Wawel

3. Opinie o pracodawcach Dobczyce
  5. Opinie o Wawel S.A.

Opinie o Wawel Dobczyce

WebsiteIconWawel S.A.

Nie przegap nowości o Wawel S.A.!

Xx

17.01.2022 17:27

Jaki samochód otrzymują przedstawiciele ? Jak z użytkiem prywatnym
    Pipi

14.01.2022 12:54

Dzień dobry. Chciałam zapytać dlaczego portier pełniący dyżur w tym tygodniu w zakładzie nr 2 , zastawia bramke służące do odbicia karty pracownika i wyjścia z zakładu krzesłem?! Czy to awaria bramki czy czyjś pomysł na spotęgowanie kolejki do wyjścia? O awarii raczej nie ma mowy gdyż wchodząc do pracy dostępne są dwie bramki i krzesełko nie zastępuje wejścia. Jest to dość sporym utrudnieniem gdyż dla mnie osobiście liczy się czas jak najszybszego powrotu po zmianie do domu do dzieci, aby mąż mógł zdążyć do swojej pracy. Takie działanie jest nie zrozumiałe i w pewnych kwestiach niebezpieczne
    PABLO

02.01.2022 21:27

kiedy jest egzamin na wóki widłowe pozdrawiam :)

03.01.2022 09:43

Termin egzaminu jest już wyznaczony. Uprzejmie proszę o kontakt z bezpośrednim przełożonym lub z Działem Rekrutacji i Rozwoju Pracowników.

29.12.2021 12:23

Firma nie ma ani grama szacunku dla kandydata na dane stanowisko. Nawet nie odpowiedzą gdy odrzucą CV. Cóż blokuje mnie brak doświadczenia w branży FMCG, ale widzę że z bogatym CV i tak nawet się nie odezwą to po co w ogóle aplikować do takiej firmy, skoro na starcie tak traktują to co będzie później. A to samo ogłoszenie cyklicznie się pojawia. A nawet słyszałem, że nie wymagają doświadczenia w branży.
    Pracownica

01.01.2022 11:51

Uwierz mi nie masz czego żałować jeśli się nie odezwali. Jeśli byś poszedł do pracy byś żałował. Chyba, że chcesz się nauczyć i zdobyć doświadczenie to ok. (usunięte przez administratora)

28.12.2021 19:39

kiedy zaczynałam karierę w dziale handlowym w Wawel byłam dumna, dziś po kilku latach jestem rozgoryczona i wstyd mi ze niestety dalej tu pracuje. W poszukiwaniu pracy(usunięte przez administratora)zmiany zmiany , które nic nie wnoszą, chaos goni chaos , osoby na stanowisku PH nie mają pojęcia o swojej pracy.
    zainteresowany

23.10.2021 11:13

zastanawiam się nad wysłaniem CV bo ogłoszenia na ph pojawiają się permanentnie co źle świadczy o firmie zwłaszcza tak dużej firmie. Czym to jest spowodowane? , tylko proszę nie pisać że ludziom się nie chce pracować bo jakoś w innych firmach pracują więc problem raczej leży po stronie pracodawcy..!
    Poinformowana

24.11.2021 19:51

Zarobki bardzo małe praca na 3 zmiany często ciężka fizycznie
    Magda

16.10.2021 15:00

Chciałam.podziiekowac za zmianę papierka w cukierki mieszanka krakowska jestem z wami od lat ale poprzednie opakowanie to tragedia dziękuję
    Kaja

18.09.2021 19:50

Jeśli ktoś rozważa podjęcie pracy w tej firmie to odradzam - wystarczy popatrzyć na notorycznie pojawiające się i powtarzające ogłoszenia ws pracy. Permanentna rotacja. Dewiza firmy - chcemy podbić świat - ale od siebie nie damy nic. Brak budżetów, na wymianę dostajesz towar z miesięczna data, ale wydaj go jak nadrozej. Albo lepiej w styczniu/lutym/marcu dostaniesz produkt w szacie świątecznej - wydaj, podczas gdy konkurencja z nastaniem Nowego Roku albo mocno przecenia albo wymiania BN, podobnie jest z każda OO, to co się nie sprzeda, dostajesz na wymianę. Cały czas gonisz ogon. Chcesz sprzedać Wielkanoc, a tu Pani/Panu w raczkach tydzien wcześniej przyniosłeś 100 szt mlecznej BN. Zorganizuj sobie magazyn na ten towar, w lecie musisz zapakować i pod domem wypakowac go z auta, bo inaczej masz czekoladę na gorąco na wymianę. Czas pracy liczony OD PIERWSZEJ wizyty, nie od ODPALENIA SAMOCHODU. Spoko! Telefony po godzinach i pretensje, jeśli nie odbierzesz, jak lubisz - odnajdziesz sie. Zwierzchnicy niesłowni, umawiają się na wspólna prace w sklepie/wizytę w centrali, po czym nie dojeżdżają/spóźniają się. (usunięte przez administratora) PH traktowani są na zasadzie, nie ty to kto inny. Młodsi i bardziej obrotni uciekają, nikt nawet nie próbuje ich zatrzymywać. Nie podoba się, droga wolna… Można by tak pisać i pisać…. Jednak opinie błyskawicznie znikają, albo nawet się nie pojawiają - wiec czy jest sens? Z pozytywów - kasa na czas, i jak masz szczęście to spoko PH w regionie. Jakoś pchacie ten wózek razem.
    Ciekawy

06.09.2021 17:36

Jaka podstawę netto dla ph oferuje firma? Czy autem mozna jezdzic takze prywatnie?

29.08.2021 21:18

Witam Pracowałem w Wawelu dłuższy czas, odszedłem nie długo po połączeniu rynków (ale nie z tego powodu). Dla wszystkich pytających o to jak praca wygląda to powiem tak jeśli chcesz pracować i jesteś dobrym sprzedawcą to będziesz z pracy zadowolony! Znam ludzi którzy jako ph pracują tam bardzo długo, oczywiste jest to, że raz jest lepiej raz gorzej jak wszędzie. - Plany dość wysokie ale można je realizować - Jasny system premiowy - Jest jesteś w porządku to RKS również Ci pracy nie utrudnia - Dostajesz telefon tablet i samochód Czasem bywały problemy z wymianami, ale jeśli umiesz dysponować budżetem to sobie poradzisz. - Umowa próbna na 3mc i podstawa+ premia - Po 3mc umowa na 3 lata i podwyżka do postawy + możesz sobie wyrobić przez dwa kolejne miesiące kolejna stała podwyżkę do podstawy(wcale nic trudnego) Po 3 latach umowa na czas nieokreślony + podwyżka Reasumując jeśli robisz zadania oraz sprzedaż jesteś w stanie po okresie roku zarabiać nawet ponad 5k netto to chyba nie ma tragedii Samochod nie jest do użytku prywatnego Ktos pewnie zapyta jak jest tak fajnie to czemu odszedłeś? Moja przygoda z firmą Wawel zakończyła się tylko i wyłącznie dlatego, że dostałem lepszą ofertę pracy, gdyby nie to pracowałbym tam do dziś. Pozdrawiam serdecznie całą ekipę!
    pierwsze

22.10.2020 09:48

Czas pracy PH. Liczony od pierwszej do ostatnie wizyty dojazd do klienta oraz powrót czas prywatny . Czasami dojazd 200km . (usunięte przez administratora)

29.03.2021 15:12

Dzień dobry, wizyta trwająca 30-minut pozwala na profesjonalne zrealizowanie wszystkich wspomnianych powyżej elementów. Warto jednak zwrócić uwagę, iż podczas niektórych wizyt Przedstawiciel Handlowy nie realizuje wszystkich kroków - ponieważ nie są one konieczne lub też Przedstawiciel nie ma takiej możliwości z uwagi na sytuację pandemiczną. Liczba 15 wizyt to zatem wynik wielu składowych, ponadto jest to wartość uśredniona, nie zaś stała dla każdego dnia pracy. Pozdrawiamy, Zespół Wawel

29.08.2021 21:03

3 lata pracowałem w Wawelu poznałem trochę ph którzy pracowali dłużej ode mnie i do dziś pracują i również takich którzy szybciej kończyli swoje kariery z rożnych stron Polski Ale pisanie bzdur o 200 km podjazdach to lekka przesada ???? ale reszta się zgadza
    pracownik ( na szczęście były)

28.07.2021 23:19

Dział handlowy chyba w opłakanym stanie , ph ofert tyle bo już nikt tam nie chce pracować??w sumie nic dziwnego kadra zarządzająca poczynając od góry do rks (niektórzy zero pojęcia o zarządzaniu i pracy w zespole). współczucia.
    Marcel

13.08.2021 23:18

Absolutnie jest to dobra praca towar sprzedaje się sam plany praktycznie robią się same tylko wystarczy być na sklepie. Klienci witają Cię jak gościa. Taki przynajmniej widziałem filmik z pracy pH Wawel.. Ja jakbym dostał taka szanse to na pewno bym chciał pracować w tak dobrej firmie.
    zaciekawiony

06.08.2021 20:35

Czy firma tworzy na nowo dział handlowy bo tyle ofert Ph jakby dopiero zaczynała działalność...?
    Assia

14.05.2021 15:53

Dlaczego zaprzestano produkować wyśmienitych czekoladek BULAWEK ,od kilku lat nie mogę ich nigdzie kupić, kiedyś jak byłam nastolatką pod koniec lat 60 pojawiła się czekoladą śmietankowe,wyśmienita, może warto wrócić do starych receptur
    kolegaaa

11.02.2021 22:25

myślę, że komentarz @rozczarowany można by odnieść do całej Polski, odpowiedź , która została udzielona : jak zwykle wszyscy Ph wszystko robią są przeszkoleni mają narzędzia itd...tylko efekt mizerny...Wawelu na rynku nowoczesnym tyle co kot naplakal , moduły WW zaniedbane półki wróciły do standardów kiedy jeszcze ich nie było czyli lata temu. (usunięte przez administratora)
    Były Wawel

27.04.2021 21:59

A jedyne co wynika z jazd w terenie to kontrola menadżerów którzy na audytach nie widzą własnych produktów, kierownicy którzy mają to gdzieś i mówią żeby reklamację składać u menadżera, to po co kierownicy. Skoro niżej MO są na to wychodzi. I przyjazdy menadżerów na wspólną jazdę o godz od 11.30 w zwyz. Śmiech na sali. Biorąc pod uwagę że niektórzy wyjeżdżają z domu o 6stej, ostatni punkt kończą o 14stej i mają 200km do domu. Wstyd.
    oph

28.04.2021 19:41

który region ?
    Automatyk???

12.03.2021 19:57

Witam, chciałem zapytać o stanowisko automatyk, gdyż taka oferta, pojawiła się w sieci. Ktoś napisze czy warto, jaka atmosfera, duże wymagania, ilu jest automatyków. Proszę o jakieś sugestie.

29.03.2021 15:17

Dzień dobry, poszukujemy kandydatów z różnym poziomem doświadczenia, chcących przede wszystkim rozwijać swoje umiejętności w obszarze Automatyki. Dołączając do zgranego zespołu Automatyków, na każdym etapie wdrożenia nowozatrudnionemu Pracownikowi zapewniamy wsparcie naszych doświadczonych Specjalistów. Głównym zakresem zadań na tym stanowisku jest czynny udział w usuwaniu zgłaszanych usterek, analiza przyczyn ich powstawania, wykonywanie przeglądów, konserwacji i remontów urządzeń i instalacji z zakresu automatyki. Podczas rozmowy rekrutacyjnej zawsze przedstawiamy stanowisko pracy i szczegóły związane z zakresem obowiązków. Na spotkaniu obecny jest bezpośredni przełożony, który wyjaśni wszelkie wątpliwości i odpowie na pytania Kandydatów. Zachęcamy do aplikowania na stanowisko Automatyka poprzez naszą stronę internetową: https://www.wawel.com.pl/kariera/oferty-pracy#oferta-2061693 Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Darek

05.03.2021 22:47

Witam, na jakie wynagrodzenie mogę liczyc na magazynie?

29.03.2021 15:17

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. Kwestie związane z wynagrodzeniami są częścią dwustronnej umowy między pracownikiem a pracodawcą. Dlatego też traktujemy szczegóły dotyczące wynagrodzeń jako informacje wewnętrzne i nie upubliczniamy ich. O szczegółach chętnie poinformujemy w trakcie spotkań rekrutacyjnych. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Rozczarowany

28.02.2021 15:26

Marek, już wcześniej pisałem że bardzo dużo zależy od osoby która buduje zespół i nim zarządza. Ale jeżeli jest to to osoba która nie widzi lub nie chce widzieć ilości błędów które popełnia to nigdy nie będzie dobrze. Być może uważa ze kosztem kogoś stworzyła dobrą grupę ludzi ale czy tak jest naprawdę? Dobry zespół to grupa osób która motywowana i wspierana przez kierownika osiąga sukces. Ale jak masz słabego kierownika to gdzie szukać motywacji? Kto ma pomóc? Jak masz rozmawiać z kimś kto dla wybranych jest w porządku a dla reszty po prostu jest? Jaka jest wiedza na ten temat kierowniczki o której piszesz? myślę że sytuacja w jej grupie mówi wszystko. Brak atmosfery, brak wiary w ludzi, brak wsparcia, kolejne zwolnienia których powodem nie jest firma a jednostka... Jeżeli "góra" nadal wierzy że za jej rządów to się uda to powiem tak - wiara nie zawsze czyni cuda. Droga kierowniczko, Dostrzegać swoje błędy – to inteligencja. Przyznawać się do nich – to pokora. Więcej ich nie popełniać – to mądrość

29.03.2021 15:08

Dzień dobry, dziękujemy za przesłany komentarz oraz dodatkowe informacje przekazane mailowo. Pozwoliły nam one na zidentyfikowanie i przeanalizowanie sytuacji. Zwróciliśmy uwagę na kwestię komunikowania się w relacji pracownik - przełożony oraz standardy kultury organizacyjnej. Wprowadziliśmy również stosowne wewnętrzne regulacje. Będziemy nadal przyglądać się relacjom w zespole, by zapewnić odpowiedni poziom motywacji i satysfakcji Pracowników. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Mechanik

01.03.2021 23:34

Witam. Chciałem zapytać o pracę na stanowisku mechanika. Słyszałem , że mają strasznie dużo roboty i są źle traktowani przez kierowniczki produkcji. Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?

05.03.2021 09:44

Dzień dobry, odpowiadając na potrzeby naszego Pionu Utrzymania Ruchu, aktualnie poszukujemy kandydatów, którzy dołączą do zespołu Mechaników. Głównym zakresem zadań jest obsługa, konserwacja, regulacja oraz remonty maszyn produkcyjnych, a także usuwanie awarii maszyn produkcyjnych. Podczas rozmowy rekrutacyjnej zawsze przedstawiamy stanowisko pracy i szczegóły związane z zakresem obowiązków. Na spotkaniu obecny jest bezpośredni przełożony, który wyjaśni wszelkie wątpliwości i odpowie na pytania Kandydatów. Zachęcamy do aplikowania na stanowisko Mechanika poprzez naszą stronę internetową: https://www.wawel.com.pl/kariera/oferty-pracy#oferta-2036587 Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Prowadzaca

06.03.2021 18:01

Duzo maszyn to i duzo pracy ja na swojego mechanika narzekac nie moge fakt ze czesciej mechanika spotkasz gdzies w "przelocie" niz przy maszynie ale jest to spowodowane tym ze jest ich malo i maja co chwile jakies prace dodatkowe
    Iron

16.02.2021 08:19

Tak jak pisałem 6 miesięcy temu połączenie dwóch kanałów sprzedaży to pomysł który pokazuje jakimi oderwanymi od rzeczywistości są ludzie którzy zarządzają tą firma . Uważam ze ktoś to zrobił specjalnie . Nie można zarządzać taka firma i robić takie ruchy myśląc ze się uda . Moje zdanie jest takie ze komuś zależało na minimalizacji kosztów a wynik dowiozły dyskonty . Na krótka metę jest to sensowne

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wawel?

Kontakt - Wawel S.A.

Dobczyce

Natalia

23.01.2021 02:53

Zamiast Tony plastiku, papier mógłby być.

11.02.2021 11:51

Dzień dobry, stale dążymy do zmniejszania wpływu opakowań naszych produktów na środowisko. Przykładowo, w roku 2019 zastąpiliśmy przy sklepowych modułach Wolność Wyboru plastikowe woreczki do pakowania słodyczy ich papierowymi odpowiednikami. Oznaczało to ograniczenie ilości wyprodukowanego plastiku o kilkanaście ton w skali roku. Kolejna zmiana w tym zakresie nastąpiła kilka miesięcy temu, kiedy to opakowania z tworzywa sztucznego w Czekoladach Premium zastąpiły kartoniki. Również ubiegłoroczna nowość - linia czekolad “Ziarna Świata” pojawiła się na rynku w kartonikowych opakowaniach. Gdy projektujemy nowe opakowania, zależy nam, by nie tylko zapewniały one bezpieczeństwo i świeżość produktów, ale i odpowiadały na współczesne wyzwania środowiskowe. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Rozczarowany

04.02.2021 23:29

Pierwsza sprawa - połączenie kanałów nie wyszło tej firmie na dobre. Bałagan, PH sami nie wiedza co tak naprawdę jest priorytetem i jak i co zrobić żeby było dobrze. Ale chyba nie to jest najgorsze. Większym problemem jest to co dzieje się w środku...nic tak nie niszczy grupy jak kiepska osoba która nimi zarządza, osoba która zamiast motywować to krytykuje i pogłębia poczucie ze co byśmy nie zrobili i tak jesteśmy słabi. Osoba dla której są lepsi i gorsi, ważni i tacy którzy w sumie są obojętni. Tacy którym się pomaga i tacy którzy musza radzić sobie sami. Jeżeli się czegoś nie potrafi lub próbuje się udowodnić sobie i innym ze się nadaje i JA wiem najlepiej...to chyba nigdy nie będzie dobrze. Droga firmo - otwórzcie oczy na to co dzieje się w terenie . Ludzie maja dość atmosfery która kreują osoby niekompetentne i kosztem innych podnoszą swoje ego. Życzę jak najlepiej tym którzy jeszcze tu walczą i maja na to siły. Powodzonka i oby coś się w końcu zmieniło na lepsze

11.02.2021 11:48

Dzień dobry, połączenie struktur to proces powszechnie stosowany na rynku i odpowiedź na zmieniający się charakter handlu detalicznego. Zależy nam na jasnym ustalaniu priorytetów, tak krótko-, jak i długofalowych, by każdy z pracowników dobrze rozumiał swoją rolę w firmie i wyzwania, przed jakimi wspólnie stoimy. Dotyczy to także samych narzędzi pracy - Przedstawiciele handlowi zaopatrzeni są w informacje indywidualnie doprecyzowane do każdego klienta i dostępne w każdym momencie na urządzeniach. Pracujemy Wszyscy nad udoskonalaniem komunikacji na każdym poziomie struktury i reagujemy na każdy sygnał o nieprawidłowym zachowaniu osoby. Wiemy, jak ważna jest motywacja, chęć współpracy w ramach zespołu czy wsparcie ze strony przełożonych. Trudno jednak będzie nam odnieść się do przekazanych uwag, bez wskazania choćby regionu, jakiego dotyczy Pana komentarz. Jeśli chciałby Pan przybliżyć opisane sytuacje, prosimy o kontakt mailowy: [email protected], co pomogłoby nam wyjaśnić te kwestie. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    @Joasia

08.02.2021 17:47

Czy jest jaki bezpośredni dojazd z Krakowa??

11.02.2021 11:46

Dzień dobry, Wawel busy dowożą naszych Pracowników pod bramę Zakładów Wawel w Dobczycach z dwóch lokalizacji w Krakowie - Nowa Huta oraz Nowy Kleparz. Osoby pracujące w systemie zmianowym mają możliwość korzystania ze zorganizowanego transportu, dzięki czemu bez problemu dojeżdżają do pracy z wielu kierunków na wszystkie III zmiany. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Naaaaaana

02.02.2021 10:42

Witam jestem zainteresowana pracą.W jakim czasie dostane odpowiedź na wysłane CV?

11.02.2021 11:28

Dzień dobry, dziękujemy za aplikację. Uprzejmie informujemy, iż publikując ogłoszenia o pracę, ze względu na dużą liczbę nadesłanych aplikacji, zastrzegamy sobie możliwość kontaktu tylko z wybranymi kandydatami. Zazwyczaj kontakt z propozycją udziału w dalszym etapie rekrutacji następuje do dwóch tygodni. Pozdrawiamy Zespół Wawel
    Ida

11.01.2021 18:14

jakie są warunki pracy dla PH? bo dość często jest rekrutacja ,a jestem zainteresowana

09.02.2021 13:34

Dzień dobry, cieszymy się, że zainteresowała Panią nasza oferta Przedstawiciela Handlowego. Zachęcamy do aplikowania! W trakcie rozmów z kandydatami szczegółowo omawiamy warunki współpracy oraz zakres zadań, a bezpośredni przełożony odpowie na wszelkie pytania i wątpliwości. Dla naszych Pracowników oferujemy dodatkowo atrakcyjny pakiet benefitów, m.in. umożliwiający korzystanie z ubezpieczenia na życie, karty sportowej, czy dodatkowych premii i paczek świątecznych, a także dofinansowania do wypoczynku oraz zniżek w sklepach firmowych Wawel. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    @Ida

19.01.2021 18:01

Nie warto, zero poszanowania pracownika i jego pracy. Straszny (usunięte przez administratora) na rynku zwłaszcza po połączeniu kanałów. Szkoda czasu.
    Wawelteam

26.10.2020 21:44

Pracuje w Wawelu kilka ładnych lat. (usunięte przez administratora)Plany są bardzo wysokie- obecnie połowa przedstawicieli nie przekroczy 70 procent co za tym idzie kolejny miesiąc będą dostawać marną podstawę. 14 wizyt po połączeniu kanałów detal+sieci jest niewykonalna. Przypomnę ze w Wawelu liczy się czas pracy od pierwszej do ostatniej wizyty. Nieważne ze masz dodatkowo 150 km w jedna stronę- nikt Ci za to nie zapłaci. (usunięte przez administratora) Towaru na rozliczenia tyle co kot napłakał przez co na niektóre sklepy nawet nie wchodzę bo jak kierownictwo widzi rozliczenie na 50 zł przy 1500 zł długu to śmieją się w twarz. Cały czas zasłaniany się pandemia.. i tak od marca. Niestety (usunięte przez administratora)jeżeli chcecie utrzymać dobrych przedstawicieli dajcie godne pieniądze i warunki pracy. Do niczego dobrego to nie prowadzi wiec czas stąd uciekać.

20.11.2020 14:31

Dzień dobry, dziękujemy za skontaktowanie się i przekazane uwagi. Opisane przez Panią/Pana sytuacje odbiegają od przyjętych w naszej firmie standardów, będziemy zatem wdzięczni za kontakt bezpośredni, także anonimowy ([email protected]). Mając więcej szczegółów na temat regionu czy sklepów, z którymi współpracujemy, będziemy mogli dokładnie wyjaśnić wszelkie wątpliwości. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Gorilla Glue

11.01.2021 07:43

Widze, ze nic sie nie zmienilo. Ta firemka nie dbala i nie dba o pracownikow.
    Bednaro

06.01.2021 15:30

Witam,jaki jest system pracy ? Ilu zmianowa
    msio

08.01.2021 23:34

3 zmiany 6-14 14-22 22-6
    Miki

27.12.2020 09:57

Wg kodeksu pracy, prace pracownik zaczyna w momencie odpalenia auta i kończy w momencie zgaszenia, czyli wyjazd z miejsca parkowania auta służbowego rozpoczyna pracę i odstawienie auta na parking kończy pracę. Zainteresowanym udostępnię wyrok sądu. (usunięte przez administratora)
    do Miki

28.12.2020 20:38

...oczywiste jest, że dojazd do pierwszego klienta i powrót to czas pracy a nie prywatna wycieczka. W tym czasie pozostaje się w gotowości do pracy, przygotowanie oferty, telefony itd.
    zainteresowany

16.12.2020 06:21

Jest ogłoszenie na PH Gdańsk. Warto pisać ? Często pojawiają się ogłoszenia na to stanowisko, z czego to wynika ?, plany realne ?, jest wsparcie ?

22.12.2020 14:31

Dzień dobry, cieszymy się, że zainteresowała Pana nasza oferta. Zachęcamy do aplikowania na stanowisko Przedstawiciela Handlowego. Podczas każdej rozmowy rekrutacyjnej szczegółowo omawiamy warunki współpracy oraz zakres zadań. W spotkaniu bierze udział bezpośredni przełożony, który odpowie na wszelkie pytania i wątpliwości. Dla naszych Pracowników oferujemy dodatkowo atrakcyjny pakiet benefitów, m.in. umożliwiający korzystanie z ubezpieczenia na życie, karty sportowej, czy dodatkowych premii i paczek świątecznych, a także dofinansowania do wypoczynku oraz zniżek w sklepach firmowych Wawel. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Grzegorz

30.12.2020 19:56

Daruj sobie. Wyplaty na poziomie socjalu. Zero towaru na wymiany (usunięte przez administratora)
    Sławomir

16.12.2020 00:07

Jaką jest obecna sytuacja w firmie w dziale handlowym, kto nim zarządza?

22.12.2020 13:13

Dzień dobry, w Wawelu przykładamy szczególną wagę do danych naszych pracowników, dlatego też nie przekazujemy żadnych informacji dotyczących personaliów na forach internetowych. Pozdrawiamy Zespół Wawel
    Bednaro

14.12.2020 20:34

Witam,jaka jest stawka godzinowa ?

21.12.2020 13:42

Katarzyna

17.11.2020 17:10

Dzień dobry. Jakie są realia, że ktoś zadzwoni z propozycją rozmowy o pracę? Pozdrawiam serdecznie ????

21.12.2020 13:41

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. Uprzejmie informujemy, iż publikując ogłoszenia o pracę, ze względu na dużą liczbę nadesłanych aplikacji, zastrzegamy sobie możliwość kontaktu tylko z wybranymi kandydatami. Pozdrawiamy Zespół Wawel
    Pracujmy

23.10.2020 20:55

Witam, jeśli to czyta pracodawca czyli rekruterzy Wawel to bardzo proszę ,aby przyjmując nowych ph informowali ich dokładnie i prawdziwe o możliwości osiągnięcia premi i ich realiach. Czyli że nawet jak zrobi na tradycji 100% to jak na sieciach nie osiągnie pułapu ponad 90 to i tak nic nie dostanie. I że plany są kosmicznie nie osiągalne na detalu więc można tylko pomarzyć o premi. W tej chwili jest blisko 30 ogłoszeń i jak ludzie którzy teraz pracują i nie będą dostawać premia to po nowym roku będzie ogłoszeń dwa razy więcej. Trzeba dbać i doceniać pracowników , którzy są wierni firmie i robią dobrą robotę, a nie rzucać im kłody i zadania nie do zrobienia i Misz masz z łączeniem z którego wszyscy uciekają i się śmieją. Ps. Szkoda mi będzie odejść po tylu latach .

21.12.2020 13:40

Dzień dobry, dziękujemy za przesłany komentarz. Transparentność działań i przestrzeganie przepisów jest jedną z podstawowych wartości kodeksu Spółki Wawel. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    MARYSIA

24.11.2020 12:25

Witam ,chciałam zapytać czy jest jakiś dojazd do zakładu wawel ,z Kłaja lub okolic, jakiś bus lub transport firmowy skąd wyrusza

25.11.2020 13:46

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. Niestety przez Kłaj nasz autobus pracowniczy nie kursuje. Natomiast Wawel Busy dojeżdżają z pobliskich miejscowości - Gdowa i Wieliczki. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    xxxxx

16.12.2020 13:36

trasa Trąbki-Gdów-Dobczyce lub Łapanów-Stadniki-Dobczyce
    Artur

17.10.2020 17:26

Przeglądając Państwa oferty pracy na różne stanowiska, jestem zaintrygowany tym że nie ma możliwości awansu. A rozumiem to tylko o(usunięte przez administratora)) Nie polecam pracy w tym zakładzie . (usunięte przez administratora)Porażka :)

20.11.2020 14:33

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Oferty pracy Wawel wynikają z potrzeb rozwoju firmy lub naturalnej rotacji pracowników, jaka występuje w każdej firmie. Rozwój talentów i promowanie pracowników, w tym także wewnętrzne awanse, to dla nas kwestii bardzo ważne - pozwalające nam doceniać pracowników i budować sukces firmy w oparciu o ich doświadczenie i kompetencje. Jeśli jednak chciałby Pan podzielić się swoimi uwagami, zapraszamy do kontaktu poprzez mail [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    DetPom

28.10.2020 06:24

Witam. Jakim samochodem jeżdżą handlowcy w firmie Wawel? Widziałem raz PH w Skodzie Citigo, ale chyba taka firma nie funduje pracownikom auta w segmencie A... Jak wygląda system premiowy? Jest realna szansa aby nie jechać na gołej podstawie? No i jak z użytkowaniem samochodu do celów prywatnych? Jestem zainteresowany aplikacją ale zanim zdecyduję się na wysłanie CV chciałbym zasięgnąć opinii.

20.11.2020 14:25

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Flota Wawel reprezentuje różne marki i modele samochodów. Kwestia wyposażenia i narzędzi pracy jest omawiana podczas rozmowy rekrutacyjnej. W rozmowie tej informujemy również kandydatów o pełnym pakiecie benefitów obowiązujących w Wawelu. Podobnie jak większość polskich firm, traktujemy kwestię wynagrodzeń jako element dwustronnej umowy między Pracownikiem a Pracodawcą. Nie rozmawiamy zatem o stawkach publicznie i o to samo prosimy osoby pracujące w strukturach naszej firmy. Dlatego zachęcamy do kontaktu bezpośredniego pod adresem e-mail [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Lukasz S

28.10.2020 18:18

Kierownik dzialu nic nie wie "mistrzowie" rowniez cala produkcja az huczy ale moze tu ktos cos wie na temat przyszlego roku tzn czy to prawda ze bedzie nas pracownikow produkcji obowiazywal znowu roczny system rozliczania godzin wolne piatki za to praca w soboty za (usunięte przez administratora) i zmuszanie do przyjścia przez kierownikow działow oczywiscie zadnego komunikatu oficjalnego wczesniej

20.11.2020 14:24

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Każda odpowiedzialna firma, także i my mamy świadomość konieczności reagowania na zmieniające się warunki wynikające z sytuacji epidemicznej. Przyjmując określone rozwiązania dotyczące okresów rozliczeniowych mamy na uwadze korzyści wynikające zarówno dla Pracodawcy jak i Pracowników. O wszelkich ewentualnych planach będziemy informować naszych Pracowników bezpośrednio i z odpowiednim wyprzedzeniem. Pozdrawiamy Zespół Wawel
    Ona30

29.10.2020 19:48

Najgorsza firma w jakiej pracowałam. (usunięte przez administratora) Dlaczego inne firmy mają towar na rozliczenie a Wawel zasłania się epidemią? Czy to normalne żeby mieć długi rzędu 5tys na sklepie? Kierowniczki już mają dość tych obietnic. Firma wymaga. Ale żeby dać coś od siebie to nie. Najlepiej wszystko za darmo. Ceny wygórowane za taką jakość produktu. W michałkach notorycznie robaki. I jak zwykle nie z naszej winy. Nikogo nie interesuje ze karmelki są ręcznie robione. Ma być dobre i w dobrej cenie. Nawet gdyby płacili i 10tys nie chciałabym więcej świecić oczami. Jak poszłam do innej firmy kierownik mnie zapytał na rozmowie: jak Pani tam tyle wytrzymała? Pewnie mój komentarz zostanie usunięty. Ewentualnie zespół Wawel odpisze żeby im przykro, żeby podzielić się opinią itp. Jakby nie wiedzieli co się dzieje. Jedna wielka porażka. Ciekawe kiedy firma padnie.

20.11.2020 14:20

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz, zależy nam na merytorycznej rozmowie i rozwiązywaniu zgłaszanych problemów. Jeśli chciałbyś/chciałabyś przekazać nam więcej szczegółów, aby zweryfikować opisaną sytuację, prosimy o kontakt bezpośredni, również anonimowo, pod adresem e-mail: [email protected] Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Śliwka

07.10.2020 00:27

To się w głowie nie mieści co u Was się dzieje. Słucham i widzę jak sytuacja ciągle się pogarsza. Firma zasłania się covidem, a jakoś inne firmy z tej kategorii produktów normalnie funkcjonują. Nie dziwię się że co miesiąc widzimy coraz to i nowych przedstawicieli bo to co Oni wyprawiają z ciaglymi zmianami to chyba nikt tak nie miał. W handlu pracuję ok 20 lat , a ta firma cofa się zamiast się rozwijać. Postawcie na ludzi ,a nie na graniu na czas z rozliczeniami bo tego czasu w końcu kiedyś zabraknie i co wtedy.... ? Naturalnie zmiana ludzi - tylko powinni zacząć od góry ,a nie odwiedzajacych.(usunięte przez administratora)

29.10.2020 08:08

Dzień dobry, dziękujemy za komentarz. Podążając za zmieniającymi się trendami i wyzwaniami rynku, wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych Partnerów Biznesowych, łącząc siły sprzedaży w jedną, spójną strukturę terenową. Podobną ewolucję w sposobie organizacji pracy działów sprzedaży zauważyć można w licznych firmach spożywczych będących liderami na rynku. Co zaś najważniejsze z perspektywy naszych Pracowników - zmiany strukturalne nie wpływają na stan zatrudnienia. Powiększamy nasz zespół o nowych specjalistów, niestety nie mamy wpływu na indywidualne decyzje osób, które zrezygnowały z budowania naszego zespołu. Pozdrawiamy, Zespół Wawel
    Śliwka

30.10.2020 19:43

Tak zwani Państwa partnerzy biznesowi już się wycofali z łączenia kanałów bo mieli niesamowite spadki i do tej pory się podnoszą. A do liderów Wawel nie ma co się porównywać bo to inny segment do którego Wawel dojdzie za 100 lat z tymi rządzącymi. Wawel jest Liderem ,ale w zaleglosciach na sklepach i nieprofesionalna, ciągła zmianą ludzi gdzie nawet przekazan sklepów nie było. Poza tym nie można się porównywać do produktów lidera na rynku ponieważ on na jednym artykule robi taki obrót co Wawel na wszystkich. Każdy wie jak jest...

Zostaw merytoryczną opinię o Wawel S.A.