Destylarnia Sobieski S.A.

Adres: Skarszewska 1, 83-200 Starogard Gdański

NIP: 5920202779 KRS: 0000063761

Destylarnia Sobieski S.A.
3 14 5 1

Opinie o Destylarnia Sobieski S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

07
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Nic się nie poprawiło. Nowych brak a jak przychodzą to na chwilę bo widząc pogarszającą się atmosferę w naszym zakładzie a szczególnie nasze zarobki to odchodzą do innych firm. nacisk dalej na ilosc a nie jakosc. ladnych pare lat temu przychodzilo sie do pracy z usmiechem a teraz ze smutkiem wiedzac ze szybko bedziesz musial wyrabiac normy. ludzie tu w wiekszosc pracuja tylko z przyzwyczajenia. czlowiek jest tu teraz tylko starą zapomniana maszyną.

Pomocna?
Tak2Nie
in
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@07 15.05.2019 23:20

No i patrzą żeby zwalniać starych pracowników, szukają byle jakich pretekstów podstawiają kablarzy .

Pomocna?
Tak1Nie
no
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam, co tam słychać w Destylarni.

Pomocna?
TakNie3
rzutnik
 Opinia

witam , czy ktos moglby napisac na temat zarobkow jakie czekaja na nowego pracownika (oerator urzadzen rozlewniczych) , bo pojawila sie oferta pracy... pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie1
no
 Opinia
@rzutnik 09.01.2019 12:53

Zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy.

Pomocna?
Tak6Nie
T
 Opinia
@rzutnik 09.01.2019 12:53

Najniższa krajowa plus minus 100zl nawet po 30 latach pracy

Pomocna?
Tak3Nie
Tommy
 Opinia

Hejka wam! Chciałem złożyć cv, bo wróciłem do PL na pół roku, a firma ma wieloletnią tradycję, no ale jeśli to prawda, że zarabiacie takie grosze to sobie podziękuję. Za mieszkanie płacę 500 zł/msc, samochód 500 zł/msc, spłata kredytu 300 zł/msc, telewizja, internet komórka 100 zł/msc, podstawowe wyżywienie 400 zł/msc, a gdzie tu jeszcze woda, gaz, prąd ? A inne przyjemności jak np. Kupno sprzętu jakiegoś, bilet na mecz itd... Jednym słowem mam pracować by PRZEŻYĆ ? Na tym nie polega życie ! Także Nie, dziękuję :) Pozdrawiam !

Pomocna?
Tak4Nie
dolinety
 Opinia

Absolutnie nie polecam. Praca do najłatwiejszych nie należy, pieniążki naprawdę śmieszne (ok 1700 zł na rękę) 3 zmiany, a praca strasznie monotonna. Jako ciekawostkę przypomnę, że firma, preferowała inwestycję w marketing, aniżeli podwyżki pracownikom, więc obsadzili w "reklamie" Bruce'a Willis'a (notabene wyszła mu bokiem,bo "W zamian za promocję alkoholu na całym świecie i udział w reklamie, stał się udziałowcem spółki Belvedere – producenta wódki Sobieski. W ramach zapłaty dostał 2,6% udziałów, a w kontrakcie gwarancję, że jeśli wycena pakietu spadnie poniżej określonego poziomu, otrzyma 20 mln euro rekompensaty. Nikt wtedy zapewne nie oczekiwał, że nastąpi to tak szybko...". Ostatnimi czasy wóda Sobieski osiąga same straty finansowe i nikt ich alkoholu nie kupuję.

Pomocna?
Tak6Nie
Fan-Thomas
 Opinia

Przymusowe urlopy, zawalone po sufit magazyny

Pomocna?
Tak9Nie
Mario
 Opinia
@Fan-Thomas 11.11.2018 23:31

A ja jestem już od niedawna na emeryturze i mam to wszystko w czterech literach buuuuuuaaaaaaahahahahaha

Pomocna?
TakNie
Wiktoria
 Opinia

@Witold a czy Ty mógłbyś napisać coś więcej o pracy w Destylarnia Sobieski? Dlaczego uważasz, że to dobra firma? Jeżeli napiszesz konkretniej, będzie to cenna wskazówka dla użytkowników, którzy rozważają wysłanie tam swoich dokumentów aplikacyjnych. @Defis a jakie są w Destylarnia Sobieski warunki zatrudnienia? Poruszasz kwestię braku podwyżek. A czy firma oferuje bonusy pozapłacowe? Takie informacje są również cenną wskazówką dla zainteresowanych pracą osób.

Pomocna?
TakNie
Witold
 Opinia

Może zacznijcie doceniać, że mamy dobrą firmę. Zamiast ciągle narzekać niech każdy robi dobrze swoją robotę!

Pomocna?
Tak2Nie2
Wiktoria
 Opinia

@Ann W jaki konkretnie sposób uświadczyłaś wyzysku, o którym mówisz, w firmie Sobieski? Ponadto, jeśli wolno mi spytać. Co konkretnie zostało Ci obiecane, a co okazało się faktycznie? Chciałabym Cię prosić o odpowiedź. Są to poważne zarzuty, dlatego liczę na konkrety. Z góry dziękuję.

Pomocna?
TakNie
Defis
 Opinia
@Wiktoria 18.06.2018 08:22

Powiem tak mniej menadżerów i dyrektorów i była by kasa na podwyrzszki oni i tak nic nie robią a szukanie oszczędności może wyjść bokiem z resztą tak wyszło bo krupnik już poopsuli to się odbiło na sprzedaży

Pomocna?
Tak5Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie
NO
 Opinia

To co piszesz to prawda,ale nie chore baby,może kilka.

Pomocna?
TakNie
Franek
 Opinia

Może się komuś staż pomylił?

Pomocna?
Tak1Nie
NO
 Opinia
@Franek 16.06.2018 14:32

Nikomu staż się nie pomylił.

Pomocna?
TakNie
Wiktoria
 Opinia

@Kokaikola, dziękuję za Twoją rozbudowaną wypowiedź - myślę, że poruszyłeś w niej wiele istotnych kwestii. Rozumiem, że będziesz odchodzić z pracy w Destylarnia Sobieski, tak? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Destylarnia Sobieski i zechciałby podzielić się swoją opinią na temat pracy w tym miejscu?

Pomocna?
TakNie
Wiktoria
 Opinia

@AS-WS, długo pracowałeś w Destylarnia Sobieski? Może warto porozmawiać z odpowiednimi osobami na temat wysokości wynagrodzeń? Co jeszcze możecie powiedzieć na temat pracy w tym miejscu? Jakie są według Was plusy i minusy tego pracodawcy?

Pomocna?
TakNie
Kokaikola
 Opinia
@Wiktoria 03.04.2018 16:08

Wszyscy poniżej tylko narzekają, odradzają... i mają rację. Przed przejęciem przez MBWSa było normalnie, nie, żeby zaraz mleko i miód, ale ludzie byli sobie serdeczni, spokojni, ufali sobie. Nie było dużej kasy, no ale dlatego MBWS przejął. Nowe kierownictwo natychmiast postanowiło udowodnić, że stereotypy o zadufanym i dwulicowym fr-zie są zasadne. - brak obiecanych podwyżek i zmiany form zatrudnienia (już 3 lata) - uciekanie od konsekwencji (np dyrektor.fr wzywa, żąda, nie reaguje na kontrarg. potem jest katastrofa, , dyr wzywa tym razem pisemnie do wyjaśnień - stały pkt marudzenia u kierowników) - marnują czas - kierownicy są nieosiągalni dla podwładnych bo wypełniają tabelki, tłumaczą, że zakład musi działać w ramach polskiego prawa, a nie franc-go, - odpalają drogie i egzotyczne programy organizacyjne (często firm zagr., a wykładowcy nie znają pol-go), które merytorycznie są kpiną bądź kłócą się z polityką "góry"; Wspomniane programy org nie są tłumaczone ogółowi pracowników bo szkoda kasy by tylko siedzieli - podstawową zasada - na równorzędnych stanowiskach (pol-fra) rację ma fr, błędy są pl (dotyczy chyba wszystkich stanowisk nieprodukcyjnych) Pisać bym mógł do rana o zakładzie, w którym pracują całe rodziny, pokolenia, gdzie Zawodu uczyli się młodzi od prawdziwych mistrzów. Teraz młodzi uczą się tylko, że tu jest zawód i szkoda życia. Pewnie to powyżej wygląda na tekst uprzedzonego do modelu fr. Nie jest tak, tylko do mentalności "my nadludzie w koloniach" oraz "i tak odpowiesz za moją ignorancję" Mam nadzieję zostać w Stg, ale szukam nowego miejsca. Czas tu oceniam jako zmarnowany, rozwój niezgodny z funkcją i obietnicami, pracę zespołową opisałbym jako grupę żołnierzy z jednym bandażem, sprzecznymi rozkazami i pod obstrzałem kryjących się wspólnie w okopie. Jedyne co, to w cv destylarnia fajnie wygląda na 100% bo każdy się pyta "jak to jest", nazwa znana to po samokształceniu można lać jak Niagaraaa... Trzymajcie kciuki za mnie w kwietniu :)

Pomocna?
Tak14Nie
Administrator
 Opinia

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz większą rolę. Czy tak samo jest w Destylarnia Sobieski S.A.?

Pomocna?
Tak5Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie
AS-WS
 Opinia

Też byłem i pracowałem. Atmosfera coraz gorsza. Ludzie zatrudnieni przez agencje dostają 19-21 zł brutto na godzinę a zatrudnieni przez destylarnie 2100 brutto.. Ostatnio dowiedziałem się, że ludziom umów nie przedłużają a jeśli już to do magicznych 33 miesięcy ciągłości. Ludzie odchodzą, za taką pensję nie da się żyć. W zeszłym tygodniu dzwonili do kolegi, który pracował na MGW kilka lat temu i się pytali czy by nie chciał z powrotem pracować na wózkach. Jak usłyszał za ile, to zaczął się śmiać.. Ludzie pracujący 30-35 lat zarabiają grosze (ledwie 2000 na rękę), dlatego niektórzy się już zwalniają, a to dopiero początek. Jeśli chcecie lepiej zarabiać to proponuję inny zakład.

Pomocna?
Tak24Nie
rumun
 Opinia

Witam wszystkich zainteresowanych co słychać w firmie na dziń dzisiejszy ludzie odchodza z pracy nie wiążą dalszej przyszłosci z tym zakladem na różnych dzialach sie sami zwalniaja może pracodawca zauważy że cieżko wyżyć z takich wyplat a warunki pracy nie zaciekawe atmosfera cieżka i dlatego rezygnuje sie z pracy a to dopiero poczatek zwolnień. może dojść. do sytuacji ze nikt nie brdzie chcial. pracować i sie przyjmowac do pracy

Pomocna?
Tak9Nie
M O P
 Opinia

Praca w firmie to poraszka wlasnie dzis kolega operator sztaplarki podziekowal za prace i sie zwolnil z opakowań ! Warunki pracy i placy na slabym poziomie i zaś brak ludzi do pracy ! przy tych zarobkach mało kto chce pracowac tutaj ,tylk ciezka sytuacja materialna moze zmusic tu ludzi do pracy .

Pomocna?
Tak6Nie
Xdy
 Opinia
@M O P 19.08.2016 19:36

No to serio PORASZKA... Masakra, jaka ortografia. ????

Pomocna?
TakNie
degustator
 Opinia

Po 12 stkach ma sie chyba super pensje ale pracownik jest juz na granicy wyczerpania ??? a gdzie regeneracja sił ? czlowiek to nie maszyna ktorą da sie regenerować i naprawiać bez przerwy ! Ale produkty na wysokim poziomie trzeba przyznać KRUPNIK podbija rynek. !!!

Pomocna?
Tak4Nie
wsciekły
 Opinia

marne wynagrodzenie brak podwyzek praca po 12 godzin na 2 zmiany na produkcji brak czasu dla rodziny wyzysk pracodawcy brak ludzi do pracy za tak słabe wynagrodzenie ludzie nie daja rady pracowac po 12 godzin sa wyczerpani fizycznie i umyslowo premia mkiesieczna taka ze nie mozna jej odczuc uzalezniona od wykonanej normy ludzie sie staraja ale maszyny nie daja rady ze starosci brak czasu na konserwacje i naprawy a zarazem oszczednosci na czesci

Pomocna?
Tak2Nie
Lola
 Opinia
@wsciekły 18.08.2016 21:56

Najlepszy zakład pracy w Starogardzie Gdańskim.☺

Pomocna?
TakNie
admin
 Opinia

Co nowego w firmie Destylarnia Sobieski S.A.? Jeśli wiesz co słychać w firmie, jak wygląda praca to czekamy na Twoją opinię.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Destylarnia Sobieski S.A. - Starogard Gdański

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Destylarnia Sobieski S.A.