Multilayer Pipe Company Sp. z o.o.
1 469 6 1

Opinie o Multilayer Pipe Company Sp. z o.o.

mpcfan

Zdecydowanie polecam firmę

Multilayer Pipe Company Sp. z o.o.
pracodawca
   
ЯрмаК

koledzy ciekawe kiedy w tym zakladzie naucza sie szacunku do tych co kreca dla nich miliony dadza przerwy ktore zgodnie z KP obowiazujacym w calej RP przysluguja nie tylko magazynierom ktorzy spia pol zmiany szkoda ze ludziom potracaja na paczki swiateczne i mikolajkowe dla dzieci przymusowe zebrania sprawozdawcze po godzinach pracy za free lub w dni wolne od pracy pan kierownik rybka bedzie stal przy dzwiach abys dobrowolnie przyszedl do konferencyjnej na zebranie gdzie takie cos powinno byc platne jako nadliczbowe Ludzie zacznijcie walczyc o swoje na wszystko sa odpowiednie paragrafy np Zgodnie z art. 128 § 1 Kodeksu pracy czasem pracy jest okres, w którym pracownik pozostaje do dyspozycji pracodawcy w zakładzie lub w innym miejscu wyznaczonym do wykonywania pracy. należy mu się dzień wolny lub w przypadku nieodebrania takiego dnia pracodawca jest zobowiązany do wypłaty wynagrodzenia wraz z dodatkiem za pracę w godzinach nadliczbowych

Multilayer Pipe Company Sp. z o.o.
pracodawca
@ЯрмаК 16.12.2018 00:50

Szanowny Użytkowniku o obco brzmiącym nicku, Zaniepokoił mnie Twój wpis – jeżeli nie czujesz się szanowany przez Nadzór Produkcji, to bardzo mnie to martwi. Proszę, skorzystaj z wdrożonych w naszej organizacji procedury antymobbingowej i zgłoś mi przypadek naruszenia, który spowodował, iż czujesz się niewłaściwie traktowany. Dotyczy to również braku przerwy – poinformuj mnie w jakich okolicznościach i kiedy nie umożliwiono Ci skorzystania z przerwy. Zgodnie z obowiązującymi w naszym kraju przepisami dotyczącymi PIT i ZUS żaden z Pracowników firmy MPC w roku 2018 nie zapłacił ani złotówki obciążenia w związku z otrzymanymi świadczeniami rzeczowymi z ZFŚS (prezenty świąteczne i mikołajkowe) gdyż wartość świadczeń nie przekroczyła kwoty zwolnionej od opodatkowania - jeżeli masz co do tego wątpliwości, to zapraszam do biura kadr, gdzie dokładnie wyjaśnimy Ci Twoje wątpliwości. Zebrania z Kierownikami Produkcji odbywają się poza godzinami pracy ze względu na charakter produkcji, ale każda godzina takiego spotkania rozliczana jest jako czas ponadnormatywny lub ewentualnie oddawana jest Pracownikowi jako czas wolny w innym terminie. Jeżeli w Twoim przypadku doszło do jakiegokolwiek naruszenia w kwestii czasu poświęconego na zebranie z Kierownikiem, to proszę poinformuj mnie o tym a niezwłocznie wyjaśnię sprawę. Pozdrawiam i zapraszam Aneta Karp

Magazynier
@ЯрмаК 16.12.2018 00:50

Daj mi dowód na to ze magazynierzy śpią pól zmiany lub zamilknij na wieki !!

Iza

@anonymous, ale bardzo proszę o nieobrażanie nikogo na forum. Jesteś może obecnym pracownikiem Multilayer Pipe Company? Jak obecnie przedstawia się sytuacja w firmie? @sms, @Mściciel, @men, myślę, że to nie jest odpowiednie miejsce na słowne przepychanki. Skoro pracujecie na magazynie i na produkcji w tej firmie, to może napiszecie, jaka jest specyfika pracy w tych działach, w jakim trybie się odbywa i tak dalej? Takie informacje na pewno będą o wiele bardziej cenne dla osób szukających informacji o firmie.

Narożnik

Nie rozumiem, dlaczego w 21 wieku jest tak trudno dogadać się w sprawie klejenia tych durnych narożników. Nie rozumiem , dlaczego w 21 wieku magazynierzy są traktowani w tej firmie jako zło konieczne i najlepiej jakby ich w ogóle nie było? Podczas gdy w innych firmach są traktowani z szacunkiem i na równi (a nawet wyżej) z produkcją. Nie rozumiem, dlaczego w MPC prowadzi się politykę "spychologi" praktyka zwalania pracy na innych, uciekanie od odpowiedzialności i obowiązków. Nie rozumiem, dlaczego magazyn jest pomijany w decyzjach podejmowanych przez gorę w sprawie, przestrzennego zagospodarowania powierzchni hali produkcyjnej po której, poruszają sie doświadczeni wózkowi mający większe pojęcie o procesie produkcji aniżeli jakiś Pan co wprowadza "5s". Zero konsultacji z magazynem tylko robienie na złość i pod górkę. Zabierzcie wszystkie foliarki i będziemy ręcznie foliować, zabierzcie wózki możemy przecież używać paleciaków. W ogóle zamknijcie magazyn i radźcie sobie sami, jak tak wam ciężko zaakceptować fakt że bez wózkowych byście byli w ciemnej d.pie!

sms
@Narożnik 27.09.2018 20:06

Nie rozumiem dlaczego magazynierzy maja w nocy przerwę na drzemkę dwugodzinną a pracownicy produkcji ledwo co znajdują chwile czasu na jedzenie

Iza

@Narożnik, bardzo proszę o niezaśmiecanie forum wklejaniem po kilka razy tego samego komentarza. Rozumiem, że piszesz z perspektywy pracownika Multilayer Pipe Company. Jakie warunki oferuje ten pracodawca? Czy są one satysfakcjonujące? Daj znać, co sądzisz na ten temat!

Narożnik

Nie rozumiem, dlaczego w 21 wieku jest tak trudno dogadać się w sprawie klejenia tych durnych narożników. Nie rozumiem , dlaczego w 21 wieku magazynierzy są traktowani w tej firmie jako zło konieczne i najlepiej jakby ich w ogóle nie było? Podczas gdy w innych firmach są traktowani z szacunkiem i na równi (a nawet wyżej) z produkcją. Nie rozumiem, dlaczego w MPC prowadzi się politykę "spychologi" praktyka zwalania pracy na innych, uciekanie od odpowiedzialności i obowiązków. Nie rozumiem, dlaczego magazyn jest pomijany w decyzjach podejmowanych przez gorę w sprawie, przestrzennego zagospodarowania powierzchni hali produkcyjnej po której, poruszają sie doświadczeni wózkowi mający większe pojęcie o procesie produkcji aniżeli jakiś Pan co wprowadza "5s". Zero konsultacji z magazynem tylko robienie na złość i pod górkę. Zabierzcie wszystkie foliarki i będziemy ręcznie foliować, zabierzcie wózki możemy przecież używać paleciaków. W ogóle zamknijcie magazyn i radźcie sobie sami, jak tak wam ciężko zaakceptować fakt że bez wózkowych byście byli w ciemnej (usunięte przez administratora)!

Narożnik

Nie rozumiem, dlaczego w 21 wieku jest tak trudno dogadać się w sprawie klejenia tych durnych narożników. Nie rozumiem , dlaczego w 21 wieku magazynierzy są traktowani w tej firmie jako zło konieczne i najlepiej jakby ich w ogóle nie było? Podczas gdy w innych firmach są traktowani z szacunkiem i na równi (a nawet wyżej) z produkcją. Nie rozumiem, dlaczego w MPC prowadzi się politykę "spychologi" praktyke zwalania pracy na innych, uciekanie od odpowiedzialności i obowiązków. Nie rozumiem, dlaczego magazyn jest pomijany w decyzjach podejmowanych przez gorę w sprawie, przestrzennego zagospodarowania powierzchni hali produkcyjnej po której, poruszają sie doświadczeni wózkowi mający większe pojęcie o procesie produkcji aniżeli jakiś Pan co wprowadza "5s". Zero konsultacji z magazynem tylko robienie na złość i pod górkę. Zabierzcie wszystkie foliarki i będziemy ręcznie foliować, zabierzcie wózki możemy przecież używać paleciaków. W ogóle zamknijcie magazyn i radźcie sobie sami, skoro tak wam ciężko zaakceptować fakt że bez wózkowych byście byli w ciemnej(usunięte przez administratora)

Narożnik

Nie rozumiem, dlaczego w 21 wieku jest tak trudno dogadać się w sprawie klejenia tych durnych narożników. Nie rozumiem , dlaczego w 21 wieku magazynierzy są traktowani w tej firmie jako zło konieczne i najlepiej jakby ich w ogóle nie było? Podczas gdy w innych firmach są traktowani z szacunkiem i na równi (a nawet wyżej) z produkcją. Nie rozumiem, dlaczego w MPC prowadzi się politykę "spychologi" praktyka zwalania pracy na innych, uciekanie od odpowiedzialności i obowiązków. Nie rozumiem, dlaczego magazyn jest pomijany w decyzjach podejmowanych przez gorę w sprawie, przestrzennego zagospodarowania powierzchni hali produkcyjnej po której, poruszają sie doświadczeni wózkowi mający większe pojęcie o procesie produkcji aniżeli jakiś Pan co wprowadza "5s". Zero konsultacji z magazynem tylko robienie na złość i pod górkę. Zabierzcie wszystkie foliarki i będziemy ręcznie foliować, zabierzcie wózki możemy przecież używać paleciaków. W ogóle zamknijcie magazyn i radźcie sobie sami, jak tak wam ciężko zaakceptować fakt że bez wózkowych byście byli w ciemnej d.pie!

Iza

@ciekawski, to nie jest miejsce na tego typu dyskusje, tylko na dzielenie się swoimi opiniami na temat pracodawców - jeśli masz coś do powiedzenia w tej kwestii, zachęcam. W przeciwnym razie proszę o niezaśmiecanie wątku. @Sarkastyczny, co ma na celu Twój komentarz? Moderatorzy obecni są w większości wątków na forum, tak jak w większości tego typu miejsc w Internecie, nie widzę w tym nic dziwnego. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem w tym temacie: https://www.gowork.pl/regulamin

anonim

(usunięte przez administratora)

mateo

I kto będzie pracował?Chyba biuro...;D

Kierownik

Dziękujemy za zgłoszenie. Zajmiemy się tym:)

Iza

Jeśli jakaś osoba ma wątpliwości co do mojej roli na forum to proszę o zapoznanie się z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin . Poza tym nadmienię, że moderatorów poznacie po szarych nickach, łatwo jest więc nas rozróżnić. Ponownie proszę o kulturalne wypowiedzi na forum! Inne komentarze zostaną usunięte przez administratora.

ciekawski
@Iza 17.09.2018 15:39

płacą ci coś za to?

Sarkastyczny
@ciekawski 18.09.2018 08:10

Nie, robi to z czystej dobroci serca bo uwielbia wypisywać bzdury na forum za darmo - jest zupełnie jak Ty.

Dom starców

Zapraszam wszystkich mocherów po 60tce do współpracy z nami. Będzie wam lepiej niż na pipie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Chwalebny

A kierownik co na to

Iza

@Wista wio, Twoje komentarze zostały zgłoszone do administracji forum. @Prawda, jeśli masz jakieś zastrzeżenia co do pracy danej osoby to chyba najlepiej zgłosić je odpowiednim osobom w firmie, a nie wypisywać takie rzeczy na forum. @RR, a może jesteś w stanie wymienić jakieś pozytywne aspekty pracy w Multilayer Pipe Company? Często skupiamy się na negatywach, a o pozytywach nie piszemy nic.

RR

Pracowałem 4 miechy na alu. Pracownicy traktowani podobnie jak niewolnicy, brak możliwości rozwoju w dalszej pracy. Na temat zachowania kierownictwa wolę się nie wypowiadać. Firma nie ma nic dobrego do zaoferowania.

Iza

@iza, co to za komentarz? Takie wypowiedzi są nie do przyjęcia na forum. Jeśli chciałabyś napisać coś rzeczowego na temat pracy w Multilayer Pipe Company, to zachęcam. Czy znajdą się na forum użytkownicy pracujący aktualnie w tej firmie?

Iza

@Prawda o MPC, rozumiem, dziękuję za odpowiedź! To dość istotna kwestia i myślę, że osoby zainteresowane pracą w Multilayer Pipe Company będą Ci wdzięczne za ten komentarz. @Dobry, rozumiem, że także pracujesz w tej firmie, tak? Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy? Jestem ciekawa, jak go postrzegasz na tle innych, podobnych firm z branży.

Iza

@Szary Pracownik, nie mam mocy usuwania wpisów - od tego jest administrator forum. Więcej na ten temat znajdziesz w regulaminie - zachęcam do przeczytania: https://www.gowork.pl/regulamin @Prawda o MPC, czy mógłbyś napisać coś o kwestii umów, jakie oferuje ten pracodawca? Jestem ciekawa, czy nie ma problemu z uzyskaniem umowy o pracę na czas nieokreślony w Multilayer Pipe Company.

Prawda o MPC
@Iza 21.08.2018 16:49

umowy wyglądają tak teraz miesiąc rok 2 lata 5 lat i moze wtedy sie dostanie

Bongo

Piekielna robota. Tylko diabły nie narzekają.

Dobry
@Bongo 10.08.2018 18:12

Trafiony komentarz. Pięknie

Prawda o MPC

Praca sama z wobie zla nie jest ci co gadaja miedzy sobą jak im zle nie postawia sie bo po pow. 10 latach pracy nie dostana tyle co mają inna bajka z tymi ponizej tylu lat pracy uciekaja bo to praca bez perspektyw traktują wszystkich jedną miarą jeden po 3 latach nic nie wie inny potrafi ustawic i co i jajco startowa stawka jak dla nowych a co do czasu pracy na badaniach jest podane 7.45 dziennie wiec czemu my robimy8 bez przerw jemy przy maszynach administracja robi dobra mine do zlej gry ze nie wolno a jak kogos uprosisz zeby za ciebie stanal na maszynie to prezes b z pretensjami cie zapyta czemu nie pilnujesz lini to byla najgorsza decyzja w zyciu by dac tam cv ale to przeszlosc pozdro

Iza

@Mpcnewemloyer, myślę, że zawsze warto spróbować swoich sił. Jakich warunków oczekujesz? Gdy będziesz już po rozmowie rekrutacyjnej, koniecznie podziel się z nami swoją opinią na temat jej przebiegu! @Oddany MPC, jestem moderatorem forum GoWork.pl i zarówno ja, jak i inni moderatorzy jesteśmy obecni w większości wątków na forum. Poznać nas możesz po szarych nickach, a nasza rola opisana jest w regulaminie: https://www.gowork.pl/regulamin

Mpcnewemloyer

Witam. Planuję złożyć cv do waszej firmy na operatora produkcji. Możecie coś opowiedzieć na czym to polega itd. Pozdro

Iza

@sms, a może po prostu nie było chętnych na podjęcie pracy na tych stanowiskach? Możliwe jest też, że osoby pracujące w Multilayer Pipe Company nie miały odpowiednich kompetencji lub doświadczenia wymaganych na wyższe stanowiska. @SZEF, rozumiem, że pracujesz w Multilayer Pipe Company już od dłuższego czasu. Jaka jest specyfika tej pracy? Przypominam także, aby na forum wypowiadać się w kulturalnym i nieobrażającym nikogo tonie.

anonim

(usunięte przez administratora)

vinetou

polecam inox venete 1 zmiana 1800 brutto musisz byc max 15 minut przed praca bo inaczej karne pol godz po pracy

Iza

@Przyszly dyrektor, nie bardzo rozumiem, dlaczego uważasz, że rekrutacje są czymś złym. Chyba to dobrze, że firma szuka nowych, odpowiednio wykwalifikowanych osób do pracy? To świadczy o jej dynamicznym rozwoju. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Multilayer Pipe Company w Pęczu? Czy warunki oferowane przez tego pracodawcę są dla Was satysfakcjonujące? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

sms
@Iza 03.08.2018 20:21

Czy w firmie MPC nikt z obecnych pracowników nie nadaje się na szefa że trzeba przeprowadzać rekrutację z zewnątrz?

Iza

@Narożnik, nie mam w planach zatrudniania się w Multilayer Pipe Company. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i moją rolą jest między innymi zadawanie pytań i aktywizacja uczestników dyskusji. Dzięki odpowiedziom pracownikom osoby planujące zatrudnienie w danej firmie mają jaśniejszy obraz sytuacji. @Damrade, przypominam, że ten wątek służy wymianie opinii na temat pracy w Multilayer Pipe Company.

Iza

@Narożnik, nie wiem czemu wyczuwam nutę sarkazmu w Twojej wypowiedzi. Mógłbyś napisać, jak faktycznie oceniasz pracę w Multilayer Pipe Company? Jak wygląda Twój przykładowy dzień pracy w tym miejscu? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Multilayer Pipe Company? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Iza

@KA, rozumiem. Pracujesz aktualnie w Multilayer Pipe Company? Czy praca w tym miejscu jest ciężka i stresująca? Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat tego pracodawcy? Jak oceniacie warunki, które oferuje? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Narożnik
@Iza 10.07.2018 15:30

Praca jest lekka i przyjemna jak piórko na wietrze ! Stres..... ? Broń boże !! Przychodzę do pracy wypoczęty i odświeżony :D świadom tego że spędzę czas z przyjaciółmi w rodzinnej atmosferze. Aż żal wracać to domu. W końcu!! Po tylu latach tułaczki, odnalazłem swe miejsce na ty padole. Dziekuje MPC

Iza

@Nawałka, rozumiem, że pracujesz aktualnie w Multilayer Pipe Company. Jakie Twoim zdaniem zmiany powinny zajść w firmie, aby była bardziej atrakcyjnym pracodawcą? Bardzo proszę o kulturalne i rzeczowe wypowiedzi. Komentarze pisane w obraźliwym tonie nie będą tolerowane na forum.

Zostaw opinię o Multilayer Pipe Company Sp. z o.o. - Pęcz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multilayer Pipe Company Sp. z o.o.