TopCard sp. z o. o.

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 225 ocen.

TopCard sp. z o. o.
3 225 6 1

Opinie o TopCard sp. z o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

pracownik

Afiszujemy się fundacją, po roku nie rynkowe warunki, bazujesz na naiwniakach które to łykną głównie osoby starsze prowadzące mega małe skepy, albo ignoranci którzy nie poświęcą 5 min sprawdzeni innych ofert i przeczytanie umowy. TOP CARD JAKO JEDNA Z NIELICZNYCH FIRM NAKAZUJE PRZEDSIĘBIORCY ZADEKLAROWANIE OBROTU I NALICZANIE KAR OD NIEZREALIZOWANIA. DS-, RMS- nie mają pojęcia o sprzedaży. Zastanawiam się jak ludzie prowadzący działalność tam prosperują , jako serwisant czasami dokładasz do interesu ( paliwo i eksploatacja swojego auta) a kilometrów robisz sporo, dużo demontaży. Pracowałem na umowę o pracę z tego co się dowiedziałem później o jakieś 1500-2000netto mniej niż jest w tej branży. Nie POLECAM. Wpis w 100% dokonany przez byłego pracownika ps większość pozytywnych komentarzy pisana przez pracowników albo DS, każdy kto zna styl pisana P.J się zorientuje

syl

Całkiem serio !!!! Pracowałem krótko w TopCard, zmieniłem pracodawcę ze względu na inną ofertę pracy z całkowicie innej branży. Na podstawie kilku tygodni pracy, oceniam dyrektora i innych pracowników NAPRAWDĘ na wysokim poziomie kultury wobec podległych pracowników. Niektórzy pracodawcy powinni brać przykład z TopCardu odnośnie szacunku wobec szeregowego pracownika, co się przekłada na zaangażowanie i chęć pracy jak i wydajność. TopCard podszedł bardzo profesjonalnie do szkolenia, również bardzo uczciwie do kwestii finansowej. Jeszcze raz dziękuję za całokształt, gdyby trzeba było wrócić do TC to nie zastanawiałbym się nad tym pracodawcą. Pozdrawiam J, B, D. Wpis w 100% prawdziwy dokonany przez byłego pracownika.

pracownik
@syl 14.08.2018 18:44

Ja też pracowałem w TopCard, pierwsze szkolenie po zatrudnieniu mega śmiesznie serio, obsługa ich programu myślę ze dzieci z podstawówki by się tego nauczyły w 10 min. Drugie szkolenie w innym mieście też śmiesznie chodzenie od sklepu do sklepu i kompromitowanie się z ofertą, nie wiem czego miało mnie to nauczyć. Podsumowującą pracę w Topcard, afiszujemy się fundacją, po roku nie rynkowe warunki, bazujesz na naiwniakach które to łykną głównie osoby starsze prowadzące mega małe skepy, albo ignoranci którzy nie poświęcą 5 min sprawdzeni innych ofert i przeczytanie umowy. TOP CARD JAKO JEDNA Z NIELICZNYCH FIRM NAKAZUJE PRZEDSIĘBIORCY ZADEKLAROWANIE OBROTU I NALICZANIE KAR OD NIEZREALIZOWANIA. DS-, RMS- nie mają pojęcia o sprzedaży. Zastanawiam się jak ludzie prowadzący działalność tam prosperują , jako serwisant czasami dokładasz do interesu ( paliwo i eksploatacja swojego auta) a kilometrów robisz sporo, dużo demontaży. Pracowałem na umowę o pracę z tego co się dowiedziałem później o jakieś 1500-2000netto mniej niż jest w tej branży. Nie POLECAM. Wpis w 100% dokonany przez byłego pracownika

Xpaul

Pracuję dłuższy czas i jestem zadowolona.. Czasami jakieś marudy klienci się zdarzają, ale trzeba z tym żyć. W Top Card każdy klient może stanowić punkt w zrobieniu targetu, więc o każdego trzeba dbać tak samo i trochę się przyłożyć..

Www
@Xpaul 07.08.2018 09:17

To dlaczego dziś 9 sierpnia zamykacie miesiąc czerwiec ? Żeby spiąć wynik! Żenujące wpisy pana jacka

Zadowolony

Ja pracuję i nie narzekam.. warto się postarać, a wyniki i wypłata są zadowalające, pozdrawiam

Boss
@pozdroo 07.08.2018 09:21

Firma zarabia ale w przypadku pracowników w topcard niestety niezaraabiaja

zainteresowany

Ktoś się orientuje czy są jakieś przyjęcia w firmie? Dzięki z góry za odpowiedź

Hanna

@www, dziękuję za zareagowanie na mój wpis. Ważne, aby konkretnie na tym forum przedstawiać wszystkie spostrzeżenia dotyczące zatrudnienia w TopCard. Na jakim stanowisku w tej firmie pracujesz? Jakie natomiast relacje występują między współpracownikami?

Hanna

@Damia @WWW, dlaczego uważacie, że nie można mieć pozytywnej opinii o TopCard? Może jednak są osoby zadowolone ze swojej pracy w tej firmie. Trzeba mieć na uwadze to, że każdy ma inne potrzeby i to, co dla jednych jest nie do zaakceptowania dla drugich może być.

www
@Hanna 24.07.2018 19:05

Pani Hanno tu nie chodzi o potrzeby i żenujące wynagrodzenie, tylko o podejście do człowieka o traktowanie pracownika przez dyrektora i o atmosfere w jakiej przychodzi pracować. To że każdego oszukują w premiach a system premiowy jest zbudowany tak że nikt nie jest w stanie zarobić. Pozytywne wpisy niby pracowników wpisuje tu sam dyrektor, kto chociaż raz czytał mail od tej osoby pozna jego charakter pisania i formę.

Pracuję

Ja niedawno rozpocząłem tu pracę i okazało się, że nie było się czego obawiać. Jak na razie wszystko jest dobrze i nie mam zastrzeżeń

WWW
@Pracuję 24.07.2018 11:28

Niema kto tam poprawiać PR bo niema tam nikogo sensownego do pracy!!!

Hanna

@BOSS, czy mógłbyś w takim razie przedstawić własne doświadczenie z TopCard? Na pewno są osoby, zainteresowane zapoznaniem się z Twoją wypowiedzią dotyczącą współpracy z tym pracodawcą.

Boss
@Hanna 18.07.2018 13:27

Oczywiście że tak, pracownika traktują poniżej poziomu gleby, wynagrodzenie to jałmużna w okolicach 2000 złotych netto, gdzie u innych firm z branży jest około 1500 więcej za tą samą pracę. Ogólnie pracodawcę trzeba omijać szerokim lukiem.

Mouh

Rzetelna firma z bardzo dobrym podejściem do pracowników. Niewiele jest już firm które tak dbają o swoich ludzi - zarówno pracowników jak i klientów. Słuchajcie wypisywanych w internecie opinii jakichś frustratów lub konkuruencji, to daleko zajedziecie... Pozdrawiam :)

BOSS
@Ola 12.07.2018 17:36

To dlaczego są cztery skargi w państwowej inspekcji pracy, jesteś w stanie uargumentować swą wypowiedź ? Czy następny wpis o cudownym pracodawcy pozostanie bez konkretów.

Fakt

Ta firma się konczy, zarobki rządne lepiej płacą na bezrobociu, traktowanie pracowników jest poniżej traktowania niewolnika bo pracujesz powinieneś zarabiać a tu firma pobiera datki za pracę od pracownika, po prostu pracodawca kantynę na kase. To jest żenujące żeby pracownik utrzymywal pracodawcę no ale względem myślenia ojca dyrektora JAcka jest to (usunięte przez administratora) praca lepszej w Pl nie znajdziecie.????

Ph
@Fakt 11.07.2018 11:34

A gdzie indziej pozwolą ci tych samych klientów podpisywać 3 razy i zapłacą za to premie, albo gdzie szef ci sie zgodzi na podpisywanie takich klientow co wiadomo ze bez obrotu beda, a masz plazacone za sztuke. Byłem gdzie indziej to wiem, każą sie opiekować starymi klientami a za nich nie płacą, a tu wiadomo sprzedaz jest odpowiedzialna za sprzedaz nowych, starzy jak chca niech ida, wiadomo za co płacą.

Hanna

@prawda, dziękuję za informację odnośnie do ważności ofert pracy w TopCard. Napisałeś, że brałeś udział w procesie rekrutacyjnym organizowanym przez tę firmę, z którego ewidentnie nie jesteś zadowolony. Czy mimo wszystko mógłbyś opisać jak on w praktyce wygląda, z ilu etapów się składa i jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? Twoja wypowiedź na pewno zainteresuje innych użytkowników forum.

Zadowolony

Pracuję od prawie roku i jestem bardzo zadowolony z podejścia do pracownika jak również z wynagrodzenia.

Damian
@Zadowolony 04.07.2018 19:09

Skoro masz taki duży staż pochwal się z jakiego wynagrodzenia jesteś taki zadowolony.

Hanna

Czy w ostatnim czasie ktoś z Was zainteresował się ofertami pracy znajdującymi się na stronie internetowej TopCard i postanowił na którąś z nich aplikować? Jak teraz przedstawia się proces rekrutacyjny w tej firmie? Wszystkie Wasze uwagi będą cennym źródłem informacji dla osób, które planują w najbliższej przyszłości ubiegać się o zatrudnienie w tym miejscu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Widocznie koleżanka jest bardzo dobra pracownica i wie gdzie się uśmiechać :)

Były pracownik

Widzę ze dużo komentarzy pisze Jacuś . Szkoda że zarząd nie widzi tego bałaganu.

Rph

Dla mnie firma jest dobrym pracodawcą jestem bardzo zadowolony z pracy.

www
@Rph 27.06.2018 17:52

Nie żartuj CHŁOPIE że dwa tysiące jest zadowalające, nie spamuje tylko przedstawiam fakty, bo niestety dawałem się topcardowi golić z kasy

Perez

Tak, firma jak najbardziej bez zastrzeżeń zarówno od strony produktowej, obsługi jak i podejścia do ludzi.

WWW
@Perez 26.06.2018 17:16

PRODUKTOWEJ = PRZECIEŻ MACIE NIE RYNKOWE WARUNKI !!! OBSŁUGI = PRZECIEŻ WY NIE OBSŁUGUJECIE TYLKO WYSYŁACIE WEZWANIA DO ZAPŁATY KAR DEMONTAŻOWYCH PODEJŚCIA DO LUDZI = TO JEST WAM ZUPEŁNIE OBCE PONIEWAŻ Z PRACOWNIKAMI IDZIECIE DO SĄDU PRACY A Z KLIENTAMI DO KRD

Olek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

Vi

Wystarczy aby wielki DS i jego kaprale (RMSi) poświęcili chwilę i przeczytali książkę "Like A virgin" może dowiedzą się o co chodzi w zarządzaniu ludźmi, póki co ich wiedza na ten temat jest zerowa. Na miano managera trzeba sobie zasłużyć. Metoda straszenia już się nie sprawdza niestety..... "Klienci nie są najważniejsi. Pracownicy są najwazniejsi. Jeżeli zadbasz o swoich pracowników oni zatroszczą się o klienta" RICHARD BRANSON twórca Virgin. Były już, na szczęście, pracownik, W sumie jestem wdzięczny że mogłem pracować w TC, teraz bardzo doceniam i szanuje obecna pracę;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Wniosek
@Prawda 11.06.2018 17:16

Nie ty pierwszy i nie ostatni. A jak ktoś się wychyla t dają likwidację stanowiska pracy i zegnamy. Z mojej wiedzy Państwowa Inspekcja Pracy jest tam co chwila jakby u nich etat już mieli. Taka oto to jest firmą.

anonymous

Polecam pracę w Top Card. Dobrze traktują pracowników, uczciwie. Dają spoko zarobić. Dla mnie bardzo w porządku.

Gu
@On 05.06.2018 22:52

Tak zgadza się. Rozgryzłeś mnie. Tyle teraz zarabiam pracując w zakładach mięsnych, i od tej kwoty mam opłacony ZUS, czego i Tobie życzę.

PW

Myślę, że większość negatywnych komentarzy o tej firmie jest dodawana przez byłych pracowników z "urażoną dumą", którzy traktowali firmę jako dodatkową działalność nie robiąc wyników. Nic dziwnego, że ktoś ma sprzedaż na poziomie 1 szt. jeśli nie poświęca na pracę czasu. Potem się dziwi, że nie zarabia. Skoro to taka zła firma to skąd zatem tyle osób, które pracują tam po kilka lat i w terenie i w biurze? Okazuje się, że nowe osoby, które przyszły za te nie robiące wyników po prostu pracują i wynik mają? Ale to chyba taka domena Polaków czy się stoi czy się leży 5,50 się należy a potem pretensje do firmy jak się kogoś zwolni. Żadnej firmy nie stać na utrzymywanie nierobów.

Pewniaak
@nierob 04.06.2018 20:31

Widać że masz kłopot z czytaniem i rozumieniem tego co czytasz zegnam

Hanna

Kto jeszcze wypowie się o TopCard z Torunia? Aktualnie rekrutują? Jaka jest atmosfera wśród pracowników? Wszystkie Wasze informacje na pewno będą bardzo pomocne dla innych naszych użytkowników.

Hanna

@PW, rozumiem, że pracujesz w TopCard w Toruniu, tak? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tej firmie? @PEWNIAK, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że też pracowałeś w tym miejscu. Jaką umowę oferują? @Rozczarowana, długo pracowałaś w TopCard? Co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w tej firmie, aby była bardziej atrakcyjnym pracodawcą?

xana
@Hanna 14.05.2018 12:56

Nie ma przytłaczającej atmosfery tylko każdy jakoś próbuje się z innymi dogadać, żeby praca jakoś szła. Z presją to zależy od tego czy pracowałeś już w jakimś biurze i wiesz z czym to się je - dla innych mała presja to duży problem i odwrotnie.

Legia W

Pogrzebałem już was prawie, jeszcze znicz wam zapale !!!

Rozczarowana

Pracowalam w tc. Numer tel. Miałam po 3 przedsyawicielach. Mówiono że nie pracują bo sprzedawali klientów konkurencji. Terminali tc na palcach można policzyć. Oferta beznadziejna. Konkurencja wygrywają pod każdym względem. Strzelili sobie całkowicie w kolano afiszujac się fundacją bezgotówkowa. Nie obserwują W ogóle konkurencji. Zgadzam się całkowicie z wpisami poprzedników

fakt
@Rozczarowana 07.05.2018 07:53

I Wywiad z Prezesem nie pomógł ? Niestety skoro warunków i atmosfery w pracy niema to już nic nie pomoże.

śmieszne

To jeszcze tam zatrudniają ? Przecież już nie widać na rynku ich terminali, chyba już szalupy albo koło ratunkowe można tylko rzucić tam siedzącym w tym śmiesznym biurze bez okien.

Slow
@śmieszne 19.04.2018 17:26

Wszyscy byli pracownicy są beee bo się mszczą i zabierają klientów he he he

Hanna

@W, zapewniam Cię, że usuwane są tylko te komentarze, które są niezgodne z naszym regulaminem - zachęcam do zapoznania się z jego zapisami: https://www.gowork.pl/regulamin @Daniel, @zdziwiony - długo już pracujecie w TopCard w Toruniu? Czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne typu dofinansowanie do karty sportowej lub prywatna opieka medyczna?

W
@Info 23.04.2018 14:02

To brak jakich kolwiek dodatków.

Han

Dzwonili chłopaki z TC, mają szkolenie pod Łodzią. Właśnie dostali aneksy do podpisu.... Pracować trzeba będzie również w soboty

G.
@Han 14.03.2018 16:33

Budzą się już 7 lat. Dawno JH powinien wylecieć za przekrety

Zostaw opinię o TopCard sp. z o. o. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TopCard sp. z o. o.