Homanit Polska Sp. k.

• Trzebiele
  • Daszewo
  • Lulewice

3. Opinie o pracodawcach Karlino
  5. Opinie o Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o Homanit Polska Sp. k. Karlino

Nie przegap nowości o Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.!

Metiu

13.08.2018 15:44

Nie da sie wszystkim dogodzic, ale ja nie mam raczej negatywnych doswiadczen z ta firma.
    kropek

17.08.2018 13:12

ja tez nie mam powodow zeby sie zle wypowiadac
    Ugo

06.08.2018 13:13

wedlug mnie to nie jest wcale zla firma
    wotik

18.07.2018 15:04

Wiem, że firma czasami przygotowuje stanowiska dla osób uczących się zawodu. Chodzi głównie o osoby, które ukończyły już szkołę średnią i są dobre z przedmiotów ścisłych. Języki też mile widziane. Sam wysłałam taki formularz i czekam na odpowiedź zwrotną.

02.08.2018 08:31

O czym ty mowisz ? Chcesz pracowac umyslowo to szukaj znajomosci twoja wiedza i umiejętności sa nie istotne ,w biurach ciezko znaleźć magistra czy inzyniera na produkcji jest ich bardzo dużo
    Wektor

03.08.2018 13:40

Hmm skoro firma wystawia takie zgloszenia do przyuczenia do zawodu to chyba oczywiste, ze mlodzi ludzie interesujacy sie taka branza moga z tego skorzystac.
    Karol

25.07.2018 10:16

Firma ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca. Może wiecie coś o pracy w firmie?
    OKO

26.07.2018 13:12

Dodatki do stawki godzinowej?można jaśniej, ma coś być ale od września dopiero.
    Smaczek

31.07.2018 21:40

Skoro wiesz to po co się pytasz ???
    Stak

25.07.2018 12:52

Robie tu juz pare lat i nie ma czegos takiego ze wylewam zale, placa na czas i nie taka tragiczna wiec siedze tu poki jest co do roboty.

13.07.2018 12:37

Wiele opinii jakie dodajecie na wątku dotyczącym pracy w Homanit Polska jest pozytywnych stąd nasuwa się moje pytanie odnośnie atmosfery w tej firmie. Jaka jest? Czy sprzyja Wam? Interesuje mnie również czy firma obecnie rekrutuje?
    Opoks

16.07.2018 11:43

Atmosfera jest sprzyjająca, ja sie dobrze odnajduje w firmie. Jakieś rekrutacje sa od czasu do czasu. Trzeba sobie sprawdzać albo wysyłać im na maila cv.
    OKO

17.07.2018 18:45

Dokładnie atmosfera jest bo musi być przez 8h i tylko czekasz żeby jak najszybciej stamtąd wyjść żeby odpocząć po robieniu z siebie głupka udając szczęśliwego.
    qci

12.07.2018 15:59

ogólnie jest nieźle, nic nadzwyczajnego.
    Eko-log

04.07.2018 10:57

Rewelacja. Przy tym wszystkim co się czyta o Krono, z dumą można powiedzieć że w Homanicie jest zupełnie inne podejście do tematyki i świadomości Eko.
    Gazowany

07.07.2018 16:14

Te forum właściciele stworzyli z myślą o opini a nie porównań.
    Maciek

10.07.2018 16:00

Opinie też czasem polegają na porównywaniu.

23.06.2018 10:08

@hobbit, jest wiele innych kwestii, którymi są zainteresowane osoby planujące podjąć zatrudnienie w Homanit Polska. Co mógłbyś powiedzieć na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia? @MKS, czy kierowałeś swoje uwagi do szefostwa w Homanit Polska? To poważne sprawy i powinny być rozwiązywane bezpośrednio z osobami odpowiedzialnymi za zatrudnienie w firmie. Forum GoWork.pl nie jest do tego odpowiednim miejscem ponieważ niewiele osób będzie mogło realnie wpłynąć na rozwiązanie problemu.
    PRASEREK

28.06.2018 20:04

Myślę że założenie związków zawodowych rozwiązało by dużo tzw problemów w firmie.
    Abbadon

02.07.2018 14:35

Padłem. Ja również się przyłączę i chciałem powiedzieć, że każdy kto ma inną opinię niż powszechnie tu panująca jest z natury zły i podły. Nie można myślec inaczej o firmie niż jednoznacznie źle. Jeśli dostrzegasz w Homanicie cokolwiek dobrego, to wiedz, że coś się dzieje i że już diabły szykują kocioł smoły na twą umęczoną zbrodniczym procederem (posiadania swojego zdania) duszę.
    zilan

28.06.2018 12:51

żałuje że musiałem się przeprowadzić bo na pewno popracowałbym tu dłużej. bardzo pozytywne doświadczenia miałem w związku z tą firmąbo dużo sie nauczyłem i zyskałem dużo fajnych znajomości. praca trudna, dużo wymagaja ale wole jak jest co robić a nie że trzeba udawać ze sie coś robi. bardzo pozytywnie.

17.06.2018 10:05

@Bartow, na oficjalnej stronie firmy w zakładce Kariera można zobaczyć aktualne oferty pracy w tym miejscu. Jest kilka ogłoszeń na konkretnie stanowiska. Ze szczegółami możesz zapoznać się tutaj: https://www.homanit.pl/pl/ @hobbit, czy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?
    Bartow

19.06.2018 15:24

Dzięki Iza za pomoc.
    hobbit

21.06.2018 11:52

co więcej? po prostu roboty jest dużo, ale wszystko w normie i już. nie ma co narzekać.
    Za

06.02.2018 21:01

Jak wygląda praca na lakierni. Czy kierownictwo jest w stosunku do pracownika ok? Jak zarobki na wydziale?
    hobbit

13.06.2018 14:10

wyolbrzymiacie panowie, jest trudno jak to na lakierni, nie zawsze super, ale nie ma jakiejs znowu masakry.
    MKS

19.06.2018 20:38

KRONOSPAN ma już problem z zanieczyszczeniem powietrza oni za to zapłacą ale czy HOMANIT ??? Jestem mieszkańcem Karlina i pracuje na codzień w tej firmie i jestem pewien że truje się pracując tam. W sumie moja opinia jest następstwem opini poprzednich o powietrzu w firmie przeanalizowałem swoją pracę nie jest ciężka bo tne na pilę formatki które są w stosach po 10-15 sztuk nie sa szczegolnie ciezkie praca nie jest ciężka i to mnie w sumie zastanowiło bo częsty ból głowy itp jest nieodłączną częścią pracy w tej firmie i to powie każdy pracownik tzw fizyczny w tej firmie. Często powtarzaja nam abyśmy wspolpracowlai itp ale nikt nie przyjdzie do kadr czy do dyrektora i nie powie co jest źle a co jest dobre bo to droga w jedną stronę. NASZ ZAKLAD MUSI BYC IDEALNY.
    Bartow

15.06.2018 12:17

Czy są jakieś aktualne ogłoszenia do Homanitu? Byłbym zainteresowany.

06.06.2018 14:20

Jawny

12.06.2018 10:21

Oj wyjdą wyjdą ;)
    Olejek

12.06.2018 10:17

Patrząc na te wszystkie opinie stwierdzam że jest jakiś problem w tej firmie. Idzie zauważyć że pracownicy lub osoby które pracowały są lub były zadowolone z wykonywanej pracy. Wydaje mi się że problem tkwi w osobach które zarządzaj czyli kadrą z tego co mozna zauwazyc kadra naduzywa swojej wladzy. Wydaje mi się że można to załatwić w mniej eksplozywny sposób i napewno nie na tym forum lecz czy zarząd wysłucha pracowników. Były przypadki w tej firmie że ludzie za swoje tzw zdanie zostawali usuwani z firmy. Myślę że ankieta czy coś podobnego dała by jasny pogląd na sytuację w firmie. To jest moja opinia

10.06.2018 13:45

@HWDM, pamiętaj, że wypowiadasz się na forum publicznym i zobowiązałeś się do przestrzegania regulaminu GoWork.pl. Rozumiem emocje, jednak nie używaj zwrotów powszechnie uważanych za obraźliwe i nie wypowiadaj się niekulturalnie o osobach trzecich. Wszystko można powiedzieć w sposób merytoryczny i zgodny z zasadami poprawnej polszczyzny. @Homa, czy jesteś pracownikiem Homanit Polska? Możesz wypowiedzieć się na temat atmosfery w firmie? @Pracownik lakierni, sytuację o których piszesz nie powinny mieć miejsca w firmie. Jednak forum GoWork.pl nie jest odpowiednią witryną do zgłaszania tego typu sytuacji. Czy próbowałeś podejmować rozmowy z szefostwem jeśli praca nie jest dla Ciebie satysfakcjonująca? Przypominam także o przestrzeganiu regulaminu. Pamiętajcie, że wszystko, co napisane w Internecie może mieć swoje konsekwencje w świecie realnym. https://www.gowork.pl/regulamin
    Mitt

11.06.2018 10:40

Brawo Iza za reakcję, bo niektózy tu wylewają takie kubły pomyj, że żal na to patrzeć!
    strasznik

07.05.2018 12:08

zawsze się znajdą tacy którym nie spasuje praca tutaj ale to normalne, nie każdemu musi sie podobać. mnie akurat praca odpowiada, chociaż czasem bywa cieżko i sie nie chce ale ogólnie jest okej.
    Homa

08.06.2018 14:55

Nudzilo ci sie kolego ze tyle razy o tym napisales? Przesada to co piszesz!
    Funky Town

02.05.2018 14:17

Praca w Homanit nie jest taka znowu najgorsza. Pracowałem wcześniej w podobnych firmach i z żadnej nie byłem tak zadowolony jak z Homanit. Tu jest bardzo przyjamna atmosfera i uczciwe wynagrodzenie.
    xxx

11.05.2018 14:27

uczciwe ??? na 100% opinia kogoś z kierownictwa na pewno nie pracownika punkt widzenia
    Pracownik lakierni

06.06.2018 13:58

Bo nie pracujesz na lakierni! Tam to jest dopiero cyrk! Zapytajcie kogokolwiek z operatorów lakierni!!!
    Lisin

06.06.2018 11:09

Jak to mówią - wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Może się wam wydawać że gdzieś będzie lepiej, ale wszędzie jest podobnie albo nawet gorzej. To co sie liczy to dobre warunki do roboty i osoby z którymi pracujesz, a tu z tym jest prawidłowo.
    tooi

04.06.2018 16:01

rzetelna firma, są premie, zarobki w miarę dobre, koledzy fajni. da się tu pracować.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Homanit Polska Sp. k.?

Kontakt - Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.

Kołobrzeska 17-19 78-230 Karlino

KRS:0000222036

29.05.2018 11:56

@Świderek, czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Jakiego rodzaju są to szkolenia? @poniewaz, jak rozumiem jesteś usatysfakcjonowany pracą w Homanit Polska? Mógłbyś powiedzieć coś na temat benefitów pozapłacowych? Czy takowe są dostępne dla pracowników? @Ogr, atmosfera w pracy także odgrywa ogromną rolę. Jak oceniasz ten aspekt w Homanit Polska?
    Ogr

30.05.2018 11:49

Atmosfera jest w porządku, ludzie są pozytywni jak pisałem.
    Ogr

28.05.2018 16:00

Przede wszystkim jest stabilnie, wiec nie muszę się martwić czy wylece czy nie. Pracuje mi sie całkiem dobrze. Pary dobrych znajomych tu poznałem i ogółem mogę powiedzieć, że nastroje w firmie są pozytywne. Pracy zmieniać nie zamierzam.

23.05.2018 11:47

@dobry moment, trzymamy kciuki. Koniecznie podziel się z nami informacją jeśli dostaniesz odpowiedź. Być może będziesz mógł nam powiedzieć czy opcja wysyłania formularza bezpośrednio do firmy jest równie skutecznym sposobem co wysyłanie aplikacji na konkretne stanowisko? @Świderek, wszystkie uwagi zarówno te pozytywne jak i negatywne są dużą pomocą dla użytkowników forum, którzy szukają zatrudnienia w Homanit Polska. Jak rozumiem jesteś aktualnie pracownikiem firmy? Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o wspominanych możliwościach rozwoju w firmie? W jaki sposób firma docenia pracowników? Są to benefity pozapłacowe czy może przyznawane premie?
    Świderek

23.05.2018 14:52

Wiadomo. Tak, aktualnie pracuję. Są liczne szkolenia, można się rozwijać.
    Świderek

21.05.2018 15:42

Każdy może mieć swoje uwagi negatywne, ale z tego co widzę to pracują zadowoleni pracownicy. Firma się stale rozwija, docenia porządnie pracujących pracowników.

15.05.2018 15:52

@dobry moment, a jakie stanowisko i warunki by Cię interesowały? Może warto po prostu skontaktować się z firmą i zostawić im swoje CV? @Karlina, rozumiem, że pracujesz w Homanit Polska. Jak oceniasz tego pracodawcę i warunki, które oferuje? @Funky Town, czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne?
    Karlina

16.05.2018 14:58

Pracodawcę oceniam bardzo dobrze. Można podnieść swoje kwalifikacje, rozwijać się. Polecam!

18.05.2018 11:13

znalazłem na stronie internetowej homanitu formularz do aplikowania. wysłałem i czekam czy coś odpowiedzą.

09.05.2018 10:45

nie widze nic w internetach a może tu ktoś coś wie - są jakie oferty pracy?
    Karlina

11.05.2018 15:50

Wiem, że z miesiąc temu kogoś zatrudniali, ale teraz to nie mam pojęcia. Jak się czegoś dowiem to dam znać.

14.05.2018 12:30

dzieki, dzieki
    InnyObiektywny

19.04.2018 15:57

Witam serdecznie. Od roku już ponad czytam te wasze śmieszne żale i obserwuje zachowania na zakładzie. Po pierwsze jeśli chodzi o zarobki: Fakt nie jest jakoś super mega fajnie no ale to nie jest zakład na 60-80 osób tylko na kilkaset i nie ma co oczekiwać, że każdemu dadzą po 2800 na rękę bez premii. Gdzie dadzą wam do takiej stawki jak jest wyżywienie, możliwość pożyczek 0%, bony, dodatki itp? Po drugie: Weźcie się do roboty skończone leniwce. Nikt nie każe wam (usunięte przez administratora) na nogach non stop przez 8h, można posiedzieć na telefonie, odpocząć, pogadać ale wszystko w swoim czasie. Po prostu trzeba wiedzieć kiedy można to robić to nawet i mistrzowie i kierownictwo nie będzie się czepiać. Dla nich ma robota być zrobiona i jeśli wszystko jest dopilnowane to można sobie "przyklapnąć". Nie gadajcie głupot lesery, że wszyscy są źli, każdy niedobry bo to bo tamto. Nie jesteście Panami świata żeby mistrzowie i kierownictwo za wami latało i wam kurz sprzed butów zamiatało. 3/4 osób , które mówią mi na mieście jak to strasznie jest w tym Homanicie itp zwalniało się bo tak naprawdę przychodzili i myśleli że porobią 2h i będą 6 następnych siedzieć. Reszta to osoby, które naprawdę potrzebowały więcej gotówki i uciekły w poszukiwaniu lepszych zarobków. Sam pracuje tam 2 lata, nikomu w (usunięte przez administratora) nie włażę, robię swoje i nic ponad, jak jest możliwość to zostaje na nadgodzinach, jak mi się nie chce to nie. Jeśli coś mi się nie podoba idę do majstra/kierasa i mu to po prostu mówię a wy zamiast coś takiego robić siejecie plotki i narzekacie na wszystko bo myślicie, że ktoś wam pod nos wszystko postawi. Nie mówię, że zakład jest idealny bo jest wiele niedociągnięć i możliwych rozwiązań, które można wdrożyć ale to nie powód żeby od razu z ryjem skakać do wszystkiego. Pozdrawiam, Pracownik.
    Xxx

20.04.2018 13:31

Nie zaczynamy zdania od witam tylko dzien dobry , tak na marginesie

11.05.2018 14:28

nikt nie mówi o 2800 na ręke bez premi ale płaca 1700 na ręke bez premi to dramat
    karlito

26.04.2018 10:33

ja tam nie narzekam. warunki są przyzwoite i dobrze sie pracuje.
    Olek

22.04.2018 20:32

Czy firma potrzebuje jeszcze informatyka? Podpowiedzcie coś.
    ogarnijcie sie

24.04.2018 14:22

Rozgarnięty informatyk w tej sprawie kontaktował by się w tej sprawie z firmą ????

17.03.2018 06:57

Gdyby przy każdym komentarzu byla koniecznosc podania wlasnych PRAWDZIWYCH inicjałów lub imienia nie bylo by tu zadnych wpisow . A tak naprawde jesli mowa o pracy to nie jest az tak zle jak na nasze miasteczko

18.03.2018 16:07

wlasnie dobrze ze nie trzeba pisac inicjalow wowczas ludzie nie boja sie prawdy napisac ...
    Arbiel

14.03.2018 00:24

Dokładnie, Obiektywny dobrze napisał. Piszesz inicjałami a zgłosiłeś to chociaż do kierownika?

13.03.2018 16:00

W odpowiedzi na wpis CIWIARTKI pragnę nadmienić,iż osoba,która przytoczyła różnorakie sytuacje, bądź co bądź nieciekawe, nie jest osobą,za którą się podaje.Jeżeli ten ktoś ujawnia takie sprawy,niech przynajmniej ma odwagę podpisać się swoim nazwiskiem lub nickiem,a nie podszywać się pod kogoś innego a tym samym przysparzać kłopotów.Ponadto pragnę nadmienić, iż tego typu sprawy zgłasza się bezpośrednio przełożonym a nie obwieszczać wszem i wobec. Widocznie, nazwijmy tego kogoś "Podszywaczem" jest tyle wart, ile osoby,o których napisał. Wstydź się człowieku, że nie masz cywilnej odwagi pisać pod swoim prawdziwym nazwiskiem. Z życzeniami do dalszych przemyśleń

13.03.2018 15:29

11.03.2018 15:22

13.03.2018 15:26

Pracownik dzialu PP

13.03.2018 15:09

Widze ze stronka opinie homanit zamienila sie z strone ,,plotki.pl". Ludzie mylicie pojecia. Opinie maja byc na temat zakladu, a nie na temat ludzi. Kogo co obchodzi kto co robi i jak robi. Tym bardziej po pracy. Gadacie na kogos a sami nie widzicie siebie i czubka swojego nosa. Inna sprawa do osoby ktora sie podszywa pod innych. Podawanie sie za kogos innego jest karalne.... Mistrzowie zmian wporzadku ludzie nie raz dupska ratuja. A jacy sa to sa. Z kazdym mozna sie dogadac. Praca w zakladzie jest dobra cieszcie sie z tego co macie. Jedzienie ,bony , ubrania, fakt pensje mogly by byc lepsze. Bo pracuje sie piatek swiatek niedziela. Tez nie powinno byc ze nowy pracownik zarabia tyle samo albo i wiecej. Brak wczasow pod grusza. Brak setek na niedzielę i święta. Sa plusy i minusy. Opinujcie zaklad a nie ludzi. I dbajcie o to co macie. Bo jak by to byla strona ,,opinie ludzi pl" to polowa zakladu to bydlo i nawet wysrac sie nie potrafia tylko zasraja kibel az zygac sie chce, nie liczac sie z tym ze rano panie sprzataczki sprzataja wasz syf.Zaklad wam daje a wy to niszczycie... Ogolnie dla mnie Homanit jest dobrym zakladem. Wiadomo wady i zalety ma.
    Homamen

13.03.2018 13:13

Co wy tu wszyscy piszecie!!! W taki sposób nic w homanicie nie zmienicie a osoby które zajmują wysze stanowiska i to czytają tylko się śmieją. Zamiast robić z siebie pośmiewisko zmień coś w swojej pracy i nie pozwól się wykorzystywać bo praca za tak małe pieniądze jakie oferuje wam pracodawca uwłacza waszej godności
    Simsalabeam

13.03.2018 07:35

Tragedia..... jestem pracownikiem trzy zmianowym i pracuje niespełna rok. Wcześniej pracowałem w Alpexie i muszę powiedzieć ze pracowała wtedy masa ludzi ale nie było takiego donoszenia i plot. Ludzie sami szukacie sensacji oficjalnie wymieniając imiona i nazwiska .... po co to? każdy wie jak jest, ale nienormalne jest oficjalnie obnosić się znazwiskami na forum. na każdego przyjdzie czas. (usunięte przez administratora) Więc spokojnie. Easy ludzie....Easy!!!!

05.03.2018 21:44

"Klienci nie są najważniejsi. Pracownicy są najwazniejsi. Jeżeli zadbasz o swoich pracowników oni zatroszczą się o klienta" RICHARD BRANSON Wielki człowiek twórca Virgin Group. Mam nadzieję że nasz zarząd odczyta ten komentarz i nie uzna to za atak. Pozdrawiam pracownik Homanit Polska
    Ktos

04.03.2018 08:07

Czy w homanicie mozna kupic drewni
    Ktos

04.03.2018 07:59

Witam czy w homanicie mozna kupic drewno

Zostaw merytoryczną opinię o Homanit Polska Sp. z o.o. Sp. k.