HRBC Group Sp.z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 311 ocen.

HRBC Group Sp.z o.o.
2 311 6 1

Opinie o HRBC Group Sp.z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Patrycja

@Sanczez, jakie dokładnie masz pytania do osób odwiedzających wątek o firmie HRBC Group? Warto rozwinąć swoją wypowiedź i sprecyzować swoje pytania. Zadając je na forum łatwiej i szybciej uzyskasz odpowiedź. Zagląda tutaj wiele osób. Czy będzie to twój pierwszy wyjazd z tą firmą? Jak oceniasz pierwszy kontakt z firmą?

Sanczez

Witam . wybiera się ktoś na magazyn do Verviers ? Jak coś to kontakt tadarthor@gmail.com

Patrycja

@777, dlaczego uważasz, że praca w firmie HRBC Group to praca chwilowa? Może warto dać coś więcej od siebie i zaangażować się w rozwój działu lub nawet całej firmy. Czy myślałeś o tym? Tacy pracownicy zawsze będą zauważeni, a z biegiem czasu być może przełoży się to na wzrost wynagrodzenia? Pełne zaangażowanie nawet w najmniejszej firmie pozwala rozwinąć się zawodowo.

Benek

Idealnych firm nie ma to fakt. Wystarczy dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

Jarek
@Benek 16.08.2018 19:37

Kolego Benek się zastanów co ty piszesz co ma praca do umów czy do zachowania biura wobec pracownika!!!! mialem aplikować do nich ale po tej ostatnich opiniach piszą że z kasą są problemy to chyba innej agencji poszukam.

777
@Benek 16.08.2018 19:37

Praca w takich firmach i na takich warunkach jest pracą na krótki okres---trzeba ogarniać język,poszerzac kontakty--- nie imprezować a na max oszczędzać!!! Jest to tylko etap w życiu!!! Chwilowe pracę zawsze są oparte na wyzysku.

Patrycja

@Bezstronny, czy nadal pracujesz w firmie HRBC Group? Czy od czasu Twojego ostatniego wpisu w firmie zaszły jakieś zmiany? Rozumiem, że negatywnie oceniasz sposób zarządzania firmą. Czy próbowałeś w jakiś pozytywny sposób wpłynąć na poprawienie tej sytuacji? Czy sugerowałeś jakieś rozwiązania lub usprawnienia ze swojej strony? Zawsze łatwiej krytykować niż docenić. Może w firmie sytuacja się będzie zmieniać na lepsze?

Bezstronny
@Patrycja 24.07.2018 23:25

Już nie pracuje w tej firmie... Umowy francuskie to lipa w firmie Hrbc niby ja masz ale reszta socjal itp to z tym nie wiadomo nic niektórzy byli na kontrakcie po 6 miesiecy w Lyonie nie mieli ani kont bankowych które im obiecywano ani kart Vital to co we Francji w razie choroby w razie wypadku jest niezbędne bo mając to nie pokrywamy leczenia z własnej kieszeni a w biurze tylko ściema że się uczymy i wkrótce będzie to załatwione bajki które pracownicy chcieli usłyszeć to biuro im mówiło...a poza tym jaka to Francuzka umowa jak mieliśmy ubrania do 80euro kupować w Polsce oni mieli zwroty robić za to...jak Francuzki pracodawca przyjmuje do pracy obecnie pracuje na dużych wysokościach dostałem wszystko od pierwszego dnia plus przeszkolenie BHP...a w Hrbc od pierwszego dnia do pracy najważniejsze aby tam zajechać i godziny leciały do biura a pracownicy niech se radzą...byłem raz i nie polecam tej agencji osobiście a jak ktoś jedzie to niech se sprawdzi w necie jakie są rzeczywiste warunki umów Francuzkich a jakie są pseudo warunki Hrbc i wtedy może zrozumiecie o co mi chodzi...

Bezstronny
@Patrycja 24.07.2018 23:25

A i co do tego czy nie próbowaliśmy czegoś zmienić to próbowaliśmy ale jak ludzie dzwonią do firmy że jest problem z pracodawcą i biuro reaguje i znów jest gorzej niz było zamiast zabrać pracowników z danego projektu to oni ciągną jak najdłużej żeby tylko godziny leciały...to jest chore ale wtedy by na wczasy i dobre życie nie mieli kosztem pracowników...a poza tym jak się dzwoniło do biura to nikt nie poinformował że czegoś się nie da załatwić czy np pracodawca na coś się nie zgodził ...tylko odp biura zawsze była taka żeby pracownikowi kid wcisnąć i žeby na kilka dni był spokój....

Irek

Czy tylko narzekać potraficie? Doceńcie pracę w dobrej firmie!!

Bezstronny
@Irek 10.07.2018 19:18

Szanowny panie Irek niech firma zmieni żeby było dobrze a nie że pracownicy narzekają...jak tak jest to może ku temu są powody a poza tym to się kończy czas firm i szefów się zaczyna i już jest doba pracownika i on będzie decydował gdzie i u kogo i za ile będzie pracowac... Więc bronienie firmy nie ma sensu.

Patrycja

@Odp umowy, a czy pracodawca zapewnił transport do pracy albo też zwrócił jego koszty? Wspominasz o problemach z umową, a jak wyglądała kwestia szkoleń? Czy atmosfera panująca w firmie jest przyjazna? Zachęcam byłych i obecnych pracowników HRBC do dyskusji.

Odp Umowy
@Patrycja 24.06.2018 05:03

Na francuskich umowach nie mieliśmy zwortu podróży do Francji tylko z mieszkania do pracy był samochodem kierowca i transport nic nas nie obchodził jemu płacili za kilometrówki ale też bez szału...my nie mieliśmy szkoleń żadnych nawet BHP..atfosmery w firmie nie znam bo byłem na wyjeździe ale od naszych koordynatorów to ciężko czasem było się doprosić informacji mówili tylko nam co chcieliśmy usłyszeć .

Witek

Szkoda, że tak rzadko tu piszecie. Takie informacje pomogłyby przy decyzji.

Pracownik
@Witek 10.06.2018 21:17

Umowa Francuzka pseudo byłem 5 miesięcy nie mieliśmy ani kont ani kart wital co tam są podstawą u lekarza przez 5 miesięcy były tylko obietnice i nic więcej....wypłaty różne były raz się zgadzały raz się nie zgadzały wyrównania w kolejnym miesiącu i tak prawie co drugi trzeci miesiąc schemat ten sam pracowałem i w interimaxie i hrbc księgowa się pomyliła itp to ja wywalcie i będzie po problemie ale jak ktoś o godziny się nie upomnie to nikt nie zwoci mu kasy....a i całą Dominisia Alicja itp to mówią co chcesz usłyszeć a nie prawdę więc radzę uważać na tą firmę nie jest zła ale cudowna też nie jest i trzeba pilnować swojej kasy i wydzwaniać pracowałem w obu firmach prawie rok to wiem co piszę...

Odp umowy
@Witek 10.06.2018 21:17

À co do umowy o pracę pseudo Francuzka to kolejna lipa jakaś jest cały social nie istnieje ...konto załatwiają pół roku i to za około 100 e kosztuje założenie niby...pracuje teraz w innej firmie francuskiej to od pierwszego dnia mer miasteczka nas zameldował dostaliśmy od pracodawcy numery telefonu francuskie żebyśmy mogli konto założyć bo taki jest wymóg i maks tydzień mieliśmy konta a po miesiącu karty witala bo z kartą witał się ma u lekarza za wizytę 1 e się placi. Bo działa to tak że płacimy 25 e u lekarza a potem państwo na konto francuskie zwraca 24 e i z kartą witał mamy dostęp w aptece do darmowych leków...a będąc tam na ich pseudo umowach nie macie kompletnie nic lekarza płacicie sami leki też kupujecie sami....był przypadek kolega był miał problemy ze zdrowiem płacił z własnej kieszeni za wszystko nie była to mała suma z własnej kieszeni i zero zwrotu bo gdzie państwo francuskie miało mu zwrócić jak firma zakładała pół roku konto francuskie....czyli reasumując ich umowa to tylko w nazwie miała Francuzka nie leżała koło francuskiej ale najlepsze jest to że w Polsce nie macie nic żadnego ubezpieczenia bo jak coś się stanie i lekarz zrobi np gips to się jedzie Polski i tu macie kontynuację leczenia jak jedziecie na polskim zusie w delegacje jak to robią polskie agencje a tu nie macie nic zostajecie z niczym ani w Polsce nie macie ubezpieczenia ani za granicą. Tyle że was zgłoszą do urzędu ale w razie choroby płacicie wszystko sami....

Odp umowy
@Witek 10.06.2018 21:17

À i zapomniałem dodać urlopy zdrowotne itp to możecie zapomnieć bez konta francuskiego i karty wital raczej też nie dostaniecie kolega to przerabiał....

Robson

Witam jakie zarobki na magazynie z oponami we Francji jeśli ktoś tam był i jakie warunki mieszkaniowe pozdrawiam

Patrycja

Napiszecie, jak wygląda praca w HRBC? Jaki rodzaj umowy jest oferowany pracownikom? Czy przechodzą oni szkolenia podnoszące kwalifikacje? A może firma jest przyjazna osobom niepełnosprawnym? Czy warto starać się o zatrudnienie w tym miejscu?

Marek

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca w magazynie opon we Francji z tej agencji; jakie są zarobi, ilość godzin pracy w tygodniu; warunki pracy; jak wygląda kwatera Z góry dziękuje za odpowiedź

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tego przedsiębiorstwa? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych ciekawostek o Interimax International Sp. z o.o. S.K.A jako pracodawcy.

dkster

Mam takie pytanie do firmy, w jakim czasie od przesłania cv firmie zagranicznej odpowiecie czy dostane prace czy nie dostane? wiadomo że może być różnie ale nie trwa do chyba dłużej niż 2 tygodnie?

Interimax
@dkster 21.03.2018 14:47

Dzień dobry, czas oczekiwania na rozpatrzenie kandydatury przez klienta jest różny, jednak zazwyczaj nie trwa dłużej niż tydzień. Zachęcamy do kontaktu z nami poprzez wysłanie wiadomości na adres: rekrutacja.zagrancia@interimax.com lub telefonicznie bezpośrednio z Rekruterem, z którym Pan wstępnie rozmawiał.

Zainteresowana

Podpowiedzcie jak pracuje się z firmą?

Dominik

Zastanawia mnie jedno Agencja zmienila adres,na internecie dalej widnieje stary czyzby mieli jakies problemy ze swoimi pracownikami i nie podali do tej pory nowego adresu ? Bardzo zastanawiajace... A po 2 umowy zwykle zlecenia (maja oferte pracy 3 zmianowej czyli na dodatek nocy nie ma co liczyc niestety),Duzo papierkow( po co wysylac skan a potem zanosic go do biura ?)Umowa bardzo skaplikowana dla normalnych ludzi duzo haczykow, Wynagrodzenie no teraz musza dac 13 brutto na zleceniu zalecenie panstwa. Osobiscie nie polecam Tej Agencji

Interimax
@Dominik 21.03.2017 10:55

Dziękujemy za uwagę na temat braku zmiany adresu na naszej stronie. Siedzibę firmy zmieniliśmy w miesiącu marcu. Zmiany adresu na stronie internetowej nie dokonaliśmy wyłącznie ze względów formalnych. Po zmianach w KRS pojawił się także aktualny adres na naszej stronie. Wszelkie informacje na ten temat zamieściliśmy na naszym Facebook ’u. Pozdrawiamy i zachęcamy do odwiedzania naszego Facebook ’a. Ponadto w trosce o interesy naszych pracowników i zleceniobiorców, dokładamy wszelkich starań aby dokumentacja związana z zatrudnieniem była kompletna i zgodna z przepisami. Nasi pracownicy i zleceniobiorcy mogą dostarczyć oryginały podpisanych dokumentów pocztą, kurierem , a także osobiście w naszych oddziałach w Warszawie, Krakowie i w Katowicach. Zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji, który odpowie na wszelkie pytania i wątpliwości związane z zapisami w umowie i zatrudnieniem. Jako Agencja Pracy Tymczasowej dysponujemy wieloma ofertami pracy, które różnią się warunkami zatrudnienia i wynagradzania. To co łączy wszystkie nasze oferty to legalność zatrudnienia i gwarancja terminowej wypłaty.

kk
@Interimax 28.03.2017 13:51

umowa tak podpisana w Krakowie na okres próbny a nastepnej nie ma dostaje się ją dopiero w Krakowie po zakończeniu kontraktu a pracownik powinien mieć umowe na czas wykonywania pracy a nie po jej zakończeniu to wygląda tak jak by się pracowalo na czarno pewnie się boją zeby nie iść na L 4 z kasą bywa różnie jest na czas ale nie zawsze się zgadza przeważnie brakuje i duży plus dla Interimaxu że pozbyli się tzw.koordynatora Daniela (usunięte przez administratora) nad debile to był tylko informator o wszystkim tylko informował nic nie koordynował nie znał wogóle francuskiego i za to im chwała a z pieniądzami za paliwo i kilometrówką zawsze problem

Grzesiek

Jedzie może ktoś do pakowania dań azjatyckich w Belgii?

Angelika Interimax
@Grzesiek 11.12.2017 17:52

Dzień dobry, w sprawie ofert pracy w Belgii proszę się kontaktować z Panią Patrycją pod numerem: 607901622. Pozdrawiam

Adrian
@Grzesiek 11.12.2017 17:52

Prawdopodobnie si3 tam pojawie, czekam jeszcze na telefon. Daj jakiś kontakt do siebie.

Ruda
@Adrian 14.12.2017 17:04

Adrian pojechałeś na to pakowanie dan? Bo ja tez wybieram sie i chcialabym sie dowiedziec jak jestbod kogos kto tam byl/jest

Ruda
@Grzesiek 11.12.2017 17:52

Jestes na tym pakowaniu dan? Jak tak to jak tam jest

Były pracownik pisze prawdę...

A i dodám ze byli tam tacy bez samochodu co im wypłaty pasowały i nie wiem od czego to zależało...

Były pracownik pisze prawdę...

Firma ogólnie może być pomaga we wszystkim i to co było umówione ogólnie jest na miejscu u danego pracodawcy żadnych niespodzianek chaty też w miarę ok się starają nie można powiedzieć .....ubrania robocze dają i podróż w jedną stronę do Francji zwracają to jest ok...ale kwestia pieniędzy nie jest już taka cudowna fakt są do 10ale Z tymi ludźmi co byłem kasą łącznie ze mną wypłaty nie pasowały nawet do 500e miesięcznie po telefonach i wyjaśnieniach pieniądze wracały tego złego słowa nie powiem a znam gościa co pracuje ponad rok i ponoć mu tylko jedna czy 2 wypłaty się zgadzały...a kolejna kwestia to samochodem wyjazd i transport ludzi do pracy własnym autem jest ogromny problem z paliwem naliczaniem pieniędzy kilometrowek ogólnie koszmar dlatego ja mając prawo jazdy zrezygnowałem z wyjazdu własnym autem bo po co mi problem z ciaganiem się za koszty dojazdu co firma powinna zapłacić bez łaski firmy nie obchodzą rozrzady oleje filtry opony a kto jeździ za granicę to wie że w ciągu roku to taka eksploatacja pojazdu to delikatnie 4 tys zł ...ale spokojnie tak jak z wypłatami wyrównują pieniądze za paliwo tylko szkoda że trzeba wydzwaniać do nich i nerwy tracić ale ogólnie nie są zła firma jest wiele gorszych tylko do tej firmy trzeba mieć cierpliwość....jak ktoś ma cierpliwość to ogólnie polecam bo nie jest zla firma ale powinna zmienić może księgowość i wtedy jak kasą będzie pasować co do ceta to nawet będę mógł powiedzieć że to jedna z lepszych firm...

Pablo.J

Na stepie Witam . Mam za sobą 1 rok przepracowany przez danego pośrednika i mogę powiedzieć że spolpraca gdybym oceniał do skali 5 dałbym 5- .pracowałem w Belgii miescowosci Verviers na stanowisku Espedycja jak na zarobki nie ma co narzekać ,jeśli nie pasuje nikt nikogo nie trzyma na siłę. MIESZKANIE WYPOSAŻONE JEŚLI KTOŚ MYŚLI NA DŁUŻSZE LATA ZAWSZE MOŻNA WYPOSAŻYĆ WEDŁUG WŁASNEGO UZNANIA I ZDOLNOŚCI FINANSOWYCH .Miasteczko dosyć fajne wszystko jest na miejscu jak sklepy ,stacjie benzynowe na których można płacić wieczorami kartą. Myjnie .bankomaty .autobusy itp. Rewelacja .z wypłata zawsze 10 każdego mięsaca przepracowanego. Tak więc podsumowując z czystym sumieniem polecam dla młodych osób które nie mają żadnych zobowiązań w Pl...pozdrawiam Pablo...

Mateusz
@Pablo.J 28.12.2017 13:14

Witam. Chciałbym zapytać ile miesięcznie kosztuje mieszkanie? I czy takie mieszkanie jest dla jednej osoby czy mieszka w nim kilka osób? Pozdrawiam

Jarek

( usunięte przez administratora ) takie smuty ze sie słuchac nie chce ...są spoko kasa na czas godziny są ,a za chate miesiecznie 200 euro kazdy ma swoj pokoj ,zawsze po 2 miechach mozna sie wyniesc na swoje i juz ..ja jestem zadowolony

Gościu

Szukam roboty za granicą i sprawdzam agencje. Na każdym forum opinie są tak różne , że nie wiadomo co mysleć. Bardzo pomocne są wpisy od ludzi będących za granicą.

Marian

Witam. Różnie piszecie o firmie Interimax. Ja pracuję we Francji już drugi rok i jak do tej pory nie mogę narzekać. warunki mieszkaniowe blisko Paryża - hotel jak na wczasach. Zależy od miejsca to wiadomo ale jak to w życiu, różnie jest raz lepsze warunki raz gorsze. Nie pojechałem tam na wypoczynek tylko do pracy . A jak ktoś wymagania ma nie wiadomo jakie to narzekał będzie wszędzie. Wypłata na koncie jest co miesiąc. Za ubranie robocze zwracają, za przejazd do Francji również. Może nie od ręki jakby to niektórzy chcieli ale na przyszły miesiąc doliczone jest do wypłaty. Moje zdanie na temat Interimaxu jest dobre. Jak komuś chce się pracować to będzie pracował. Tylko teraz mamy takie czasy że nie każdy jest pracy nauczony, chciałby tylko telefon, internet, dobrze zjeść, poświęcenia ze swojej strony zero i jeszcze żeby mu za to dobrze zapłacili. Przykre to jest to, ale niestety taką mamy rzeczywistość. I stąd biorą się negatywne komentarze. Pozdrawiam firmę Interimax z Krakowa.

Stella

Mogę zrozumieć, że komuś nie odpowiada praca z tą agencją. Jest tyle innych , że spokojnie można poszukać?

Tamara

Mają bardzo fajne oferty. Może mi ktoś podpowie czy agencja ma jakieś prace dla kobiet w alpach francuskich lub w Prowansji? Bardzo chciałabym wyjechać do pracy i tam najbardziej. Na jakim poziomie trzeba znać język francuski? Słyszałam, że agencja jest ok.

Patrycja

@Olga skoro jesteś zadowolona, to czy powiesz coś o dobrych stronach pracodawcy coś konkretniej? @rozczarowany w jaki sposób uważasz, że jest to wyzysk? Nie ma żadnych dodatkowych premii?

Pixel-ania
@Patrycja 28.08.2017 16:59

Odpowiem za rozczarowanego : Odpowiedź na twoje ostatnie pytanie: NIE , w czasie przeszłym, teraźniejszym i przyszłym i odmienia się przez wszystkie stanowiska. Z założenia. Mimo tego, że pracodawca Ci tego nie potwierdzi ;) Jestem przeciwna "oblewania pomyjami pracodawców" na Gowork, ale niech inteligentny człowiek zrozumie co napisałam i potraktuje to jako wskazówkę. Do zamieszczania takich służy właśnie ten portal .

Pixel-ania
@Patrycja 28.08.2017 16:59

Odpowiem za rozczarowanego : Odpowiedź na twoje ostatnie pytanie: NIE , w czasie przeszłym, teraźniejszym i przyszłym i odmienia się przez wszystkie stanowiska. Z założenia. Mimo tego, że pracodawca Ci tego nie potwierdzi ;) Jestem przeciwna "oblewania pomyjami pracodawców" na Gowork, ale niech inteligentny człowiek zrozumie co napisałam i potraktuje to jako wskazówkę. Do zamieszczania takich służy właśnie ten portal .

Olga

Jeśli ktoś bardzo potrzebuje tak narzekać trudno, wiem, że firma jest spoko.

Stella

Cieszę się, że powstały takie agencje jak Interimax. Każdy ma możliwość wyboru pracy ale najważniejsze że ten wybór jest!!

rozczarowany

Wewnętrznie - porażka nie polecam, wyzysk pracowników w oddziale w Krakowie .Może i warunki dla ludzi za granica fajne - ale dla tych którzy chcą dłużej zagrzać miejsca i się rozwijać, brak możliwości. Nowy prezes nie zauważa swoich pracowników, nie zależy mu, oszczędza na czym może.

Gość

Interimax bardzo profesjonalnie traktują swoich pracowników.

Iza

Interimax International to normalna firma, agencja organizująca pracę tylko niektórzy nie wiedza po co jadą !!

Zostaw opinię o HRBC Group Sp.z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HRBC Group Sp.z o.o.