AL.CAPONE

• Brzozówka
  • Koszyce Małe
  • Skrzyszów
  • Radlna

3. Opinie o pracodawcach Tarnów
  5. Opinie o AL.CAPONE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Opinie o AL.CAPONE Tarnów

Nie przegap nowości o AL.CAPONE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!

Hetman z Iławy

27.05.2026 21:06

Jak ma się teraz stanowisko kasjera w sieci? Warto tutaj wracać po 5 latach?

wszystko ok?

10.07.2026 00:08

przecież na stare smieci sie nie wraca, desperat?

Hetman z Iławy

12.07.2026 16:11

Pytam bo może się sytuacja ustabilizowała :)

wszystko ok?

10.07.2026 00:06

jak sie pracuje w tej firmie? założyciel już nie jest w zarządzie? po opiniach dużo się zmieniło po 10 latach kiedy się tam pracowało. Pytam tylko z ciekawości gdyż wtedy było nawet znośnie ;)
    Twardostąpająca po ziemi

17.04.2025 10:08

Myślę, ze moja opinia przyda się dla wszystkich, którzy zastanawiają się nad pracą w Al Capone. Jeśli lubisz kontakt z klientem i pracę w sklepie to jest to praca dla Ciebie. Jeśli uważasz, ze trzeba dać od siebie coś a nie tylko brać to aplikuj. Niestety dużo osób chce zarobić kokosy a nie narobić się. Niestety tak to nie działa. Praca w sklepie należy do ciężkich bo są dostawy duże, jesteśmy na zmianach sami, obsługujemy klientów, dokładamy towar itd. Jeśli się nie boisz tego to wątpliwości nie powinno być żadnych. Atmosferę tworzą ludzie w miejscu pracy i to od nas samych zależy jak będzie się pracowało. Jeśli chodzi o pracodawcę to trzeba mówić i rozmawiać o swoich spostrzeżeniach/uwagach czy prośbach. Najłatwiej wylewać swoje żale w Internecie. Co do pensji- jeśli w zespole z wraz z kierownikiem są ambitne osoby to naprawdę można wypracować fajną premię za zrobiony plan i odebrać ciekawa wypłatę. Nic samo z nieba nie spada. Nikt za nic nierobienie nie płaci w dzisiejszych czasach :) Pozdrawiam wszystkich czytających :)
    TakaOna

27.04.2025 17:03

To Pani M. Już nie ma ? Odeszła z firmy? Na jakie niższe stanowisko awansowała ?
    Ktoś

11.03.2026 04:45

Niestety, jaka płaca taka praca. Ludzie, rzetelnie pracujący na sklepach latami, nie mogą liczyć na nic więcej, więc po co mają dawać coś z siebie? W tej firmie to tylko przyjść, odbębnić swoje i najlepiej szukać innej roboty w międzyczasie.
    Ktoś

26.02.2026 06:47

Postaram się napisać rzetelną opinię, jako ktoś, kto pracuje już kilka lat, pracował w różnych sklepach i w różnym systemie. Będzie mowa jedynie o sklepach własnych. Zaczniemy od minusów. 1. Co raz większe wymagania, więcej obowiązków, ostatnio też przyjmowanie śmierdzących puszek zwrotnych. 2. Co raz słabsze obroty na każdym sklepie, bo ceny mamy chore i ludzie idą kupować do konkurencji, przez co najwięcej dostają pracownicy najniższego szczebla, firmie spadają obroty i już zaczynają zwalniać "nadmiar" biurowych. 3. Nawet po 4-5 latach pracy, zapomnij o podwyżce. Zarobki to minimalna + 500-800 zł brutto premii, której normy co raz trudniej spełnić. 4. Firma chce mieć sommelierów, specjalistów od każdego alkoholu za pensję kasjera z pierwszego lepszego spożywczaka (patrz pkt 3). Śmieszna gimnastyka szkoleniowców, wypisujących maile, jakie to mamy nowe zadania na dany tydzień/miesiąc. 5. Stres, użeranie się z: - protekcjonalnymi klientami - pijanymi klientami - patologią i innymi ex-kryminalistami. W każdym sklepie istnieje takie ryzyko, ale stoisz sam na zmianie, do 22-24, raz wzywałem ochronę, która przyjechała po 15 minutach. Jak nie jesteś pewnym siebie chłopem, będziesz mieć załamania nerwowe i ogrom stresu. Pora na plusy. 1. Nie spotkałem się z brakiem szacunku, o którym piszą inni. Nieważne czy prezes, dyrektor, kierownicy, każdy był zawsze w porządku. 2. Dobra dodatkowa praca jeśli jesteś uczniem lub studentem, w niektórych sklepach potrzebni są pomocnicy na pare godzin w weekendy lub na zastępstwa. 3. Nie powinien być to plus, a norma ale zaliczę to do plusów. Przestrzeganie kodeksu pracy. 4. Praca 160-180h w miesiącu, w niektórych sklepach fajny grafik. Praca w niedziele i święta ale za to często dużo dni wolnego w miesiącu. 5. Ludzie piszący o ciężkiej pracy, chyba nigdy ciężko nie pracowali fizycznie. Nie licząc stresu, dostawy czy porządki na zapleczu to nic ponad normę, nawet na wysokoobrotowych sklepach. 6. Atmosfera w pracy zależy od reszty pracowników sklepu. Ja nigdy nie miałem z tym problemu. 7. Szkolenia produktowo-degustacyjne. Praca nienajgorsza jak na polskie warunki, nawet da się ją "lubić", zainteresować się alkoholami. Wypalenie przychodzi szybko, a "góra" skutecznie w tym pomaga. Brak podwyżek, co raz gorsze normy i wymagania, co raz więcej pracy za słabą pensję.
    PanTikTok

03.03.2026 20:03

Przydałoby się niektórych kierowników regionalnych zaciągnąć do roboty, bo niektórzy przyjeżdżają, pala papierosy, gadają o niczym i siedzą na messengerze.... Na to firma ma kasę ?
    PanTikTok

06.03.2026 14:27

Masz racje to jest dla mnie najbardziej niepojęte , nam nie można zamknąć sklepu i iść na przerwę na papierosa a kierowniczka regionalna może robić co chce taki to przykład z góry ?
    foxline

07.02.2026 22:36

Nie polecam pracy w tej firmie, warunki są bardzo ciężkie a w rekrutacji mówi się co innego niż wygląda potem w praktyce. Pracy jest za dużo ciągła presja i stres. Jak ktoś liczy na normalne godziny i spokojną pracę to lepiej szukać gdzieindziej

02.02.2026 04:07

Organizacja pracy pozostawia wiele do życzenia. Brak jasnych zasad, częste zmiany decyzji i niespójna komunikacja powodują chaos i frustrację wśród pracowników. Zakres obowiązków bywa niejasny i zmienny, a realne wsparcie ze strony przełożonych nie istnieje. Widoczna jest także duża rotacja, co dodatkowo wpływa na atmosferę i stabilność pracy.
    Garbaty anioł

31.12.2025 09:13

Ogólnie praca jest dobra. Szczerze mówiąc, nie do końca rozumiem ten bojkot i narzekania w komentarzach. Moim zdaniem wiele zależy od kierownika sklepu— to on ma największy wpływ na atmosferę w pracy i na to, jak pracowników postrzegają wyższe stanowiska. Pracuję w sklepie własnościowym i ogólnie mogę polecić. Zazwyczaj (nie zawsze )stoimy sami na zmianach, co akurat mi odpowiada,Oczywiście dużo zależy też od lokalizacji sklepu i od wyników, jakie wyrabiacie — od tego uzależniona jest m.in. częstotliwość dostaw. U nas bywało czasami tak, że dostawy były codziennie od poniedziałku do piątku
    #Sprzedawca
    Kiniaaa

16.03.2025 22:16

Jak się pracuje teraz w sklepie własnym sieci al capone? Rzeczywiście ktoś siedzi cały czas na kamerach i kontroluje? Nie ma się przerwy, nie wolno siedzieć i wyjść na papierosa? Może ktoś coś więcej powiedzieć? Obecnie pracuje w sklepie franczyzowym ale ma się zmienić w sklep własny i nie wiem jak do tego podejść. Chętnie wysłucham waszych opinii
    Kiniaaa

16.04.2025 20:37

Czyli widzę że praca w sieci jednak ma więcej minusów niż plusów, słabo.. Zupełnie nie tak jak obiecywali i zapewniali. Cóż wszystko wychodzi po czasie a ja coraz mocniej jestem zawiedziona tą pracą. Kiedyś to była przyjemność teraz tego nie widzę.
    Pa

17.04.2025 09:18

Wszystko zależy od tego jakie wyniki ma sklep na kontrolach - jeśli jest porządek, cenowki dorobione, towar dołożony,a klient dobrze zaopiekowany to raczej się nikt nie czepia. U nas w sklepie nie było jeszcze żadnych uwag na temat palenia. Z realizacją planu jesteśmy zwykle na 90% i więcej. Pewnie to też ma wpływ
    User684

17.12.2024 13:32

Praca sama w sobie nie była taka zła, bo wiele człowiek mógł się nauczyć o danym alkoholu, co jakiś czas były organizowane szkolenia (niestety obowiązkowe i bezpłatne), ale za to były one bardzo ciekawie prowadzone i wiele z nich człowiek wynosił. Z plusów i minusów jakich dostrzegłem to : + poszerzenie wiedzy w alkoholu + umowa na okres nie określony + premie od sprzedaży danego alkoholu + szkolenia mimo tego że były one bezpłatne + częste imprezy firmowe - brak poszanowania pracownika - duże dostawy jak na jedną osobę (5-7 palet) - wieczne niezadowolenie z pracy pracownika i wytykanie palcami pierdół - problem z wzięciem wolnego - dokładanie dodatkowych obowiązków - słabe warunki pracy (zimno, mały magazyn przez co było ciężko rozładować dostawę czy też dołożyć towar, mała przestrzeń na sklepie) - słabe szkolenie nowego pracownika - wyzywanie pracownika Podsumowanie czy poleciłbym pracę w alcapone? Tak jeśli trafi się na super szefostwo bo jednak dobra atmosfera w pracy to dla mnie priorytet.

07.11.2024 10:11

Jurek

08.11.2024 05:24

Centrala o niczym nie wie, ponieważ zawsze przed ,,niezapomnianą kontrolą" wszystko z sklepu znikało, lądowało na magazynie z kartką ,,produkty po terminie", a po opuszczeniu kogoś z kontrolujących wracało do normalnej sprzedaży
    Zatrudniony

08.11.2024 12:09

Co innego franczyza, co innego centrala. Franczyzobiorcy robią wiele kombinacji których nie ma na centrali. Znam kilka osób które pracowalo w sklepach franczyzowych w Rzeszowie, mało kto mówił pozytywnie o franczyzobiorcach. Polecam pracę bezpośrednio dla tarnowskiej centrali.
    pytanie

13.10.2024 02:36

to prawda, że pan Sławomir sprzedał całkiem firmę? Już nie jest powiązany jako właściciel firmy? Pan S nie jest właścicielem Al.Capone? Do czego to doszło...
    Pleśnianin

14.10.2024 18:43

Skąd takie info ? W KRS nadal jest
    Plesnianin

15.10.2024 08:06

Z kiedy to info ?
    Top Shelf

23.01.2023 20:18

Śmieszne warunki pracy, kary finansowe za najmniejsze niedociągnięcia czy zapalenie papierosa, Brak wypłacenia premii po zakończeniu współpracy, nie polecam
    michaś

15.07.2023 15:41

czyli nie można wyjść na papierosa na chwilę, nawet jeśli ktoś inny na zmianie zajmie się obsługą klienta? A jak ktoś pójdzie na przerwę zjeść śniadanie, lub do toalety, to też dostaje karę, nawet jak inny pracownik w tym czasie zajmuje się obsługą klientów?
    Ks

21.09.2024 09:18

Zwykle jest się samemu na zmianie.
    Zuzia

07.12.2023 11:41

cześć, szukają zastępcy kierownika, przynajmniej takie ogłoszenie widnieje na stronie, czy to w dalszym ciągu aktualne? Wymagają "nieszablonowej" obsługi klienta, ktoś może mi napisać, co to znaczy? :P Dają dostęp do platformy edukacyjnej, czy ta platforma umożliwia naukę języka angielskiego?
    Ks

21.09.2024 09:08

Nieszablonowa obsługa klienta to doradzanie mu odpowiednich produktów, które spełnią jego oczekiwania. Normalnie w sklepie tego nie masz. Platforma edukacyjna to jedynie edukacja odnośnie tego co masz polecać - w tym przypadku alkoholu. Jak na handel, praca nie jest zła. Wypłaty słabe, brak szacunku do pracownika, w zależności od danego sklepu dostawy mogą być dla niektórych ciężkie do przeżycia. W niektórych sklepach codzienne użeranie się z pijakami, ryzykowanie zdrowiem, bo codziennie miejscowa "elita" chce coś ukraść. W pewnych częściach miasta zdarzało się, że na pracownika czekało pod sklepem paru oprychów, bo nie sprzedał pijanemu koledze czy nie pozwolił na kradzież towaru. Patrol interwencyjny wzywałem raz, przyjechał 60 letni gość, +/-165 cm i 100 kg wagi, drugi jakiś bardziej sensowny.
    Nieznajomy

09.09.2024 20:07

Byłem w punkcie w Wołominie i musicie chyba wysłać swoje pracownice do podstawówki na matematykę bo pomylić się o 15zł bo ktoś płaci karta i może się uda...to trzeba mieć talent...Tragedia...
    "rodzina al.capone"

29.08.2024 23:53

tak się zachwalacie wpisem na waszej stronie: "Nie bez powodu mówimy o sobie: „Rodzina Al.Capone”. Zależy nam na tym, aby każdy z pracowników czuł się częścią zespołu i miał realny wpływ na kształtowanie Firmy jako miejsca pracy. To właśnie dzięki opiniom naszych pracowników możemy zmieniać się na lepsze!" Użycie słowa rodzina to raczej daleko idące (usunięte przez administratora), bo chyba rodzina powinna pomagać i się wspierać, a wy co stoicie na czele tej rodziny al capone wolicie bez żadnych rozmów czy chęci zwalniać czy degradować pracowników. Rodzina tak robi? Każdy rozumie, że kasa musi się zgadzać w przedsiębiorstwie bo po to jest prowadzony biznes, ale nazywanie siebie RODZINĄ to juz przesada kiedy nie traktuje się już tak pracowników.

AL.CAPONE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

05.03.2024 13:11

Szanowni Państwo,

jesteśmy otwarci na opinie zarówno obecnych, jak i byłych pracowników. Monitorujemy treści pojawiające się na portalu i jesteśmy chętni do merytorycznej dyskusji, czy wyciągnięcia wniosków z konstruktywnej krytyki.

Pamiętajcie, że swoboda wypowiedzi, nie oznacza wolności do celowego kłamstwa, obrażania drugiego człowieka, czy naruszania jego godności.

Podkreślamy, że godność, dobre imię i dobro osobiste każdej jednostki są chronione przez prawo.

Prawo zakazuje między innymi wypowiedzi, które mogą obrazić uczucia religijne, zawierające fałszywe oskarżenia, znieważające inne osoby lub grupy ludzi, a także treści obelżywe, kłamliwe, dyskredytujące czyjeś imię.

Komentarze zawierające treści niezgodne z prawem będą usuwane przez administratora, a osoby które będą łamać prawo zostaną pociągnięte do odpowiedzialności.
    Smieszne

31.07.2024 00:20

Ten wpis pokazuje tylko jak boli was to jak wypowiadają się pracownicy czy to byli czy obecni. Pracownicy z dłuższym stażem potwierdzają co się dzieje w tej firmie. Szkoda ze pan s. nie ma nic do powiedzenia w tej firmie i zapomnial o swoich pracownikach którzy tu pracują lub pracowali parę lat.
    Joasia

28.03.2024 17:31

Od kilku dobrych miesięcy zastanawiam się nad otworzeniem sklepu działającego pod marka. Możecie mi doradzić, co robić i czy informacje w ofercie są prawdziwe? Bo podobno obroty w sklepach w sieci blisko 2 krotnie wyższe niż średnia w branży, a wkład zwraca się już po 4 miesiącach.
    nikt wazny

29.03.2024 21:53

jak znasz dystrybutorów, to nie warto, a jak nie znasz tego rynku, to duze pole do dzialania

03.03.2024 00:49

eb2

06.03.2024 22:15

(usunięte przez administratora) grosze bo jest najniższa krajowa plus śmieszne premie na które coraz ciężej zapracować bo tylko kłody rzucają pod nogi aby tego nie osiągnąć
    Lock

04.03.2024 16:41

Kasa słaba większość nawet marketów daje więcej na start. Z jednej strony jest profesjonalnie z drugiej amatorsko - spory kontrast. Klientów raczej bym powiedział nie ma jakoś specjalnie wiele falami po parę osób albo pojedyncze sztuki co jakiś czas. Nie siedzi w luźnym momencie nie ma krzesla, samemu na zmianie to też przerwy jako takiej nie ma, jakas kanapka czy coś to na boku między klientami. Praca wiadomo niedziele / święta - wolne to ktoś na sklepie musi być więc trzeba się dogadać. Perspektywy rozwoju kariery raczej nie na co się doszukiwać. Ogólnie mam neutralną opinie jak wam pasują warunki, branża co za tym idzie klient to można rozważyć a ostatecznie dużo zależy jak zawsze do jakiego zespołu dołączysz i czy się razem zgracie. Jak rozważasz pracę na dłużej to raczej rekomendowanym miejsce gdzie jest ścieżka kariery, progresja wynagrodzenia czy po prostu większy zespół na zmianie łatwiej o grafik / przerwę.
    Kk

07.02.2024 20:09

Jeśli chcesz stać w miejscu , jeśli chcesz wysyłać maile na czas bo brak premii , jeśli chcesz być gorszy od „biurowych” , jeśli chcesz pracować w każde święta i niedziele - zapraszamy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w AL.CAPONE?

Kontakt - AL.CAPONE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

506 33-171 Tarnów

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

22.11.2023 17:29

Więcej takich kierowników regionalnych, jak Dawid K. Bez niego AlCapone upadnie, jak mówi
    Ll

04.12.2023 09:01

To prawda. Mało wie i dużo szczeka :) a potem biegnie do (usunięte przez administratora). Z podkulonym ogonem. I twierdzi że je mu z ręki ;)
    Ania

18.09.2023 10:15

Mam pytanie w jakich godzinach są zmiany po ile godzin dziennie pracuje jak z wolnym jakie zarobki
    Michal

03.05.2023 16:29

Mała sekta. Kierownicy i regionalni działają dla dobra firmy. Audyty są zaniżane żeby sprzedawcy nie dostali premii. Zarobki minimalne a obowiązków co miesiąc przybywa. Oczekują chodzenia do konkurencji i spisywania cen do monitoringu. Wysyłają screeny z kamer kiedy pracownik siedzi albo korzysta z telefonu i musi się z tego wytłumaczyć, dlaczego siedzi. Regionalna stwierdziła że się nudzimy bo mamy czas usiąść albo iść na papierosa. Firma niegodna zaufania, oszukują pracowników. Siedzenie po nocach i użeranie się z pijakami nie są warte tych groszy
    Jaja

21.06.2023 12:46

Tak również wokół sklepu. Okna, zamiatanie, zielsko, odśnieżanie. Na zmianie jest zawsze jedna osoba, a ceny w innych sklepach spisujesz w swoim wolnym czasie po pracy - i jesteś z tego oceniany
    ONA

27.06.2023 08:36

Tak jest niestety w wolnym czasie spisujesz te ceny. Głupie tłumaczenie to możesz to zrobić podczas zakupów przecież. Tylko co jeśli się nie robi zakupów akurat w tych sklepach.
    Kris

12.05.2023 23:58

Praca jest bardzo niebezpieczna, zatrudniają każdego kto się zgłosi, bez wiedzy i doświadczenia. Praca jest niebezpieczna, tylko jedna osoba na zmianie, w Rzeszowie pobili pracownika do nieprzytomności. Kierownicy z długim stażem zarabiają śmieszne pieniądze, ale boją się zmian i w tym tkwią, nowi mają dwa razy tyle podstawy i tak odchodzą, coś tu nie gra. Pani szkoląca, która nie ma pojęcia o szkoleniach robi co chce, wychodzi kiedy chce, ważne że kasa się zgadza. Eh szkoda że właściciele są tak naiwni
    Kris

12.06.2023 21:18

Zarobki to wielka tajemnica i dziwne progi premiowe. Doświadczeni kierownicy już pracują długo i zarabiają śmieszne pieniądze a nowi dostają więcej żeby zostali a i tak szybko odchodzą, czasem nawet podczas szkolenia. Najlepiej jakby kierownik spał w sklepie i pracował 24h.
    Xxx

24.05.2023 16:47

Ja pracuje w tej firmie 1,5 roku i czytając te komentarze to chyba jakaś abstrakcja , może w moim rejonie jest inaczej , ale ja nie mam żadnych problemów , nikt nie obniża kart kontroli żeby premii nie było bo premie mam od początku to teraz , wiec zamiast pisać głupoty weźcie się do pracy bo Myślicie chyba , że kasa wam się należy tylko za to , ze jesteście, jeśli ktoś chce tutaj pracować to śmiało polecam .a tym co tak marudzą polecam zmienić prace , przecież takich wspaniałych pracowników jak wy przyjmą wszędzie
    Maja

24.05.2023 11:10

Nikt wam tego nie powie na początku, ale w sklepach al capone w czasie pracy nie wolno wam siedzieć. Potem dostaniecie od zrzuty z kamer i macie się wytłumaczyć dlaczego w tym momencie siedzieliście
    Xxx

24.05.2023 21:38

Jeszcze nigdy nie dostałem takiego zapytania , jak więcej siedzisz a w sklepie (usunięte przez administratora) to pewnie współpracownicy się skarżyli , Że maja lesera w zespole i stad dostałaś takie pytania
    P.

25.05.2023 09:31

Niezależnie od tego w jakiej branży się działa wszyscy powinni być zespolem. Co to za chore podejście żeby inni robili a mi się nie chce?! Albo wszyscy jedziemy z koksem, robota zrobiona i mamy luz, albo niech się nie dziwią ze zespol się wkurza ze jest zawalony robotą, są audyty bo (usunięte przez administratora) na sklepie itd. Chcesz lepsza kasę, pokaz ze na nią zasługujesz

15.04.2023 11:42

Czy nowo zatrudnione osoby w AL.CAPONE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Michał

23.05.2023 08:58

Taaa jasne. Firmie zależy na zleceniach
    K.

24.04.2023 18:12

Zgłoszenie o (usunięte przez administratora)ze strony kierownika sklepu zostało olane przez kierownika regionalnego. Żądają od ciebie wielkiego zaangażowania ale ciebie mają gdzieś. Chcą ciebie tylko wykorzystać a im dłużej tam siedzisz tym bardziej z ciebie doją. Życzę powodzenia wszystkim pracownikom i tym normalnym kierownikom. Jeśli chcesz tam zacząć pracować polecam wykupić pakiet u psychiatry.
    M.

23.01.2023 15:34

Nie polecam chyba że ktoś chce stać w miejscu przez parę lat. Wynagrodzenie (stawka + premie) nieadekwatna do wykonywanej pracy i obowiązków które ciągle są poszerzane. Z roku na rok obowiązków coraz więcej a wypłata stoi w miejscu (nie biorę pod uwagę zwiększania minimalnej krajowej, którą się szczycą że to podwyżka). Premia? Wszystko spoko do momentu aż ktoś z biura nie weźmie cię pod lupę i np. za zaspokojenie nałogu czy po prostu chwila odpoczynku i możesz jej nie zobaczyć przez następne 3 miesiące lub dostać -100 z wypłaty). Brak przerwy na zaspokojenie potrzeb fizjologicznych oraz problemy gdy dasz na 5 min kartkę zaraz wracam. Do tego napędzają stracha pracownikom, że premii nie wypłacą gdy nie wykonasz testów szkoleniowych nie informując nawet jaki jest to test, z którego dnia, na jaki temat i gdzie go masz wykonać. Rada dla pracowników dopilnujcie sobie aby najpierw wam wypłacili premię, a później składajcie ewentualne wypowiedzenie bo może się okazać, że nagle nie mieliście zrobionego jakiegoś testu parę miesięcy wcześniej, którego nigdy nie było.
    Gabatrn

27.03.2023 09:18

Jestem aktualnie na wypowiedzeniu, zgadzam się z tą opinią w 100%. Premie na start zachęcające, dopiero po czasie okazuje się że obiecanych pieniędzy nie ma, a system premiowy jest tak skomplikowany że nie można przewidzieć czy w ogóle coś się dostanie. Wprowadzili kolejne obowiązki a płace zostawili. Niby jest dużo szkoleń ale więcej wymagają niż uczą. Sama praca jest wymagająca, niszczy człowieka fizycznie i psychicznie. Przed zmianami bardzo mi się podobało, teraz każdą niedzielę, każde święto spędziłam w pracy i musiałam się nauczyć kolejnych rzeczy by firma mogła więcej zarobić. Sam zarząd uważa że zarabiamy świetnie i zakazuje brania napiwków czy posiadania puszki (o którą upominali się stali klienci)
    BULBAZAUR

16.04.2023 10:46

Jakie puszki, jakie napiwki ?! Jeszcze by klienci utwierdzili się w przekonaniu że robimy za psie pieniądze #PDK

14.04.2023 08:02

Śmieszna praca za śmieszne pieniądze. (usunięte przez administratora) najniższą krajową, obiecywane premie rzadko kiedy się pojawiają, Ciągłe (usunięte przez administratora)od kierownika za coś czego nie byłam w stanie zrobić w godzinach pracy z powodu nadmiaru innych obowiązków i dostaw. Kierownictwo nic nie robi, uważa się za lepszych i ciągle olewa swoje obowiązki żeby nie musieć nic robić i stać na kasie, a reszta niech (usunięte przez administratora) Praca nie za te pieniądze...

03.04.2023 20:57

Lubię swoją pracę ale niestety wymysły "góry" są totalnie żałosne a ich celem (usunięte przez administratora) pracowników robotą żeby nie mogli sobie nawet usiąść na chwilę I dawać durne wymogi byle uciąć im premie, już nie mówiąc o kierownikach, którzy ciężko pracują za wszystko ponoszą odpowiedzialność i dostają zjebe za byle co. Gdyby Szanowni Państwo wymyślający zasady postali miesiąc na sklepie może zmienili by punkt widzenia. Siedzą za biurkiem i się tylko dopierdalają i wymyślają byle co byle utrudnić pracownikom pracę i zabrać chęć do pracy. Warto wspomnieć też o tym jak ucinane są godziny pomocnicze przez co pracownicy zapierdzielają jak (usunięte przez administratora) za nie wartą tego kasę. Wymagania od pracowników i kierowników nieziemskie a kasa żałosna. Chciałabym zobaczyć waszą pracę w weekendy i w większe dostawy. Z dnia na dzień coraz większą (usunięte przez administratora) Nie pozdrawiam.
    Sisi

24.03.2023 09:36

Od jakiegoś czasu szukam pracy i wspomagam się opiniami na goworku. Ostatnio, w jednej miejscowości pod Rzeszowem starałam się o pracę w sklepie Alcapone. I pomijając jak różne czytałam wcześniej komentarza na temat tej firmy, chciałam podzielić się innym doświadczeniem. Rozmową o pracę. Miałam rozmowę z panem, nie pamiętam imienia, miał ładną brodę :) Przyszłam jak zawsze zestresowana, ale okazało się że rozmowa kwalifikacyjna nie musi być taka straszna. Rekruter potrafił tak poprowadzić rozmowę, że po 10 minutach poczułam się na tyle swobodnie że mogłam na spokojnie odpowiadać na pytania. A pytania były bardzo konkretne, czasem zaskakujące ale ułożone w ten sposób że trudno było coś "ubarwnić" podczas odpowiedzi. Bo jak podczas rozmowy słyszę "proszę sprzedać mi ten długopis" to dostaje bólów menstruacyjnych. Tutaj ta rozmowa była naprawdę konkretna a zarazem swobodna. I być może coś za dużo palnęłam bo pracy nie dostałam. I byłam na siebie zła :) Ale nawet doceniam to że ten pan zadzwonił, powiedział że i owszem dobrze wypadłam ale niestety wybrał kogoś innego. Przynajmniej był jakiś kontakt.
    Dziobak

23.01.2023 19:54

Xhg

20.01.2023 21:47

Dzień dobry, Chciałbym się dowiedzieć na czym polega praca kierownika regionalnego? Jakie są jego obowiązki ? Czy firma daje sprzęt służbowy ?

03.01.2023 11:33

Ile można zarobić na Kierownik Sprzedaży w mieście Kraków?
    Janek

11.01.2023 14:55

W Krakowie drogi Adminie nie ma zadnego punktu sprzedazy aby dac opinie na Twoje pytanie :)
    Johnny

12.10.2022 15:56

Byłem w zeszłym tygodniu na rozmowie o pracę i ogólnie wszystko fajnie, praca wydaje się spoko, ale oferowanie w dzisiejszych czasach minimalnej krajowej przy inflacji 20% to jest strzał w kolano. Tak na pewno nie utrzymacie stałej ekipy w swoich sklepach. Podziękowałem, więcej zarobię w markecie na kasie.
    Johnny

19.10.2022 17:09

No minimalną krajową netto czyli jakieś 2300 to z premiami wyjdziesz jakieś 3 tysiące to co to jest stary, jak w dzisiejszych czasach na magazynach czy gdziekolwiek indziej dostajesz podstawy minimum 3 tysiące gdzie już nie mówić o kosztach życia w dużym mieście. W małej miejscowości albo wiosce to pół biedy, ale z tego wyżyjesz, ale odłożyć albo o planach na przyszłość zapomnij xd

17.12.2022 08:31

Jakie 3 tysiące? Na umowie o pracę jeszcze tyle nie zobaczyłam w tej firmie.
    Endes

01.10.2022 18:14

Ja osobiście polecam pracę w Al.Capone, jest to firma która naprawdę stawia na rozwój pracowników, jeśli tylko widać u kogoś zaangażowanie.Zarobki też okej jak na ten region Polski, praca przyjemna jeśli trafi się na odpowiedni zespół :)
    Pan Parowóz

03.10.2022 21:03

Ja na rozmowie kwalifikacyjnej usłyszałem minimalną na zleceniu i bonus raz na jakiś czas, pomimo ze mam dwa lata doświadecznia w branży alkoholowej. Właściciel nie chciał zdradzić stawki przez telefon, teraz wiem dlaczego. Sklep podobno na zasadach franczyzy. Musiałem chyba źle trafić :D
    Endes

12.10.2022 18:18

Franczyza niestety rządzi się swoimi prawami. Jeśli chodzi o ścisłość odnosiłem się do pracy w jednym ze sklepów własnych.
    Duda

03.09.2022 21:19

Źle wróży ta firma.czy Wy tez mieliście problem żeby szanowna kadrowa dostarczyła dokumenty do zatrudnienia na czas? Dziwne ze w w tych czasach firmy pozwalaja sobie na take machloje
    pasztet od Dudy xD

05.09.2022 08:03

Zawsze możesz podjechać na Chemiczną i podpisać sobie w dniu rozpoczecia pracy czy wczesniej. Jak nie chce Ci sie jezdzic to mozna zaczekać aż Ci dowiozą przy okazji. Liczyłeś że przwioza w zlotym opakowaniu na białym koniu bo Tobie sie nie chcialo podjechac do biura podpisac umowy ? :D P.S Ciekawe czy bedziesz sie tak wywiazywal nadgorliwie ze swoich obowiazkow jak oczekujesz od innych ?
    Duda

05.09.2022 17:59

Gdyby wspomnieli ze nie dostanę umowy na czas na pewno bym podjechał ;) Nie przyszło mi do glow by pytać o tak oczywisty standard który jednak w tej firmie standardem nie jest. Jak widać moja wina :D
    Pan

27.07.2022 17:31

Pracuje w tej Firmie dłuższy czas i można powiedzieć, że byłem w niej gdy były wzloty i upadki. Zawsze starałem się być oddanym pracownikiem i nie ważne co by się działo iść na ślepo za tymi wartościami które były przekazywane pracownikom od początku. Miałem okazuje poznać wielu wspaniałych ludzi którzy byli oddani tej marce i którzy wierzyli w sens i przekonania że razem budujemy coś więcej niż tylko naazwe „Al.Capone” niestety chęć rozwoju i dążenia do pewnych celów za wszelka cenę pogrążyły status i renomę tej firmy na którą wiele ludzi pracowało wiele lat. Nie czuje się wyjątkowy ale miło mi było poznać strukturę tej firmy na różnych poziomach i z pewnością mogę powiedzieć że niektórzy z was dzięki mnie pracują tutaj, niektórzy z was dzięki mnie mogli być częścią tej firmy i przede wszystkim dzięki mnie mogli poznać ze to miejsce i moc opiera się na ludziach a nie tylko na cyferkach… niestety dzięki zmianom w firmie i chęci rozwojowi za wszelka cenę pozyskując Panią A … ta firma stała się zwykłym korpo gdzie nie liczą się Tylko ludzie jako Tu specjalista ( gdzie ich nie ma już od dawna ) jedynie zwykli podawacze. Nie ma tu znaczenia kim jesteś a jedynie masz przypisany swój numer i nim jedynie jesteś… to proszę Panie Sławku bo wciąż mam nadzieje że ta firma to twoje oczko w głowie nie pozwól by pewne wartości nie znikły nawet za chęć rozwoju, bo wydaje mi się ze bez tej „A” to miejsce miało o wiele więcej i wróćmy do momentu gdzie się liczą ludzie nie cyferki bo niestety to Ci ludzie pracują na wasze „cyferki” na kontach bankowych i sprawiają ze ta firma nie tylko się rozwija ale i tez żyje jak kiedyś. Ja osobiście dziękuje za wspólnie spędzony czas tutaj za ludzi których poznałem i za ten przekaz co był kiedyś bo To właśnie sprawiło że zawsze będę miło wspominał to miejsce. Al.Capone górą zawsze i na zawsze.
    BiczBozy

03.08.2022 22:53

Wytrzezwiales ? To teraz napisz za co Cię zwolnili , bo takim wpisem pasywno-agresywnym się tylko ośmieszasz chłopie.
    Rybka

03.08.2022 23:51

@Tata Muminków :) a może Mała Mi - styl wypowiedzi jadowity, zdecydowanie bardziej podobny do tej postaci. Napisałaś "praca to nie wszystko, zawsze można ją zmienić" to zmień i nie hejtuj razem z Panem :) po co się męczycie "Świat nie kończy się na Al.Capone"
    F.

21.07.2022 22:27

Czy w każdym sklepie Al. Capone trzeba dźwigać pełne transportery aby jeden słupek miał aż ich 10?
    xD

26.07.2022 09:37

Wydaje mi sie ze wystarczylo zapytac i pewno uzyskalabys odpowiedz :) Kto pyta nie bładzi i pozniej nie żyje w nieswiadomosci :D
    F.

27.07.2022 14:53

Ojj pytałam w dniu próbnym a on, że nie wie, to chyba nie ja powinnam wiedzieć ;)

Zostaw merytoryczną opinię o AL.CAPONE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ