TopCard sp. z o. o.

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 234 ocen.

TopCard sp. z o. o.
3 234 6 1

Opinie o TopCard sp. z o. o.

lab

Potwierdzam firma nie jest godna uwagi. Rotacja pracowników na wysokim poziomie. Kierownik Regionalny daje propozycję pracy i zmienia zdanie ... Szkoda czasu na takiego pracodawcę.

rozczarowany
@lab 07.11.2018 16:19

w sumie to się ciesz że jednak nie :D

rozczarowany

NAPISZE TO JESZCZE RAZ BO MOJ KOMENTARZ ZOSTAŁ USUNIĘTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pracowałem w top card jako RPH ta firma jako jedna z nielicznych na rynku każe deklarować obrót podczas podpisywania umowy!!!!!!! umowy podpisywane są 2 ,jedna z bankiem 2 z nimi na dzierżawę terminala. Ta firma nigdy nie będzie konkurencyjna na rynku. Pracę odradzam!!!!! ds i rms zero pojęcia o sprzedaży.

Radny

Firma która nie wie co to ludzkie traktowanie pracownika, skupia się tylko na nieuczciwym rozliczaniu i pracowników i klientów . Polecam popracować okres próbny żeby doświadczyć jak nie powinna wyglądać praca!!!

Bezradny
@Radny 10.10.2018 09:51

W pełni zgadzam się z opinią powyżej, doprecyzuje że nie powinien nigdy zarządzać sprzedaza człowiek który o sprzedaży nie wie nic to jest JH

Świadomy
@Bezradny 18.10.2018 10:46

Dokładnie w szczegółach tkwi sprawa że JH nie powinien zarzadzac.

Niepracuje
@Świadomy 24.10.2018 11:45

Brawo my byli pracownicy i współpracownicy tej żenującej firmy

rozczarowany
@Niepracuje 30.10.2018 22:57

Oczywiście moje komentarze na temat pracy jak wygląda co jest nie tak, wszystko wytłumaczone usunięte

Pracuję

Ja niedawno rozpocząłem tu pracę i okazało się, że nie było się czego obawiać. Jak na razie wszystko jest dobrze i nie mam zastrzeżeń

Damia
@Pracuję 24.07.2018 11:28

Żenująca próba ratunku reputacji. Słabe te wpisy .... poprawcie PR

WWW
@Pracuję 24.07.2018 11:28

Niema kto tam poprawiać PR bo niema tam nikogo sensownego do pracy!!!

Pracuje
@WWW 24.07.2018 18:20

Czytam i czytam.. aż się wierzyć nie chce jak jedna osoba może wylewać swój jad na firmę.. Ten kto pracuje wie jak jest a jedna niezadowolona osoba nie zniszczy pozytywnej opinii o firmie

Xpaul

Pracuję dłuższy czas i jestem zadowolona.. Czasami jakieś marudy klienci się zdarzają, ale trzeba z tym żyć. W Top Card każdy klient może stanowić punkt w zrobieniu targetu, więc o każdego trzeba dbać tak samo i trochę się przyłożyć..

Www
@Xpaul 07.08.2018 09:17

To dlaczego dziś 9 sierpnia zamykacie miesiąc czerwiec ? Żeby spiąć wynik! Żenujące wpisy pana (usunięte przez administratora)

Pracuje
@Xpaul 07.08.2018 09:17

Wypłata na czas, wszystko w terminie i każdy zna swoje miejsce. Mi to pasuje

nowy

Jestem tu nowy, ale na pierwszy rzut oka wszystko mi tu dobrze wygląda. Atmosfera przyjemna, nikt na nikogo jakoś krzywo nie patrzy i ogólnie podoba mi się póki co.

Były
@nowy 03.09.2018 09:38

Jacku dyrektorze nie pogrążaj się już i tak jesteś człowiekiem bez twarzy i honoru

Pracuje
@nowy 03.09.2018 09:38

Każdy może mieć swoje zdanie, a nie zaraz że dyrektor czy coś, ludzie naprawdę zluzujcie. Ja tam nie narzekam wiem co powinienem robić, jaki jest zakres moich obowiązków i działam, nie narzekam.

Pracuje

Niby mówią, że trzeba sporo się napracować, ale przy tym jak pracowałem to w sumie nie wiedziałem co to znaczy :D trochę presji na wyniki jest, ale nie aż tyle żeby się zajeżdżać do granic wytzymałości

pracuje

Firma rzetelna, dba o pracownika. Mi się tutaj na dzień dzisiejszy podoba.. Wiadomo, że nie ma co mówić i zachwalać na zaś, ale jestem dobrej myśli.

Hanna
@pracuje 01.10.2018 12:33

NA jakiej podstawie wnosisz że rzetelna i jak dba o pracownika ? Ile czasu pracujesz na jakim stanowisku

nickowy
@pracuje 01.10.2018 12:33

też złego słowa powiedzieć nie mogę, ale jak widać niektórzy myślą że praca to wczasy pod gruszą.. wiadome chyba, że pewne normy trzeba wyrabiać, więc niech każdy oceni swoją pracę a później pisze.. ja daje radę i nie narzekam, bo jak ktoś się postara to i się opłaca

Doma

Z perspektywy klienta mogę powiedzieć, że firma dba o klienta i wszystko kompetentnie umie przedstawić co i jak z pozytywnym nastawieniem.. z taką firmą chce się współpracować. Pozdrawiam

Hanna
@Doma 16.10.2018 09:56

A jaka klient ma wiedzę na temat pracy o której pisze się opinie na gowork?

syl

Całkiem serio !!!! Pracowałem krótko w TopCard, zmieniłem pracodawcę ze względu na inną ofertę pracy z całkowicie innej branży. Na podstawie kilku tygodni pracy, oceniam dyrektora i innych pracowników NAPRAWDĘ na wysokim poziomie kultury wobec podległych pracowników. Niektórzy pracodawcy powinni brać przykład z TopCardu odnośnie szacunku wobec szeregowego pracownika, co się przekłada na zaangażowanie i chęć pracy jak i wydajność. TopCard podszedł bardzo profesjonalnie do szkolenia, również bardzo uczciwie do kwestii finansowej. Jeszcze raz dziękuję za całokształt, gdyby trzeba było wrócić do TC to nie zastanawiałbym się nad tym pracodawcą. Pozdrawiam(usunięte przez administratora) Wpis w 100% prawdziwy dokonany przez byłego pracownika.

Da
@syl 14.08.2018 18:44

Ty tak serio?

Zadowolony

Ja pracuję i nie narzekam.. warto się postarać, a wyniki i wypłata są zadowalające, pozdrawiam

BOSS
@Zadowolony 16.07.2018 14:16

Ludzie hasło zadowalające to ogólnik nikomu nic nie mówiący, takie pierdy to w podstawowej szkole można opowiadać, no ale widać poziom zadowolonych niby pracowników żenującej firemki

pozdroo
@BOSS 17.07.2018 17:52

Czego nie rozumiesz i piszesz takie bzdety? Firma ma określone koszty, które musi ponosić, a Ty jako handlowiec musisz te koszty pokryć. Nie wiem czy potrafisz racjonalnie myśleć, ale firma działa po to żeby osiągać zysk, a jeśli firma zarabia, to zarabiają pracownicy...

Rob
@pozdroo 07.08.2018 09:21

Firma nie składa się tylko z handlowców, są też osoby na umowach o współpracy. Jakie koszty niby oni generują? Wszytko trzeba mieć swoje łącznie z papierem do drukarki....

Boss
@pozdroo 07.08.2018 09:21

Firma zarabia ale w przypadku pracowników w topcard niestety niezaraabiaja

zainteresowany

Ktoś się orientuje czy są jakieś przyjęcia w firmie? Dzięki z góry za odpowiedź

Hanna

@www, dziękuję za zareagowanie na mój wpis. Ważne, aby konkretnie na tym forum przedstawiać wszystkie spostrzeżenia dotyczące zatrudnienia w TopCard. Na jakim stanowisku w tej firmie pracujesz? Jakie natomiast relacje występują między współpracownikami?

Hanna

@Damia @WWW, dlaczego uważacie, że nie można mieć pozytywnej opinii o TopCard? Może jednak są osoby zadowolone ze swojej pracy w tej firmie. Trzeba mieć na uwadze to, że każdy ma inne potrzeby i to, co dla jednych jest nie do zaakceptowania dla drugich może być.

Hanna

@BOSS, czy mógłbyś w takim razie przedstawić własne doświadczenie z TopCard? Na pewno są osoby, zainteresowane zapoznaniem się z Twoją wypowiedzią dotyczącą współpracy z tym pracodawcą.

Boss
@Hanna 18.07.2018 13:27

Oczywiście że tak, pracownika traktują poniżej poziomu gleby, wynagrodzenie to jałmużna w okolicach 2000 złotych netto, gdzie u innych firm z branży jest około 1500 więcej za tą samą pracę. Ogólnie pracodawcę trzeba omijać szerokim lukiem.

Mouh

Rzetelna firma z bardzo dobrym podejściem do pracowników. Niewiele jest już firm które tak dbają o swoich ludzi - zarówno pracowników jak i klientów. Słuchajcie wypisywanych w internecie opinii jakichś frustratów lub konkuruencji, to daleko zajedziecie... Pozdrawiam :)

WWW
@Mouh 26.06.2018 12:56

SKORO TAK DBACIE O PRACOWNIKÓW TO SKĄD TAKA ROTACJA I TYLU NIE ZADOWOLONYCH FRUSTRATÓW ?

Mouh
@WWW 27.06.2018 16:19

Rotacja? Zgadza się, zawsze znajdzie się paru łebków, którzy chcą brać pieniądze i nie pracować. Przychodzą, są zwalniani i biegną do następnej firmy. Jest duże grono pracowników, którzy pracują w firmie od lat i nie narzekają, oj nie :) Niezadowoleni frustraci? Jak wyżej, no i trzeba dodać wpisy konkurencji. Ot co. Pozdrawiam.

As

Nie czepiaj się Jacka, on jedyny wie jak sprzedawać i prowadzić tę firmę. Zarząd nie ma o tym zielonego pojęcia. Bez niego by zginęli. Sam mówi, że nie ma ludzi niezastąpionych, ale Topcard bez niego to by zginał, wiem to z pierwszej ręki. Nie jesteś na tyle blisko ,zeby to wiedzieć.

Ola
@Mouh 26.06.2018 12:56

Potwierdzam Twoją wypowiedź mam takie samo doświadczenie z tą firmą

anonim

(usunięte przez administratora)

Ph

A gdzie indziej pozwolą ci tych samych klientów podpisywać 3 razy i zapłacą za to premie, albo gdzie szef ci sie zgodzi na podpisywanie takich klientow co wiadomo ze bez obrotu beda, a masz plazacone za sztuke. Byłem gdzie indziej to wiem, każą sie opiekować starymi klientami a za nich nie płacą, a tu wiadomo sprzedaz jest odpowiedzialna za sprzedaz nowych, starzy jak chca niech ida, wiadomo za co płacą.

Hanna

@prawda, dziękuję za informację odnośnie do ważności ofert pracy w TopCard. Napisałeś, że brałeś udział w procesie rekrutacyjnym organizowanym przez tę firmę, z którego ewidentnie nie jesteś zadowolony. Czy mimo wszystko mógłbyś opisać jak on w praktyce wygląda, z ilu etapów się składa i jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? Twoja wypowiedź na pewno zainteresuje innych użytkowników forum.

Zadowolony

Pracuję od prawie roku i jestem bardzo zadowolony z podejścia do pracownika jak również z wynagrodzenia.

Damian
@Zadowolony 04.07.2018 19:09

Skoro masz taki duży staż pochwal się z jakiego wynagrodzenia jesteś taki zadowolony.

Hanna

Czy w ostatnim czasie ktoś z Was zainteresował się ofertami pracy znajdującymi się na stronie internetowej TopCard i postanowił na którąś z nich aplikować? Jak teraz przedstawia się proces rekrutacyjny w tej firmie? Wszystkie Wasze uwagi będą cennym źródłem informacji dla osób, które planują w najbliższej przyszłości ubiegać się o zatrudnienie w tym miejscu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Widocznie koleżanka jest bardzo dobra pracownica i wie gdzie się uśmiechać :)

Były pracownik

Widzę ze dużo komentarzy pisze Jacuś . Szkoda że zarząd nie widzi tego bałaganu.

Rph

Dla mnie firma jest dobrym pracodawcą jestem bardzo zadowolony z pracy.

www
@Rph 25.06.2018 20:09

a jakie masz uposażenie ? co ci się tak rewelacyjnie podoba w pracy panie (usunięte przez administratora)?

Rph
@www 25.06.2018 22:34

Bardzo zadowajace i jestem wypełni zdowolony a twój spam nie zmieni mojego podejścia

www
@Rph 27.06.2018 17:52

Nie żartuj CHŁOPIE że dwa tysiące jest zadowalające, nie spamuje tylko przedstawiam fakty, bo niestety dawałem się topcardowi golić z kasy

Perez

Tak, firma jak najbardziej bez zastrzeżeń zarówno od strony produktowej, obsługi jak i podejścia do ludzi.

WWW
@Perez 26.06.2018 17:16

PRODUKTOWEJ = PRZECIEŻ MACIE NIE RYNKOWE WARUNKI !!! OBSŁUGI = PRZECIEŻ WY NIE OBSŁUGUJECIE TYLKO WYSYŁACIE WEZWANIA DO ZAPŁATY KAR DEMONTAŻOWYCH PODEJŚCIA DO LUDZI = TO JEST WAM ZUPEŁNIE OBCE PONIEWAŻ Z PRACOWNIKAMI IDZIECIE DO SĄDU PRACY A Z KLIENTAMI DO KRD

Olek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

Vi

Wystarczy aby wielki DS i jego kaprale (RMSi) poświęcili chwilę i przeczytali książkę "Like A virgin" może dowiedzą się o co chodzi w zarządzaniu ludźmi, póki co ich wiedza na ten temat jest zerowa. Na miano managera trzeba sobie zasłużyć. Metoda straszenia już się nie sprawdza niestety..... "Klienci nie są najważniejsi. Pracownicy są najwazniejsi. Jeżeli zadbasz o swoich pracowników oni zatroszczą się o klienta" RICHARD BRANSON twórca Virgin. Były już, na szczęście, pracownik, W sumie jestem wdzięczny że mogłem pracować w TC, teraz bardzo doceniam i szanuje obecna pracę;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Prawda

Prawda, a najlepsze zaczyna się gdy złożysz wypowiedzenie. Znajdą Ci braki w sprzęcie, potrącą coś sprzed 3 miesięcy bez uzasadnienia i wyjaśnienia za co. Dziwne zachowanie na koniec współpracy. Dlatego tu żeby odejść trzeba iść 1 na l4, poczekać do zestawień i wypowiedzieć im umowę w trybie natychmiastowym. W przeciwnym razie na koniec robi się miesiąc za darmo....

anonymous

Polecam pracę w Top Card. Dobrze traktują pracowników, uczciwie. Dają spoko zarobić. Dla mnie bardzo w porządku.

Ciekaw
@anonymous 04.06.2018 10:07

Dają spoko zarobić ? To znaczy ile ? Dobrze traktują pracowników ? Jak to się objawia ? Na jakim stanowisku pracujesz ?

on
@Ciekaw 04.06.2018 10:54

Potwierdzam, praca jest jedyna w swoim rodzaju i bardzo przyjazna atmosfera. Indywidualne podejście do pracownika i pomoc w każdej sytuacji.

Ciekaw
@on 04.06.2018 20:28

Na jakim stanowisku, jaki dochód , konkrety proszę nie śmieszne wpisy bez sensu

On
@Ciekaw 05.06.2018 09:49

Na stanowisku przedstawiciela handlowego zarobki są uzależnione od wyniku ale od 7 do 9 tyś netto na umowie ajencyjnej. Więc jestem wypełni zadowolony.

Rms
@on 04.06.2018 20:28

Tak rzeczywiście, a zwalniać zaczeliście przez telefon. Brawo! Takiego podejścia do pracownika to za komuny nie było. Sami sobie wystawiacie ocenę, bo reputację już dawno straciliście

Rms
@On 05.06.2018 10:22

To jest wierutna bzdura! Tyle można zarobić na umowie agencyjnej. Własna działalność. Odlicz od tego ZUS, podatek, koszty w postaci paliwa etc. Na rękę zostaje ledwo 3000zl, W tych czasach jest to smieszne! A i jeszcze odłożyć na braki sprzętowe które każdy były pracownik ma.....przypadek? Nie sądzę

Były ph
@Rms 05.06.2018 11:40

Dokładnie poza tym w tej śmiesznej firemce nikt nie zarobi takich pieniędzy

on
@Były ph 05.06.2018 14:49

No widzisz jednak ludzie zarabiają i dalej pracują w tej firmie a maksymalne koszty po zliczeniu zus, paliwa, toneru, papieru , podatków jakie mam to 2.5 tyś. Kwota jaka zostaje jest bardzo zadowalająca i mogę za nią normalnie egzystować. A jak się obija to n ie ma wyników i wynagrodzenia ale to chyba jasne matematyku spod ciemnej gwiazdy.

Gu
@on 05.06.2018 16:07

Egzystencja to pojęcie względne, jeżeli lubisz spędzać weekendy na rzeką pijąc Żubra to fakt, pensja Ci starczy. Brak słów. Chyba macie kogoś od PR z rządu albo TVP, widać czytając te broniące wypowiedzi.

Gu

Tak zgadza się. Rozgryzłeś mnie. Tyle teraz zarabiam pracując w zakładach mięsnych, i od tej kwoty mam opłacony ZUS, czego i Tobie życzę.

PW

Myślę, że większość negatywnych komentarzy o tej firmie jest dodawana przez byłych pracowników z "urażoną dumą", którzy traktowali firmę jako dodatkową działalność nie robiąc wyników. Nic dziwnego, że ktoś ma sprzedaż na poziomie 1 szt. jeśli nie poświęca na pracę czasu. Potem się dziwi, że nie zarabia. Skoro to taka zła firma to skąd zatem tyle osób, które pracują tam po kilka lat i w terenie i w biurze? Okazuje się, że nowe osoby, które przyszły za te nie robiące wyników po prostu pracują i wynik mają? Ale to chyba taka domena Polaków czy się stoi czy się leży 5,50 się należy a potem pretensje do firmy jak się kogoś zwolni. Żadnej firmy nie stać na utrzymywanie nierobów.

PEWNIAK
@PW 13.05.2018 18:45

Jeżeli w TC nie robisz wyników to ci nie płacą, piszesz pierdoły jakbyś o tym nie wiedział no chyba że nie pracowałeś w tym (usunięte przez administratora) Tam nie ma osób które pracują po parę lat no chyba że TRÓJCA która ten kant wymyśliła. 5,50 zł to stawka z przed dziesięciu lat na ochronie, nierób to sam jesteś. Tak zwani nieroby którzy pracowali w tym (usunięte przez administratora) a pracują w innych firmach mają rozwój i godziwe pieniądze J.H.

Nierob
@PEWNIAK 13.05.2018 22:46

Daj mi namiary na firmę która mi zapłaci tylko za to że jestem..

Pewniak
@Nierob 22.05.2018 14:55

Każda jedna z branży oprócz TC ma normalne warunki dla klientow i pracowników, nawet firmy współpracujące od topcardu uciekają np bank Ceresit Agricole już was nie rozlicza bo za dużo chcieli zarabiac. Na pazernych Szkotach wszyscy oprócz mbanku się poznali. Ale ona mBank przyjdzie pora.

Nierob
@Pewniak 23.05.2018 10:54

Ale zapłacą mi za to że jestem?

PEWNIAK
@Nierob 23.05.2018 14:31

Tak każda firma płaci podstawę nawet na działalności

PEWNIAK
@Nierob 23.05.2018 14:31

I jak do której firmy na rynku aplikujesz? Chociaż skoro jeszcze jesteś pracownikiem TC to pewnie kiepski z Ciebie Handlarz i nikt nie chce cię przyjąć do pracy.

nierob
@PEWNIAK 24.05.2018 20:29

Nie jestem handlarzem .......... może ty nim jesteś z doświadczenia wiem że nikt nie płaci za nic każda praca wymaga zaangażowania i wyników

Nierob

Nie pójdę w Twoje ślady..........

PEWNIAK
@Nierob 25.05.2018 18:37

Skoro nie jesteś Handlarzem na pewno nie pójdziesz, i to jest zdrowe dla potencjalnych klientów!!!!

Nierob
@PEWNIAK 26.05.2018 19:02

Nie no nie będę trzepał worków po cemencie tak jak ty......

nierob

Nie koniecznie w internecie, mogę mieć inne zdanie i nie muszę cię obrażać sam przypisałeś sobie trzepanie worków i chęć awansu na dozorcę aby mówiono ci na pan.......

Pewniaak
@nierob 04.06.2018 20:31

Widać że masz kłopot z czytaniem i rozumieniem tego co czytasz zegnam

Hanna

Kto jeszcze wypowie się o TopCard z Torunia? Aktualnie rekrutują? Jaka jest atmosfera wśród pracowników? Wszystkie Wasze informacje na pewno będą bardzo pomocne dla innych naszych użytkowników.

Zostaw opinię o TopCard sp. z o. o. - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TopCard sp. z o. o.