Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

Pęcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 423 ocen.

Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.
2 423

Opinie o Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

Iza

@Narożnik, nie wiem czemu wyczuwam nutę sarkazmu w Twojej wypowiedzi. Mógłbyś napisać, jak faktycznie oceniasz pracę w Multilayer Pipe Company? Jak wygląda Twój przykładowy dzień pracy w tym miejscu? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Multilayer Pipe Company? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Narożnik
@Iza 16.07.2018 15:45

Droga Pani Izo. Jeśli jest pani tak ciekawa jaka atmosfera i jak wygląda nasza praca w MPC. To zapraszam i proszę się zatrudnić. Wtedy będzie pani miała jak na tacy pokazane atmosferę w MPC. ps. Smutno mi, źe nikt nie chce mnie kleić. A przeciesz jestem takim fajnym narożnikiem.

Iza

@KA, rozumiem. Pracujesz aktualnie w Multilayer Pipe Company? Czy praca w tym miejscu jest ciężka i stresująca? Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat tego pracodawcy? Jak oceniacie warunki, które oferuje? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Narożnik
@Iza 10.07.2018 15:30

Praca jest lekka i przyjemna jak piórko na wietrze ! Stres..... ? Broń boże !! Przychodzę do pracy wypoczęty i odświeżony :D świadom tego że spędzę czas z przyjaciółmi w rodzinnej atmosferze. Aż żal wracać to domu. W końcu!! Po tylu latach tułaczki, odnalazłem swe miejsce na ty padole. Dziekuje MPC

Iza

@Nawałka, rozumiem, że pracujesz aktualnie w Multilayer Pipe Company. Jakie Twoim zdaniem zmiany powinny zajść w firmie, aby była bardziej atrakcyjnym pracodawcą? Bardzo proszę o kulturalne i rzeczowe wypowiedzi. Komentarze pisane w obraźliwym tonie nie będą tolerowane na forum.

KA
@Iza 03.07.2018 15:23

Zmiany. Ryba psuje się od głowy. Łysej głowy. Tam powinni zacząć właściciele. A skończyć na pewnej grupie kierowników.

Iza

@Prawdziwy NIck na jakim stanowisku lub w jakim dziale pracujesz w Multilayer Pipe Company? Czy dodatki o których mówisz są zależne od działu lub stanowiska? Z tego, co napisał @NICK pracownicy produkcyjni nie mają takich udogodnień. Pamiętaj, że na forum mogą być wyłącznie prawdziwe i merytoryczne opinie. Tylko takie wypowiedzi będą pomocą dla zainteresowanych podjęciem tu pracy.

Taki
@Iza 26.06.2018 13:36

Głupi jesteś!!

Iza

@Nick rozumiem, że inaczej oceniasz firmę Multilayer Pipe Company. Możesz napisać coś więcej - jak wyglądają relacje i struktura organizacyjna przedsiębiorstwa? Czy oferowany jest socjal i/lub dodatki pozapłacowe?

NICK
@Prawdziwy NIck 21.06.2018 19:56

pierwsze slysze o socjalu w tym zakladzie bo to nie istnieje (chyba ze chodzi o talony do bezdomki za ktore zabieraja z wyplaty) tak samo setki pilnuja aby nie placic nadgodzin wywalajac na D/D aby bylo max ustawowe 168 godzin to ktory kierownik taki mily albo komu zadek lizesz

Architekt

Powiem tylko tak firma najgorsza w dst Dyrektorek do wymiany

Nick
@Ggggggg 18.06.2018 08:16

Sam jestes najgorszy.

Iza

@Architekt skąd taka opinia? Pracowałeś bądź pracujesz w Multilayer Pipe Company? Możesz coś więcej napisać o tym pracodawcy? @Nick Twoja opinia nie jest merytoryczna i nie zawiera informacji, których poszukują użytkownicy chcący się zatrudnić w tej firmie. Jeśli możesz coś więcej napisać, to daj znać jak wyglądają przyjęcia do pracy w Multilayer Pipe Company, zwłaszcza, że firma prowadzi rekrutację na: http://www.mpc.pl/praca

Iza

@Odpowiadać jesteś pracownikiem Multilayer Pipe Company? Możesz opisać na jakiej podstawie są przyznawane podwyżki do wynagrodzenia i czy jest to jedyny zabieg motywacyjny pracownika stosowany przez pracodawcę? @Bida uważasz, że oceny pracownicze nie są adekwatne do kwot podwyżek? Próbowałeś coś z tym zrobić lub porozmawiać na ten temat z kierownikiem? Może taką sytuację da się wyjaśnić i jest jakaś konkretna przyczyna, która spowodowała obniżenie dodatku płacowego?

Weteran
@kszaku 01.06.2018 15:16

kolego kszaku akurat sa osoby co umieja cos wiecej niz tylko ganiac z probkami zastepuja polowe zalogi gdy firma wygania na DD

Odpowiadać

Jak tam ludziska podwyżki? Zadowoleni?

Bida
@zadowolony 29.05.2018 08:26

Gdyby one jeszcze byly sprawiedliwe zależne od oceny

Hahahah

Wiecie co, jesteście śmieszni, płaczecie itp. a dalej tam pracujecie... Każdy mądry się już dawno z tamtad zwolnił, przestańcie ryczeć i weźcie się w garść, jest tyle roboty że nie wiem co was tam trzyma, chyba dlatego tam siedzicie bo jesteście tak słabi że nigdzie indziej was nie zachęca...

Hehehehehe
@Hahahha 24.05.2018 03:25

Slyszesz ze sie zwalniacie czyli tam pracujesz a z tego co pisales to tam nie pracujesz wiec? Ciekawe ja tam juz nie pracuje

Iza

@Ludzie obudźcie się !!!! czy próbowałeś z innymi współpracownikami poruszać temat wynagrodzeń z Zarządem Multilayer Pipe Company? Często to właśnie rozmowy mogą pomóc w przeforsowaniu postulatów pracowniczych. @Hahahah na forum obowiązują pewne zasady dotyczące wypowiadania się. Obrażanie i wyśmiewanie innych jest zabronione. Z pewnością każdy zapozna się z Twoją opinią, jeśli będzie rzeczowa i będzie zawierać merytoryczne fakty. Zatem, czy możesz określić, jak wygląda obecnie sytuacja w Multilayer Pipe Company?

bruno
@Iza 25.05.2018 09:11

a z kim tu rozmawiac skoro powiedza ze firma stoi w obliczu oszczednosci ale nie ma co juz 50% maszyn stoi bez obstawy jeszcze troche i nie bedzie komu pilnowac produkcji juz SZP staja do maszyn a PEXiarze sa zmuszeni pilnowac extruzji na wszystkie linie albo rotacje miedzy zmianami bo u jakiegos cwaniaka zostal jeden na extruzje i po 1 na nawijarki a przed nami otwieranie nowych lin zero docenienia pracownikow a to od ludzi zalezy ich placa narazie jest zasada (niech pracownicy mysla ze im placimy)

Ludzie obudźcie się !!!!

Dlaczego piszecie takie głupoty o jekieś sandałki się czepiacie na kolegów piszecie o jakieś 5 s o BHP ,panowie tu jest konkretny temat KASA , A w piszecie żeby się z kogoś śmiać nie tędy droga tu trzeba robić spotkanie z zarządem i kąkretnie rozmawiać a nie głupoty pisać zeby się śmiali . Dlatego ci co piszą bzdury to niech się zastanowią plotkarze . Jeszcze raz panowie tu jest temat KASAAAAA !!!!!! a nie pisanie jeden na drugiego ,

Strajk
@Ludzie obudźcie się !!!! 22.05.2018 17:51

Kasę zobaczysz jak świnia gwiazdy! A rozmawiać niema z kim, oni choćby spali na hajsie to tobie go..wno dadzą. Strajk panowie i panie to jest jedyna drogą.STRAJK

Boże wyzwól mnie z więzienia.

5S wynika z przekonania, że 1. czystość, 2. porządek i 3. dobra organizacja (tu nie ma organizacji) 4. produktywność, stabilność, wyeliminowanie marnotrawstwa ( 300 kilo odpadu jak nie wiecej) . Maja bezposriedni wplyw na 5. Bezpiecznego stanowiska pracy . Powodzenia pani z BHP. ps. Pani Blond Z labu niech założy sobie jescze pantofelki .

Drużyna BHP
@Fthfg 22.05.2018 08:04

Te właśnie sandałki to obówie robocze jak bys się bliżej przyjrzał to mają one metalowe noski zapytaj EKA jakie ona ma na pewno takie same lub samej pani kierownik Pani Małgosi to też takie nosi a jak się wstydzisz i wolisz uciekać niż się zapytać to proponuje GROS!

Zmęczony

Od kiedy i na jakiej podstawie pracodawca co roku planuje urlop wypoczynkowy pracowników? Nawet nie mogę odpocząć kiedy jestem zmęczony tylko wtedy kiedy mi z łaską dadzą... O co to chodzi?

rafik
@Zmęczony 18.05.2018 11:55

typowe kuraka zagranie !!! apropo nie jesteś z br A hahahah najgorsze życzenia dla tego nielota

Ulka

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

mlody
@Ulka 16.05.2018 22:40

ze to firma rodzinna cale biuro to malzenstwa jedno drugiemu wie ile przyznac premi uwalonej tym z dolu starsi pracownicy odchodza a mlodzi nie przedluzaja umow za te smieszne pieniazki niech zejda i sami robia juz SZP musza podtrzymywac produkcje stajac na linie

To nie ściema !

Szykujcie portfele !!! W tym roku mają być największe podwyżki od początku istnienia firmy !

Smierdzace stopy po robocie
@To nie ściema ! 14.05.2018 17:45

O cholera ! To muszę otworzyć drugie kont w banku żeby ta ogromna wypłata się zmieściła ! Dziękuję łysy prezesie

Edi

Szanowne kierownictwo wasza najwieksza wada to oszczędzanie dlaczego? oszczędzanie jest ok. ale wy oszczędzanie na pracownikach i sprzętach nie chcecie odpadu jak ma go nie być gdy maszyny są uszkodzone? Jedziemy do oporu bo szkoda zapłacić za renowacje rolek w formierce bo drogie? Kolejna sprawa Planiści a mianowicie? Już piszę dlaczego jeśli na Lp xx idzie 17 tece a na xy 20 iso to wy zamieniacie je miejscami gdy tu jest już ustawione i idzie dobrze hmm?? Zmuszacie nas do przebudów ok nie ma problemu ale zajazd = odpad i po co przebudowa trwa 3 lub 4h ile za ten czas te linie by wyprodukowały? no właśnie. kolejna sprawa RP należy do uni europejskiej a w niej tzw w MPC "DD" liczy sie jak urlop wypoczynkowy płatny więc może zacznijcie stosować się do tych standarów a nie na zebraniach porównywać nas do zakładów w innych krajach pozdro

Ab
@Edi 13.05.2018 00:24

Lata zaniedbań wychodzą. Zamiast inwestować w maszyny to się montuje kamery żeby można było na kogo zwalić winę czytaj nieprzeszkolonego operatora. System szkoleń leży. Przeglądy leżą . Naprawy na szybko. Prowizirka raz zrobiona staje się standardowym rozwiązaniem. Operatorzy nie mają czym pracować co niektórzy nabyli własne klucze jawna kpina. To są oblicza mpc . Przed nami wyspy pracowników z Ukrainy i problemy z zeszłego roku. Na pewno nadchodzące miesiące zweryfikuja mpc i nią kierujacych

Szakal

kierownictwo po prostu Nacja uodporniona na psychoanalize zaklad w lipcu sie zacznie sypac Za takie stawki po prostu rozpanoszy sie epidemia l4 zalazek juz sie umacnia

Majowy

Wozniak! Dzięki za majówkę !

Nikt ważny
@anonymous 06.05.2018 23:17

Standardy mpc

Zły

Przychodzą "pracownicy" po gimnazjum i zarabiają tyle samo co pracownik z 15 letnim stażem ! Byście się ku.wa wstydzili !!

Stefan

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.!!!

konstytucyjny
@Stefan 22.04.2018 11:28

ciekawe kto zostanie skoro ci ktorym sie koncza umowy nie planuja przedluzac umow a starzy maja gdzies niewolnictwo zerozycia prywatnego nawet w dni konstytucyjnie wolnym od pracy gonia do roboty zostaja sami emeryci ktorym brakuje paru lat do emerytury wyzyskujacy nowych "dzieciaki"

Prezes

Panowie nie zwalniajcie się poczekajcie do angaży napewno będziecie zadowoleni już niedługo spora podwyżka czeka was ,operatorzy dostaną zadawalająca podwyżkę a administracja w tym roku tylko dostanie podwyżkę inflacyjną musimy dbać o ludzi z produkcji bo już naprawdę dzieje się źle a z kąd nabrać dobrych ludzi dlatego musimy zadbać o tych co mamy pozdrawiamy Zarząd

uniwersalny
@Prezes 16.04.2018 20:29

w innych zakladach jakich pracowalem rozmowy roczne odbywaly sie do konca lutego mialo sie nowy angaz podpisany a w marcu przy wyplacie wyrownanie stawki za styczen i luty system premiowania polegal na tym co operator umie i na ilu maszynach wiec mozna bylo sie starac uczyc a nie jak tu ludzie 2 dekady robia i nawet jedna maszyne ledwo obsluguja a raczej sie mlodymi wysluguja czesto ktos pracuje pol roku a umie ogarnac praktycznie wszystkie maszyny od PIPea do pianki zastepuje operatorow gdy na sile wyganiacie na D/D potracacie ludziom wszystko bo planista bez wyobrazni daje same krazki po ponad pol km bez mozliwosci przewiniecia na mniejsze odpadu jest na tony wiec ile ludzie beda robic za sama podstawe szczegolnie jak wracaja reklamacje za ludzi ktorzy juz od wielu lat sa na wysokich stanowiskach a i tak obrywaja nowi operatorzy fizyczni

Więcej nie piję

Wincej liń! wincej........!!!! te co już są stoją bez obsługi kim kim kim pytam się kim! zapraszam do dyskusji ps.nie tylko ludzi z produkcji ale też kierownictwo!

kibic

Sezon rusza, FC Pęcz go, go! Kto obstawia awans do wyższej ligi rozgrywek w tym roku? Pozdrawiam Kibiców i zawodników!

golkiper
@kibic 07.04.2018 16:30

a kto im zostanie z produkcyjnych skoro połowa zalogi planuje odejsc po majowych "podwyżkach" ale celów produkcyjnych chyba ze utworzy sie żeńską z pan biurowych, labu i BHP bo na kolejny sezon to tylko oni zostana ja sam zastanawiam sie nad zmiana klubu

Szaraczek

Witam MPC to jakiś chłam czy co pracujesz miesiac rok czy dwa lata a zarabiasz nadal tyle samo co pracownik który dopiero zaczyna tyrasz po 7 dni w ciągłosci masz 1.5 dnia wolnego i dostaniesz 2400 za 4 brygady 21 dni pracy z dobrą premią która zależy od kierownika czy mu sie kobieta spisuje czy nie? Na miły bóg ludzie są traktowani jak zwierzęta po 8 godzin bez przerw muszą przebywać w szumie byla wycieczka WAWIN TECE to nie wolno jeść przy miejscu pracy więc moze nam sie nie należy nic? na przerwe iść niewolno zjesc przy maszynie nie wolno bo liczą sie metry drogie biuro zacznijcie doceniać pracownikow bo to od nas zależy co wy bedziecie sprzedawać próbowaliscie ukrainców zatrudnić bo nikt nie chciał przyjść i co? placiliscie im wiecej niż nam a ile reklamacji przyszło bo on nipanimaju powinni sie wszyscy porozumieć zatrzymać caaałą hale i prezesa dawać ale ludzie sie boją to zrobić bo mają zobowiązania ile już dobrych pracowników straciliście pomyślcie ile możecie stracić a co wtedy sami dobrze wiecie że operatorzy co pracują po pare lat na jednej lini są wprawieni znają te sprzęty zastąpicie ich nowymi którzy nawet nie wiedzą ile jest metrów od zdawacza do nawijarki i nagle odpad skoczy o stokroć nie lepiej zachęcić nas a my bedziemy robić jak należy mimo 4 brygad iść do pracy z myśla ze zarobimy? My chcemy tylko godnie żyć pojechać na wakacje z rodziną nasze dzieci nigdy nie zobaczą polskiego morza bo pan kierownik tacie płaci 2400 za mc gdzie same oplaty to 1400+/- do tego jedzenie opłać auto kup dziecku książki do szkoły a jak zachoruje dziecko co wtedy KREDYT? jeszcze raz powtarzam my sie poswiecamy bo w weekendy powinno sie spedzać z rodziną my pracujemy ale uszanujcie to i pozwólcie nam godnie żyć Pozdrawiam

ostry
@szef zmiany produkcyjnej 08.04.2018 20:10

Ostatnio były rozmowy o podwyżki dadzą parę groszy które nawet nie są podwyżką inflacyjną ale będą wciskać ludziom ze to uznaniowe po tych pajęczynkach a do ludzi się w miarę odnosicie tylko gdy są wizytacje z PIPu czy zewnątrz od klientów a tak to jak bydło wolałbym zarabiać jak kolega z TECE prawie 18zl co z tego ze oni nie maja tej pozal sie boże którą i tak pan prezes utnie bo przyjdzie zwrot sprzed dekady tamci co wtedy dali ciala dzis sa kierownikami a obrywa sie obecnym operatorom maszyn albo za ukraincow coraz czesciej odchodza koledzy naprawde dobrzy pracownicy którzy umieli ustawic kazda maszyne z zamknietymi oczami a teraz co ? automatyk chodzi i mowi ze wszystko w porządku on nie widzi problemu nawet durnego nadruku na HW1525 nie mozna poprawic bo wszedzie hasla

Wesołek

Ja jak widzę tego kierownika od magazynu to zastanawiam się, jak to możliwe że jest tym kierownikiem. Wesołych Świąt Ekipa MPC

Oddwieczny
@Wesołek 01.04.2018 21:34

Odjeb sie od kierownika magazynu! Bo cie wyśledzę utnę jaja i cię nimi zadławię!

Królik Wielkanocny

Mimo wszystko... WESOŁYCH ŚWIĄT... chłopaki... ???? ???? ????

Rr

Prosiłbym o zamontowanie kolejnej kamery na słupie w odległości 2.5m od istniejącej kamery mógłbym sobie hamak rozwiesić. To zaczyna być farsa kamery żeby szpiegowac pracowników, szukać na nich haka? Może dodatkowo kazdemu obroże które eksplozją jak się człowiek oddali od gownianej maszyny która ktoś zdecydował się kupić. A na 505 woda jak uciekła tak ucieka

anonymous
@Rr 27.03.2018 22:25

ucieka bo nikt nie ma pojęcia o co tam chodzi!to troszkę lipa bo chłopaki od technologii przytulają 6 koła a tylko kalibrator podstawić potrafią wstyd!pezesie widzisz i nie grzmisz pora coś z tymi nieporadami zrobić i ten beton od gwizdka i podkolanówek rozbić ----PROSIMY MY ZWYKLI PRACOWNICY!!!

Marzena

Witam czy są przyjęcia w MPC do biura ? proszę o odp.

Mrzena
@José Mourinho 25.03.2018 21:01

Tak gram w piłkę ,a czemu pytasz ?

neo

cześć czarek! w momencie kiedy cie przyjmą panie w kadrach dają ci dwie pigułki czerwoną i niebieską którą wybierzesz?Weź niebieską pigułkę, a historia się skończy, obudzisz się we własnym łóżku i uwierzysz we wszystko, w co zechcesz. Weź czerwoną pigułkę, a zostaniesz w krainie czarów i pokażę ci, dokąd prowadzi królicza nora. ............ a prowadzi na pexy br. A a nie zapomnisz tej przygody do końca życia! lepiej wybierz niebieską!!! hahaha

Zostaw opinię o Multilayer Pipe Company Spółka z o. o. - Pęcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.