Glassolutions Polska

Pruszków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 250 ocen.

Glassolutions Polska
4 250 6 1

Opinie o Glassolutions Polska

Siwy

Ludzie, ludzie co się dzieje. Zarząd kombinuje co zrobić żeby pozyskać nowych pracowników a pozwala odejść starym sprawdzonym pracownikom. Najlepszy tego przykład, to przykład ,,kudłatego". Zamiast dać mu zasłużoną podwyżkę to woleli podpisać mu papierek z wypowiedzeniem i się z nim rozstać. Nasza pani ,,królowa", zamiast siedzieć na miejscu i myśleć nad poprawą pracy, płacy i ogólną organizacją, to jeździ i zbiera nagrody za naszą pracę. To co się dzieje na hali można określić jednym wielkim bagnem. Sa kilkudniowe zaległości w wysyłce a na hale są wypuszczane coraz to nowe zlecenia. Nikt w biurze nie bierze pod uwagę że jedną szybę robi się szyciej a drogą wolniej (jest kilka czynników wpływających na to i nie są zależne od pracowników), a wymaga się żeby każda szyba schodziła z lini czy to VSG czy też IZO w tym samym tempie. U pakowaczy też jest ciągły problem. Każdy robi tu jak chce, a brygadzista zamiast wziąć się za uczciwą pracą to ksząta się bez sensu i ciągle czegoś szuka i najczęściej sam nie wie czego. Przy okazji chcę jeszcze wspomnieć o czystości pomieszczeń socjalnych. Wydaje mi się że określenie (usunięte przez administratora) będzie tu określeniem delikatnym. W szatni na podłodze jest niemal dywan z brudu i kurzu. Kible są brudne i śmierdzące z popsutymi spłuczkami i cieknącą wodą na podłogę. W ostatnim czasie nawet do szatni się woda wylała z łazienki i stała tak przez trzy dni w przejściu i pod szafkami. Panie sprzątaczki mają w wysokim powazaniu to że jest taki stan rzeczy i martwią się tylko żeby w biurze było czysto. Na koniec zadam takie retoryczne pytanie. Dlaczego pracownicy wykonujący swoją pracę uczciwie i prawidłowo nie są tak doceniani jak ci, którzy robią więcej krzyku niż pożytku ????

Obserwator OBWE

Modelowy przykład mobbingu pomiedzy pracownikami jak i na podłożu pracodawca - pracownik. Kultura pracy jest na bardzo niskim poziomie. W firmie nie ma stabilności zatrudnienia. Możesz zostać zwolniony z dnia na dzień tylko dlatego, że zakład nie przynosi zysku. Proces produkcji szkła jest ciekawy, ale atmosfera i chaos powoduje, że praca tutaj staje się smutnym obowiązkiem.

Budyń
@Obserwator OBWE 21.10.2018 16:28

Zgadzam się ale jak kierownicy zmian niewiedza o niczym a połowa brygadzistow ma wszystko w (usunięte przez administratora) to brak atmosfery do pracy. Dyrektor i kierowniczka nic z tym nierobia.

Kura
@Budyń 22.10.2018 13:07

No właśnie dyrektor chciał coś zrobić byli u niego na dywaniki a jak wyszli to smiali się z niego, bo co im może zrobić hahaha.

Łukasz
@Budyń 22.10.2018 13:07

Czy spokojna rozmowa z przełożonym mogłaby coś zmienić i poprawić atmosferę? Praca w przyjaznym otoczeniu ma duże znaczenie dla pracownika. Napisz coś więcej na temat warunków zatrudnienia. Czy pracodawca oferuje system premiowy? Na stronie https://glassolutions.pl/pl/kariera nadal są poszukiwani pracownicy od pracy na produkcji w różnych lokalizacjach. Czy ktoś będzie aplikował?

KON

Witajcie otwiera się nowy zakład przetwarzania szkła w okolicy Pruszkowa ktoś będzie chętny do pracy? Jak coś to proszę o namiary do siebie a dam więcej info. Pozdrów IZO

Aldi
@KON 14.09.2018 17:27

Witam. Jestem zainteresowany. Pracuje obecnie w Pilkingtonnie w Skierniewice.

Aldi
@KON 14.09.2018 17:27

Jakieś namiary do ciebie

Joanna

@KON, mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? Czy to będzie oddział firmy i dlatego piszesz w tym wątku? Jeśli nie, w takim razie nie jest to odpowiednie miejsce do reklamowania innej firmy. Czy ktoś z użytkowników forum był na rozmowie rekrutacyjnej na przedstawione poniżej stanowiska? Jeśli tak napiszcie jak wyglądała rozmowa o pracę i czy była trudna do przejścia?

Joanna

Na stronie firmy Glassolutions Polska w zakładce kariera są aktualne oferty pracy na stanowisko pracownik linii produkcji w oddziałach w Barczewie, Jaroszowcu, Szczecinie, Lubartowie, Poznaniu i Szczecinie. Pracodawca oferuje pracę w rozwijającej się firmie o stabilnej pozycji na rynku, rozwój osobisty, zatrudnienie w miłej atmosferze i zgranym zespole, świadczenia pracownicze, fundusz socjalny i ubezpieczenie na życie. Link do aplikacji https://glassolutions.pl/pl/kariera Czy ktoś z użytkowników forum jest zainteresowany tą rekrutacją? Czekam na Wasze opinie.

Siwy

A co się stało że nikt nie komentuje ostatniej imprezy w firmie ? Czyżby jeden tort wystarczył żeby zadowolić wszystkich pracowników ? I nikt jeszcze nie skomentował nowego zakupu maszyny do owijania stojaków wartego grubą kasę. Najciekawsze jest to że nikt nie chce jej używać. Kto wpadł na tak durny pomysł żeby ją kupić ????????

Xxxx
@Siwy 12.02.2017 15:06

Pewnie pomysł leszcza

Barczewo
@Xxxx 10.02.2018 20:51

Glassolutions Barczewo pozdrawia ????

Joanna

@Luckyman, jakie obecnie zajmujesz stanowisko w firmie Glassolutions Polska? Co możesz napisać na temat obecnych warunków oferowanych przez pracodawcę? Podziel się proszę swoimi doświadczeniami związanymi z pracą dla tego pracodawcy. Czy według Ciebie obecnie pracodawca oferuje konkurencyjne zarobki?

guardian glass

Witam Panie i Panowie Już za 2-3 lata jest planowanie otwarcia nowego zakladu przetwourstwa szkla guardian glass w parzniewie ale najpierw otwarcie nowej huty szkla :)

Luckyman
@guardian glass 19.03.2018 18:53

Skąd ta informacja ? Nigdzie nie mogę znaleźć w necie...

Guardian glass
@Luckyman 24.05.2018 17:56

Informacja jest prosto z Częstochowy oficjalnie jeszcze nic nie poszło w świat ale kierownictwo o tym mówi tzn. Kolega kier. Z często dzwonił do mnie czy nie exe zainteresowany przejściem do nich bo pracuje w branży Warszawa, :)

Luckyman
@Guardian glass 29.05.2018 19:58

Poczekamy zobaczymy. Jeśli będą konkurencyjne zarobki myślę że firma nie będzie miała problemu ze znalezieniem fachowców z tej branży ????

Joanna

@Guardian glass, możesz napisać coś więcej na temat planowanego rozwoju firmy Glassolutions Polska? Może posiadasz również wiedzę na temat obecnych warunków pracy jakie oferuje pracodawca? Twoja opinia będzie bardzo pomocna dla osób, które chcą aplikować na wolne stanowiska u tego pracodawcy.

Joanna

@Luckyman, czy posiadasz jakąś wiedzę na temat pracy w firmie Glassolutions Polska? A może jesteś osobą, która aktywnie poszukuje informacji o tym pracodawcy? Jeżeli poszukujesz informacji to czy zastanawiałeś się nad aplikacją na wolne stanowiska pracy w firmie Glassolutions Polska? http://glassolutions.pl/pl/kariera

Joanna

Obecnie firma Glassolutions Polska prowadzi rekrutację na stanowiska pracowników produkcji w kilku swoich zakładach http://glassolutions.pl/pl/kariera Czy ktoś z Was ma zamiar aplikować na, powyższe oferty pracy? A może ktoś z obecnie pracujących osób jako pracownik produkcji mógłby wypowiedzieć się na temat warunków i atmosfery pracy w firmie Glassolutions Polska? Zachęcam do podzielenia się swoimi opiniami.

Pedro

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację?

Elegant

Szklana elegancja z Mosznej planuje rozbudowę parku maszynowego o piec do hartowana i szlifierka więc parę os. Może skusi się do zmiany pracodawcy :))

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w Glassolutions Polska? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Joanna

@anonymous, jesteś zainteresowany pracą w Glassolutions Polska? Na jakie stanowisko aplikujesz? @Stary pracownik, czy jesteś nadal związany z tym miejscem? Możesz napisać coś na temat tego, jakie warunki zatrudnienia oferuje firma? @Xxx, rozumiem, że chcesz o coś zapytać, ale rób to proszę w sposób kulturalny, zgodny z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ).

anonymous

Jakieś informacje odnośnie pracy w biurze? Aktualnie szukają między innymi planisty... Rozsadne zarobki? Możecie coś napisac o pracy i atmosferze?

Stary pracownik
@anonymous 07.03.2018 12:37

Miła atmosfera, możliwość zdobycia cennego doświadczenia w firmie z zachodniego koncernu plus bardzo atrakcyjne warunki finansowe. Czy można chcieć wiecej?

Gosc

Poszukują do obsługi klienta, kto wie, jakie warunki pracy / zarobki: klimat w biurze?

Siwy
@Gosc 23.01.2018 19:57

Na dobrą atmosferę w biurze to nie ma co liczyć. Każdy kopie pod innymi dołki. A kasa??? Wydymają Cie jak każdego innego. Z jednej strony zabiorą a z drugiej dołożą i będziesz myślał że masz podwyżkę, a zarabiać będziesz tyle samo co przed podwyżką.

Kandydat

Glassolutions Polska ma opinię bardzo dobrego pracodawcy, Bardzo dziwią mnie wasze negatywne opinie na forum. Zupełnie nie wiem czy aplikować.

Znudzony
@Kandydat 17.12.2017 12:03

Gdzie taka poinie czytales ??? Hahaha

henio
@Kandydat 17.12.2017 12:03

Kto to królowa???

Nikt i nie tyko.

Chcesz przygód, niespodzianek, ciągłych zmian stanowiska pracy, dowiadywać się o grafiku na następny tydzień w piątek o czternastej, premii (bonusa) obliczanego w/g schematu skonstruowanego tak byś go nie ogarnął, kompletnego braku szkoleń, przełożonych o niskim zorientowaniu w sytuacji bieżącej. Można by dalej i długo mnożyć. Poza tym mamy tu dwie grupy: my i oni. Oni to szaraki z produkcji, my to białe kaski. Przy czym podziału dokonali ci drudzy. Chcesz tu pracować wybierz grupę. Zapewniam, żadna nie ma lekko. Na rozmowę w sprawie pracy przyda Ci się wariograf. BARZO SIĘ PRZYDA. Jest i plus. Jeśli masz dobre gadane możesz tak ugadać Królową, że dostaniesz stawkę godzinową wyższą niż wieloletni pracownicy produkcji. Decyzja należy do Ciebie. Zapraszamy. Pewnie na krótko... .

Joanna

@Liść @Xyz nie można nikogo obrażać na forum. Polecam zapoznać się z regulaminem forum przed przystąpieniem do wystawienia komentarza http://www.gowork.pl/regulamin. Czy ktoś pozostawi merytoryczną opinię na temat firmy Glassolutions Polska?

anonymous
@Joanna 11.09.2017 09:57

Chcesz przygód, niespodzianek, ciągłych zmian stanowiska pracy, dowiadywać się o grafiku na następny tydzień w piątek o czternastej, premii (bonusa) obliczanego w/g schematu skonstruowanego tak byś go nie ogarnął, przełożonych o niskim zorientowaniu w sytuacji bieżącej. Można by dalej mnożyć. Poza tym mamy tu dwie grupy: my i oni. Oni to szaraki z produkcji, my to białe kaski. Przy czym podziału dokonali ci drudzy. Chcesz tu pracować wybierz grupę. Zapewniam, żadna nie ma lekko. Na rozmowę w sprawie pracy przyda Ci się wariograf. BARZO SIĘ PRZYDA. Decyzja należy do Ciebie...

SMUTNY REGULAMINOWY

Kochani w zakładzie w Pruszkowie jest tak dobrze, że jak ktoś chce się zwolnić z zakładu to musi przynieść oświadczenie lekarskie, że pracować nie może. ..?. Mamy również zakaz uśmiechania się. Proponuję po zamontowaniu (wyrzucone pieniądze) dużego monitora nad mistrzówką aby tam wyświetlać jakieś traumatyczne wideo z korei lub chin. Zmusi nas to może do głębokich przemyśleń jak to marnotrawimy czas dany nam przez pracodawcę. Naszym obowiązkiem jest martwić się ciągle niezadowalającymi wynikami pracy, szczególnie w soboty i święta, których notabene i tak zaczyna brakować. Pani Małgosiu oświadczenie, że wystawiony grafik na niedzielę jest grafikiem oficjalnym, zakaz śmiania się na terenie zakładu świadczą jedynie o tym, że ... nie wiem co powiedzieć. Może niech pani zajmie się KJ jak kiedy Panią przyjęli. Może tam się uda. Z Ogromnym żalem nad normalnością w tej firmie. SMUTNY REGULAMINOWY.

Rysiek

Jak tam wasze premie haha hi :p

nege

hej królowa nie denerwuj się

Były pracownik ????

Jak wam tak źle i nie doobrze to zapraszam do Anglii ????????????

Gość
@Były pracownik ???? 07.07.2017 11:34

A kto ciebie tam wyganiał. W Anglii tak ciężko to wracaj do glaspolu były pracowniku.

nick

Jak to miło poczytać jak opluwacie się nawzajem.

IGP

BRAWO !!! DEMON

Sztos
@IGP 23.06.2017 00:39

Za co brawo on ma to w naturze

Maciek

Kadra najniższego szczebla to teraz jakas pomylka poza wyjatkiem czarnym kaskiem reszta do wymiany nawet sami tak mowia o sobie ze nieogarniaja tematu ha ha ha. Czarny kasku dobierz sobie ludzi którzy bedo chcieli z taba pracować a nie świnie podkladac .

Joanna

@WzyNie jestem związana z Glassolutions Polska, jestem pracownikiem gowork.pl. Dalej możecie się swobodnie wypowiadać, do czego też zachęcam. Jedynie należy pamiętać o tym, by komentarze nie naruszały regulaminu portalu. A jak Ty oceniasz Glassolutions Polska jako pracodawcę?

Wzy

Widze ze i biuro zaczelo wlaczac sie na legalu w komentarzach.To powoduje mniejsza swobode wypowiedzi.

Joanna

@Macieka jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy w Glassolutions Polska?

abc
@Joanna 07.06.2017 11:52

ściema = wynik, ściema = wynik (nowy styl zarzadzania)

Zostaw opinię o Glassolutions Polska - Pruszków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Glassolutions Polska