Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.

Adres: Henryka Krupanka 97, 41-103 Siemianowice Śląskie

NIP: 1132165052 KRS: 0000038055

Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.
3 48 107 5 1

Opinie o Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Ram
 Opinia

Zacząć szczerze rozmawiać. To proponuje a nie że z pracownikami na hali jedno a poza nią to juz inna bajka. Przestańcie w końcu na inne serwis-centra sie oglądać i sie zachwycać jacy to oni są fajni i w ogóle. Pracownik ma do pracy przychdzic chetnie a noe po części z przymusu. Bo bez tzw.....FIZOLA lezycie i prosicie pana Boga o lepsze. Miłego dnia życzę i weekendu juz niebawem.

Pomocna?
Tak3Nie2
PZ
 Opinia
@Ram 14.06.2019 13:17

Muszę się wtrącić w dyskusję... Być może się mylę, ale uważam, że wprowadziliśmy na produkcji wszystko co możliwe, dużo więcej niż ktokolwiek inny oferuje na rynku. Przerwa na śniadanie trwa 30 minut zamiast standardowych 15. Oprócz tego w gorące dni wprowadziliśmy dodatkowe przerwy w pracy. Ubrania robocze najlepsze jakie są tylko dostępne na rynku, dobierane zgodnie z Waszymi sugestiami, lekkie, wygodne, antyalergiczne. Wentylatory na hali produkcyjnej, klimatyzacja na jadalni i w kontenerze magazynu. Woda, soki, kawa, herbata… Staramy się oferować pracownikom zarówno w biurach jak i na produkcji wszystko co tylko najlepsze, ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Niestety, w lecie zawsze na hali produkcyjnej będzie ciepło. Jeżeli komuś to nie pasuje, to naprawdę bardzo mi przykro, ale niech poszuka sobie hali klimatyzowanej. Powodzenia! I miłego weekendu!

Pomocna?
Tak8Nie
Ram
 Opinia

Zima,Ty to jesteś pewnie taki troche z góry i z dołu więc najgorsze co może byc. Biuro bardzo dobrze wie że jest gorąco na dole ale to mie od handlowca czy pd pani od zakupów zależy to czy jest możliwość zeby cos zrobić zeby bylo chlodniej tylko od PREZESA DYREKTORA KIEROWNIKA ITD... poprostu zarządu. No chyba że to oni mają w poważaniu i wydaje sie im że jest kolejka za drzwiami to takie myślenie nie zatrzyma pracownika. Oczy sie otworzą dopiero wtedy kiedy ktoś zasłabnie czy zemdleje i przyjedzie karetka i stwierdzą że od temperatury to juz sie nie da ukryć przed ich szefostwem to może dopiero zaczną trochę myśleć jak pracownik co jest głównym trybem w tej maszynce. Miłego dnia życzę i .........

Pomocna?
TakNie
Zimą
 Opinia
@Ram 12.06.2019 09:00

RAM - rozumiem, ale napisz co proponujesz? Jakaś logiczna i rozsądna propozycja?

Pomocna?
Tak6Nie
Wiosną
 Opinia

I od jutra się zacznie włączenie w temperaturach niegodnych pracownika ale jak zwykle ci panowie i panie z biura nie zwracają na to uwagi bo mają koło siebie pilot od klimatyzacji a pracownik fizyczny musi robić bo aperam nie jest taki piękny jak go opisują

Pomocna?
Tak2Nie6
Zimą
 Opinia
@Wiosną 02.06.2019 22:48

Trochę trudno zrozumieć o co ci chodziło, więc dla ułatwienia zaznacz proszę jedną prawidłową odpowiedź: a) Temperatury w lecie są niegodne (???) więc nie chcę już pracować. b) Panie i panowie w biurach mają nie włączać klimatyzacji, bo jest mi przykro, że oni mają a ja nie. c) Aperam nie jest piękny, bo pracownicy fizyczni muszą pracować w lecie. Ale o co tak naprawdę ci chodzi? I jak możemy ci w tym pomóc?

Pomocna?
Tak11Nie
Romek
 Opinia

Mam wrażenie jakby konkurencja zainspirowała niektórych do pisania na forum?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosc z polski
 Opinia

Ale ta ochrone to powinniscie zmoenic kreca sie jak mlode koty pytaja o dane jeden przez drugiego jak dwie baby na bazarze sieja panike z blachej sprawy

Pomocna?
Tak7Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wilczek Marek szef ochrony
 Opinia
@Gosc z polski 08.04.2019 15:26

A czego się obawiasz Przyjacielu??? Ochrona działa zgodnie z Ustawą oraz zaleceniami właściciela obiekt, który wymaga posiadania sprzętu BHP dla bezpiecznych warunków pracy, nikt Ci osobistej kontroli przecież nie robi to o co te pretensje to dla twojego bezpieczeństwa i po to abyś wrócił do rodziny bez szwanku dbamy byś posiadał sprzęt BHP i nawet darmowo firma go często użycza przepraszam, ale takich warunków i udogodnień dla kierowców na obiekcie obiętych ochroną to za wiele w Polsce a nawet na Świecie nie ma to opinie twoich kolegów , macie nawet możliwość darmowej kąpieli po zakończonej pracy. Szanuj siebie i prace innych dobra rada i szerkościv

Pomocna?
Tak8Nie
Końcówka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

To co widzialem dzis jak znowu p.kier.......pokazuje swoje oblicze. A kidgtys na pierwszym miejscu bylo BHP!!!!!!!!!!!ale czasy sie zmieniaja i trzeba udowodnic ze po trupach do celu. Tegraz to juz tylko TONY TONY I TONY i nawet szczerego dziekuje nie da sie islyszec. Wszystkie dobrego dla hali.

Pomocna?
Tak4Nie7
Mariusz
 Opinia
@Końcówka 20.03.2019 12:02

Witam. Możesz opisać co się stało?

Pomocna?
TakNie
prawdziwy hanys
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Końcówka 20.03.2019 12:02

To musi być fake news.... nie uwierze ze dla kogos tony byly wazaniejsze od BHP..... Ta firma ma prawdziwego pier..lca na tym puncie i nikt nigdy nie zaryzykuje niczego w tym temacie. ZAPPA rulez!

Pomocna?
Tak9Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie
Robert
 Opinia

Zapoznaj się z proszę z regulaminem forum GoWork.pl. Na forum nie ujawniamy danych osobowych pracowników. Rozumiem, że nie jesteś zadowolony z ostatnich zmian w firmie. Czy możesz napisać na czym one polegają?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PZ
 Opinia

I po co taki bezsensowny komentarz? Przecież już od kilku miesięcy było wiadomo, że zostanie wprowadzony zakaz używania prywatnych telefonów komórkowych na hali produkcyjnej. I nie była to lokalna decyzja tylko korporacyjne zarządzenie obowiązujące na całym świecie, we wszystkich zakładach Aperam. Więc o co bić pianę? Masz wyznaczone miejsce, gdzie możesz sobie pogadać, wysłać SMSa a nawet sprawdzić Twittera, FB lub Instagrama. Możesz to również zrobić podczas przerwy na posiłek. Ale nie na hali - proste i logiczne! Być może niepopularne, ale nie każda decyzja w firmach międzynarodowych będzie zawsze budziła aplauz wszystkich pracowników. A personalne "wycieczki" na publicznym forum uważam są naprawdę prostackie i żenujące...

Pomocna?
Tak9Nie
Miłego weekendu
 Opinia
@PZ 30.10.2018 13:22

Oczywiście, że to było wiadome ale nie problemem jest sam zakaz telefonów na hali tylko to, że pod przykrywką poprawy bezpieczeństwa wprowadzacie kolejne to bzdury czy nowinki podpatrzone z innych SC, a jedyne co tak naprawdę wnoszą to utrudnienia w pracy.

Pomocna?
Tak2Nie1
1
PZ
 Opinia
@Miłego weekendu 30.10.2018 19:25

Ale bzdury... Naprawdę uważasz, że poprawa bezpieczeństwa to tylko przykrywka? To niby jaka jest prawdziwa przyczyna tej akcji, Twoim zdaniem? Po co wydawaliśmy niemałe pieniądze na szafki, w których Wasze telefony będą bezpieczne i dodatkowo będą mogły być ładowane?

Pomocna?
Tak8Nie
Robert
 Opinia

@Expert, czy należysz może do młodego grona pracowników firmy Aperam Stainless Services & Solutions Poland? Rozumiem, że nie zgadzasz się z jego negatywna opinią. Czy możesz powiedzieć, że starsi pracownicy wspierają młodych szczególnie na początku ich pracy? Nowe pokolenie kandydatów do pracy, czyli Y i Z posiada często inne wymagania i priorytety. Czy widać to także w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
Jaśmina
 Opinia

Ile dają na produkcji na początek, 2500 zł na ręke??? Bo może bym przyszła.

Pomocna?
TakNie1
Dzieckowemgle
 Opinia
@Jaśmina 18.06.2018 19:03

Tyle zarabiają ludzie którzy pracują po 8 lat. Druga sprawa kobiet nie przyjmują. No i nie możesz być mądrzejsza od innym bo wtedy już podpadniesz.

Pomocna?
TakNie
Gandalf
 Opinia
@Dzieckowemgle 19.06.2018 19:53

@Dzieckowemgle - chyba nie do końca tak jest. Obecnie próbują zatrudnić pierwsze kobiety na produkcję. Więc szansa jest. A 2500zł na rękę? Z wszystkim dodatkami (bonus i inne) jest to możliwe.

Pomocna?
Tak10Nie
Dzieckowemgle
 Opinia
@Gandalf 20.06.2018 20:04

No tak zapomniałem o dopłatach do obiadomatu ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Dzieckowemgle 20.06.2018 21:56

Jasne… tylko, że poza podstawą wynagrodzenia jest jeszcze: - ponad stówka za dojazdy… - przynajmniej dwie stówki bonusu, - stówka za brak wypadków - prawie stówka za brak absencji - pół stówki na pranie… - karta sportowa benefit lub ubezpieczenie na życie lub opieka zdrowotna Luxmed, … no i obiadomat, z którego pewnie chętnie korzystasz jak tylko jesteś w pracy. A dodatkowo wczasy pod gruszą, bony na święta, paczki dla dzieci na Mikołaja… i jeszcze Kaizeny, nagrody jubileuszowe, nagrody za polecenie pracownika… ale przecież zawsze można ponarzekać. I ściemniać, że kobiet nie przyjmują. No, chyba, że jesteś tak bardzo „zaangażowanym” pracownikiem, że akurat byłeś nieobecny, gdy prezes miał zebranie z załogą i mówił o tym, że szukamy kobiet na produkcję… ogarnij się kolego!

Pomocna?
Tak10Nie
Expert
 Opinia
@anonymous 21.06.2018 22:07

Mogę z grubsza potwierdzić to co napisane wyżej.

Pomocna?
Tak7Nie
Dzieckowemgle
 Opinia
@Expert 22.06.2018 18:35

Czyli tak jak mówię. Dodatków ok550zl brutto czyli ok 400zl na rękę gość co robi od początku ma 3100 zł brutto podstawy co daje ok 2150zl na rękę czyli suma to ok 2550 zł na rękę po 11 latach i wiedzy która nie pomieści by się w mozgu u nie jednego pracownika biura, który i tak zawsze wie lepiej jak działa produkcja i ma gdzieś zdanie fizola...

Pomocna?
TakNie1
Dzieckowemgle
 Opinia
@Dzieckowemgle 22.06.2018 20:17

Luxmed to porażka nikt z hali w tym nie uczestniczy. Polecenie pracownika spoko kasa o ile w 12 mc nie będzie chory. Kaizen lipa oprócz Adama i Czesia który już nie pracuje bo to oni zgarniali fajna kasę...

Pomocna?
TakNie2
Expert
 Opinia
@Dzieckowemgle 22.06.2018 20:17

Być może. Ale przecież nie jest takie oczywiste, że ktoś nowy nie może być lepszy od kogoś, kto pracuje 8 czy 11 lat... I wtedy pojawia się pytanie: kto powinien więcej zarabiać: ten słabszy, który od 11 lat niewiele osiągnął, czy ten całkiem świeży, który już od początku rokuje większe nadzieje? Firma nie powinna płacić za ilość przepracowanych lat, tylko za rzeczywiste osiągnięcia. I moim zdaniem to jest racjonalne podejście.

Pomocna?
Tak5Nie
Dzieckowemgle
 Opinia
@Expert 22.06.2018 21:27

Czyli chcesz powiedzieć że Darek Adam Łukasz Dawid nie zasługują żeby zarobić 4000-5000 zł na rękę w firmie która zarabia miliony? Jak tak uważasz to się zwolnij albo spróbuj ogarnąć dniowke pracując z młodymi którzy pół dnia siedza na telefonie a resztę na kiblu....

Pomocna?
Tak1Nie2
PZ
 Opinia
@Dzieckowemgle 22.06.2018 21:55

Ponieważ to już kolejny komentarz próbujący bezsensownie łączyć wynagrodzenie pracowników z zyskiem wypracowywanym przez firmę, albo z ceną produkowanych w niej wyrobów, postaram się to skomentować. To jest totalna bzdura! Takie odniesienia świadczą tylko o braku jakiejkolwiek, nawet elementarnej wiedzy i są nielogiczne, wręcz bezsensowne. Gdyby próbować jednak iść w tym kierunku, to np. Amazon, który ma zyski ponad pięć razy większe od nas, powinien płacić swoim pracownikom magazynowym po ponad 30.000zł brutto miesięcznie. A kopalnie, które zanotowały w zeszłym roku stratę, powinny… no właśnie – co powinny? Pobierać od pracowników opłaty? A jak płacić pracownikom w montowniach samochodów (np. gliwicki Opel), gdy jeden samochód kosztuje kilkadziesiąt tysięcy złotych, a fabryka produkuje i sprzedaje kilkaset tysięcy takich samochodów rocznie. Ale jednocześnie fabryka przynosi straty i musi zwalniać kolejnych pracowników. Nie ma i nie może być w takich przypadkach żadnej korelacji. Naprawdę tak trudno to zrozumieć? Nie ma więc większej bzdury niż argumentacja, że firma zarabia miliony to pracownicy też powinni. Albo, że stal kosztuje tysiące euro, więc ludzie powinni tyle zarabiać. Na rynku reguła jest prosta (na całym świecie, nie tylko w Polsce) – jeżeli chcesz, żeby Twoje zarobki były ściśle powiązane z zyskiem firmy, to musisz ją sobie założyć i rozkręcić. Jak będziesz właścicielem, to wtedy będziesz sobie mógł wypłacać nawet całe zyski (oczywiście po potrąceniu wszystkich podatków…). I jeszcze jeden komentarz: klika lat temu przynosiliśmy duże straty. Z tego co piszesz wynika, że już wtedy pracowałeś z nami. Podczas kryzysu 2009/2010 nie zwolniliśmy ani jednej osoby, nie zmniejszyliśmy wynagrodzeń, mimo, że sytuacja był naprawdę ciężka. Gdzie wtedy byłeś? Dlaczego wtedy nie chciałeś odnieść swojego wynagrodzenia do wyników firmy? Mogę się zgodzić, że w niektórych przypadkach wynagrodzenie niektórych pracowników mogłoby być trochę większe. Jednak 5.000zł na rękę (czyli prawie 7.500zł brutto), to chyba jednak nie ta bajka… W ciągu ostatnich 10 lat z produkcji odeszło 3-4 pracowników, na których nam zależało i których było nam naprawdę szkoda. Chyba więc nie jest aż tak źle...

Pomocna?
Tak11Nie
Expert
 Opinia
@PZ 23.06.2018 15:43

Całkiem logiczne wyjaśnienie, ale chyba nie trzeba do nas tak łopatologicznie pisać. Jestem pewien, że większość ludzi zdaje sobie z tego sprawę i rozumie takie fakty. Szkoda tylko, że @Dzieckowemgle tak kiepsko pisze o młodych pracownikach, bo słabe to jest..... naprawdę bardzo słabe!

Pomocna?
Tak6Nie
Karol
 Opinia

Zastanawiam się jaki jest powód tej ciszy?

Pomocna?
TakNie
Gandalf
 Opinia
@Karol 18.06.2018 19:05

Na takich forach jak jest cisza, to zazwyczaj dobrze świadczy o firmie. To raczej jest miejsce do narzekania a nie do chwalenia. Im mniej - tym lepiej!

Pomocna?
Tak3Nie
Dzieckowemgle
 Opinia
@Gandalf 20.06.2018 20:00

Jasne jak przed chwilą usunięto 6 komentarzy

Pomocna?
TakNie
Gandalf
 Opinia
@Dzieckowemgle 21.06.2018 16:01

Coś ci sie chyba pomyliło... Tutaj najnowsze komentarze są automatycznie podbijane an górę (z całym wątkiem), a te starsze spadają na dół strony. Poszukaj to wszystkie znajdziesz.

Pomocna?
Tak2Nie
Dzieckowemgle
 Opinia
@Gandalf 21.06.2018 20:14

Było 86 a wczoraj 78 prosty rachunek

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert
 Opinia

@Dzieckowemgle, czy jesteś doświadczonym pracownikiem firmy Aperam? Jak Ci się pracuje w tej firmie, czy jesteś zadowolony ze swojej pracy i warunków? Z Twojej wypowiedzi nie wynika to jednoznacznie. Dlaczego stwierdziłeś, że pracownik nie może być mądrzejszy od innych? Przecież ambitni pracownicy są trwałą wartością firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dzieckowemgle
 Opinia
@Robert 20.06.2018 10:07

Tak doświadczonym. Pracuje prawie od początku. Praca spokojna w bardzo dobrych warunkach na świetnym sprzęcie. Jeśli o to chodzi nie łatwo będzie wskazać druga taka firme. Misusem wynagrodzenie tak jak napisałem. W tej firmie liczą się sztuki a nie wartość danego pracownika. Dobrych i solidnych można policzyć na palcach jednej ręki a i tak odchodzą no bo kto mający jakiekolwiek ambicje będzie pracował za 2500 zł na rękę. No chyba że z 500+ sobie odbije.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiki
 Opinia

Słyszałem, że firma ma opinie bardzo dobrego pracodawcy. Czy aktualnie prowadzi rekrutację?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracuś
 Opinia

Kiedy podwyżka?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Też pracuś
 Opinia
@pracuś 24.03.2018 20:13

dzisiaj prezes miał spotkanie z wszystkimi i ogłaszał podwyżki. Jeśli to co mówił będzie widać na pasku, to nareszcie będzie trochę lepiej.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Też pracuś 26.03.2018 16:29

Jasne, stówka na rękę podwyżki +plus bonusy za frekwencję i brak wypadków które w każdej chwili mogą być cofnięte, nie rozśmieszaj mnie.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hanys
 Opinia
@Nick 26.03.2018 22:58

A kiedy ktos ci coś zabrał w tej firmie? Ja dostałem wiecej niż stówkę na rekę do tego kolejną stówkę w bonusach i jest git! Teraz adient szuka ludzi do nowej fabryki - możesz się przenieść jak ci za mało.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zarchiwizujecie ten komentarz?
 Opinia
@pracuś 24.03.2018 20:13

Audyt wypadł super, Aperam Polska jest super, Nasz Szef, A., twierdzi, że jesteśmy lepsi niż Niemcy, być może najlepsi w Europie, być może na świecie, tymczasem podwyżki po ciężkiej walce wynoszą ŚREDNIO 4 %. Rewir gwarantowany, po tym jak ręce mi opadły do samej ziemi. Co za tym idzie - premia za dyspozycyjność poszła w las. Przynajmniej za ten w kwartał, bo pewnie za 2 lub 3 kwartały firmy już nie będzie stać na realizowanie "zarządzenia". Szczęki Niemcom opadały, Panie Dyrektorze, to fakt. Jakbym zobaczył jak ludzie robią taką robotę za takie grosze - w porównaniu do zarobków na zachodzie Europy - też by mi szczęka uderzyła o glebę. Są firmy lepsze, są oczywiście gorsze, ale po prostu nie róbcie z nas bandy idiotów. Jadymy Durś

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
arbeiter
 Opinia
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:40

wow... co za sarkazm. Jestem pod gigantycznym wrażeniem... A może warto trochę ruszyć najważniejszym ludzkim organem, popularnie zwanym mózgiem i zastanowić się, dlaczego zagraniczne firmy zakładają w Polsce swoje oddziały? Przecież nie dlatego, że nas kochają, albo że jesteśmy tacy zaje-fajni. Albo że jesteśmy bardziej wydajni, doświadczeni i zaangażowani. Gdybyśmy zarabiali tyle co Niemcy albo Francuzi albo Włosi, to nadal pracowalibyśmy w spółdzielniach pracy albo innych kołchozach, bo nikt nie inwestowałby w Polsce. Chyba jest to proste, jasne i logiczne, nawet dla średnio intelignetnych osób. Jeżeli zarobkami zbliżymy się do zachodu, to zagraniczne fabryki przeniosą gdzieś, gdzie będzie taniej. A my z naszą polską zawiścią, roszeniowością i wzajemną podpierdliwością zostaniemy sami w naszym lokalnym piekiełku. I właśnie dlatego musimy na każdym kroku udawadniać, że jesteśmy najlepsi w Europie a może nawet na świecie, bo wszyscy patrzą na nas i naszą wrodzoną i powszechnie znaną wredotę oraz niedoścignioną umiejętność narzekania. I czekają, aż podwinie nam się noga albo sami udowodnimy całemu światu jak mocno jesteśmy mentalnie opóźnieni za europą zachodnią. Bo tylko w Polsce każdy kto choć trochę będzie się pozytywnie wyróżniał, musi być przez resztę "tzw. ekipy" ściągany na poziomu przeciętności... Sorry, taki mamy klimat. Jedź do Niemiec - przecież ciągle jeszcze granice są otwarte. Spróbuj tam popracować chociaż kilka miesięcy - nie jesteś przecież idiotą, dasz sobie radę i zarobisz lepiej niż tu. Pokażesz Niemcom jak Polak potrafi pracować i pewnie szczęki im ponownie opadną. Wtedy z wrażenia dadzą nam po 200% podwyżek i nawet Daimlera przeniosą do Siemianowic. Jawoll!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@hanys 27.03.2018 16:20

Np:Premia kwartalna kiedyś Dla wszystkich dziś dla wybranych, Bony Sodexo dziś 130-220zl - to jest żart, kiedyś możliwość ro, licznia "zdrowia" na fakturę, dziś luxmedem z którego i tak mało kto korzysta.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PZ
 Opinia
@Nick 27.03.2018 23:52

1. Premia kwartalna tylko dla wybranych - ale bzdura... 2. Bony Sodexo - kwoty takie jak od kilku lat. Po co zwiększać, skoro i tak będzie narzekanie? Jak słuchać lamentów to przynajmniej bez wysiłku... 3. Rozliczanie "zdrowia" - to był największy przekręt i kombinacje w tej firmie (chyba większe to tylko historyczne "Sport i Rekreacja"). Po prostu szkoda słów i nerwów...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PZ
 Opinia
@PZ 28.03.2018 08:41

Jeszcze jeden szybki komentarz z mojej strony – ze specjalną dedykacją dla tych, którzy nieustannie płaczą że Niemcy w Aperam zarabiają więcej, a przecież my jesteśmy tacy SUPER! Niemcy w zeszłym roku wyprodukowali 278.000ton, czyli ponad 23.000ton MIESIĘCZNIE! Na SLT (nasze SL1) produkują średnio 91ton na każdej zmianie. NA M8 (nasze CL1) produkują średnio 94ton na każdej zmianie. NA OCEVI (nasze CL10) produkują średnio 109ton na każdej zmianie Popatrz na nasze wyniki, wytęż wzrok i znajdź różnicę!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
też arbeiter
 Opinia
@PZ 29.03.2018 11:58

Przykre bo takie prawdziwe. Ale musi boleć :P

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zarchiwizujecie ten komentarz?
 Opinia

Audyt wypadł super, Aperam Polska jest super, Nasz Szef, A., twierdzi, że jesteśmy lepsi niż Niemcy, być może najlepsi w Europie, być może na świecie, tymczasem podwyżki po ciężkiej walce wynoszą ŚREDNIO 4 %. Rewir gwarantowany, po tym jak ręce mi opadły do samej ziemi. Co za tym idzie - premia za dyspozycyjność poszła w las. Przynajmniej za ten w kwartał, bo pewnie za 2 lub 3 kwartały firmy już nie będzie stać na realizowanie "zarządzenia". Szczęki Niemcom opadały, Panie Dyrektorze, to fakt. Jakbym zobaczył jak ludzie robią taką robotę za takie grosze - w porównaniu do zarobków na zachodzie Europy - też by mi szczęka uderzyła o glebę. Są firmy lepsze, są oczywiście gorsze, ale po prostu nie róbcie z nas bandy idiotów. Jadymy Durś

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cekom na archiwizację :)
 Opinia
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:49

A Szefowie Zmian, z wyjątkiem dwóch lub trzech, są spoko! Ruby też jest spoko! 4% ole! 4% ole! 4% aleaooooo!

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Promocja Harnasia
 Opinia
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:49

Nie lubisz robić z gorolami za 1800zł brutto?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Promocja Harnasia
 Opinia
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:49

Nie lubisz robić z gorolami za 1800zł brutto?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gotuj z tym
 Opinia
@Cekom na archiwizację :) 27.03.2018 23:09

Ruby akurat jest spoko, buziaki =*

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ruby jest spoko
 Opinia
@Gotuj z tym 27.03.2018 23:37

No godka

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Setametagalanteria
 Opinia
@Zarchiwizujecie ten komentarz? 27.03.2018 19:49

W sedno =)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uff
 Opinia

2800 zł brutto to trochę mało

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosc2
 Opinia
@Uff 11.03.2018 18:42

To ciesz sie ze masz tyle bo niektorzy po kilku latach pracy nawet 2800 brutto nie maja :) .

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uff
 Opinia
@Gosc2 18.03.2018 13:55

W tej firmie nie mają? Bzdury piszesz, a co może za najniższą krajową pracują tej korporacji?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Waldi
 Opinia

Podpowiedzcie i czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Expert
 Opinia

Moje osobiste spojrzenie na firmę (z punktu widzenia produkcji): 1. Praca stała 8 godzin i nie więcej dziennie. Dwie zmiany (od 6:00 i od 14:00) z 30-minutową przerwą na posiłek. Bez sobót i niedziel. Bez nadgodzin. 2. Praca raczej lekka na zautomatyzowanych liniach. Spokojnie, bez akordu albo "takt-timów". Dużo transportowania wózkami widłowymi lub suwnicami. Warunki pracy bardzo dobre - hale czyste, nowe, ogrzewane, maszyny w dobrym lub bardzo dobrym stanie. 3. Wynagrodzenie raczej niskie, ale nie najniższe (ok. 2800zł brutto). Płatne zawsze przed końcem miesiąca. Do tego bonusy (200-500zł) wypłacane miesięcznie i różnego rodzaju dodatki socjalne (dofinansowanie do obiadów z automatu, dofinansowanie do dojazdów, karty Benefit lub ubezpieczenie lub opieka Luxmed, wczasy pod gruszą, paczki dla dzieci na Mikołaja itp.). Czasami dla chętnych prace na zlecenie, np. tapetowanie lub malowanie biur albo odśnieżanie dachu. 4. Bardzo duży nacisk na BHP. Za uchybienia nagana lub zwolnienie. Tak samo w przypadku kradzieży lub przyjścia "pod wpływem". Pod tym kątem mocno restrykcyjnie, ale bezpiecznie. 5. Na produkcji pracuje około 30-35 osób. Klika osób od dawna (8-10 lat) i trzyma się mocno, a część młodych mocno się zmienia (szczególnie ci zatrudni przez agencje pracy). Zawsze szukają 2-3 osób. 6. Atmosfera raczej OK, chociaż jak zawsze konflikty czasami się pojawiają. Firma dla tych, którzy szukają stabilnej, bezpiecznej i spokojnej pracy w stałych godzinach, ale nie mają najwyższych wymagań finansowych.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
prawienowy
 Opinia
@Expert 10.01.2018 11:02

Mniej więcej potwierdzam to co napisane wyżej. Tylko z atmosferą różnie bywa - starzy pracownicy trzymają się razem i nie zawsze chcę pokazać nowym co i jak się robi. No i jeszcze podział na zwykłych, lepszych i najlepszych. Nowy zawsze jest tym zwykłym i nie wiadomo co trzeb zrobić, żeby być najlepszym. Ale i tak nie mogę narzekać... :)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kiedyś pracownik aperam
 Opinia
@Expert 10.01.2018 11:02

Wszystko prawda, ale za 2000 na rękę to mi się odechciało wstawać i dojeżdżać na ten koniec świata. Wolę pracować za granicą za 2000euro. Firma bogata i stabilna ale nie chce się podzielić z pracownikami. Za to ludzie na produkcji super. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Była pracownica
 Opinia
@Expert 10.01.2018 11:02

Pracowałam w biurze kilka lat. Odeszłam bo pojawiła się bardzo dobra propozycja pracy (lepsze stanowisko, większe wynagrodzenie), ale bardzo dobrze wspominam mój "Aperamek" :) Fajni ludzie, bardzo dobra atmosfera. Do tego dosyć komfortowe warunki pracy i naprawdę dobra organizacja. Do minusów można zaliczyć to, że firma jest mała więc możliwości awansu są mocno ograniczone. I pieniążki mogłyby być trochę większe :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@Była pracownica 14.01.2018 22:00

Zadowolona się odezwała. W biurach "pieniążki" i tak są dużo większe niż na hali. A do tego luz, internet, kawki i ciasteczka.....

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Expert
 Opinia
@Robol 15.01.2018 22:34

@robol - po co takie osobiste wycieczki i podziały? W tej firmie każdy ma trochę luzu oraz czas na kawkę i ciasteczka lub papierosa - produkcja również. Są oczywiście dni, gdy "leje się po plecach", ale musisz mi uwierzyć - w biurach też tak bywa... Zresztą zawsze możesz poprosić o przeniesienie do biura (jeżeli tylko dobrze mówisz po angielsku albo francusku, znasz biegle excela, sidoni lub SAP i chcesz spróbować takiej pracy). Dyrekcja próbuje traktować wszystkich równo i eliminować tego typu podziały na hala-biura, więc po co takie wewnętrzne ataki?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NieObcy
 Opinia
@Expert 10.01.2018 11:02

ponoć firma to ludzie, a ludzie w większości są wporzo...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ŻAL MI CIEBIE @zgadnij kto
 Opinia

@zgadnij kto - twoja wypowiedź to po prostu żenada, kompromitacja i totalna porażka!!!!! Trzeba być wyjątkowym debilem żeby w tak małej grupie pozwolić sobie na imienne ocenianie osób z którymi pracuje się na co dzień. Kto ci dał takie prawo?? Na jakiej podstawie próbujesz nieudolnie "recenzować" czyjeś poczynania?? Może w pierwszej kolejności napiszesz jaki to ty jesteś zaangażowany, pracowity i wartościowy pracownik?? Jakieś kompleksy wychodzą?? Bo tylko w ten sposób można uzasadniać tak ohydne wypowiedzi. Chyba tylko pozorna anonimowość gwarantowana przez internet umożliwia takim tchórzom jak ty zaistnienie na jakimkolwiek forum. Szkoda, że nie ma żadnej reakcji dyrekcji na takie wpisy bo źle wpływa to na dobrą dotychczas atmosferę na produkcji. Żal mi ciebie malutki i prostacki człowieczku!!!!!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Skupuja ajza
 Opinia

Mysle ze Jarek sledzi olx i allegro, bo szuka austenitu od Adama. A propo ma ktos link?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kordian Głodek
 Opinia

@zgadnij kto. Gościu jak już coś piszesz to mniej na tyle moralnej odwagi by się podpisać bo teraz Ja mam nieprzyjemności w pracy.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert
 Opinia

Firma ma opinię dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy potrzebujecie pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kadry :-)
 Opinia
@Robert 25.01.2018 17:38

W tej chwili szukamy tylko 1 osobę do utrzymania ruchu i 3 operatorów na produkcję. Generalnie nie szukamy zbyt wielu osób.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Suwnicowa
 Opinia

Proponowała bym zmienić dział logistyki układy układziki i sobie tam żyją jak pączki w maśle, a prezes udaje ze nie widzi

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Księgowy
 Opinia
@Suwnicowa 29.11.2017 19:02

buahaha... suwnicowa... Boli cię, że w logistyce są dobrze zorganizowani? Na produkcji też ciężko nie mają. I prezes to widzi doskonale.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Górnik Zabrze Pany
 Opinia
@Suwnicowa 29.11.2017 19:02

Witam Jeśli Pani się nie podoba to proszę zwolnić się. Tak mówimy na Produkcji

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bolo
 Opinia

Kłamliwa firma,robią ludzi w balona,niepolecam tej firmy nikomu

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P. Zwoliński
 Opinia
@bolo 12.06.2017 15:52

Jeżeli uważasz, że firma jest kłamliwa i robi ludzi w balona, to napisz dokładnie o ci Ci chodzi i podpisz się. Zakładam, że już w niej nie pracujesz (bo przecież to nie jest obóz pracy i nikt tam nikogo nie trzyma na siłę) więc nic nie ryzykujesz. Staram się dbać o to, żeby zawsze być fair w stosunku do pracowników i nie wydaje mi się, żebyśmy kiedykolwiek kogokolwiek oszukali. Przemek W. był dobrym i kreatywnym pracownikiem, ale nie potrafił pracować w grupie, więc musieliśmy jakoś rozwiązać ten problem. U nas na produkcji nie ma takich miejsc, gdzie można pracować samemu - trzeba umieć pracować w zespole i dogadać się z pozostałymi pracownikami. Szkoda, bo Przemek tego nie potrafił. NIe wiem tylko, dlaczego teraz nagle się uaktywnił po kilku latach... ale każdy ma prawo pisać co sądzi, tylko niech ma odwagę się podpisać. Uważam, że mamy na produkcji super zespół i super ludzi. Wiadomo, że nie wszystko jest możliwe i nie każdy jest przyjacielem każdego. Czasami pojawiają się mniejsze lub większe konflikty, ale w porównaniu z innymi firmami produkcyjnymi jest dobrze. Zawsze można coś poprawić, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, ale skoro nadal większość pracowników na produkcji pracuje u nas od samego początku istnienia firmy, to chyba nie jest tak źle.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
uchachany
 Opinia
@P. Zwoliński 12.07.2017 21:22

Standard - dyrektor zadowolony, reszta mniej :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P. Zwoliński
 Opinia
@uchachany 11.08.2017 10:35

Taki polski standard - zawsze i na wszystko narzekać, tylko jakoś konkretów mniej... I do tego najlepiej w sieci i anonimowo. Jakiś konkret?

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Slovak
 Opinia

Pisać tu bo słyszeć że dają pracę pracować w Polsce 8 lat szukam dobrej pracy proszę o kontakt. Przyjmować obywatli ukrain umie malować po polsku gadać dobrze. U was zarobić 1000 sloty i być radosny prosić kontakt horoszenko1966@tps.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weteran po stokroć
 Opinia

GRUBO:) Niech się wskrzesi "DUCH ZESPOŁU - SPIRIT OF SL1"

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weteran
 Opinia

Tak z agencji możesz się dostać, ale zarobisz mniej bo agencja też zarabia. Potem przejdziesz pod firmę i zarobisz 1800zl na rękę co kwartał 180zl bilety za kino dają. +dojazdy do roboty. Pieniądze zawsze są na koncie w terminie stabilna firma tak że wiadomo iż kasę mają. Nadgodzin nie ma czasem się zdąży ale żadko nocek też nie ma soboty czasem zależy od pilnych zamówień. Czasem idzie fajnie zarobić za odśnieżanie dachu 300zl za parę h ale żeby się tam dostać to trzeba mieć układy a młody może zapomnieć.Praca jest łatwa zależy na ile cie stać możesz całe życie spinac palety Albo piac się do góry, każdy się tam odnajdzie polecam. Czy trzeba dużo dźwigać? Nie trzeba dużo dźwigać praca lekka przyjemna czasem papier trzeba dźwigać ale to lekkie kilka gram. Pracuje od czasów Bytomia i nie narzekam na zarobki za czasów starej dyrekcji. Do Waco nic nie miałem dobry pracownik który został zniszczony przez system tej firmy.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szukający pracy
 Opinia
@Weteran 20.12.2016 01:35

Dzięki Weteran. W końcu jakieś konkrety :) Mam jeszcze klikla pytań, jakkbyś mógł napisać: 1. 1800zł na rękę to całe na umowie, czy pensja minimum + premia? 2. Tak naprawdę pracuje się po 8 godzin czy więcej, tylko nadgodzin nie płacą? 3. Czy przejście pod firmę jest pewne? I ile trzeba czekać? 4. Jakie dojazdy do roboty? Autobusy zakładowe? Skąd i o której godzinie? 5. Są jakieś inne dodatki socjalne? Ubezpieczenie, bony Sodexo, wczasy pod gruszą, dofinansowane posiłki na jadalni, albo coś podobnego? Dzięki za info. Wesołych świąt.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szukający pracy
 Opinia

Przeycztałem całość ale troche się pogubiłem... rozumiem że osoby o nickach: #Niemiecplakaljaksorzedawal #Szczuraperam #Nożycowy sl1 Zappa operator magazynier +wózek + su to cały czas jedna i ta sama osoba, która odkryła u siebie prawdziwe powołanie literackie. Dalej nie wiem, czy w tej formie było tak dobrze, że chciałby tam pracować i wrócić, tylko jego tam nie chcą, czy też było tak beznadzienie że super że go wylali... Rozumiem tylko, że wszycy w całej firmie się na niego uwzięli i go skrzywdzili i poniżali - jakiś Czesio, Bedzin, Mateusz, Adam, Paweł, Maślana i cała firma. W pełni popieram ideę, że powinni płacić 4000zł podstawy na początek. Tez tak chcę. Gdzie tyle płacą na produkcji? Mogę nawet pracować po 10 godzin dziennie. I pewnie będę lepszy od niejednego starego, dlatego nie rozumiem, dlaczego miałbym zarabiać mniej od nich. Nich ktoś napisze jak tam naprawdę jest. Jest ogłoszenie, ale przez agencję pracy. Czy z agencji można dostać się do firmy? Ile można zarobić - naprawdę tylko 1.800zł jak ktoś wyżej napisał? Czy płacą zawsze na czas czy trzeba czekać? Czy są nadgodziny? Czy można dorobić w soboty i niedziele albo nocki? Czy praca jest łatwa czy trudna? Czy trzeba dużo dźwigać? Napiszcie jakieś konkrety, aktualne nie sprzed kilku lat. Pozdrawiam i dziękuję.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dobry pracownik zastraszony
 Opinia
@Szukający pracy 19.12.2016 12:44

Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do swojej wypowiedzi i opini moja jest taka. Po twojej wypowiedzi widać że tam pracujesz a nie szukasz pracy hehe czy tam się dźwiga nie siedzi i ogląda fejsbooka sam dobrze wiesz bo tam robisz w biurze i dziennie widzisz jak się robi. Ok spoko Wiem że mnie nie chcecie. Cały czas proszę chłopaków by odszedli z aperamu i u mnie pracowali za 9000 ale nie chcą rołonki z rodziną!!!!!!!!!!!!!!. No wiadomo że w pracy zawsze się zdarzy że kogoś się lubi a kogoś nie, wszystko rozumiem i toleruje ale bez przesady. Mateusz jest ok tylko to mnie zabolało brak reakcji, zawsze dogadywalis my się nie było problemu . Maślana ok tylko firma nie widzi ze się nie nadaje bo Będzin stał za nim i też Adam Czesio jest ok ale przechodzi samego siebie Paweł też ok tylko brakuje mu trochę kultury Będzin kawał Hama cwaniaka mający układy z majstraem tym małym nigdy go nie doniósł w biurze miał układy to widać było Adam szkoda słów nigdy mnie nie lubial a ja jego bo nie lubię ludzi fałszywych co głupot ci gadają . Szanuj ludzi to ludzie będą cie szanowac zrozum to w końcu!!!!!!!!!!!!!! Ja ci napisałem jak naprawdę się robi

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szukający pracy
 Opinia
@Dobry pracownik zastraszony 19.12.2016 21:42

Kolego "Dobry pracownik" - nie pytałem cię o charakterystykę osób z którymi pracowałeś. NIe interesuje mnie to kogo lubiłeś a kogo nie ani to ile można u ciebie zarobić. Pytałem o kasę i o robotę w Polsce na śląsku. Jak nie chcesz odpowiadać albo nie wiesz jak jest, to nie gadaj bez sensu, bo nie pomagasz. Prosiłem o konkretne informacje i nadal zadaję te same pytania jak wcześniej.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nożycowy sl1 Zappa operator magazynier +wózek + su
 Opinia

Jest to prawda co pisze pasek89 2 kometarz. 100% się z nim zgadzam mógłbym wymienić kto ma z kim układy ale po co to komu wiedzieć:) wiadome że jest i wiedziałem ze na układy nie ma rady :) ja robiłem bo sam o to walczyłem a maślana robił bo Będzin go popierał a mnie Będzin nie lubiłal bo pamiętam jak powiedział do Adama w zoltym kasku jemu nie dawaj tej pracy bo ja mu nie ufam i Adam chciał mi pokazac ze jego slucha i tak zrobil tak zaczęła się moja kariera która znalazła swój finał 5 lat później i wszystkim pokazałem że się mylił że dam radę ze nie jest prawdą co gadaliście nikt mnie nie wspierał a walczyłem z wami i pokazałem zawsze w grudniu jak 1000zl odbierałem to dopiero w tedy zaczesluscie normalnie mnie traktować słuchacie opini ludzi nieupowarzionych do oceniania innych ludzi i na niej majster wystawia swoją opinię po słowach jakiegoś alkoholika co mnie nie lubial w tedy nie mogłem Ci tego powiedzieć bo robotę bym stracił Będzin ty patrz na siebie ty alkoholiku śmierdzacy w poniedziałek jeśli mi nie wierzycie sprawdzjcie rano go z alkomatem to wam skali braknie w nim i takich ludzi trzymają brzydze się tym a nie pijanych pracowitych pomysłowych co dążył do redukcji złomu i zwiększeniu wydajności pierwszo gat materiału i takich ludzi zwalniają ale dziękuję wam za wszystko za te mile chwilę spędzone z wami i te nie miłe i proszę was o jedno dajcie w końcu tym ludziach normalne wypłaty 4000zl na początek podstawy i od razu atmosfera się rozluźni oni tam zapierniczaja jak małe motorki że aż im w lato z jajec kapie a gdy wy w tym momencie w klimatyzowanych biorowcach sobie fejsbooki przeglądacie zrozumcie debile w końcu że ci ludzie to jest złoto i tak naprawdę to 30ludzi pracuje na 150ludzi w biurach i oni też chcą godnie zarabiać dziennie o tym się mówiło. Absurdem jest to by nie gadać kto ile zarabia bo inaczej zwolniony jesteś . Przykład robię 5 lat przychodzi nowy pytam się go ile masz on mi mówi że tyle co ja i jak się czujecie w takiej sytulacji okropnie ale muszę uważać by nie wyszło to dalej że się go pytałem bo jak by to doszło do biora to kicha bo było nie wolno gadać kto ile zarabia by buntu nie było a i tak wszyscy wiedziedza kto ile zarabia. Wstyd w krajach sąsiednich ta sama firma aperam i zarabiają po 2500e miesięcznie operatorzy wiem bo jeżdżę z koordynatorem po firmach dorabiajac czasem i mi mówi ile płaci jako pośrednik. Dajcie im zarobić czemu wy ich tak wykorzystujecie sami zarabiacie po 4000zl a swoim pracownika żałuję cie proszę was dajcie im zrobić firma jest bardzo bogata a na pracownikach oszczędza bankiety za grube tysiące robi a żal jest dać parę zł więcej by chłop mógł odczuć jakiś grosz w portfelu.Kawa ,herbata i cÓkrem sprawy nie załatwicie tym nie wyżywia swoich rodzin oni potrzebują GELTU za to kupią prezenty jedzenie a nie branie kredytów na święta by prezenty zrobić. Cały czas tlumaczyli że podwyżki będą tylko niech się kryzys skończy a Polska kryzysu nie odczla i generowana zyski dla Francji kryzysu już nie ma i pytam ja was są te podwyżki bo wydaje mi się że nie a ta inflacjna podwyżkę to wiadomo co

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nożycowy sl1 Zappa operator magazynier +wózek + su
 Opinia

Na prawdę robota jest super wykazująca twoje umietbosci manualne i intelektualne dużo wiedzy trzeba trzeba zdobyć by muc swobodnie pracować i tak by nie popełniać błędu jak w szachach trzeba trzy ruchy do przodu przewidzieć by było ok a ja uwielbiam szachy i takie zadania no czas 8 godzin leciał w moment nie ma tej rutyny jest rotacja i praca jest super jakim dużym plusem jest to wyposażenie bhp że jest wszystko rękawiczki, kaski,stopery robione na odlew w zachodni firmach tak nie ma jak oni mają jest wszystko i pilnują by wszystko zawsze było duży +

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Aperam Stainless Services & Solutions Poland sp. z o.o. - Siemianowice Śląskie

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej