Konsalnet Południe

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 56 ocen.

Opinie o Konsalnet Południe

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet Południe

OBIEKTYWNY

Konsalnet hm ale który Jest ich chyba koło dziesięciu każdy to syf, wyzysk, i ciągłe straszenie zwolnieniem. Podwójne zlecenia żeby unikać ZUS-u, a o umowie o pracę pomarzyć można. Ludzie traktowani jak śmieci jak są potrzebni to pracują jak nie to kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ja byłem zatrudniony na umowie o prace któregoś pięknego dnia dostałem polecenie że mam się zwolnić sam to łaskawie zatrudnią mnie na zlecenie. Z tego żyję więc tak zrobiłem . Od tego czasu systematycznie zmniejszali stawki.które nawet nie są ozusowane bo miałem 2 umowy zlecenia jedna na 50 zł. ozusowana a ta właściwa z której żyłem nieoskładkowana. Nawet sam nie mogłem sobie zapłacić składki żeby w przypadku L-4 mieć zwolnienie. Ta firma to patplogia i wyzysk

były pracownik
@OBIEKTYWNY 19.03.2015 11:05
Konsalnet hm ale który Jest ich chyba koło dziesięciu każdy to syf, wyzysk, i ciągłe straszenie zwolnieniem. Podwójne zlecenia...

potwierdzam, brak opłacania składki chorobowej i możliwości pójścia na L4... albo robisz i masz za co żyć, albo masz pecha

były pracownik

ludzie, uważajcie, co podpisujecie... standardem jest umowa zlecenie, bez opłacania wszystkich składek (takich chorobowych na przykład). jak podpisujemy umowę, to wszystko pięknie, ładnie, to nic, że zawieramy klauzulę o zrzeczeniu się składek, a jak masz wypadek, to jesteś balastem i nie masz żadnych praw. nie pozdrawiam szanownego pana MM.

Jacek

witam, chcę się dowiedzieć jakie stawki netto obowiązują w tej firmie (ponieważ aplikowałem tam i idę na rozmowę w przyszłym tygodniu). Chcę się dowiedzieć jak najwięcej (czy są jakieś bonusy,dodatki). Jestem z kwalifikowany i posiadam pozwolenie na broń.

Joanna

@MIMI co rozumiesz mówiąc, że firma nie szanuje emerytów?

Joanna

@olojak długo pracujesz już w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na co może liczyć pracownik dołączający do Konsalnet.

pracownik solidu

Powiem tak całość godzin mam liczone jako 11 zł i teraz będę miał stała pensje 2640 zł za 240 godzin miesięcznie, mam umowę o pracę na cały etat. Jeżeli mam 200 godzin mam stawkę 11 zł, powyżej 220 godzin stawka 11.70 zł, powyżej 240 12.20 do ręki. Nie jest źle, mogło być gorzej w porównaniu do tamtego roku gdzie miałem 8 zł na godzinę. Jakby co to zapraszam do pracy w solidzie

olo

fajna robota po zmianie stawek jest ok tylko trzeba chcieć. Ale jokoś mam takie wrażenie że co niektórym nawet to będzie mało.

Pracownik
@olo 09.02.2017 14:42
fajna robota po zmianie stawek jest ok tylko trzeba chcieć. Ale jokoś mam takie wrażenie że co niektórym nawet to będzie mało....

Jak jesteś emerytem to każda stawka cie zadowoli, gdy byś miał na utrzymaniu rodzinę i tylko kasę z konsalnetu hmm ciekaw jestem czy tak byś się chwalił tą pracę!!!

MIMI
@olo 09.02.2017 14:42
fajna robota po zmianie stawek jest ok tylko trzeba chcieć. Ale jokoś mam takie wrażenie że co niektórym nawet to będzie mało....

Dla emeryta może i fajna praca ale firma nie szanuje nawet emerytów.

kiks

Bardzo dobry pracodawca, na Śląsku jeden z lepszych

Majki

A ty tam Lechu pracujesz może bo stawki niby dobre 12-12.50

Majki

a jak z zarobkami na GM w Gliwicach tam też jest Konsalnet ? Jak atmosfera bo słyszałem że szukają strażaków do roboty bo tam chyba jakaś straż jest na fabryce

Lech
@Majki 15.12.2016 21:02
a jak z zarobkami na GM w Gliwicach tam też jest Konsalnet ? Jak atmosfera bo słyszałem że szukają strażaków do roboty bo tam c...

Majki odpuść sobie Gliwice i fabrykę dopóki będzie tam konsalnet

3e4rt

@Anonimowy anonim heej no a powiedz mi prosze czy tutaj jest szansa na to zeby jakies podwyzki dostac?

Anonimowy anonim

Ja pracuje w Firmie Konsalnet i jestem zadowolony z zarobków. Mam 10zl na raczke z umowa o prace.

Arni
@Anonimowy anonim 05.08.2016 14:16
Ja pracuje w Firmie Konsalnet i jestem zadowolony z zarobków. Mam 10zl na raczke z umowa o prace.

Chyba dobrze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liźesz, albo kablujesz innego wyjścia nie ma. Znam obiekt gdzie popijają alkohol,czasami jedna pani przychodziła z oczami czerwonymi jak ropucha. Do dzisiaj pracuje bo umie się dobrze lansować, innych sprzedać itp.Chlopaka zwolnić bo mu się kimnęło, a taki jeden z drugim dalej pracuje. nie mam dobrej opinii o konsalnecie a może o manager jest podły.

norman

do ooo- jestem emerytem i pracowalem w ochronie ale za 2.50 to by mi sie nie chcialo z wyra wstac

OOO

Ja uważam że całe zło takich stawek i warunków to EMERYCI którzy mówią zawsze TAK będą pracować nawet za 2,50 zł/godzinę bo jak to mówią w domu tego nie wysiedze. Tylko że oni pracują na papierosy i benzyne a TM pracownicy bez rent i emerytur musimy z tego żyć i utrzymać rodziny. Mało tego te buce biją się o każdą godzinę "BIEDAKI" z POLICJI i KOPALNI z emeryturami po kilka tysięcy. Szkoda że nie są tak zaangażowani w pracę jak w walke o godziny. Większość to lenie i śpiochy a ich maksyma to mi nie zależy mam to w D...... niech pracują młodzi.Emerytury im pozabierać niech robią po 300 godzin za 2000 zł. i z tego żyją jak my. Ten system to porażka

anonim

(usunięte przez administratora)

golodupiec

Przepracowac mozesz ile chcesz tylko nie warto na miesiac nie ma czegos takiego ile mozna wsztstko zalezy ile masz godzin w miesiacu konsalnet tez nie ma prawie takich stawek chyba ze na gebe a i tak wyjdzie ci mniej

american

Ja też nie polecam tam pracy pracowałem tam przez rok sam sie sobie dziwie,że to wytrzymałem po dwanaście godzin najczęściej za 6 czterdzieści nie warto sie tak męczyć i ruszać z domu odradzam każdemu kto chce tam pracować strata czasu.

golodupIec

Nie polecam tej firmy kasa niezgadza sie co miesiac gdy dzwonisz do pseudo menadzera slyszysz ze to nie mozliwe ja to sprawdze prosze czekac na nastepny przelew i tak w kolo, raz mowia ze stawka 6.5 poem ze 6zl a po przelewie 5.70 z czego nie wyplacaja z dodtkowych obiektow na ktore czasem trzeba isc

Siwy

Ludzie wy chyba nie pracowaliście w firmach gdzie mało pracą. Konsalnet nie jest najgorszy, owszem obiekty gdzie stoisz 14 godz. na nogach, przez cały czas pod monitoringiem za 7zł., to nie jest szczyt marzeń, ale ja dostałem propozycję pracy w cudownym Solidzie za... 6.50 jako dowódca zmiany. Czy to nie jest śmieszne?

gość - obserwator
@Siwy 05.11.2014 09:01
Ludzie wy chyba nie pracowaliście w firmach gdzie mało pracą. Konsalnet nie jest najgorszy, owszem obiekty gdzie stoisz 14 godz...

do siwy-chłopie to musisz być dobrym znajomym menedżera skoro masz 7zl/h a w solidzie obecne płacą między 7,50 a 8zl/h a dowódca ma między 8,50-9zl/h,i nie wypisuj głupot bo słyszysz, że gdzieś dzwonią tylko nie wiesz w którym kościele!!!!!!ty w dupi byłeś a nie w solidzie!!!!

SwietyMikolaj

Jedno wielkie k...... Menedżerowie ,jak można ich tach nazwać to zbiórka patałachów z innych firm co im nie wyszło.

piowie1234

Witam wszystkich hm Konsalnet pracowałem tam 2 lata syf mało powiedziane ale ja im wysłałem PIP można z nimi walczyć czekam jeszcze na odp z PIP z Warszawy ale już wiem ze kontrola wypadnie po mojej myśli. Zwracam się do wszystkich pracowników obecnych i byłych o kontakt na eml- monfur@interia.pl A także osoby zainteresowane założeniem pozwu zbiorowego

Bercik

LUDZIE NIE PODEJMUJCIE PRACY W KAUFLANDACH GDZIE JEST KONSALNET TAM JEST INSPEKTOREM ZLODZIEJ KRADNIE PIENIADZE PRACOWNIKOM NA SWOJE KATO SE WPLACA A LUDZIA KASA BRAKUJE DOSWIADCZENI PRACOWNIKI ZWALNIAJA SIE UCIEKAJA OD PANA DANIELA P .MALO TO JEST MOBBING YRAKTUJE PRACOWNIKOW JAK NIEWOLNIKOW ZUCA ICH PO OBIEKTACH JAK MACIE ZAMIAR TAM PRACOWAC TO NKE POLECAM [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] TO NIE KORDYNATOR INO TYRAN

piowie1234
@Bercik 22.07.2014 12:22
LUDZIE NIE PODEJMUJCIE PRACY W KAUFLANDACH GDZIE JEST KONSALNET TAM JEST INSPEKTOREM ZLODZIEJ KRADNIE PIENIADZE PRACOWNIKOM NA...

Witaj kolego zakładamy pozew zbiorowy Konsalnetowi napisz na eml monfur@interia.pl z takimi jak oni trzeba ostro i stanowczo.

Idol

Koledzy, daleko od OBI w Bytomiu (obecnie Konsalnet poszukuje licencjatów)... Atmosfera do bani a samowładczy kierownik obiektu to DEBIL do potęgi, niedorozwój umysłowy kablarz. Nie polecam, licencjaci pracują dwie / trzy dniówki i odchodzą... Nie warto za 8,00 zł z (usunięte przez administratora)pracować..

Suzi

Nie ma już Konsalnet Południe, bo zmieniła się już dawno nazwa, ale biuro nadal jest, a pracownicy w administracji szczególnie jak sypiają z szefami to mają się bardzo dobrze, duże podwyżki, ale trzeba być kobietą .

energy2000

A teraz weszli na Polski Gaz w S-cu i zobaczymy jak sobie tam poradzą ;) . Życzę im powodzenia ale długo tam nie wytrzymają hehe .

olo

jeszcze chciałem dodać że takimi gadkami to nie ma sie co przejmować trzeba się przekonać samemu czy do takiej pracy się człowiek nadaje.Jak pracowałwm z takim jednym gościem w Katowicach no obiekcie budowa to mało zawału nie dostał w nocy jak w nocy jakiś pijaczek chciał ogania.Tak [usunięte przez moderatora]że pogubił gumofilce a potem powiedział że ma [usunięte przez moderatora],mozna i tak.

olo

praca jak praca jak chcesz zarobić miliony to nie tu ale jakiś grosz zawsze wpadnie a te narzekania to są ci najmądrzejsi co wszystko wiedzą najlepiej.

...

8.80 netto nooo kolego to złapałeś pana Boga za nogi :))) , a tak serio to jak można pracować za takie stawki ? - ale to polska właśnie ... jesteście krajem trzeciego świata ale sami na to jak widzę ciężko pracujecie :))

romek
@krzysztof 04.07.2016 16:19
Konsalnet na GM w Tychach dostaje 9 zł na ręke i 110 zł ryczałt za nocki umowa o prace są przyjęcia!...

W GM atmosfera tragedia ludzie uciekają a kierownik MM kantuje ludzi na prawo i na lewo obiecuje cuda których później niema odradzam

Zorroooo
@romek 18.07.2016 06:57
W GM atmosfera tragedia ludzie uciekają a kierownik MM kantuje ludzi na prawo i na lewo obiecuje cuda których później niema...

O tym człowieku to lepiej nie gadać. Aż mnie czepie na samą myśl o nim.

Iro

A ja pracuję w Konsalnecie na Hucie Katowice w Dąbrowie Górniczej i jestem bardzo zadowolony, posiadam Umowę o pracę na najniższą krajową (164 godz.) a reszta godzin jest na Umowę zlecenie i posiadam stawkę godzinową - 8,80 netto (na rączkę)

gość -obserwator
@Iro 16.05.2012 17:58
A ja pracuję w Konsalnecie na Hucie Katowice w Dąbrowie Górniczej i jestem bardzo zadowolony, posiadam Umowę o pracę na najniżs...

do iro- iro weź no kuźwa podaj namiary na tego menedżera co ci dał 8,80,- na "rączkę"

anonim

Konsalnet to jeszcze nic, ja mialem okazje pracowac w ochronie o nazwie \"OMEGA\" za 4 zł na rączke.

były

syf to mało powiedziane robia ludzi za [usunięte przez moderatora]. bez umowy za 6zł lic. wyszło mi po miesiącu pracy !!!!!!!!!!!!!!!

anonim

konsalnet syf stawki głodowe

Zostaw opinię o Konsalnet Południe - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsalnet Południe