Przestrzegam wszystkich przed nawiązywaniem współpracy z firmą Teradata. Jak dla mnie to porażka na całej lini. Przyszedłem, żeby zajmować się administracją Hadoopa, po zrobieniu dwóch projektów w tym temacie rzucali mnie gdzie tylko trzeba było coś zrobić, najczęściej były to rzeczy związane z hurtowniami danych. Podczas pracy w tej firmie spotkałem się tylko i wyłączenie z brakiem profesjonalizmu i olewaniem przez managerów. Mój bezpośredni przełożony np. zapomniał poinformować mnie, że nie wezmę udziału w projekcie, do którego byłem przymierzany, ponieważ byłem zatrudniony jako kontraktor (przez firmę pośredniczącą). Dodatkowo standardem było to, że nie odbierał telefonów przez kilka dni z rzędu, ani nie odpisywał na maile. Na sam koniec nie poinformował nawet, że odchodzi z pracy. Podobnie olewała mnie pewna pani z HR, która nie odbierała telefonów, nie odpisywała na maile i jak spotkałem ją bezpośrednio w biurze to stwierdziła śmiejąc mi się w twarz, że nie miała czasu.
W ciągu kilku ostatnich miesięcy odeszło sporo ludzi i pewnie będą szukali zastępstwa, jednak przestrzegam przed podejmowaniem współpracy. Jeżeli jesteś zatrudniony przez firmę pośredniczącą (a generalnie chyba tylko w taki sposób aktualnie zatrudniają) to nie możesz liczyć na żadne szkolenia, nie masz dostępu do żadnych materiałów. Projekty przez tragicznych managerów są mocno opóźnione, jest duży bałagan co odbija się później na jakości tworzonych rozwiązań.