Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

Pęcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 342 ocen.

Opinie o Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.

Prezes

Panowie nie zwalniajcie się poczekajcie do angaży napewno będziecie zadowoleni już niedługo spora podwyżka czeka was ,operatorzy dostaną zadawalająca podwyżkę a administracja w tym roku tylko dostanie podwyżkę inflacyjną musimy dbać o ludzi z produkcji bo już naprawdę dzieje się źle a z kąd nabrać dobrych ludzi dlatego musimy zadbać o tych co mamy pozdrawiamy Zarząd

uniwersalny
@Prezes 16.04.2018 20:29

w innych zakladach jakich pracowalem rozmowy roczne odbywaly sie do konca lutego mialo sie nowy angaz podpisany a w marcu przy wyplacie wyrownanie stawki za styczen i luty system premiowania polegal na tym co operator umie i na ilu maszynach wiec mozna bylo sie starac uczyc a nie jak tu ludzie 2 dekady robia i nawet jedna maszyne ledwo obsluguja a raczej sie mlodymi wysluguja czesto ktos pracuje pol roku a umie ogarnac praktycznie wszystkie maszyny od PIPea do pianki zastepuje operatorow gdy na sile wyganiacie na D/D potracacie ludziom wszystko bo planista bez wyobrazni daje same krazki po ponad pol km bez mozliwosci przewiniecia na mniejsze odpadu jest na tony wiec ile ludzie beda robic za sama podstawe szczegolnie jak wracaja reklamacje za ludzi ktorzy juz od wielu lat sa na wysokich stanowiskach a i tak obrywaja nowi operatorzy fizyczni

Więcej nie piję

Wincej liń! wincej........!!!! te co już są stoją bez obsługi kim kim kim pytam się kim! zapraszam do dyskusji ps.nie tylko ludzi z produkcji ale też kierownictwo!

Szaraczek

Witam MPC to jakiś chłam czy co pracujesz miesiac rok czy dwa lata a zarabiasz nadal tyle samo co pracownik który dopiero zaczyna tyrasz po 7 dni w ciągłosci masz 1.5 dnia wolnego i dostaniesz 2400 za 4 brygady 21 dni pracy z dobrą premią która zależy od kierownika czy mu sie kobieta spisuje czy nie? Na miły bóg ludzie są traktowani jak zwierzęta po 8 godzin bez przerw muszą przebywać w szumie byla wycieczka WAWIN TECE to nie wolno jeść przy miejscu pracy więc moze nam sie nie należy nic? na przerwe iść niewolno zjesc przy maszynie nie wolno bo liczą sie metry drogie biuro zacznijcie doceniać pracownikow bo to od nas zależy co wy bedziecie sprzedawać próbowaliscie ukrainców zatrudnić bo nikt nie chciał przyjść i co? placiliscie im wiecej niż nam a ile reklamacji przyszło bo on nipanimaju powinni sie wszyscy porozumieć zatrzymać caaałą hale i prezesa dawać ale ludzie sie boją to zrobić bo mają zobowiązania ile już dobrych pracowników straciliście pomyślcie ile możecie stracić a co wtedy sami dobrze wiecie że operatorzy co pracują po pare lat na jednej lini są wprawieni znają te sprzęty zastąpicie ich nowymi którzy nawet nie wiedzą ile jest metrów od zdawacza do nawijarki i nagle odpad skoczy o stokroć nie lepiej zachęcić nas a my bedziemy robić jak należy mimo 4 brygad iść do pracy z myśla ze zarobimy? My chcemy tylko godnie żyć pojechać na wakacje z rodziną nasze dzieci nigdy nie zobaczą polskiego morza bo pan kierownik tacie płaci 2400 za mc gdzie same oplaty to 1400+/- do tego jedzenie opłać auto kup dziecku książki do szkoły a jak zachoruje dziecko co wtedy KREDYT? jeszcze raz powtarzam my sie poswiecamy bo w weekendy powinno sie spedzać z rodziną my pracujemy ale uszanujcie to i pozwólcie nam godnie żyć Pozdrawiam

ostry
@szef zmiany produkcyjnej 08.04.2018 20:10

Ostatnio były rozmowy o podwyżki dadzą parę groszy które nawet nie są podwyżką inflacyjną ale będą wciskać ludziom ze to uznaniowe po tych pajęczynkach a do ludzi się w miarę odnosicie tylko gdy są wizytacje z PIPu czy zewnątrz od klientów a tak to jak bydło wolałbym zarabiać jak kolega z TECE prawie 18zl co z tego ze oni nie maja tej pozal sie boże którą i tak pan prezes utnie bo przyjdzie zwrot sprzed dekady tamci co wtedy dali ciala dzis sa kierownikami a obrywa sie obecnym operatorom maszyn albo za ukraincow coraz czesciej odchodza koledzy naprawde dobrzy pracownicy którzy umieli ustawic kazda maszyne z zamknietymi oczami a teraz co ? automatyk chodzi i mowi ze wszystko w porządku on nie widzi problemu nawet durnego nadruku na HW1525 nie mozna poprawic bo wszedzie hasla

kibic

Sezon rusza, FC Pęcz go, go! Kto obstawia awans do wyższej ligi rozgrywek w tym roku? Pozdrawiam Kibiców i zawodników!

golkiper
@kibic 07.04.2018 16:30

a kto im zostanie z produkcyjnych skoro połowa zalogi planuje odejsc po majowych "podwyżkach" ale celów produkcyjnych chyba ze utworzy sie żeńską z pan biurowych, labu i BHP bo na kolejny sezon to tylko oni zostana ja sam zastanawiam sie nad zmiana klubu

Wesołek

Ja jak widzę tego kierownika od magazynu to zastanawiam się, jak to możliwe że jest tym kierownikiem. Wesołych Świąt Ekipa MPC

Oddwieczny
@Wesołek 01.04.2018 21:34

Odjeb sie od kierownika magazynu! Bo cie wyśledzę utnę jaja i cię nimi zadławię!

Królik Wielkanocny

Mimo wszystko... WESOŁYCH ŚWIĄT... chłopaki... ???? ???? ????

Rr

Prosiłbym o zamontowanie kolejnej kamery na słupie w odległości 2.5m od istniejącej kamery mógłbym sobie hamak rozwiesić. To zaczyna być farsa kamery żeby szpiegowac pracowników, szukać na nich haka? Może dodatkowo kazdemu obroże które eksplozją jak się człowiek oddali od gownianej maszyny która ktoś zdecydował się kupić. A na 505 woda jak uciekła tak ucieka

anonymous
@Rr 27.03.2018 22:25

ucieka bo nikt nie ma pojęcia o co tam chodzi!to troszkę lipa bo chłopaki od technologii przytulają 6 koła a tylko kalibrator podstawić potrafią wstyd!pezesie widzisz i nie grzmisz pora coś z tymi nieporadami zrobić i ten beton od gwizdka i podkolanówek rozbić ----PROSIMY MY ZWYKLI PRACOWNICY!!!

Marzena

Witam czy są przyjęcia w MPC do biura ? proszę o odp.

Mrzena
@José Mourinho 25.03.2018 21:01

Tak gram w piłkę ,a czemu pytasz ?

neo

cześć czarek! w momencie kiedy cie przyjmą panie w kadrach dają ci dwie pigułki czerwoną i niebieską którą wybierzesz?Weź niebieską pigułkę, a historia się skończy, obudzisz się we własnym łóżku i uwierzysz we wszystko, w co zechcesz. Weź czerwoną pigułkę, a zostaniesz w krainie czarów i pokażę ci, dokąd prowadzi królicza nora. ............ a prowadzi na pexy br. A a nie zapomnisz tej przygody do końca życia! lepiej wybierz niebieską!!! hahaha

Czarek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto starać się?

Sasza
@Czarek 18.03.2018 19:16

Taak potrzebują jest nowo otwarty dział tarcie chrzanu praca na 2 zmiany jak będziesz składał CV to napisz na chrzan zarobki podobne jak na 4 brygady

Anonim

Witam jak sa ludzie wynagradzani nawijarkowi co ustawiaja swoje i innym parametry bo niewyszkolony personel na skrzynke z narzędziami czekaja po 3 miesiace trenerow dymaja w (usunięte przez administratora) i na 4 brygadach 16.34/h powiedza premia za 4 brygady to policzcie ludzie przerwy wasze ktorych nie macie liczcie je jako nadgodziny i wychodzi ze premia za 4 brygady nie istnieje chcesz isc do wc musisz sie kogos prosic moze kible przy nawijarkach postawcie w Tece kolo mpc na 2 zmiany jest 16.80 na start i normalna praca dwie przerwy moze kierownik powie ale wy na krazek czekacie 3 minuty ale słuch po (usunięte przez administratora) dostaje nawet podczas czekania na niego robic sztangi ciekawe bo szefowie zmian maja (usunięte przez administratora) i ludzi nie chca dawac ukraina wiecej zarabia co nie wie czym jest rdzen inna sprawa macie 5 mechanikow i oni maja wyrobic na wszystkie zmiany? 202 nawijarka szycie to pomsta do nieba bo po co lepiej kamery na 602 zalozyc zeby luudzi pilnowac

greawe 605
@Anonim 11.03.2018 14:56

to stan na 605 nowiuska maszyna a technolog i automatyk godzinami sie glowia jak ten zlom ustawic by sie krazki miescily na palecie bo magazyn nie wezmie i trzeba recznie przewijac szycie tak wolne ze jak masz krazki ponizej 5 minut to pol zakladu musi ciagnac rure po calej hali bo denser za malo ma pojemnosci a nawet jak kogos pociagnie to jedyne wyjscie rwac rure bo liczy sie ilosc szybko byle jak i na handel codziennie sie zatrzymuje poza pozycja szycia moze zanim ta maszyne sie dopusci do uzytku to wyszkolic personel techniczny bo jak operator ustawi to cud i technolodzy spisuja dane a nie wiedza nic poza tym co pisze na wyswietlaczu a to ulamek ustawien bo reszta jest na oko i doswiadczenie operatora bo o podzialkach jak na 132 to zapomnij maszynie ktora byla wczesniej na 605 planista tylko daje krazki po ok pol km a jak zabraknie kilku metrow bo utnie ze wzgledow technologicznych to tona odpadu i po premi operatora moze ci w akwarium wkoncu pojda po rozum i wprowadza alternatywy dla tzw nie wymiarow bo nikt za podstawe bez premi dlugo nie porobi i odejdzie nawet nie bedzie komu szkolic nowych

Zażenowany

Istna tragedia system 4 brygadowy, pracuje na magazynie i tam jest typowy kołchoz jak ktoś jest na transporcie to musi obrobic około 10 linek i przy tym wyrabiac się na takie warunki kasa biedna, na produkcji już o wiele więcej dostajecie. Organizacja pracy na marnym poziomie a o atmosferze nie wspomnę. Nie polecam pracy nikomu.

Linka
@Narożnik 12.03.2018 11:56

Czasami lepiej narożniki kleić niż latać jak ostatni pajac :P

Płotka

Panowie.. jak będą czyste powierzchnie płaskie to będzie podwyżka. Pamiętajcie że oko patrzy

Parobek

Mpc to praca marzeń..zarobki średnie ale po co mi większe,praca w prawie wszyskie weekendy,brak przerw - stwierdzili że nie są nam potrzebne. Zachęcam wszystkich tych którym nie zależy na zarobkach ani na życiu prywatnym do podjęcia pracy w mpc

Łysy prezes

Premie ? Jakie premie panowie..a my za co kupimy nowe telefony i opony zimowe

Podwyżka !!!!

Panowie zapisujcie się u szefów na to zebranie w sprawie podwyżek bo narazie zapisało się 13 osób a po świętach chcemy zrobić spotaknie z prezesem ,jak będziemy cicho siedzieć to znowu Grosiki dostaniemy także zapisywać się ,a słyszałem że chcą sie zwolnić operatorzy z długoletnim stażem bo mają dość pracy w systemie 4 brygadowym za te pieniądze , ale zobaczą jaka będzie podwyzka ,

nowotwór jąder

Ten cały #komwboj i #predator! to chyba ta sama persona upośledzona intelektualnie cyt"muwie" hahaha ps.sławomir luzik szkoda nerwów!

sasha
@nowotwór jąder 02.03.2018 23:14

to sa ci czerwoni od wyzyskiwania fizoli im bardziej wyzyskaja tym wiecej sami zyskaja

Predator

Ogórek przynieś mi grafik do końca roku na twoją sraczke ,ponieważ muszę wiedzieć kiedy masz sraczke bo nie mogę zaplanować zajazdów grubych rur , bo kiedy zajazd to kurak muwi ze znowu sraka u Ciebie i cię nie będzie co jest z tobą .?

Ogórek
@Predator 17.02.2018 18:39

Jak będę miał sraczke to zrobię to na twój pusty łeb cwaniaczku

Ulala

Grubo ponad 10 lat w mpc. Brak szacunku do człowieka. Zarobki to obraza. Ogladasz co dzień te ryje i honor nie pozwala ci patrzec na te panie puszczalskie i panów dymaczy. Zero profesjonalizmu. Pełna improwizacja. Tupną nogą czasem, ale to ze strachu. Socjal dają bo na siłowni można się popykać. Przywieźć prywatne śmieci, zamowić żarcie, pojechac na spa..mpc płaci! Tylko tym na górze, pamiętaj haha

tom
@Janek 07.02.2018 22:06

Najgorsza linia to 505 ile czasu można walczyć z problemem uciekajacej wody - odpowiedź 10 lat a ja muszę dodatkowo pilnować 3 innych linii Szef Zmiany snuje się bez celu Technolog tylko donosi oprzyrządowanie masz problem nikt nie pomoże może z wyjątkiem 2-3 osób niezwiązanych z produkcją każdy wini nas za wszystko

Anonim

Nie dawno w mpc była PIP. To dopiero początek...teraz inspekcja będzie stałym gościem tego (usunięte przez administratora). Kolejny donos już poszedł. Brak możliwości pójścia na przerwę to żart i plucie pracownikowi w twarz. Bhp nie istnieje. Pracownicy bez uprawnien obsługują żurawie do aluminium. Inspekcja pracy już za chwile tu wróci. Jak Pani inspektor był to ryba kazał ludziom chodzić na przerwę...dzień później wszystko w normie czyli brak przerw.

Śmietana

Witam wszystkich chętnych do zapisywania się na zebranie które chcemy zrobić w sprawie podwyżek ,zapisy u szefów zmiany !!! to muszą być ludzie kąkretni a nie czapkaże zapraszam !!!

cyc

znam opowiesci od tych co tu pracowali nic dodac nic ujac

Mpcdno

Najgorsza firma w Strzelinie bez kitu, system pracy niewolniczy, robisz siedem dni... Kasa? Zapomnij chyba że po 10 latach i to nie każdemu. Omijajcie ja szerokim łukiem, zatrudniasz sie? Dostaniesz tyle samo bez pracy w takim systemie. Premie? Zachorujesz to ci na leki nie starczy bo wszystko uwala i tyle z tego, kierownictwo? Ta po znajomosci, nawet chyba podstawowych praw nie znają, najpierw Panie prezesie wyślij kierowników na jakieś kursy bo za tobą też opinia leci i inni się śmieją... dyrektor bez komentarza to zostawię... Chłopaki miejcie honor i nie dawajcie się tak!

Diabeł
@Mpcdno 31.01.2018 15:27

I to jeszcze w niedziele pracujemy ! Będziemy smażyć sie w piekle !!!

502

Operator nic nie robi? Zapraszam na502 inne linie przy niej to bajka. Kto byl ten wie!!! Tam zawsze jest co robic

Grosiki

Ciekawie będzie na wiosnę jak planuje się zwolnić paru starych operatorów ponieważ mają lepszą oferty płacowe zależeć będzie tylko jaka będzie podwyżka !!!

samobójca

Najlepszy jest system pracy !! Ranki, popołudniówki, nocki i półtora dnia wolnego. :D I to co wypada w piątki, masz cały weekend. Czyli jak w piątek masz nocki, masz je sobota i niedziela !! Ale za to masz dni do odbioru tzw. "DDE" za które nie płacą!! :C. W święta tez się robi !!

niewiność

A ja chce przejść z magazynu na produkcje. Bo jak jadę tym wózkiem, to widzę tylko jak jedzą i w komórkę się patrzą a na przyklejanie narożników nie ma czasu. Kasa większa, premia większa !!!

Ehhh
@amen 17.01.2018 00:05

Skoro tak robisz to już uprawnienia powinieneś stracić... Widać jak ktoś otrzymał uprawnienia...

PERŁA

Magazynier to chociaż ma przerwę 20 min od 2:00 do 4:00

anonymous
@PERŁA 23.01.2018 07:45

dobre ha ha ha !!!

Platyna

H...

Cezary

Pracownik nie powinien robić łaski, że pracuje ponieważ ma za to płacone!!!

Alfonso
@Cezary 06.01.2018 18:13

Tobie to pewnie płacą za pisanie tych bzdur.

Zostaw opinię o Multilayer Pipe Company Spółka z o. o. - Pęcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multilayer Pipe Company Spółka z o. o.