakładów o ich prace. Czemu akurat Mando wybrałaś ?

14.03.2017 23:37

jak ja czytam te ostatnie wpisy to za łeb sie łapie praca u nas jest naprawdę dobra kasa jak na reszcie strefy a wydaje mi się ze lepsza ile osób już od nas się zwolniło i teraz płaczą ze wróciły by do mando widząc co dzieje się gdzie indziej na stefie za podobna kasę taka jest prawda ja polecam prace w mando i to w 100 procentach
    Barbara z maszyningu

15.03.2017 07:12

Płaczę ale ze śmiechu jak czytam te twoje glupoty.
    Petronela

15.03.2017 15:48

Najbardziej cenię sobie moją mamę która 26 każdego miesiąca ratuje mnie pieniążkami ze swojej renty bo na tyle mi wystarczają dwa klocki cięzko zarobione na trzy zmiany w mando.
    Heniek

14.03.2017 15:46

ze wszystkimi benefitami, premiami, dodatkami efekt koncowy ktory jest dla pracownika najważniejszy to ok. dwa tysiace po dwoch latach pracy.Tak wiec nie jest to firma wyróżniająca sie szczególnie na strefie zarbkami.
    Heniek

13.03.2017 19:07

system ocen rocznych to zenada z gory okreslona liczba awansow a ocen s to ile bylo na cale mando?a a to na kazdy dzial ile ?smiechu warte.A zarobki to szalu nie ma 1900 na reke to chyba nie robi szalu w dzisiejszych czasach!

07.04.2017 22:47

Szalu nie robi na pewno
    Zdesperowana Zosia

11.03.2017 20:11

Kiedy będą w MANDO w końcu jakieś podwyżki płacy bo jak nie to składam papiery do biedronki.
    smutna

11.03.2017 14:17

Mando wstyd zanego prezentu na dzień Kobiet
    nie smutna

11.03.2017 18:08

Mando daje ale paczki dla dzieci - a na dzień kobiet kwiatka albo cukierka dają koledzy z linki. Przykro że nie dostalaś.
    Pracownica

10.03.2017 08:09

Czy Mando dofinansowuje kolonie dla dzieci??
    hej ho

11.03.2017 07:39

Bez przesady , nie za duże masz wymagania ??? :D Masz dzieci to im finansuj wyjazdy

09.03.2017 09:08

@Nika mam nadzieję, że uda Ci się uzyskać tutaj pomocne informacje. Ktoś z Was może pomóc odpowiadając na pytania tego użytkownika?
    Abcdwf

09.03.2017 21:11

Nie

07.03.2017 09:45

@Holmes, @ Bystra mamuśka Tak jak możecie zobaczyć po najechaniu na mikrofon zaraz obok mojego imienia, jestem redaktorem firmy gowork.pl. Moim zadaniem jest jak najlepsze poznanie firmy oraz dopytanie użytkowników tego forum na temat poruszanych przez nich kwestii. Bystra mamuśka rozumiem, że w chwili obecnej nie jesteś zadowolona z warunków pracy w firmie? A co możesz powiedzieć na temat formy zatrudnienia, czy też benefitów dla pracowników?
    Nika

17.03.2017 09:13

Dziekuje.
    Hela

18.03.2017 19:03

Jutro po kościele zwalniam się z Mando.
    Bystra mamuśka

07.03.2017 01:26

Pod postacią Joanny ciekawy chwyt marketigowy.Ale jajca.Poroniony pomysł.A co do warunków to jak dobrze wiesz szatnie : ciasne, przepełnione a smród aż szczypie w oczy, parking za mały trzeba pedałować 500 metrów na dól tam też brakuje miejsc gdzie można stanąć suchą nogą nie wpadając w błoto bo szkoda kasy na wywrotkę żwiru .Do kontroli jakości nie polecam jako chyba jedyny dział nie ma dodatku za to najwięcej trzeba robić nadgodzin.Dlatego już niebawem zmieniam firmę.I co założony plan się nie udał jakoś nikt nie dał się podebrać, słabe te chwyty wysil się trochę bardziej bo są lepsi od ciebie("złapał Kozak Tatarzyna a Tatarzyn za łeb trzyma").Chętnie udzielę ci korepetycji.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.