HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

11.06.2019 20:04

Stary pracownik

13.06.2019 15:06

Witam w dalszym ciągu połowa kabin prysznicowych rozwalona proszę o interwencję z góry dziękuję
Szypki

16.06.2019 12:09

Tylko dlaczego ostatnio temperatura na monitorze który jest na hali pokazywała 31 stopni a HR cały czas twierdził że jest 28?
EDI

11.06.2019 18:51

ILE MOŻNA ZAROBIĆ NA DZIALE MASCHININGU NA OKRESIE PRÓBNYM BEZ NADGODZIN?
Gall Anonim

12.06.2019 01:35

2000-2100

03.06.2019 14:01

Drogi dziale HR, przelewy będą dopiero w poniedziałek czy przed weekendem?
Zdruzgotany

30.05.2019 15:36

Drogi dziale HR zwracam się z prośbą o zajrzenie do męskiej szatni ponad połowa kabin prysznicowych jest uszkodzona nie mamy gdzie się myć..
Bystry

31.05.2019 07:03

Do rzeki proponuję...
Ewa

24.05.2019 19:23

Ile zarabia w Mando nowy pracownik na rękę?Pracujący na linii montażowej

24.05.2019 23:34

1900zl
SOLIDARNOŚC

24.05.2019 23:10

Witam jakoś nikt nie pisze co się dzieje na machiningu a dzieje się znowu coraz gorzej prawie pół roku był spokój ludzie powoli odzyskiwali wiarę że wszystko wraca do normy ale nie pewne osoby zaczęły siać zament wzrost planów.,dodatkowe zajęcia liderom wprowadzanie samych negatywnych pomysłów byle utrudnić ludziom pracę

18.05.2019 22:33

Mateo

20.05.2019 14:07

(usunięte przez administratora)wróciłaś! Brakowało mi Ciebie...

17.05.2019 15:55

Najlepiej narzekać :) Robić ni ma komu, a przelewik by się przydał? Pracownicy miesiąca... Pracowałem tam przed wyjazdem za granicę. Mogę powiedzieć tak - jak robisz swoje to nie narzekasz, taka prawda. Jak nie pasuje zawsze możesz zmienić pracę :D
Wonder Woman

17.05.2019 03:07

Gdyby nie to invenio to chyba połowa pracowników MANDO umarłaby z głodu :D zamiast narzekać weźcie się za robotę i doceńcie to co macie tutaj bo gdzie indziej lepiej nie będziecie mieć :P
Good

07.05.2019 17:19

Szkoda ze wypłaty dopiero 10tego. Bo już mi się kasa skończyła
Xyz

15.05.2019 12:13

Kiedyś była na początku miesiąca dopóki ludzie nie zaczęli marudzić :/

16.05.2019 20:54

O jacie

15.05.2019 12:59

Godzina 13 a na koncie pustki za soboty
Og

15.05.2019 13:05

Powinno być tak że Invenio też przychodzi 10-tego. A nie wypłaty się dostaje w ratach pierw jedna za tydzień druga. Słabe to strasznie
Kamil

13.05.2019 10:50

Niektórzy narzekają, a jak przychodzi co do czego to i tak wracacie :D
Przerwa na papieroska

26.04.2019 11:44

Hej jak to jest z przerwami na papierosa, My na produkcji mamy dwie przerwy jedna 10 minut druga 20minut i w tym czasie musimy zjeść i zapalić a jedna Pani z QC chodzi na papierosa co godzinkę nawet wozi sobie kurteczke na wózku żeby nie zmarzla troche to nie sprawiedliwe jak ma tyle wolnego czasu to niech nam pomoże robić epc
Dajcie spokój

27.04.2019 12:11

Jeśli pani z qc wyrabia się ze swoimi obowiązkami to w czym TY widzisz problem? Proponuje zająć się produkowaniem i kontrola jakości a nie obserwacja kto i kiedy chodzi na papieroski i wnikanie w czyjeś przerwy. Co to za mentalność... w kółko się czepiacie.
TenTyp

07.05.2019 15:32

Zapraszamy do QC :) przy takiej pracy i ludziach nad Tobą będziesz latać na fajkę ukoic nerwy co chwilę
Elo

30.04.2019 22:09

Czy będą awanse w czerwcu? co z docenianiem pracowników, miało być częściej?

04.05.2019 13:20

Na awans cza zapracować

05.05.2019 12:48

Jeden jest doceniony drugi zazdrosny bywa.Polska mentalność
Zauroczona

16.01.2019 17:01

Chciałam tylko powiedzieć ze Łukasz i Daniel pracujący na logistyce na mojej zmianie jesteście boscy a wasz uśmiech onieśmiela
Oh

09.02.2019 17:44

Przychodzi mi do głowy tylko jedno WSTYD!
Ojojoj

18.04.2019 18:30

Haha dzień jak co dzień i tak w koło.

15.04.2019 20:47

Drogi dziale HR bardzo proszę o przesłanie fiszek na email. Bo jakoś nie ma z czy porównać kwotę przelewu z godzinami na fiszce. Jest nowy system enova więc proszę o informacje jak dotrzeć do tych danych pracowników
Pracownik produkcji

16.04.2019 20:44

Dlaczego jeszcze nie ma fiszek na email
Operator Machinegun

16.04.2019 20:51

Nie drogi HR.Tylko (usunięte przez administratora)niech wysylaja fiszki (usunięte przez administratora)a.Tym bardziej tym co w miesiacu 2 razy nocki mieli.
Poszkodowany

13.04.2019 00:12

Pytanie do Iwony Lech .Oczekuje odpowiedzi .Czy Twoim zdaniem jeśli komuś średnia przekroczyła o złotówkę czy nawet piętnaście złotych , to uczciwe jest zabierać mu odrazu sto złotych ? Może lepiej po prostu zmniejszyć tylko o tą różnice ? A tak znowu pokazaliście się od złej strony .Ah kiedy wy zmadrzejecie .
Janusz SABS

16.04.2019 16:55

Może "Poszkodowany" skoro jest taki mądry, a raczej zmądrzały bardziej niż HR, pójdzie do (usunięte przez administratora)i jej to powtórzy bezpośrednio? Za pewne z miejsca zaproponują Ci stanowisko w HR, pewnie nawet kierownicze skoro wiesz od nich lepiej i jesteś takim znawcą?
Zdziwiona

06.04.2019 11:16

O co chodzi z tymi księżniczkami z zaworków? Jeszcze dzwonek nie zadzwoni one już koło szatni... Na przerwę też 5 minut szybciej i dłużej chodzą. Czy to nie jest faworyzowanie?

09.04.2019 01:27

No no na linkach również szału nie ma....(usunięte przez administratora)

10.04.2019 00:45

Poproszę. Tylko najpierw przykłady błędów, A potem słownik! Nie masz nic konkretnego do napisania (usunięte przez administratora)
Fiat

09.04.2019 14:18

Kiedyś zakład, który górował nad wszystkimi innymi. Z dumą mówiłem, że tam pracuje, teraz to szkoda gadać i tematu pracy nie poruszam.
Najlepszy

09.04.2019 22:39

Wszystkie nowe zakłady tzw greenfield mają fajny klimat na początku, po kilku latach przeradza się to w stagnację i cost saving. Mando już ma kilka lat więc myśle, że szczególnie teraz dużo nowych zakładów są bardziej atrakcyjne. To widać po rotacji i problemach kadrowych we wszystkich zakładach (obniżanie kwalifikacji podczas rekrutacji)

09.04.2019 01:50

Po co si3 czepiać do innych jak robi się to samo A że linki pracują od dzwonka do dzwonka to jest nie prawda widać jak ludzie z linek chodzą też co chwilę na papieroska i WGL i po co się czepiać do dziewczyn z zaworkowni A że księżniczki są po są tam fajne dziewczyny pozdrawiam z podłogi pana/ią czepialska :-)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

11.03.2019 09:52

Zadowoleni z wypłat?
myślę

12.03.2019 04:08

No przecież to jest oczywiste że jest wszystko jak należy. Bonus za styczeń (pamiętaj że za styczen wypłata byla w luty) no i juz w marcu z podstawą taka jak na aneksie.

07.04.2019 12:43

Niepasuje zwolnij się

26.03.2019 22:44

Deli

28.03.2019 15:57

Szkoda ????????????????????????????????
Anonimowo

23.03.2019 16:57

A czy zarząd HR może zorganizować swoją pralnie? Jak ma faurecia np. Te ciuchy z machiningu po wypraniu dalej tak smierdza że szok. Zamiast dawać te marne 15 zł za pranie. Zorganizujcie pralnie...
Inna

24.03.2019 16:17

Dokładnie, może jeszcze przedszkole niech firma założy ????
Stefan Padło

25.03.2019 12:48

Oczywiście że lepsza była by pralnia. A nie targć te ciuchy... Ale czytając komentarze to widać że jednak wolicie 15 zł ????
Hala

12.03.2019 14:06

Nowa Firma sprzątająca wychodzi na prostą brawo dla niej robi się czyściej i o co byśmy nie poprosili jest szybko załatwione Pan który tam rządzi pilnuje wszystkiego
Tyt

16.03.2019 21:55

W biurach jest gorzej.
Good

15.03.2019 10:42

Gdzie są(usunięte przez administratora)Pieniądze za soboty?!
U mnie

15.03.2019 19:21

U komornika
xxddd

12.03.2019 20:00

Witam, mam klika pytań do osób pracujących w Mando :) 1. Jak ciężka jest to praca? Czy wiąże się z dźwiganiem ciężkich elementów/pudeł? 2. Czy są działy "cięższe"/"lżejsze"? 3. Czy często zdarzają się "nieobowiązkowe" nadgodziny? 4. Jakie warunki panują na zakładzie? Czy panuje tam wysoka temperatura, jest używana duża ilość chemii, która oddziałuje na pracowników? 5. Czy pracownicy mają jakieś udogodnienia? Bardzo proszę o odpowiedzi :)
Pracowity

14.03.2019 09:12

A Co Ci się nie podoba w płatnych nadgodzinach? Myślisz, że jak będziesz się próbował wymigać od roboty to krasnoludki będą pracować za Ciebie?
Jajo

14.03.2019 23:40

Według mnie. Nie ma jakiejś wielkiej tragedii. Nie ma jakiś super ciężkich elementów. Najgorzej jest chyba na maszyningu, mgła olejowa chlodziwo w maszynach lejace się na ręce do rękawiczek, może uczulać ale jakieś tabletki przeciw alergiczne maść ichtiolowa i da się pracować, tylko w lato temperatury są męczące, Co do nadgodzin. Jak chcesz to robisz nikt już nikogo nie zmusza, soboty masz pracujące na umowę zlecenie extra płatne średnio coś powyżej 30 zł na godzinę. O jakie dokładnie udogodnienia chodzi. Socjal jest 15% rabatu w dagrasso Opieka zdrowotna ( luksmed} jest Kart multi sport
Soboty do końca roku!

11.03.2019 09:23

Chciałbym tylko nadmienić na tym forum, że te uwłaczające uwagi na temat Pań sprzątających (czytaj. Marconi) są poniżej mojej godności jako człowieka. Kierujcie zażalenia do ich szefów, a nie w nie same, zachowujecie się jak nowa jednostka w grze Heroes III, a mianowicie Hejtujący Troglogdyci. Osoby sprzątające to też są ludzie i stanowią Rodzinę Mando.
imalaS

01.03.2019 19:38

Wszystko pięknie i ładnie ale SALAMI w kanapkach mówię stanowcze NIE!
Pchlarz

02.03.2019 04:08

A wegetariańskie sporadycznie ale jest
Oh

07.03.2019 14:36

A ja tam lubię akurat salami. To teraz przez ciebie już nie ma kanapek z salami. Wiesz co dzięki
Totally addicted to Mando

05.03.2019 11:14

Chcę wyrazić moje podziękowania za otrzymanie zielonego światła dla koncernu PSA. Będzie to na pewno dobra inwestycja w przyszłość. Daliście radę Panie i Panowie! HAIL MANDO! A tak w ogóle cieszmy się z takich chwil. Są jak chwile ulotne. Jak wczorajsze łzy. Jak krew przelana w kielichu życia. Afirmacja własnej osoby oraz Asertywność i empatia. Panie i Panowie, Mando na piedestały!
Łał

03.03.2019 05:06

Proponuję dziś alkomat na rano po sobocie.
ZONK

04.03.2019 16:02

Mogłeś się sam zgłosić na ochotnika (usunięte przez administratora) ale pewnie z wiadomych przyczyn tego nie zrobiłeś :D

02.03.2019 08:26

Kacper

03.03.2019 01:21

To powodzenia☺
Pani Kapusniak

18.02.2019 20:43

"Piekna" ceremonia awansow, szczegolnie dla pracownikow co pracuja ok 1 rok lub krocej... niektorzy pracownicy musza ciezko pracowac na taki awans, a niektorzy dostaja awanse z czarodziejskiego kapelusza...
Palladyn

28.02.2019 23:31

Drogi dziale HR. Może jakieś ankiety ? Czy lepiej żeby ludzie byli szczuci, jak kiedyś na S/ABS. Przez jednego lidera ? Jest już pare osób które z racji swojego zachowania, nie powinny pełnić żadnej funkcji. To się tyczy każdego działu. Czemu nikt nie sprawdza kompetencji ludzi którzy dostają awans ? Podobno w Mando jest dobra atmosfera. Z relacji pracowników wynika coś zupełnie innego. Ludzie ze sobą rozmawiają, po pracy w autobusie itp. Raczej nikogo nie zachęca, gdy ktoś mówi co się tutaj dzieje.
Tak to ju jest

01.03.2019 16:38

Co zrobić awanse dostają ci co gadają na innych im więcej ludzi podpierdzielisz dobszifta albo mistrza tym większa szansa na awans szkoda że nie liczy się dobrą prqca tylko bycie konfitura proste
Weronika

28.02.2019 15:39

Jakie to szczęście że już nie pracuję w Mando.Ten zakład to była dla mnie porażka,zarobki po kilku latach pracy takie gdzie obecnie dają więcej na dzień dobry.A jakie obiecanki jak to będzie pięknie.Szkoda czasu.
Aa

28.02.2019 10:06

Kuźwa może hr łaskawie coś zrobi z nową firmą sprzątającą? W biurach śmieci wynoszą raz w tygodniu, ani razu od kąd tu są nie zamiatali ani nie myli w biurach na parterze podłogi, w toaletach na parterze w biurowcu od 3 dni nie ma ani mydła ani papieru toaletowego.!!!!!!!!
Mydło

26.02.2019 17:09

(usunięte przez administratora)nie ma jak rak umyć. W toaletach nie ma mydła ? Już drugi dzień z rzędu.
Kultularny

27.02.2019 13:10

Szanowny Panie Mydło. Czy nie wydaje się Panu, że to jest trochę brak szacunku pisać do Managera HR o braku papieru w toalecie? Tego typu problemy powinny być zgłaszane do działu administracji.
Czytamy

27.02.2019 22:40

Szanowny Panie Kulturalny. Czytamy uważnie, ja nie widzę aby Pan Mydło pisał cos o papierze.
Cola za 0.99zł

25.02.2019 15:23

Chciałem podziękować Czarnej Mambie za miły spędzony czas w sobotę na produkcji. Oby więcej takich osób pozytywnie zakręconych.
pop

22.02.2019 10:23

Bar Mleczny "Dworzysko" A miało być tak pięknie.
pop

23.02.2019 22:09

Moja wypowiedź ma znaczenie ironiczne. Miało być tak pięknie wg HRu. Każdy wiedział, że "pięknie" szybko się skończy. A zresztą co Ci będę tłumaczył.
doktór reumatyzm

25.02.2019 13:01

Specialnosc zakładu: polskie futti di mare z ryżem i sosem bolognes- tzn paprykaż szczeciński..
ciekawski

20.02.2019 19:27

Witam, czy jest możliwość żeby zrezygnować z dofinansowania na obiady i tą kwotę wliczyć do podstawy albo uznać ją za jakikolwiek inny bonus? Jest trochę osób, które nie wykorzystują karty w pełni albo w ogóle bo przygotowują sobie posiłki samodzielnie a dofinansowanie przepada. Obecna firma, jak każda poprzednia już przestała się starać i posiłki pozostawiają wiele do życzenia: mixy z kilku dni, niedogotowany ryż, fantastyczne tortille z szynką z kanapek śniadaniowych... Nawet jeśli ktoś nie wykupuje obiadów niekoniecznie ma ochotę wydawać pieniądze na dość drogie przetwory. Można rozważyć wprowadzenie takiej zmiany czy nie ma szans?
Ktoś

22.02.2019 20:43

Gdyby tak było jak chcesz. To dużo osób by np zrezygnowało z jedzenia. Kuchnia przestała by zarabiać i stała by się zbędna. W tedy ci którzy jedzą posiłki stracili by taka możliwość. Przeszkadza ci nie jedz. Pisząc takie lamenty doprowadzicie ze kuchni wgl nie będzie ani żadnego dodatku. W tedy Janusze będą szczęśliwe ?
No mobing

23.02.2019 04:44

Czadowo, kuchnia do bani a kobieta za kasą to jakas kpina, zakaz dotykania bułek a sama tą samą rekawiczką łapie za pieniądze i za chwile podaje ci słodką bułkę hahahaha stara na kuchni to juz nawet nie ma hamulca by nie krzyczec na kobiety podczas podawania obiadu ze za duzo nakladaja zenada
Kalkulator

20.02.2019 08:41

Jeśli zmienia się stawka zasadnicza to nadgodziny też powinny zostać wyrównane.. Invenio nie.. ponieważ jest jest to osobna umowa z osobna stawka która nie uległa zmianie. Ja bynajmniej tak to rozumie.
Ktoś

21.02.2019 17:24

Stawka invenio jest zależna od stawki jaka masz w mando. Ale pomysł ile liczenia i przeliczania by było. Żeby każdy dostał po pare groszy. Dla tego będzie wyrównanie do stawki.
Edek

19.02.2019 22:30

Mam zasadnicze pytanie. Czy wyrównanie za styczeń uwzględnia nadgodziny ze stycznia, normalne i invenio? Pytam bo chce wiedzieć jak to będzie rozwiązane. To
Srutututu

20.02.2019 18:48

A kiedy dostaniemy bonus? Bo chyba pracownicy, którzy tu pracują nawet powyżej 3 lat powinni go dostać że zostali w firmie. Co znowu wybrańcy! Wiecznie wszystko robione po cichu!
Bajobongo

21.02.2019 11:03

O co chodzi z tym bonusem bo chyba nie jestem w temacie?

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.