Ruukki Polska

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 190 ocen.

Opinie o Ruukki Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruukki Polska

spawalnik

PRACUJĄC W FORTACO ZADZIWIAŁO MNIE JAK SPAWACZE POZOSTAWIAJĄ ZAPOROWANE SPOINY A BRYGADZIŚCI I KIEROWNICY MACHALI NA TO RĘKĄ ,NA LAKIERNIĘ SILIKON NA TO FARBA I PO SPRAWIE ! OD KIEDY WPROWADZILI SAMOKONTROLĘ ,CO BĘDĘ PISAŁ RZYGAĆ SIĘ CHCE !

Batoniarz
@spawalnik 11.10.2015 09:45
PRACUJĄC W FORTACO ZADZIWIAŁO MNIE JAK SPAWACZE POZOSTAWIAJĄ ZAPOROWANE SPOINY A BRYGADZIŚCI I KIEROWNICY MACHALI NA TO RĘKĄ ,N...

Za samokontrolę powinien być dodatek do wynagrodzenia

Iza

Na stronie internetowej firma deklaruje, iż organizuje staże i praktyki dla studentów i absolwentów szkół wyższych. Zakres oraz czas ich trwania uzależniony jest od wybranego obszaru. Każdy uczestnik praktyk realizuje wcześniej przygotowany program pod nadzorem indywidualnie przydzielonego opiekuna praktyk. Ile średnio trwają praktyki i czy pojawia się potem szansa na zatrudnienie?

Iza

@EN29 i udało się wrócić? Co skłoniło Cię do takiej decyzji?

EN29

Witajcie spawacze. Chciałbym wrócić do pracy w Fortacco ale nie wiem czy Boom czy Komatsu ,napiszcie co tam słychać . Pzdr.

sarenka

jak niektórym tutaj nie pasują szeregowe stanowiska, to śmiało, można teraz wziąć udział w rekrutacji na kierownika punktu sprzedaży

Pokemon

CHŁOPIE! Z CZYM TY DO LUDZI? 14ZŁ NA GODZ:) SPRZĄTASZ TAM CZY CO? NIE WYPISUJ TAKICH RZECZY BO TO WSTYD, POCHWAL SIĘ LEPIEJ JAKĄ MASZ UMOWĘ Z TEGO WYNAJMU, ILE PŁACA CI ZA DZIEŃ URLOPU, ZWOLNIENIA L4, ALBO JAKĄ SKŁADKĘ ODPROWADZAJĄ DO ZUS! WIDAĆ ŻE CHYBA NIGDY NIE PRACOWAŁES W NORMALNEJ FIRMIE.

Anonim

Omijajcie tą firmę z daleka, w szczególności lakiernię i jej wspaniałego kierownika Lesiaka, to psychopata! Same prostactwo oderwane od pługa, liżą sobie tyłki nawzajem i na siebie donoszą, rządzi tam chaos i liczy się sztuka, zero profesjonalizmu. Warunki pracy jak i sprzęt to porażka, ludzie obsługują sprzęt bez uprawnień!

Mechanik

Puste obietnice jedyne szkolenie to sep jak sie Tobie skonczy haha

prawnik

Gdyby ktoś chciał pozwać Fortaco *chodzi o pozew zbiorowy* to się piszę . Wiele razy zgłaszałem brygadziście że zawiesie nie ma zabezpieczeń ale nikt się tym nie przejmował strach cokolwiek robić na czymś takim . Inspekcja Pracy powinna tam wpadać z nagonką przynajmniej raz na tydzień i to nie tylko w dzień ale na nockach.

spawacz

do Artur, kto ci za takie komentarze płaci? no chyba że jesteś z kimś z kadry. Jakie BHP? Jak zginął pracownik na jednym z dziale to wymieniono wszystko na nowe różnego rodzaje zawiesi itd. przed prokuratorem, wyciągi spawalnicze wyją jak odrzutowce i to jeszcze w tym hałasie. W tej firmie liczy się tylko szybka kasa bo po 5 latach znowu zmieni się logo firmy. A woda gazowana latem w czasie upałów to gdzie jest? na słońcu! a w zimie woda w butlach Eden to gdzie jest? tak samo zewnątrz gdzie i zamarza, trzeba odmrozić do picia. Nie wiesz jak jest w innych firmach to nie pisz bzdur. Dlaczego kto może z tej firmy ucieka??? Długo by tu pisać ale szkoda czasu. Z tą mandarynką to prawda. Powodzenia w obozie pracy.

spawacz

ta firma ma od dawna złą opinie ma i mieć będzie. To całe kierownictwo nadaje się na kapo do obozu. Tak jak się tam traktuje pracownika to nie widziałem w żadnej firmie i nie słyszałem. Montują coraz więcej kamer i nie prawdą jest że dla bezpieczeństwa. Prawda jest taka że siedzą na monitorach i dzwoni do brygadzisty że to i tamto na stanowiskach i dziwić się że pracownicy się zwalniają, a bardzo nikt nie chce się przyjmować. Kierownictwo obrało nie tą polityke, a to są osoby które mają pierwszą władze w tej firmie bez doświadczenia wcześniej. Co chwile nagonka z alkomatem, no ale alkoholik ma i pracowników za takich. Ogólnie to firma Porażka.

luzak

OD KIEDY NIE PRACUJĘ W RUUKKI (FOTRACO) MÓJ STAN ZDROWIA DIAMETRALNIE SIĘ POPRAWIŁ I CO NAJWAŻNIEJSZE ŻYJĘ !!!! TAM JUŻ DAWNO COŚ BY MI NA GŁOWĘ ZLECIAŁO .A WARUNKI PRACY ,ŻENADA ,PRZEŁOŻENI MIELI WSZYSTKO W TYŁKU,WSZĘDZIE ZAMONTUJCIE KAMERY NAWET PRZY WEJŚCIACH DO SZATNI,ZA WCZEŚNIE OPUSZCZAJĄ STANOWISKA PRACY.

świerzak

zna może ktoś firmę work stal z Wrocławia?

gruby

w firmie jest coraz gorzej. zakładają kamery na halach żeby gnębić ludzi. ostatnio młody spawacz dostał opierdziel od samego kierownika (jurgena) za to, że jadł mandarynkę w czasie pracy!!!

ziomal

pewnego razu na dziale boom przechodząc obok szafek zauważyłem jak jakiś koleś wciąga nosem biały proszek ,od tamtej pory unikałem przechodzenia tamtędy

klon
@ziomal 06.12.2015 13:42
pewnego razu na dziale boom przechodząc obok szafek zauważyłem jak jakiś koleś wciąga nosem biały proszek ,od tamtej pory unika...

Niegrzecznie z jego strony, że ci ściechy nie zaproponował.Ludzie chamieją w tej firmie.Możliwe że ktoś z dyrekcji zły przykład daje, ale jacy przełożeni tacy podwładni.

a Ząb sobie raj

Ząb kiedy ty se dziewczynę znajdziesz...Tygrysa bierz na cel i rąb w ząb....

Z jak Zęby

Dlatego ja ten zawód zostawiłem i nie chce tego robić..lepiej nosić niż w pyle i syfie się panoszyć...

Kozak

A co tam na Freju słychać?Dalej pracuje ten stary spawacz z synem na jednej hali,może ktoś za zęby za te glisty w końcu wywali...

Frezer

Mam pytanie pracuje ktoś obecnie w Fortaco? Dostałem propozycje pracy i chciałbym sięczegoś więcej dowiedzieć. Jest jeszcze taka sprawa, bo nie jestem z Wrocławia i firma zaproponowała mi, że będą opłacać mi mieszkanie

Frezer

Mam pytanie pracuje ktoś obecnie w Fortaco? Dostałem propozycje pracy i chciałbym sięczegoś więcej dowiedzieć. Jest jeszcze taka sprawa, bo nie jestem z Wrocławia i firma zaproponowała mi, że będą opłacać mi mieszkanie

Erni

Witam pracowałem dla firmy Fortaco przez pośrednika jako monter konstrukcji stalowych i jestem bardzo nie zadowolony brak umowy non stop śmieciówki niska płaca 12zl na godzinę po 1.5 roku dostałem podwyżkę o 1 zł więc jeśli ktoś chce iśc do pracy do fortaco przez pośrednika nie polecam firmy WORK STAL banda hu.... którzy czekaja aby was okraść

świerzak
@Erni 27.10.2015 14:18
Witam pracowałem dla firmy Fortaco przez pośrednika jako monter konstrukcji stalowych i jestem bardzo nie zadowolony brak umowy...

mozesz powiedzieć coś wiecej o firmie work stal?

werton.
@Erni 27.10.2015 14:18
Witam pracowałem dla firmy Fortaco przez pośrednika jako monter konstrukcji stalowych i jestem bardzo nie zadowolony brak umowy...

to musiałeś kolego być kiepskim pracownikiem. ja pracuję na lakierni z wynajmu od listopada 2015 (w tym dwa miesiące na l4 z powodu wypadku ) i miesiąc temu dostałem drugą podwyżkę 1 zł. pierwszą dostałem po 4 miesiącach, też 1 zł. aktualnie mam 14 netto a wiem że na tym się nie skończy.

spawalnik

ŻEBY FIRMA DOBRZE PROSFEROWAŁA NALEŻAŁOBY W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI ZMIENIĆ CAŁĄ GÓRĘ ,PÓŹNIEJ BRYGADZISTÓW A PÓŹNIEJ TYCH CO LIŻĄ DUPĘ BRYGADZISTOM ... I PO PROBLEMIE.OD KIEDY TAM NIE PRACUJĘ MOJE ZDROWIE I STAN PŁUC POPRAWIŁ SIĘ.

anonim

(usunięte przez administratora)

Procuś

Jakiś czas temu aplikowałem na stanowisko operatora CNC zadzwonił do mnie Pan M. Wierzba z propozycją pracy w firmie Fortaco, po chwili przedstawił zasady na jakich miałbym być przyjęty we wcześniej wspomnianej firmie: -18 zł netto, ale umowa na najniższą krajową. -Zapytałem jak on sobie to wyobraża i jak chce to zrobić? -Bo widzi Pan, te Zus'y i urzędy skarbowe takie wysokie... No i co ja mam sobie o tym zakładzie myśleć skoro już w pierwszym kontakcie są nieuczciwi :D Brak słów

mario

A jak jest z pracą na wózki widłowe ? Mam iść do pracy i wozić duże elementy miedzy halami. Pracował ktoś ?

prawnik

ZA MOICH CZASÓW GDY ROBIŁEM W RUUKKI PRACOWNICY NIE WYPISYWALI KART KONTROLNYCH A GDY DYREKTOR ROBIŁ NAGONKĘ TO BRYGADZIŚCI LATALI JAK ZE SRACZKĄ PO PRACOWNIKACH ABY KTOKOLWIEK SIĘ WPISAŁ ZA KOGOŚ MIMO,ŻE TEGO NIE SKŁADAŁ I NIE SPAWAŁ, CIEKAWE CZY JEST TAK NADAL !!!! NA CHOLERĘ STEMPLE SPAWACZOM SKORO ICH NIE UŻYWAJĄ ,A BRYGADZISTOM TO LOTTO.

boss

TO PRAWDA ŻE CI CO PALĄ W FORTACO MAJĄ WIĘCEJ PRZERW W PRACY I WIĘKSZE STAWKI MNIEJ ROBIĄ NIŻ NIE PALĄCY

eskimo

CI NA KOMATSU MAJĄ ZAJEFAJNIE ,LIDERZY Z BRYGADZISTAMI DOGADALI SIĘ CO DO CZASU SKŁADANIA RAM MAJĄ GO OD H--JA A SPAWACZE MUSZĄ ZAPIER-----ALAĆ OT NA UKŁADY NIE MA RADY !!!!! CHYBA ZACZNĘ PALIĆ PAPIEROSY ,BĘDĘ MÓGŁ CZĘŚCIEJ CHODZIĆ NA PRZERWY :) A WPS --- KTO ICH TAM PRZESTRZEGA ?????????????????????????????? LICZY SIĘ ABY SZTUKA,SILIKON NA LAKIERNI WSZYSTKO PRZYKRYJE .

fin

Witam dyrektora. Proszę mi napisać dlaczego najemnicy mimo,że wciąż ściemniają (NIE WSZYSCY ALE WIĘKSZOŚĆ) mają duże stawki a My zapierd....... amy za stawki śmieciowe i nie ma żadnych podwyżek dla Nas. Pozdrawiam .

Fff
@CNC 12.05.2015 21:44
cześć, czy w Donako są jakieś przyjęcia na obróbkę wiórową CNC ? Do kogo tam uderzać w tej sprawie, czy możesz rzucić jakieś na...

Z tego co sie dowiedziałem to na ta chwile nie ma żadnych przyjęć a rekrutacja jest zazwyczaj wewnętrzna czyli kogoś naucza i przeszkolą

wacek
@CNC 12.05.2015 21:44
cześć, czy w Donako są jakieś przyjęcia na obróbkę wiórową CNC ? Do kogo tam uderzać w tej sprawie, czy możesz rzucić jakieś na...

Witaj, to nie jest wyprowadzanie kasy tylko robienie sobie kosztów. Inna sprawą jest ze kierownicy i dyrektorzy maja nieoficjalne umowy z właścicielami takich firm podwykonawczych i po prostu im więcej ludzie robią godzin tym więcej spływa im do kieszeni na lewo. pozdro

jahaa

Spokojnie kolego ... popracuj chwile w fortaco. ... zawsze możesz na wolnym się umówić na próbki do bombardiera ... ludzie pracują w fartaco i żyją wiec jakoś się da ... kasę płacą na czas więc bez nerwów

Tadeusz

ZASTANAWIAM SIĘ JAKIE UKŁADY MAJĄ UKRAIŃCE NA DZIALE BOOM Z KIEROWNIKIEM ,CIĄGLE WALĄ W H......JA I PRZECHODZI IM TO PŁAZEM.A MY POLACY MUSIMY ZAPIER.....AĆ .ŚPIĄ NA NOCKACH ,A TEN NA AXLACH TO JUŻ ZUPEŁNIE PORAŻKA,ROBI JAK CHCE I KIEDY CHCE...O CO TU CHODZI !!!!!

tigowiec

Panowie Finowie . Zmieńcie dyrektora byłego magazyniera !!!!,kierowników bumma i atlasa bo co tam się dzieje to przekracza wszelkie pojęcia.Złodziejstwo aż gwiżdże !!!! To pomyłka żeby ludzie na tych stanowiskach brali tyle kasy a wszystko mieli w tyle spodni.W RCO brygadziści wpisują swoim lizusom co chcą nikt tego nie pilnuje. Nie ma odpowiedzialności za spiepszoną robotę,na robotach pozostawiają przepalone spoiny,podtopienia po 4mm a my musimy za nich to poprawiać .Każdy w tej firmie ma wszystko w d.....e !!!!!

skromny spawacz

w internecie znajdz adres i telefon . popros zeby ci podali numer do osoby ktora zajmuje sie rekrutacja na stanowsko spawacz. Wszystko bedziesz wiedzial.

Jaro
@magowiec 02.08.2015 20:51
Kolegów którzy szukają dobrego pośrednika w BOMBARDIERZE, polecam byłego ich pracownika Pana K.SZELEJ... wystarczy iść do kadr...

Witam. Mógłbyś mi podać namiar na tego K Szalej ? mój mail jareke462002@gmail.com

lukmaj2610
@Jaro 25.09.2016 18:57
Witam. Mógłbyś mi podać namiar na tego K Szalej ? mój mail jareke462002@gmail.com

witam, przekazesz dalej te namiary?? majuziomal@o2.pl z góry wielkie dzieki. pzdr

kalli

bo nawet nie mam do nich żadnego kontaktu

skromny spawacz
@kalli 01.04.2015 18:48
bo nawet nie mam do nich żadnego kontaktu

Firma BOMBARDIER znajduje sie max 150 do 200 metrow od Fortaco.To ze masz maly staz to cie nie przekresla. Znam ludzi ktorzy spawaja 20 lat i sa nadal paprochami .A chwala sie czego to oni nie spawali. Kolego glowa do gory i pracuj nad soba ,cwicz piony , ladne pachwiny i bedzie git. Ja spawam 8 lat i jeszcze wiele rzeczy nie spawalem.

kalli

no mam staż ale ja jestem z mazur i wiesz jade troche w ciemno i nie próbowałe w tym bombardierze

skromny spawacz

Jak nazywa sie twoja stara firma .Jakie masz uprawnienia i starz.

skromny spawacz

A probowales sil w bombardierze

kalli

Witam panowie ja właśnie po świętach zaczynam prace w Fortaco i już po tych waszych opiniach nie wiem czy nie jest za późno bo już sie w starym zakładzie zwolniłem i już teraz pojade tam ale nie wiem czy ta ich stawka co mówia jest serio 18 netto a później pod wyszka do 19stu i nie wiem mówili że tam są wymagania a tu czytałem ze tam jest lipa i czy chociaż wypłata jest na czas

dzidek

pracowałem w rukki do 2008 roku i mottem w tej firmie było 'jebać jebać i się nie bać .i ciagłe fochy że nie robiłem po godzinach.Jak robic w takim zadymieniu cholerny drut proszkowy.pozdrawiam tych co się opamiętałi i odeszli z tej firmy.

spawacz tomek

przepraszam za bledy w pisowni .

tomek spawacz

ruuki spowodowalo ze stalem sie nerwowy, dlatego polecam bombardier .Porzadni ludzie ,znaja sie na rzeczy. Na szkole spawania sa porzani instruktorzy i potrafia nauczyc spawania.A o dobrego i spokojnego insruktora znajdziecie w tej firmie. Wymagania maja duze, ale naprawde idzie sie duzo nauczyc.W ruuki teraz Fortaco pracowalem zaledwie 5 miesiecy bo nie wytrzymalem psychiczni.Boze dopomorz tym gnebionym ludziom.Jak mozna tak wykorzystywac polak polaka.NIC dobrego nie wynioslem z tej firmy . ZA kurs u nich ze zrobilem musialem zaplacic.CHLOPAKI NIE PCHAJCIE SIE TAM BEDZIECIE PLAKAC TO AUSWITZ

tomek spawacz

bombardier to najlepsza firma jaka istnieje , w niej nauczylem sie dobrego spawania

jahaa

Dominik ... jak pojdziesz pod firme to za wiele nie dostniesz z 2 tys na reke ... masz troche malo doswiadczenia ... socjal jak socjal ... placa normalnie dodatki za zmiane ... urlop ... chorobowe ... nadgodziny jak juz sie bedziesz zalapywal normalnie setki w soboty ... plus to karta mulltisport ... ktora sobie tam wyrobisz jak bedziesz chcial ... kiedys kosztowala 50 zl teraz nie wiem ile ... przez posrednika zarobisz wiecej ale ... wlasnie zawsze jest ale ... umowy mozesz sie nie doczekac to raz ... za urlop z 50 zl za dzien no i chorobowe to jak sie dogadasz ... ogolnie odradzam ... jak juz masz isc i wystarczy Ci na zycie te 1000 zl po oplaceniu pokoju to wal smialo ... nie jest az tak tragicznie ...

DominikKędzierzyn

Witam:) ja w sumie z zapytaniem , jak wygląda socjal i ew. zarobki w tym zakładzie, jestem młodym spawaczem z ponad rocznym doświadczeniem chciałbym rozwijać się w tym zawodzie, a zarazem przenieść się do Wrocławia na stałe, szukałem w internecie ofert i trafiłem własnie na Fortaco. Z Góry dziękuje za odpowiedzi

Ivan

Witam, pracowałem Ruukki, dalej Fortaco, 4 lata przez pośrednika. NIE polecam nikomu tej firmy chyba ze nie bedzie mial za co chleba kupic i bedzie musial gdziekolwiek pracowac. Ale po kolei... Po pierwsze, kursy to sciema, kto by nie przyszedl to i tak zda bo liczy sie sztuka. Poza tym są aneksy o karach za przedwczesne zwolnienie chyba na dwa lata na kwote bodajze 3tys zlotych. Jezeli ktos wybiera sie tam na kurs to niech pamieta ze tam go spawac nie naucza, a po kursie wysla was na produkcje, na ktorej jak wam cos nie wyjdzie to brygada na was psy powiesi. Druga sprawa to BHP, tam nie ma BHP. Najwazniejsze dla Pana Dyrektora są okulary i kask, reszta jest niewazna. Zawiesia i pasy pozostawiaja dosc sporo do zyczenia, przynajmniej te ktorymi ja pracowalem. Obrotniki do spawania to katastrofa, ciagle cos cieknie albo odpada, az strach przy nich bylo chodzic i najwazniejsze....ZADYMIENIE!!! Przypominam ze tam sie glównie spawa drutem proszkowym a jedna hala nie posiadala wyciagów a druga go miala, ale zawsze bylo z nim cos nie tak, a to filtrów nie bylo, a to prądu nie bylo a hala jest niska i wszystko sie kotłuje. Firma co prawda zapewnia maski z nawiewem ale w czym to pomaga skoro filtr wstepny do nawiewu jest zapchany po 3 h spawania!!! Trzecia sprawa to Kadra, osoby po studiach z kompletnym brakiem kompetencji. Gdy ja pracowalem Dyrektorem byl czlowiek, ktory wczesniej byl kierownikiem magazynu. Gdy awansowal tym samym kierownikiem zostal jego brat, nieogarniety czlowiek z brakiem podstawowej wiedzy logostycznej. Kierownicy poszczegolnych dzialow produkcyjnych to nastepna bajka. W 99% nie chca widziec problemow a jedyne o co pytaja to:" Kiedy to ku**a pojedzie?!" Kolejna grupa to kontrola jakości. Ich nie bede komentowal. Jest jeszcze oczywiscie najwazniejsza grupa umyslowych pracownikow ( a raczej powinno sie napisac umyslowo uposledzonych pracownikow) czyli inzynierowie produkcji. W tej firmie to ludzie widmo. Nigdy ich nie ma, nigdy nic nie wiedza a na kazde pytanie maja taka sama odpowiedz, że sprawdza i zaraz wrocą po czym nie spotkasz ich przez tydzien. Glowny spawalnik w tej firmie, gdy ja tam pracowalem, to czlowiek, dla ktorego metedą na spawanie przetopow po tlustych i zardzewialych detalach byl wiekszy amperaż :) Musze jednak przyznac jedno, w tej firmie sie nie narobilem ale i tez nie zarobilem. Niestety cos kosztem czegos. Mimo wszystko drodzy koledzy spawacze, zastanowcie sie czy chcecie poswiecic byc moze kilka latna prace w ktorej napewno stracicie kawal zdrowia i nerwow za dosc marne pieniadze. Ja sam ososbiscie odradzam ale wybor jest Wasz, Pozdrawiam

SKROMNY SPAWACZ
@Ivan 29.03.2015 03:56
Witam, pracowałem Ruukki, dalej Fortaco, 4 lata przez pośrednika. NIE polecam nikomu tej firmy chyba ze nie bedzie mial za co c...

IVAN PIEKNIE TO OPISAŁEŚ JAK SŁYSZE FORTACO TO MNIE TELEPIE.ILE TAM STRACIŁEM NERWÓW . JAKA PŁACA TAKA PRACA ,ILE JA TAM NOCEK PRZESPAŁEM .ZA TEN WYZYSK WALIŁEM Z NIMI W CIULA.WIEDZIAŁEM ŻE NIE MA SENSU WYKAZYWAC SIE BO I TAK CI NIGDY NIKT NIE UMIAŁ POWIEDZIEĆ DZIĘKUJĘ . NIE MÓWIĄC O KASIE.GDY POSZEDŁEM NA CHOROBOWE A MIAŁEM GORĄCZKE TO BYGADZISTA MNIE JESZCZE OD CH... ZWYZYWAŁ.DOCZEGO TO DOSZŁO ZEBY TAK GNOIĆ LUDZI ,I ZA CO BRONIC TEN KRAJ ,NASI DZIADKOWIE TO SIE W GROBACH PEWNIE PRZEWRACAJĄ KTÓRZY GINELI NA WOJNIE ZA CO WALCZYLI.KIEROWNICTWO SIE CIESZY ZE MAJA ŁOSI DO ROBOTY ,NIE MAJĄ POJĘCIA O ROBOCIE ,DOBRZE ŻE NIEKTÓRZY PRACOWNICY ROBOLE MAJĄ OLEJU W GLOWIE I OGARNIAJĄ I TEMAT.GDYBYM MIAŁ KIT Z OKNA JEŚĆ TO TO FORTACO NIE PÓJDE.TEN KTO SIE ZASTANAWIA NAD PÓJSCIEM DO TEJ FIRMY NIECH SOBIE KUPI NERWOSOL I RÓŻANIEC ŻEBY NIE STAĆ SIĘ NERWOWO CHORYM JAK CI BIEDNI WYKORZYSTANI PRACOWNICY

mimi

nie wiem gdzie Ty tam ryzykowales zyciem ... chyba tylko podczas burzy jak firme zalewalo ... ja tam z bhp nigdy nie mialem problemu swojemu zdrowiu i innym nie zaszkodze ... nie raz widzialem jak przewozacy tonowe konstrukcje przechodza pod nimi ... wyobraznia dziala ... nie jest idealnie niestety ale tez nie jest najgorzej ... nie znam zakladu w ktorym by bylo idealnie i w ktorym by ludzie nie narzekali ... moze i kadra nie jest najlepsza ale spawacze tez nie sa ... szkoda tylko ze rozmawy nic nie daja ... i dyrektor moglby zalatwic ta sprawe raz na zawsze z umowami u posrednikow ... byly obiecane a nie wszystkim daja

spawacz

już nie raz narażałem życie w tej firmie zgłaszałem ten fakt brygadzistom ale mieli to w pupie ,wolą cały dzień siedzieć w kanciapie przed monitorem na internecie a w pracy samowolka,z drugiej strony to aż dziwne,że do tej pory zginął jeden pracownik,codziennie ludzie są tam zarażeni !!!!!

mimi

dokładnie ... zginął człowiek ... podkręcanie czasów i mobbing zrobiły swoje ... po 2 miesiącach wróciło wszystko do normy ... szybko szybko

spawacz

jeżeli chodzi o rzetelność to w zeszłym roku ZGINĄŁ w zakładzie człowiek,nikt nie poleciał z góry a powinni !!!!!! a bezpieczeństwo zapomnij o nim,tam liczy się tylko mięso armatnie i układy,masz układy to ściemniasz nie masz to za......asz za innych,życie w firmie zaczyna się gdy dyrektor opuści zakład a na nockach ,rozkładasz łóżko polowe i śpisz

spawacz

ojoj co tam się dzieje na KOMATSU coś czuję,że Finowie przeniosą produkcję na Węgry lub Słowację,szczegóły napiszę później

spawacz

Drodzy koledzy spawacze, polecam omijać zakład szerokim łukiem. Wiem że w dzisiejszych czasach ciężko o pracę, ale lepiej zarobić trochę mniej ale w normalnej atmosferze. W Fortaco niestety najważniejsze są pieniądze które firma MUSI zarobić, nie zwracają uwagi na jakość i dokładność. Mam nadzieję że kiedyś się na tym przejadą.

Zostaw opinię o Ruukki Polska - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruukki Polska