Roban Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 78 ocen.

Opinie o Roban Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Roban Sp. z o.o.

pracownik

pracowalam 2 mies. pracę lubiłam, ale zosatłam zwolniona przez szefa co mnie na oczy nie widział... a szefowa bardzo zalowała... wypłata z opóźnieniem, za maj jeszcze nie dostałam...

gość
@pracownik 23.06.2017, 23:41
pracowalam 2 mies. pracę lubiłam, ale zosatłam zwolniona przez szefa co mnie na oczy nie widział... a szefowa bardzo zalowała....

od kiedy w tej firmie jest szefowa...??????kobieto...

Była pracownica

Hej jestem była pracownicą robanu w tej chwili czekamy z dziewczynami na wypłaty za pazdziernika 2016 roku . To jest porażka trzeba iść do sądu.

Gość 2017

Witam w robanie we Wrocławiu na żelaznej rzeczy to jakaś masakra, same odpady. Jestem klientem od wielu lat i jest coraz gorzej, kiedyś mozna było kupic cos fajnego a teraz porażka, wręcz dramat!!!! Mam nadzieje ze ktoś mądry to przeczyta i zrobi z tym naszym robanem porządek !

MooN

W Roban ie nie płacą !!! Dziewczyny mają zaległe wypłaty od zeszłego roku Dramat

98

hej czy w robanie we wrocławiu nadal pracuje Justyna , chyba kierowniczka .. ?

henryy
użytkownik zarejestrowany

Taki specjalista na pewno może liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, ale jaka jest wypłata? Dzięki

koala

kierownicy skleow mają

wkurzona

W ROBANIE JEST MASAKRA WYPLAT NIE MA OD MAJA NIE POLECAM NIKOMU TEJ TAM PRACOWAC

Ola

Zazwyczaj wywieszają kartkę przed sklepem że poszukują pracowników.

Sabina
@Ola 16.05.2016, 21:27
Zazwyczaj wywieszają kartkę przed sklepem że poszukują pracowników.

We Wroclawiu aktualnie poszukują ,wisi kartka przed sklepem na ul. Ładnej

ada

Panie Romanie kiedy będzie wypłata?????????????????????????????????

Krzysiek
@ada 03.03.2016, 20:05
Panie Romanie kiedy będzie wypłata?????????????????????????????????

A jak ma na nazwisko ten właściciel?

bzzy
@Krzysiek 05.03.2017, 18:52
A jak ma na nazwisko ten właściciel?

roman bańowski

anna

Lewandowski jest lepszy buraku o posedominie leo messi baku jeden szukaj gdziekolwiek ale nie tam bo mecz rozegramy inny 1 na 1 a na wymianie cie znajde

Roban

A produkty odziezowe niestety ale tez mozna stwierdzic ze jest ich malo. Kiedys na dniu po 5 wychodzilam z wielka torba a teraz... ba nawet na nowym towarze jest obecie ciezko..

mobbing

W Robanie niestety panuje mobbing. Ponizanie ,osmieszanie pracownika. Wpieranie ze pracownik nie pracuje. Nic nie robi. Jednym slowem porazka i zal kazdej ktora przez to przejdzie. Na poczatku oczywiscie mili no super ! A potem wydzieranie ge...by na pracownika w obecnosci nawet innych i klientow jak i pracownikow. A wyplaty po terminie. Szkoda czasu na ta prace.

ja

chcesz wiedzieć? wypłaty opóźnione o dwa miesiące na chwilę obecną + wszystko co wyżej napisane :) proponuję poszukać pracy gdzie indziej :)

456

Na wypłaty nie ma, ale dwa nowe sklepy otwiera. Tylko po co? Żeby te znowu okazały się klapą. Panie Romanie dobra passa już dawno minęła, trzeba się wreszcie ocknąć. I nie latać na wakacje, gdy pracownikom nie wypłaciło się pieniędzy.

123

Wypłaty za marzec w maju,kwietniowe pewnie będą wypłacane w okolicach lipca, syf nad syfami, patrzeć tylko jak pieprznie ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Rvujek

Witam, czy pracował ktoś na stanowisku kierownika w Kielcach, jeśli tak proszę o kontakt na maila Rvujk@wp.pl

byly sprzedawca

Koszmar!!!1300zl z grafikiem i umowa to plus.ale podejscie kierowniczek do pracownic dramat.mobing strszany ale coz sie dziwic jak maja swietnego nauczyciela pana romana.pewnie gdyby szef byl w miare normalny tego by nie bylo tak.uwazam ze pana romana moglby pozomnie pip przetrzepac! Nie wspomne ze wyolat nie ma czas i nawet 2tygodnie po terminie oczwiscie bez odsetek,nie polecam nikomu tego syfu

bylapracownica

Kazde kto tam szedl mial na rozmowie obiecane gory tj.pisze o.kierowniku dobre zarobki pensja plus premia bo zakladaja mega duze obroty.okazuje sie ze robi sie po 1,5etatu za marne 1700,kazdy mysli bedzie dobrze oczywiscie o premi zapomnij o wolnym dniu kieronik moze zapomniec dyma od 9do 19 plus soboty sami policzcie.po kilku miesiacach jest wyczerpany a w dodatku te wyzwiska pana romana,kazdy sie na to godzi bo ciezko o prace ale predzej i tak kierownicy i pracownicy uciekaja. A roman zostaje sam ale ma to w d,,,,, wysle kordynatora i stoiiii za kasa.paraca fajana mi sie podobala bardzo lecz z racji podejscia romana do biznesu i jego stosunku odeszlam,,,,ten czlowiek zyje marketingiem z przed 20lat dramat

goss

roban to syf. nie polecam nikomu. praca pt-sb + co 3 sb praca caly dzien ze wzgedu na wymiany towaru. kasa zadna, brud, zero znizek pracowniczych, wszedzie kamery, kierowniczki w zaleznosci od sklepu moga byc spoko, ale moze byc tez tragedia (wroclaw ladna), nadzorujaca sklepy niesympatyczna i falszywa do granic mozliwosci.

mała
@mała 19.02.2015, 23:47
podzielam opinię goss czekamy z niecierpliwością kiedy odpowiednie słuzby zrobią porządek z właścicielem. To karygodne co on r...

Dodam że piszę o Robanie z krakowa

olo
@mała 19.02.2015, 23:52
Dodam że piszę o Robanie z krakowa

To po co tam pracujesz?

Ula

Czy zdarzyło się komuś, że nie dostał wynagrodzenia za swoją pracę na umowie zleceniu z firmy Roban? Jeśli tak, to proszę o radę jak to rozwiązaliście i proszę o kontakt - ulka.krakow@gmail.com.

kaśka

hehe dodtkowo płatne... - kordynator pracuje w sumie 6 dni w tygodniu cały czas jest rzucany w różne miejscowości,po dniówce w sobote musi zrobić wymianę, badz objechac sklepu po wymianach. te godziny i ta praca zwłaszcza z jego właścicelem pownna byc płatna 5tys a to bardzo duze marzenia-dlatego każdy po rozmowie kwalifikacyjnej dziekuję i się nie decyduje. sam fakt jak często jest ogłoszenie mowi samo za siebie.

pracownik

Ja wolalabym zmiatac ulice niz pracowac dla.pana romana.kordyntor w tej firmie robi to co zwykky robol handluje odbiera telefony i robi kupe godzin w miesiacu maskra

pracownik

Co.do klauzuli za szkolenie to.bezprawna umowa wiec tym nie trzeba sie marwic jesli jestem.sama nie masz nikogo chcesz malo zarabiac chcesz byc szmacona przez pana romana nie miec wolnego czasu na spanie idealna praca.dla ciebie.oczywiscie rozmowa to wszytsko pieknie dla mbie to.praca dla.ludzi zdesperownych ktorych nigdzie indziej nie chca.kazdy kordynator tam.nawet roku nie wytrzymuje a czasem.nawet tygodnia

pracownik

Kordynator to jakas mega porazka w tej firmie zostalo ich bardzo malo.jezdzisz co dzien od poniedzialku do soboty plus wymiany sobote mysle ze okolo 250godzin nawet do.300za smieszna.kase ktora juz zostala wspomniana,,,ostre slowa szefa jakni.po.kierownikach tak i po kordynatorach jazda po wroclawiu kielcach karkow a nawet katowice dramat w innych sklepach kordynator zarabia.okoko 4tys i robi ino wizyty a tu tyra jak zwykly robol....dziwie sie tym.ludziom w sumie wszytskim nawet pracownikom jeden wielki koszmar

hoho

był ktoś na rozmowie o pracę na stanowisko koordynatora?

JA
@JA 27.09.2014, 15:11
POdaj maila bo to jest troche ;)

Czy duzo osob nie wiem bo bylam umowiona na konkretna godz.Ja podziekowalam po zapoznaniu sie z warunkami finansowymi,poza tym jestes na kazde zawolanie i jak trzeba to z dnia na dzien jedziesz do sklepu do innego miasta na ile jest koniecznosc (np, 2 msc),zakwaterowanie masz,wyzywienie na wlasna reke.Zapieprzasz rowno jak kazdy pracownik,tylko masz wiecej odpowiedzialnosci.Za taka kase nie polecam...Poza tym 2 tys.(koszty szkolenia;))placisz firmie jak sie zwolnisz przed uplywem roku.Proponuje Ci podanie maila to przesle papierek ,ktory dostalam i na ktorym masz wszystko czarno na bialym.Sama rozmowa trwala moze 15 min i polegala na tym,ze po zapoznaniu sie z owym papierkirm, zadawalam pytania i tyle.Jak chcesz TYRAC za taka mala kase to Cie przyjma:)

JA
@JA 27.09.2014, 20:25
Czy duzo osob nie wiem bo bylam umowiona na konkretna godz.Ja podziekowalam po zapoznaniu sie z warunkami finansowymi,poza tym...

No ale trzeba przyznac KOORDYNATOR brzmi dumnie haha

JA

Bede wdzieczna jak ktos da znac bo mam sie wybrac na rozmowe ale jak przeczytalam to wszystko to nie wiem co myslec...

P
@JA 23.09.2014, 10:49
Bede wdzieczna jak ktos da znac bo mam sie wybrac na rozmowe ale jak przeczytalam to wszystko to nie wiem co myslec......

NIE IDŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lepiej do lidla

JA

Czy ktos pracowal w robanie jako koordynator albo moze wie jak jest na tym stanowisku?Jakie obowiazki dokladnie i pensja.

krakowiak

Kilka lat temu, szukając pracy, wstąpiłem do jednego robama w krakowie, bo w oknie wisiało ogłoszenie. zapytałem jak ma wyglądać praca i na jakich warunkach miałbym byc zatrudniony. Odpowiedź była taka: umowa zlecenie, wynagrodzenie miesięczne 1000 zł na rękę, praca 10 godzin dziennie + 5 w soboty + wymiana towaru w co drugą sobotę. Masakra! Potrzebowałem pracy, ale nie az tak, żeby jakiś cyniczny wyzyskiwacz miał mnie tak bezczelnie, w biały dzień okradać! Może się coś zmieniło od tamtego czasu, ale wątpię.

brat bart

Pozdrowienia dla Anny z hurtowni ( kochajacy )

zzzz

Ta firma upada nawet admin usuwa wpisy zeby ludzie nic nie wiedzieli jak tam jest , moze prosperowala kiedys ale to byly lata 90 jada teraz na kredytach , jak to ludzi oklamuja o umowach itd pozdro dla admina i tak to wyjdzie jak tam jest

asterix

Ludzie co wy piszecie za glupoty tam jest fajnie (usunięte przez administratora) a na wymianie w sobote bedzie dym bedzie zabawa bedzie sie dzialo

pitbull

A ile lat tam pracujesz ? I co ty bierzesz na kredyt (usunięte przez administratora) I co tam robisz na jakim stanowisku bo wydaje mi sie ze cos sciemniasz

pracownica

drogi pitbulu mam prace co miesiąc wynagrodzenie i to nie po 100 zł jak w innym ciucholandzie gdzie pracowałam mogę coś zabrać na kredyt na raty bo dostaje całość kierownictwo to może nie najlepsze ale odpowiada przed włascicielem znajdz mi lepsza prace a się zgłosze nikt nas na siłe nie trzyma trzymaj się fanka

pitbull

Ciekaw jestem czemu sa usuwane niektore wpisy gdzie informuja o autentycznej sytuacji w firmie Roban a zwlaszcza hurtowni o pracy kierownictwa a pracownikow zostawiane sa tylko malo istotne informacje jakby komus bardzo na tym zalezalo zeby prawda nie wyszla na swiatlo dzienne skoro jest to strona i miejsce do wyrazania swojej opini

gość

Na sortowni jest.. ciężko. Jedna zmiana od 6 rano - 9 godzin pracy w ogromnych kilogramach kurzu. Dziewczyny pracują w akordowym tempie. Dodatkowo prócz pracy w tygodniu w soboty jest wymiana na sklepach - wobec tego każdy może sobie dopisać co dzieje się na sortowni, bo ktoś musi ten towar wysłać oraz odebrać. Na tak zwanej "ambonie" siedzą kierowniczki wpatrzone w monitoring i machają bacikiem, bo towar musi być wysłany a czasem jest taki syf, że nie ma z czego sortować i pakować.

pracownica

pani gośiu pani napewno pracuje w tej firmie proszę się pochalić jak mało pani pracuje?? a nie wiem skad pani wziała 40 godzin ma doba??liczyć pani chyba to nie umie za bardzo.

pracownica

policz sobie sklep jest np od 9-19 czyli 10godzin lub od 9-18 masz po 9godzin dziennie. czyli w najlepszym wypadku 45godzin tygodniowo plus sobota 4-5 godzin. czyli 180 godzin plus 20 godzin soboty a i plus wymina 5-7 godzin za śmieszne 50-60zł co nam daje nawet i 215 godzin jesli 2 wymiany wypadna w miesiącu a są sklepy co maja wymiane co 2 tygodnie a są co maja co 3 tygodnie. wiec w sumie okolo 210 godzin za smieszna kase kolo 1700zł.warte??pisze o kierownikach nie o pracownikach.

GOSKA

DROGA PRACOWNICO PISZESZ ŻE SIĘ PRACUJE OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU PO 200H CZYLI DOBA MA 40 GODZIN ALE JAJA U MNIE MA 24H CO ZA CZAS AZTEKOW?

nina

A jak jest w tej hurtowni bo wiele slyszalam a zwlaszcza o kierownictwie i stosunku ich do pracownikow?

pracownica

powiem tak praca jako kierownik jest nielekka pracuje sie srednio po 200 godzin od poniedzilaku do piątku wszystkie soboty za stawke okolo 1700zł czasami słyszałam ze wiecej, dni wolnych nie ma w tej firmie(usunięte przez administratora)

dizel

odpuść sobie nie warta tam iść

szukająca pracy

czy ktoś był na rozmowie w Katowicach-pracował??? bo od 3 miesięcy jest ogłoszenie -ja tam składałam cv ale cisza.wiecie jakie warunki, coś bliżej??

krakuska

Potwierdzam poprzednią opinię. Pracowałam również jako kierowniczka. Nic dodać nic ująć. Może jeszcze to, że po wymianie towaru robisz z siebie idiotkę dzwoniąć do dyrekcji i opowiadając jaki dostałaś super towar a tak naprawde to czasem syf i malaria. Muszą usłyszeć to co chcą - nikt chyba jeszcze nie ryzykował powiedzenia prawdy. Ale to juz takie wewnętrzne ustalenia. Jest jeszcze kilka zasad, które poprostu są śmieszne a do których trzeba się stosować bo inaczej jest trudna nazwijmy to - rozmowa - z szefem. Jeszcze jedno - wymiany towaru są w zalezności od sklepu - czasem co trzy a czasem co dwa tygodnie. Siedzisz do oporu bo to Twój sklep i Ty jesteś odpowiedzialna za przyjęcie i rozłożenie towaru i to Ty ewentualnie dostaniesz po głowie jeśli coś będzie nie tak jak powinno. Policz teraz ile godzin przepracujesz - cały tydzień załóżmy od 9 do 19 + dwie soboty od 9 do 14 i dwie soboty od 9 do końca wymiany towaru czyli jakaś 20 i później. Do tego dochodzi rozliczenie kasy i dokumentów po zamknięciu czyli codziennie jakieś 15 min. To wszystko za te około 1500 zł. W Biedronce na kasie wyjdziesz lepiej i finansowo i personalnie.

caro
@krakuska 24.03.2014, 17:47
Potwierdzam poprzednią opinię. Pracowałam również jako kierowniczka. Nic dodać nic ująć. Może jeszcze to, że po wymianie towaru...

Dokładnie! W 100% potwierdzam. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach mających zlewkę na wszystko... i już na pewno odradzam stanowisko kierownicze! Jedyny + to że z kasą nigdy nie było opóznień gdy ja pracowałam.

anonim
@caro 16.05.2014, 20:42
Dokładnie! W 100% potwierdzam. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach mających zlewkę na wszystko... i już na pewno odradzam stanowi...

teraz opóźnienia 4-5 dni to normalka

dizel

kierownik zarabia w zależności w którym sklepie jesteś ale tak na rękę około 1700 ,jesteś dyspozycyjny non stop ,robisz ponad 200 godzi jak chcesz dien wolnego to zgłaszasz w kadrach albo dostaniesz albo nie to zależy jaki humor ma szef.Dzwonisz do szefa z utargami co godzinę i cie wyzwie od idiotek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po co ty tam jesteś.Wymiany są co 3 tygodnie na których musisz być,a mówią ze to nie jest konieczne ,ale jak cie nie będzie to jednoznaczne ze wylecisz.Zachorujesz to nie masz prawa powrotu.Umowy na początek śmieciowe może dostaniesz normalna po 2 lub 3 miesiącach.Chcesz to idź i sprawdź sama.

mycha

Ile zarabia kierownik ? ktos sie orientuje?

gościu

Co znaczy 'nie powiodło' ? Przypominam, że Roban to sklepy z odzieżą używaną - tam nie ma się w czym wykazać bądź zabłysnąć wiedzą czy intelektem ha ha ;). Tam się liczy czy dobrze zamiatasz i czy prosto układasz śmierdzące ciuchy na wieszakach, ewentualnie czy prawidłowo 'nabijesz' na kasę :)) więc nie bardzo pojmuję sugestię w niepowodzeniu w pracy ;)) Oczywiście piszę jedynie w kontekscie - akurat tego 'pracodawcy' ;))

nika

Naprawdę daj sobie spokój ;( - myślę, że dzwonią do wszystkich jak leci bo juz od dawna ogłoszenia o prace 'wiszą' na portalach. To daje sporo do myślenia... Jako kierownik zarobisz ciut! więcej ale za to musisz być dyspozycyjna na maxa i naprawdę masz cały sklep na głowie - ale to jeszcze nic... rozmowy z szefem... bezcenne.. szczególnie gdy masz cienki utarg. Wtedy dopiero dowiesz się prawdy...

lol

Niedługo mam rozmowę oprace i szczerze się teraz zastanawiam czy na nią iść. Te wszystkie wpisy mocno mnie przeraziły. Czy rzeczywiście jest tak beznadziejnie?nie mam pracy jakis juz czas i zastanawiam sie co zrobić. Czyli mowcie ze 1200zł to wszystko co można tam oczekiwać? a Kierownik sklepu ile zarabia?tyle co kasjer?

gabi

Tak, umowy są od pierwszego dnia - zleceniówka ( później normalna umowa o pracę )- praca może i satysfakcjonująca - dla kogoś, kto chce zarobić minimalną 1200 i lubi TAKĄ pracę. O szczegółach nie będę wspominac - to zależy od osób które danym sklepem zarządzają.( Są placówki gdzie jest miło i sympatycznie a sa również takie gdzie dziewczyny traktuje się hmm.. jak by to ująć - przedmiotowo). Natomiast, jeśli chodzi o stanowiska kierownicze, to preferowany przez dyrekcję - częsty kontakt telefoniczny - pozostawia wiele do życzenia. Słowem, dla osób o mocnych nerwach. Ogłoszenia pojawiają się stale, więc zawsze można spróbowac swych sił samemu.

Zostaw opinię o Roban Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Roban Sp. z o.o.