KCB Interlight

Gniewkowo

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 129 ocen.

Opinie o KCB Interlight

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KCB Interlight

Zuzanna

@Ewa i właśnie takie jest forum gowork.pl. Chce pomagać użytkownikom w podjęciu decyzji o pracy. Ale forum posiada regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin i nie może dojść do tego, że będzie on lekceważony. Dlatego też wpisy, które go łamią administrator usuwa.

pracownik kcb

W KCB pracuję na produkcji już od dłuższego czasu, jak dla mnie nie jest to ciężka praca, trzeba się tylko na początku przyzwyczaić do pracy zmianowej. Podczas zatrudniania się do pracy pani kadrowa przedstawiła mi wszystkie niezbędne informację dotyczące mojego stanowiska, dodam, że była bardzo miła :) (w jednym z komentarzy ktoś pisze, że nie zostały jej przedstawione potrzebne informacje, widocznie ktoś z małym zainteresowaniem słuchał..). Tym którzy szukają stabilnego zatrudnienia, szczerzę polecam złożenie swojej aplikacji w tej firmie.

Praciwnica z produkcji
@pracownik kcb 27.11.2017 23:23
W KCB pracuję na produkcji już od dłuższego czasu, jak dla mnie nie jest to ciężka praca, trzeba się tylko na początku przyzwyc...

Ciebie chyba pogięło ? O czym ty piszesz. ? Pracujesz tu od dłuższego czasu i tu jest stabilnie ?? Może dla ciebie nie jest ciężka praca bo może robisz tu męska pracę ktira nie jest tak męcząca jak dla nas kobiet .Ogarnij się chłopie !!!

Dron
@pracownik kcb 27.11.2017 23:23
W KCB pracuję na produkcji już od dłuższego czasu, jak dla mnie nie jest to ciężka praca, trzeba się tylko na początku przyzwyc...

''Stabilne zatrudnienie'' :) Przed świętami na wyjazd na zbity pysk żeby talonów nie trzeba było dawać a po nowym roku ''witamy serdecznie'' bo kasa z urzędu pracy jest na nowo zatrudnionych ? :) Nie jest tak ? :)

Magda

a co Z ludzmi juz pracujacymi?jak operatorzy maszyn?pomagaja?slyszalam ze sa nieprzyjemne panie i nie pomagaja w Szczegolnosci jedna? czarna jakas,?

Nikusssss
@Magda 18.11.2017 21:40
a co Z ludzmi juz pracujacymi?jak operatorzy maszyn?pomagaja?slyszalam ze sa nieprzyjemne panie i nie pomagaja w Szczegolnosci...

Panie i Panowie operatorki pomagają zależy od zmiany pewnie ale na ile mogą to nie ma problemów z pomocą.Trzeba też zrozumieć że mają maszynę i swoje obowiązki.

maciek

dlaczego ciągle szukają do działu zakupów??? o co z tym działem chodzi?

juzek
@Hahaha 14.12.2016 21:30
Szkoda gadać

no właśnie o co chodzi z tym działem zakupów?

JakasTam
@maciek 13.12.2016 11:22
dlaczego ciągle szukają do działu zakupów??? o co z tym działem chodzi?

Szefowa tego działu ma nie małe wymagania. Nie chodzi o umiejętności. Jeżeli nie spodoba jej się Twój wyraz twarzy to nawet okresu próbnego nie przejdziesz. Ot tak. A że to koleżanka p. Dyrektor to sobie pozwala. Jeżeli jednak będziesz szczęśliwcem, który przejdzie pozytywnie okres próbny, sam odejdziesz. Szefostwo na Ciebie będzie zwalać wszelkie niepowodzenia, nawet jeżeli zawiniła firma zewnętrzna. I nie chodzi tu o reprymendę ale jawne darcie ryja, o tym jakim to jesteś nieudacznikiem, tak że cały biurowiec słyszy, bo pozwoliłeś aby kontrahent podniósł cenę kartonu o 5goszy. Sama nie pracowałam w tym dziale ale wiele takich wyzwisk na ludzi tam pracujących słyszałam. Praca dla osób z mocnymi tyłkami, dla których cotygodniowe poniżenia na dywaniku u pani Dyrektor nie są straszne. No i dla tych, którzy swoją sobą nie podpadną pani J.R.

nikusssss

Praca jak praca da się pracować z ludźmi ale majstrowe pozostawiają wiele do życzenia Drą się niewiadomo czemu i na co do tego o urlop ciężko a wypłaty na poziomie 1800zl .

Jagoda67

Jeden wielki syf. A jeśli chodzi o rekrutacje to nie ma żadnej. Przychodzisz wypisujesz papiery i juz jesteś pracownikiem KCB.

Pracownikdlugoterminowy

Praca w tym zakładzie to jeden wielki koszmar. Pracownicy z biura oraz pracownik kontroli jakości nie mają szacunku do drugiej osoby. Tzw."darcie ryja " dobre na wszystko. Marne wypłaty. Jeśli chodzi o urlopy bardzo ciężko dostać chociaż jeden dzień. Odzież robocza? Śmieszny fartuszek za 3 zł dla kobiet. Buty we własnym zakresie. Nie polecam pracy w tym zakładzie.

Ewa

Dlaczego znikają wpisy, które nie odpowiadają pracodawcy ? Czyżby ktoś próbował ukryć co się naprawdę dzieje w tym zakładzie ? To forum jest przecież niezależne od KCB i powinno pomóc zainteresowanym w podjęciu decyzji czy iść tam do pracy czy nie. Prawda jest taka że w kcb już nawet ukraińcy nie chcą pracować. Skoro kierownictwo uważa, że ten zakład pracy jest ok to po co zgłaszacie niewygodne wpisy do usunięcia ?

Nick

Najniższa krajowa od 1 stycznia 2017 wynosi 1459 zł NA RĘKĘ !!! Popatrzcie teraz na swoje kwitki od wypłaty :)

Zuzanna

@Gość jednak zawsze warto wiedzieć jak cały proces wygląda, bo jednak rekrutacja nawet niezbyt rozbudowana może wprawić w duży stres. A jednak jest nas sporo na forum i każdy może inaczej reagować na takie sytuacje. To czy ktoś może powiedzieć jak wygląda cały proces zatrudnia w KCB Interlight?

KC. REF.

Firma nie ponosi odpowiedzialności za swoich pracowników poza godzinami ich pracy ! Ponad to nikt w zakładzie nie jest traktowany inaczej , pracownicy wyższego szczebla,też mają przerwy cyt. sytuacja była zapewne w godzinie przerwy.

Zuzanna

@bzb i co zdecydowałeś się na aplikację? Jeśli tak, to czy możesz powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy KCB Interlight? Na co warto się przygotować czekając na rozmowę kwalifikacyjną? Każda informacja będzie bardzo pomocna.

Gość
@Zuzanna 18.09.2017 14:26
@bzb i co zdecydowałeś się na aplikację? Jeśli tak, to czy możesz powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda proces rekrutacyjny d...

Czym Ty się przejmujesz ? Rekrutacją? Jak w Polsce nie ma rąk do pracy, Ukraińców przyjmują bo nikt nie chce pracować za najniższą, także kobieto czego Ty się obawiasz, o co pytasz? Idź i Cię z marszu zatrudnią :)

bzb

a coś dla niedoświadczonego pracownika, za duże wymagania i doświadczenia dla przeciętnego człowieka... ;-)

Dfg
@bzb 07.09.2017 14:38
a coś dla niedoświadczonego pracownika, za duże wymagania i doświadczenia dla przeciętnego człowieka... ;-)...

Na produkcji wciaz maja braki kadrowe. Zloz cv i podanie o prace.

Dfg
@bzb 07.09.2017 14:38
a coś dla niedoświadczonego pracownika, za duże wymagania i doświadczenia dla przeciętnego człowieka... ;-)...

Na produkcji wciaz maja braki kadrowe. Zloz cv i podanie o prace.

Zuzanna

@bzb aktualnie są 4 oferty pracy. Firma KCB Interlight poszukuje AUTOMATYKA/PROGRAMISTY, TECHNOLOGA OPAKOWAŃ, MECHANIKA, ELEKTROMECHANIKA (http://www.kcb.pl/138/aktualne-oferty-pracy). Czy któraś z tych ofert zainteresowała Cię?

bzb

orientuję się ktoś czy teraz potrzebują do pracy? jaka umowa i na jak wygląda pierwsza umowa na jaki okres można liczyć pewnej pracy? Czekam na odp

Zuzanna

@Boba Fedziękuję za uzupełnienie wypowiedzi.

Boba Fe

Premia 200zł miesięcznie jeżeli pracujesz cały miesiąc i nie bierzesz urlopu na żądanie albo L4. Na Boże Narodzenie jest do 400zł i na Wielkanoc jakiś dodatek pieniężny. Raz w miesiącu można sobie knota wynieść na legalu do palenia w piecu a na święta otrzymujesz deputat w postaci świeczek. Raz w roku możesz otrzymać premię do 500zł (wszystko brutto co napisałem). Można też wziąć pożyczkę do 2000zł ale musisz znaleźć dwóch żyrantów którzy pracują dla Interlight. Za nocki też jakiś śmieszny dodatek. Ogólnie to dupy nie urywa, ale na hali masz darmową wodę z dystrybutora, jest czysta st ołóweczka gdzie można zjeść śniadanie, prysznice no i każdy nowy pracownik otrzymuje odzież roboczą. Miotłę do sprzątania musisz kupić sobie sama heheheheehhe. Nie ma lekko :)

Zuzanna

@Boba Fea jak jest z możliwością otrzymania premii? Chętnie również usłyszymy coś więcej na temat benefitów oferowanych przez firmę.

świeczka

poproszę o info w sprawie działu zakupów co to znaczy szkoda gadać?

Boba Fe

Spoko robota. Mi się dobrze pracuje i nie wyrywam rękawa. Od początku nie dalem sobie wejść na głowę i nie robią mi problemu z urlopami ani nikt po mnie nie jedzie. Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko słabi ludzie. Co do stawki to Płacą słabo i uważam że powinno być płacone szkodliwe za pracę w parafinie. Kobiety z produkcji też lubią po kimś pojechać ale jak masz jaja to równasz je z ziemią i nie chowasz glowy w piasek. Jak sobie pozwolisz to dzieciaki z przedszkola z tobą przerobią i tyle. Pozdrawiam

majki

Pracownik produkcyjny - Pakowaczka jest potrzebny.

wesola

Prawda jest taka. Ze kcb to praca jak kazda inna. Tylko zbyt czesto niewlasciwi ludzie na niewlasciwym stanowisku....zarzadzania brak(patrz spm na zd1) tragedia

Solo

Witaj Ghtk :) Baca napisał "jeśli ktoś ma szacunek do siebie" czyli jeśli potencjalny pracownik szanuje swoją osobę i gdzie tam jest napisane, że stawka godzinowa "musi" ? Ku woli wyjaśnienia, chyba czytanie nie idzie w parze ze zrozumieniem. Jest tam też wyraźnie zadane pytanie, na które nie odpowiedziałaś, a mianowicie: dlaczego jest to rozbicie ? Widać, że nie masz zrozumienia tematu, a próbujesz komuś coś udowodnić. Tylko po co ? Myślę, że Baca odniósł się do Twojego poprzedniego wpisu, który totalnie nie był miły. A te Twoje stwierdzenia "..pracować trzeba.. ...to po co się zatrudnia" określają Cię jako ignoranta. Wszyscy wiemy, że jest to zgodne z kodeksem prawa pracy i regulaminem firmy. Tylko czy Baca skupił się na tym problemie ? Myślę, że nie i chyba nie trzeba wnikliwego umysłu aby to pojąć. Miłego dnia :)

Baca

Ghtk, Zadam Tobie pytanie, jak myślisz, dlaczego firma zatrudniająca rozbija Twoje wynagrodzenie na stawkę godzinową i niby premię ? Czy gdybyś podliczyła tylko wypracowane godziny wyjdziesz na minimalną płacę ? Wiesz, jeśli ktoś ma do siebie szacunek to nie będzie pracował w firmie, która nie dba o podstawowe standardy. Dlaczego pracownik ma to tolerować ? I to nie prawda, że wszędzie jest totalny wyzysk pracownika. Jak myślisz dlaczego firma zatrudnia pracowników przez firmę zewnętrzną ? To nie tak, że jak komuś nie pasuje to nie musi pracować. Już czas zmienić myślenie. Nie można się tak dawać manipulować. Co to za firma, która nie dba o swoich pracowników ? zleca pracę firmie zewnętrznej i to na warunkach umowy śmieciowej ? Idąc tokiem Twojego rozumowania: mamy na wszystko się zgadzać, nie marudzić, bo praca jest ? Heheheee, dobre sobie

Ghtk
@Baca 29.04.2016 15:38
Ghtk, Zadam Tobie pytanie, jak myślisz, dlaczego firma zatrudniająca rozbija Twoje wynagrodzenie na stawkę godzinową i niby pr...

Witaj Baco! Zwracasz się do mnie ale to co piszesz to zupełnie nie mój tok rozumowania i wypowiedzi. Zgadzam się, że szacunek należy się każdemu. Nikt tego nie neguje:) I Tobie i mi, i pracownikowi i pracodawcy i bezrobotnemu też. Za to idąc Twoim tokiem rozumowania wszyscy pracujący w tej firmie nie mają szacunku do siebie, bo tam pracują:-(smutne to co piszesz i trochę obraźliwe. W moim komentarzu nie było też mowy o tym, że wszędzie jest wyzysk. To Twoja opinia. Wracając jednak do meritum. Nie zamierzam się zastanawiać co i komu chodziło po głowie ustalając w taki sposób wynagrodzenia, nie mój interes ale wiem, że to nie - jak to nazywasz - stawka godzinowa musi być równa płacy minimalnej tylko suma wszystkich składników (oprócz kilku wyłączeń o których mowa w przepisach np. nadgodziny,nagroda jubileuszowa itd). Więc jeżeli tam mają inne składniki, np. premię itd to suma wszystkich składników musi być nie mniejsza niż obowiązujące minimalne wynagrodzenie. Nie ma znaczenia wysokość stawki godzinowej. Od wszystkich składników masz składki zus, podatek i to dla pracownika jest kluczowe. A firmy zewnętrzne? No cóż,rośnie w siłę rynek usług, to takie dziwne??Przepisy chronią zatrudnionych przez agencje pracy tymczasowej w taki sposób, że pracownicy takich firm muszą być wynagradzani zgodnie z regulaminami firmy w której świadczą pracę czyli tak samo jak ich pracownicy.Jeżeli tak nie jest radzę się tego domagać, bo tego wymaga prawo. A o standardach obsługi petenta czy pracownika to długo by pisać. Wszyscy musimy uczyć się szacunku względem siebie i drugiego człowieka. I w wielu jeszcze miejscach, urzędach, bankach czy zakładach pracy spotykamy się z bezczelnością i opieszałością. Pozostaje nam z tym walczyć i mieć nadzieję, że kiedyś to się zmieni. pozdrawiam:)

Ghtk

Co za bzdury piszesz. Oczywiscie ze po roku pracy zasiłek dla bezrobotnych dostaniesz. Oczywiście ze od calego wynagrodzenia sa odprowadzane skladki zus zdrowotna i podatek. Przeczytaj kwitek!!! Ludzka wyobraznie nie zna granic zeby takie głupoty rozpowszechniać. Prawda jest taka ze jak ktos nie chce pracowac to wszystko w oczy kole ale po co kłamstwa szerzyc? A praca w kcb jak wszędzie. ..pracowac trzeba ale wszystko na legalu. Umowa jest , zus i podatek odprowadzony, wyplata na czas, grafik zgodnie z kodeksem, za swieta i niedziele wolne. Jak komus praca zmianowa nie odpowiada i wie ze w wakacje trwa sezon to po co sie zatrudnia?

Ja

aaaa, radzę przeczytać dokładnie umowę, a nie wierzyć w to, co Tobie powiedzieli na spotkaniu rekrutacyjnym. Na umowie jest 5 z kawałkiem BRUTTO na godzinę + 2 z kawałkiem BRUTTO za godzinę nocną + jakieś 40 z kawałkiem BRUTTO za dzień (premia ?) + 200 premii. Wiesz dlaczego stawka godzinowa taka śmieszna ? Bo od niej odprowadzają składki zdrowotne, emerytalne i podatek a, że nie chcą płacić za dużo, to stawka godzinowa jest jaka jest. Po za tym umowa nie jest zawarta z firmą w której rzeczywiście pracujesz, a tylko z agencją pracy. Cała wypłata rzeczywiście jest w stanie osiągnąć pułap 1400-1600 zł., ale suma składek na świadczenia emerytalne jest od stawki 5,37 zł., a nie jak wynika z najniższej krajowej 11 zł. z groszem brutto. Zmianowość, praca w niedziele i święta za taką stawkę (liczę już sumę wypłaty w okolicach 1400-1600 zł.) to są kpiny z pracownika. Po za tym praca w takich parafinowych oparach nie jest obojętna dla zdrowia i dziwi, że nie ma tam szkodliwego (przynajmniej nie jest ujęte w umowie z firmą rekrutacyjną). Nic dziwnego, że rotacja tam jest taka duża. Wystarczy zerknąć na popularny portal ogłoszeniowy i sprawdzić "praca na produkcji". Tam wciąż potrzebują taniej siły roboczej. Bazują na niewiedzy ludzkiej. Nie dajcie się zwieść ogłoszeniom i obietnicom, bo po roku na takiej umowie nie będziecie nawet uprawnieni do zasiłku dla bezrobotnych. Wielu desperatów poszukujących pracy tam poszło i wielu zrezygnowało. Żadnego życia prywatnego, bo jak człowiek ma jeden dzień wolny za niedzielę, to odsypia zamiast normalnie pożyć i być z rodziną. Ta wypłata nie jest warta takiej szarpaniny.

olga

dokładnie ja też tam pracowałam szkoda słów jak traktują ludzi nic dziwnego że ciągle poszukują pracowników

Solo

aaaa stek bzdur to ty piszesz. Jaka firma w momencie podpisania umowy da pracownikowi płacę ? Za co ? Przecież firma zewnętrzna zatrudniająca pracowników płaci im stawkę godzinową i jest ona mniejsza niż 6 zł do tego jest premia dzienna za wykonaną normę, która ustawiona jest tak by tylko ci najlepsi mogli wykonać 100 %. Gdyby było tak wspaniale jak piszesz to firma nie miała by problemu z tak ogromną rotacją swoich pracowników. Właściwie to nie swoich bo przecież ich tylko podnajmuje od firmy zewnętrznej, która nie płaci za wysługę lat.

aaaaa

Stek bzdur i bredni!!!!!!!!!! Kto powiedział, że zarobek 1100??? Pracuje w tej firmie na sam start w momencie podpisania umowy dostałam 1600 zł na RĘKĘ!!!!!!!!!!!!!!! A z czasem pesję podnoszą... z racji lat pracy.

Monia

KCB zatrudnia pracowników przez firmę zewnętrzną. Rekrutacje przeszłam pozytywnie. Zostałam skierowana na szkolenie przygotowawcze i BHP. Powiem szczerze już dawno nie spotkałam się z tak płytkim, przedmiotowym traktowaniem, brakiem szacunku wobec przyszłego pracownika. Spotkanie odbyło się wewnątrz firmy, szkolenie przeprowadzone przez pracowników KCB. Spotkanie wyznaczono na konkretną godzinę. Kobieta mająca poprowadzić szkolenie spóźniła się 40 min, nie przedstawiła się, zostawiła 1 niebieski segregator kazała czytać regulamin i wyszła. Pojawiła się po 30 min. Ograniczyła się do informacji ile jest zmian w jakich godzinach się pracuje i poinformowała nas o stawkach godzinowych. Nie umiała odpowiedzieć na proste zadawane pytania np co jest normą dla pracownika przy wyznaczonym stanowisku pracy. Zaraz po niej przyszedł grubawy niski mężczyzna BHP-owiec, oczywiście też się nie przedstawił. Przyszedł do nas i na początek zadał powalające pytanie : czy kogoś z państwa zmuszono do przyjścia tutaj do pracy ? i zaraz za tym informacja : pamiętajcie nikt państwa nie zmuszał, jak się nie podoba to nie muszą państwo tutaj pracować. Takie zaproszenie :)Na skierowane z grupy pytanie, BHP-owiec nie odpowiada, skupia się na podważaniu inteligencji pytającego. No cóż, ja nie podjęłam pracy w tej Firmie i szczerze odradzam każdemu. Firma nie ma poszanowania do pracownika.

Tommy

wie ktoś czy może poszukują kogoś do działu sprzedaży?

człowiek

Kochana, tam w sezonie pracuje z 600 osób(ja też)i jeśli ktoś tam pije to nie znaczy ze wszyscy chleją.Tak łatwo oceniamy innych i wystawiamy złe opinie, co czasem dotyka tych normalnych i zwykłych ludzi którzy tam pracują!

to ja

do zawiedzionej,dokładnie tak jest jak piszesz ja po paru dniach zrezygnowałam sama ,pijactwo tam jest w normie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

zawiedziona

witam hm od czego tu zacząc ludzie w porządku praca też bez narzekania robisz w grupie zespoło starasz sie wypruwasz flaki dla tej firmy żeby zbijać kase za takich robali jak my.po to żeby na koncu powiedzieć ci że tu nie pracujesz!!bo pani zmianowa jak już upatrzy sobie ludzika to jedzie bez szacunku ze słownictwem gimnazjalnym...nie doceniając tego co robisz zamyka dobrym ludziom drzwi do tej firmy to tyle aha zapomniała bym zostawiają ludzi którzy lubią wypić nic nie robić i obijac się brawo!!!oczy mają w d...oby kiedyś też nie miała środków do życia.trzymajcie się.

bob

Mam pytanie czy ktos moze zna z KCB dziewczyne chyba miala na imie Anna taka troche grubsza chyba z ksiegowosci.Poszukuje kontaktu do niej albo jakiejs mozliwosci kontaktu z nia

anonim

(usunięte przez administratora)

to jaaa

Dokładnie Mańka ,z dojazdem tam jest trudnona Nk musiałabym wychodzić po 4 rano na ranną zmiane.

TO JAAA

A jak wygląda sprawa z dojazdami z Inowrocławia???

chorowitek

Ludzi stuknijcie sie w głowy za przeproszeniem ,nie dawajcie soba pomiatac,pamiantajcie ze to wy dyktujecie warunki w tym burdelu bo to dzieki wam oni maja kase i od rana namalowany na tych szyderczych mordach głupkowaty usmieszek,głównie pani wielka ktura powoli zarywa swoje niebieskie autko.weźcie sie wkoncu w garść i na dajcie sobie wchodzic nna głowe wkoncu musi byc jakas granica ppomiedzy dobrą atmosfera pracy a wymysłami rudej i owalnej .przypominam to wy macie tam najwiecej do powiedzenia bo gdyby nie wy i wasza ciezka praca to tego grajdołka by wogule nie było ..pozdrawiam

ddd

a czy jest palarnia na zewnątrz w zakładzie,chodzi mi o palenie papierosów

Sikorka

Jeżeli mieszkasz u rodziców i jesteś panna to ci starczy a jeżeli masz rodzine i opłaty sama robisz to zapomnij odpisuje jak ja w tamtych latach pracowałam

on

Pozdro dla chlopakow z parafiny co pracuja na gospodarce parafina super goscie

Sikorka

Pracowalam w KCB 9 lat i tak jak wszedzie trzeba pracowac.W roku 2011 wzielam urlop pezplatny,wyjechalam do Niemiec i nie wrocilam juz.Ale moja prace doceniono.Pewnej nocki pracowalam na multiwaku tzn.werpakung swiec i mialysmy wizytacje Pani dyrektor zobaczyla moja prace i powiedziala ze dobrze pracuje ,ja odpowiedzialam ze nikt tego nie docenia.P.dyrektor powiedziala ze dostane na czas nieokreslony vertrag i tak bylo.nie moge zle powiedziec o tej firmie kadrowa zawsze byla mila dla mnie,ktora pzdrawiam,a co o dziewczyny na produkcji to idzie sie dogadac po prostu w zespole trzeba sie zorganizoeac i praca sama pojdzie.Slyszalam ze dziewczyna z moich lat,ktore dostaly lepsze posady- troche wode z mozgu zrobily.Zawsze dla ludzi trzeba byc czlowiekiem bo jak szybko wyzej pojdziesz to bardzo szybko mozesz upasc i wrocic z powrotem i co wtedy???Praca dobra byla tylko zarobki ta nasza Polska,a w rzadie problemy Maja ze mlodzi ludzie wyjezdzaja.Wanzyn!!!!!

pracownica

Nikt tu w dybach zakuty nie jest a na mojej zmianie są fajni ludzie i zmianowy super.Nadgodziny bywają rzadko,nikt nie kradnie bo jest deputat a pensja no mogła by być wyższa ale jak się komuś nie podoba to niech sobie jedzie na szparagi albo do UP po zasiłek!

anonim

(usunięte przez administratora)

Twoja ogólna ocena

torba jabłek i copka śliwek na początek-wkupne.oczernianie kolegów+sianie zamętu=umowa na stałę

olo

Ochrona faktycznie sami wysportowani emeryci i renciści którzy pierwsi by (usunięte przez administratora). gdzie pieprz rośnie ale w całym kraju jest taka ochrona zakładów pracy a nawet wojska

Torunianka

Witam dlaczego wszyscy milczą w tym zakładzie chodzi mi o nadgodziny to jest przegięcie szukają naiwnych do pracy za taką stawkę powinni dawać takie pieniądze jak się należy za nadgodziny i bez podatku albo na rękę a nie na konto inni za nadgodziny w innych zakładach wiedzą za co pracują a my za .....................ale nie ma zgranych ludzi wszyscy gadają po kątach i nic więcej niech te panie z góry robią za tą stawkę co my ale co zrobić co wy na to?

gruszka
@Torunianka 26.09.2014 20:59
Witam dlaczego wszyscy milczą w tym zakładzie chodzi mi o nadgodziny to jest przegięcie szukają naiwnych do pracy za taką stawk...

te Panie z gory mają swoją pracę i kiedy mają problem z terminowością to produkcja nie przychodzi im pomóc więc wiecej szacunku, bo administracja kiedy zejdzie pomoc na produkcję to nie jest gorsza od reszty pracownikow tam pracujacych w wydajnosci...ba, nawet wykazuje wieksze zaangazowanie. Ich praca lezy i musza ja potem nadganiac. Wynagrodzenie za nadgodziny placone jest zgodnie z Kodeksem Pracy i tyle na temat....jak ktos chce na reke miec placone lub poza lista plac to niech poszuka pracy na czarno bo w tym zakladzie placi sie legalnie...

Kitty

Hej!Mam pytanie,czy w zakładzie są jacyś fajni chłopacy?Tak tylko sie pytam bo zlożylam papiery.

Odpowiadasz na post:
@Kitty 06.05.2014 23:59
Hej!Mam pytanie,czy w zakładzie są jacyś fajni chłopacy?Tak tylko sie pytam bo zlożylam papiery.

no kilku by sie znalazło

chuck

wlasnie wrocilem z misji z Afganistanu i szukam pracy jako ochroniarz .czy to prawda ze straznicy w tej firmie to same asy z Gromu i po Iraku a niektorzy to nawet w blackwater robili jako najemnicy .

xxx
@chuck 25.03.2014 10:56
wlasnie wrocilem z misji z Afganistanu i szukam pracy jako ochroniarz .czy to prawda ze straznicy w tej firmie to same asy z Gr...

pracownicy ochrony to wojskowi na emeryturach chodz nie wszyscy

CZLOWIEK

Kto pisze anonimowo to chyba nie do końca prawde przekazuje. Cos mi się wydaje ze przesada jest w tych opiniach.Wszedzie trzeba pracować i tylko od człowieka zależy,czy potrafi sam siebie zaakceptować wśród załogi i dogadać się ze współpracownikami i przelozonymi jak człowiek z człowiekiem! Zycze wszystkim na etacie w KCB wytrwalosci,mniej narzekania i usmiechajmy się-to pomaga...

ona

W KCB Interlight pracowałam jakieś 9 lat temu,wtedy pracownicy kradli na potęgę.Świeczki chowali dokładnie wszędzie gdzie się dało(w kozaki,staniki,spodnie,torby z brudnymi ubraniami,chowali do szafek(a jak dostali cynk,że będzie kontrola robił się popłoch,przekładali z szafek w inne miejsca),pracownice wredne,jak sobie upatrzyli osobę na której można było "pojeździć" to dokuczały ile wlezie.By tam pracować trzeba mieć nerwy ze stali.Pani zmianowa równie wredna z patologicznymi tekstami,podobno już nie pracuje.Nigdy w życiu bym tam nie wróciła do pracy.

Zostaw opinię o KCB Interlight - Gniewkowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KCB Interlight