TopCard sp. z o. o.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 169 ocen.

Opinie o TopCard sp. z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TopCard sp. z o. o.

Mietek

Widzieliście ulotkę TOPCARD dzierżawa od 35 zł prowizja od 0,55% doładowania rabat 5%. Jak zobaczyłem mało ze śmiechu nie padłem, a gdzie są rynkowe warunki ?

Ciekawy

Widziałem ogłoszenie jakiegoś nieświadomego PH który zamieścił wpis że TC bierze udział w POLSKA BEZGOTÓWKOWA he he he chyba brak szkoleń i brak podstawowej wiedzy się szerzy. No cóż jacy przełożeni tacy podwładni chociaż wszystkich coraz mniej

Borowik
@Ciekawy 14.02.2018 20:24

A ja jestem i jest mi rewelacyjnie co miesiąc za to że jestem Jacek dopłaca mi kasę i mam target i wyniki w nosie tylko czasami kabluje na wyrobników

Misza

Powodzenia w zwijaniu firemki, słyszałem że się w tyłkach gotuje czas żeby zarząd zaczynał szukać pracy.

Waz
@Gu 12.02.2018 18:47

No klienta przecież . A pracownice banku c tez oczerniaja bylych pracowników

Gu
@Waz 14.02.2018 09:18

Bo my mamy we krwi oczernianie, to taki nasz sport narodowy

RPH

Rekrutacje ruszają przynajmniej w 2 województwach teraz, jak nie w 4 :D Na pewno łódzkie i podlaskie

mcx
@RPH 02.02.2018 21:46

Na Podlasiu ostatnio widziano śmiesznego hunday i20 topcard, na Łodzi właśnie jakąś Dziewczynę zwolnili za te groszę ktore dają nikogo kto handlować umie nie znajdą............!

A M

Takie oto maile trafiają do klientów: Szanowni Państwo, Uprzejmie informujemy, iż docierają do nas informacje dotyczące pojawiających się w placówkach Klientów TopCard przedstawicieli innych przedsiębiorstw podających się za naszych pracowników. Osoby te, pod pozorem aneksowania obowiązujących umów, przedstawiają Klientom do podpisania konkurencyjne umowy. W wyniku podpisania równoległych kontraktów z innymi operatorami, Klienci są narażani na powstanie zobowiązań finansowych wynikających z obowiązywania dwóch umów o akceptację kart. Osoby wprowadzające Klientów w błąd nierzadko były w przeszłości pracownikami / współpracownikami TopCard lub Partnerów TopCard i w swoich działaniach wykorzystują osobiste relacje z Klientami. Pragniemy przestrzec Państwa przed podpisywaniem dokumentów bez zapoznania się z ich treścią. Moim skromnym zdaniem mają klientów za troglodytów nieumiejących czytać co podpisują jak już zostało napisane równia pochyła trzymają się pazurami i zębami ostatnich klientów jacy im pozostali

Alladyn
@A M 25.01.2018 19:22

Rekrutacja idzie pełną parą:)

A M
@Alladyn 25.01.2018 21:07

Tylko fakty są takie ze za free nikt mądry nie będzie dla nich tyrał a potem pomówienia mailem do klientów wysyłają.

mcx

Bronią się jak mogą, ostatnia akcja nie odbierają listów poleconych od klientów z wypowiedzeniami przed końcem miesiąca. Po 1 dniu miesiąca odbierają i twierdzą że wypowiedzenie przysłane po terminie. Nieuczciwe ale skuteczne jak cała ta firma he he he, skutecznie rypią pracowników i klientów na kase.

piekielny ogień he he
@Waz 24.01.2018 18:47

No cóż równia pochyła, toną toną aż utoną krzyżyk im na drogę ku końcowi miejmy nadzieje rychłemu, aby już nikomu krzywdy nie robili i ich nie okradali z kasy.

Alladyn
@Waz 24.01.2018 18:47

Jeżeli tak robią to sami się upokarzają. Pewnie kolejny pomysł frustrata JH.

Tonik

Miałem zamiar aplikować do firmy i po lekturze wpisów jestem zaskoczony. O czym wy piszecie??

Rambiko
@Tonik 10.01.2018 20:01

Zależy na kogo chcesz aplikować :)

Pno
@Tonik 10.01.2018 20:01

o tym że będziesz sponsorował pracodawce i tyrał jak wół odpuść sobie tą żenującą firemkę bo nie warto tracić czasu, zero to jest moim skromnym zdaniem nowa nazwa tego kibla, jakim jest ta masakra nie praca, wiem bo jestem byłym RMS.

Pawel

Z punktu widzenia klienta mam także bardzo negatywne zdanie o topcard Przedstawiciel firmy zawarł umowę a ustnie gwarantował usługę preautoryzacji której nigdy nie otrzymałem. Złożyłemwypowiedzenie bo topcard nadto doliczał mi po 20zl miesięcznie za to że obroty są niższe niż deklarowane w umowie. Absurd i niestety czeka mnie procedowanie

Roki

Jak firma z managerów robi przedstawicieli to oznacza że się uwstecznia, a tak właśnie się dzieję w TC tylko Pana z Krakowa nie zrobią przedstawicielem bo nie ma pojęcia o sprzedaży "głodnemu chleba nie sprzeda"

Wq
@Roki 03.12.2017 21:01

Poszukaj na necie, zwykli pracownicy rekrutują już potencjalnych RPH. To dopiero jaja.

Roki
@Wq 29.12.2017 12:10

Nazywają takie akcje poleceniami he he he ja bym największemu wrogowi nie polecił tam niczego.

Teraz My

Korzystajcie byli jak i obecni handlowcy z artykułu 764 w kodeksie cywilnym. Zapoznajcie się z tym. Chodzi o świadczenie wyrównawcze dla agenta. Po tym co tu się wyprawia, ja z chęcią skorzystam.

Mściwiec

Zemsta na JH i TC dokonana. Firemka ma się ku końcowi. Melduje wykonanie zadania.

mcx
@Bw 18.12.2017 18:03

Kogo masz na myśli chłopcze d..powłazie ?

Bw
@mcx 25.12.2017 20:46

Nikogo, odniosłem się jedynie do słów pewnego polityka który też meldował wykonanie zadania, już go w polityce nie ma...

Sławek W.

Informuje, iż wchodząc na to forum zobaczyłem wpisy z pseudonimem "wąż". To nie są moje wpisy jeśli ktoś mnie z nimi kojarzy.

Piotr

Szybka kariera w TC tydzień czasu rzucone papiery nowy były handlowiec na Podlasiu, szybko się poznał na traktowaniu pracowników przez firmę. Więcej takich mądrych ludzi wam potrzeba będziecie zarządzać rotacją.

Mobi
@Kris 30.10.2017 20:33

Krakowski misiek nie do ruszenia póki co....

Smk
@Mobi 28.11.2017 11:56

Bo już jako jedyny pozostał jako RMS za 5500 pln netto na fakturę. Ale tyle to ph zarabiają w poważnych firmach.

Ciekawski

Ciekaw jestem strasznie jak od 1 stycznia będą nam płacili jako serwisantom za serwis z dochodowości skoro dzierżawa i prowizja będzie płacona z funduszu czyli dochodowość 0 zł. A 12 % z 0 to 0. Chyba znowu będą nas walić w rogi!!!

Jakub

Jak to komu Samemu (usunięte przez administratora) bo przecież już nie ma kogo kantować he he he

????

Ciekawe komu tak bardzo zależy aby "systematycznie" usuwać wszystkie negatywne opinie o TP. ? Nikt już nie chce u Was pracować?

Jeremy

Praca jak to praca. Wszystkie podstawowe warunku tutaj spełniają. Na razie nie mam zamiaru zmieniać pracy, bo jest mi tu dobrze.

zainteresowany
@Potencjał 20.10.2017 16:13

a ja myślę że nie czytasz ogłoszeń a jeżeli tak to wyślij aplikację i się wszystkiego dowiesz, jeżeli tego nie zrobisz będziesz się opierał na niesprawdzonych informacjach ja Ci mogę powiedzieć tylko że ja zarabiam bardzo dobrze ale jestem na samozatrudnieniu i nie mam co zarzucić partnerowi

Potencjalny
@zainteresowany 20.10.2017 17:04

Bardzo Dobrze pojęcie względne skoro jesteś tak zachwycony powinieneś nie mieć oporów z pochwaleniem się kwotą. No chyba że twoje wpisy to ściema. Albo wyimaginowane fantazje.

Były P

Powiem tak na szczęście moje nie pracuje już u nich. Dostaniesz nie wiem ile bo tu każdy mimo tych samych obowiązków i stanowisk zarabia inaczej i nie mówię o premii tylko podstawie myślę że około 2000 o premii zapomnij bo terget nie jest do zrobienia, no chyba ze oszukujesz klientów a raczej nie mówisz im wszystkiego co podpisują.

Potencjalny

Trudno tu dostać informacje o tym stanowisku, czyżby nikt nie pracował i nie wie ile dają na rękę, a może ktoś jednak będzie pomocny, ktoś mi poda kwotę ?

Potencjalny

Proszę o informację na temat pracy na stanowisku specjalista do spraw wsparcia sprzedaży ? Wyszło ogłoszenie i nie wiem czy warto wysłać CV. Proszę o wartości wynagrodzenia netto. To co czytam mówi mi iż raczej nie warto.

Iw

Poczekamy aż powstanie MiszaPay, wtedy wszyscy przyjdziemy do Ciebie :)

Misza
@Iw 16.10.2017 15:20

Nie zapraszam,

Hulk

Rzeczywiście, atmosfera zaczyna się robić kiepska, po kilku latach pracy w TC zaczynam rozglądać się za czymś innym.

A.Z.

Ja pracuje już długo w Topcard i dostałem konkretną propozycje od dużej firmy, faktycznie za 10 terminali wychodzi około 700 zł za sztukę, tylko ten diabelski zakaz konkurencji mnie trochę blokuje ale myślę za do końca roku przejdę bo już mam dość tego ciśnienia.

Junior
@A.Z. 13.10.2017 19:32

Zakaz jest do obejścia. Porada u adwokata 100zl, polecam.

A.Z.
@Junior 13.10.2017 19:39

Niestety pracuje u nich na etacie a więc trudniej obejść. Ale cały czas kombinuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

B

To akurat jest normalne, w każdym banku idąc do pracy masz taki papier do podpisu. TC nie jest wyjątkiem

B

Banki jako instytucję dałem dla przykładu, wiele firm handlowych stosuje takie zapisy.....

smok wawelski

nie jest aż tak źle w tym TC, wiem co piszę bo jestem już tu kilka lat.jak wszędzie, czasami lepiej, czasami rzuciłbym tą robotę w cho...ę. Jednym słowem: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

P.M.

Jestem przedstawicielem regionalnym w TopCardzie i uważam, że ta praca jest bardzo w porządku. Realizuję plany więc kasa jest spoko. Wypłaty zawsze w terminie przychodzą. Ogólnie lubię tą pracę.

Pawcio
@P.M. 05.10.2017 14:46

To chyba tylko ty realizujesz 14 terminali, bo wszyscy 30-tu ph podpisują w miesiącu 100 posów! skoro wystarcza ci za realizacje wygórowanego 2700 złotych to musisz non stop ziemniaki jadać, pokaz mi firmę gdzie wypłaty nie wpływają na czas? W jakich ty czasach żyjesz ?

Hanna

@Feniks, kiedyś właśnie widziałam na goworku wywiad udzielony przez TopCard i było tam wspomniane o tych projektach i premiach. Jeśli możesz uszczegółowić, to czy co miesiąc jesteś w stanie zrealizować zamierzone cele i mieć większą wypłatę?

Zorro
@Hanna 04.10.2017 10:41

Pani Hanno Feniks nie może uszczegółowić czy co miesiąc jest w stanie realizować plany i premie bo to wypowiedź Dyrektora sprzedaży. Nie ma celów jak Handlowcy i ma stałą kasę na fakturę bo współpracuje na umowie agencyjnej.

Feniks

Jak pracujecie systematycznie i skrupulatnie to na wynagrodzenie nie narzekacie. Firma nie płaci za leżenie w domu, ale dobrze wynagradza za realizowanie planu, a jest realny do zrobienia

Finks

niech każdy zajmie się swoją pracą i będzie spokój. Skupcie się na swoich ogródkach

Voksa

a dla mnie pomimo tych Waszych hejtów jest okej i te wasze komentarze nie bardzo mnie ruszają

Hej

przecież wiadomo, że pracownicy między sobą dzielą się takimi informacjami. Widzę, ze strasznie Wam TC musiało zajść za skórę, skoro tak się angażujecie

anonim

(usunięte przez administratora)

widz

No cóż i to ma być rzetelna opinia o pracodawcy ? Całe to forum wygląda jak jedna wielka wendetta jakiegoś frustrata i niewiele ma wspólnego z rzetelną opinią o pracodawcy.

hehe

Ja pracuję w TC i jakoś nie zauważyłem, żeby firma się kończyła, ale jak zwykle CI co są najdalej są najlepiej poinformowani :D

niestety

z drugiej strony jeśli ktoś nie potrafi wypowiedzieć się z kulturą to nie ma co się dziwić, że są dziury w konwersacjach..

Yoby

więc skoro nie jest dla nikogo konkurencją to po co się tak spinasz? Po co w ogóle marnujesz na nich czas skoro jesteś takim super ph i zgarniasz ich wszystkich klientów?

..

a może właśnie konkurencja robi czarny pr i stara się jak może

................

Te negatywne opinie to mam wrazenie, ze konkurencja pisze. Ludzie jakby bylo tak źle jak wypisujecie to by ta firma nie miala prawa istniec. Ja pracuje u nich juz jakis czas i jest na prawdę ok. Płacą lepiej niż u konkurencji, do tego mam spoko przelozonych. Zajmijcie sie najpierw oceną siebie samych zanim zaczniecie narzekac na wszystko do okoła.

Prezes
@................ 18.09.2017 12:56

Witam, Topcard nie ma konkurencji bo żadna firma z branży nie jest aż tak mała. Fakty prawie sam do tego doszedłeś firma przestaje istnieć kwestia paru miesięcy. Płacą lepiej czyli ile chłopaku wiesz ile konkurencja której brak płaci kwoty chłopie konkretnie kwoty poproszę, kto jest spoko przełożonym ? imię chociaż ? Stary jeżeli z dziesięciu jest jeden zadowolony czyli "ty" a dziewięciu twierdzi że praca w TC to lipa to kto ma racje ? umiesz wyciągać poprawne wnioski ?

Przemek

a który portal jest okej? Moim zdaniem to działa w dwie strony, bo zarówno te wszystkie pozytywy mogą być nie prawdziwe, ale negatywy również mogą być grubo przesadzone przez jakiegoś sfrustrowanego pracownika. Dlatego należy podchodzić do tego z rozsądkiem i wyciągać wnioski

Pracownik17
@Przemek 15.09.2017 10:03

Zgadzam się z Tobą Przemek, są negatywne i pozywtywne opinie i czytający ma je ocenić, wyważyć itd. Jeśli jednak jedne zaczynają wyraźnie przeważać i są usuwane? tak nie powinno się dziać - wybiórcze kasowanie to ręczne sterowanie opiniami i robienie dziur w konwersacjach. Widocznie portalowi nie zależy tak bardzo na czytelnikach. Zamiast drogi FB woli ścieżkę NK.

XYZ

Ja lubię pracę z klientem, dlatego praca w top card bardzo mi odpowiada. dostalam od razu umowe o prace wiec mega na plus.ogoólnie chyba nie mam nic wiecej do dodania, wszystko jest ok

Anna

Ja polecam pracę w top cardzie, a już trochę tu siedzę. Większość ludzi zostaje tu na dłużej, co świadczy o pracodawcy. Wszystko jest tak jak być powinno i nie ma się do czego przyczepić.

Kodi

może wypowiedzenie nie zachowywało terminu wypowiedzenia? Nie znamy szczegółów od obu stron, więc nie rzucajmy mięsem

aron

Jezu, na jaką firmę by się tu nie weszło to wszędzie narzekają. Ludzie, do roboty!!! Jak się nie chciało uczyć to teraz nie narzekajcie!! Ja pracuję w TopCardzie i bardzo mi tu dobrze, ale pracuję, a nie opie*dalam się w pracy, a potem wypisuję jak tu jest starsznie. Co najważniejsze całkiem dobrze płacą, a wypłaty są w terminie

Paweł C.
@aron 13.09.2017 11:42

W Topcard możesz mieć a nawet pożądane jest wykształcenie podstawowe. Całkiem dobrze zarabiasz to napisz ile ? a nie pracuje w TC żaden aron sciemniaczu.

haha :D
@Paweł C. 13.09.2017 17:30

"Aron" to może być pseudonim :D :D :D haha więc nie bulwersuj się tak

eryk

Z waszych komentarzy wynika, że pracują tam trzy osoby na krzyż i nic nie zarabiają, a wręcz dopłacają do tego interesu... trochę się do k...y nie trzyma

Yes

przynajmniej mają wszystkich klientów dla siebie, więc mogą szaleć

Iwona

A ja sobie cenię pracę jako pH na umowie agencyjnej. Jestem na działalności a mam samochód służbowy i paliwo i inne dodatki. Trzeba wiedzieć z kim dobrze żyć aby mieć bonusy. I dodatkowo za szkolenie nowych dostaje gruba kasę. ????

Prezes

Wiem że na Mazowszu Podlasiu i Warmii i Mazurach jest wszystkich pH dwie sztuki z czego jeden jest też RMS chyba troszkę za mało siły roboczej he he he

M isz

Jakoś TopCard ma cały czas sporo pracowników i nie dużą rotację czyli nie jest tam tak źle skoro nie uciekają

Balon

co jest złego w 2000 netto PODSTAWY, skoro jako handlowiec z prowizji dobijasz spokojnie co najmniej drugie tyle??? I proszę powiedz, gdzie na starcie masz 4000 zł postawy :D

Oczywista Oczywistość

oczywiście, że można być zadowolonym i chyba oczywistą oczywistością jest fakt, że wynagrodzenie jest uzależnione od stanowiska. To żadna nowość i wszędzie tak jest.

Hanna

Ostatnio na goworku pojawił się wywiad z jedynym z dyrektorów TopCardu, @prezes piszesz tutaj o zarobkach, w wywiadzie było napisane, że wiele zależy tutaj od stanowiska i wyrobienia planów. Czy można być tutaj zadowolony z uzyskiwanego wynagrodzenia?

Fenix

Gdy ja tam pracowałem to byłem bardzo zadowolony, zdobyłem spore doświadczenie, dzięki któremu nie miałem żadnych problemów ze znalezieniem pracy po przeprowadzce do innego miasta

zawiedziony
@Fenix 04.09.2017 14:09

Zadowolony? a możesz nam napisać na jakim stanowisku pracowałeś? Jako PH? który musi mieć własną działalność, własny samochód, paliwo,naprawy, zapłacić ZUS, podatki. Jak byłeś zadowolony to podziel się z nami informacją ile zarabiałeś :)

Prezes
@zawiedziony 04.09.2017 14:26

Nie napisze że zarabia 15 tysięcy brutto jako dyrektor na umowie agencyjnej bo jak by to wyglądało że PH na agencyjnej przy 300 punktach serwisowych zarobi 5000 tysięcy brutto, no co ty Jacek się tak nie sprzeda.

Zostaw opinię o TopCard sp. z o. o. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TopCard sp. z o. o.