Jakie są warunki zatrudnienia w Hotel Niebieski s.c. Maria Bryg Wojciech Bryg?
Jak wyglada praca w tym obiekcie ? Chodzi mi o prace na kuchni bądź jako kelnerka... Jakie stawki , jacy ludzie itp
Co wchodzi w socjal Hotel Niebieski s.c. Maria Bryg Wojciech Bryg?
Aż muszę zapytać. Co się niby takiego stało przez tych parę miesięcy, że nagle taka aktualizacja?
ahaa.. dobra mnie to już wyleciało całkiem z głowy. to mocno uderzyła w hotel? ile osób przez to pracę straciło i co jeszcze w warunkach tutaj uległo zmianie?
Uderzyła jak w całe hotelarstwo... Wiele osób samo poodchodziło zmieniając branżę. Co do warunków pracy - cięcia typu brak posiłku pracowniczego, brak możliwości podwyżki, marudzenie szefa, mniej personelu do pracy - czyli robisz co zawsze + za kogoś, kogo brakuje; a zarabiasz tyle samo. Ot, co. Szkoda.
o dobra juz jest jakby nie było po pandemii, wszystko otwarte, czy wlasciciel hotelu zmienil cos warunki z benefitami ? moze po nowym roku planuje wprowadzic by zachecic ludzi do pracy w hotelu ? nie wiesz nic ?
Jak długo trwa proces awansu w Hotel Niebieski s.c. Maria Bryg Wojciech Bryg?
Nie polecam, omijajcie ten hotel szerokim łukiem. Atmosfera gorsza niż na pogrzebie, a jedna z "Pań kieroniczek" wymaga milion rzeczy, nie robiąc nic.
Czyli oczekiwanie kelnerki śniadaniowej, bez żadnych kwalifikacji, zarabiającej 10zł netto na godzinę, jest takie by nic nie robić, mieć wymagania wobec kierownictwa (nie odwrotnie) No i atmosfera imprezowa musi być... Wyrażane tu, tak żenujące opinie świadczą jedynie o waszym poziomie i podejściu do oferowanej pracy.
Imprezowa atmosfera być oczywiscie nie powinna, ale jednak atmosfera pracy jest jedną z waniejszych rzeczy. Bez tego dobry i zgrany zespół się nie stworzy. Zarządzanie hotelem czy firmą znacznie się zmienily w ciagu ostatnich lat i niestety nie wszyscy to rozumieją. W prowadzeniu firmy trzeba niestety isc z duchem czasu.
Czy firma w ogóle potzrebuje aktualnie nowych pracowników?
@Olix, Jeżeli Twoja opinia o Hotelu Niebieskim jest negatywna, warto ją odpowiednio uargumentować. Co rozumiesz pisząc cała reszta? Czy nie udało Ci się znaleźć żadnego plusu w pracy dla tej firmy? Czy próbowałeś rozmawiać z przełożonymi o swoich zastrzeżeniach? Praca w hotelu jest pracą wymagającą i odpowiedzialną. Branża hotelarska rozwija się w zawrotnym tempie, konkurencja jest coraz większa, więc w przyszłości dobry hotelarz może być pracownikiem na przysłowiową wagę złota!
@Zofia, za zastrzeżenia co do pracy (chodzi tutaj o zaproponowanie lepszych rozwiązań) to najwyżej można tam zostać wyrzuconym :-) Szef nie lubi kiedy ktoś "wyraża złe opinie na temat jego hotelu"... żenada. Faktem jest to że branża hotelarska się rozwija. Hotel ten próbuje to nadgonić ale niestety zbyt głęboko osiadł w dołku - zero szans na jakikolwiek awans. Od lat ta sama kadra kierownicza, która na nowszych metodach pracy zupełnie się nie zna. Ogólnie praca nie najgorsza , ale osobom o dużych ambicjach i zapale do rozwoju w tej branży stanowczo odradzam to miejsce.
@otlove, dlaczego odradzasz pracę w firmie? Twój komentarz nie zawiera wiele treści, mógłbyś opisać swoje doświadczenia? Zależy nam, by opinie były rzetelne. @Pablo 87, czy zdecydowałeś się na wysłanie CV? Może rekrutacja jest już za Tobą? Daj znać, jak przebiegała, czy dobrze oceniasz kompetencje osób prowadzących z Tobą rozmowę rekrutacyjną?
Rekrutują na stanowisko konserwatora . Ktoś może cokolwiek napisać na temat warunków i ogólnie pracy na tym stanowisku ?
Hej wszystkim, wątek już długi czas jest uśpiony, macie świeże informacje na temat pracy w Hotelu Niebieski? Opinie klientów tego miejsca są pozytywne, czy tak samo jest wśród pracowników? Jak przedstawiają się warunki, atmosfera? Czy występuje duża rotacja pracowników?
no dobra, ciekawe też jakie wymagania muszę dokładnie spełnić aby zostać u was recepcjonistką, głównie chodzi mi mo doświadczenie i znajomość języków obcych
byłam przez prawie 2 lata recepcjonistką w hotelu 4*, napiwków dla recepcjonistów nie ma praktycznie wcale. Napiwki dostają głównie kelnerzy, rzadziej barmani i pokojowe. Ale pokojowe tez w małych ilościach raczej - po 2-5 zł od pokoju albo wcale.
Liczba dziewczyn, które w ostatnim czasie odeszły jest zbyt duża jak na okres 2-3 tygodni. Wszystkie z jednego powodu więc coś tu jest nie tak. Najlepiej to stać i tylko pokazywać palcem co jest do zrobienia, a przyjdzie co do czego to udawać wzorowego pracownika. Pomyśleć, że jedna osoba może tak zmienić atmosferę w jednym hotelu. Siła przebicia niesamowita.
Nikt nie będzie pracował z osobami,które z każdą błachą rzeczą biegną do szefa na skargę nawet za 10 zł na godzinę-taka prawda. W tym hotelu brak szacunku dla pracownika, jest normą. Pytanie do Pana/i wyżej, dlaczego tak często zmieniają się pracownice na śniadaniach, pomimo tego,że stawka jest dosyć wysoka? Sam/a odpowiedź sobie na to pytanie. Pozdrawiam ;-)
Wreszczie widze ze ktos poruszyl temat pracy na kuchni. Moge sie zgodzic ze wszystkim co napisano. Opinie ktore kraza o pracy z tym "szefem" kuchni sa w 100% prawdziwe.Dziwie sie bossowi hotelu ze jeszcze go trzyma, niszczac sobie reputacje. Pozdro dla reszty.
Jako byly pracownik kuchni w HN moge odradzic wszystkim kucharzom pracy z tamtejszym szefem kuchni. Jest to czlowiek ktory pracy sie nietyka,no chyba ze musi (jak sie wlasciciele pojawia). Na kazdym mozliwym kroku pokazuje brak poszanowania dla swoich wspolpracownikow,gnoic i znęcac sie potrafi. Grafik pisze jak mu pasuje,niezwracajac uwagi na potrzeby innych. Reszta chlopakow byla spoko,zdziwie sie jesli jeszcze tam z NIM pracuja.