Fpg

Gliwice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 293 ocen.

Fpg
4 293 6 1

Opinie o Fpg

Igor

Firma ma bardzo dobrą opinię i czegoś nie rozumiem. Niektórzy narzekają to może powinni zmienić pracę a przekonają się szybko, że popełnili błąd.

Waldi

Z doświadczenia wiem, że czasami zmiany kadrowe w firmie mogą bardzo dużo poprawić. Chociaż są czeto negowane.

Igor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

Fpg
@Igor 31.07.2018 15:44

Tak 2050

Tomasz

Zastanawiająca jest ta cisza?

ono
@Tomasz 08.06.2018 19:22

Polityka fpg Ustawiacz zarobek od 3.500 do 4000zl ,operatorka okolo1800zl ,ustawiacz moze dorabiac w sobote czy niedziele a operatorka czterobrygadowka to sie nazywa oszczednosc hehe smiech na sali

John
@ono 07.07.2018 19:28

Ale brutto chyba haha

Wiktor

Cześć Karolina, ups sorry, Mortadela. I nie pisz mi tutaj, że nie mam racji. Za długo Cię znam i znam też Twój sposób rozmowy z innymi. Nie zapomniałeś przypadkiem jak gnoiłeś poprzedniego SzPr przy najważniejszym? Żeby się podlizać? Żeby pokazać, że to Ty jesteś właściwym człowiekiem na to stanowisko? Podpowiem Ci. Każdy, kto nie będzie kwestionował woli i "widzimisie" najjaśniejszego długo się na tym stołku utrzyma. A teraz? Jak ktoś ośmieli się wypowiedzieć inaczej niż Twoje wyobrażenie o sobie to zaraz każesz podawać jakieś argumenty, sypiesz paragrafami. Pamiętaj, że jeśli ktoś ma swoje zdanie to je ma i nie musi go popierać żadnymi argumentami. Jeśli poprze, to dobrze. Jeśli nie, przyjmij to na klatę i pogódź się z tym. Druga sprawa. Pracownik roku? Nie należy się. Argument? Przypomnij sobie pierwsze nagrody. Było mówione, że to dla pracowników produkcyjnych a nie administracyjnych. Były wyjątki a i owszem. Ale oni sobie autentycznie zapracowali. Wiesz co robią i przyznasz mi rację. Ale Ty? Nie wprowadziłeś niczego nowego, produkcja to zasługa człowieka z gabinetu pierwszego po prawej, bo tak na prawdę on tym zarządza. Tyle w temacie. I nie syp tutaj znów paragrafami z regulaminu, że niby personalnie. Poza nickiem z forum, ksywą nieznaną nikomu spoza firmy i stanowiskiem najjaśniejszego żadne dane identyfikujące ludzi nie padły. Tylko ludzie z "firmy" wiedzą o kim mowa. I dla Nich, nie jest to tajemnicą. Moją wypowiedź kończę ostatecznie i nie będę wdawał się w jakąkolwiek polemikę z Tobą. Więc marny Twój trud w odpisywaniu mi na ten post. Łączę pozdrowienia dla wszystkich obecnych i byłych pracowników FPG. Cały czas uważam, że poza kilkoma przypadkami, jest to świetny zespół ludzi z którymi można zrobić bardzo dużo pozytywnych rzeczy.

2br
@Wiktor 18.05.2018 21:13

Ha!!!! Dobre!!! Chyba zbyt krótko pracujesz w tej firmie, żeby wiedzieć jak było. Prawda jest taka, że odkąd ten człowiek jest na swoim stanowisku to komfort pracy i zarobki poszły w górę! Swoją drogą piszesz na forum kłamstwa i brednie: jak ktoś ma swoje zdanie to przyjmij to na klatę - podstawą dojrzałości jest tak zwana konwersacja, która polega na wymianie poglądów i ARGUMENTÓW. Twoim zdaniem "nie bo nie" to odpowiedź. Nigdy się wszystkim nie dogodzi i każdy ma prawi do swoje opinii, ale nie do kłamstw. Mi się pracuje dobrze, a jestem człowiekiem z produkcji. Zmieniasz nicki: Popek, Wiktor - a wszyscy wiedzą, kto to pisze.

Arek Szostak ( Szochu )
@2br 19.05.2018 21:43

Witam jestem z br 2 i juz mnie te formu delikatnie mowiac wkurza ok nie ma lekko mialem z Szefem rozmowe ale prosze nie laczyc mnie z jakimis komentami jak chce cos powiedziec to mowie to glosno nawet w pracy.A to ze ktos se laczy watki to nie moj problem.Jesli ktos ma do mnie jakoms sprawe prosze powiedziec mi to w oczy.To ze ja sie staram jak moge ale czasami jak czegos nie wiem no to trudno dostanie sie zjebe.Ustawiacz uczy sie na bledach heh aby tylko formy nie skasowac.To ze jest zapierdol i osoby bardziej doswiadczone nie zawsze maja czas pokazac i wytlumaczyc a Kierownik ma zapierdol wiec sie mu nie dziwie ze czasami nerwy puszczaja musi miec caly ten bajzel pod kontrola.Ja do Łukasza nic nie mam,jako ustawiacz z malym doswiadczeniem jakos je musze zdobyc. Wiec prosze delikatnie mowiac od Mojej osoby sie odwalic .Pozdro Dla Br.2 i reszty z innych brygad.

Kaseton
@Arek Szostak ( Szochu ) 20.05.2018 15:09

Arek, jeśli gość nie potrafi sobie radzić ze stresem i odreagowuje to na ludziach, to te stanowisko nie jest dla niego. Przykład Ślepego z magazynu. Gnoił swoich ludzi kilka lat, aż w końcu powiedzieli 'dość', zastąpił go gość z logistyki. Teraz chłopaki nie narzekają na ciągły stres, a ich praca jest dużo sprawniejsza i zorganizowana. Czasami zmiany są jedynym dobrym pomysłem

Karolina

Chciałabym Was prosić, abyście przestali obrażać innych pracowników firmy FPG oraz nie podawali ich danych osobowych. Jest to niezgodne z regulaminem forum, z którym możecie zapoznać się tutaj - https://www.gowork.pl/regulamin Zachęcam Was zamiast tego do napisania rzeczowych oraz merytorycznych opinii na temat pracy w firmie. Pomożecie tym samym innym użytkownikom, którzy szukają tutaj informacji na temat tego, jakim pracodawcą jest firma FPG. Pozdrawiam.

Janek

Jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie to może ją zmienić. Tak dobra firma znajdzie na to miejsce ludzi do pracy!!

Mirczak

Co słychać na 4-ro brygadówce. Wiecie po co wprowadza sie w PVL Fabryka Plastików Gliwice taki system pracy ?? Niktnie mówi, ale po to żebyście pracowali w weekendy za zwykłą stawkę. Normalnie były by nadgodziny 100% płatne.

Karolina

@Popek nie opisujemy i nie obrażamy na forum poszczególnych pracowników firmy. Jest o tym informacja w regulaminie, który zaakceptowałeś: https://www.gowork.pl/regulamin Czy pytałeś kiedyś przełożonych czemu nowi pracownicy mają podobne pensje do tych długoletnich? Może jest jakiś aspekt, który o tym decyduje, a TY o nim nie wiesz?

Popek

Szef produlcji Mortadela klamca z geby robi (usunięte przez administratora) mydli oczy kasa szkoleniami a potem oczywiscie figa z makiem zarobki hmmm mniej niz u innych ale wiekszosc siedzi na starych smieciach.Nowy pracowcik po okoko roku nawet nie ,ma kase taka jak 4 lub 5 letni pracownik z doswiadczeniem....Jak to Mowi Szef pieniadze sa tylko szkoda ze dla tych co u w (usunięte przez administratora) wchodza...A firma jak firma na dzien dobry pieknie ladnie a puzniej sie zaczyna dla wytrwalych polecam miec to jakos w (usunięte przez administratora) i kasa idzie po x latach 3100 na reke a dla przydupasow szefa okolo 4 ale kazdy orze jak moze.

Karolina

@Riki nie zgadzasz się z tym tytulem? Możesz powiedzieć dlaczego? Czy uważasz, że ktoś inny powinien zostać Pracownikiem Roku w firmie Fpg? Warto dodawać do swoich opinii argumenty, żeby te opinie były bardziej wiarygodne dla innych użytkowników forum.

anonymous
@Karolina 10.04.2018 16:01

Ja wlasnie uwazam ze ktos inny powinien...

anonymous

@Riki i jaki w tym problem?

Karolina

@:-).. to nie jest miejsce do obrażania innych osób. Naruszasz w ten sposób regulamin forum: https://www.gowork.pl/regulamin i Twój wpis może zostać usunięty. @Byłem na 1br chcesz powiedzieć, że nie przepracowywałeś się w firmie Fpg? No to chyba nie powinny zwiększać się zarobki skoro są adekwatne do wykonywanej pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

Riki

Właśnie J.O. Zrobił z R.M. Pracownikiem Roku 2017 tak więc (usunięte przez administratora) total. Od samego korzenia.....

Byłem na 1br

Byłem na 1br i dla mnie praca była przyjemna mając dwie szybkie maszyny i tak zawsze znalazłem czas żeby przejść się po stanowiskach obok :D FPG jest firmą że tak powiem "Łatwą" tzn. że, wystarczy dobrze dysponować czasem. Owszem najtrudniejsze jest nauką nowego detalu bo jest to tylko chwila na to ale i tak wszystko co powinismy wiedziec jest przed nami wiec i z tym po chwili praktyki na detalu mozna sobie poradzic :D drugi minus to chyba dyrekcja (gdy 10 osób zbiera sie na jednym stanowisku), droga dyrekcjo nawet nie wiecie jak bardzo to frustruje oraz dezorientuje pracownika. do tego inzynierowie wyznaczają osoby które najlepiej sobie poradzą ale nawet do czegos takiego muszą zmienic plan produkcji/ustawienie na sali. Wynagrodzenie jest niskie w stosunku do kosztów życia ale nawet wporządku w stosunku do wykonywanej pracy. Pozdrawiam :D

Karolina

@Snejk masz rację, nie tylko powinno się wymagać, ale oferować. Takie są prawa rynku pracy. Zawsze aplikując na stanowisko mamy podane wymagania na stanowisko, jeżeli nie spełniamy tych, zastanówmy się co innego w zamian możemy zaoferować. Tak też powinno być w Fpg. Dlatego ważne, żeby przed wystawieniem opinii zastanowić się czy tez nie ma jakiejś naszej winy. Na forum trzeba być obiektywnym.

Gienia
@Karolina 21.08.2017 09:47

Obiektywnym, tzn. Dopatrywac sie swojej winy w tym ze ktos nie chce placic?

Andy

Ta fabryka to dramat Po 4 miesiącach pora się z tąd zwinąć Jedną z 3 najgorzej płacących fabryk na strefie. Nawet pracownicy z Ukrainy uciekli do innych firm

Snejk

Moim zdaniem praca w Fpg trochę się zmieniła wiadomo nie jest to praca marzeń ale powinniście wszyscy przemyśleć to co wy oferujecie pracodawcy a nie tylko narzekać :-)

Snejk

Moim zdaniem praca w Fpg trochę się zmieniła wiadomo nie jest to praca marzeń ale powinniście wszyscy przemyśleć to co wy oferujecie pracodawcy a nie tylko narzekać :-)

wedrf

@zenonkolano ale dlaczego? mozesz cos konkretnego napisac

ferdek

kolega wyżej chyba pomylił firmy hahahah

zenonkolano

Najgorsza firma na strefie.

Pytalski

A jak praca na stanowisku ustawiacza? Jakie zarobki,obowiązki?

ktoś

Witam robię już tam jakiś czas i mogę wyrazić opinie na temat tej firmy. Robię na produkcji i stoję na wtryskarkach. Po pierwsze praca nie jest adekwatna do wynagrodzenia. Prawie codziennie dają cie na dwie maszyny i masz robić i koniec. Dla mnie jest to żałosne.. Stoisz przez 8 godzin robisz jak biały murzyn za psie pieniądze, jak już tam robią ukraincy to jest źle w tej firmie.. Ukrainiec będzie ci robił nawet za 5 zł.. Do tego atmosfera ogólna ludzi i pracowników to porażka.. Szczerze? Jest to moja pierwsza firma w której czuje się za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A robiłem już na niejednej produkcji.. Tutaj jest zdecydowanie najgorzej. Wracając do dwóch maszyn wymagają od ciebie nie wiadomo czego.. Masz dwie maszyny co szybko idą liderka przychodzi i jeszcze bezczelnie mówi że tutaj musisz sprawdzać to a tam tamto a tak naprawdę nic nie będziesz sprawdzał bo po prostu nie masz na to czasu, czasem nawet nie masz czasu się napić po prostu :/ a najgorsze jest to że ty się pod tym podpisujesz i później będzie na ciebie! JAKOŚĆ NIGDY NIE IDZIE W PARZE ZE SZYBKOŚCIĄ! Szczerze? Nie polecam tej firmy. To mój ostatni miesiąc i czas zmienić ten syf.

pracownik
@ktoś 12.04.2016 14:16

Ludzie czemu wy nie czytacie tych komentarzy jest napisane jak byk żeby unikać tej fabryki,tam mają dobrze tylko rodzina dyrektora i koledzy kierowników a cała reszta sie nie liczy. Unikajcie FPG

sdvghTwojStary

Na magazyn to co kilka dni przychodzi ktoś nowy. Ale po spotkaniu z produkcją jakoś dziwnie znikają. Robota podobno nie dla każdego. Starzy pracownicy sie jakoś trzymają w kupie, ale nowi przychodzą i odchodzą

jaity

Jak to nie ma ogłoszeń, rekrutują na różne stanowiska. Ogłoszenia są na Olx z 1 kwietnia, z rana. No, chyba, że to żart prima aprilisowy ;)

jaity

Na tablicy jest też ogłoszenie na liderkę magazynu, czy ktoś może coś powiedzieć na temat specyfiki tej pracy?

Pracownica 3 br.

Ludzie czasem jak się czyta wasze opinie to niewiadomo o co wam chodzi .... wszystko jest nie tam .... liderki nie takie, kierownictwo nie takie , koleżanki nie takie, a może każdy zastanowi się nad swoją osobą, może każdy z osobna przeanalizuje swoje zachowanie .... zakład pracy nie tworzy budynek czy jedna liderka, kierownik, czy blondynka na hali tylko wszyscy pracownicy... każdy ma swój zakres obowiązków z którego się musi rozliczyć, a najlepiej jest napisać że ten czy tamten jest taki czy siaki bo coś powiedział czy czegoś nie zrobił... oczywiście że są spięcia, nieporozumienia czy nawet złośliwości, jeden dzień jest spokojny a jeden nerwowy, ale pracujemy w zakładzie gdzie pracują różnego rodzaju ludzie i niestety niektórych rzeczy nie da się uniknąć, jeden coś powie drugi przekręci a trzeci doda swoje 5 gr, każdy z nas ma inne oczekiwania względem pracy i ludzi .... nie da się każdemu dogodzić... zawsze znajdzie się osoba której coś nie będzie pasowało ... czasem człowiek zostanie potraktowany przedmiotowo, ale ludzie wy chodzicie do pracy po to żeby zarobić czy po to żeby wszyscy byli traktowani na nalepszych warunkach, w każdej jednej firmie coś jest lepiej a coś gorzej nie ma takiego zakładu który spełniałby oczekiwania każdego pracownika, więc niestety trzeba niektóre rzeczy zaakceptować i robić swoje ... uważam że jeżeli człowiek wykonuje swoją prace dobrze potrafi szybko reagować na nieprawidłowości i przede wszystkim umie komunikować się z ludźmi (nawet jeżeli ich nie lubi) to nikt nie ma podstawy żeby się czepiać .... nie da się lubić wszystkich niektórych trzeba poprostu akceptować i robić swoje .... A praca nie jest lekka jest bardzo odpowiedzialna i wynagrodzenie mogłoby być lepsze, ale jeżeli komuś zależy na pracy a nie na traktowaniu lepiej to będzie pracował bo znam zakłady gdzie jest gorzej ... Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ... ja szanuje to co mam i owszem zdarzy mi się narzekać ale wydaje mi się że to normalne trzeba umieć patrzeć na wszystko z dystansem bo inaczej byśmy zwariowali ... Pozdrawiam Br. 3

Pracownica
@Pracownica 3 br. 13.03.2016 11:59

To jak Ci się podoba ta praca to chyba na rybkach stoisz :P Tak naprawdę ten zakład traktuje ludzi jak BIAŁYCH MURZYNÓW... Wiadomo nigdzie nie jest kolorowo... Ale ta praca nie jest adekwatna do wynagrodzenia... A jeżeli ktoś ją chwali to tylko te osoby które tak naprawdę stoi na maszynkach które nie wymagają od nich wysiłku a wiadomo, że są tam takie że można sobie dać na luz.

Pracownica
@Pracownica 3 br. 13.03.2016 11:59

To jak Ci się podoba ta praca to chyba na rybkach stoisz :P Tak naprawdę ten zakład traktuje ludzi jak BIAŁYCH MURZYNÓW... Wiadomo nigdzie nie jest kolorowo... Ale ta praca nie jest adekwatna do wynagrodzenia... A jeżeli ktoś ją chwali to tylko te osoby które tak naprawdę stoi na maszynkach które nie wymagają od nich wysiłku a wiadomo, że są tam takie że można sobie dać na luz.

Pracownica 3 br.
@Pracownica 13.03.2016 16:24

Nie kochana nie stoję na rybkach stoje na dużych detalach ale bez znaczenia chodze do pracy po to żeby zarobić a nie wymagać luksusów mam rodzine i to ona jest dla mnie ważna bez znaczenia jakim kosztem... i po co się tak bulwersujesz ... to czy mi się podoba czy nie to moja prywatna sprawa ani słowa o tym nie wspomniałam ... napisałam że taką atmosfere tworzymy my pracownicy bo zamiast się dogadywać to robimy problemy nawet z małej pierdoły i swoje flustracje wyładowujemy na ludziach np liderkach czy innych bo coś wymagają ale takie jest ich zadanie dopilnować pracownika przy maszynie i produkcji jaka z tej maszyny wychodzi ... to co ma chodzić od maszyny do maszyny i pytać każdego co potrzebujesz zebyś miała lepsze samopoczucie ... Z resztą o zarobkach też powiedziałam że mogły by być lepsze... ale jeżeli nie są to trzeba szanować co się ma albo szukać czegoś innego nikt nikogo nie trzyma na siłe....

Magda

"na l brygadzie żądza tak niemożliwie przystojni faceci ze postawić obok nich enrique iglesias nie zrobi na nich żadnego wrażenia" Hahahahaha ciekawe który taki przystojny. A poza tym każdy zajęty.

One

Jakie liderki ciężko pracują? Są może takie 3 lub 4 a reszta nie ma o tym zielonego pojęcia. A jak traktują pracowników dobrze, to nie pracowałeś/as nigdy tam gdzie naprawdę traktują pracowników dobrze. Tam ludzie są traktowane jak białe murzynki ;-)

Zostaw opinię o Fpg - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fpg