Interimax International Sp. z o.o. S.K.A

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 213 ocen.

Opinie o Interimax International Sp. z o.o. S.K.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interimax International Sp. z o.o. S.K.A

Jarek

( usunięte przez administratora ) takie smuty ze sie słuchac nie chce ...są spoko kasa na czas godziny są ,a za chate miesiecznie 200 euro kazdy ma swoj pokoj ,zawsze po 2 miechach mozna sie wyniesc na swoje i juz ..ja jestem zadowolony

Gościu

Szukam roboty za granicą i sprawdzam agencje. Na każdym forum opinie są tak różne , że nie wiadomo co mysleć. Bardzo pomocne są wpisy od ludzi będących za granicą.

Marian

Witam. Różnie piszecie o firmie Interimax. Ja pracuję we Francji już drugi rok i jak do tej pory nie mogę narzekać. warunki mieszkaniowe blisko Paryża - hotel jak na wczasach. Zależy od miejsca to wiadomo ale jak to w życiu, różnie jest raz lepsze warunki raz gorsze. Nie pojechałem tam na wypoczynek tylko do pracy . A jak ktoś wymagania ma nie wiadomo jakie to narzekał będzie wszędzie. Wypłata na koncie jest co miesiąc. Za ubranie robocze zwracają, za przejazd do Francji również. Może nie od ręki jakby to niektórzy chcieli ale na przyszły miesiąc doliczone jest do wypłaty. Moje zdanie na temat Interimaxu jest dobre. Jak komuś chce się pracować to będzie pracował. Tylko teraz mamy takie czasy że nie każdy jest pracy nauczony, chciałby tylko telefon, internet, dobrze zjeść, poświęcenia ze swojej strony zero i jeszcze żeby mu za to dobrze zapłacili. Przykre to jest to, ale niestety taką mamy rzeczywistość. I stąd biorą się negatywne komentarze. Pozdrawiam firmę Interimax z Krakowa.

Stella

Mogę zrozumieć, że komuś nie odpowiada praca z tą agencją. Jest tyle innych , że spokojnie można poszukać?

Tamara

Mają bardzo fajne oferty. Może mi ktoś podpowie czy agencja ma jakieś prace dla kobiet w alpach francuskich lub w Prowansji? Bardzo chciałabym wyjechać do pracy i tam najbardziej. Na jakim poziomie trzeba znać język francuski? Słyszałam, że agencja jest ok.

Patrycja

@Olga skoro jesteś zadowolona, to czy powiesz coś o dobrych stronach pracodawcy coś konkretniej? @rozczarowany w jaki sposób uważasz, że jest to wyzysk? Nie ma żadnych dodatkowych premii?

Pixel-ania
@Patrycja 28.08.2017 16:59
@Olga skoro jesteś zadowolona, to czy powiesz coś o dobrych stronach pracodawcy coś konkretniej? @rozczarowany w jaki sposób uw...

Odpowiem za rozczarowanego : Odpowiedź na twoje ostatnie pytanie: NIE , w czasie przeszłym, teraźniejszym i przyszłym i odmienia się przez wszystkie stanowiska. Z założenia. Mimo tego, że pracodawca Ci tego nie potwierdzi ;) Jestem przeciwna "oblewania pomyjami pracodawców" na Gowork, ale niech inteligentny człowiek zrozumie co napisałam i potraktuje to jako wskazówkę. Do zamieszczania takich służy właśnie ten portal .

Pixel-ania
@Patrycja 28.08.2017 16:59
@Olga skoro jesteś zadowolona, to czy powiesz coś o dobrych stronach pracodawcy coś konkretniej? @rozczarowany w jaki sposób uw...

Odpowiem za rozczarowanego : Odpowiedź na twoje ostatnie pytanie: NIE , w czasie przeszłym, teraźniejszym i przyszłym i odmienia się przez wszystkie stanowiska. Z założenia. Mimo tego, że pracodawca Ci tego nie potwierdzi ;) Jestem przeciwna "oblewania pomyjami pracodawców" na Gowork, ale niech inteligentny człowiek zrozumie co napisałam i potraktuje to jako wskazówkę. Do zamieszczania takich służy właśnie ten portal .

Olga

Jeśli ktoś bardzo potrzebuje tak narzekać trudno, wiem, że firma jest spoko.

Stella

Cieszę się, że powstały takie agencje jak Interimax. Każdy ma możliwość wyboru pracy ale najważniejsze że ten wybór jest!!

rozczarowany

Wewnętrznie - porażka nie polecam, wyzysk pracowników w oddziale w Krakowie .Może i warunki dla ludzi za granica fajne - ale dla tych którzy chcą dłużej zagrzać miejsca i się rozwijać, brak możliwości. Nowy prezes nie zauważa swoich pracowników, nie zależy mu, oszczędza na czym może.

Gość

Interimax bardzo profesjonalnie traktują swoich pracowników.

Iza

Interimax International to normalna firma, agencja organizująca pracę tylko niektórzy nie wiedza po co jadą !!

Dominik

Zastanawia mnie jedno Agencja zmienila adres,na internecie dalej widnieje stary czyzby mieli jakies problemy ze swoimi pracownikami i nie podali do tej pory nowego adresu ? Bardzo zastanawiajace... A po 2 umowy zwykle zlecenia (maja oferte pracy 3 zmianowej czyli na dodatek nocy nie ma co liczyc niestety),Duzo papierkow( po co wysylac skan a potem zanosic go do biura ?)Umowa bardzo skaplikowana dla normalnych ludzi duzo haczykow, Wynagrodzenie no teraz musza dac 13 brutto na zleceniu zalecenie panstwa. Osobiscie nie polecam Tej Agencji

Interimax
@Dominik 21.03.2017 10:55
Zastanawia mnie jedno Agencja zmienila adres,na internecie dalej widnieje stary czyzby mieli jakies problemy ze swoimi pracowni...

Dziękujemy za uwagę na temat braku zmiany adresu na naszej stronie. Siedzibę firmy zmieniliśmy w miesiącu marcu. Zmiany adresu na stronie internetowej nie dokonaliśmy wyłącznie ze względów formalnych. Po zmianach w KRS pojawił się także aktualny adres na naszej stronie. Wszelkie informacje na ten temat zamieściliśmy na naszym Facebook ’u. Pozdrawiamy i zachęcamy do odwiedzania naszego Facebook ’a. Ponadto w trosce o interesy naszych pracowników i zleceniobiorców, dokładamy wszelkich starań aby dokumentacja związana z zatrudnieniem była kompletna i zgodna z przepisami. Nasi pracownicy i zleceniobiorcy mogą dostarczyć oryginały podpisanych dokumentów pocztą, kurierem , a także osobiście w naszych oddziałach w Warszawie, Krakowie i w Katowicach. Zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji, który odpowie na wszelkie pytania i wątpliwości związane z zapisami w umowie i zatrudnieniem. Jako Agencja Pracy Tymczasowej dysponujemy wieloma ofertami pracy, które różnią się warunkami zatrudnienia i wynagradzania. To co łączy wszystkie nasze oferty to legalność zatrudnienia i gwarancja terminowej wypłaty.

ciekawy

ja to sie zastanawiam czy ludzie jadac za granice maja swiadomosc jak wyglada tam praca, gdyby robota była łatwa to by zatrudniali swoich jeździłem z ta agencją - źle nie było, chociaz koordynatorka bywała irytująca

Patrycja

Paweł, a czy taki system pracy był przedstawiony przed rozpoczęciem współpracy?

Patrycja

Pawel, a czy mógłbyś powiedzieć coś więcej? Z czego to wynika?

Pawel
@Patrycja 06.03.2017 10:06
Pawel, a czy mógłbyś powiedzieć coś więcej? Z czego to wynika?

czesc..male pieniądze..kilka dni pracujesz po 15 godzin a później masz ze 2 dni wolnego i tak w kolko, tragedia..

Byłypracownik

Pracowałem kiedyś z tą agencją i było wszystko w najlepszym porządku. Zarobiłem sporo kasy i głowa była spokojna o pozostałe sprawy. Polecam takie firmy, wyjazd jest wtedy bezpieczny i dużo przyjemniejszy.

Pawel

NIE POLECAM PRACY W BELGII, PRODUKCJA, MAGAZYNY

Były

To firma, którą można spokojnie polecać, pełen profesjonalizm.

on

mała stawka w Verviers na magazynie

Pracownik

W takiej firmie pracuje się z podwójną energią i bez obaw.

janek

Pracowałem w tej firmie w rejonie Alp przez kilka miesiecy. firma spoko, wynagrodzenie na czas, pomogli mi z dojazdem, zalatwili busa a gościu mnie odebrał z Lyon. Polecam szczegolnie dla osob które nie znają jezyka i boją się wyjechac po raz pierwszy. gdyby byla jeszcze jakas oferta pracy to bym pewnie pojechol

janek

Pracowałem w tej firmie w rejonie Alp przez kilka miesiecy. firma spoko, wynagrodzenie na czas, pomogli mi z dojazdem, zalatwili busa a gościu mnie odebrał z Lyon. Polecam szczegolnie dla osob które nie znają jezyka i boją się wyjechac po raz pierwszy. gdyby byla jeszcze jakas oferta pracy to bym pewnie pojechol

Klientka

To jest super agencja, która potrafi profesjonalnie zorganizować pracę, zakwaterowanie i inne ważne sprawy.

bolo

byłem z tej agencji dwa razy i naprawde ja polecam jak by byl jakis wyjadz to bym sie nie zastanawiał tyko bym jechał a w sumie na rynku polskim to sa tylko trzy dobre agencje pracy a reszta to dziadostwo.

Gość

Bardzo fajna firma, prężna godna polecenia. Oby takich więcej

oli

pracownik kontroli zamówień Sochaczew pracował ktoś?

jon

na produkcji i magazynie w belgi było ok, swojee zarobilem, ekipa najlepsza

on
@jon 21.12.2016 14:40
na produkcji i magazynie w belgi było ok, swojee zarobilem, ekipa najlepsza

jon , jak długo tam byles i dlaczego zjechales?.

pracownik

firma interimax to dziatpol 3 kontrakty 3 niewypaly nigdy wiecej zadnych kontaktow z ta firma

Zespół INTERIMAX

Witamy. Jest naszym najwyższym priorytetem terminowa wypłata wynagrodzeń wszystkich naszych pracowników, wiemy, jakie to ważne, dlatego jedyną przyczyną braku wypłaty może być brak kompletu dokumentów, koniecznych do rozliczenia, które dostarcza pracownik. Jeżeli jeszcze nie było kontaktu z naszej strony w tej kwestii, prosimy upewnić się u obsługującego Pana/Panią Specjalisty INTERIMAX czy wszystko się zgadza. Po dostarczeniu kompletu dokumentów do najbliższego biura INTERIMAX natychmiast dokonamy wypłaty. W razie pytań prosimy o bezpośredni kontakt e-mailowy pod adresem: kontakt@interimax.com lub z telefonicznie pod numerami: Warszawa 22 213 14 44, Kraków 12 379 39 93. Przepraszamy za niedogodności. Zespół INTERIMAX.

Zawiedziona

Dziwny sposób wypłacania wynagrodzenia. Pierwsza niepełna wypłata po 3 dniach od zakończenia zlecenia, natomiast na drugą część trzeba czekać ponad 2 miesiące. Mimo wieli maili obiecujących pieniążki, do tej pory brak przelewu. Nie wiadomo co sądzić. ;/

pxvx

Nie wypłacają pieniędzy na czas :(

my hero

@39 pozostaje tylko pytanie jakie są szanse żeby zostać po tym okresie

242

Firma porażka, nie wypłaca pieniędzy!!! Brak kontaktu, spychologia, szukanie durnych haków.

Rekrutowany

Witam, Byłem w tej firmie kilkanaście dni temu na rozmowie kwalifikacyjnej na wewnętrzne stanowisko administracyjne. Przy pierwszej rozmowie (polka) wydawała się pełna profeska. Przy drugim spotkaniu (francuz) nawet nie raczyli poinformować o wyniku rekrutacji - pomimo wcześniejszych zapewnień. Jeżeli tak postępują z potencjalnymi "zasobami wewnętrznymi" to nie chcę wiedzieć jakie podejście mają względem osób na projekty które rekrutują. GENERALNIE NIE POLECAM!!! Straciłem tylko czas, ZERO informacji zwrotnej.

STOP WYZYSKOWI

Ludzie, nie dajcie z siebie zrobić niewolników! Jesteście dla agencji żywym towarem, jedźcie za granicę nawet z taką agencją, ale tam na miejscu szukajcie pracy, jeśli kuszą Was wyższe zarobki. Takie agencje to raj dla cwaniaków, którzy bogacą się dzięki Waszej ciężkiej pracy!

były pracownik

firma ma kilka dobrych cech, zespół z którym pracowałam był w porządku, wypłaty na czas, firma jest uczciwa, za to mogę ręczyć ale nie fajne było wynagrodzenie, wręcz śmieszne, oczywiście przoduje umowa zlecenie ale jeśli szef sprzedaje rekrutacje na śmiesznej marży to nie dziwota, że brakuje pieniędzy i nie ma szans by zarobić i to największa słabość tej organizacji

monterrrau

ja jestem zadowolony robie od ponad roku zalezy u ktorego klienta sie pracuje roznie bywa ale pieniadze sa wporzo problemow dotond nie bylo

gaju819

hej?jest tu ktos aktywny?czy moge od kogos uzyskac informacji na tem pracy za granicą a dokladnie we francji?taka oferte pracy otrzymalem od interimax- juz pisalem ale bez echa - moze i ciekawa ta oferta ale moze m ktos odpisac czy aby to pewna robota?bo jechac tam a pózniej wracac stopem to zadna frajda no i jak z zarobkami?info z zarobkami na euro mi przyslali-przeliczylem na zotówi jeden tydzien-niby ok- ale jak i co to moze ktos mi tu odpisac- jechac czy nie? róznie tu piszecie i róznie do tego podchodze- z gory dzieki za kazde info

lolo

ja wam powiem jak jest w tej agencji byłem z tej agencji w franci i jak oni cyganią to wam się w głowie nie mieści na początek dają umowe na zlecenie puzniej daja umowe na dwa tygobnie a w tym czasie dostajecie zjadz do polski ba malo tego jeszcze na godzinach cygania mie ocyganili na 100 euro wiec ludzie uwarzajcie na ta agencje i ubran roboczych nie daja i nazedzi do pracy tez nie daja niby obiecóją ze dojaz do franci jest na koszt agenci i trz z powtotem to tylko sciema nie placa za nad godziny wiec jak ktos sie wybiera z to niech pomysli dwarazy bo nie warto jak mnie orzneli stracilem przez ta agencje.

olo
@lolo 14.04.2016 18:22
ja wam powiem jak jest w tej agencji byłem z tej agencji w franci i jak oni cyganią to wam się w głowie nie mieści na początek...

naucz się pisać po polsku a potem dodaj opinie

zatrudniony
@lolo 14.04.2016 18:22
ja wam powiem jak jest w tej agencji byłem z tej agencji w franci i jak oni cyganią to wam się w głowie nie mieści na początek...

jeżeli jesteś takim pracownikiem o takich "wysokich" kwalifikacjach, z taką ortografią - jaką tu się popisujesz - to będą zawsze ci dziękować po jednym dniu. Predyspozycje słabe, to i zainteresowanie firm na zatrudnienie takich - niewielkie. Wszak Polska miała i nadal ma obowiązkowe nauczanie swojego języka, więc mniemam, że ten czas na przyswojenie tak elementarnej wiedzy - zmarnowałeś. Z urzędu zaś takich "uczonych" jak ty, powinno się gonić od klawiatury jak najdalej. Bo z takim poziomem umiejętności pisania będziesz zarażał cały internet. Praca za granicą jednak nie dla wszystkich.

naiwna

Uważaj na tą firmę oszukują ludzi nie zwracają kosztów podróży choć zapewniają że wszystko będzie zwrócone.Umowy są fikcją nawet po 1 dniu możesz dostać telefon że są z ciebie niezadowoleni i masz opuścić swoją kwaterę.Wykorzystają cię i wrócisz tylko z długami.A jak będziesz miał pretensje to nie będą odbierać telefonu.

sam
@naiwna 01.04.2016 14:18
Uważaj na tą firmę oszukują ludzi nie zwracają kosztów podróży choć zapewniają że wszystko będzie zwrócone.Umowy są fikcją nawe...

witaj,mam rozumieć że miałaś z nimi do czynienia?Faktycznie jest tak nieciekawie?A jak wygląda sytuacja traktowania Polaków ,tam gdzie pracowałaś?Sam już nie wiem co o tym sadzić.Z góry dzięki za wiadomość.

sam

Witam,dostałem ofertę pracy na magazyn ,okolice Liege.I mam takie zapytanie do osób które tam pracują/pracowały,czy warto brać tą ofertę pod uwagę?Interesuje mnie oprócz samej pracy,zakwaterowanie,dojazdy,itd.Będę bardzo wdzięczny za info.

naiwna

Po 1 dniu już podjęli decyzję że się nie nadaję i nawet nie wytłumaczyli dlaczego tak poprostu podziękowali i kazali opuści hotel nawet współpracownicy byli zdziwieni

prezeskawa
@naiwna 21.03.2016 11:01
Po 1 dniu już podjęli decyzję że się nie nadaję i nawet nie wytłumaczyli dlaczego tak poprostu podziękowali i kazali opuści hot...

Dla firmy nie lezy w interesie by pracownik ,którego wysłali wracał po 2 -3 dniach ..Firma daje pierwszą umowe na dwa tygodnie ,czyli okres próbny i jak przepracujesz ten okres to i pracownik i firma nie wychodzi na "0" ...co do platnosci i nadgodzin ? Ja raczej nie miałem problemów i z platnosciami i z nadgodzinami ..wszystko zalezy od klienta do ,którego Cie wysylają ...czasem jest stawka dobra ,nadgodziny ,obiady ,zakwaterowanie itd ..a czasem nie masz płaconych nadgodzin bo ich po prostu niema albo"polaczki " wolą dogadac sie z pracodawcą frncuzkim ze wypłaca im nadgodziny do ręki nie przez firme ...i tu zaczynają sie problemy bo czekają czasem po 3 miesiące na pieniądze ...a wtedy firma palcem nie kiwnie bo na listach ,które oni dostają od Francuzkiego klienta niema nadgodzin a papier jest podpisany przez pracownika ...Ja chetnie pojade jeszcze z tej firmy (oczywiscie nie w ciemno tylko po selekcji ofert ) .. Pozdrawiam "prezeskawa"

naiwna

Podpisujesz umowy tygodniowe i inblanko wypowiedzeni a jak już jesteś na miejscu to po dosłownie 3 dniach dostajesz telefon że ci dziękują za współpracę i wracasz z długami

były
@naiwna 19.03.2016 18:03
Podpisujesz umowy tygodniowe i inblanko wypowiedzeni a jak już jesteś na miejscu to po dosłownie 3 dniach dostajesz telefon że...

Naiwa, to nie agencja decyduje, że już nie pracujesz tylko firma zagraniczna. Próbowałaś dopytać się na miejscu co źle robisz?

naiwna

Masz rację ta firma to jakaś lipa Malo że jedziesz własnym samochodem to po 2 dniach już cię oceniają i podejmują decyzje o rozwiązaniu śmiesznej umowy i wydajesz kasę na wyjazd i wracasz z długami UWAŻAJCIE na tych naciągaczy

Były Łoś

Zdecydowanie masz rację. Powinien zacząć szanować pracowników. Doceniać. Jest fajnym szefem,ale czasem zbyt wolno podejmuje pewne decyzje. Nie słucha racjonalnych wyjaśnień i powodów dla danej sytuacji. Skupia się na blahostkach tym samym ignorując doświadczonych pracowników a ufając tym mniej lojalnym. Ale czas wszystko weryfikuje....

pablo
@Były Łoś 21.02.2016 14:15
Zdecydowanie masz rację. Powinien zacząć szanować pracowników. Doceniać. Jest fajnym szefem,ale czasem zbyt wolno podejmuje pew...

śpieszmy się doceniać ludzi, tak szybko odchodzą..

pablo

Dlaczego do biura w Krakowie zatrudnia się niepełnosprawnych zwykle na okres 1,5 roku? Po tym czasie dziękują za współpracę i na to miejsce zatrudniają kolejną osobę na 1,5 roku - max 2 lata. Ostatnio zbyt duża rotacja.. Czy prezes nie chce wyłożyć pieniędzy ze swojej kieszeni i liczy tylko na dofinansowanie z PFRON? Pracownicy nie są doceniani, ciężko o jakąkolwiek podwyżkę, do tego masa nadgodzin niepłatnych. Niejednokrotnie praca zabierana do domu. Szkoda, bo atmosfera wydaje się bardzo dobra - prezes powinien zmienić swoje podejście do pracowników bo wydaje się w porządku tylko warto zacząć doceniać ludzi..

miłł

ta firma stosuje mobbing i częste rotacje nawet wobec swoich wewnętrznych pracownikow prezes bardzo lubi omijać wszelkie przepisy i minimalizować zobowiązania/koszty w zamian tego pracownicy mają totalną niestabilność zatrudnienia za granicę wysyłane są dość przypadkowe osoby - więc jak ktoś ma poczucie własnych kompetencji to niech nie wystawia się na tak duże ryzyko jak praca w "Interimax" praca w takich firmach jak powyższa odbija się nie tylko na psychice le też na innej bardzo ważnej dziedzinie życia jaką jest samoocena w wybranym zawodzie ;))

ZESPÓŁ INTERIMAX
@miłł 15.02.2016 17:09
ta firma stosuje mobbing i częste rotacje nawet wobec swoich wewnętrznych pracownikow prezes bardzo lubi omijać wszelkie przep...

Dziękujemy za Państwa opinie - są one dla nas bardzo istotne. Drogi Użytkowniku „miłł”, zarzuty skierowanie pod adresem naszej Firmy są poważnymi oskarżeniami. Bardzo prosimy o kontakt w tej sprawie bezpośrednio z naszą Firmą. W przypadku braku bezpośredniego kontaktu z nami uznamy powyższy komentarz za mające nas oczernić pomówienie. Pozdrawiamy, Zespół Interimax

anonim

(usunięte przez administratora)

max

Taa... Firma ogarnia transport... Prywatnymi autami pracowników zwracając im tylko za paliwo. W normalnym systemie byłaby kilometrówka. Auto to nie tylko paliwo, ale przeglądy, awarie, zużycie, spadek wartości wraz z przejechanymi kilometrami. A tych nie brakuje. Z tymi wysokimi zarobkami to pojechałeś po bandzie. Minimalna francuska to nie są wysokie zarobki. Więc zastanów się trochę...

anonim

(usunięte przez administratora)

Nano

Umowy co miesiąc albo wcale, tutaj jest wielki problem. Umowy są tak skonstruowane ze ty masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do gadania. Świadectwo pracy za cały okres pracy, otrzymasz i tu jest jedyny plus.

pablo

witam wszystkich pracowałem kilka razy dla tej firmy i są spoko . jak chce sie zarobic i robota pasi to dadzą zarobic kałcje zwracają i płacą dobrze ,pisałem tu juz nie raz nie ma co narzekac

Zostaw opinię o Interimax International Sp. z o.o. S.K.A - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interimax International Sp. z o.o. S.K.A