HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Aaa

24.12.2021 23:31

Po takich "podwyżkach" nie dziwcie się że zaraz sporo ludzi rzuci papierami.. A i kolejne nieroby awans dostały.. Nauczcie się w końcu doceniać tych pracowników którzy na to faktycznie zasługują bo tylko demotywujecie tych niedocenionych a potem płacz że ludzi brak a Mando nawet nie stara się by pracownika zatrzymać..
    '''''

12.03.2022 21:15

Sam /sama sobie odpowiedziałaś . Nie mówimy i się nie skarżymy bo się boimy? Czego ? Czekacie na osła ofiarnego? Z jednej osoby już zrobiliście...
    nik

17.03.2022 14:40

dobrze że się uczył,nie chciał ciężko pracować,tylko w kompie siedzieć...To jego sprawa,ale za pracę trzeba płacić nie za siedzenie...
    Polak

09.03.2022 12:57

Drogi HR. Czy w drodze zbilżania kultur nie można by na stołowce pracowniczej serwować raz w miesiacu kuchni koreanskiej? Kazdy koranski pracownik ma możliwość skorzystania z "polskiej" stolowki kiedy chce, natomiast w druga strone to jest niemozliwe. Mysle ze to dobry pomysl .. no chyba ze koszt przygotowania koranskiego posilku jest wielokrotnie wiekszy niz polskiego i przy kasie trzeba by bylo zwyklemu pracownikowi wyczyscic pół karty na obiady .
    VC

09.03.2022 23:18

Myślę że nie było by wielu chętnych, a po dwa kucharki na stołówce mogły by nie sprostać temu zadaniu, po trzy jak sam wspominałeś produkty były by droższe i trudniej dostępne.
    Stołówka

11.03.2022 00:53

Może lepiej nie. Jedzenie na stołówce kilka dni w miesiącu jest znośne a reszta to porażka. W środę była tragedia na 2 zmianie. Mamy tylko 20 minut przerwy i specjalnie przychodzimy w odstępach 5 minut żeby tury się nie nakładały na siebie a i tak czekaliśmy prawie 15 minut na jedzenie. Nawet mięsa żadnego nie było. Nikt nad tym nie panuje. Potem wszystkie panie nakładały jedzenie i kolejna kolejka do kasy. Jedzenie jest coraz gorsze.

28.02.2022 23:24

Eee

03.03.2022 20:55

W biurze jakości jest chłop co ostatnio Orlen sam pozwał. Może pomoże
    Tomaszek

04.03.2022 16:06

Ja mam nadzieje że firma sama się tym zajmie. Chyba że jest przyzwolenie na tego typu zachowanie. Chociaż pomimo że mam twardą skórę, zabolało, ale piszący nie pomyślał o kimś kto ma słabą psychikę i jakie maga być konsekwencje takich wpisów.
    Freedom

28.02.2022 13:27

Nie będę się rozpisywał o klimacie pracy , a jest on beznadziejny i nerwowy, można się nabawić nerwicy i chorób z tym związane. Oceny pracownicze i regulacje to kolesiostwo i widzimisię „przełożonego”. Jestem szczęśliwcem że się wreszcie zmobilizowałem do odejścia z tej firmy. Wolność / Freedom
    Pierdoły

28.02.2022 15:48

Skoro cię nie ma to nie mąć i nie opowiadaj niestworzonych historii. Skoro odchodzisz zrób to z godnością.
    Freedom

28.02.2022 22:51

Wydedukowałem że nie jest to wpis pracownika produkcji. Godność!! No i właśnie z szacunku do siebie i innych zdecydowałem się na ten wpis. Nie chce opisywać historii moich czy innych osób. Wypowiedziałem się najłagodniej jak to się da i nie drąż tematu. Przyjmij krytykę. Pozdrawiam pracowników BRAKE CALIPER
    Pomoc

27.02.2022 15:10

Witam Iwona mam pytanie czy możecie udostępnić kawałek miejsca np. na stołówce aby pracownicy, którzy chcą i mogą będą przekazywać rzeczy pierwszej potrzeby, dla ludzi z Ukrainy? Co kto ma i może się tym podzielić. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
    Witek

11.02.2022 16:57

Niech będzie pochwalony. W związku z urodzinami dziecka wróciłem z Niemiec i szukam pracy, dlatego sprawdzam opinie pracowników. Zakładam, że dowiem się więcej o firmach z Wałbrzycha. Mam prośbę, opiszcie jaka jest atmosfera w firmie Mando Corporation Poland Sp. z o.o.? Czy dobrze się Wam tam pracuje? Czy jest jadłodajnia z obiadami dofinansowanymi przez pracodawcę? Nie mam dzieci więc nie gotuje w domu. Witek

14.02.2022 12:02

Z tą super atmosferą trochę popłynełąś...
    Pawel

18.02.2022 14:05

Zdecyduj się masz dzieci czy ich nie masz?

18.12.2021 18:30

Czy pracując w firmie Mando Corporation Poland Sp. z o.o. można dostać awans w pierwszych 3 miesiącach?
    Żale żale

11.02.2022 14:52

Ja ci powiem czemu Bo ci, którzy dostali awans są pracowici!!! Tylko tacy ludzie dostają awanse! I na nic twoje żale. Wykarz się i nie chowaj się za monitorem Tu każdy może obsmarować drugiego! W większości ludzie z Ukrainy są bardziej pracowici i bardzo się starają. Skoro dostali awans to na niego ZASŁUGIWALI!!!
    Aluś

17.02.2022 20:07

Proszę Cię, wykazałem się w 100% dając im wypowiedzenie. Kilka lat życia zmarnowanych w kołchozie. Jak by naprawdę potrafili docenić pracownika to uwierz mi że dużo więcej osób zasługiwało na awans. Boom. Ktoś się starał kilka lat o DL, a przyszedł taki jegomość i cyk awans po kilku miesiącach

26.01.2022 12:42

Upraszcza się aby BHP nie dopuszczało do pracy osób których domownicy posiadają pozytywny test covid. Powinni także odbyć kwarantannę aby nie roznosić wirusa!! A potem płacz że tyle osób chorych..
    G

30.01.2022 11:21

Ciężkie czasy ale na nowe auta firmę stać... Jak widać źle nie jest.

09.02.2022 21:42

Przecież BHP nie może sobie od tak ustalać swoich zasad nie mają takiego prawa chyba że pisiory sobie takie prawo ustalą
    Ile będzie

09.02.2022 16:35

Jutro przelewami dowiemy się w jaką stronę zadziała Polski Lad :/
    Nocki

31.01.2022 11:59

Jak tak dalej będą sie rządzić naszym urlopem to zaraz nie będziemy mieli go w ogóle. Co się dzieje z tymi planami dalej?
    Amory

06.02.2022 19:25

Nie musisz brać ,inne działy potrzebują wsparcia. Jak się kufra ruszyć nie chce to Twój problem
    No

09.02.2022 00:16

Ty jakbyś był managerem nie chciałbyś auta itp? Proste ze byś chciał i wtedy byłby płacz jak byś nie dostał.
    Polski Ład

05.01.2022 13:52

Czy możemy prosić dział HR o zebranie w sprawie Polskiego Ładu? Nic nie rozumiemy z tych pism i nie wiemy tak naprawdę o co w tym chodzi. Przełożeni nie są w stanie nam wytłumaczyć i każdy mówi coś innego. Ja podpisałem i zostałem wyśmiany przez tych co nie podpisali, bo ponoć starce 400 zł miesięcznie. Prosimy o ustosunkowanie się do tego.

28.01.2022 10:14

HR nie jest od udzielania tego typu informacji od tego są biura podatkowe, których jest sporo w Wałbrzychu, każdy może się tam udać. Dodatkowo jest coś takiego jak wyszukiwarka, wujek Google w tym temacie wie wszystko.

08.02.2022 19:08

Kiedy będą pity?
    XYZ

05.02.2022 11:33

Mam pytanie pewnie jak wiele osób tylko boja sie wypowiedzieć bojąc sie o swoja prace, Czy hr i bhp mogli by przeprowadzic testy na covid tak jak w tamtym roku wiele osob z goraczka lub z kaszlem itd.z którymi współpracujemy a niekiedy nawet chodza chorzy do pracy ponieważ boja sie o wysokość premii a taka osoba chodzi do pracy a za pare dni dowiadujemy sie ze miał covid lub przebywa na kwarantannie.
    Bhp

04.02.2022 00:02

Wielka prośba proszę o sprawdzenie jak wygladaja toalety damskie chodzi o mycie w szatni brudne podłogi umywalki tak brudne ze strach dotknac jakieś płyny dezynfekujące dac w łazienkach można zapach aby było widać i czuć ze jest sprzątane bo nie fajnie to wyglada
    Konrad

16.12.2021 20:47

Zmarnowałem dwa lata życia w tym zakładzie pracy. W tym miejscu nie ma kompletnie szacunku dla drugiego człowieka. Przełożeni, dział HR traktują pracowników jak najgorszy odpad. Jest beznadziejny kontakt przełożonych z pracownikami. Najważniejszy jest plan, stale podnoszony, nie liczy się człowiek, jego możliwości, a jedynie to, żeby jak najbardziej pracownika wyeksploatować i jak najwięcej wyprodukować. W razie nie zrobienia planu często nie z naszego powodu, pretensje, straszenie rozmową z przełożonym. Liderzy nie rzadko potrafili swoją flustrację wylać (po prostu krzycząc) na zwykłego Bogu ducha winnego pracownika, mimo iż niski wynik był spowodowany awariami maszyn. Praca jest ciężka fizycznie, niewdzięczna, w trudnych warunkach (w lato bardzo trudnych), skrajnie monotonna w stu procentach fizyczna za minimalną krajową na umowie która z łaską podnoszą co roku i powiedzą Ci że przecież dostałeś podwyżkę, wracaj do pracy. Za poświęcone zdrowie, którego się nie odzyska pieniądze są po prostu śmieszne. Ludzie są podli ,zawistni. Jak się zna kogoś na kierowniczym stanowisku to są awanse, lżejsza praca, a jak jesteś zwykłym szarym pracownikiem bez znajomości to będziesz na tej lince pracował aż padniesz albo się zwolnisz. Praca indywidualna nie jest w żaden sposób wynagradzana, liczy się tylko grupowy wynik danej linki. Zakład nie daje możliwości rozwoju, człowiek ma pracować jak (usunięte przez administratora) od dzwonka do dzwonka żeby tylko plan był zrobiony. Możliwości pójścia wyżej są znikome i dla wybranych. Częste zabieranie premii, nie ma praktycznie szans się dowiedzieć za co konkretnie. Jeżeli jesteś osobą, która oczekuje chociaż szacunku za wykonywaną pracę, dla swojej osoby, to Ciebie nikt tam nie uszanuje i omijaj ten zakład szerokim łukiem. Odradzam pracę tam absolutnie każdemu, są dużo lepsze bardziej przyjazne zakłady pracy z dużo większymi możliwościami rozwoju. Pozdrawiam jako były pracownik.
    ''''' odpad społeczny

23.12.2021 23:19

Pytając o akcje ,,jakie robiłeś" chcesz nas operatorów bardziej upokorzyć? W zakładzie naszym, nikt nie zwalnia się bez przyczyny . Sugerujesz aby pójść do HR ? Niby po co ? Po to aby zrobili z Ciebie (usunięte przez administratora)
    Jan

24.12.2021 14:12

No jak nie pojdziesz to się nie dowiesz, lepsze to od zmiany pracy.
    Zimno

22.12.2021 07:12

Nocna zmiana prosi o włączenie ogrzewania. Jeżeli jest włączone to prosimy grzać bardziej. 13 stopni to zdecydowanie za mało. Chorujemy!
    Gen. Zima

22.12.2021 12:01

Potwierdzam na hali jest zimno jak... w kostnicy a na dodatek jak otworzą bramę załadunkową to pizga jeszcze gorzej, a potem się ci z góry dziwią że nie ma ludzi do pracy bo połowa jest na chorobowym lub co gorsza przychodzą chorzy do pracy i zarażają innych.
    Nocna zmiana

18.12.2021 20:39

Wielkie uznanie i podziękowania dla Pani Dyrektor Iwony . Bardzo miło ,że była Pani na wigilię w środku nocy . :)
    Dziękuję

19.12.2021 20:51

Dziękuję Iwona, było bardzo miło. To co mówiłaś było bardzo ludzkie i takie poprostu życzliwe.
    To ja

20.12.2021 17:25

Iwona, Ja i nasz zespół chociaż najmniejszy w naszym zakładzie również bardzo dziękujemy za twoją obecność i wyśmienitą Wigilię.
    Ccc

15.12.2021 14:38

Jak to jest w końcu z wolnym przed świetami ? Wcześniej nie było pracy , wysyłali ludzi na przymusowe urlopy co piątek czasami nawet i czwartek a teraz do samych świat mamy robić bo są plany , bo jest praca ? Nocna zmiana nie jest szczególnie zadowolona jak i pewnie cała reszta. Urlopu nie bo ludzi nie ma . Ludzi zawsze brakuje i zawsze są jakieś luki tego się nie uniknie ale żeby robić wszystkim pod górkę bo chcieli by wziąć przed świetami wolne to nie.

15.12.2021 16:15

Najgorsza jest niewiedza to już priorytet tego zakładu. Wszystko potajemnie po cichu!! Do końca brak informacji na temat ocen, podwyżek info do kiedy pracujemy. Totalny nieład. Mando nie jest to fajne
    Ccc

15.12.2021 16:39

Ludzie siedzą bo na rynku nie jest za ciekawie i nie ma co się pchać w coś nie pewnego ale po nowym roku jak tak dalej pójdzie ludzie zaczna uciekać i nowi tez nie będą chcieli przychodzić. Jeszcze proszą żeby ludzi polecać ? Ale do czego ? Wszędzie indziej dostanie więcej niż tutaj w dodatku za takie chore podejście do pracownika.
    Abc

09.12.2021 21:50

Mam małe pytanie...Dlaczego pomimo zapewnień, że kwarantanna i L4 na (usunięte przez administratora) nie będą brane pod uwagę przy ocenach dzieje się inaczej...Jak się okazuje te dwa czynniki obniżają nam oceny.
    Hehe

14.12.2021 06:54

Hahahaha daj już spokój no nie ośmieszaj się. Pozatym lider a zastępca to różnica. Jedna z najlepszych decyzji.
    Nikola

14.12.2021 13:58

Dokładnie zgadzam się a teraz pokuta hahah
    Pracownicy

02.12.2021 16:29

Podziękowania dla działu HR i nowych przedstawicieli pracowniczych za wysokie progi bonów na święta! Na pewno dzięki wam Święta będą radosne. Jeszcze raz dziękujemy.
    spidix

03.12.2021 13:10

dziekujemy firmie za wysokie premie swiąteczne
    ???

04.12.2021 00:38

Zobaczymy jeszcze co z ocenami i podwyżkami
    Ciężki rok (

30.11.2021 21:43

Fajnie by było abyś my wszyscy dostali bony sodexo jak 2 lata temu. Nawet jakąś stówkę do biedry czy Auchan.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

XxX

30.11.2021 17:15

Wiadomo coś na temat bonów świątecznych ? Czy nadal nikt nic nie wie albo po prostu nie chcą powiedzieć
    Mojo Jojo

18.11.2021 18:40

Pytanko. Kiedy nastąpi zmiana menadżera na caliperach? Ten człowiek albo się wypalił albo sfiksował a za nim kolejny podwładny.Supervisor od poniedziałku do piątku po 9 godzin dziennie bo trzeba łapać nadgodzinki ...zamiast chodzić i dowiadywać się czy będą podwyżki..oceny..od kiedy będzie postój..czy rozmawiać z ludźmi i trochę łagodzić niepokoje na dziale to zajmuje się porządkami i wyklejaniem linii. Paranoja. Większego (usunięte przez administratora) nie było odkąd istnieje ta fabryka. Ludzie się zwalniają i spieprz...ją w mgnieniu oka ..a riposta menadżera to trudno (usunięte przez administratora) Myślę że ktoś powinien się głęboko nad tym zastanowić bo jeśli takie podejście jest tutaj rutyną to tylko liczyć dni do zamknięcia tego (usunięte przez administratora)
    CAFA10

24.11.2021 11:51

Zastanawiam się, dlaczego Ty tu jeszcze jesteś skoro jest Ci tak źle.
    Oesu

24.11.2021 13:47

Chyba ten z Indii. Dawno go nie widziałem.
    MAGDA

15.10.2021 17:42

Niech zakład określi się wcześniej w związku z postojowym w grudniu ponoć a nie tak jak dziś z dnia na dzień ,że za tydzień idą głównie 2 zmiany na hali. Bo mamy rodziny , kredyty, życie i chcemy się wcześniej jakoś zabezpieczyc na grudzień znaleźć coś dorywczego, bo śmieszna pensja która (usunięte przez administratora)i zakład proponuje 100% postojowego bez premii dojazdów to marne grosze, już są marne bez weekendów.
    Produjcja

10.11.2021 21:20

A gdzie

22.11.2021 19:35

Jak ktoś chce pracować będzie pracował. Ja pracuje 2 rok i jeszcze tu zostanę. Awans po 6 miesiącach. Kasa jeszcze, raz taka jak tu..... Przemiał jest ale pracowników z Ukrainy.
    Mmmnnbbb

18.11.2021 18:22

Jak już wymusiliście na nas aby fiszki były nam wysyłane na email zamiast przekazywane do ręki, to je na na tego maila wysyłajcie. To przegięcie, że praktycznie co miesiąc muszę się upominać aby ją dostać! Totalny (usunięte przez administratora) tam macie....
    Renwo

15.11.2021 01:13

Praca w Mando jest ciężka za minimalną płacę, nowi przychodzą i robią dużo NG. Później musimy gonić no szkola się na linii podczas planu który musimy zrobić,sztyfty wymagają wykonów pomimo awarii.Po zrobieniu planu jest korekta i musimy robić ponad plan resztkami sił!! Jak to jest Iwona że liderzy nam każą robić więcej niż jest w planie ??
    Zainteresowany

13.11.2021 01:18

Pracuje w Mando już prawie 5 lat. Czy jest możliwość uzyskania finansowania lub dofinansowania kursu na prawo jazdy kat. C+E ? Oczywiście dla potrzeb zakładu? Z wiadomych przyczyn nie zapytam się bezpośrednio w pracy .

15.10.2021 16:38

Podwyżki podwyki ale tylko prądu i gazu i paliwa i jedzenia. Doceńcie w końcu pracowników w wieloletnim stażem +5lat pracy. Dajcie im jakieś tytuły starszy operator, senior wyrozijcie ich przy ocenach podwyżkami także. Bo lada chwila nowi maloumiacy będzie szkolił nowego nic nie umiejącego. Docencie starych dobrych poczciwych wiernych pracowników póki są!!
    Pracuje od 5 lat

16.10.2021 23:06

Prawda !
    Dobry

11.11.2021 00:31

Poważnie ? Bez wiedzy i umiejętności jak mamy co niektórych ? Faktycznie masz rację ,,trzeba zapracować" albo wypłakać .

12.10.2021 14:25

Czy w końcu ktoś powie w prost czy będzie postojowe czy nie bo niektórzy gadają ze tak ze ludzie umowy nie dostaną przedłużonej ze znowu pracy nie będzie to jak to w końcu jest Iwona ?
    Paweł

26.10.2021 17:28

Ja bym proponował żeby zwolnić ludzi co siedzą na l4 bo inni mogliby za nich uczciwiwie pracować
    Zazdrość

11.11.2021 00:29

Niby czego? Znajomości ? Nie bądź żenujący ! Za takie znajomości resztą dobrych pracowników dostaje po (usunięte przez administratora) Nieroby nie ogarniające podstawy w zakładzie .
    ...

03.11.2021 16:20

A co z 12-tym listopada? Nikt nic nie wie ludzie by sobie chcieli jakiś długi weekend zaplanować a tu jak zwykle na ostatnią chwilę powiedzą.
    Masakra

07.11.2021 14:29

Jacy wy jesteście wszyscy mądrzy. Widzisz jak cie nie stać na weekend gdzie kolwiek to ci nie zależy na długim weekendzie. Będziesz siedział na (usunięte przez administratora) w domu jeden z drugim i oglądał telenowele albo tak jak napisałeś pod monopolowym skoro nie masz rodziny zeby spędzić z nimi czas. Ludzie normalni chcieli by spędzić ten czas z rodziną i zaplanować sobie co kolwiek. Pozdrawiam
    '''''

11.11.2021 00:18

Z własnego doświadczenia wiesz?
    Amareno

30.10.2021 10:32

Czy istnieje możliwość aby firma uzyskała lisingi samochodów nowych dla pracowników na preferencyjnych warunkach? W Toyocie duża liczba osób wzięła auta w leasing, można przecież coś takiego zorganizować w naszej firmie np. Hyundai, Kia, może Volkswagen. Myślę, że pytanie nie jest śmieszne, a samochody wzięłyby osoby, które chcą.
    Gg

02.11.2021 07:47

A kiedy ocena roczna i informacja o bonach na święta
    Wynajem

02.11.2021 20:27

Zgłoś się do Administracji, wczesniej była przygotowana specjalna oferta dla pracowników na wynajem długoterminowy, chociaż oferta nie była szczególnie atrakcyjna.
    Nowy

31.10.2021 20:38

Jak tam w mandolinie leci ?
    Hhhhh

01.11.2021 20:23

Wolne ha ha
    Mask

04.09.2021 16:30

Jak to w końcu jest z tymi maseczkami ..bo mam wrażenia , że niektórzy maja jakieś specjalne traktowanie co do nich. Wiecznie jest zwracana uwaga i ciagle upomnienia o noszenie maseczek , w innym wypadku kara finansowa tylko dlaczego cały czas uwaga jest zwracana do operatorów produkcji a do innych osób pracujących na zakładzie nie ? Dosyć często można spotkać pracowników biurowych , inżynierów czy kogoś innego kto jest bez maseczki czy ich nie obowiązuje ich noszenie ? Da się odczuć , że co niektórzy maja specjalne traktowanie a od pracownikow produkcji tylko czekaj żeby zabrać co nieco z premii…nie mówiąc o innych rzeczach jak kary za nie schodzenie z dzwonkiem z lini. Śmiech na sali.
    jon

27.10.2021 10:04

Maseczki są powodem do innych chorób,czy ktoś tego nie rozumie..Chodzimy koło siebie,rozmawiamy,czy ktoś zachorował,czy jest w firmie epidemia....będzie jak będziemy się dusić w tych maskach...
    Oesu

27.10.2021 14:49

Maseczki są powodem chorób? Jakich niby? Nic głupszego dawno nie słyszałem :D Majtek też nie nosisz, bo są powodem różnych chorób? ???? A skąd wiesz, że nikt w Mando nie choruje? Każdy ma dość covida i nikt nie zgłasza jak ma temperature.
    Zniesmaczony

21.09.2021 21:27

NSK ..Faurencia.. Toyota i inne fabryki jakoś nie mają problemu płacić postojowego.. Mando wysyła listy pracowników którzy mają iść na przymusowy urlop bo mają ..bo sobie go zwyczajnie zachowali. Pamiętajmy też że mamy bieżący urlop którego nie musimy wykorzystać. W tamtych fabrykach jest wybór albo postój albo urlop każdy pracownik ma wybór co chce. Słabi jesteście w organizacji pracy.. zacznijcie robić planistom i innym szkolenia w tym zakresie bo słowo dramat jest tutaj słowem dość delikatnym.
    Rottenf.

22.09.2021 23:56

To co się w tym (usunięte przez administratora) dzieje to już przekracza wszelkie granice, tak (usunięte przez administratora) bo normalny zakład pracy to to nie jest i nigdy nie będzie z mentalnością tych co siedzą na stołkach u góry. Bezprawne kontrole szafek bez wcześniejszego uprzedzenia, wysyłanie przymusowo na urlop, czepianie się za naklejki na szafkach i wzywanie na rozmowy. Jeszcze chwila a będą nam może do gaci zaglądać czy nie chowamy tam "rękawiczek" najlepiej to trzeba robić rząd i (usunięte przez administratora) stąd.
    jaś

27.10.2021 10:11

To wszystko z nudów,co mają robić prze 8 godzin,tyłek boli od siedzenia....
    Aaaa

25.09.2021 00:43

Nie dajcie sobie ściemy wcisnąć z urlopami. Pracodawca nie może nakazać wam aby brać urlop pod jego dyktando. Nawet w tarczy 4.0. Przepisy dopuszczają tylko 2 wyjątki: urlop zaległy lub urlop w trakcie wypowiedzenia. Może was jedynie poprosić ale nie nakazać. A to czy się zgodzicie to już wasza sprawa. W firmie jest sporo pracy. W biurach można np pomoc skanować lub porządkować papiery, na logistyce pomoc ogarniać magazyn, czyścić linie, pomoc coś przenosić, reorganizować itp.. Bez przesady. To w obowiązku pracodawcy jest to by zapewnić pracę zgodnie z umową a nie wysyłanie was na wasz wtedy gdy go nie potrzebujecie. A potem z ręką w nocniku bo ludzie urlopów nie mają bo wybierali jak kazali..
    Paweł lg chem

26.09.2021 00:19

Dokładnie czy inżynier, lider czy też zwykły operator odchodzimy do lepszych firm i za dużo lepsze pieniądze
    pol

27.10.2021 10:07

To wolicie urlopy bezpłatne....
    xyz

25.10.2021 17:36

Chciałbym wyrazić swoją opinie na temat zakładu w którym przepracowałem cały rok. Mando zwalnia swoich pracowników z powodu ilości chorobowego, które jest spowodowane covidem. Nie obchodzi ich to że pracownik nie ma wpływu na kwarantanne. Jeżeli chodzi o dział jakim jest magazyn jest jedna zmiana na której shift lider nie nadaje się na to stanowisko. Nie potrafi się wstawić za pracownika, bo boi się tych co są nad nim.Bardzo często po prostu kłamie, mówiąc rzeczy które wogóle nie miały miejsca, podając że tak powiedział Mistrz Magazynu a później się okazuje, że nie miał o niczym pojęcia, bo to nie była prawda. Wymaga od pracowników więcej niż jest za to płacone i tylko on spośród trzech zmian tak robi, ale powodem też jest to że są tacy ludzie którzy są zwykłymi chłopami pańszczyźnianymi co robią więcej niż wskazuje norma i jeszcze jest dumny z tego mimo że i tak nic z tego nie ma a jedynie zabiera pracę następnym zmianą i oni mają problem wyrobić norme.Wolą zwolnić pracownika który poznał większość stanowisk a zatrudniają ludzi bez uprawnień na wózki i pozwalają jeszcze im jeździć bez nich. (Fakt Mando daje możliwość zrobienia uprawnień ale do tego czasu ludzie jeżdżą bez). Z takim podejściem do pracowników i taką płacą która jest po prostu śmieszna w porównaniu do innych magazynów, to życzę powodzenia w naborze ludzi do pracy na nowym zakładzie jakim jest Wamag :)
    Marcin Jagiełło

26.10.2021 18:08

Xyz - Jak najbardziej, masz prawo do wyrażenia swojej opinii, za co dziękuję, pomimo iż nie jest ona wyrażona w superlatywach - każda opinia, czy to pozytywna, czy też negatywna pomaga mi, oraz mojemu zespołowi, aby poprawiać niedoskonałości. Odnośnie powodów zakończenia współpracy - zostały one dość obszernie opisane podczas rozmowy z działem personalnym, i nie miałeś żadnych uwag co do przedstawianych faktów. - Myślę, że więcej słów w powyższej dyskusji jest po prostu zbędne, dlatego też kończąc - Dziękuję Tobie za roczną współpracę, i życzę powodzenia w dalszej karierze zawodowej. Pozdrawiam, Marcin Jagiełło
    Niebieskie wlosy

26.10.2021 19:56

Zleciało jak ostatni odcinek "Mody na sukces" :)
    Xxx

26.10.2021 00:50

(usunięte przez administratora) jak miales takie podejscie do pracy to sie nie dziw dzieciaku ze tak sie zakonczyla Twoja współpraca z Mando wiec nie zwalaj na wszystkich wine tylko zastanow sie nad swoim zachowaniem
    Gina

15.10.2021 15:22

Socjal mógłby być większy bo w porównaniu z innymi zakładami dostajemy śmieszne pieniądze a biorąc pod uwagę ceny to zbyt mało zwłaszcza na święta
    Socjal

15.10.2021 18:50

Zdajesz sobie sprawę z tego że firma może Ci w ogóle nic nie dawać. Socjal nie jest obowiązkiem pracodawcy
    Kirkorek

16.10.2021 21:34

ZFŚS jest bezpośrednio powiązany z Funduszem Płac. Innymi słowy i większy zakład i wyższe wynagrodzenie tym większy procent przekazany na na w/w. Czy U Nas nie ma co liczyć na wyższy socjal. Ale to nie prawda że mogą nic nie dać. Fundusz Socjalny jest ustawowo regulowany. Inna sprawa benefity. Obiadki, siłka, wending, doktorek, dojazdy. To jest kasa od pracodawcy - z zysku firmy.
    Drożyzna

15.10.2021 15:14

Mam pytanie czy w związku z zaistniałą sytuację w naszym kraju mówię tu o podwyżkach gazu i oczywiście spożywki paliwie itp czy możemy liczyć na godną podwyżkę żeby ludzie zostali i nie zwalniali się z pracy?
    Cahm2 cahm6

15.10.2021 00:01

Współczuję wam że musicie tam pracować i w ogóle w całej tej pseudo firmie. Ludzie czemu nie zajmijcie się swoim życiem, a nie cudzym szczególe tyczy się to osób z maszyningu ((usunięte przez administratora)a resztę da się nawet przeżyć
    Zniesmaczony

14.10.2021 14:56

1pierwsze podejście--Pewnego razu złożyłem aplikacje na pracownika w Mando.Było to jakieś 1,5 roku temu.Otrzymałem tel i umówiono Mnie na rozmowę kwalifikacyjną (przeszedłem 2 etapy)wymagane do zatrudnienia.Praca miała zacząć się od 15, natomiast rozmowę miałem na początku miesiąca.Jak można się łatwo domyślić przełożono Mi rozpoczęcie pracy na następny miesiąc więc zrezygnowałem. 2 podejście--niedawno złożyłem aplikacje ponownie ,zostałem zaproszony na rozmowę z Panią (usunięte przez administratora)po której nie wiedziałem czy przeszedłem do 2 etapu(a co najbardziej żałosne kazała Mi czekać 3 dni na tel z odpowiedzią i nie wiedziała wogóle kto przeprowadzał pierwsze podejście Moje do pracy w firmie,więc postanowiłem ponownie zrezygnować, zmarnowałem tylko czas na dojazdy itp, szkoda. Podsumowując niekompetencja pracowników HR razi w oczy!!! Apeluje do władz firmy z najwyższego szczebla o zmianę kierownictwa(na koreańskie lub jakiejkolwiek) gdyż przez nich ludzie są zniechęcani do podjęcia pracy w Mando. Zależało Mi na tej pracy bo firma gwarantuje umowę o pracę i wypłatę na czas. Mam nadzieję że Koreańczycy czytają tu opinie.
    Dyzio77

14.10.2021 16:56

Taki post powinien być umieszczony w sekcji rozmowy kwalifikacyjne a nie na ogólnym forum.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.