Konsalnet Południe

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 61 ocen.

Konsalnet Południe
2 61 6 1

Opinie o Konsalnet Południe

Joanna

@Henry, jesteś zainteresowany pracą w firmie Konsalnet Południe? Będziesz wybierał się na rozmowę o pracę? Może ktoś z obecnych pracowników mógłby pomóc @Henremu w sprawie jego pytań dotyczących pracodawcy. @Piotr, może Ty napiszesz koledze, czy warto aplikować i jak wygląda praca? @Henry, gdzie widziałeś ogłoszenia o prace i na jakie stanowiska przyjmowani są pracownicy? To ważna informacja dla osób szukających zatrudnienia?

PIOTR

Konsalnet.....szkoda słów....np.Głogów Kaufland...nabór na 15 osób, po otwarciu pracują 2 osoby....oszustwo goni przekręty, koordynator zwany dalej menadżerem to porażka, nie potrafi załatwić zwykłej sprawy z odbiorem pisma, a kieruje zespołem pracowników....śmiech na sali...na rozmowach to co to nie on, a jak się zwalniasz to szybko bo nie nie ma czasu....w oczy Ci nie spojrzy....zwykły dupek któremu dali kierowanie zasobami ludzkimi....on nawet nie ma pojęcia o ochronie bo zgadza się na wszystko co dyrektor Kauflandu sobie zażyczy .....firma dno ...a koordynatorzy czyli menadżerowie to już całkowita porażka...NIE POLEM TEJ FIRMY !!!!

Henry

Jeśli jest dużo pracy to pewnie można dobrze zarobić? Warto aplikować?

Joanna

@Były pracownik, jak określiłbyś atmosferę w pracy i relacje między współpracownikami? Jesteś z nich zadowolony? Czy pracownicy mają zniżkę na asortyment sklepu? Przenosiny do innego sklepu i miasta mogą nastąpić tylko za Twoją zgodą. Czy inni pracownicy firmy maja podobne zdanie do @Byłego pracownika, czy wręcz przeciwnie? Zachęcam Was do zostawiania swoich opinii o pracodawcy

Bartek
@Joanna 12.07.2018 18:44

Atmosfera ddobra ale zalezy kto sie z kim trzyma :) Robota dla ludzi co nie potrzebuja duzo czasu prywatnego.

Joanna

@Były pracownik, czy na rozmowie o pracę obiecano Ci etat, a później się z tego wycofano i dostałeś umowę zlecenie? Czy wyjaśniłeś to z pracodawcą? Jeśli chodzi o wynagrodzenie to, czy zgłosiłeś to do działu finansowego? Czy nie policzono Ci wszystkich przepracowanych godzin? Czy prócz wynagrodzenia mogłeś liczyć na jakieś benefity? Rozumiem, że masz własne zdanie na temat firmy, ale osoby poszukujące pracy poznając szczegóły zatrudnienia same zdecydują, czy będą aplikować.

Były pracownik
@Joanna 05.07.2018 20:07

Zgłaszałem koordynatorowi o brakach w wypłatach stwierdził,że jemu się zgadza a inni też mieli braki,I co chwile chcieli kogoś przenieść na OBI w Bytomiu Bo tam też nikt nie chce robić bo tak stoją po 14-15 godzin

Grzesiek

Jeśli jest tak bardzo źle to może zmieńcie firmę ?

Były pracownik

Witam.Pracowałem w tej firmie i muszę powiedzieć,że to totalne dno,oszukują na wypłatach,obiecują etat a nie dają jedynie dają etat swoim przydupasom,rzucają z obiektu na obiekt.Masakra.NIE POLECAM !!!

Joanna

@Krzyś., czy część tych godzin była traktowana przez Konsalnet Południe jako nadgodziny, które były inaczej płatne? Czy firma uzasadniła Ci merytorycznie powód Twojego zwolnienia? Zachęcam Cię do uzupełnienia swojego wpisu o te informacje.

Krzyś.

Jak długo będziesz pracował po 210-350 godzin będziesz zatrudniony i firmie bardzo potrzebny. Jak powiesz dość i jak normalny człowiek zechcesz przepracować 150- 200 godzin firma Ci podziękuje. Będziesz nieprzydatny i zrobią z ciebie głupca.

Joanna

@anonymous, terminowa wypłata wynagrodzenia jest obowiązkiem każdego pracodawcy. Mógłbyś dokładniej opisać na forum Twoje doświadczenie z Konsalnet Południe? Jak przedstawia się wymiar godzinowy Twojego zatrudnienia i jego forma?

olo

fajna robota po zmianie stawek jest ok tylko trzeba chcieć. Ale jokoś mam takie wrażenie że co niektórym nawet to będzie mało.

Pracownik
@olo 09.02.2017 14:42

Jak jesteś emerytem to każda stawka cie zadowoli, gdy byś miał na utrzymaniu rodzinę i tylko kasę z konsalnetu hmm ciekaw jestem czy tak byś się chwalił tą pracę!!!

MIMI
@olo 09.02.2017 14:42

Dla emeryta może i fajna praca ale firma nie szanuje nawet emerytów.

xyz
@olo 09.02.2017 14:42

Olo Reklama

olo
@olo 09.02.2017 14:42

Ja nikogo nie chwale i też mam rodzinę moje zdanie jest takie że nikt do niczego nikogo nie zmusza a emerytom nie ma czego zazdrościć czego że chce pracować chyba żart inna sprawa stawki ale chyba stawki po 2.50 to historia.

Joanna

@olojak długo pracujesz już w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na co może liczyć pracownik dołączający do Konsalnet.

anonymous
@Joanna 29.03.2017 14:08

ja pracuje 4 lata na różnych obiektach na jednych jest lepiej na drugich trochę kiepsko ale nie ma tragedi.Ale wypłata na czas to jest ważne.

OBIEKTYWNY

Konsalnet hm ale który Jest ich chyba koło dziesięciu każdy to syf, wyzysk, i ciągłe straszenie zwolnieniem. Podwójne zlecenia żeby unikać ZUS-u, a o umowie o pracę pomarzyć można. Ludzie traktowani jak śmieci jak są potrzebni to pracują jak nie to kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ja byłem zatrudniony na umowie o prace któregoś pięknego dnia dostałem polecenie że mam się zwolnić sam to łaskawie zatrudnią mnie na zlecenie. Z tego żyję więc tak zrobiłem . Od tego czasu systematycznie zmniejszali stawki.które nawet nie są ozusowane bo miałem 2 umowy zlecenia jedna na 50 zł. ozusowana a ta właściwa z której żyłem nieoskładkowana. Nawet sam nie mogłem sobie zapłacić składki żeby w przypadku L-4 mieć zwolnienie. Ta firma to patplogia i wyzysk

były pracownik
@OBIEKTYWNY 19.03.2015 11:05

potwierdzam, brak opłacania składki chorobowej i możliwości pójścia na L4... albo robisz i masz za co żyć, albo masz pecha

to ja
@OBIEKTYWNY 19.03.2015 11:05

Na jednym z obiektów Konsalnetu - Opel Gliwice dziewczyna została pozbawiona swej godności.Jeden z dowódców na służbie nie udzielił jej pomocy gdy o nią prosiła , żeby było lepiej i uniknąć wtopy cała załoga tej zmiany a i inni dołączyli aby ja gnoić, dowódca tej zmiany ciągnął ją za włosy ,wykręcał rękę .Po zgłoszeniu tego ważniejszym zlekceważyli ją.Dzięki nim dostała się do szpitala udar,do dziś się leczy a Pan koordynator z Konsalnetu pewno sra w gacie.Na forum opla wszystko wyczyszczone z forum ,blokujecie tych co dużo piszą a niech się inni dowiedzą jacy ludzie są przełożonymi w Konsalnecie i Oplu na straży.Wcześniej na Oplu upokorzono już inną dziewczynę,ta nie była pierwszą. Mobbing zniesławienie i doprowadzenie do uszczerbku na zdrowiu,na jej miejscu nie zostawiłbym tego tak.Kiedyś to musi się skończyć.

Joanna

@xyz, jeżeli masz zastrzeżenia do opinii poprzedniego użytkownika lub się z nią nie zgadzasz, to dobrze by było gdybyś przedstawił tutaj na tym forum swój punkt widzenia dotyczący pracy w Konsalnet Południe. Jak długo współpracujesz już z tą firmą? Jak oceniasz tę firmę jako pracodawcę?

olo

Dla mnie firma ok można się dogadać a teraz po nowych składkach miodzio a te narzekania to opinie ludzi którym poprostu się nie chce pracować nikt nic nie da za darmo.A te opinie ludzi co pracują po 300 godz to jakaś ściema nie słyszałem o takich sytuacjach niech jeden z drugim dobrze policzy.

xyz
@olo 05.01.2018 11:29

reklama

pracownik solidu

Powiem tak całość godzin mam liczone jako 11 zł i teraz będę miał stała pensje 2640 zł za 240 godzin miesięcznie, mam umowę o pracę na cały etat. Jeżeli mam 200 godzin mam stawkę 11 zł, powyżej 220 godzin stawka 11.70 zł, powyżej 240 12.20 do ręki. Nie jest źle, mogło być gorzej w porównaniu do tamtego roku gdzie miałem 8 zł na godzinę. Jakby co to zapraszam do pracy w solidzie

na szczęście były pracownik
@pracownik solidu 03.03.2017 20:24

W pupie byłeś nie w solidzie, stawki w solidzie to 9.46 netto! Chyba, że emeryt/student wtedy to około 11.50 netto bo nie trzeba za nich odprowadzać składek ZUS.

były pracownik

ludzie, uważajcie, co podpisujecie... standardem jest umowa zlecenie, bez opłacania wszystkich składek (takich chorobowych na przykład). jak podpisujemy umowę, to wszystko pięknie, ładnie, to nic, że zawieramy klauzulę o zrzeczeniu się składek, a jak masz wypadek, to jesteś balastem i nie masz żadnych praw. nie pozdrawiam szanownego pana MM.

Jacek

witam, chcę się dowiedzieć jakie stawki netto obowiązują w tej firmie (ponieważ aplikowałem tam i idę na rozmowę w przyszłym tygodniu). Chcę się dowiedzieć jak najwięcej (czy są jakieś bonusy,dodatki). Jestem z kwalifikowany i posiadam pozwolenie na broń.

Joanna

@MIMI co rozumiesz mówiąc, że firma nie szanuje emerytów?

kiks

Bardzo dobry pracodawca, na Śląsku jeden z lepszych

Majki

A ty tam Lechu pracujesz może bo stawki niby dobre 12-12.50

Majki

a jak z zarobkami na GM w Gliwicach tam też jest Konsalnet ? Jak atmosfera bo słyszałem że szukają strażaków do roboty bo tam chyba jakaś straż jest na fabryce

Lech
@Majki 15.12.2016 21:02

Majki odpuść sobie Gliwice i fabrykę dopóki będzie tam konsalnet

3e4rt

@Anonimowy anonim heej no a powiedz mi prosze czy tutaj jest szansa na to zeby jakies podwyzki dostac?

Anonimowy anonim

Ja pracuje w Firmie Konsalnet i jestem zadowolony z zarobków. Mam 10zl na raczke z umowa o prace.

Arni
@Anonimowy anonim 05.08.2016 14:16

Chyba dobrze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liźesz, albo kablujesz innego wyjścia nie ma. Znam obiekt gdzie popijają alkohol,czasami jedna pani przychodziła z oczami czerwonymi jak ropucha. Do dzisiaj pracuje bo umie się dobrze lansować, innych sprzedać itp.Chlopaka zwolnić bo mu się kimnęło, a taki jeden z drugim dalej pracuje. nie mam dobrej opinii o konsalnecie a może o manager jest podły.

norman

do ooo- jestem emerytem i pracowalem w ochronie ale za 2.50 to by mi sie nie chcialo z wyra wstac

OOO

Ja uważam że całe zło takich stawek i warunków to EMERYCI którzy mówią zawsze TAK będą pracować nawet za 2,50 zł/godzinę bo jak to mówią w domu tego nie wysiedze. Tylko że oni pracują na papierosy i benzyne a TM pracownicy bez rent i emerytur musimy z tego żyć i utrzymać rodziny. Mało tego te buce biją się o każdą godzinę "BIEDAKI" z POLICJI i KOPALNI z emeryturami po kilka tysięcy. Szkoda że nie są tak zaangażowani w pracę jak w walke o godziny. Większość to lenie i śpiochy a ich maksyma to mi nie zależy mam to w D...... niech pracują młodzi.Emerytury im pozabierać niech robią po 300 godzin za 2000 zł. i z tego żyją jak my. Ten system to porażka

anonim

(usunięte przez administratora)

golodupiec

Przepracowac mozesz ile chcesz tylko nie warto na miesiac nie ma czegos takiego ile mozna wsztstko zalezy ile masz godzin w miesiacu konsalnet tez nie ma prawie takich stawek chyba ze na gebe a i tak wyjdzie ci mniej

american

Ja też nie polecam tam pracy pracowałem tam przez rok sam sie sobie dziwie,że to wytrzymałem po dwanaście godzin najczęściej za 6 czterdzieści nie warto sie tak męczyć i ruszać z domu odradzam każdemu kto chce tam pracować strata czasu.

golodupIec

Nie polecam tej firmy kasa niezgadza sie co miesiac gdy dzwonisz do pseudo menadzera slyszysz ze to nie mozliwe ja to sprawdze prosze czekac na nastepny przelew i tak w kolo, raz mowia ze stawka 6.5 poem ze 6zl a po przelewie 5.70 z czego nie wyplacaja z dodtkowych obiektow na ktore czasem trzeba isc

Siwy

Ludzie wy chyba nie pracowaliście w firmach gdzie mało pracą. Konsalnet nie jest najgorszy, owszem obiekty gdzie stoisz 14 godz. na nogach, przez cały czas pod monitoringiem za 7zł., to nie jest szczyt marzeń, ale ja dostałem propozycję pracy w cudownym Solidzie za... 6.50 jako dowódca zmiany. Czy to nie jest śmieszne?

gość - obserwator
@Siwy 05.11.2014 09:01

do siwy-chłopie to musisz być dobrym znajomym menedżera skoro masz 7zl/h a w solidzie obecne płacą między 7,50 a 8zl/h a dowódca ma między 8,50-9zl/h,i nie wypisuj głupot bo słyszysz, że gdzieś dzwonią tylko nie wiesz w którym kościele!!!!!!ty w dupi byłeś a nie w solidzie!!!!

Zostaw opinię o Konsalnet Południe - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet Południe