Agencja Rekrutacyjna Link2Europe

• Folwark

3. Opinie o pracodawcach Opole
  5. Opinie o Agencja Rekrutacyjna Link2Europe

Opinie o Agencja Rekrutacyjna Link2Europe Opole

Nie przegap nowości o Agencja Rekrutacyjna Link2Europe!

link2dna

14.07.2016 00:18

powiem tak przyjechalem z jezykiem i fachem w reku zostalem rzucony na robote dla bialych murzynow... pomoglem pani z agencji, a kiedy ja potrzebowalem pomocy odwrocono sie ode mnie... zagramanica miesza w (usunięte przez administratora) wiadomo nie od dzis..
    jammlt

06.07.2016 13:34

ktoś był na malcie? jakie są warunki mieszkaniowe? czy praca jest ciężka?
    B.K.

04.07.2016 14:44

Więc o to moja przygoda z Link2Europe. Miałem przyjechać do Belgii i pracować jako kierowca wózka widłowego. 13 Czerwca (Poniedziałek) Dzwonią do mnie, że najlepiej bym przyjechał już w czwartek. Więc szukam opcji i jest, wyjazd w Środę, przyjazd Czwartek z rana. Wtorek lecę na miasto, wymienić pieniądze, kupić brakujące ciuchy etcetera. Pierwszy Telefon od L2E. Jednak proszę nie przyjeżdżać jeszcze, musimy panu sprawdzić wiedzę. Godzina nie minęła drugi telegon. Proszę przyjechać. Godzina nie minęła trzeci telefon. Czy mógłby pan przyjechać później? Bo testy będą w poniedziałek. Więc niema sensu by bam przyjeżdżał w Czwarte. I to wszystko nim wyjechałem do Belgii. Mówię Link2Europe, że nie mogę przełożyć biletu. Muszę odwołać i stracić połowę pieniędzy i zamówić inny. Powiedzieli że zwrócą mi tą połowę (Nie zwrócili). Więc odwołałem stary i zamówiłem nowy bilet. Przyjeżdżam w Sobotę o 6 Rano do Antwerpii. Próbuje się dodzwonić do pracownicy Link2Europe, która miała mnie odebrać. Telefon wyłączony. Zapytałem Pilotki Autokary, kiedy wracają do Polski. 22 powrotny do Polski. No to se myślę czeka mnie czekanie. No ale dzięki bogu telefon o 8. Po dwóch godzinach. Pani przeprasza zaspała, telefon się rozładował, już po mnie jedzie. Do Poniedziałku był spokój. W Poniedziałek pojechałem zrobić testy BHP i wiedzy teoretycznej. Zdane bez problemu. W wtorek ma być test Medyczny i Praktyczny. I tu zaczyna się zabawa. Test medyczny stwierdza że coś jest z moim prawym okiem i nie mogę jeździć wózkiem. A chłopaczek co tego samego dnia robił ze mną testy dowiedział, się że potrzebuje okularów. Link2Europe wysyła mnie i chłopaczka do lekarza. Ten twierdzi z naszymi oczami jest w porządku. Link2Europe ma zonka. Mówią że będą szukać dla mnie pracy i że mam czekać. W środę dzwonią i mówią że mają robotę. Z tym że na sprzęcie na którym nigdy nie pracowałem. W takim razie nie mamy dla pana pracy. Sprawdzam swoje możliwości i jadę do biura. Mówię, że mam wyjazd dziś(Środa) lub w piątek. I czy nie mają naprawdę żadnej pracy dla mnie. Mówią że nie. I że jak wyjadę dziś to mi nie policzą za mieszkania i samochód który mi dali. Po powrocie udało mi się wynegocjować od firmy zwrot połowy kosztów. Dokładniej za bilet jaki przez nich odwołałem i którym do belgi pojechałem, ale nie za ten którym wróciłem.
    xxxxxx

25.09.2017 10:57

Tez mialem kiedys niemilą sytuacja z nimi, ale nie bede tego przedstawiał, bo to zrobiłem wcześniej. Pracy nie podjąłem w Belgii i przyjechałem do Polski.
    Ulm

09.06.2016 15:00

Szykuje sie lub jusz jeat do pracy w Malcie/Gozo bo link2europe nagania do pracy w fabryce konserw głównie z pomindorów itd
    Frank

19.07.2016 12:56

Ta całem malta to duźa kicha odradzam tam pracy .
    Wuku

15.05.2016 15:38

Muszę się zgodzić z NTX. Jak ktoś potrafi o siebie zadbać i negocjować to ma łatwiej. Ale jak to NTX napisał: "trza chcieć", widzę że kolega też pewnie ze Śląska :) Rotacje u mnie też są, czy to na mieszkaniu czy to w pracy. Ale odpadają tylko słabi albo cwaniaki, bądź też autorzy bajek w CV. Bo rzeczywistość szybko ich weryfikuje. Ogólnie mogę śmiało polecić tą agencje. Pracuje u nich ponad rok i jestem zadowolony. Pozdrawiam.
    7maks

18.05.2016 13:01

Każdy wyjazd do pracy za granicę to loteria, pracowałem dla tej agencji... było Ok ale to kwestia szczęścia, pracowitości i kultury osobistej. Warto próbowac ..warto sie rozwijąć --nie zapominac o tym!!!
    basia

13.05.2016 22:45

o co chodzi z tą agencją,ogłoszenie na ich stronie jest,a w biurze mówią,że to nieaktualne,co jest grane ?
    zorro

12.05.2016 16:22

fajnie,że można poczytać o firmach,żeby nie wtopić kasy

11.05.2016 20:32

@muniek: pracowałeś kiedyś przez linka że takie głupoty piszesz? Co ma do rzeczy to że jesteś 1500 czy ile tam km od domu? Umowy tygodniowe przychodzą na lokacje gdzie przebywasz a nie do PL. Do Polski idzie tylko jedna umowa z Opola kierująca Cię w dane miejsce. Umowy w Belgi przychodzą z Puurs, więc raczej nie masz pojęcia o czym piszesz. Co do dojazdu do Belgi to raczej nic nowego że sam pokrywasz koszty podróży, czy to busem czy własnym autem. Zwrot kosztów dojazdu jest za trasę Lokacja w Belgi - miejsce pracy (chyba dopiero jak jest powyżej 5km - i jest to zwrot ustawowy). Trzecia sprawa ;) mechanik bez umiejętności spawania? Chyba znam tylko mechaników z większym doświadczeniem. Sam nie pracuje jako mechanik, ani jako spawacz, a spawać potrafię, co też czasem w pracy robię, choć z własnej woli.
    byłem tam

12.05.2016 15:45

ustawowo to ty jesteś rąbnięty,to że potrafisz coś ugotować,nie znaczy,że sprawdzisz się jako kucharz będąc np.lekarzem,chodzi o to,że agencja wysyłając cię na drugi koniec europy,na twój koszt powinna wszystko dograć tak żeby pracodawca był zadowolony i ty też(normalni ludzie jadą zarobić pieniądze,a nie na wycieczki,bo jakaś głupia ci... zapomniała koszyczka)

12.05.2016 17:46

przeczytaj post Bogdana z 14.09.15 to może zrozumiesz co firma robi źle,na marginesie to chyba dla nich pracujesz,adwokat,spawacz,mechanik-człowiek orkiestra,pogratulować

11.05.2016 18:46

wyjazd nie jest raczej na własną rękę,tylko ty za to płacisz,na 100% ;co do drugiej kwestii to chodzi o to,że tygodniowe umowy to średnio-sensowny pomysł jak jesteś 1500 km od domu,jest jeszcze jeden smaczek,który wywołałeś możliwością niesprawdzenia się - otóż jedziesz do pracy np.jako mechanik a na miejscu okazuje się,że masz spawać ????

07.04.2016 20:28

18.04.2016 17:47

jaki opłacony przejazd,człowieku ogarnij się,jedziesz na swój koszt,umowę masz teoretycznie odnawianą co tydzień(takie obietnice),na miejscu okazuje się,że pracodawca zmienił zdanie i wracasz do domku na swój koszt,teraz mają chyba jakieś zmiany,pojawili się nowi rekruterzy,którzy wysyłają oferty do byłych pracowników na pałę,nie są w stanie sprawdzić własnych dokumentów,np.kto porozumiewa się w danym języku - totalna amatorszczyzna
    Damian z O6-O3-2016

06.03.2016 19:06

Dzień dobry wszystkim jak czytam niektóre opinie to aż żal .Wyjechałem 5 lat temu i jestem bardzo i to bardzo zadowolony .Co nie którzy ludzie nie nadają się do pracy i piszą takie głupoty .NAPRAWDĘ polecam to biuro bo jest solidne i przykłada się do swoich obowiązków .Naprawdę polecam i pozdrawiam .NAJLEPIEJ WYJECHAĆ I SPRAWDZIĆ SAMEMU POZDRAWIAM
    nihao

23.02.2016 18:51

Negatyw - brałam udział w rekrutacji u nich - minęły dwa miesiące i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Kompletna cisza, mimo obietnic kontaktu i informacji zwrotnej.

25.02.2016 11:53

Jest nam bardzo przykro słysząc o tej sytuacji. Zawsze dokładamy wszelkich starań by nasi Kandydaci, gdy już biorą udział w procesie rekrutacji, przeszli przez wszystkie jej etapy – nawet jeśli zostaną odrzuceni, informujemy o tej decyzji. Żebyśmy mogli odnieść się do konkretnych wydarzeń i ustalić przyczyny takiej, zapraszamy do kontaktu pod numerem (usunięte przez administratora)w celu wyjaśnienia. Pozdrawiamy, Zespół Link2europe
    Nct

11.12.2015 19:41

Lokacje jak najbardziej ok. Mieszkałem już na kilku mieszkaniach/domach z Linka i odwiedzałem znajomych, więc mogę śmiało stwierdzić że jest poziom ok. Zależy kogo masz na chacie, ale każdego można lekko ustawić, bo mieszkania są najcześciej ok, tylko ludzie syf robią. tak czy owak najgorsze mieszkanie to tak 6/10 gdzie w Holandi dałbym najlepszemu max 3/10.
    bogdan1

14.09.2015 22:30

Biuro w Polsce szybciej działa niź myśli,jeden chaos w rozmowie telefonicznej,praca nie stabilna.
    Yelp

09.09.2015 13:14

@Rysiek, nie którzy już są i sobie chwalą ;)
    TomCruise88

25.08.2015 21:34

Biuro w Opolu przekazało 90% informacji o zakwaterowaniu i miejscu racy, Na miejscu miłe i fajne dziewczyny, które kilka razy pomogły w trudnej sytuacji. Mają cierpliwość i znoszą zachowania pracowników jakie w Polsce by nie przeszły. Pracowałem w Intersig - praca dla twardzieli? Tak ale są tam koledzy z Polski co pomogą, nauczą i są OK. Trafiłem do Wojtka Kamila i Przemka - polecam żeby każdy mógł z takimi gośćmi pracować (ze swej strony dzięki im za pomoc). Warunki mieszkaniowe dobre, gospodarz obiektów i dziewczyny w biurze reagują na sprawy jakie się zgłasza. Po czasie przeniosłem się i warunki prawie jak w kurorcie -cisza, spokój, czysto i ładnie. Biuro w Belgii zawsze odpowiada na zapytania, pomaga załatwić wszystkie sprawy i zawsze płaci z zegarkiem w ręku (czwartek do 12.00 pieniądze na konto). Polecam biuro bo uważam że gwarantuje dobrą opiekę, jest uczciwe i solidne-to moja opinia.

18.08.2015 13:55

Dzień dobry, na naszej stronie znajdzie Pani w jedynym miejscu wszystkie informacje odnośnie oferty: www.link2europe.pl. Jeżeli ma Pani dodatkowe pytania, zawsze można zadzwonić (+48 503 028 187) lub napisać maila ([email protected]), nasi rekruterzy chętnie udzielą Pani odpowiedzi. GoWork to miejsce, w którym Pracownicy dzielą się doświadczeniami, nie zamieszczamy tutaj ofert pracy. Pozdrawiamy, Zespół Link2europe

05.08.2015 13:32

Dzień dobry, przypominamy, że w przypadku pytań dotyczących szczegółów ofert, najlepiej kontaktować się bezpośrednio z nami, aby uzyskać precyzyjne odpowiedzi. Pytania można zgłaszać drogą mailową: [email protected] lub telefoniczną: +48 503 028 187. Zapraszamy do kontaktu! Pozdrawiamy, Zespół Link2europe
    Tadek

02.07.2015 17:13

Bardzo dobra firma .Pracowałem 4 lata . Polecam

29.06.2015 15:24

iwonka

18.07.2015 22:56

cześć Aga.też chciałabym spróbować pracy w Belgii jako szwaczka ale się trochę obawiam bo nie znam języka,czy wiesz może coś więcej o tej pracy.pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Agencja Rekrutacyjna Link2Europe?

Kontakt - Agencja Rekrutacyjna Link2Europe

Krawiecka 7/4 45-023 Opole

Krzysiek

07.05.2015 10:26

Jade w niedziele do Belgi z tej agencji jak bede na miejscu to dam swoje zdanie na temat tej agencji Link2europe ale z tego co widze to nie mam sie czego obawiać .
    marianek

10.03.2015 10:35

Link2Europe to solidna i wypłacalna firma. Panie koordynatorki zawsze ci pomogą w przypadku zaistniałych problemów. Polecam.
    dam-ian

05.03.2015 14:34

Witam Link2 Europe z którą miałem zaszczyt współpracować jest najlepsza w jakiej pracowałem.Pewna solidna wszystko zgodnie z kontraktem. Naprawdę polecam L2E.Pozdrawiam Panią Hanię oraz załogę .Polecam jeszcze raz):)

27.01.2015 18:35

Tomek, stacje bazową masz zawsze w ofercie, potem może być tylko lepiej :)

27.01.2015 16:25

marek

04.12.2015 21:54

dostajesz tyle kasy ile jest podane w ogloszeniu (podawane jest przewaznie brutto ale podatki to inna sprawa niz procent od twoich zarobkow dla linka bo czegos takiego nie ma) to co masz brutto to dostajesz minus normalne podatki- wiadomo i za mieszkanie o czym tez cie informuja. a agencja bierze kase za ciebie bez posrednio od tego pracodawcy, u ktorego faktycznie pracujesz ale to jest kasa miedzy nimi a ciebie to nie obchodzi. Dobra firma, pracuje 5 sezon we dwoch firmach. jedna uwaga, trzeba pracowac, nie robic jaj i dobrze znac jezyk chocby angielski jesli wystarcza a nie pisac w cv ze sie zna a potem plakac...
    Beata

01.12.2014 10:28

Witam....Ja nie dawno wrocilam z pracy w niemczech wyjechalam wlasnie z tej firmy...i szczerze przyznaje ze jest do biuro godne polecenia wszystko jest powiedziane czarno na bialym niema zadnych haczyków....Serdecznie polecam to biuro...pozdrawiam
    gość33

15.09.2014 11:52

Witam zainteresowany jestem współpracą z firmą link2, pracowałem w wulkanizacji 3 sezony w Holandii, ale potrzebuje bardziej stabilnej pracy, planuję teraz w Belgii znam niderlandzki,angielski, niemiecki, posiadam doświadczenie w budowlance, zrobiłem uprawnienia na operatora koparko ładowarek może się przyda. Zaaplikowałem na 2 stanowiska u Państwa. Pozdrawiam. G.

29.07.2014 10:25

Dzień dobry, W przypadku pytań dotyczących szczegółów ofert, związanych np. z kwestią zakwaterowania, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu, aby uzyskać precyzyjne odpowiedzi. Pytania można zgłaszać drogą mailową: [email protected] lub telefoniczną: +48 503 028 187. Mamy nadzieję, że uda nam się udzielić Państwu wyczerpujących informacji i rozwiać wszelkie wątpliwości. Pozdrawiamy, Zespół Link2europe

28.07.2014 18:08

Mieszkanie na lokacjach nie jest obowiązkowe.
    gość

27.07.2014 22:41

Czytałem ofertę pracy w Zele płacą za jedną osobę 14 euro za to co powinny być min 4 osoby czyli mechanik maszyn, ślusarz, tokarz, spawacz to jest chore wyzysk ludzi robia z nas niewolników
    maniek

27.06.2014 23:50

Może ktoś powiedzieć coś o pracy w likierem?
    [email protected]

22.06.2014 18:50

Panowie szukam pracy jako suwnicowy (lub na wozki widlowe) posiadam wszystkie uprawnienia najlepiej w Niemczech. W chwili obecnej pracuje za 1700 zl., ale to malo z moimi problemami. Mam 43 lata jestem bez nalogow. Jestem w trudnej sytuacji finansowej nie z wlasnej winy. Jesli ktos zna porzadna firme itp. prosze o kontakt na maila. Dziekuje Sebastian
    Lukasz

22.06.2014 17:20

@Vechta: 90% osób które pamietają żeby ocenić pracodawcę/agencję to Ci niezadowoleni, bo skoro jest dobrze to po co pisać. Bardzo dobrze że proszą o opinię na gowork'u, a proszą o szczerą opinię a nie o pozytywną. Bo zdecydowanie więcej jest osób zadowolonych niźli tych którzy myśleli że przyjechali na wakacje i będą chlać piwko i grilować.
    Lukasz

22.06.2014 16:23

@10 lat za granica - miałem styczność z wieloma koordynatorakmi z kilku agencji, żadna się nikim tak naprawdę nie interesowała. Tutaj jest zupełnie inaczej. Żadna z koordynatorek (w przeciewieństwie do tych z L2E) nie wyszła sama z propozycją załatwienia zasiłków na dzieci itp. Padło pytanie czy chcę konto w BE. Akurat tak się złożyło że ostatnio mam coraz większe problemy z płatnością kartą z holenderskiego banku (coś kartę nie zawsze czyta), więc się zgodziłem. Powiedziałem jakie mam wymagania co do konta. Tydzień później dostałem tylko informację że mogę sobie podjechać do banku podpisać papiery i odebrać nową kartę. Podjechałem, 2 minuty w banku i załatwione. Jeśli mam jakieś pytania związane z pobytem w BE, zawsze chętnie udzieli odpowiedzi lub jeśli czegoś nie jest pewna to sprawdzi/poda namiary do osoby która się takimi rzeczami zajmuje. Poprostu podchodzą do Ciebie jak do człowieka, a nie tylko jak do maszynki która na nich zarabia.

13.06.2014 17:17

marek

14.12.2014 14:14

bo jak sie chcesz czegos dowiedziec to sie dowiesz ,, w sumie to nie wiem nic o biurze w opolu bo pracowalem za poleceniem kumpla i wszystko zalatwialem na miejscu w Puurs ale tak jak pisza inni tamtejsza Pani ma czas zeby pomóc i wytlumaczyc wszystko :) no i praca ok (profile tyre center), kasa w terminie:)
    Janek

13.06.2014 13:05

Dla mnie firma spisuje sie wzorowo. Pracowalem 3 miesiace i napewno jeszcze powroce do wspolpracy z ta firma. Nie pisze anonimowo w razie pytan [email protected] Pozdrowienia dla Sandry z Purs i Magdy z Opola.
    Andrzej

28.05.2015 17:45

tak pani Dominika L2E jak najbardziej na plus
    Mateusz

04.06.2014 18:13

Jest dokładnie tak jak pisze wyżej Łukasz z którym razem pracowałem i mieszkałem w Belgii :-) Był to mój pierwszy wyjazd i naprawde szczerze polecam firmę L2E !!!! Jeśli będzie propozycja kolejnej pracy to bez zawahania zgodzę się i pojadę :-)

04.06.2014 01:21

Adrian

27.02.2015 11:26

Jesli chodzio Link2europe to bardzo solidna agencja polecam wysztkim zainteresowanym praca w Belgii. Wypłaty na czas, mila atmosfera i moglbym tak jeszcze wymieniac jeszcze raz goraco polecam :)
    Sławek

03.06.2014 15:31

Ludzie,którzy piszą negatywną opinię na temat firmy Link2Europe mieli bardzo dużego pecha,ale raczej jest to czysta złośliwość z ich strony po prostu pomylili się z powołaniem lub mają obydwie lewe ręce i totalni lenie,myślący że np.w Austrii to za pozorację pracy kasa leci.Ja chociażbym chciał się źle wyrazić to naprawdę musiałbym perfidnie skłamać i nie potrafiłbym tego zrobić.Naprawdę pod każdym względem było tak jak mówione było w Opolu a kasa lepsza jak się spodziewałem,kontrakt się skończył i staram się ponownie.Naprawdę jeżeli ma ktoś możliwość to z całego serca polecam.
    ghul17

02.06.2014 20:17

W skrócie Warunki OK,odnośnie wynagrodzenia to jeżeli w Polsce nic nie można znaleźć to każda oferta pracy za granica jest dobra. Napotkałem w internecie ofertę pracy z Link2Europe zaryzykowałem i się opłaciło pracowałem na wulkanizacji czas pracy ok zakwaterowanie bardzo ok , zależy poprostu gdzie sie trafi na mieszkanie, mi sie udało.Link daje ubranie robocze co tez jest na plus, Z góry wiedziałem że to praca sezonowa na 2 miesiace, co tydzien nowa umowa.Wszystko jest sprawnie i bezproblemowo załatwiane, pomoc przy wypełnianiu dokumentów zapoznanie z pracodawcą. Pani zarówno w Polsce jak i Panie z biura w Purs miłe,kompetentne,szybko i fachowo prowadzą od początku do końca, nie miałem żadnych problemów.Pojechałem zrobiłem co swoje i wróciłem. i jak bedzie mozliwość to z checia pojade jeszcze raz.

Zostaw merytoryczną opinię o Agencja Rekrutacyjna Link2Europe