LOT Catering

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 294 ocen.

LOT Catering
3 294 6 1

Opinie o LOT Catering

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w LOT Catering? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

wózek i pracownik

"Ponad 2,4 mln podróżnych odprawionych zostało w lipcu i sierpniu w porcie na warszawskim Okęciu. To były rekordowe wakacje w historii Lotniska Chopina. W porównaniu z ubiegłym rokiem liczba pasażerów wzrosła o 5,6 procent. Sierpień był kolejnym rekordowym miesiącem w historii warszawskiego portu. Z lotniska skorzystało ponad 1,2 mln osób. To wzrost o 5,5 proc w stosunku do tego samego okresu w ubiegłym roku. Podobnie było w lipcu. W tym roku zakładamy przekroczenie przełomowej granicy 11 mln pasażerów odprawionych do końca grudnia. Dotychczasowy wynik nastraja optymistycznie – zaznacza Michał Kaczmarzyk, dyrektor portu na Okęciu. Lotnisko Chopina jest największym portem lotniczym w Polsce i jednym z największych w Europie Centralnej".....a w Cateringu ciągle bieda ! ! ! brak pieniędzy i mydlą oczy tym szarym pracownikom a ci słuchają jak świnia grzmotu. Każdy z pracowników powinien zarabiać min.3500,- zł do ręki i to przy 168 godz. Bo nie jest sztuką dostać 3500 za 220 godz. i cieszyć się jak idiota tylko wypracować 168 godz. i zarobić godziwe pieniądze. TO POTĘŻNA FIRMA KTÓRA ROBI POTĘŻNE PIENIĄDZE! i stać ją na dobre pensje.DO BOJU PANIE PREZESIE ! ! !

kondor
@wózek i pracownik 07.09.2015 16:16

Tak jest! No, jednak z poprawką: podwyżki, i to znaczne, NALEŻĄ SIĘ WYŁĄCZNIE "elicie" DOCO - wiernym poddanym Jaśnie Pana Prezesa!

anonymous
@wózek i pracownik 07.09.2015 16:16

brawo brawo

zeker

gttiogy, akurat w locie powinno yć w miarę stabilnie. słyszałem, że u nich finansowanie jest z góry więc uff :)

gosc

Taniczący pamiętają,ale tylko normalni których już niema w tym bałaganie.Pozdrowienia

wózek i pracownik

Dzień dobry.Fajną i przyjemną rzeczą byłoby żeby Pan S........i i następny fachowiec od kamer 'złote oko' zaczęli mówić DZIEŃ DOBRY! jak przychodzą na rampę lotniczą i węszą jak psy co by tu kogo zwolnić albo komu zaszkodzić. Wiele ludzi z którymi się spotykamy na co dzień jest DOKTORAMI MAGISTRAMI itd...i nie dają tego po sobie poznać są po prostu normalni. Ale cóż jak się tych podstawowych wartości nie wyniosło z domu to żadna Uczelnia tego nie nauczy ! ! ! Dla nas natomiast pomimo, że chodzimy ubrani w odzież roboczą należy nam się największy szacunek bo wykonujemy GARSTKĄ LUDZI ! ! ! najcięższą pracę. ODROBINĘ SZACUNKU DROGA KADRO KIEROWNICZA! Dziękuję bardzo.

tanczacy z wózkami

witam pracowalem w latach 97-2000 jako kierowca i mile wspominam tamten czas ,czytam opinie i nie zaluje ze tak wyszlo ze jestem w innej firmie i innej rzeczywistosci ,pozdrawiam wszystkich ktorzy mnie moze pamietaja

anonim

(usunięte przez administratora)

123

Mam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] związki zawodowe i się z nich wypisuje znowu bony do tego dziadowskiego tesco no ale cóż s koro w legionowie jest tesco to wiadomo kto był za.

janki
@123 02.12.2014 05:13

I ten śmieszny związkowiec kosior co ma stawke jako kierowca 31 zł, i dogadał się z prezesem, a może to on mu strzela z ucha, bo był pod obstrzałem a teraz jakoś i do prezesa chodzi i taki jest chłopina zadowolony.

gość

Tam są wszyscy niepełnosprawni.Rżną ich aż ich bolą.

były kierowca

Ludzie jak możecie to uciekajcie z tej firmy bo niebawem będziecie przesiadka bogiem nazywać - ta firma to sekta a na rynku pracy nie jest tak źle jak w rock 14 zł brutto to dostają rumiany bez wykształcenia a nie ludzie co mają bardzo odpowiedzialna prace - dyrektorki Jacku jak ty to robisz że rumiany za 14 zł tobie pracują

aaa
@były kierowca 13.08.2014 16:42

Kurde nic nie można zrozumieć co Pan napisał, pisz Pan normalnie, bo nie wiadomo o co chodzi !!!

gość

Cały czas miałczą i nic nie robią.Barany!

jojo

Pewnie i jeszcze zupy o 14-14:30 już są puste kotły,przecież jak jest robota to jej nie zostawie i nie powiem,że muszę zjechać na zupe.Może mały kocioł jak w zime na rampe.?chociasz w sezonie jak nie ma na nic czasu.

1212121

Makaron z warzywami na obiad DRAMAT popracujcie przy załadunkach 12 godzin i dostańcie taki obsrany obiad.My musimy mieć siłę do pracy a nie figure gwiazdy.Takie obiady niech jedzą dbający o linie a nie ciężko pracujący ludzie.Zapraszamy do załadunków 3 atlantyków dla jednej osoby, i zobaczycie jaki to miód.

--------------------------------------

Podobno związki ugadują sie z prezesem czy to prawda ?????

aaa

walczyłem i przegrałem, może ktoś pomoże kto wygrał

aaa
@aaa 20.05.2014 09:45

Nie używaj cudzego nicka !

Ugodowa

Już samo pójście tej "firmy" na ugody w sądzie znaczy że nie mają nic na zwolnionego pracownika. pomyślcie logicznie: zwalnia, sprawa po pół roku, układ przed sprawą, propozycja łatwych pieniędzy trzymiesięcznego wynagrodzenia. firma zyskuje, bo to tylko 3 mce wydanej kasy a nie pół roku, lub dłużej bo sprawa i ze 3 lata może trwać. powód ma spokój i czysty papier w ręku. Ci co zakładają sprawę powinni walczyć do końca a nie tylko o te marne 3mce wynagrodzenia zwanego szumnie odszkodowaniem. nie poddawajcie się bo macie o co walczyć!!!

ona

Ktoś wygrał w Sadzie z do&co?

aaa
@ona 17.05.2014 22:19

Oczywiście, ale nikt tu na forum nie będzie o tym pisał. Walczcie ludziska i nie poddawajcie się !!!

A01

Ten mój szef to już kompletnie zwariował. Siedzę sobie, nikomu nie przeszkadzam, cichutko i spokojnie, a on wchodzi - nie ma "cześć", nie ma nic, tylko od razu: - Zabieraj te nogi z mojego biurka!!

swojak
@A01 11.05.2014 07:12

po prostu tak wygląda chamskie zachowanie. Dumny jak paw, co to nie ja, ja pan ty śmieć.

gość

Jaki skandal człowieczku? Polacy są od roboty,jeszcze nie zrozumiałeś?Skąd Wy jesteście,gdzie żyjecie. Obudzicie się. W sądzie pracy wszystkie sprawy firma przegrała lub ugoda ze wszystkimi konsekwencjami na korzyść pracownika(również z odprawą). Sami pozwalacie na taką bezkarność. Przepustkę ma ten fajans na parkingu?

-------------------

SKANDAL w święta ukraina nie przyszła do pracy - i co?? i......nic.Polak jakby nie przyszedł to by wyleciał z roboty.Panoszą sie wszedzie te m ałpy i jeszcze jakiś połamany fajans na parkingu firmowym lansuje się z ukraińska flagą. Gdzie My jesteśmy, kto na to pozwala ??

gość

W tej firmie to 90% nie wie jak to się robi bo skąd?Sami się nawzajem po wykańczają z zawiści,przyjezdne buraki. Dobrze im tak,sami zapracowali na takie dziadostwo. Obudzą się z ręką w nocniku,ale już będzie za póżno.Tych co w głowach mieli to prezesik wyrzucił bo byli mądżejsi niż on,a został sam pleps(plewy)

wawa

FERIER szybciej upadnie niż powstał. Nie da się w knajpie cateringu lotniczego robić i wozić posiłki na samolot fiatem pandą bez klimy. Właściciela tylko na kase naciągną. W BGS jakoś nie wyszły plany ale niech się uda może tym razem.

seynoxx
@wawa 11.04.2014 13:08

Wydaje mi się że jest to wątek forum o firmie DO&CO (kiedyś LC) - a tak nawiasem co to jest BGS?

kucharz

proszę o kontakt osób, które walczą z tą firmą, może pomożemy sobie wzajemnie kto nie dostał odszkodowania lub odprawy? maso05 @ onet.eu

aaa

Poza tym z tego co słychać to Sąd Pracy jest powiadomiony odnośnie aneksów do umowy, niektórzy napewno nie wycofują pozwów. Więc zobaczymy co to będzie ?

kondor
@aaa 25.03.2014 16:29

Sąd Pracy to niezbyt wiele (ale zawsze coś!), gdyż sprawą Jego (usunięte przez administratora) Tak, czy owak, to już początek końca Jego Upadłości i to nie tylko w branży cateringowej, ale w biznesie w ogóle.., co cieszy :)

sieeema
@aaa 25.03.2014 16:29

(usunięte przez administratora)Przepisy prawa pracy są tak skonstruowane, że zakład pracy może obniżać płacę bez podania przyczyny.Natomiast jesli komuś to nie pasuje , może rozwiązać umowe, ale odprawy i tak nie dostanie, ponieważ Zarząd napisze mu, że za wolno pracuje. (usunięte przez administratora)

aaa
@sieeema 31.03.2014 01:04

Tak dla przypomnienia to zdarzyło się wygranie pracownika z firmą z obecnie panującym, ja wiem o jednej sprawie ale być może były jeszcze jakieś. Z sądem z powództwa cywilnego.Sprawa podobno się trochę toczyła ale było warto.Takze mozna? Można! Dlatego ludziska nie dawajcie się, walczcie o swoje, niech wam w kaszę nie dmuchają :-) Pozdrawiam .

kucharz
@aaa 31.03.2014 16:50

czy jest możliwość aby Pan/Pani przekazała mi więcej informacji o wygranej sprawie pracownika? proszę o kontakt. o co była ta sprawa? maso 05 @ onet . eu

aaa
@kucharz 31.03.2014 18:46

Pracuje pan nadal w firmie czy już nie?

kucharz
@aaa 04.04.2014 07:06

już nie pracuje

aaa

Dokładnie tak.

aaa

Najsłabsi ???Chyba śnisz czlowieku !!! Kolejne odejscia niebawem !!! I niemyl tempa ze śmieszną stawką, niedlugo sezon więc Ukraina jak najbardziej, bo tylko oni wam pozostaną .I do roboty !!!

awa

Odeszli najsłabsi,którzy nie wytrzymali tempa,a niby gdzie ludzi brakuje?? - tłumoku !!! brakujący przyjadą z UA.

kondor
@awa 24.03.2014 18:29

1. Najlepsi zostali wyrugowani przez Jaśnie Pana Prezesa, by ten mógł upchnąć na zwolnione stanowiska swojaków - speców od "tanio pożyczę kasety video! Komu, komu..?!" 2. Inni najlepsi odeszli wobec konieczności współpracy z amatorszczyzną w wykonaniu kaseciarni - w tym Jego Wielkością 3. Niegdyś dobra firma (LC) przekształcona została w gastarbeterski warsztat, zatrudniający przypadkowych ukraińców (budowlańcy, rozmaici lastrikarze, gospodynie domowe, rolnicy, robotnicy sezonowi, amatorzy gorzały pod chlebek), bo tańsi i nie zorganizowani, więc znajdujący się pod kontrolą Jego Upadłości... A propos, czy CBA już zostało poinformowane o sposobie oraz formie werbowania pracowników spoza UE, załatwianiu im pozwoleń na pracę oraz akomodacji..? Czyżby U R O D A prezia gwarantowała im pracę w miejsce wyrugowanych przez niego na bezrobocie dotychczasowych, przygotowanych do zawodu Polaków..?!

swojak
@awa 24.03.2014 18:29

zgadzam e z poprzednikiem najlepszych fachowców zwolniono , ponieważ mieli coś do powiedzenia, nie nawidzili kolesiorstwa. Dawania premii i innych dodatków dla kolesi lub innych podpierdalaczy.Ludzie co się z wami dzieje. Otwórzcie oczy.

awa

tyrać za grosze i morda w kubeł.i tak nie odejdziecie, bo catering wam życie uratował.

aaa
@awa 24.03.2014 15:15

O ile wiem to odeszły już osoby które pracowały w tej "firemce" wiele lat, a kierownictwo zakładało, że napewno się nie zwolnią, bo gdzie oni sobie teraz pracę znajdą, jak to przyzwyczajone .... A tu taka niespodzianka i nagle ludzi zaczęło tu i ówdzie brakowac, nie??? Więc licz się ze słowami tłumoku !!!!

gość

Barany. Bardzo dobrze Was potraktowali.Czekajcie dalej.Lepiej się nie odzywać bo zwolnią i guzik mieć.Niedługo będziecie pupy wycierać ukraincą.

Pod wrażeniem

Muszę przyznać że otwarcie FERIER zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Piękna aranżacja bankietu na oficjalnym otwarciu firmy; przemiła kadra, wszystko na najwyższym poziomie. Jednak to, co zrobiło na mnie największe wrażenie to jedznie: niesamowite, po prostu przepyszne. Przyznaję uczciwie, że rzadko zdarza się taka uczta dla podniebienia. Kto jeszcze nie wie, czym jest FERIER powinien jak najprędzej nadrobić w tej dziedzinie zaległości. W mojej opinii to najlepszy na ten moment catering w Warszawie na pewno, jeśli nie w kraju!!! SUPER

kondor

Był czas na pracę. Ciężką pracę, kiedy menedżerowie, na równi z pozostałą załogą dźwigali, nosili, sprzątali, gdy współuczestniczyli w budowaniu firmy. Gdy nie napawali się "menedżerskimi gadżetami", nie zabiegali o nowe bryki dla siebie, gdy nie mierzyli czasu... To integrowało. To dało poczucie wspólnej pracy dla WSPÓLNEJ przyszłości... Dla Firmy! I przyszła chwila gdy mogli powiedzieć: to MY, to NASZ WSPÓLNY wysiłek..! Otwarcie Ferier to zwieńczenie ogromnej WSPÓLNEJ pracy całej załogi przedsiębiorstwa. To czas WSPÓLNEJ zabawy CAŁEGO zespołu! Śmiech, pyszności na stołach, atmosfera luzu, ale i dumy! To jasne, odważne spojrzenie w przyszłość Firmy, to planowanie i pewność osiągnięcia SUKCESU..! To prawdziwy ZESPÓŁ! Zwycięski ZESPÓŁ! Brawo załogo Ferier! Brawo menedżerowie! BRAWO, Ferier!!!

mjr
@kondor 15.03.2014 11:33

NORMALNA kadra menedżerska, sprecyzowane plany i zamierzenia, operatywność, kasa NIE WYDAWANA na garnitury (dla swojaków), "wypasione" skody, kretyńskie szkolenia z umiejętności posługiwania się sztućcami (skąd my to znamy ;)), brak podsłuchów i innych form permanentnej inwigilacji (skąd my to... - patrz wyżej ;)), znakomite wyposażenie, GRA ZESPOŁOWA, nie ma faworyzowania ani uprzedzeń, kolesiostwa, to i czego się spodziewać.?! Ta firma dopiero pokaże, czym jest profesjonalny catering lotniczy!

Zostaw opinię o LOT Catering

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LOT Catering