ODYS Stocznia Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 44 ocen.

Opinie o ODYS Stocznia Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ODYS Stocznia Sp. z o.o.

chleb

nie wyplacalna firma . Nie licz na pieniadze po skonczonej prqcy

chleb
@chleb 13.09.2017 08:51
nie wyplacalna firma . Nie licz na pieniadze po skonczonej prqcy

dobre sobie od roku czekam na pieniadze zlodzieje nie idzcie tam do pracy

chleb
@chleb 03.11.2017 11:43
dobre sobie od roku czekam na pieniadze zlodzieje nie idzcie tam do pracy

wlasnie mila pani z biura uswiadomila mnie ze nie dostane zadnych pieniedzy bo na kriscie sie nie spisali i dostali kary. Niech wam dzieci gloduja zlodzieje oszusci klamcy .

Iwona

@chleb czy do dziś nie dostałeś pieniędzy? @marek.l to poważne oskarżenie.Czy powiesz coś więcej na ten temat? Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia związane z pracą w ODYS Stocznia Sp. z o.o.?

marek.l
@Iwona 22.09.2017 11:12
@chleb czy do dziś nie dostałeś pieniędzy? @marek.l to poważne oskarżenie.Czy powiesz coś więcej na ten temat? Może ktoś jeszc...

sobie jaj robisz , bronisz ich, tak mam dokumenty potwierdzone przez PIP-owską kontrolę , tyle w temacie - więc wiem o czym piszę , zmieniają nazwy siedziby i prezesów, a ludzie się dalej nabierają,

Iwona

@EM dokładny adres znajdziesz na stronie internetowej http://www.odys-yard.com/kontakt,6,pl.html @Ala o czym dokładnie mówisz? Zachęcam do pozostawiania merytorycznych opinii na temat firmy ODYS Stocznia Sp. z o.o.

spawacz wydymany

ta firma zmieniła nazwę na C.T.C więc uwaga nic się nie zmieniło prucz nazwy nadal nie wypłacają pieniędzy a tłumaczenie jest takie : "prosze o zrozumienie" albo "nie mam " same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszusty. pan Studziński [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszust nikomu nie polecam tej firmy

marek l
@Ala 14.12.2016 19:04
Siedziba jest na Mjr Hubala 14 Gdańsk Wrzeszcz... Ale nie wiem czy coś zdzialasz :/

dzięki, chciałem się upewnić, byłem tam przejazdem i nie widziałem żadnego logo, na nich to tylko ruską mafię

Ala
@marek l 11.02.2017 12:57
dzięki, chciałem się upewnić, byłem tam przejazdem i nie widziałem żadnego logo, na nich to tylko ruską mafię...

No to jest zwykły domek jednorodzinny, ale tam przebywa prezes. Powiem Ci szczerze, że marne szanse na odzyskanie pieniędzy... :/

astrolo

tylko ciekawe jak w kontekście kryzysu stoczniowego ma się karoera w tej firmie ewentualna

xxx

czy ktoś obecnie tam pracuje że się wypowiada?

anonim

(usunięte przez administratora)

Sami

rozwoju i awansu... w jaki niby sposób?! :D poza tym jak oni mają awansować jak nie są zatrudnieni?

marek

o czym ty piszesz, omijać z daleka tych oszustów, firm tysiące ale jedna mentalność oszukać okraść i zmienić logo ...

anonim

(usunięte przez administratora)

Zawiedziony
@Sami 14.04.2016 12:29
a pracujesz tam albo pracowałeś? Jak mają sobie poradzić jak już im wszystko pozajmowali...? Już nikogo nie zatrudniają.......

Odys nie ale pozostałe spółki Pana prezesa S. a i owszem. Racja nie mają nic poza biurem na Hubala a sprzęt i organizacja to porażka. Aktualnie Pan S. zatrudnia jako RMS, CTC i kilka innych.

Sami
@Zawiedziony 01.05.2016 17:06
Odys nie ale pozostałe spółki Pana prezesa S. a i owszem. Racja nie mają nic poza biurem na Hubala a sprzęt i organizacja to po...

no jak zwykle PAn S. kombinuje... żadna nowość.. Od tego Pana należy trzymać się jak najdalej!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

guest

Poważnie jest taka sytuacja. Ja walczę o wynagrodzenie przez sąd.. Dodatkowo jest tak, że wszyscy członkowie wypisali się z zarządu i nie ma osoby odpowiedzialnej za firmę.. ZŁODZIEJE I OSZUŚCI! Dziwie się ludziom że jeszcze pracują u tego złodzieja.

guest

Tworzą one przykrywkę na nieudane interesy :) zbudowali kadłub statku, który został już zajęty przez Urząd Skarbowy. Odradzam rozważania firmy w kategorii pracodawcy.. Byłam ostatnio na rozprawie Spółki Metal Contractor (zarządzanej przez tego samego właściciela, Pana (usunięte przez administratora) ), jest winny ludziom baaaaardzo dużo pieniędzy, a na rozprawie całkowicie wyparł się Spółki, stwierdził nawet że wcale nie był jej prezesem. Cyrk i śmiech na sali! A Pan (usunięte przez administratora) to złodziej i oszust!

guest

Tak właściciel otwiera coraz to nowe spółki, a jedna z tych nowych nazywa się Deruiante Leisure Sp. z o.o. Natomiast Odys zmienił nazwę na RMS & Co. Sp. z o.o. Jest jeszcze Metal Contractor i kilka innych.. Morgol co masz na myśli mówiąc że dawno ktoś powinien ukrócić takie zachowania? W jaki sposób?

guest

Kontya - tak to jeden i ten sam właściciel, ma kilka różnych spółek i sukcesywnie ogłasza ich upadłości. Ludzie podejmują z nimi współpracę ponieważ: - Pan prezes robi niezłe wrażenie na rozmowie kwalifikacyjnej, po drugie ludzie z wykształceniem wyższym bez doświadczenia, starają się zahaczyć gdziekolwiek byle tylko zdobyć doświadczenie po trzecie - w Polsce wcale nie jest tak kolorowo. Firma Deruiante Leisure Sp. z o.o. powstała tylko dlatego żeby mieć czyste konto zarówno finansowe jak i do zatrudniania nowych pracowników. Niestety niektórzy ludzie się na to nabiorą.. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania z chęcią odpowiem :) pozdrawiam.

guest

Teraz firma działa pod nazwą Deruiante Leisure Sp. z o.o. - także tej firmy też radze się wystrzegać!! Pracodawca jest niewypłacalny - nie płaci pracownikom w terminie... albo wcale!! Trzymają ludzi bez umowy miesiacami... Bo niby nie mają czasu ich sporządzić.. MASAKRA!

naciągnięty

Witam wszystkich oszukanych przez Odys lub Metal Constractor , chyba czas zakończyć działalność tych firm wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na maila techserwis450@interia.pl

firma usługowa

nas też wysadzili na 20.000 pln , dlaczego tego nikt nie nagłośni ,przecież to jawny oszust

ra

A ile szlifierza placa?

pracownik

Bardzo dobra solidna firma polecam, mają czasem problemy z wypłatą, ale co poradzić prawie każda firma tak ma podczas kryzysu.Wiele stoczni upadło, a Odys umie trzymać poziom.

spawacz
@pracownik 09.04.2014 18:39
Bardzo dobra solidna firma polecam, mają czasem problemy z wypłatą, ale co poradzić prawie każda firma tak ma podczas kryzysu.W...

Chyba ( usunięte przez administratora )Ci się nudzi w tym baraku/biurze i wypisujesz jakieś fałszywe opinie!!! Kryzys...to firma dla emerytów i półetatowcow, którzy lubią wypić w robocie i nie potrzebują kasy na czas.ta firma to kpina

wydymany
@spawacz 15.04.2014 15:59
Chyba ( usunięte przez administratora )Ci się nudzi w tym baraku/biurze i wypisujesz jakieś fałszywe opinie!!! Kryzys...to firm...

chyba coś ci się w łbie poprzewracało.odys i trzymanie poziomu

spawacz

Nie polecam, nie płacą w terminie..o umowie nie ma co marzyć. .kasa na raty po 40% .

spawacz
@spawacz 20.03.2014 15:17
Nie polecam, nie płacą w terminie..o umowie nie ma co marzyć. .kasa na raty po 40% .

Mi są dłużni tysiaka teraz 10tego idę po tą resztkę ciekawe czy mi wypłacą.

spawacz

Odys zmienia nazwę i siedzibę - GSO Koszalin Firma totalnie nie wypłacalna ale biuro sobie wyremontowali na (usunięte przez administratora) Gdańsk (kolejny adres) . Ta siedziba w Koszalinie to przykrywka, na Hubala będzie filia a w rzeczywistości wszystko tam będzie kierowane (usunięte przez administratora)). Pamiętać trzeba te nazwiska prezesów i pozostałej kadry i ostrzegać ludzi.

wydymany

miśkowi coś się pokręciło nikomu nie płacą

misiek

mi tam płacą opóźnienia maja 7-10 dni ale kto ich nie ma jakby kasy nie było na koncie to odrazu robi się charmider na stoczni i kasa wpływa

wydymany

ja wróciłem 14-kwietnia i do tej pory kasy nie ma i zapomnijcie że będzie wyjebali nas bez mydła

DANIEL

(usunięte przez administratora) ODDAJCIE NAM KASE

debil

A ja ku....a czekam 5 tyg. miało być w najpóżniej w piątek 5 tygodnia nie ma idzie 6 tyd. są tylko zapewnienia przez project menedzera że będzie kasa , a co mam [/admin] kaczki ze stawu .

misiu

mi płacą co 2 tyg czekam teraz do piątku na 3 przelew

welder

Uwaga Odys stocznia werbuje spawaczy i monterów kadłubów do holandii na stocznie Trico w Rotterdamie -nie płaca kasy ,po 2 tyg. miała być kasa chłopaki siedzą 5 i 6tygodni karmieni zaliczkami po 30€ na tydzień żeby się nie rozpili do końca projektu ,więc chleją tzw herbatkę-bimber ,syf brak koordycji i zachowania BHP -robota to czysty PGR spawasz w deszczu wody po kolana ,kabli z prądem jak makaron ,czasami kopie ,totalny syf ,zjedziesz do domu to zapomnił o pieniądzach ,więc ludzie siedzą i robią karmieni obietnicami że będzie .NIE POLECAM NAWET NAJGORSZEMU WROGOWI--A JAK NIE TO SAM SPRAWDZ nie dają butów ani ubrań roboczych -----weż kasę bo zdechniesz .

bezkasy

od roku wisza mi kase ok 8000 nie wyplaca bo nie maja pytanie to za co pracuje ta osoba ktora odbiera telefoy spolecznie?

jw

Dlaczego oni szukają pracowników. Przecież ta firma nic nie posiada , to czym pracują i gdzie? To zatrudniony pracownik przychodzi z własnym sprzętem i pracuje na polu bez prądu A i jaszcze do tego nie dostanie wypłaty .

ja

(usunięte przez administratora) TYLKO KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY. CO ONI MAJĄ TAKIE PLECY.

ka

Firma Jest niewypłacalna. Oszuści.

anonim

ODYS nie płaci swoim pracownikom. Wszystkim dobrze radzę nie pakujcie się w pracę w tej firmie bo mocno się rozczarujecie.

misiek

Najgorsza stocznia na jakiej robiłem . Złodzieje i oszuści. Nie polecam. Ludziom po 3 miesiące wiszą pieniądze i w dodatku płacą na raty i do tego jeszcze mają pretensje że człowiek się upomina o swoje.

ada

Sami sobje ja podpalili zeby odszkodowanie wyrwac jakies, bo na wypłaty niemaja bo GIL wszystko(usunięte przez administratora) hahaha

anonim

Niema co sie pchac

anonim

Słowa kojarzące się z ODYS Stocznia Sp. z o.o. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... . Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... . Od jakiej stawki można negocjować pensję? Najbardziej podobało mi się w ODYS Stocznia Sp. z o.o.: Najbardziej nie podobało mi się w ODYS Stocznia Sp. z o.o.:

Zostaw opinię o ODYS Stocznia Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ODYS Stocznia Sp. z o.o.