Koelner Łańcucka Fabryka Śrub

• Co robimy?
  • Nasza historia
  • #WeAreRawlplug
  • Rawlplug Academy
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Benefity

• Dąbrówki
  • Albigowa
  • Czarna

3. Opinie o pracodawcach Łańcut
  5. Opinie o Koelner Łańcucka Fabryka Śrub Sp. z o.o.

Opinie o Koelner Łańcucka Fabryka Śrub Łańcut PODZWIERZYNIEC 41

WebsiteIconRawlplug S.A.

Nie przegap nowości o Koelner Łańcucka Fabryka Śrub Sp. z o.o.!

Informacja

01.07.2026 18:59

Co się stało że dyrektor jakości Jacek odszedł , szkoda że takie osoby odchodzą .

paracownik 45

25.06.2026 13:52

Ja nie narzekam. Zasada jest prosta - pracujesz dobrze, starasz się dostajesz dobre pieniądze. Tak jest wszędzie.

ac

30.06.2026 08:16

Nie. Tak jak tam, to nie jest wszędzie. Wszędzie przeważnie jest dużo lepiej.
    TX

11.03.2026 09:20

Swój czas uważam za zmarnowany w tym zakładzie , a pracuję tu dwie dekady . Tu zawsze było , źle i zawsze będzie źle . Ryba psuje się ... Osobiście jestem na etapie rozważnej zmiany otoczenia , gdyż to co tu się dzieje to istna kolonia niewolnictwa . Zarabiasz jak to już ktoś napisał 1-2 stówki więcej od najniższej krajowej lub nawet samą najniższą słysząc , że po nowym roku niektórzy podpisywali aneksy na kilka złotych bo brakowało do osiągnięcia progu wynagrodzenia ... Zabierają praktycznie cały urlop na swoje widzi mi się ... A jak ktoś jest młodym pracownikiem nie ma go wcale . Przestoje zakładowe każą pokrywać urlopem wypoczynkowym co jest niezgodne z prawem i są na to dowody . W kilku zdaniach . Jeśli masz zamiar tu przyjść do pracy to zastanów się 100 razy . Dostaniesz więcej niż pracownik , który robi tu całe życie i ty nie masz się z czego cieszyć tylko pomyśl długo terminowo , że i ty za kilka lat zostaniesz potraktowany tak samo jak oni nie dostając , żadnych podwyżek aż twoja wartość spadnie do najniższej krajowej . Tak działa ten zakład .

paracownik

25.06.2026 13:49

dobrze zarabiają tylko dobzi pracownicy a nie każdy
    Kiedyś tam

18.11.2025 13:27

Firma jako firma jest Ok. Ale żeby pracownik ze stażem około 20 letnim zarabiał najniższą krajową plus premia. Gdzie w innych oddziałach Koelner mają polewkę z tego że ludzie za takie pieniądze robią. O czym to świadczy że Łańcut jest maszynką do robienia kasy a ty się ciesz że masz pracę.
    A4

19.11.2025 13:22

Uważaj, bo jeszcze Ci premię obetną 😃
    TX

22.03.2026 12:20

Doprecyzuję Twoją opinię , żeby inni mieli świadomość . Wynagrodzenie zasadnicze + premia regulaminowa 20% daje najniższą krajową w tym zakładzie . Żeby ktos nie myślał , że do 4800 brutto dostanie jeszcze 20% 🤦🙈
    Mietek

26.11.2025 14:26

Powiedzcie mi ludzie warto tam pracować tak szczerze proszę o odpowiedź szczerze kogoś kto tam pracował i nie został zwolniony na własne życzenie pozdrawiam
    maruś

03.07.2025 14:36

Mnie się tu podoba. wypłata na czas. Bhp przestrzegane i to z przesadą. Nie to co u prywaciarza.
    Genowefa

29.08.2025 10:29

Wpłata na czas 🙆 firma płaci 100-200 więcej od najniższej krajowej i uważa wypłacalność w terminie za atut . W koło same inwestycje , ale pracownikom wiecznie się wmawia " nie ma pieniędzy " woły robocze za możliwie najniższą stawkę .
    Nico

05.08.2025 09:06

Kandydat Nie polecam. Póki co nie jestem zadowolony. Zastanawiałem się czy aplikować po tych opiniach tutaj. Okazuje się jednak, że to prawda . Te pozytywy to faktycznie piszą Ci z biurowca na odgórne polecenie

08.08.2025 10:53

znowu ten sam frustrat, który pod różnymi nickami się loguje i wystawia negatywne komentarze. A ja POLECAM!
    JOE DOE

23.08.2025 22:02

Jak Ci tu wstawię logi i adres IP z którego są wystawiane pozytywne opinie pod różnymi nickami to się spalisz ze wstydu i zamilkniesz na zawsze :>
    Rudi

27.07.2025 16:02

Niepoważna firma . Byłem kilka godzin ... Nie polecam , trochę średniowiecze , logistycznie tragedia
    iga

08.08.2025 11:00

:-)))))))) opinia gościa, który był godzinę na rozmowie i nigdy nie pracował w firmie :-)))))). Przecież wiadomo, że Cię nie przyjęli i teraz się mścisz.
    Rudi

23.08.2025 21:59

No dobrze ... jakim trzeba być nieudacznikiem , żeby nie zrozumieć prostego zdania ... skończyłaś w ogóle jakąkolwiek szkołę ? Masz podstawy rozumowania z tekstu i mowy ? BYŁEM 3-4 godziny na stanowisku pracy ... po czym zrezygnowałem , gdy zobaczyłem jak to wygląda w stosunku do innych firm w których pracowałem ... Po czym zdałem ubrania , kartę i niedowidzenia ... Zrozumiałaś ? Czy rozbić na cząstki elementarne ?
    edi

03.03.2025 12:18

Jak dla mnie jest dobrze, nowoczesna fabryka, pieniądze na czas, żadnego kombinowania. Kto pracuje ma tu dobrze
    qwer

04.08.2025 23:17

Panie prezesie proszę się tak nie denerwować . Każdy ma prawo dodania opinii zgodnie z prawem :>
    maruś

08.08.2025 10:57

Zawsze mnie zastanawia, dlaczego osoby niezadowolone tkwią w tym samym miejscu i nie chcą niczego zmienić. Ja jak cos mi nie pasuje ide dalej. Może dlatego mam lepiej niż Ty
    Andrey

02.08.2025 03:42

Co tam w śrubach nadal smród, brud i bustwo? Polaczki robić robić bo trzeba nam dawać na utrzymanie
    nowa

19.07.2025 07:54

Nie polecam , po miesiącu zrezygnowałam , wypłata niecałe 3600 netto ... pracuje obecnie obok , gdzie na 1 wypłatę miałam 5345 zł netto . Także nie jest tu tak kolorowo jak opisują ..
    Ela

20.07.2025 09:29

Gdzie obecnie pracujesz jeśli można zapytać?? Byłabym zainteresowana jeśli płacą te ponad 5000zł jeśli nadal przyjmują😀
    Pracownikxv

15.05.2025 11:55

Po doświadczeniach w innych firmach, stwierdzam, że dobrze się tu pracuje. Frustratom, narzekaczom polecam spróbować gdzie indziej. Gwarantuje, że szybko zatęsknicie :-)))
    NICO

06.05.2025 14:48

Dobrze oceniam prace w firmie. Polecam, każdemu, kto się chce dużo nauczyć i nie boi się wyzwań.
    misiek

29.04.2025 14:59

Dla mnie super. Dobra praca, nowoczesna firma, wynagrodzenie na czas, przestrzega prawa, bhp, zero kombinowania. Niezadowolonych zapraszam do tzw. prywaciarzy. :-))))
    Przyjęty do pracy

22.04.2025 11:09

Polecam. Póki co jestem zadowolony. Nowoczesna i solidna firma. Zastanawiałem się czy aplikować po tych opiniach tutaj. Okazuje się jednak, że to stek bzdur. Te negatywy to faktycznie piszą Ci zwolnieni z pracy.
    kandydat

16.07.2024 22:29

Przebieg rekrutacji Muszę przyznać że firma zrobiła złe wrażenie na mnie. Po pierwsze podstawowy błąd rekruterki brak przywitania i przedstawienia się na początku. Nie wiadomo kto kim jest. Przyszli na salę i od razu pytania o doświadczenie. Po drugie to widać, że ambicje i mniemanie o sobie to oni mają wielkie. Zniechęcające było też to że padło stwierdzenie ze jak ktoś coś zawali to są zwolnienia. Nie ma mowy o usprawnianiu procedur ( bo pewnie takowe nie istnieją ). Pan Kierownik ( tak mniemam bo się nie przedstawił) jako rozwiązanie widział zwolnienie. Plus dla Kadrowej, że oddzwoniła po rozmowie. Ogólnie chaos. Stanowisko Planisty, na które aplikowałem jest regularnie ponawiane w ogłoszeniach o pracę, więc chyba jest problem z rotacją/ stablilizacją. Pierwsze wrażenie jest ważne z obu stron zarówno pracodawcy jak i kandydata. Mimo, że rozmowa przebiegała dosyć luźno widać spore niedociągnięcia i brak profesjonalizmu w podejściu do kandydata.
    Rekruterka

25.07.2024 15:02

Chyba szanowny kandydat pomylił firmy, w których był na rozmowie. Spotkanie rekrutacyjne w Koelner Rawlplug wygląda następująco: 1. Przywitanie. 2. Podziękowanie za odpowiedź na ofertę pracy. 3. Przedstawienie osób na spotkaniu. 4. Prośba o zaprezentowanie się kandydata. 5. Opis stanowiska i wymagań odnośnie na nim / wyjaśnienie opisu oferty + odpowiedzi na pytania kandydata. 6. Po wyczerpaniu pytań i odpowiedzi informacja o planowanym czasie na feedback. 7. Informacja końcowa dla kandydata.

16.04.2025 13:43

stanowisko jest ponawiane bo potrzeba coraz więcej planistów
    Pracownik stary

16.04.2025 13:42

A mnie się dobrze pracuje. Ci co pracują a nie ściemniają mają dobrze.
    Pracownik dekady

25.03.2025 07:38

Pracowałem tu kilkanaście lat . Dno . Nowy pracownik dostaje podstawę większą niż stary razem z premią to jest chore . I Ty masz jeszcze gościa szkolić ... Nikt normalny tutaj nie przyjdzie.
    pracownik biurowy

24.03.2025 15:20

Pracuje kilka miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Polecam pracodawcę. Nie wiem skąd te nieprzychylne opinie. Zakład jest nowoczesny, zarobki dobre, miła atmosfera.

13.03.2025 12:08

Pracownik2

18.03.2025 09:02

Znowu wylany frustrat. Zakład jest nowoczesny i dobrze się w nim pracuje
    Nowy

23.03.2025 18:09

Powiedz mi człowieku kto ci kazał pisać takie głupoty ? Co ogłoszenia wiszą miesiącami i nikt nie chce przyjść ? Albo przyjdzie i po miesiącu odchodzi ? Na to sobie pracowaliście latami .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Koelner Łańcucka Fabryka Śrub?

Kontakt - Koelner Łańcucka Fabryka Śrub Sp. z o.o.

PODZWIERZYNIEC 41 37-100 Łańcut

Rawlplug S.A.
    Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane
    Otwarty na wyzawania

13.03.2025 23:19

Dzień dobry, po raz kolejny pojawia się ogłoszenie na stanowisko Planisty. Co w dziale planowania nie działa, że ogłoszenie pojawia się bardzo regularnie? Czy panuje tam zdrowa atmosfera?Czy warto aplikować?
    Ołówek

06.02.2025 15:24

W sumie jest w porządku. Fajne warunki pracy. No i najważniejsze - przestrzegaja przepisow, nie to u wiekszosci prywaciarzy .
    Zainteresowana

24.02.2025 21:59

A czy są problemy z urlopami? Czy mozna wziąść urlop kiedy jest potrzebny pracownikowi?
    Pracownik1111

25.02.2025 10:34

nie ma problemu ale długie urlopy są w sierpniu i grudniu.Wtedy jest przerwa
    wik

18.02.2025 14:15

Pracuje od niedawna i ta praca jest zgodna z moimi oczekiwaniami. Ogólnie mówiąc jest dobrze. Polecam ta firme
    kokot

20.04.2023 07:58

Nie polecam pracy w tej firmie . Kilkukrotnie co kilka lat Pan wielki prezes przychodzi i wygłasza swoje kłamliwe mowy jak to pięknie nie będzie , ile to nie będą ludzie zarabiać ... Wielki zachwyt nad asortymentem firmy ... a niech tak pochwalą się na targach ile zarabiają pracownicy , którzy przyczyniają się do powstawania wyrobów . Wstyd oraz (usunięte przez administratora) Bhp tylko w teorii . Myślą , że machną wałkiem po ścianach i ekstra remont zakończony wszystko ładnie pięknie . Na halach wszystko co może być . Nawalone maszyn ile się da , jakich się da , byle coś stało , mniejsza z tym , że nie można normalnie funkcjonować . Kamery na każdym kroku . Przypominamy , że kamery służą do monitorowania w przypadku zagrożenia czy wypadku , a nie inwigilacji ludzi podczas pracy bo to ograniczenie wolności osobistej i mobbing ! Omijajcie ten zakład szerokim łukiem . Jak chcesz się dorobić garba i niczego więcej to składaj cv ..
    Boruta

18.02.2025 14:07

Sam się zastanawiam nad przyjściem na tłocznie - koelga mi mówił, że spokojnie 4500 można wyciągnać a teraz zaczynają kogoś szukać. Teraz się zastanawiam czy jest tam taka kasa do osiągniecia.
    Pracownikk

18.02.2025 14:14

lepiej zarabiasz i masz lepszą pracę a jeszcze siedzisz w internecie i wypisujesz te bzdury? Widoać, ze masz z żale bo cie wylali. Na produkcji zarabia się całkiem dobrze i jeszcze jest dodatek za czterobrygaówke. No i nie wiem o jakim (usunięte przez administratora) piszesz bo zakład jest bardzo nowoczesny.
    Pracownica

12.02.2025 10:08

Chwale sobie tu pracę. Nie siedzi się po godzinach. Jak urodzisz dziecko to wracasz na to samo stanowisko i nikt nie ma pretensji, że nie było cie z powodu macierzyńskiego i wychowawczego. Bardzo dobre warunki pracy i normalna atmosfera. Ludzie są pomocni. Zarobki jak zawsze - mogłyby być lepsze ale tragedii nie ma. Zresztą wszystko zależy od stanowiska i czy ktoś się stara . Jeśli się pracuje a nie udaje to ma się tu bardzo dobrze.
    Ala

07.02.2025 10:45

Czy pracują tam kobiety ? Bo nie wiem czy jest sens aplikować do tej firmy
    OLKa

10.02.2025 11:47

Oczywiście i to całkiem sporo
    OLKa

10.02.2025 11:47

Wszystko ok . Polecam . Nie wiem skąd te negatywne opinie
    Olo

05.02.2025 10:32

Jest ok. Chociaz czasem duzo roboty i czlowiek nie wyrabia. Atmosfera fajna, ludzie pomocni . Ja sobie chwale warunki na produkcj- czysto, cieplo, bhp na najwyzszym poziomie

05.02.2025 10:23

Praca w porządku, pracodawca dba o pracownika, przepisy bhp są przestrzegane i to bardzo. Zresztą kodeks pracy tez. Atmosfera dobra. Zarobki mogłby być lepsze ale w naszym regionie to raczej ciężko coś znaleźć lepiej płatnego. Ogólnie pracuje się dobrze.
    Aliddd

03.02.2025 15:14

Dla mnie wszystko jest ok. Nie wiem skąd te negatywy. Zarobki jak na region nienajgoresze, atmosfera dobra, jak się starasz dostajesz premie. Zakład bardzo nowoczesny. można się dużo nauczyć

28.01.2025 11:30

Pracuje od 1,5 roku i dla mnie jest wszystko w jak najlepszym porządku. Zakład bardzo nowoczesny. Jak się pracuje a nie udaje to zarabia się przyzwoicie. Nie wiem skąd te negatywne opinie. Piszą je chyba zwolnione nieroby albo ci co się boja, że wylecą :-))))
    Edward

08.01.2025 12:03

Pracuje już 3 lata. Wszystko w najlepszym porządku. fabryka bardzo nowoczesna i czysta. Ludzie pomocni z doświadczeniem. Pieniądze zawsze na czas choć mogłyby być troszke większa le tragedii nie ma. Bhp przestrzegają i to przesadnie - co tydzien audyty. Te negatywne opinie to piszą chyba tylko ci zwolnienie za nieróbstwo albo alkohol.
    Szybki

04.07.2024 22:41

Pieniądze bardzo bardzo słabe. Wiekszosc kierownictwa woli palic papierosa i pokazywac że (usunięte przez administratora) lezy na krytarzu niż zajać się produkcją i pracą. Prace szczególnie niebezpieczne kierownik zmusza wykonywac je samemu. Prace na zmianie nocnej robione samemu na wydziale nawet przez 2 tyg z rzędu ( umrzesz to nastepny ) Brak szacunku dla pracownika który zapiernicza. Bhp tylko na papierze. Jedno ubranie i obuwie robocze na 2-3 lata. Inspekcja pracy miałaby tu co robić. Cieszę się że z tamtad uciekłem po ponad 10 latach. Z plusów to jedynie zwolnienie się z tego (usunięte przez administratora)

06.01.2025 16:00

Oj, stary zwolnili cie to (usunięte przez administratora) Bzdury piszesz. Pracuje w śrubach 15 lat . Wszystko jest jak nalezy, przepisy sa przestrzegane bhp tez. Warunki pracy dobre

Koelner Łańcucka Fabryka Śrub Sp. z o.o.

05.06.2024 14:44

Uruchomiliśmy produkcję nakrętek

Nie ustajemy w naszej misji rozwoju możliwości produkcyjnych fabryki śrub Koelner Rawlplug w Łańcucie. Miło nam poinformować, że dokonaliśmy kolejnej inwestycji w rozwój parku maszynowego naszej fabryki poprzez zakup nowoczesnej linii produkcyjnej HOTmatic AMP 20 N. Jest to maszyna przeznaczona do produkcji małych precyzyjnych części o dużych wolumenach w technologi kucia na gorąco.
    Dzięki tej nowej inwestycji będziemy mogli między innymi produkować własne nakrętki do coraz bardziej popularnych zestawów HV. Maszyna doskonale nadaje się również do produkcji różnorodnych skomplikowanych części i półproduktów w szerokiej gamie kształtów i rozmiarów, także tych przeznaczonych do dalszej obróbki np. metodą skrawania czy szlifowania na wydziale obróbki mechanicznej w Łańcuckiej Fabryce Śrub.
    Urządzenie pracuje w linii produkcyjnej, wyposażonej w system nagrzewania indukcyjnego o mocy 900 kW. Sama maszyna składa się z 3 stanowisk formujących, o łącznej sile prasy 1500 kN.
    Jak wygląda proces produkcji nakrętki HV? Wszystko zaczyna się od pręta stalowego. Materiał o odpowiednio dobranej średnicy jest podgrzewany i cięty do żądanego rozmiaru i wagi. Tak przygotowana część jest następnie kształtowana w procesie kucia na gorąco, w kolejnych etapach: formowanie wstępne, nadanie kształtu oraz wykonanie otworu.
    Po uformowaniu kształtu nakrętka poddawana jest obróbce cieplnej, która również odbywa się w fabryce w Łańcucie. Części, posiadające już wymagane właściwości mechaniczne, mogą następnie zostać poddane procesowi cynkowania ogniowego. Po zakończeniu tego procesu nakrętki można gwintować – ten etap również odbywa się w Fabryce Śrub w Łańcucie.
    Każda faza procesu produkcji wyrobu jest ściśle monitorowana przez dział kontroli jakości, aby mieć pewność, że produkt końcowy wprowadzony na rynek spełnia najwyższe standardy. HOTmatic AMP 20 N osiąga maksymalną prędkość produkcyjną 200 części na minutę, co pozwala na wydajną i efektywną produkcję wysokiej jakości części formowanych na gorąco.

News image

13.01.2024 10:54

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem zespołu ŁFŚ KOELNER?
    DzieckoDiuny

21.03.2024 00:44

Żadnej . Odpowiedź jest prosta . Wystarczy spojrzeć na zespół kierowniczy i dyrektorski . Takie stanowiska powinny zajmować osoby z wysokim współczynnikiem inteligencji , a w większości przypadków tak nie jest . Więc warunków nie musisz spełniać żadnych . Zakład zasłużył sobie na taką opinię jaką ma , pod względem płacy i traktowania ludzi . Jedyny warunek to tyczy się ciebie . Jak chcesz zarabiać najniższe pieniądze , a tyrać jak wół to nadajesz się tutaj bezapelacyjnie . A tak na poważnie to w strefie obok masz kilka poważniejszych firm pod względem zarobków . Pan prezes powinien się bacznie przyjrzeć swojemu personelowi , który marnuje większość swojego czasu pracy na pogaduszki i inne bzdury , które nijak przyczyniają się do rozwoju firmy , a raczej do właśnie takich negatywnych opinii ciążących w długo wypracowywanym miejscu na rynku . Pozdrawiam z lepszej pracy . Były pracownik . Pamiętajcie życie zaczyna się poza tym zakładem ;)
    Bartek

25.11.2023 05:57

Jaka jest tam atmosfera w pracy?

25.06.2023 11:15

Jaki dress code obowiązuje w ŁFŚ KOELNER?
    Avi

30.06.2023 15:56

Dress i garnitur
    Dr

16.08.2019 22:39

Plebs robi tylko w śrubach, palacze, alkoholicy oraz ćpuny po podstawówce
    ????

23.11.2021 20:33

i zezowaci donosiciele
    Dopytujący

19.04.2023 10:31

Możesz powiedzieć coś więcej o tego typu stanowiskach w tej firmie?
    Ciekawy

17.04.2023 08:44

Czy ktoś pracuje tam w dziale R&D? Jak wygląda tam praca i atmosfera? Widziałem że ostatnio szukają kogoś na inżyniera procesu.
    epa

04.12.2022 07:39

Nie polecam . Traktują jakbyś był przedmiotem czy maszyną przez te 8 godzin . Myślą , że przez ten czas mają na wynajem jakiegoś (usunięte przez administratora) ? Płaca - tam sobie dobrze liczą jak żydzi . Najniższa krajowa wyjdzie Ci razem z premią 20% , nie myśl sobie , że dostaniesz stawkę zasadniczą na poziomie takim jaka jest minimalne wynagrodzenie ???? Za to niektórzy dyrektorzy to mają płacone za przesiadywanie w nie swoich biurach na pogaduszkach i kawce . Kabaret .
    olek

13.02.2023 23:10

bo to prawda ...
    olek

13.02.2023 23:13

uważasz to za normalne zarabiając marne najniższe grosze i jeszcze chcesz nadrabiać nadgodziny ? domu nie masz ... jak myślisz , że tutaj wychodzisz wypoczęta po 8 godz pracując fizycznie jak młody Bóg to powodzenia ... tutaj się chce wyjść jak najszybciej , a nie zostawać

Zostaw merytoryczną opinię o Koelner Łańcucka Fabryka Śrub Sp. z o.o.