ROKA

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 23 ocen.

ROKA
2 23 6 1

Opinie o ROKA

Barbara

@WIOLA OKĘCIE Twoja opinia na pewno wiele wniosła do dyskusji - bardzo Ci zatem za nią dziękuję. Przedstawiasz w bardzo negatywnym świetle firmę ROKA. Czy na pewno nie znajdziesz żadnych pozytywnych aspektów pracy tam? Skoro było aż tak źle, jak piszesz, to niezwłocznie powinnaś to komuś zgłosić. Zrobiłaś to? @Kuba Po części należy przyznać Ci rację. A jesteś zatrudniony w tej firmie?

Kuba

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!

WIOLA OKĘCIE
@Kuba 03.08.2018 17:50

Chyba że chodzi o nieodpowiednich ludziach na nieodpowiednich stanowiskach w biurze! To z tym się zgodzę.

Administrator

Co jeszcze warto wiedzieć przed przesłaniem swojego CV do ROKA?

WIOLA OKĘCIE
@Administrator 12.06.2018 09:18

Najlepiej aby tam nie wysyłać swojego CV, to porażka aby tu pracować. Proszę przeczytać poniższe opinię to wszystko będzie wiadomo! Firma w dalszym ciągu przyjmuje i poszukuje ludzi, z tą firmą trzeba mieć wszystko na papierze nawet jeśli o wszelkie dofinansowania, najlepiej mieć wszystko na papierze przed podjęciem u nich pracy, bo na słowo nie wolno im w ogóle wierzyć, krętactwo i oszustwo tam panuje-obiecują wszelkie dofinansowania a potep pracujesz za najniższą krajową po 8godz dziennie przez nawet 7dni w tygodniu. To nie jest praca dla osób z grupą, są firmy które dają o wiele więcej i finansują już na dzień dzisiejszy 100% refundacje na wszystko zgodnie z prawem a nawet dają premie co niema do czynienia w ROCE! Niech robią tak dalej to z rynku warszawskiego zejdą bardzo szybko, choć ostatnio zaczęli zatrudniać obywateli za wschodniej granicy, bo rodacy się już poznali na nich!

Czarek

Może trzeba w pierwszej kolejności dobrze czytać dokumenty?

Administrator

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 2-dniowej przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat najświeższej atmosfery w firmie ROKA?

ILONA
@Administrator 09.03.2018 08:20

To Ci powiem że nie warto o tym pisać a najlepiej tą firmę omijać szerokim łukiem bo oszukają na wynagrodzeniu i nie opłacają pełnych składek co skutkuje przy rozliczeniu PIT-u zwracania nie opłacanych składek przez roka. Gdy powiedziałem o tym w biurze powiedziano mi otwarcie że co pani myślała że jeśli chce pani mieć 1500złoty na rębie to musimy na czymś urwać. Ale skutkuje to tym że muszę oddać fiskusowi nieopłacone składki przez roka. Kłamcy i (usunięte przez administratora) obiecujące złote góry za najniższą krajową wymagania są duże. Ludzie nigdzie tak nie płacą jak w roce, można dostać jako osoba z grupą 1800zł na rębie nie licząc dotacje i dofinansowania i premie przy pracy 160 godzin pracy w miesiącu. ROKA nie jest przyjazna firmą dla osób niepełnosprawnych a na-pewno oddział w warszawie. Tu liczy się tylko 100% normy aby wykonać !!!

Robert

Dowiem się czy firma potrzebuje pracowników?

Robert

Niektórzy już jak coś napiszą to czytać się nie chce!!

Agnieszka W.
@Robert 01.02.2018 19:57

Zapraszamy do IMPEL GRUP Nasze zarobki są adekwatne do wykonywanej pracy i nie bazują na najniższej krajowej napewno.

Wanda
@Robert 01.02.2018 19:57

Ile kosztuje Cię życie? 05.02.2018 Autor: Redakcja, fot. Sapere Aude/L. Szymborska Stuzłotowe banknoty pospinane agrafkami. Na nich napis: Ile kosztuje Twoja niepełnosprawność? Sprzęt, rehabilitacja, leki. Nie jest tajemnicą, że niepełnosprawność to często dodatkowe koszty. Jak jest w Twoim przypadku? Ile Cię kosztuje niepełnosprawność Twoja, Twojego dziecka lub rodzica? Rozpocznijmy debatę o realnych kosztach życia! Nie ukrywajmy – w większości przypadków niepełnosprawność oznacza zwiększone koszty życia. Koszty, o których istnieniu osoby pełnosprawne nie mają pojęcia. Wszyscy płacą przecież za mieszkanie czy jedzenie. Nie wszyscy jednak potrzebują wózka elektrycznego, stałej rehabilitacji lub drogich leków – jedynie po to, by... normalnie funkcjonować, być aktywnym zawodowo lub społecznie. Jak duże są te dodatkowe koszty życia? To sprawa bardzo indywidualna. Nie każdy przecież potrzebuje najdroższego wózka lub najbardziej zaawansowanej technologicznie protezy. Nie każdy musi stale odwiedzać rehabilitanta. Nie każdemu do swobodnego przemieszczania się niezbędny jest samochód. Potrzeby niezaspokojone O ile więc koszty życia są sprawą indywidualną, to już stopień ich zaspokojenia jest powszechnie niewystarczający. Niezmienna od kilkunastu lat kwota zasiłku pielęgnacyjnego (153 zł) to jedynie smutny symbol poziomu zabezpieczenia potrzeb. Owszem, jest wiele innych świadczeń – także dla rodziców i opiekunów. Istnieje możliwość odpowiedniego wsparcia ze środków NFZ czy PFRON. Jeśli jednak wsparcie finansowe byłoby w Polsce na odpowiednim poziomie, nie bylibyśmy świadkami corocznej zbiórki na konkretnych potrzebujących w ramach 1% podatku, a przez media społecznościowe nie przetaczałyby się co chwilę prośby o wpłacanie datków. W powstałym w 2017 r. na zamówienie PFRON „Badaniu potrzeb osób niepełnosprawnych” podsumowano wprost, że „Potrzebą numer 1 w hierarchii dla osób niepełnosprawnych jest zapewnienie odpowiedniej sytuacji materialno-bytowej. Potrzeba ta wskazywana była jako najważniejsza przez 16% badanych a 35% wskazało ją w pierwszej piątce. W czołówce potrzeb są ponadto praca (12% wskazań na pierwszym miejscu), przyrządy pomagające w niepełnosprawności (8%), zdrowie (7%), rehabilitacja fizyczna (6%) oraz przystosowanie mieszkania do indywidualnych potrzeb ON (6%)”.

Wanda
@Wanda 06.02.2018 13:05

Co chcemy zrobić? Kto lepiej zna swoje zwiększone koszty życia niż same osoby z niepełnosprawnością, a także ich rodzice i opiekunowie? Dlatego to od Was chcemy usłyszeć, jakie to są wydatki. Zostawmy na chwilę dochody, choć to temat równie bolesny. Skupmy się jedynie na niezbędnych wydatkach. Nie chodzi oczywiście o koszty życia, które ponoszą wszyscy obywatele, jak czynsz, prąd, jedzenie. Pytamy o te wydatki, które wynikają z niepełnosprawności. Rozpocznijmy debatę o realnych kosztach życia z niepełnosprawnością! „Zaczęłam liczyć swoje wydatki...” Do podjęcia tematu zainspirowała nas Czytelniczka, która opisała swoją sytuację, wyliczając koszty związane z jej niepełnosprawnością ruchową. „Dlaczego sprzęt dla osób z niepełnosprawnością jest tak drogi? Przecież nie jest ze złota i brylantów! Mój aparat ortopedyczny to: dwie szyny, kilka śrubek i zawiasów, dwie sprężynki i osiem skórzanych pasków. Żadnej elektroniki, żadnej nowoczesnej technologii, a kosztuje... 11,2 tys. zł! A potrzebuję takie dwa, bo służą do chodzenia, zastępując mi nogi. Rozumiem, że robi się je na miarę, że konieczny jest specjalista. Nawet jeśli to musi być takie drogie, to dlaczego wsparcie państwa jest tak niewielkie? Według cennika NFZ, to 800 zł za sztukę, czyli zaledwie 7% całej kwoty. Czy państwo nie wie, ile to kosztuje? Czy państwo liczy na to, że ktoś inny dołoży resztę? Zastanawiając się nad tym, skąd wziąć na to pieniądze, zaczęłam liczyć swoje wydatki. Okazało się, że moja niepełnosprawność sporo kosztuje. Na szczęście nie muszę przyjmować drogich leków, wspieram się jedynie suplementami, na które nie potrzeba recepty, ale płaci się za nie zawsze 100% ceny. Za rehabilitację też płacę sama, jedna wizyta kosztuje 80 zł, więc korzystam z niej w stopniu minimalnym, a wiem, że powinnam więcej. Żeby dorównać jakością życia do poziomu osoby pełnosprawnej, muszę wydawać więcej. Począwszy od samochodu, a kończąc na sukience. Wszyscy jeżdżą samochodami, bo chcą, lubią. Ja natomiast muszę. Koszty utrzymania samochodu mam takie jak wszyscy – benzyna, naprawy. Ale już sam samochód jest droższy. Mój musi mieć automatyczną skrzynię biegów oraz dodatkowe oprzyrządowanie do obsługi manualnej. Na to akurat dostawałam przez lata pieniądze z różnych programów wsparcia, oferowanych przez instytucje państwowe (PFRON) lub prywatne. To jednak nie wszystko. Zainstalowałam w swoim samochodzie ogrzewanie postojowe. Ktoś powie, że luksus. Dla niektórych pewnie tak, a dla mnie konieczność, żeby nie mieć problemu z odśnieżaniem, bo kto to za mnie zrobi? Takie czynności, jak mycie samochodu, sprzątanie wnętrza, napiwki przy tankowaniu czy uzupełnianiu płynów – to koszty dodatkowe. Dzierżawa miejsca postojowego – to również konieczność, kiedy się mieszka w dużym mieście i parkuje pod blokiem. Podobnie z kosztami życia. Mieszkam sama i sama się utrzymuję. Opłacam jak wszyscy czynsz, prąd, media. Jak wszyscy, mam komputer i telefon. Ale okien już sama nie umyję, sama nie posprzątam mieszkania. Za to już muszę zapłacić. I tak mam szczęście, bo pani, która to za mnie robi, bierze ode mnie pół ceny, bo się zwyczajnie lituje. Z kolei zakupy przez internet są bardzo wygodne, ale ceną jest koszt dostawy. Gorzej z ubraniami. Nie wszystkie mogę kupić w sklepie, niektóre musi mi uszyć krawcowa. Mogłabym wymienić jeszcze sporo mniejszych potrzeb, za które płacę ekstra. I nie są to fanaberie, chociaż z pozoru tak to wygląda. To koszty, które pozwalają mi... normalnie żyć.” Wypowiedz się i Ty! Zapraszamy także Ciebie do wypowiedzi o wydatkach wynikających z niepełnosprawności Twojej, Twojego dziecka lub dorosłego podopiecznego. Napisz nam o tym pod nazwiskiem lub anonimowo w komentarzu pod artykułem lub w mailu do redakcji: redakcja@niepelnosprawni.pl. Może to być dłuższa wypowiedź, może też być wypunktowanie kosztów – jak Ci wygodniej. Jeśli nie masz pomysłu, jak to opisać, możesz także skorzystać z naszych podpowiedzi: Koszty miesięczne (np. transport, rehabilitacja, leki, środki pomocnicze, specjalistyczne jedzenie). Koszty ponoszone raz na jakiś czas – tu warto napisać: raz na jaki czas (np. sprzęt ortopedyczny, samochód, turnus rehabilitacyjny). Inne zwiększone koszty życia (np. pomoc w pracach domowych, załatwianiu spraw, asystent). Wypowiedz się i Ty! Czekamy na Twoją wypowiedź do końca lutego. Rozpocznijmy w ten sposób ogólnopolską debatę o realnych kosztach życia z niepełnosprawnością!

Ilona

Firma roka bazuja na naiwności i niewiedzy osób z grupą. Na dzień dzisiejszy w ppdobnej firmie dostaniecie 1900zł na rękie za 5-dni pracy za 7-godzin pracy. Dodatkowe godziny są inaczej płatne a soboty i niedziele i święta to 150% twojego wynagrodzenia. Jeśli nie chodzisz na zwolnienie lub urlop w miesiącu dostaniesz od 200zł premi miesięcznej dodatkowo. Dodatkowo osoby z grupą bez znaczenia z jaką, dostaną wszelkie dofinansowania od 60% do nawet 120% z ZFRON. Czyli pracując cały miesiąc po 7godz 5dni, dostaniesz 1900zł + 200zl najniszej premi. Postaraj się faktór za leki to niech będzie 100zł , koszt do pracy niech będzie 200zł. Więc prosty rachunek 2400zł miesięcznego wynagrodzenia. Ale niech ci wpadną nad godziny albo weekend to aż chce się pracować. Ale Uwago To Nie W Firmie Roka!!!. Tak postępują firmy którym zalerzy na ludziach, a teraz rozpoczeła się wojna o pracowników z grupą. Więc nie dajcie się oszukiwać w ROCE.

Iza

Uwaga! Roka warszawa to obozy pracy. Pracowałałam Petrolocie na okęciu i tak źle to od lat w Roka nie było. Same obietnice tylko słyszałam a kasy jak nie było tak nie było. Nie dziwią mnie te wypowiedzi na ich temat bo przeszedłam gechenne w tej firmie. Ludzie normalni odchodzą jeden za drugim a ci co zostają mają dzieś robotę i się obijają aby dniówka zleciała. Odeszłam i mam spokój a kasę normalną co do wykonywanego zajęcia i obowiązków.

Nina

Poraszna. Ludzie bez doświadczenia na stanowiskach. Polskie radio kierownik obiecuję dużo ale daje mało? Niech robi tak dalej to roka z radia poleci na zbity ryj.

Piotr.K

Miałem się nie wypowiadać na temat tej firmy ale zbulwersowała mnie sytuacja gdzie z końcem umowy nawet do mnie nie zadzwoniono czy chcę pracować w firmie czy nawet powiedzenie dziękujemy ale pana osoba nam nie odpowiada! Ale gdzy byłem potrzebny to telefony się urywały że to trzeba zrobić że tamnto trzeba zrobić i człowiek jeździł własnym autem i urzyawł własnego telefonu do celów słuzbowych i nie otrzymałem za to ani zwrotu za paliwo ani zwrotu za rachunek telefoniczny. Ale potrafią kłamać w tej firmie. Oszukują na godzinach pracy , brak jakich kolwiek dofinansoeań ale za to są obiecanki tylko. Obiecał Pan dyr. Łukasz W. Bardzo durzo ale niczego z tego nie dotrzymał. Odradzam pracy w firmie roka psełdo zakładowi pracy dla inwalidy. Dobrze się stało że nie ptacuję dla Pana panie Łukaszu bo teraz jestem dobrzie wynagradzany i doceniany w konkuręcyjnej firmie. Przykro mi tylko że dałem się oszukać panu. Mam nadzieje że moja sytuacja będzie informacją na potencjalnych pana pracowników którzy zastanowią się dziesięć razy zaczym podejmą pracę w roce w oddziale warszawa.

Iz#
@Piotr.K 11.09.2017 20:53

O czym tu dyskutować. Dyrektor Łukasz jest podatny na decyzje swoich doradców tych dwóch inteligentnych pań które mają więcej do powiedzenia niż on. Nie warto na dzień dzisiejszy tam pracować.

Wasz klient

Ja już mam dosyć tej firmy. Jestem ich klientem i powiem szczerze, że mam dość. Zero profesjonalizmu. Brak kontaktu zupełny. Jako administrator poważnego obiektu przez nich boje się o własnsną posadę. Nie polecam.

P.S;Edyta

Nie Płacą za nadgodziny, oszukują na wynagrodzeniu, kręcą z umowami pracy, nie potrafią ubrać człowieka i musi we własnym ubraniu chodzić, czas pracy nie przestrzegany jest z godnie z kodeksem pracy. Jednym słowem nie polecałam bym tej firmy jako zakład pracy tylko jako obóz pracy. Nie ma z kim w ogóle w biurze rozmawiać o warunkach pracy, mówią co innego a robią co innego a płacą jak chcą. Ci którzy pracują i sobie chwalą to nie mają pojęcia o tym jak funkcjonuje podobna firma, to jest prywatny folwark tych co siedzą na stołkach w biurze w warszawie i tylko u miną się mądrzyć że nigdzie tak nie płacą, mydlić mogą oczy takim co sami są a nie ludziom co znają się na swojej robocie a nie pierdzą w stołki i medytują ile jeszcze do końca pracy. Dyrektorze z warszawy nawet nie wiesza jak pod tobą dołki kopią abyś skończył jak twoi poprzednicy! Dyrektorzy przychodzą i odchodzą a co niektórzy zostają i tak swoje robią, taka firma a na psy schodzi i to dużymi krokami.

Ewa

Powiem tak że jak zatrudnienia się takich ludzi aby wyrwać pieniądze państwowe a potem ma pretensje że nie ma komu pracować to nie warto nawet kierownikiem być w firmie roka. Ostatnio zatrudnił tak agresywnego pracownika że nic mu nie można było powiedzieć i kazać co kolwiek zrobić. Ciągle dyrektor mówił że nikt mi na obiekcie nie pasuje i każdy człowiek którego mi da to od razu chciałam zwolnić. Nie chcę się narażać i mam dosyć roki,zdrowie ważniejsze.

Ewa
@Ewa 20.07.2017 18:38

Gdybym miała wolną rękę w doborze pracowników to temat byłby inny , to może pracowało by się dalej. A w takim wypadku gdzie pracownicy negują twoje decyzje i kopią pod tobą dołki to dzięki za taką pracę. Nie ma z kim pracować i samemu trzeba za nich robić. Praca na mocnych psychicznie bo ludzie są różni i Zazdroszczą ci władzy a najgorsza była jedną ciągle donosząc na naszą firmę u dyrekcji w firmie której wykonywaliśmy usługę porządkowe. Może dlatego Łukasz ją trzyma bo ma grupę znaczną i bierze go ciągle na litość. Eicęko

Lidia
@Ewa 21.07.2017 23:57

Jeżeli jesteś tą samą osobą co myślę co pracowała na Okęciu to powiem ci że nie nadawałaś się na naszą kierowniczkie. Nareszcie będzie ład i spokój.

Ewa
@Lidia 31.07.2017 10:23

A ty wracaj na wsód do swoich. Kapusiu, pasująca opinie firmie donosząc na nas do dyrekcji obiektu! Jesteś nie zgodną kobietą która chciała awansować ale się oszukała.

17-07-2017

O czym tu mówić. Firma nawet umowy nie potrafią dać człowiekowi i nie wiadomo za jakie pieniądze się pracuje. Nie dostanę umowy to natychmiast idę do inspekcji pracy że pracuje ponad miesiąc bez umowy i pracodawca zwlekają z dnia na dzień. Zaczym dać umowę to ubranie po miesiącu dał mi. W tej firmie Ukraińcy są brygadzistami i z ucha strzelają jawnie, a za tydzień pracy człowiek dostaje 230zł. Fajnie co.

Ev
@17-07-2017 17.07.2017 17:33

Ja mam podobnie. Pracuje na obiekcie gdzie sami jeden drugiego pod.....la a jeden to się rządzi jak by był kierownikiem. Dyrektor dał mi umowę jakąś skserowaną na dziwnych warunkach. Do brygadzistki nie można się dodzwonić. Kłamią w tej firmie jeden przez drugiego, fałszywe ludzie w roce są. Omijajcie tą firmę.

Ps.St

Za najniższą krajową z takimi wymaganiami niech sami sobie charują. Takich firm jak roka jest w Warszawie jak u ruskich rakiet. Na dzień dobry dają do ręki już 11zł na godzinę ale roka nawet 9zł nie ma i nie płacą za nadgodziny a wymagania niesamowite mają. Żegnam!

NZZ solidarność W-wa

NZZ solidarność . Zalecamy zapisanie się do związków zawodowych. Roka nie chciała zaakceptować zawodowych związku więc zwróciliśmy się do was pracowników obecnych i przyszłych do zapisywania się nzzs Mamy dużo z waszej strony na skargi na firmę roka Dzięki nam będziecie mogli się domagać swoich praw z naszym poparciem i kontrolą. Pozdrawuamy

W-wa

Ja mam ich dość, ich krętactwa, oszukiwanie i wybielania się jacy oni są cudowni tylko inni są źli. U mnie na obiekcie z końcem wakacji ich nie chce widzieć, biorę inną firmę renimowaną a nie jakąś firmę krzak. Jeśli chcesz firmę sprzątającą to napewno nie wybieraj roki. Są inne lepsze i renomowane a nie pospolite dzia......wo jak Roka.

Ania
@W-wa 19.06.2017 16:14

U mnie to samo. Pobrałam od ludzi tel i jak się pozbędę roke to wezmę inną firmę ale będę chciała aby wzięli tych ludzi co ja chcę. Nie będę przykładać ręki do złego traktowania ludzi na moim obiekcie. Ludzie są porządku a firma lepiej nie mówić. Mam nadzieję że inni przyłączą się do bojkotu tz firmy roka i nie będą korzystać z ich usług i złego traktowania ludzi swoich.

Magda
@Ania 28.06.2017 09:46

Ja również przyłączam się bo miałam z nimi doczynienie. Nie jest to profesjonalna firma u mnie nie mogłam się niczego doprowadzić aż musiałam meile pisać to dopiero zareagowali.

Jola

Przełożenie zero kultury mają. Do mnie wysłała SMS-a jakąś nowa kierownik że jest moim nowym przełożonym. Wydaje mi się że przełożony powinien przyjechać i się przedstawić tak jak poprzedni. Dziwna firma co miesiąc nowy kierownik i nic dziwnego że ludzie mają gdzieś taką pracę za takie pieniądze. Ja też tylko miesiąc i dam sobie spokój z tą firmą.

ANA

Oszukują na wynagrodzeniu. Nie płacą za nadgodziny, kręcą z godzinami pracy a wymagania mają nie wiadomo jakie. Do biura w warszawie nie można się do dzwonić i nikt nic nie wie nigdy, obiecują złote góry a wychodzi figa z makiem. Krętacze - Oszuści i Złodzieje. Nie polecam pracy u nich.

Terenia
@ANA 15.05.2017 17:05

Potwierdzam. Jest źle, delikatnie mówiąc. Z takie wymagania i pieniądze sami sobie niech harują. Mówią co innego a płacą jak chcą i ile chcą.

tumaluba

Jest też możliwe zatrudnienie jako koordynator ds. usług @landa. Wymagane jest prawo jazdy kat. B, zdolności organizacyjne i interpersonalne a także umiejętności z zakresu obsługi klienta. Fajnie, że nie trzeba mieć doświadczenia.

Henryk N.

ja pracowałem w Roka oddziale w Warszawie, sprzątałem teren zewnętrzny na Nowogrodzkiej, pieniądze do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale woda była w lato zawsze, ubranie używane ale wyprane dostałem, jak się trafiła robota dodatkowa to zawsze coś się dorobiło ale też marne pieniądze, za leki ooddawali to trzeba przyznać, pracowałem w kilku takich firmach, ogólnie nie ma co narzekać, nie jest źle

agnieszka

pracowałam w Warszawie ponad rok, płacą mało, ale są wypłacalni, praca nie była ciężka jak w innych tego typu firmach, głównie sprząta się biura, nie ma szpitali. Pracownicy w oddziale uprzejmi i kompetentni. Młody dyrektor pomimo wieku ma głowę na karku i jest wyrozumiały generalnie polecam do momentu znalezienia czegoś lepszego

T
@agnieszka 27.04.2015 14:59

Teraz też jest młody dyrektor i też ma poukładane w głowie ale za dużo wymaga od swoich kierowników. Kierownik musi być księgowym,rachubą,kadrowym. Fajny chłopak był u niego kierownikiem który miał poukładane też w głowie,pracował kiedyś u mnie jakiś czas. Wymył posacki wykładziny, naprawdę było widać że zna się na robocie ale zabrali mi go twierdząc że potrzebny jest do innych celów. No cóż słuch po nim zaginął choć widziałam go raz kiedyś i twierdzi że roka to jest pomyłka i nie widzi przyszłości w firmie już.

Była pracownica!!!
@T 06.06.2017 17:53

On niema nic dopowiedzenia i niema swojego słowa w firmie, o wszystkim decydują te dwie pindy które siedzą w biurze i one rządzą w biurze a nie dyrektor. On siedzi i podpisuje papierki te które mu podłożą do podpisania. On jest tylko figurantem w firmie.

PATI
@Była pracownica!!! 23.06.2017 10:34

Zgadzam się z tym w stu procentach. A twierdzenie że jest on tylko figurantem jest jak najbardziej na miejscu.

Iz#
@Była pracownica!!! 23.06.2017 10:34

Kiedyś usłyszałam od jednej z nich że dyrektorzy przychodzą i odchodzą a one zostają i że Łukasz też odejdzie w częśniej czy później więc że z nimi trzeba dobrze żyć tak usłyszałam od jednej i drugiej. Jak one mogą tak za jego plecami go obmawiać. Szkoda go bo przez nie on może być wymieniony na innego który będzie robił wszystko co mu powiedzą. Oddział w Warszawie może dużo stracić przez Panią I.i Panią B.

Dorcia

Witam!! Pracowałam w Roka w Piotrkowie Tryb w ochronie. Firma wypłacalna, jeżeli wynegocjujesz warunki pracy i płacy. to się wywiązywali, wynagrodzenie wypłacane terminowo. nie płacili dużo lecz solidnie. Jeżeli podejmuje się pracę nie obiecują gruszek na wierzbie, uważam, że są solidni. Jedynie problem miałam z dojazdami więc szukam teraz w Warszawie z zamieszkaniem. Jeżeli będą mieć odpowiednia ofertę pracy dla mnie chętnie podejmę pracę. Jako firmie mogę dać ocenę SOLINA FIRMA

Dyr. handlowy

Witam Panią serdecznie, nie ukrywam, że ma Pani rację, co do wysokości wynagrodzeń jakie były Pani proponowane, natomiast nie rozumiem Pani wypowiedzi w części dotyczącej rozpatrzenia życiorysu, ponieważ jest to standardowa procedura, czego niestety Pani nie zrozumiała. Z przykrością informuję, iż nie była Pani odpowiednim kandydatem na to stanowisko. Życzę powodzenia i dalszego szacunku dla samej siebie. Pozdrawiam Dyr. handlowy

natasza

Witam wszystkich wybierających się na rozmowę do tej firmy w sprawie pracy koordynatora w Warszawie. Śmieszna firemka w mieszkaniu zawalona środkami czystości Dyr handlowy patrzacy z gory....Miałam wrazenie ze tylko szuka aby sie czepnąc czegos w cv badz doswiadczeniu. jesli macie wyzsze niz 2000 netto oczekiwania finansowe mozecie sobie darować do tego trzeba miec własny samochod ...za który firma proponuje ekwiwalent w wysokosci 500 zł:( Szanujmy sie.... Pozdrawiam

Mateusz

Pracowałem tam ponad rok . Jest to [usunięte przez moderatora] firma . [usunięte przez moderatora] . Jeśli ktoś nie musi iść tam do pracy to zalecam wybić sobie tą firmę z głowy . Ciągle nowe obowiązki a wypłatę jak b mogli to by całą zabrali . [usunięte przez moderatora] Wynagrodzenie to najniższa krajowa . Jak ędziecie potrzebowali zaświadczenia to będziecie musili opominać sie przez ponad tydzień

anonim

pracowalam 1 rok , [usunięte przez moderatora] zeruja na ludziach, ciekawe co robia z kasa. [usunięte przez moderatora] wymagaja tylko nie placa. duza rotacja pracownikow. firma nie godna polecenia. tak jak inne firmy -zaklady pracy chronionej mam na mysli firmy sprzatajace.

Zostaw opinię o ROKA - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROKA