Cyclad Sp. z o. o

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 34 ocen.

Opinie o Cyclad Sp. z o. o

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cyclad Sp. z o. o

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@M a Ty jak jesteś związany z Cyclad? Jesteś pracownikiem firmy? Jeśli tak, to możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy u tego pracodawcy? Dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.

Kubas
użytkownik zarejestrowany

W tego typu firmie jak Cyclad stres jest nieodłącznym towarzyszem w pracy! Ale sama praca jest stresująca więc nic nowego.

Jerzy
użytkownik zarejestrowany

Czy może mi ktoś wyjaśnić jaki jest powód tak długiej listy ofert pracy w Cyclad ? Jakieś nowe projekty powodują , że firma potrzebuje więcej pracowników? Może ktoś znajdzie chwile żeby podzielić sie informacjami?

M
@Jerzy 20.08.2017, 20:20
Czy może mi ktoś wyjaśnić jaki jest powód tak długiej listy ofert pracy w Cyclad ? Jakieś nowe projekty powodują , że firma po...

Firma zatrudnia dla swoich klientów, nie wszystkie ogłoszenia są do wewnętrznych struktur firmy, a wręcz większość jest właśnie do klientów... czyli np. Sopra Steria - a tam rotacja jest bardzo duża. Cyclad zajmuje się głównie poszukiwaniem kandydatów do projektów swoich klientów.

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@Jacekaplikowałeś na któreś ze stanowisk, czy też rekruterka sama się do Ciebie odezwała? Wysoki profesjonalizm dobrze świadczy o firmie. Jeśli będziesz brał udział w dalszych etapach procesu rekrutacyjnego oraz rozmowie kwalifikacyjnej, to również chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat.

Jacek

Firma wydaje się naprawdę w porządku- rekruterka która kontaktowała się ze mną była bardzo profesjonalna na tle innych headhunterów z tego typu firm.

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@Korpo, dlaczego uważasz, że praca w Cyclad Sp. z o. o to praca pod presją?

pracownik
użytkownik zarejestrowany

Może wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na kierownika laboratorium? Głównym wymogiem jest znajomość. najnowszych technologii produkcji wyrobów chemii gospodarczej i kosmetyków, ale szkoda, że nie określili zarobków.

reta

Typowre korporacyjne bagienko. Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Z początku było dobrze; dużo projektów, realne targety, przyjemna atmosfera i szansa na rozwój. Po zmianie kierownictwa poszło już z górki , pojawił się stres , nieprzyjemne traktowanie, plotkarstwo i gadanie za plecami, nieakceptowalne odzywki do pracowników. Stawki są śmiesznie niskie, o podwyżkach można tylko pomarzyć.Naprawdę są lepsze miejsca do pracy.

Korpo
użytkownik zarejestrowany
@reta 22.09.2016, 11:20
Typowre korporacyjne bagienko. Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Z początku było dobrze; dużo projektów, realne targety, p...

Jak szedłeś do pracy z pewnością wiedziałeś jak może wyglądać praca w niej. Jeśli jesteś słaby psychicznie to nie jest miejsce dla Ciebie. Ja bardzo lubię pracę pod presją.

Pracownica

Uma zapewne tak, ale to już też jest zależne od klientów. Cyclad albo świadczy usługi outsourcingowe, albo consultingowe, więc de facto jeśli pracujesz w Cyclad jako np Full Stack, to tak naprawdę większość zależy od ich klienta, niż od samego Cyclad.

Pracownica

Pracowałam w Cyclad jakiś czas i wiem, że ta firma ma swoje plusy i minusy. Jest dobrą firmą na start, bo nie żyją z taniej siły roboczej stażystów. Kto się sprawdza - dostaje normalną umowę. Co do wysokości pensji.... to co proponują kandydatom przy rekrutacjach zewnętrznych nie jest zależne od nich tylko od klienta, który te poszukiwania zlecił, więc to inna bajka, jednak jeśli chodzi o pracę w wewnętrznych strukturach Cyclad to... no każdy bezrobotny będzie zachwycony, ale osoba z doświadczeniem jako Researcher, czy Rekruter raczej zorientuje się, że Cyclad nie jest konkurencyjny. Firma daje szansę by zacząć, nie daje szansy się rozwijać. Atmosfera jest super, ale każdy konflikt, czy problem organizacyjny bywa rozwiązywany niemiłosiernie długo, co momentami miało bardzo demotywujący wpływ. Nie ma tu jednak wyścigu szczurów, targety były realne, więc każdy komu nie zależy na karierze, a na spokoju i pewności zatrudnienia - będzie zadowolony.

kandydat

Firma, która szuka tylko znajomych. Mam doświadczenie, znam języki, a i tak zawsze odrzucali kandydaturę. Ciągle szukają osób , nic im nie pasuje

Aken

Wedlug mnie to zadna konkretna firma... Brak ogloszen o prace na ich stronie internetowej, a na portalach internetowych z praca umieszczaja MNOSTWO ogloszen, tylko jak sie dobrze przyjzalem i przeanalizowalem to dotycza one 2 lub 3 stanowisk pracy...

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Cyclad

@emett Dziękujemy za Twój komentarz :) Rzeczywiście dbamy o swój wizerunek i staramy się być postrzegani jak najlepiej, za czym idą oczywiście działania wspierające nieustanne doskonalenie się naszej firmy. W tej chwili rekrutujemy na wiele stanowisk - zachęcamy do aplikacji! :)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Cyclad

@jary Dziękujemy za Twój komentarz. Poza wymienionymi przez Ciebie stanowiskami, rekrutujemy również na inne pozycje, zachęcamy do śledzenia nas w internecie.

employee

Poczatkowe wrazenie bardzo dobre. Dobry kontakt, sensowne pytania duze zaangazowanie. Koniec tragiczny. Termin w ktorym miala nastapic decyzja o przyjeciu kandydata na nieszeregowe stanowisko przesuwany a na koniec brak kontaktu i echo... Hmm bardzo nieprofesjonalna końcówka!

Cyclad
@employee 01.06.2015, 20:09
Poczatkowe wrazenie bardzo dobre. Dobry kontakt, sensowne pytania duze zaangazowanie. Koniec tragiczny. Termin w ktorym miala n...

@employee Dziękujemy za Twoją opinię. Przykro nam, że tak oceniasz naszą pracę, jednak możemy zapewnić, że dokładamy wszelkich starań, by rekrutacje odbywały się na jak najwyższym poziomie.

Cyclad

@............... Dziękujemy za Twoją opinię o Cyclad. Staramy się, by procesy rekrutacyjne w naszej firmie odbywały się w sposób profesjonalny, a jednocześnie przyjazny kandydatom.

Cyclad

@róża876 Cały czas prowadzimy rekrutacje na różne stanowiska, zachęcamy do odwiedzania naszej strony internetowej oraz sprawdzania naszych ofert pracy na portalach rekrutacyjnych.

róża876
użytkownik zarejestrowany

również interesuje mnie świeża informacja czy trwają w Cyclad Sp. z o. o jakiekolwiek rekrutacje teraz bo muszę w miarę pilnie znaleźć jakieś zatrudnienie z powodu nagle pogarszającej się sytuacji życiowo - osobistej. co do rotacji, to również proszę napiszcie jak wygląda z tym sytuacja u nich bo to ważne

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Cyclad

@luisia dziękujemy za Twoją opinię. Rekrutacje w Cyclad prowadzone są cały czas. Zajrzyj na naszą stronę internetową.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Cyclad

@romek Dziękujemy za Twoją pozytywną opinię, zatrudniamy specjalistów i cały czas poszukujemy nowych kandydatów do pracy. Zachęcamy do śledzenia naszej strony internetowej oraz portali rekrutacyjnych.

...............

Firma jest w porządku wobec kandydata. Zachowuje się profesjonalnie. Wiele jest firm, konkurencji, przeprowadzających rekrutację, przypominającą przesłuchanie .

iformat

W Pl brakuje informatyków? Wszyscy wyjechali? Ci co wyjechali to na pewno nie wrócą. Ta firma nie jest godna na to żebyśmy "my bogowie IT" starali się o tą posadę. Dlaczego? Bo ta oferta "śmierdzi na odległość".

Linda

Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć wprost ile zarabia się w tej firmie lub jej podobnym??? W internecie znalazłam kilka stanowisk np. Asystent, Rekruter, Specjalista. Na forach milion opinii- atmosfera fajna/niefajna, rekrutacja długa/krótka, doświadczenie pań rekrutujących wielkie/małe,pakiet medyczny/ karta multisport jest/nie ma -super, że są takie informacje. Informacje dotycząca zarobków jakie znalazłam: "nie płacą" "szukają frajera" lub też odpowiedź bardzo ogólna- "dobre zarobki" "średnie zarobki" "zarobki zależne od stanowiska". Powoli zaczynam wierzyć, że faktycznie nie płacą, czy ktoś może określić zarobki w zł netto/brutto pomogłoby mi to w podjęciu dalszych decyzji dotyczących wysyłania CV.

fk~
@Linda 10.12.2014, 22:22
Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć wprost ile zarabia się w tej firmie lub jej podobnym??? W internecie znalazłam kilka stano...

Researcher bez doswiadczenia 2500 brutto.

Aga

Niestety muszę przyznać, że firma Cyclad to jakieś nieporozumienie i kpina. Aplikowałam, przeszłam część etapów i nie udało się. Nie chodzi o to, abym miała żale za to, że nie zostałam zatrudniona. Ale jest wielkie Ale co do tej firmy. Po pierwsze - 3 etapy rekrutacji, z których drugi etap to rozmowa kw. trwająca godzinę (wałkują Cię, zadają durne pytania - Co byś zrobił, jakbyś cofnął się w czasie, czy ich zasady polityki są etyczne, bzdety, bzdety bzdety nie mające nic z poszukiwaniem kompetencji u kandydatów). Proponują marne grosze, że nie warto nawet się tam wybierać. A do tego cała ta rekrutacja to fikcja, gdyż popieram pozostałe tutaj na forum osoby, że ogłoszenia na te same stanowiska wiszą od dłuższego czasu w necie na portalach i są tylko aktualizowane). Nie polecam zdecydowanie. Dziadostwo a do tego z HR nie ma to nic wspólnego, bo HR buduje się od kompetentnych pracowników, a tu takowych brak.

gość

niestety - dużym problemem tej firmy są wypłaty na czas. to już standard że freelancerzy dostają kasę z opóźnieniem co miesiąc, teraz tez ci zatrudnieni.

kandydat

Nie zalecam przesylania CV do Cyclad. Powod? Rozmowy na poziomie liceum mimo ze pozycja wydaje sie byc konkretna. Dlugie czasy czekania na jakiekolwiek info. I widac ze im nie idzie. Juz nawet nie chodzi o to ze pol roku zapelniaja te same stanowiska. Znam kilka firm ktore prowadzily przez nich rekrutacje. I ostatnio widze ze firmy te same rekrutuja, z pominieciem Cyclada. Widac jacy to specjalisci... niespecjalni specjalisci... szkoda czasu, patrzec na ogloszenia nie przez nich dane...omijajcie

kandydat

u mnie to bylo stanowisko biznesowe wyzszej kategorii. sprobuj aplikowac jesli chcesz, doga wolna. tylko odpowiedz sobie na pytanie- jesli jestes dobrym programista, to po co Ci poserdnik i denna umowa? nie lepiej samemu to negocjowac?

agapi66

Hej wiem, że może trochę zboczę z tematu, ale może ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi liniami w tych korporacjach typu Cyclad, Eurologic, Steria Capgemini? Chcę aplikować do którejś z tych firm, ale chciałbym coś wiedzieć na temat tych struktur i stanowisk, projektów itp. Proszę o pomoc lub odesłania do linku gdzie ktoś już to wyjaśnił. Nadmienię że jeszcze nie pracowałam w korporacji, a wiem że fajnie można tam zarobić :)

sfinks

modaaa, ale bzdury piszesz. niczym sie nie podniecam. jezeli chcesz wiedziec to do firmy cyclad skladalem cv 2 razy. za kazdym razem oddzwonili. drugim razem zlozylem cv z ciekawosci by sprawdzich ich kompetencje. niestety wyszlo na to, ze ta firma z rekrutacja na poziomie ma niewiele wspolnego. ogloszen do nich do firmy jest sporo i sa ciagle nowe takze rotacja musi byc przeogromna. jezeli chcesz to moge w kilka minut znalezc ogloszenia tej firmy na researchera lub inne stanowisko rekrutacyjne. wymagana jest dobra znajomosc angielskiego? naprawde? na rozmowie trzeba napisac jakis banalny list, z ktorym poradzilaby sobie osoba posiadajaca srednie umiejetnosci jezykowe. pani przeprowadzajaca ze mna rozmowe chyba nie umiala sie w tym jezyku wyslawiac skoro nie moglismy po prostu porozmawiac. moze bala sie, ze wyjdzie gorzej niz kandydat? tego nie wiem. na rozmowie telefonicznej pytaja glownie o twoje doswiadczenie i inne takie podstawowe pytania. na pierwszej rozmowie na zywo powtorka z rozmowy telefonicznej, jakie znasz stanowiska informatyczne, czym zajmuje sie firma cyclad, w jakich pionach poszukuja ludzi, jakie znasz techniki rekrutacji, co wiesz o bazie kandydatow i inne takie. na drugiej nie wiem co jest, bo do niej nie dotarlem. pani ktora przeprowadzala ze mna rozmowe byla jakas taka anemiczna i oschla. zabilaby nawet entuzjazm u najbardziej pogodnej osoby na swiecie. takze modaaa jezeli ci sie tam podoba to ok, ale ja mam inne doswiadczenie z firma cyclad i nie wiem czemu nie moge ich tutaj opisac. dla mnie to nieprofesjonalna firma, ktora ciagle szuka kogos do pracy w biurze u nich. researcherow zmieniaja jak rekawiczki albo to researcherzy zmieniaja ich po krotkim czasie skoro ogloszen jest multum i to na wielu serwisach.

szukam pracy

Z tego, co piszecie, wygląda na tworzenie jakiejś tajnej bazy danych na podstawie otrzymywanych cv, gdzie jest wszystko o człowieku. Aha, oraz być może na szukaniu darmowych pracowników na 3 miesiące, a potem byebye you are a kind of good for nothing;) or maybe i am wrong, it is not my experience, rather a kind of summary.

Mlody

Witam! Ja skladalem tam swoje CW przez internet jakies 1,5 miesiaca temu, poniewaz jestem mieszkancem Niemiec, rozmowa rekrutacyjna byla przeprowadzona telefonicznie. Pani, z ktora mialem przyjemnosc rozmawiac, byla bardzo sympatyczna, rozmowa trwala ok. 1 godziny. Po rozmowie kwalifikacyjnej zadzwoniono do mnie po raz 2 czy byc moze mam jeszcze jakies pytania na ktore oczekuje odpowiedzi (bardzo milo z ich strony). Teraz czekam do czwartku na telefon czy mam zjezdzac do Polski. Plusem jest tez to, ze zapytano mnie tez, ile czasu potrzebuje, aby spokojnie przeprowadzic sie spowrotem do Polski. Pozdrawiam

Cyclad
@Mlody 09.12.2013, 23:06
Witam! Ja skladalem tam swoje CW przez internet jakies 1,5 miesiaca temu, poniewaz jestem mieszkancem Niemiec, rozmowa rekru...

Mlody, dziękujemy za miłe słowa!

modaaa

Tee sfink, aleś się podniecił i podekscytował tymi ogłoszeniami Cyclad :) Mocno wydajesz mi się sfrustrowany - aplikowałeś i nikt nie zadzwonił? ;) Dla ludzi, którzy są naprawdę zainteresowani tym, jak się pracuje w Cyclad (a nie rekrutacjami jakie Cyclad prowadzi dla firm zewnętrznych). Pracuję tam od dobrych kilku miesięcy (nie, nie dostałam się dzięki znajomościom). Po 3-miesięcznym okresie próbnym, otrzymałam umowę na czas określony. Umowa o pracę - rzecz jasna. Do tego mam kilka dodatków socjalnych, z czego najbardziej mnie cieszy Karta Multisport, która dla pracowników jest bardzo tania - 30 zł dopłaty! Bardzo sobie to chwalę, w poprzedniej pracy miałam prawie stówę dopłaty! Rotacja pewna jest, przyznaję, jednak nie wydaje mi się ona większa niż w wielu innych podobnych firmach. Cyclad nie jest znowu tak ogromny aby możliwości rozwoju były nieograniczone - z tego też zazwyczaj powodu ludzie po 1 - 1,5 roku idą dalej się rozwijać. C'est la vie! No i wtedy dajemy ogłoszenia (uuu, Sfinks, nawet na tablica.pl! taka sytuacja!) i robimy rekrutację. Składa się ona z 3 etapów - wywiad telefoniczny na dzień dobry, spotkanie w biurze (ok 1 godziny) oraz kolejne spotkanie w biurze wraz z próbkami pracy (ok 1,5 godziny). Istotne są tutaj kwestie osobowościowe - z doświadczenia widzę, iż do zespołu Liderowie zespołów raczej nie przyjmują nadętych buców :) ważne jest bycie otwartym, komunikatywnym i zaradnym. Ważna jest motywacja do pracy, postawa "chce mi się" - a nie "za karę popracuję jakiś czas..może" oraz np. zainteresowanie branżą informatyczną albo samym HRem. Do tego konieczna jest bdb znajomość co najmniej języka angielskiego, gdyż dużo się go przewija podczas wykonywania codziennych obowiązków :) A same obowiązki? W pewnym stopniu rutynowe, co może po kilku miesiącach się znudzić. Zależne jest to także od urozmaicenia projektów rekrutacyjnych, które się prowadzi. Nie jest źle :) choć na pewno nie jest to praca na długie lata, jeśli ktoś chce się rozwijać, spełniać i podejmować nowe wyzwania. Atmosfera? Bardzo fajna. Ekipa jest raczej młoda, zgrana i bardzo towarzyska. Są wyjścia na piwka - urodzinowe i nie tylko ;) absolutnie nie ma wyścigu szczurów. Presja na wyniki? do wytrzymania - nikt nad batem nad Tobą nie stoi. Oczywiste jest natomiast, że dla leniwych.. miejsce jest gdzie indziej :) Reasumując? Cyclad nie jest złą firmą. Szczególnie na początek - jeśli interesujesz się rekrutacją, sourcingiem i lubisz pracować z językami obcymi oraz przy kompie, np. grzebiąc w necie - warto spróbować! Umowa o pracę, pewien pakiet świadczeń socjalnych, w tym tania karta sportowa - to na pewno plusy! Ogromny plus za i dla współpracowników :)

sfinks

tego nie wiem. nie wiem czy oni kogokolwiek zatrudniaja. ogloszenia wisza nawet dzisiaj na kilku stronach internetowych. pic na wode.

sfinks

nie wiem jak tam jest z rotacja. wiem za to, ze nie oplaca sie po prostu skladac tam papierow. niby ciagle maja jakies oferty pracy u nich w biurze przy korfantego a jakos chyba nikogo nie przyjmuja. mimo tego, ze teraz pracuje to czasami przegladam serwisy z ogloszeniami zwiazanymi z praca. ogloszenia firmy cyclad sa tam caly czas, bez przerwy.

sfinks

nie masz szans na pracę tam. wystarczy sprawdzic rozne serwisy z ogloszeniami by dojsc do wniosku, ze ciagle szukaja na te same stanowiska juz od dlugiego czasu.

Cyclad
@sfinks 01.07.2013, 00:04
nie masz szans na pracę tam. wystarczy sprawdzic rozne serwisy z ogloszeniami by dojsc do wniosku, ze ciagle szukaja na te same...

sfinks, dziękujemy za aktywność w serwisie. Jak już wspominaliśmy: rekrutujemy na stanowiska wewnątrz firmy i dla naszych Klientów. Jeśli zapotrzebowanie na kandydatów z danymi umiejętnościami jest duże, poszukujemy i zatrudniamy więcej niż jednego kandydata.

sfinks

nie wysylajcie tam CV. szkoda czasu i nerwow. nie wiem jak firma, ktora zajmuje sie przeprowadzaniem rekrutacji na rozne informatyczne stanowiska nie posiada ludzi dobrych w tym fachu. nie wiem jak jest u nich z rekrutacja informatykow, ale wiem troche o rekrutacji na stanowisko bezposrednio do ich biura w katowicach. udawany profesjonalizm, klamstwo i ogloszenia o prace, ktore istnieja, bo istnieja to norma w tej firmie. caly czas kogos szukaja i nie moga znalezc. bardzo mnie to zastanawia. ogloszenia firmy cyclad mozna znalezc nawet w serwisie tablica.pl. ciagle szukaja kogos na stanowisko HR Researchera lub asystenta ds. rekrutacji. czyzby firma ciagle sie rozwijala i potrzeba im nowych pracownikow na gwalt? szczerze w to watpie. nie polecam.

Cyclad
@sfinks 08.05.2013, 22:13
nie wysylajcie tam CV. szkoda czasu i nerwow. nie wiem jak firma, ktora zajmuje sie przeprowadzaniem rekrutacji na rozne inform...

sfinks, dziękujemy za Twoją opinię. Zapewniamy, że procesy rekrutacyjne w Cyclad przeprowadzane są w sposób profesjonalny, a firma rzeczywiście ciągle się rozwija. Rekrutujemy pracowników zarówno na stanowiska informatyczne, jak i menadżerskie. Nasi pracownicy to osoby z dużym doświadczeniem i znajomością branży rekrutacyjnej. Nie zawsze są to informatycy z wykształcenia. W zależności od profilu poszukiwanego stanowiska w proces rekrutacyjny angażują jednak zatrudnianych przez nas ekspertów IT. Rekrutujemy na stanowiska wewnątrz firmy i dla naszych Klientów. Jeśli zapotrzebowanie na kandydatów z danymi umiejętnościami jest duże, poszukujemy i zatrudniamy więcej niż jednego kandydata. Działamy efektywnie, dlatego nie ograniczamy się do szukania kandydatów tylko w jednym serwisie ogłoszeniowym.

taka_jedna

Ogólne wrażenie mam dobre, chociaż nie zostałam zatrudniona. Rozmowa trwała około godziny, pani rekrutująca była całkiem sympatyczna, chociaż niektóre pytania mnie zaskakiwały.

Cyclad
@taka_jedna 27.03.2013, 20:59
Ogólne wrażenie mam dobre, chociaż nie zostałam zatrudniona. Rozmowa trwała około godziny, pani rekrutująca była całkiem sympat...

Dziękujemy za pozytywną opinię! Staramy się zaskakiwać naszych kandydatów i zadawać również takie pytania, których nie do końca się spodziewają. Dzięki temu dowiadujemy się o nich dużo więcej i łatwiej jest nam podjąć decyzję o zatrudnieniu.

Caleb

Rekrutacja w tej firemce to jakis zart. Zadawano mi pytania w stylu jakie sa moje wady i zalety, co mi sie podobalo u mojego wczesniejszego pracodawcy, co bym zmienil i dlaczego, z jakimi ludzmi lubie pracowac itp. Ogolnie w calej rozmowie padaly TYLKO pytania tego typu i kojazyla mi sie z wywiadem do szkolnej gazetki prowadzonym przez gimnazjalistki nie znajace sie na komputerach. Cala powrotna droge sie zastanawialem czy rekrutowano mnie do programu "randka w ciemno" czy na stanowisko "filozofa informatyki", bo zadne pytanie nie bylo zwiazane z programowaniem.

Cyclad
@Caleb 04.12.2012, 15:20
Rekrutacja w tej firemce to jakis zart. Zadawano mi pytania w stylu jakie sa moje wady i zalety, co mi sie podobalo u mojego wc...

Caleb, dziękujemy za Twoją opinię. Rekrutacja w Cyclad jest procesem wieloetapowym. Na każdym z etapów rekrutacji weryfikujemy różne kompetencje kandydatów. O każdym kandydacie staramy się dowiedzieć jak najwięcej, dlatego przykro nam, że odniosłeś zupełnie inne wrażenie.

unknown

osobiście nie polecam współpracy z tą firmą, rekrutacja, w której brałam udział okazała się ustawiona - przypadkowo dowiedziałam się, jeszcze przed odpowiedzią ze strony firmy, że zatrudniono na to stanowisko znajomego jednego z pracowników, który, jak nietrudno się domyślić był znacznie słabszy kompetencyjnie ode mnie i przypuszczam, że wielu innych kandydatów również - po prostu szkoda Waszego czasu

Cyclad
@unknown 12.08.2011, 22:38
osobiście nie polecam współpracy z tą firmą, rekrutacja, w której brałam udział okazała się ustawiona - przypadkowo dowiedziała...

Unknown, dziękujemy za Twoją opinię. Zapewniamy, że zatrudniamy nie tyle znajomych, co najlepszych kandydatów. Zdarza się, że poszukiwania kandydatów rozpoczynamy od zapytania naszych pracowników o to, czy wśród ich znajomych nie znajduje się ktoś, kogo mogliby polecić. Podstawowym kryterium zatrudnienia danej osoby są jednak posiadane przez nią wysokie kwalifikacje.

Zostaw opinię o Cyclad Sp. z o. o - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cyclad Sp. z o. o