Eurobud Chajewscy Sp.j.

Starogard gdański

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 11 ocen.

Eurobud Chajewscy Sp.j.
3 11 6 1

Opinie o Eurobud Chajewscy Sp.j.

Czołgista

13 zł netto (najniższe stawki na rynku) + premia 1 zł na wywieziony metr3(między 300-500m3), umowa na 1,5 roku o prace przez agencje tymczasową Eurobud najniższa tzn. 2500 brutto, reszta pod stołem. Właśnie mi się kończy ta umowa, walczę już od dłuższego czasu o podwyżkę i lepszą umowę, wiem że to nie zależy od mojego kierownika tylko od szefa u góry, który jest skąpy jeśli chodzi o płacenie pracownikom. Jeśli chcesz zarobić to nie w eurobudzie, chcesz zdobyć doświadczenie jako kierowca gruszki i później pójść do konkurencji za lepszą kase to jak najbardziej polecam bo takich tu potrzebują XD.

Do Czołgista
@Czołgista 18.10.2018 17:30

W Malborku najlepiej dobrze żyć z kierownikiem wtedy dodatkowa kasa płynie jak rzeka... praca w godzinach porannych lub w soboty i można nieźle dorobić na lewo!

Gość

Może warto prześledzić sobotni poranek załadunek i trasę gruszki i odwiedzić miejsce w którym został dokonany rozladunek

Gość
@Gość 26.09.2018 12:59

Proceder trwa nadal na wytwórni w Malborku znacznie mniej niż przed miesiącem ale nadal w godzinach wczesno porannych ale przy tym monitoringu to naprawdę można to zobaczyć jak węzłowy przestawia komputer na dozowanie kruszyw ręcznie lewy górny róg monitora a poza tym wszystkie takie operacje przejścia z automatu w tryb ręczny są w pamięci komputera może warto to sprawdzic

Bartosz

@Gość, @Nick, forum nie jest miejscem na przepychanki słowne. Przypominam, że to obszar w którym powinny znajdować się opinie o pracodawcy. Potencjalni kandydaci poszukują tu merytorycznych informacji na temat zatrudnienia w firmie Eurobud Chajewscy. Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia oferowanych przez pracodawcę? Czy można liczyć na jakieś benefity pozapłacowe?

Jolo
@Bartosz 21.09.2018 12:47

Właśnie o benefitach poza płacowych tu mowa????

Do Bartosz
@Bartosz 21.09.2018 12:47

I tu właśnie jest recepta na benefity pozapłacowe. Jak spytacie kierownika z Malborka to może zdradzi rąbek tajemnicy jak po cichu można zarobić i się nie narobić, specjalista pierwsza klasa i widać mu to ani trochę nie przeszkadza! Proceder trwa! Aktorstwem nadrabia i dobrze udaje przed szefem... wszyscy wypowiadający się mają tu rację co do jego osoby... A warunki pracy i płacy? Niech się wypowiedzą Ci co pracują lub pracowali...

Olo

Co wy się czepiacie "biednego" kierownika? Chłop tyra od rana do wieczora. To nie tylko kierownik zarabia. Jak statek zaczął tonąć to księgowa opuściła statek ale jak to mówią w rodzinie nic nie ginie i na pokład weszła osoba z rodziny by korzyści nie przestały płynąć. A kierownik jak przystało na kapitana nie opuści stanowiska. A biedny Maciej dobrał sobie kompana do uszczelnienia swoich oddziałów (węzłów) i jak przyjeżdża to wygląda jak Flip i Flap.

@@@
@Olo 19.09.2018 20:14

Rzeczywiście "biednego" kierownika! Dosłownie i w przenośni!

Pracownik

Na każdej wytwórni idzie to zrobić????

Olo
@Pracownik 17.09.2018 16:18

Oczywiście

Ktoś

Jak łatwo dorobić drugą pensję na lewo.? Kierownik z Malborka znalazł na to sposób. Produkcja jest na firmę granit. Klient zamawia beton b20. Na dokumencie WZ widnieje wyprodukowany beton b10 potem "ręcznie" poza systemem produkcji dodaje się cement i sprzedaje klientowi b20. Klient płaci za b20, do kasy trafia kwota za b10 a różnica do kieszeni Pana kierownika!

Gość
@Ktoś 15.09.2018 16:03

Oj Mietek Mietek... Zapomniał wół jak cielęciem był.? ...

Nick
@Gość 15.09.2018 20:42

Pudło! To nie Mietek! Ale kierowniku strzelaj dalej! :-) :-) masz jeszcze kilka możliwości! widzę że ktoś się boi prawdy!

Szok

Kierownik z Malborka powinien dostać Oskara za dobre aktorstwo przed swoim szefem dziwię się że nieinteresuje nikogo dlaczego kierownikowi tak bardzo zależy na sprzedaży betonu na tak zwany granit co daje mu pole do robienia lewej kasy moim zdaniem całą załogę z Malborka powinien szef zwolnić bo okrada ją go

Jk

Tego że załaduje do gruszki lewy beton to pan nie zobaczy ale ma Pan świetny monitoring i widać czy na pace małej wywrotki ląduje 0,5 metra a wyjeżdża z czubem a tak poza tym to dziwne że tyłu ludzi zamawia 0,5 metra

Kiero
@Jk 02.09.2018 18:21

A tak powszechne sprzedawanie prez ta firmę bez faktury to nie jest złodziejstwo?

anonymous

..

anonim

(usunięte przez administratora)

Jk

Za niedługo udzielę więcej informacji

Były niezadowolony klient

Nieprawidłowości ogrom! Ale wszyscy boją się o tym pewnie mówić. Wiele lat byłem Waszym klientem ale już nie jestem. Kierownik z Malborka się do tego przyczynił! Oszust i krętacz jakich mało... od kiedy to zamówienia przyjmuje się na telefon prywatny? pozbądźcie się go w końcu a myślę że firmie na dobre to wyjdzie. Dajcie normalnego człowieka! weźcie go do Starogardu zamieńcie czy do Elbląga... I przykro mi panie kierowniku z Malborka ale może czas odejść z resztkami honoru jak prawdziwy facet!

Jk

I jak Pan robi takie czystki to niech pan sprawdzi zużycie cementu w Malborku ale się Pan zdziwi

U

Super robota

Anonymous

Chciałbym poinformować szefostwo firmy Eurobud o ciekawym procederze mającym miejsce w elbląskiej placówce waszej firmy. Chodzi o produkcje betonu na tzw małą wywrotke. 0,5 m betonu jest na dokument WZ ale teren zakładu opuszcza wywrotka z ładunkiem 1,5m betonu. Jak to możliwe? Otoz dodatkowy 1m produkowany jest omijając system rejestrujący produkcje. Z tego co mi wiadomo dzieje się tak również w wytwórni w Malborku. Może warto by było rozważyć zatrudnienie osoby która będzie nad tym czuwać pilnować i kontrolować...

Olo
@Anonymous 20.07.2018 13:18

No cóż, przykład idzie z góry, z samej góry.. Maciejek też robi ojca aż miło.

Bubu
@Olo 20.07.2018 16:40

Wały to idą dopiero w Gdańsku.. A macius chyba za głupi na odkrycie, albo wie i udaje bo sam kręci lody poza tatusiem. Ogólnie to większość chce się zwolnić, chyba że ma dodatkowe profity:-)

Były pracownik

Pan Jacek kierownik ze Starogardu gdanskiego jest najgorszy prowadzi mobbing w firmie.Metody jak za czasów niewolników.Chyba inspekcja pracy musi zostac poinformowana na temat to co ten Pan robi.Na poczatku jak przekrecal wały w tej firmie to Maciuś tego niewie ale wkoncu sprawiedliwość. dosiegnac powinna jego.Zaczyna sprawdzac ludzi a sam nie jest święty to prosta świnia ze starogardu Pan Jacek

Bartosz

Dlaczego zaprzestaliście prowadzenia merytorycznej dyskusji na tym forum o Eurobud Chajewscy jako pracodawcy? Już prawie miesiąc mija od Waszej ostatniej opinii. Czy jest coś, co Waszym zdaniem powinno zostać na tym wątku poruszone? Jak przedstawia się aktualna sytuacja na rynku tej firmy? Może wiecie coś w kwestii przyszłych rekrutacji?

Anonimowo

????????????????

Bartosz

@Kiero, napisałeś o często występujących nadgodzinach, czy są one płatne? Czy kierowca, który wcześniej nie miał doświadczenia na gruszce, przechodzi jakieś szkolenie? Jak układa się współpraca z pozostałymi pracownikami firmy, czy pracownicy sobie wzajemnie pomagają i można liczyć na dobrą atmosferę? Takie informacje są zawsze poszukiwane przez potencjalnych pracowników.

Bartosz

@Kierowca Czy stawki proponowane w firmie Eurobud Chajewscy podlegają negocjacjom podczas rozmowy o pracę? Może warto było na ten temat porozmawiać ze swoim przełożonym? Jak oceniasz kontakt z innymi pracownikami firmy, czy możesz liczyć na ich wsparcie? W jaki sposób układane są grafiki pracy, czy praca jako Kierowca w tej firmie jest wymagająca?

Kiero
@Bartosz 19.04.2018 10:55

Stawka 13 zł + ok300zł premii która nie zawsze jest, nie masz co liczyć na podwyżke za szybko.Robie rok i nic nie dostałem a upominałem się dość często o to. Praca na nowych (3 letnich autach w automacie) co akurat jest duzym plusem bo komfort jazdy jest dużo lepszy niż na starych autach w manualu. A grafik ?? W tej branzy nie masz grafiku, robisz do tej godz. aż skonczą sie zamówienia na beton. W sezonie letnim czasem po 14 h. Ale srednio robie po 10 h(tak wychodzi statystycznie). Są dni że roboty jest full tzn. jezdzisz od rana do wieczora, a są też takie że jej nie ma i siedzisz pijac kawe albo sciemniasz cos przy gruszcze. O szefie Macieju za dużo nie powiem bo zadko u nas bywa. A co do stawek to są najnizsze w porównaniu z prywaciarzami. Z kierownikiem idzie się dogadać (jeśli nie chodzi o $$$). Nie będe pisał na którym weźle pracuje, wole być incognito. plusy -nowe auta -robisz na jednym węźle minusy -małe zarobki w porównaniu z konkurencją -nie zaplanujesz sobie dnia bo nie wiesz o której skończysz Mam nadzieje że pomoglem. Ogolnie to trzeba miec jaja zeby pracowac w tej branzy, ale wg mnie jest to o wiele lepsza praca niz na kurierce czy rozwozeniu towarów. Betonu nie uszkodzisz(możesz jedynie dolac za duzo wody i bedziesz z nim wracal spowrotem na baze). POZDRAWIAM wszystkich kierowców

Kierowca

Katastrofa... stawki jak 10 lat temu lub gorzej. Nie polecam i do tego zrozumiały kierownik Jacek w stg. Zero szacunku... Odradzam

Starogard

Masakra z kasą i w ogóle zero szacunku dla ludzi. Nie polecam na ciężarowe.

Znany

100% racji nigdy wiecej u grubasa

Obecny pracownik
@Znany 22.11.2017 14:14

Pracuje w tej firmie już długi czas. Żadna firma nie jest bez skazy, wiadomo. Nie będę się rozpisywał tutaj na tematy wewnętrzne, czy tez sposoby wynagrodzeń. Za nadgodziny zawsze mam wypłacone pieniądze, moi koledzy również. Pisanie o kims „grubas” jest conajmniej niekulturalne, ale każdy ma swój poziom kultury.

Kiero
@Obecny pracownik 23.02.2018 07:41

Hahaha widzę tu właścicielskie palce.. Jakie wypłacone nadgodziny? 260 godzin razy stawka za godzine to bie jest płacenie nadgodzin!! Firma dno..

Kierowca gruchy
@Obecny pracownik 23.02.2018 07:41

Coo jakie nadgodziny ^^? Ile zrobisz godzin tyle masz... tzn. stała stawka. Nadgodziny są płacone ale stawka jest ta sama. Najgorsze jest jak "coś się stanie", przykładowo jestem chory i siedze w domu na L4 drugi tydzień. Zarabiam 80% od stawki minimalnej tzn.2100zł brutto (tyle ile mam na umowie).

Kierowca gruchy
@Kiero 23.02.2018 11:49

Kiero ile masz na godzine ? Dostałeś w tej firmie jakąs podwyżke ??

Kiero
@Kierowca gruchy 28.02.2018 16:41

13zł, ale na umowie najniższa, jak większość. Nadgodziny ta sama stawka..

Tomasz

Czy jesteście przekonani, że nic dobrego nie można napisać?

Kierowca gruchy
@Tomasz 03.03.2018 18:50

Nie jest tak źle jak piszą niektórzy tutaj. Na każdym węźle i u każdego prywaciarza robota jest od rana do wieczora w sezonie. Po prostu eurobud ma najniższe stawki na rynku dla pracowników. Plusem jest to że jazda jest na 2 letnich mercedesach arocsach w automacie którymi naprawdę się przyjemnie jeździ

Kiero
@Tomasz 03.03.2018 18:50

Raczej nic dobrego. Fakt, gruchy nowe, ale tylko w trojmieście w innych miastach stare. Gdyby rządził tym kto inny a nie nadęty, nie szanujący nikogo synek bogatego tatusia.. Kiedyś było lepiej, teraz rządzi Maciuś, a on się do tego poprostu nie nadaje..

kierowca gruchy

Ile zarabiają kierowcy w innych miastach w Eurobudzie ?? Ja mam 13zł netto, czy dadzą wiecej? Bo jakiś czas u nich robie, kierownik niby coś działa w tej sprawie, ale wiadomo od kogo to zależy... Aha dodam że ja przestrzegam czasu pracy, nikt mnie nie zmusi do tego żebym robił za długo, bo firma nie zapłaci za mnie mandatu jak mnie inspekcja złapie! Ale z tego co słysze to na innych betoniarniach w sezonie, to do bólu, do tego każdą sobotę, ja pracuję co drugą...

Kiero
@kierowca gruchy 22.02.2018 14:57

Wiem ze niektórzy mają 15zł i więcej, ale nie jest po równo płacone, bo inni mają mniej zwłaszcza poza gdańskiem

Nick

Jak to możliwe że nikt się jeszcze nimi nie zajął? Zero szacunku dla ludzi, synek gardzi wszystkimi, godziny pracy mocno powyżej dopuszczalnych, zero zapłaty za nadgodziny, miniamalna krajowa reszta pod stołem, gdzis jest inspekcja pracy?! Chcesz beton bez vatu-prosze bardzo, rozpiszą to na zaprzyjaźnionego dużego klienta-gdzie urząd skarbowy?! Resztki betonu i z płukania gruszek na ziemię, a brudna woda w glebę, gdzie ekolodzy? Jak to możliwe?

Były

Praca u tych panów to najgorsza rzecz jaka mi się w życiu przytrafiła. Ale na szczęście mam to za sobą szczerze nie polecam

anonymous

Witam jak wygląda z płatnościami dla podwykonawców ktoś się orientuje?

Przewoznik
@anonymous 23.10.2017 20:18

Beznadzieja, nie warto zaczynać. Chyba że chcesz być instytucją charytatywną...

anonymous
@Przewoznik 24.10.2017 22:53

Dzięki za informację!

Ja

Porażka straszna. Zero szacunku dla ludzi. Grubszy synek myśli że jest panem świata i wszyscy mają mu slużyć. Ludzie odeszli albo chcą odejść bo pracować się nie da przy takim rządzeniu. Pieniądze marne, połowa pod stołem, godziny i warunki pracy takie że inspekcja by miała co robić przez rok. Prezes nie wie pewnie o większości rzeczy które się dzieją. Jeśli chcesz być traktowany jak niewolnik to polecam...

Aaaa

Chajewscy to chyba kompletni idioci skoro nie widzą jak powodzi się "kierownikowi" z Malborka a na pewno nie jest to zasługa jego tatusia.

Malbork

Hmm w każdym słowie pisanym czy mówionym jest trochę prawdy. Taka drobna autorefleksja...

Klient

Malbork. Z tego co wiem Godziny pracy beznadziejne od rana do wieczora i nigdy nie wiadomo co Cię czeka. Wyzysk człowieka przez człowieka. Złodziejstwo w Malborku sięga zenitu. Księgowa na macierzyńskim a lewą kasę ciągnie. Kierownik też na brak kasy nie narzeka. Beton sprzedają w cenach jakich im się podoba. Żadnej zgodności cen. Jednemu (mi) po 240 innemu (sąsiadowi) Po 220 a w papierach pewnie 210. -netto bez faktury! Gdzie reszta kasy?Po za tym kierownik debil jakich mało. Beton nigdy nie jest na czas! Kiedy nie dzwonię to zawsze słyszę "Nie ma problemu!" A potem godzinne spóźnienia.

Zostaw opinię o Eurobud Chajewscy Sp.j. - Starogard gdański

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurobud Chajewscy Sp.j.