Hanplast

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 488 ocen.

Hanplast
3 488 6 1

Opinie o Hanplast

B.A.Z.

Limeryki o stosunku pracy Półśnięty junak z werbunku drapie się po rozumku Na hali dokoła tu mrówka, tam pszczoła O takim to było stosunku ? Z kolei dońscy kozacy mniej śnięci niż nasi junacy Gdy sezon na trutnie bzykają okrutnie Ah, gdyby nie ten krótki staż pracy ...

Dominika

@Franek, na forum do tej pory zdarzały się różne komentarze - i te bardziej pozytywne, i te raczej negatywne. Cieszę się, że jesteś zadowolony z pracy w Hanplast! Piszesz, że nie ma problemu z uzyskaniem pomocy od współpracowników - a jak wygląda kwestia chociażby szkoleń w firmie, podnoszenia kompetencji pracowników? Czy pracodawca stawia nacisk na tę kwestię?

Rachuciachu
Zweryfikowany użytkownik

Witam, obecnie pracuje w Hanplaście (jeszcze). Co do samych zarobków nie mogę narzekać. Nadgodziny można robić (ograniczenie do 40 godzin w miesiącu - BHP, tak się tłumaczą), przez firmę płacą 15 zł brutto na godzinę, przez agencję 14 zł brutto. Dodatkowo w dni nadliczbowe, tzw. wa ( w innych zakładach pracy zwane wypychem), my mamy dzień pracujący 100% płatny, ponoć nieobowiązkowy, bo zmusić nie mogą (chociaż jak się nie pojawisz nie ukrywają że mają coś do ciebie). Takich dni w kwartale jest od 2 do 6, wypłacają co 3 miesiące. W każdej brygadzie jest inaczej. Jedni mają więcej, drudzy mniej takich dni. Nigdy to się nie wyrównuje. Co do atmosfery w samej firmie... No cóż, różowo nie jest. Jak już wiele osób wcześniej pisało to plotki, plotunie, ploteczki. Wiele osób nie ma własnego życia i interesuje się cudzym. Ubarwiają historie, przekształcają, czasem coś dodadzą od siebie. Powstają z tego same nieprzyjemności, kłótnie, rozpady przyjaźni. Jeśli chodzi o kolegów i koleżanki z Ukrainy. Nie powiem że wszyscy, ale większość nie jest chętna do nadmiernego wysiłku (albo raczej żeby w ogóle się wysilić). Tam gdzie normalnie stawiają dwie, trzy Ukrainki, Polka musi dać radę sama. Paletowi z Ukrainy niezbyt ruchliwi, patrzą tylko jak tu się nie narobić. Polacy z resztą też lubią pofolgować, lecz czasami nie mają wyjścia i muszą robić. Niektórzy wózkowi mogliby trochę zwolnić i się rozglądać. Nie tylko piesi muszą patrzeć jak idą. Podsumowując. Praca sama w sobie nie jest zła. Szkoda tylko, że ludzie między sobą ją sobie utrudniają. Pozdrawiam

Franek

Lubię atmosferę w Hanplast za: Współpracownicy są dobrzy. Znają się na swojej robocie, nie zajmują się nadmiernie plotkami, jak trzeba coś zrobić to wymieniają się informacjami. Współpracują. Jak jest luźniej to porozmawiają towarzysko. Pracuję w narzędziowni. Lubię moją pracę, otoczenie i firmę. Znam kilkadziesiąt osób które myślą podobnie. Przynajmniej tak mówią:)

patryk

Moje sugestie dla Hanplast: (usunięte przez administratora) hanplast

Monia

Chciałabym sie zatrudnić na wsparcie. Warto iść? Co bedzie należało do moich obowiązków? Za odpowiedź dziękuję ;)

Nick
@Monia 11.10.2018 09:35

Odradzam chamska firma żadnego szacunku dla człowieka.

James Bond

4brygadowce ciezko jest robic nadgodziny ..tyrasz caly tydzien bez przerwy i z tego masz 1,5dnia wolnego to chyba kazdy woli ten czas inaczej wykorzystac .takie jest moje zdanie... ja odczuwam skutki 4brygadowki.trudno sie przestawic..bez nadgodzin wychodzi sie 2200zl to bardzo malo.ale nie dlugo pozegnam sie z ta firma .w takim systemie nie da sie zarobic.. w kazde swieta i weekendy w prcy za 15zl za godz brutto .w innych firmach w swieta placa setki tak samo w wekendy...

Nieznajoma
@James Bond 26.08.2018 14:06

To ja zapraszam do Miko Pac. W 4brygadówce z trudnością wyciągamy 2 tysiące i właśnie zaczęłam sprawdzać opinie na temat innych zakładów. Nigdzie nie jest lekko ale ponad dwójkę ludzie zarabiają. Czas z Miko uciakać

Nieznajoma
@Nieznajoma 19.09.2018 18:55

I tak jeszcze dodam, że ludzie z Ukrainy też uciekają.

Ciekawa
@Nieznajoma 19.09.2018 18:55

Witam A jak Ci się pracuje w Miko Pac? Myślę o zatrudnieniu tam... trudna praca?

Polak

Ojkofobia panuje tutaj. Polakom odmawiają nadgodzin, niby że bhp, czas pracy itp, a ruskie z nocki schodzą o 6rano, przychodzą na popo na 14 do 22 a na drugi dzień od6 do 18 i dopiero u siebie kolejny dzień od 6do 18. A z drugiej strony ciągle ludzi brakuje. Jak tak traktują Polaków, to niech ruskie im robia, ciekawe jak długo pociągną

ZgadnijKto
@Polak 25.09.2018 21:27

Olek Sasza Vladimir Mikolaj i reszta bandy.... Najlepiej jeszcze ze swoimi kobietami z automatu bo na maszyne kobiete tez trzeba postawić.... A jak jest duzo pracy a malo ludzi to Ukraina sie poci i rady nie daję.... Nie znaju....

LUBIE TO

Polska - Kraina mlekiem i miodem płynąca..... Moze od dobrobytu juz sie w zadkach miesza????

Oleg
@ZgadnijKto 26.09.2018 11:48

Mikołaj Gackowski pracujesz jeszcze? Jakie opinie na temat pracy w zakładzie?

Nick

Byłem na rozmowie w sprawie pracy. Nie polecam tej firmy. Prowadziła to rozmowę jakaś pani blondynka nie dość że nie przyjemna to jeszcze chamska, najgorsza w moim życiu rozmowa o pracę a były też nie miłe. Ale ta rozmowa była najgorsza. A najgorszy był pan taki gruby bardzo nie miły nie uprzejmy. Nie dziwię się że nie mają ludzi do pracy jak tak traktują ludzi. Najgorsza firma na której byłem na rozmowie. Na końcu ta pani mnie wyprosiła z rozmowy o pracę. Szczyt bez szczelności. Nie polecam..

Polak

Masakra. Odradzam wszystkim myślącym. Tylko bezmózgie barany tam przetrwają.

Dominika

Chciałabym zaznaczyć, że komentarze, które nie mają za wiele wspólnego z wyrażaniem swoich rzeczowych i merytorycznych opinii na temat pracodawcy, mogą zostać usunięte przez administratora forum. Bardzo proszę o zaprzestanie zaśmiecania forum takiego typu dyskusjami, jak do tej pory! @Sola, piszesz, że zamierzasz ponownie zatrudnić się do pracy w Hanplast. Czy firma nie robi problemu z takim krótkoterminowym zatrudnianiem się? Chętnie przyjmuje osoby, z którymi już współpracowała?

Sola

Hejka, Pracowałam w Hanplascie na wsparciu kilka miesięcy temu, w pełni zgadzam się z przedmówcą firma ma poważny problem z alkoholem, również widziałam kilka osób ewidentnie pod wpływem. Nie wiem jak to jest możliwe że osoby poruszające się wózkami czy innymi pojazdami przewożąc ciężkie ładunki mogą sobie na to pozwolić i kierownictwo nie reaguje. Najbardziej utkwiła mi w pamięci sytuacja na pewnej nocce u Pana kierownika Macieja. Jeden z ich wózkowych(wołają na niego Kosa) gdy przechodziłam przez magazyn na przerwę prawie mnie przejechał wózkiem, po wszystkim nawet nie przeprosił, do tego po zwróceniu uwagi zwyzywał mnie od (usunięte przez administratora) Najgorsze że ewidentnie czułam od niego alkohol. Odpuściłam jednak temat w końcu pracowałam tam tylko na chwile. W przyszłym roku w okresie wakacyjnym też zamierzam zatrudnić się na wsparcie nie wiecie czy sytuacja się zmieniła czy ciągle ten zakład to wylęgarnia patologi. Pozdrawiam Mateusza

asok asok
@Sola 04.10.2018 22:06

hahaha chyba perfumy czułaś nie alkohol ,cie moge zatrudnic ale do agencji

JaToJa jasne jak2x2
@asok asok 05.10.2018 10:08

Trafila kosa na kamień.... Nic dziwnego ze można tam kogoś przejechać.... Baby chodzą tam jak święte krowy.... Co innego jest dzialac manualnie i biegać za tym wózkiem w pelnym skupieniu a co innego stać przy maszynie iwkladac po sztaplowane oklejone juz detale do przygotoeanym zrobionych kartonów.... Cofnijcie sie 15 lat wstecz kiedy do masxyny trzeba bylo biegać po schodach.... A jezeli ktos pracuje kolejną noccke z rzędu po 8 czy 12 godzin to ma prawo byc zmeczony.... A woń??? Won mozna zawsze czuć wszedzie na kazdej nawie przy kazdej maszynie. Nie ladnie kogoś oczerniac publicznie nie nie mając dowodów a wnioskujac to po swojej nie umiejętności poruszania sie po zakladzie czy nie uwazaniu na szkoleniu bhp.... Żal mi takich ludzi.... I jeszcze ten tekst.... ,, Bylam na wsparciu " haha Czyli zwykła statystyka osoba jest a rąk do pracy nima. Norma na maszynę 0,2. Co robilas pewnie zaślepki mamuta? A jak doliczyla do 100 to sie zakrecila.... Wiec liczyla od nowa..... I sie zakopala

Wozkowy
@Sola 04.10.2018 22:06

No niestety operatorki łażą jak swiete krowy z nosem w telefonie i włażą pod widly wózków i nawet trzezwy mogl by je rozjechać

@olga

Sola, w dalszym ciągu nie widzę żadnego związku na temat pracy , szczerze mówiąc. Bardzo proszę osoby wypowiadające się w wątku o kulturalne i rzeczowe wypowiedzi na forum! Nie obrażajmy się wzajemnie i szanujmy.

popo feat brx

a ten Sławekk e(R) wózkowy z brygady pijaka Andrzejaaajaa bendzie kiedys wogule trzezwy? kazda nocna zmiana i co chwile idzie pic ,czuc woń od tego czlowieka! to moze doprowadzic do wypadku, tragedi firmo! otwórz oczy! HGBRH

darianna
@popo feat brx 02.10.2018 02:00

haha Rogal :D to Stary pijaczyna przecierz , swojego czasu robiłem u was to nie było dnia żeby 4 piwek zóberów nie wypił w szatni co 2 godz:D artysta kombinator że do tej pory jężdząć wóżkiem elektrycznym nie podpadł ani nie spowodował wypadku:D pozdro pijaku dla ciebie i twojej kamili oby firma otworzyła oczy jak pisal kolega i cie wkoncu wziela na alkomat kierowniku andrzejuuuuuu

taki tam
@popo feat brx 02.10.2018 02:00

Naucz się ortografii (usunięte przez administratora) pewnie z ukrainy jesteś ośle

nie ja
@popo feat brx 02.10.2018 02:00

a od Sławka wara !!

dud3k ppk
@popo feat brx 02.10.2018 02:00

tylko nie on =/ eh kazdy

popo solo krol alabamy
@nie ja 03.10.2018 17:11

dlaczego wara? przecierz kazdy orpucz andreja wie jaki to typ czlowieka i co pan slaveq odpiernicza

zobacz nijaka jak ten czas
@nie ja 03.10.2018 17:11

nowy:D 15.07.2018 14:09 najlepiej na brygadzie (usunięte przez administratora) pracuje 2tygodnie i co chwile jak nie buhy z popem to piwa w regalach nawet siana nie musze dawac pozdro endrjiu i twoje popenkane kieliszki

nowy:D

najlepiej na brygadzie andrzeja pracuje 2tygodnie i co chwile jak nie buhy z popem to piwa w regalach nawet siana nie musze dawac pozdro endrjiu i twoje popenkane kieliszki

koneser
@nowy:D 15.07.2018 14:09

wiesz jak z andrey jest samowolka a i drink u ..........;D

tej
@nowy:D 15.07.2018 14:09

slavek legenda promilof

Dominika

@Lajlaaa, rozumiem. Czy taką premię świąteczną dostaje każdy pracownik Hanplast? @Polak, pracujesz w Hanplast aktualnie, tak? Czy nie ma problemu z dogadaniem się z osobami innej narodowości? Jaka atmosfera panuje w firmie?

Dominika

@Gość, w dalszym ciągu nie widzę żadnego związku, szczerze mówiąc. @Lajlaaa, rozumiem, że jest to jakiś dodatek za pracę bez zwolnień lekarskich, tak? Dziękuję za doprecyzowanie. Bardzo proszę osoby wypowiadające się w wątku o kulturalne i rzeczowe wypowiedzi na forum! Nie obrażajmy się wzajemnie i szanujmy.

Lajlaaa
@Dominika 23.09.2018 20:16

Nie, jest to premia świąteczna i to jest w tym wszystkim najgorsze.

Dominika

@Taka ja, dlaczego tak uważasz? Napiszesz coś więcej? Wydaje mi się, że to dość nieinwazyjne pytanie. @Gość, przecież osoby innej narodowości niż Polacy czy też o odmiennej orientacji, również powinni mieć szansę na zatrudnienie. Piszesz z perspektywy pracownika Hanplast, czy po prostu obserwatora? Przypominam, że na forum dzielimy się opiniami o pracodawcach.

Lajlaaa
@Dominika 17.09.2018 15:46

Bo zaraz zacznie się temat karpiowego, które jest wyliczane na podstawie l4 w ciągu roku i tego, że podpisuje się listę odbioru gdzie nie ma kwoty jaką dostajemy. Ten temat się już tu przewijał kilka razy.

Gość
@Dominika 17.09.2018 15:46

Problem w tym ,że to nie jest orientacja a tożsamość .

Gość

Firma nie dość ,że zatrudnia obcokrajowców to do tego osoby transexualne . Od znajomego wiem że obecnie pracuje tam taka osoba na I brygadzie . Gejów jeszcze mogę znieść ,ale to to już przesada!!!!!

Dominika

@3210, piszesz, że pracowałeś w Hanplast. Długo byłeś związany z tą firmą? Jakie mógłbyś wymienić plusy i minusy pracy w niej? Jestem ciekawa, czy funkcjonuje w firmie coś takiego jak na przykład socjal dla pracowników. Możesz podzielić się informacjami na ten temat na forum? Czy ktoś z Was chciałby także coś dodać na temat tego pracodawcy? Warto dzielić się swoimi opiniami na forum.

Taka ja
@Dominika 10.09.2018 21:47

Pytanie o social może czasem wywołać burze.... Drażliwy temat

Franek

Pracuję w narzędziowni Hanplast i sobie chwalę. Podobnie jak koledzy. Co prawda część marudzi ale tak dla zasady myślę. Tak, że polecam. Uczciwie się rozliczają, warunki dobre. Marudom wytykam język:) Pozdro!

RAFI
@Franek 02.09.2018 17:37

franek na narzędzowni musi byc dobrze -tak dla zasady ,powinieneś nie oceniac tu narzędziowni bo to wgl odrębna sprawa do produkcji. a produkcja jak pisze prawwie kazdy - to DNO I ZAKŁAD KARNY

3210
@Franek 02.09.2018 17:37

Jeśli tak uczciwie z nadgodzin się rozliczali, to dla czego w sądzie się teraz spowiadają??? Byłem widziałem i swoje zdanie o firmie mam. Kto chce niech próbuje lecz żeby nie było, że nie ostrzegalem :(

Dominika

@Franek, a co uważasz za największy plus pracy w Hanplast? Czy ten pracodawca stwarza swoim pracownikom realne możliwości rozwoju? Warto poruszyć jeszcze kilka istotnych kwestii dotyczących pracy w tym miejscu. @RAFI, wątek dotyczy całej firmy Hanplast. Dlaczego tak bardzo rozróżniasz te dwa działy? Wasze wpisy są bardzo cenne dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w Hanplast!

Dominika

@Justyna, rozumiem, dziękuję za istotną informację. Pozdrawiam serdecznie! @dorime, forum GoWork.pl to nie jest miejsce na zamieszczanie tego typu komentarzy. Na pewno znajdziesz inne miejsca w Internecie, gdzie będziesz mógł podzielić się swoją twórczością. Bardzo proszę o nieobrażanie nikogo w swoich wypowiedziach! @James Bond, a długo już pracujesz w Hanplaście? Jaka atmosfera panuje w tej firmie?

dorime

Fala nieustannie dobija do brzegu już niebawem ruscy będą pod scianą wystrzeliwani w szeregu to nie komedia ani dramat poprostu kazdy ukrainiec to palant nie chodzi o historyczne spory dla mnie kazdy ukrainiec to kaleka-sory takie sa fakty , fakty pisane prozą juz niedługo ruscy z naszego kraju się wyniosą

dorime kleimy
@dorime 22.08.2018 13:25

TOM II 'orzeł awaryjne lądowanie ' orzeł czy reszka-odwieczne pytanie tylko dlaczego ruscy mają za darmo sniadanie odpowiedz jest prosta lecz niestety zaden kierownik jej nie sprosta to nie anegdota ani zadne porownanie poprostu niezgoda odwieczna zawsze byla z tym krajem rusek najedzony i kazdy z dotacji zadowolony

dorime kleimy
@dorime kleimy 23.08.2018 08:35

TOM III 'odwieczne pytania' Ruscy maja za nic to co maja robic siedziec w katach regalach nic nie robic polak biegnie mokry bo pokrywki od sortery niema a kierownictwo w tej firmie rowne zera obiadki nijakie a rusek na palarni sptryka fotografie.

dorime więż
@dorime kleimy 23.08.2018 08:38

TOM IV 'wraca karma wiec' Ruska Woda w polskich kranach cala wina i tak idzie na kanbana to nie dramat lecz ruska telenowela uchodzcy wola jezdzic na owijarki zamiast wuwera prawo prawem ruscy rządzą pokladem ich przykladem kaleka ser^gi dudnik co tylko co chwile marudzi morda obita lezy w szpitalu lecz nikt niema do nikogo o to zalu

Dominika

@Justyna, dziękuję za Twoją rozbudowaną wypowiedź na forum. Wspominasz o nadgodzinach - rozumiem, że za każdym razem są one dodatkowo płatne, tak? Pytam, bo w niektórych firmach nadgodziny odbierane są później jako dni wolne od pracy. Czy któryś z użytkowników forum chciałby jeszcze dodać coś na temat pracy w Hanplast w Bydgoszczy? Zachęcam do wypowiadania się!

Justyna
@Dominika 21.08.2018 16:14

Tak nadgodziny są płatne ustawowo tak zwane piędzisiątki i setki ,setki dostajemy za pracę w wolne dni (najciężej jest właśnie te nadgodziny dostać ale to dlatego ,że jest dużo chętnych na nie ).

Justyna

Powiem tak obecnie tam pracuję i nie narzekam na zmianowe ,które w mojej brygadzie zawsze się wywiązują ze swoich obowiązków :). Płaca to 2260 brutto (14zł ) przez pierwsze 9 mies. przez agencję ,później firma przejmuje pracownika i stawka podnosi się do 15 zł nast. podwyżki cyklicznie tak samo o 1 zł. Ja osobiście robiąc 200 + h zarabiam 2500-2800 na rękę w tym premia (300 zł po opodatkowaniu zostaje 200 zł na rękę) zależne to jest od rodzaju nadgodzin. Są nadgodziny możliwe do robienia wcale ich nie brak (kto chce ten chodzi ;)). Jeżeli chodzi o tą wojne Polsko - Ukraińską po oby dwóch stronach spotkałam się i z przysłowymi leniami i osobami z którymi więcej już nie pracowałam na jednej maszynie . Jak widać mimo tego są i bardzo mili tam ludzi, trzeba tylko umieć odpowiednio rozmawiać ;). Jeżeli chodzi o osoby odmiennej orientacji seksualnej firma jest przyjaznym miejscem dla tych osób ,wystarczy incydenty zgłaszać przełożonym a więcej się one nie powtórzą ;). Jest podpisywana przy umowie o prace tak zwana deklaracja o równości . Teraz minusy Na pewno minusem jest pracowanie 7 dni pod rząd robiąc najpierw poranki ,poźniej popołudnia a na koniec nocne zmiany po czym mamy 2 dni wolnego z czego pierwszy wolny dzień przesypiamy i tak ,a po wolnym znowu na ranki trzeba się przestawić. Ludzie niestety ,ale w tej pracy piją na nocnych zmianach, mi osobiście udało zobaczyć się takie osoby kilka razy (widocznie niezbyt dużo jest w tej sprawie robione skoro wciąż występują takie rzeczy ). Zbyt wysokie temperatury podczas ostatnich upałów 33C+ na zewnątrz jeżeli kogoś postawiono na gorące stanowisko to spokojnie mógł mówić że pracuje w ok.40C . Wodę butelkowaną widziałam 2 razy i tylko na popołudniowych zmianach . Niby są te punkty do poboru wody ,ale to jest zwykła woda ze szlaucha ,ci co piją tylko wodę czują jakie to jest ohydne. Spóźnienia zmianowe ,najbardziej mnie to irytuje ludzie z innych brygad zawsze się spóźniają po 7-10 min . No i oczywiście plotkary ,ja nie miałam z takimi styczności bo wychodzę z założenia że do pracy przychodzę pracować ,a nie zdobywać przyjaciółki ,ale są osoby które faktycznie żyją życiem innych . To tyle mam nadzieję ,że pomoże to komuś :).

Dominika

@Taka ja, oczywiście masz rację. Dziękuję za Twoją odpowiedź, pozdrawiam i życzę powodzenia! Bardzo proszę osoby wypowiadające się na forum o kulturalne, nie obrażające nikogo i rzeczowe komentarze! Wypowiedzi nie mające związku z dyskusją na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę i pracy w tym miejscu mogą zostać usunięte przez administratora forum.

anonymous

Ruscy maja za nic to co maja robic siedziec w katach regalach nic nie robic polak biegnie mokry bo pokrywki od sortery niema a kierownictwo w tej firmie rowne zera obiadki nijakie a rusek na palarni sptryka fotografie.

inigne
@anonymous 15.07.2018 14:22

Ruska Woda w polskich kranach cala wina i tak idzie na kanbana to nie dramat lecz ruska telenowela uchodzcy wola jezdzic na owijarki zamiast wuwera prawo prawem ruscy rządzą pokladem ich przykladem kaleka ser^gi dudnik co tylko co chwile marudzi morda obita lezy w szpitalu lecz nikt niema do nikogo o to zalu POLANDIA!

krispin
@inigne 04.08.2018 17:00

wiatr wschodni rozwial wszystkie spekulacje ukraincy wolna robic nadgodziny niz isc na kolacje moneta monetom.. niedlugo ruscy o nadgodziny beda walczyc maczetom a polskie kierownictwo niema nic do gadania bo dotacja do wyplaty wplacana jest sama lecz wszystko co piekne -wiadomo nie trwa wiecznie juz niedlugo ruscy w naszym kraju nie beda czuc sie bezpiecznie i na tą chwile co pisze starczy.. ukraincy wruca do domu przegrani na tarczy

Inga
@anonymous 15.07.2018 14:22

Jeżeli ruscy nie pracowali tam, to gdzie by był ten Hanplast. Oni biorą nadgodziny i naprawdę ciężko pracują. A co polak? Jeden raz na zmianę wyjdzie i już płacie, że nie daje rady, mało płacą, nie dobry obiad..... Na maszynach gdzie stoi dwa polaka na zmianie, na kolejną będzie stał jeden Ukrainiec. I uwierzcie mi, on da rady. Przestańcie pisać bzdury, nie pokazujcie swojej mentalności.

anonymous
@Inga 13.08.2018 09:57

powiedz mi ktory k%u%r%w%a ktory ukrainiec dobrze pracuje? nie wymyslaj farmazonow widac malo wiesz o firmie

drogi dom

Ruska Woda w polskich kranach cala wina i tak idzie na kanbana to nie dramat lecz ruska telenowela uchodzcy wola jezdzic na owijarki zamiast wuwera prawo prawem ruscy rządzą pokladem ich przykladem kaleka ser^gi dudnik co tylko co chwile marudzi morda obita lezy w szpitalu lecz nikt niema do nikogo o to zalu

remember

orzeł czy reszka-odwieczne pytanie tylko dlaczego ruscy mają za darmo sniadanie odpowiedz jest prosta lecz niestety zaden kierownik jej nie sprosta to nie anegdota ani zadne porownanie poprostu niezgoda odwieczna zawsze byla z tym krajem rusek najedzony i kazdy z dotacji zadowolony

Zostaw opinię o Hanplast - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanplast