Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.

Siemianowice Śląskie

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 42 ocen.

Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.
4 42 6 1

Opinie o Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.

Robert

@Expert, czy należysz może do młodego grona pracowników firmy Aperam Stainless Services & Solutions Poland? Rozumiem, że nie zgadzasz się z jego negatywna opinią. Czy możesz powiedzieć, że starsi pracownicy wspierają młodych szczególnie na początku ich pracy? Nowe pokolenie kandydatów do pracy, czyli Y i Z posiada często inne wymagania i priorytety. Czy widać to także w tej firmie?

Jaśmina

Ile dają na produkcji na początek, 2500 zł na ręke??? Bo może bym przyszła.

Dzieckowemgle
@Jaśmina 18.06.2018 19:03

Tyle zarabiają ludzie którzy pracują po 8 lat. Druga sprawa kobiet nie przyjmują. No i nie możesz być mądrzejsza od innym bo wtedy już podpadniesz.

Gandalf
@Dzieckowemgle 19.06.2018 19:53

@Dzieckowemgle - chyba nie do końca tak jest. Obecnie próbują zatrudnić pierwsze kobiety na produkcję. Więc szansa jest. A 2500zł na rękę? Z wszystkim dodatkami (bonus i inne) jest to możliwe.

Dzieckowemgle
@Gandalf 20.06.2018 20:04

No tak zapomniałem o dopłatach do obiadomatu ????

anonymous
@Dzieckowemgle 20.06.2018 21:56

Jasne… tylko, że poza podstawą wynagrodzenia jest jeszcze: - ponad stówka za dojazdy… - przynajmniej dwie stówki bonusu, - stówka za brak wypadków - prawie stówka za brak absencji - pół stówki na pranie… - karta sportowa benefit lub ubezpieczenie na życie lub opieka zdrowotna Luxmed, … no i obiadomat, z którego pewnie chętnie korzystasz jak tylko jesteś w pracy. A dodatkowo wczasy pod gruszą, bony na święta, paczki dla dzieci na Mikołaja… i jeszcze Kaizeny, nagrody jubileuszowe, nagrody za polecenie pracownika… ale przecież zawsze można ponarzekać. I ściemniać, że kobiet nie przyjmują. No, chyba, że jesteś tak bardzo „zaangażowanym” pracownikiem, że akurat byłeś nieobecny, gdy prezes miał zebranie z załogą i mówił o tym, że szukamy kobiet na produkcję… ogarnij się kolego!

Expert
@anonymous 21.06.2018 22:07

Mogę z grubsza potwierdzić to co napisane wyżej.

Dzieckowemgle
@Expert 22.06.2018 18:35

Czyli tak jak mówię. Dodatków ok550zl brutto czyli ok 400zl na rękę gość co robi od początku ma 3100 zł brutto podstawy co daje ok 2150zl na rękę czyli suma to ok 2550 zł na rękę po 11 latach i wiedzy która nie pomieści by się w mozgu u nie jednego pracownika biura, który i tak zawsze wie lepiej jak działa produkcja i ma gdzieś zdanie fizola...

Dzieckowemgle
@Dzieckowemgle 22.06.2018 20:17

Luxmed to porażka nikt z hali w tym nie uczestniczy. Polecenie pracownika spoko kasa o ile w 12 mc nie będzie chory. Kaizen lipa oprócz Adama i Czesia który już nie pracuje bo to oni zgarniali fajna kasę...

Expert
@Dzieckowemgle 22.06.2018 20:17

Być może. Ale przecież nie jest takie oczywiste, że ktoś nowy nie może być lepszy od kogoś, kto pracuje 8 czy 11 lat... I wtedy pojawia się pytanie: kto powinien więcej zarabiać: ten słabszy, który od 11 lat niewiele osiągnął, czy ten całkiem świeży, który już od początku rokuje większe nadzieje? Firma nie powinna płacić za ilość przepracowanych lat, tylko za rzeczywiste osiągnięcia. I moim zdaniem to jest racjonalne podejście.

Dzieckowemgle
@Expert 22.06.2018 21:27

Czyli chcesz powiedzieć że Darek Adam Łukasz Dawid nie zasługują żeby zarobić 4000-5000 zł na rękę w firmie która zarabia miliony? Jak tak uważasz to się zwolnij albo spróbuj ogarnąć dniowke pracując z młodymi którzy pół dnia siedza na telefonie a resztę na kiblu....

PZ
@Dzieckowemgle 22.06.2018 21:55

Ponieważ to już kolejny komentarz próbujący bezsensownie łączyć wynagrodzenie pracowników z zyskiem wypracowywanym przez firmę, albo z ceną produkowanych w niej wyrobów, postaram się to skomentować. To jest totalna bzdura! Takie odniesienia świadczą tylko o braku jakiejkolwiek, nawet elementarnej wiedzy i są nielogiczne, wręcz bezsensowne. Gdyby próbować jednak iść w tym kierunku, to np. Amazon, który ma zyski ponad pięć razy większe od nas, powinien płacić swoim pracownikom magazynowym po ponad 30.000zł brutto miesięcznie. A kopalnie, które zanotowały w zeszłym roku stratę, powinny… no właśnie – co powinny? Pobierać od pracowników opłaty? A jak płacić pracownikom w montowniach samochodów (np. gliwicki Opel), gdy jeden samochód kosztuje kilkadziesiąt tysięcy złotych, a fabryka produkuje i sprzedaje kilkaset tysięcy takich samochodów rocznie. Ale jednocześnie fabryka przynosi straty i musi zwalniać kolejnych pracowników. Nie ma i nie może być w takich przypadkach żadnej korelacji. Naprawdę tak trudno to zrozumieć? Nie ma więc większej bzdury niż argumentacja, że firma zarabia miliony to pracownicy też powinni. Albo, że stal kosztuje tysiące euro, więc ludzie powinni tyle zarabiać. Na rynku reguła jest prosta (na całym świecie, nie tylko w Polsce) – jeżeli chcesz, żeby Twoje zarobki były ściśle powiązane z zyskiem firmy, to musisz ją sobie założyć i rozkręcić. Jak będziesz właścicielem, to wtedy będziesz sobie mógł wypłacać nawet całe zyski (oczywiście po potrąceniu wszystkich podatków…). I jeszcze jeden komentarz: klika lat temu przynosiliśmy duże straty. Z tego co piszesz wynika, że już wtedy pracowałeś z nami. Podczas kryzysu 2009/2010 nie zwolniliśmy ani jednej osoby, nie zmniejszyliśmy wynagrodzeń, mimo, że sytuacja był naprawdę ciężka. Gdzie wtedy byłeś? Dlaczego wtedy nie chciałeś odnieść swojego wynagrodzenia do wyników firmy? Mogę się zgodzić, że w niektórych przypadkach wynagrodzenie niektórych pracowników mogłoby być trochę większe. Jednak 5.000zł na rękę (czyli prawie 7.500zł brutto), to chyba jednak nie ta bajka… W ciągu ostatnich 10 lat z produkcji odeszło 3-4 pracowników, na których nam zależało i których było nam naprawdę szkoda. Chyba więc nie jest aż tak źle...

Expert
@PZ 23.06.2018 15:43

Całkiem logiczne wyjaśnienie, ale chyba nie trzeba do nas tak łopatologicznie pisać. Jestem pewien, że większość ludzi zdaje sobie z tego sprawę i rozumie takie fakty. Szkoda tylko, że @Dzieckowemgle tak kiepsko pisze o młodych pracownikach, bo słabe to jest..... naprawdę bardzo słabe!

Karol

Zastanawiam się jaki jest powód tej ciszy?

Gandalf
@Karol 18.06.2018 19:05

Na takich forach jak jest cisza, to zazwyczaj dobrze świadczy o firmie. To raczej jest miejsce do narzekania a nie do chwalenia. Im mniej - tym lepiej!

Dzieckowemgle
@Gandalf 20.06.2018 20:00

Jasne jak przed chwilą usunięto 6 komentarzy

Gandalf
@Dzieckowemgle 21.06.2018 16:01

Coś ci sie chyba pomyliło... Tutaj najnowsze komentarze są automatycznie podbijane an górę (z całym wątkiem), a te starsze spadają na dół strony. Poszukaj to wszystkie znajdziesz.

Dzieckowemgle
@Gandalf 21.06.2018 20:14

Było 86 a wczoraj 78 prosty rachunek

Robert

@Dzieckowemgle, czy jesteś doświadczonym pracownikiem firmy Aperam? Jak Ci się pracuje w tej firmie, czy jesteś zadowolony ze swojej pracy i warunków? Z Twojej wypowiedzi nie wynika to jednoznacznie. Dlaczego stwierdziłeś, że pracownik nie może być mądrzejszy od innych? Przecież ambitni pracownicy są trwałą wartością firmy.

Dzieckowemgle
@Robert 20.06.2018 10:07

Tak doświadczonym. Pracuje prawie od początku. Praca spokojna w bardzo dobrych warunkach na świetnym sprzęcie. Jeśli o to chodzi nie łatwo będzie wskazać druga taka firme. Misusem wynagrodzenie tak jak napisałem. W tej firmie liczą się sztuki a nie wartość danego pracownika. Dobrych i solidnych można policzyć na palcach jednej ręki a i tak odchodzą no bo kto mający jakiekolwiek ambicje będzie pracował za 2500 zł na rękę. No chyba że z 500+ sobie odbije.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Wiki

Słyszałem, że firma ma opinie bardzo dobrego pracodawcy. Czy aktualnie prowadzi rekrutację?

pracuś

Kiedy podwyżka?

Też pracuś
@pracuś 24.03.2018 20:13

dzisiaj prezes miał spotkanie z wszystkimi i ogłaszał podwyżki. Jeśli to co mówił będzie widać na pasku, to nareszcie będzie trochę lepiej.

Nick
@Też pracuś 26.03.2018 16:29

Jasne, stówka na rękę podwyżki +plus bonusy za frekwencję i brak wypadków które w każdej chwili mogą być cofnięte, nie rozśmieszaj mnie.

hanys
@Nick 26.03.2018 22:58

A kiedy ktos ci coś zabrał w tej firmie? Ja dostałem wiecej niż stówkę na rekę do tego kolejną stówkę w bonusach i jest git! Teraz adient szuka ludzi do nowej fabryki - możesz się przenieść jak ci za mało.

Zarchiwizujecie ten komentarz?
@pracuś 24.03.2018 20:13

Audyt wypadł super, Aperam Polska jest super, Nasz Szef, A., twierdzi, że jesteśmy lepsi niż Niemcy, być może najlepsi w Europie, być może na świecie, tymczasem podwyżki po ciężkiej walce wynoszą ŚREDNIO 4 %. Rewir gwarantowany, po tym jak ręce mi opadły do samej ziemi. Co za tym idzie - premia za dyspozycyjność poszła w las. Przynajmniej za ten w kwartał, bo pewnie za 2 lub 3 kwartały firmy już nie będzie stać na realizowanie "zarządzenia". Szczęki Niemcom opadały, Panie Dyrektorze, to fakt. Jakbym zobaczył jak ludzie robią taką robotę za takie grosze - w porównaniu do zarobków na zachodzie Europy - też by mi szczęka uderzyła o glebę. Są firmy lepsze, są oczywiście gorsze, ale po prostu nie róbcie z nas bandy idiotów. Jadymy Durś

arbeiter
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:40

wow... co za sarkazm. Jestem pod gigantycznym wrażeniem... A może warto trochę ruszyć najważniejszym ludzkim organem, popularnie zwanym mózgiem i zastanowić się, dlaczego zagraniczne firmy zakładają w Polsce swoje oddziały? Przecież nie dlatego, że nas kochają, albo że jesteśmy tacy zaje-fajni. Albo że jesteśmy bardziej wydajni, doświadczeni i zaangażowani. Gdybyśmy zarabiali tyle co Niemcy albo Francuzi albo Włosi, to nadal pracowalibyśmy w spółdzielniach pracy albo innych kołchozach, bo nikt nie inwestowałby w Polsce. Chyba jest to proste, jasne i logiczne, nawet dla średnio intelignetnych osób. Jeżeli zarobkami zbliżymy się do zachodu, to zagraniczne fabryki przeniosą gdzieś, gdzie będzie taniej. A my z naszą polską zawiścią, roszeniowością i wzajemną podpierdliwością zostaniemy sami w naszym lokalnym piekiełku. I właśnie dlatego musimy na każdym kroku udawadniać, że jesteśmy najlepsi w Europie a może nawet na świecie, bo wszyscy patrzą na nas i naszą wrodzoną i powszechnie znaną wredotę oraz niedoścignioną umiejętność narzekania. I czekają, aż podwinie nam się noga albo sami udowodnimy całemu światu jak mocno jesteśmy mentalnie opóźnieni za europą zachodnią. Bo tylko w Polsce każdy kto choć trochę będzie się pozytywnie wyróżniał, musi być przez resztę "tzw. ekipy" ściągany na poziomu przeciętności... Sorry, taki mamy klimat. Jedź do Niemiec - przecież ciągle jeszcze granice są otwarte. Spróbuj tam popracować chociaż kilka miesięcy - nie jesteś przecież idiotą, dasz sobie radę i zarobisz lepiej niż tu. Pokażesz Niemcom jak Polak potrafi pracować i pewnie szczęki im ponownie opadną. Wtedy z wrażenia dadzą nam po 200% podwyżek i nawet Daimlera przeniosą do Siemianowic. Jawoll!

Nick
@hanys 27.03.2018 16:20

Np:Premia kwartalna kiedyś Dla wszystkich dziś dla wybranych, Bony Sodexo dziś 130-220zl - to jest żart, kiedyś możliwość ro, licznia "zdrowia" na fakturę, dziś luxmedem z którego i tak mało kto korzysta.

PZ
@Nick 27.03.2018 23:52

1. Premia kwartalna tylko dla wybranych - ale bzdura... 2. Bony Sodexo - kwoty takie jak od kilku lat. Po co zwiększać, skoro i tak będzie narzekanie? Jak słuchać lamentów to przynajmniej bez wysiłku... 3. Rozliczanie "zdrowia" - to był największy przekręt i kombinacje w tej firmie (chyba większe to tylko historyczne "Sport i Rekreacja"). Po prostu szkoda słów i nerwów...

PZ
@PZ 28.03.2018 08:41

Jeszcze jeden szybki komentarz z mojej strony – ze specjalną dedykacją dla tych, którzy nieustannie płaczą że Niemcy w Aperam zarabiają więcej, a przecież my jesteśmy tacy SUPER! Niemcy w zeszłym roku wyprodukowali 278.000ton, czyli ponad 23.000ton MIESIĘCZNIE! Na SLT (nasze SL1) produkują średnio 91ton na każdej zmianie. NA M8 (nasze CL1) produkują średnio 94ton na każdej zmianie. NA OCEVI (nasze CL10) produkują średnio 109ton na każdej zmianie Popatrz na nasze wyniki, wytęż wzrok i znajdź różnicę!

też arbeiter
@PZ 29.03.2018 11:58

Przykre bo takie prawdziwe. Ale musi boleć :P

Zarchiwizujecie ten komentarz?

Audyt wypadł super, Aperam Polska jest super, Nasz Szef, A., twierdzi, że jesteśmy lepsi niż Niemcy, być może najlepsi w Europie, być może na świecie, tymczasem podwyżki po ciężkiej walce wynoszą ŚREDNIO 4 %. Rewir gwarantowany, po tym jak ręce mi opadły do samej ziemi. Co za tym idzie - premia za dyspozycyjność poszła w las. Przynajmniej za ten w kwartał, bo pewnie za 2 lub 3 kwartały firmy już nie będzie stać na realizowanie "zarządzenia". Szczęki Niemcom opadały, Panie Dyrektorze, to fakt. Jakbym zobaczył jak ludzie robią taką robotę za takie grosze - w porównaniu do zarobków na zachodzie Europy - też by mi szczęka uderzyła o glebę. Są firmy lepsze, są oczywiście gorsze, ale po prostu nie róbcie z nas bandy idiotów. Jadymy Durś

Cekom na archiwizację :)
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:49

A Szefowie Zmian, z wyjątkiem dwóch lub trzech, są spoko! Ruby też jest spoko! 4% ole! 4% ole! 4% aleaooooo!

Promocja Harnasia
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:49

Nie lubisz robić z gorolami za 1800zł brutto?

Promocja Harnasia
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:49

Nie lubisz robić z gorolami za 1800zł brutto?

Gotuj z tym
@Cekom na archiwizację :) 27.03.2018 23:09

Ruby akurat jest spoko, buziaki =*

Ruby jest spoko
@Gotuj z tym 27.03.2018 23:37

No godka

Setametagalanteria
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:49

W sedno =)

Uff

2800 zł brutto to trochę mało

Gosc2
@Uff 11.03.2018 18:42

To ciesz sie ze masz tyle bo niektorzy po kilku latach pracy nawet 2800 brutto nie maja :) .

Uff
@Gosc2 18.03.2018 13:55

W tej firmie nie mają? Bzdury piszesz, a co może za najniższą krajową pracują tej korporacji?

Waldi

Podpowiedzcie i czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Expert

Moje osobiste spojrzenie na firmę (z punktu widzenia produkcji): 1. Praca stała 8 godzin i nie więcej dziennie. Dwie zmiany (od 6:00 i od 14:00) z 30-minutową przerwą na posiłek. Bez sobót i niedziel. Bez nadgodzin. 2. Praca raczej lekka na zautomatyzowanych liniach. Spokojnie, bez akordu albo "takt-timów". Dużo transportowania wózkami widłowymi lub suwnicami. Warunki pracy bardzo dobre - hale czyste, nowe, ogrzewane, maszyny w dobrym lub bardzo dobrym stanie. 3. Wynagrodzenie raczej niskie, ale nie najniższe (ok. 2800zł brutto). Płatne zawsze przed końcem miesiąca. Do tego bonusy (200-500zł) wypłacane miesięcznie i różnego rodzaju dodatki socjalne (dofinansowanie do obiadów z automatu, dofinansowanie do dojazdów, karty Benefit lub ubezpieczenie lub opieka Luxmed, wczasy pod gruszą, paczki dla dzieci na Mikołaja itp.). Czasami dla chętnych prace na zlecenie, np. tapetowanie lub malowanie biur albo odśnieżanie dachu. 4. Bardzo duży nacisk na BHP. Za uchybienia nagana lub zwolnienie. Tak samo w przypadku kradzieży lub przyjścia "pod wpływem". Pod tym kątem mocno restrykcyjnie, ale bezpiecznie. 5. Na produkcji pracuje około 30-35 osób. Klika osób od dawna (8-10 lat) i trzyma się mocno, a część młodych mocno się zmienia (szczególnie ci zatrudni przez agencje pracy). Zawsze szukają 2-3 osób. 6. Atmosfera raczej OK, chociaż jak zawsze konflikty czasami się pojawiają. Firma dla tych, którzy szukają stabilnej, bezpiecznej i spokojnej pracy w stałych godzinach, ale nie mają najwyższych wymagań finansowych.

prawienowy
@Expert 10.01.2018 11:02

Mniej więcej potwierdzam to co napisane wyżej. Tylko z atmosferą różnie bywa - starzy pracownicy trzymają się razem i nie zawsze chcę pokazać nowym co i jak się robi. No i jeszcze podział na zwykłych, lepszych i najlepszych. Nowy zawsze jest tym zwykłym i nie wiadomo co trzeb zrobić, żeby być najlepszym. Ale i tak nie mogę narzekać... :)

Kiedyś pracownik aperam
@Expert 10.01.2018 11:02

Wszystko prawda, ale za 2000 na rękę to mi się odechciało wstawać i dojeżdżać na ten koniec świata. Wolę pracować za granicą za 2000euro. Firma bogata i stabilna ale nie chce się podzielić z pracownikami. Za to ludzie na produkcji super. Pozdrawiam

Była pracownica
@Expert 10.01.2018 11:02

Pracowałam w biurze kilka lat. Odeszłam bo pojawiła się bardzo dobra propozycja pracy (lepsze stanowisko, większe wynagrodzenie), ale bardzo dobrze wspominam mój "Aperamek" :) Fajni ludzie, bardzo dobra atmosfera. Do tego dosyć komfortowe warunki pracy i naprawdę dobra organizacja. Do minusów można zaliczyć to, że firma jest mała więc możliwości awansu są mocno ograniczone. I pieniążki mogłyby być trochę większe :)

Robol
@Była pracownica 14.01.2018 22:00

Zadowolona się odezwała. W biurach "pieniążki" i tak są dużo większe niż na hali. A do tego luz, internet, kawki i ciasteczka.....

Expert
@Robol 15.01.2018 22:34

@robol - po co takie osobiste wycieczki i podziały? W tej firmie każdy ma trochę luzu oraz czas na kawkę i ciasteczka lub papierosa - produkcja również. Są oczywiście dni, gdy "leje się po plecach", ale musisz mi uwierzyć - w biurach też tak bywa... Zresztą zawsze możesz poprosić o przeniesienie do biura (jeżeli tylko dobrze mówisz po angielsku albo francusku, znasz biegle excela, sidoni lub SAP i chcesz spróbować takiej pracy). Dyrekcja próbuje traktować wszystkich równo i eliminować tego typu podziały na hala-biura, więc po co takie wewnętrzne ataki?

NieObcy
@Expert 10.01.2018 11:02

ponoć firma to ludzie, a ludzie w większości są wporzo...

ŻAL MI CIEBIE @zgadnij kto

@zgadnij kto - twoja wypowiedź to po prostu żenada, kompromitacja i totalna porażka!!!!! Trzeba być wyjątkowym debilem żeby w tak małej grupie pozwolić sobie na imienne ocenianie osób z którymi pracuje się na co dzień. Kto ci dał takie prawo?? Na jakiej podstawie próbujesz nieudolnie "recenzować" czyjeś poczynania?? Może w pierwszej kolejności napiszesz jaki to ty jesteś zaangażowany, pracowity i wartościowy pracownik?? Jakieś kompleksy wychodzą?? Bo tylko w ten sposób można uzasadniać tak ohydne wypowiedzi. Chyba tylko pozorna anonimowość gwarantowana przez internet umożliwia takim tchórzom jak ty zaistnienie na jakimkolwiek forum. Szkoda, że nie ma żadnej reakcji dyrekcji na takie wpisy bo źle wpływa to na dobrą dotychczas atmosferę na produkcji. Żal mi ciebie malutki i prostacki człowieczku!!!!!

Skupuja ajza

Mysle ze Jarek sledzi olx i allegro, bo szuka austenitu od Adama. A propo ma ktos link?

Kordian Głodek

@zgadnij kto. Gościu jak już coś piszesz to mniej na tyle moralnej odwagi by się podpisać bo teraz Ja mam nieprzyjemności w pracy.

Robert

Firma ma opinię dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy potrzebujecie pracowników?

Kadry :-)
@Robert 25.01.2018 17:38

W tej chwili szukamy tylko 1 osobę do utrzymania ruchu i 3 operatorów na produkcję. Generalnie nie szukamy zbyt wielu osób.

Suwnicowa

Proponowała bym zmienić dział logistyki układy układziki i sobie tam żyją jak pączki w maśle, a prezes udaje ze nie widzi

Księgowy
@Suwnicowa 29.11.2017 19:02

buahaha... suwnicowa... Boli cię, że w logistyce są dobrze zorganizowani? Na produkcji też ciężko nie mają. I prezes to widzi doskonale.

Górnik Zabrze Pany
@Suwnicowa 29.11.2017 19:02

Witam Jeśli Pani się nie podoba to proszę zwolnić się. Tak mówimy na Produkcji

bolo

Kłamliwa firma,robią ludzi w balona,niepolecam tej firmy nikomu

P. Zwoliński
@bolo 12.06.2017 15:52

Jeżeli uważasz, że firma jest kłamliwa i robi ludzi w balona, to napisz dokładnie o ci Ci chodzi i podpisz się. Zakładam, że już w niej nie pracujesz (bo przecież to nie jest obóz pracy i nikt tam nikogo nie trzyma na siłę) więc nic nie ryzykujesz. Staram się dbać o to, żeby zawsze być fair w stosunku do pracowników i nie wydaje mi się, żebyśmy kiedykolwiek kogokolwiek oszukali. Przemek W. był dobrym i kreatywnym pracownikiem, ale nie potrafił pracować w grupie, więc musieliśmy jakoś rozwiązać ten problem. U nas na produkcji nie ma takich miejsc, gdzie można pracować samemu - trzeba umieć pracować w zespole i dogadać się z pozostałymi pracownikami. Szkoda, bo Przemek tego nie potrafił. NIe wiem tylko, dlaczego teraz nagle się uaktywnił po kilku latach... ale każdy ma prawo pisać co sądzi, tylko niech ma odwagę się podpisać. Uważam, że mamy na produkcji super zespół i super ludzi. Wiadomo, że nie wszystko jest możliwe i nie każdy jest przyjacielem każdego. Czasami pojawiają się mniejsze lub większe konflikty, ale w porównaniu z innymi firmami produkcyjnymi jest dobrze. Zawsze można coś poprawić, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, ale skoro nadal większość pracowników na produkcji pracuje u nas od samego początku istnienia firmy, to chyba nie jest tak źle.

uchachany
@P. Zwoliński 12.07.2017 21:22

Standard - dyrektor zadowolony, reszta mniej :)

P. Zwoliński
@uchachany 11.08.2017 10:35

Taki polski standard - zawsze i na wszystko narzekać, tylko jakoś konkretów mniej... I do tego najlepiej w sieci i anonimowo. Jakiś konkret?

Slovak

Pisać tu bo słyszeć że dają pracę pracować w Polsce 8 lat szukam dobrej pracy proszę o kontakt. Przyjmować obywatli ukrain umie malować po polsku gadać dobrze. U was zarobić 1000 sloty i być radosny prosić kontakt horoszenko1966@tps.pl

Weteran po stokroć

GRUBO:) Niech się wskrzesi "DUCH ZESPOŁU - SPIRIT OF SL1"

Weteran

Tak z agencji możesz się dostać, ale zarobisz mniej bo agencja też zarabia. Potem przejdziesz pod firmę i zarobisz 1800zl na rękę co kwartał 180zl bilety za kino dają. +dojazdy do roboty. Pieniądze zawsze są na koncie w terminie stabilna firma tak że wiadomo iż kasę mają. Nadgodzin nie ma czasem się zdąży ale żadko nocek też nie ma soboty czasem zależy od pilnych zamówień. Czasem idzie fajnie zarobić za odśnieżanie dachu 300zl za parę h ale żeby się tam dostać to trzeba mieć układy a młody może zapomnieć.Praca jest łatwa zależy na ile cie stać możesz całe życie spinac palety Albo piac się do góry, każdy się tam odnajdzie polecam. Czy trzeba dużo dźwigać? Nie trzeba dużo dźwigać praca lekka przyjemna czasem papier trzeba dźwigać ale to lekkie kilka gram. Pracuje od czasów Bytomia i nie narzekam na zarobki za czasów starej dyrekcji. Do Waco nic nie miałem dobry pracownik który został zniszczony przez system tej firmy.

Szukający pracy
@Weteran 20.12.2016 01:35

Dzięki Weteran. W końcu jakieś konkrety :) Mam jeszcze klikla pytań, jakkbyś mógł napisać: 1. 1800zł na rękę to całe na umowie, czy pensja minimum + premia? 2. Tak naprawdę pracuje się po 8 godzin czy więcej, tylko nadgodzin nie płacą? 3. Czy przejście pod firmę jest pewne? I ile trzeba czekać? 4. Jakie dojazdy do roboty? Autobusy zakładowe? Skąd i o której godzinie? 5. Są jakieś inne dodatki socjalne? Ubezpieczenie, bony Sodexo, wczasy pod gruszą, dofinansowane posiłki na jadalni, albo coś podobnego? Dzięki za info. Wesołych świąt.

Szukający pracy

Przeycztałem całość ale troche się pogubiłem... rozumiem że osoby o nickach: #Niemiecplakaljaksorzedawal #Szczuraperam #Nożycowy sl1 Zappa operator magazynier +wózek + su to cały czas jedna i ta sama osoba, która odkryła u siebie prawdziwe powołanie literackie. Dalej nie wiem, czy w tej formie było tak dobrze, że chciałby tam pracować i wrócić, tylko jego tam nie chcą, czy też było tak beznadzienie że super że go wylali... Rozumiem tylko, że wszycy w całej firmie się na niego uwzięli i go skrzywdzili i poniżali - jakiś Czesio, Bedzin, Mateusz, Adam, Paweł, Maślana i cała firma. W pełni popieram ideę, że powinni płacić 4000zł podstawy na początek. Tez tak chcę. Gdzie tyle płacą na produkcji? Mogę nawet pracować po 10 godzin dziennie. I pewnie będę lepszy od niejednego starego, dlatego nie rozumiem, dlaczego miałbym zarabiać mniej od nich. Nich ktoś napisze jak tam naprawdę jest. Jest ogłoszenie, ale przez agencję pracy. Czy z agencji można dostać się do firmy? Ile można zarobić - naprawdę tylko 1.800zł jak ktoś wyżej napisał? Czy płacą zawsze na czas czy trzeba czekać? Czy są nadgodziny? Czy można dorobić w soboty i niedziele albo nocki? Czy praca jest łatwa czy trudna? Czy trzeba dużo dźwigać? Napiszcie jakieś konkrety, aktualne nie sprzed kilku lat. Pozdrawiam i dziękuję.

Dobry pracownik zastraszony
@Szukający pracy 19.12.2016 12:44

Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do swojej wypowiedzi i opini moja jest taka. Po twojej wypowiedzi widać że tam pracujesz a nie szukasz pracy hehe czy tam się dźwiga nie siedzi i ogląda fejsbooka sam dobrze wiesz bo tam robisz w biurze i dziennie widzisz jak się robi. Ok spoko Wiem że mnie nie chcecie. Cały czas proszę chłopaków by odszedli z aperamu i u mnie pracowali za 9000 ale nie chcą rołonki z rodziną!!!!!!!!!!!!!!. No wiadomo że w pracy zawsze się zdarzy że kogoś się lubi a kogoś nie, wszystko rozumiem i toleruje ale bez przesady. Mateusz jest ok tylko to mnie zabolało brak reakcji, zawsze dogadywalis my się nie było problemu . Maślana ok tylko firma nie widzi ze się nie nadaje bo Będzin stał za nim i też Adam Czesio jest ok ale przechodzi samego siebie Paweł też ok tylko brakuje mu trochę kultury Będzin kawał Hama cwaniaka mający układy z majstraem tym małym nigdy go nie doniósł w biurze miał układy to widać było Adam szkoda słów nigdy mnie nie lubial a ja jego bo nie lubię ludzi fałszywych co głupot ci gadają . Szanuj ludzi to ludzie będą cie szanowac zrozum to w końcu!!!!!!!!!!!!!! Ja ci napisałem jak naprawdę się robi

Szukający pracy
@Dobry pracownik zastraszony 19.12.2016 21:42

Kolego "Dobry pracownik" - nie pytałem cię o charakterystykę osób z którymi pracowałeś. NIe interesuje mnie to kogo lubiłeś a kogo nie ani to ile można u ciebie zarobić. Pytałem o kasę i o robotę w Polsce na śląsku. Jak nie chcesz odpowiadać albo nie wiesz jak jest, to nie gadaj bez sensu, bo nie pomagasz. Prosiłem o konkretne informacje i nadal zadaję te same pytania jak wcześniej.

Nożycowy sl1 Zappa operator magazynier +wózek + su

Jest to prawda co pisze pasek89 2 kometarz. 100% się z nim zgadzam mógłbym wymienić kto ma z kim układy ale po co to komu wiedzieć:) wiadome że jest i wiedziałem ze na układy nie ma rady :) ja robiłem bo sam o to walczyłem a maślana robił bo Będzin go popierał a mnie Będzin nie lubiłal bo pamiętam jak powiedział do Adama w zoltym kasku jemu nie dawaj tej pracy bo ja mu nie ufam i Adam chciał mi pokazac ze jego slucha i tak zrobil tak zaczęła się moja kariera która znalazła swój finał 5 lat później i wszystkim pokazałem że się mylił że dam radę ze nie jest prawdą co gadaliście nikt mnie nie wspierał a walczyłem z wami i pokazałem zawsze w grudniu jak 1000zl odbierałem to dopiero w tedy zaczesluscie normalnie mnie traktować słuchacie opini ludzi nieupowarzionych do oceniania innych ludzi i na niej majster wystawia swoją opinię po słowach jakiegoś alkoholika co mnie nie lubial w tedy nie mogłem Ci tego powiedzieć bo robotę bym stracił Będzin ty patrz na siebie ty alkoholiku śmierdzacy w poniedziałek jeśli mi nie wierzycie sprawdzjcie rano go z alkomatem to wam skali braknie w nim i takich ludzi trzymają brzydze się tym a nie pijanych pracowitych pomysłowych co dążył do redukcji złomu i zwiększeniu wydajności pierwszo gat materiału i takich ludzi zwalniają ale dziękuję wam za wszystko za te mile chwilę spędzone z wami i te nie miłe i proszę was o jedno dajcie w końcu tym ludziach normalne wypłaty 4000zl na początek podstawy i od razu atmosfera się rozluźni oni tam zapierniczaja jak małe motorki że aż im w lato z jajec kapie a gdy wy w tym momencie w klimatyzowanych biorowcach sobie fejsbooki przeglądacie zrozumcie debile w końcu że ci ludzie to jest złoto i tak naprawdę to 30ludzi pracuje na 150ludzi w biurach i oni też chcą godnie zarabiać dziennie o tym się mówiło. Absurdem jest to by nie gadać kto ile zarabia bo inaczej zwolniony jesteś . Przykład robię 5 lat przychodzi nowy pytam się go ile masz on mi mówi że tyle co ja i jak się czujecie w takiej sytulacji okropnie ale muszę uważać by nie wyszło to dalej że się go pytałem bo jak by to doszło do biora to kicha bo było nie wolno gadać kto ile zarabia by buntu nie było a i tak wszyscy wiedziedza kto ile zarabia. Wstyd w krajach sąsiednich ta sama firma aperam i zarabiają po 2500e miesięcznie operatorzy wiem bo jeżdżę z koordynatorem po firmach dorabiajac czasem i mi mówi ile płaci jako pośrednik. Dajcie im zarobić czemu wy ich tak wykorzystujecie sami zarabiacie po 4000zl a swoim pracownika żałuję cie proszę was dajcie im zrobić firma jest bardzo bogata a na pracownikach oszczędza bankiety za grube tysiące robi a żal jest dać parę zł więcej by chłop mógł odczuć jakiś grosz w portfelu.Kawa ,herbata i cÓkrem sprawy nie załatwicie tym nie wyżywia swoich rodzin oni potrzebują GELTU za to kupią prezenty jedzenie a nie branie kredytów na święta by prezenty zrobić. Cały czas tlumaczyli że podwyżki będą tylko niech się kryzys skończy a Polska kryzysu nie odczla i generowana zyski dla Francji kryzysu już nie ma i pytam ja was są te podwyżki bo wydaje mi się że nie a ta inflacjna podwyżkę to wiadomo co

Nożycowy sl1 Zappa operator magazynier +wózek + su

Na prawdę robota jest super wykazująca twoje umietbosci manualne i intelektualne dużo wiedzy trzeba trzeba zdobyć by muc swobodnie pracować i tak by nie popełniać błędu jak w szachach trzeba trzy ruchy do przodu przewidzieć by było ok a ja uwielbiam szachy i takie zadania no czas 8 godzin leciał w moment nie ma tej rutyny jest rotacja i praca jest super jakim dużym plusem jest to wyposażenie bhp że jest wszystko rękawiczki, kaski,stopery robione na odlew w zachodni firmach tak nie ma jak oni mają jest wszystko i pilnują by wszystko zawsze było duży +

Nożycowy sl1 Zappa operator magazynier +wózek + su

Miałem iść z tym do dyrektora że jestem obrażony i że jeszcze raz takie coś to pójdę do sądu pracy z tym ale jak zwykle młody zastraszony lym l4 że 3 dni byłem bałem się że pomyśla że kłamie i mnie wyrzuca machlem ręką i powiedziałem trudno i tak bym i tego nie udowodnił obaj by się tego wyparli i bym wyszedł na idiote i dyrektor by mnie wyjebal mam taką zasada jak gówna nie śmierdzi to go nie ruszaj i tak też było w tym przypadku. Ludzi się szanuje i pomaga a nie jest przeciwko nim.

Nożycowy sl1 Zappa operator magazynier +wózek + su

Tak za l4 się nie wylatuje ale jest to już zapisane na świadectwie pracy i w waszych głowach, " a to jest ten l4owiec i trzeba mu wspomnieć że był "ok fajnie rozumiem aluzje i przyjmuje do wiadomości ale nie że by dziennie przez pół roku mi to wspominać ludzie opamiętajcie się w końcu. Taka presję wywieracie na ludziach i ludzie się boją by chleba nie stracić i chcą być wiarygodni że nie są zachlani bo jak go niema to zachlany gdzues odrazu lezy i z uszkodzonym autem bez hamulców jadąc na recznym tak chłop się pracą przejął że by omało do tragedii nie doprowadził. Sefaty ferst remember Moim zdaniem słusznie że go zwolniliscie jak można spać jadąc w wózku widłowym a budzil sie dopiero jak uderzyl widlami w sciane temu to zawsze wszystko się upiekło nawet te jego texty jak przychodził na zappe nam pomóc " ja robię na szlifie i jestem tu gościnnie i ja na szlifie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; przypomnę wszystkim ze dostał nagrodę za najbespieczniejszy pracownik roku no absurd absurdów hehe i tak właśnie się ta firma ślizga w absurdach. Jako jedyny z pracowników produkcji dostałem gratulacje od samej góry we Francji nawet oni o mnie słyszeli czyli coś musiałem znaczyć Rok za rokiem wygrywalem kaizeny a oni mi naganne a ja zaś wygrywalem kaizeny i zaś mi dpoierdolili nagane zamiast tych nagranych by tak mi mogli podwyżkimi sypać ale ich jedna nagroda jaka mogą Ci dać to naganne. Na samym początku mojej pracy przy Mateuszu szef jakości były kiedyś stojąc przy mnie i z byłym pracownikiem szefem linii cl1 PAWEL powiedział do Mateusza z nim nie gadaj bo to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pokazując na mnie Mateusz nic sobie z tego nie robiąc zaśmiał się i poszedł. Gdy bym ja tak powiedział Mateusz owi że szef linii jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to mam po pracy SZKODA ŻE MATEUSZ NIE ZAREGOWALES ODPOWIEDNIO W TEDY MOŻE COŚ BY SIĘ ZMIENIŁO NIE MOŻESZ BYĆ OBOJĘTNY NA TAKIE ZACHOWANIA W PRACY DUŻO PRZECIERPIALEM W TEJ FIRMIE TAM 3 OSOBY SĄ WPORZADKU reszta jest taka jaka jak reszta świata

Marcin@wp.pl

Hehe wygrał nagrodę roku i go wyrzucili hehe to chyba złym pracownikiem nie był w taki wpadku wyrzuca się nie aktywnych pracowników a nie odwrotnie. Szukam pracy na magazynie ale to co przeczytałem co zrobili z tym biednym człowiekiem to sobie odpuszczę nie chce przechodzić jego meczarni u mnie w pracy podobny klimat jest w Będzinie i szukam pracy gdzie nie ma takiego czegoś co kolega tu opisuje to straszne co się dzieje w tych firmach wierzę temu chłopakowi widać że chciał przekazać prawdę co go spotkała

Niemiecplakaljaksorzedawalautociulu

Blue BHP dla mnie w pracy to była świętość dzięki temu przez 5lat mam ręce całe i pale bo myślę by se krzywdy nie zrobić w pracy a kto nie myśli to potem są tego objawy sam dobrze wiesz po ostatniej akcji z Romanem co tu dużo mówić ja też nie będę rozgraniczal twojej animozji z prawdą a fikcja wiem dobrze o tym że za to ci płacą byś tak pisał każdy jakoś musi zarobić na chleb ty taki w sposób pisząc nie prawdę dziękuję i pozdrawiam

Szczuraperam

Blue nie zgodzę się z tobą na samym początku twojej wypowiedzi kim jesteś by tak kłamać o mnie pogrążyć już udowadniam ci ze kłamiesz bo wprowadzasz młodego pracownika w błąd a mianowicie mówisz że " Jakoś z Aperam nikt sam nie odchodzi, chyba że ci, któzy wyjeżdżają za granicę za lepszą kasą" jest to absolutna się złym nie zgodzę dwóch pracowników szefowie linii odszedli do konkurencji tysengroup za lepsza kasę więc nie gadaj kłamstw jak tam Cały twoja wypowiedź. ZA DŁUGO TAM ROBIŁEM BY NIE PAMIĘTAĆ AKCJI. TRAK TUJECIE LUDZI PRZEDMIOTOWO DOBRYCH STARYCH PRACOWITY PRACOWNIKÓW ZWALNIACIE PRZYJMUJĄC NOWYCH LEPSZYCH TAŃSZYCH KTÓRZY NIE BĘDĄ DOMAGAĆ SIĘ PODWYŻEK BO SĄ NOWI I MUSI ZASŁUŻYĆ

Niemiecplakaljaksorzedawalautociulu

Wiem po co jest mydło po to byś się po nie schylał pod brauza ubeku ty pisowcu przez takich jak ty ten kraj jest tak fajny a będzie jeszcze lepszy czemu się mnie czepiasz tu tak jak w pracy i jak człowiek miał normalnie funkcjonować jak cały czas tylko dogadywali i obrazali tak jak tu widać tego osobnika on właśnie w taki sposób dowartosciowywuje swoje i tak niskie ego. Nowy pracowniku mówię do ciebie uważajcie bo ludzie są tam bardzo nie uprzeji dokuczliwi czekają tylko na twoją porażkę i pomogą ci ja osiągnąć. Ja tu czegoś nie rozumiem w tej firmie są układy ukladziki ja ich nie miałem i dla tego wyleciałem:) już wyrywam fragment z życia co jest gorsze być na l4 z powodu choroby i słuchać latami o l4 że byłeś czy może gorszym jest to że przychodzą w poniedziałek Łozarty i o mało nie puści pawia na biurko że szlifu malo tego jeden z szefów produkcji stał przy nim i ślepy jest nie czuje tego gdy ja czuję 10m spoko jest to twój kolega to go nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np ze się spóźnię 20minu bo jest świeżyca i nie umiesz jak człowiek rozumieć i proponujesz mi bym se wziął l4 abo poszedl na żądanie gdy nie mam takiej potrzeby i chce iść do pracy twoje żarty są nie na miejscu i sorry jak Kuba Bogu tak bog Kubie vice versa tej osobie co powiedziałeś o mym spóźnieniu powiedziałem co mi oferowales. Tak potwierdzam ludzie bardzo fajny atmosfera super no normalnie żucil bym pracę w Niemczech dla tego klimatu by tam się znaleźć. Robię za granicą i akurat u mnie w firmie 40 ludzi nie ma takich zgrzytow ludzie są dla siebie mili pomagają se na wzajem są przeciwko pracodawcy a nie przeciwko sobie mówią że za granicą źle że wyzysk rodacy się skaczą do gardeł wcale tak nie ma ludzie mają kasę i są happy a z przykrością muszę stwierdzić że duża częścią tych frustracji jest spowodowane zarobkami jakoś muszą rozładować swój żal. Brak słów w tej firmie albo masz plecy i z mostu masz wszystko załatwione albo jesteś jednym z piesków kierownika ja nie byłem pieskiem ani nie miałem układów i poszedłem na l4 i tyle .młody pracowniku nie marnuj czasu na tą firmę znam chłopaków co mają 20lat i robią za granicą i mają auta po 80000zl i żyją jak ludzie ja żałuję że nie zrobiłem tego 8lat temu że zmarnowalem sobie zdrowie czas na tą firmę do dziś odczuwam bóle kręgosłupa z nożyce dziennie 2tony przeżucic zgarbiony z powodu nie komfortowego ustawienia nożycy grosze się tam zarabia a praca jest bardzo odpowiedzialna okrawki lubią wyskakiwac i wpadać w oczy:) ludzie rękawice mają i się przetna:) za co pytam no za co za 1700zl zastanówcie się moim zdaniem jak jesteś młody ambitny masz cel w życiu to tam go nie zrealizujesz. MŁODY CZŁOWIEKU JEDZ ZA GRANICĘ jest lepiej tylko dalej ale co 2 tygodnie można być w domu jak potrzebuje tego :) PRACOWAŁEM NA MASZYNIE NA KTÓREJ BYŁO NAJWIĘCEJ ROBOTY, TON I LUDZIE Z KTÓRYMI ROBIŁEM NIE MIELI ŻE MNĄ PROBLEMU NIE NARZEKALI MA MOJA PRACE. PROSZĘ NIE WPROWADZAĆ CZYTELNIKÓW W BŁĄD.

Blue

Cóż powiedzieć? Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, tym bardziej w firmie, do której przychodzi się pracować a nie poklepywać po plecach. Jakoś z Aperam nikt sam nie odchodzi, chyba że ci, któzy wyjeżdżają za granicę za lepszą kasą. Nie wnikam w personalne animozaje pomiędzy niekórymi pracowikami produkcji, ale nie jest prawną, że za L4 się wylatuje (chyba, że wypada w każdy poniedziałek). O tym, że za załamanie BHP dostaje się naganę było i jest wiadomo od dawna. I nikogo nie powinno to zaskakiwać. Faktycznie jest to ważne, wręcz najważniejsze. Ale dzięki temu wszyscy mamy palce u rąk i wypadki zdarzają się bardzo rzadko. Uważam, że atmosfera w firmie jest bardzo dobra (przynajmniej w porównaniu do firm, w których wczesniej pracowałem). Poza wynagrodzeniem, które mogłoby być wyższe, nie mogę nic złego powiedzieć o Aperamie.

Zostaw opinię o Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o. - Siemianowice Śląskie

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.