ControlExpert Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 35 ocen.

Opinie o ControlExpert Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ControlExpert Polska Sp. z o.o.

arbeit macht frei

Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Prawo pracy notorycznie łamane. Praca po 12 h na dobę a w weekendy po 24 h na dobę. Pani Dominika, kierownik niemieckiego działu to istny koszmar dla pracownika. Smutne że wykształceni ludzie z biegłą znajomością niemieckiego muszą znosić takie upokorzenia mniejsze pieniądze, niż to co otrzymują Panie na kasie w biedronce. Państwowa inspekcja pracy powinna rzetelnie wziąć pod lupę tę firmę. Nie polecam...

old

Dziwne reguły i zasady w firmie skutecznie zniechęcaly do pracy. Premia rozliczana co trzy miesiące, ciągle zmieniające sie warunki finansowe, zarzad wydaje sie oderwany od rzeczywistosci. Nie polecam pracy w tym miejscu, chyba ze nie masz nic innego do roboty.

Karol1
@old 07.06.2017 09:21

Chyba jednak tam nie pracowałeś! bo byś wiedział, że premia jest wypłacana po 2 miesiącach, a nie po trzech jak piszesz. Myślę, że na świecie nie ma pracodawcy, który by Cię zadowolił, chyba że gdzieś jest taki który płaci za nic ;) podaj namiar może też tam wyślę aplikację.

Pytek

Jak myślicie, z dobrym niemieckim dostanę chociaż 4,5k do łapy? Bo aktualnie poszukują i zastanawiam się, czy aplikować.

Patrycja

@On a Ty pracowałeś ControlExpert Polska? Powiesz więcej o swoich doświadczeniach z firmą? Czemu uważasz, żeby ich omijać? Ważne, by na forum była argumentacja, więc proszę wyjaśnij wszystkim.

Patrycja

Inni pracownicy też odczuwają to samo co @old? @old czy coś jeszcze przeszkadzało Ci w firmie? Osoby poszukujące pracy chętnie porównają sobie opinie.

ig

Motto główne tej firmy: "Jakby tu oszczędzić na wypłatach dla pracowników".

Tom

Zdecydowanie odradzam jedna wielka pomyłka nie wspominając o zasadach jakie tam panują np kuchnia czynna tylko w określonych godzinach jeśli masz inna możliwość nie wachaj się

On
@Tom 15.04.2017 21:39

Dobrze mówi omijajcie tych cwaniaków

ak

pewnie, że tak.. ja firmy osobiście nie znam, ale sądzę, że to wszystko kwestia dogadania się :)

zainteresowany

Witam, Czy ktoś mógłby przybliżyć info jak obecnie wygląda praca jako "Pracownik ds. Kontroli Technicznej"? co oferują na początek? jak wygląda system płacowy i ile się realnie zarabia? jak z atmosferą w pracy? dzięki z góry i pozdrawiam

Enr

Praca w dziale Kompletacji Baz Danych bardzo spokojna. Zarobki to podstawa prawie 3tys. + system prowizyjny, dodatkowo płatne weekendy oraz dni świąteczne, godziny pracy elastyczne. Ogólnie oceniam na plus i polecam.

anonim
@Były Pracownik 26.01.2017 17:19

Nie sądzę. Pracuję w tej firmie od kilku lat i nigdzie się nie wybieram. Jeśli oczekujesz podwyżki po miesiącu pracy, gdzie w dodatku się nie nadajesz, to sie nie dziw.

ewentualnie
@anonim 03.02.2017 14:54

Ludzie pracujący po 2 lata, robiący dziennie po 160 spraw, przy targecie 130 jako jedyny sposób dorobienia sobie wskazują premię, której teraz już nie ma. Wniosek - pomimo długiego stażu pracy i wyników przekraczających normę mogli najwyżej pomarzyć o podwyżce. To, że takowe otrzymujesz świadczy tylko o nierównym traktowaniu pracowników i kolesiostwie. Mówię tu o niemieckim dziale kompletacji danych, nie wiem jak jest u techników i informatyków.

P.

Bardzo dziękuję za informację. Czy orientujesz się może na jaki adres najlepiej kierować swoje zgłoszenie?

P.

Witam. Czy aktualnie poszukujecie kogoś do pracy w firmie?

Ag

Przyznam, ze moje odczucia są całkiem inne. Może to zalezy na jakim dziale sie pracuje. Ja mam same dobre doświadczenia z ta firmą - Dział Kompletacji Baz Danych. Po pierwsze, bardzo sympatyczni ludzie. Mówię tu o pracownikach jak i o przełożonych. Atmosfera pracy bardzo przyjemna, jest dużo śmiechu na sali, dbają też o integrację zespołu. Wynagrodzenie, nie mam zastrzeżeń. Tyle ile było powiedziane na rozmowie, tyle było w umowie. Umowa, bardzo szybko podpisana, nawet na okresie próbnym była do podpisania dnia następnego od rozpoczęcia. Do tego zawsze idzie się dogadać co do godzin pracy, dni wolnych, można odpracować na spokojnie spóźnienia itd. Sama się bałam takiej korporacji i wykorzystywania, ale przynajmniej na tym ddziale, uważam że wszytsko jest naprawdę w porządku.

kostas

nie wiem jak na innych stanowiskach, ale jeśli chodzi o uzupełnianie baz danych w języku niemieckim, to warunki są naprawdę dobre. ktoś pisał o 2500 brutto. To prawda, ale to tylko podstawa. Zarabia się w systemie prowizyjnym, więc po kilku miesiącach można naprawdę porządnie zarobić.

nowy

Witam. Jakie są aktualne warunki zatrudnienia w tej firmię? Coś się zmieniło? Czy jest tak jak piszecie? Dostałem dzisiaj odpowiedź z tej firmy zaprosili mnie na rozmowę wstępną na 7 grudnia i zastanawiam się czy warto? Jest tam w ogóle jakaś ścieżka rozwoju?

Devil

A czego wy oczekujecie przez pierwszy miesiąc,dwa? Jeżeli zobaczą ze sie nadajecie to podniosą wam pensje. To logiczne. Nikt w ciemno na wstępie nie da wam 4000 :) ale lepiej isc do biedronki i nie mieć perspektyw na przyszłość oraz brak możliwości jakiejkolwiek podwyżki, do tego tyrac jak wol i płacić za popsuta żywność z wlasnej kieszeni...

anonim

(usunięte przez administratora)

Wars

Ty,fachowiec - RBG a nie RGB ;)

On

Nie wiem czy coś się zmieniło co do warunków ale byłem na rozmowie ponad rok temu (jestem osobą która odpowiedziała jako druga w tym wątku). Pracowałem jako rzeczoznawca, aktualnie pracuję w serwisie i często widzę weryfikację owych specjalistów. Bardzo dużo błędów, cięcia niezgodne z OWU AC oraz w przypadku OC niezgodne z wytycznymi KNF. Często ,,specjaliści" tną technologię, chcą żeby naprawiać elementy bezpieczeństwa biernego, albo wymagają naprawy elementów które się do tego nie kwalifikują. Przykład z dnia dzisiejszego, dodatek: wcześniej zatwierdzona była naprawa ściany tylnej (4 RGB) dodatek na błotnik tylny prawy i część wewnętrzną. Specjalista uciął naprawę na 3 RGB chociaż wcześniej uznano 4 RGB . Na tym prostym przykładzie widać, że z pośpiechu nie analizują zebranej dokumentacji tylko robią na czas wg własnego uznania nie sprawdzając uprzednich weryfikacji. Liczy się czas i ilość przerobionych zadań, nie wróży to nic dobrego. Miałem okazje poznać osobę, która wprowadzała te firmę na rynek w PL i sama mi przyznała, że warunki zrobiły się słabe i dlatego większość specjalistów odeszła (w tym i on sam). Zostały osoby które albo z początków firmy mają dobre warunki albo nowi którzy na jakiś czas potrzebują się załapać.

Marek

Wszyscy "opisywacze pojazdów" chcieli by 5000 koła i może jeszcze jakąś "wdzięczność". Firma stabilna rozwja się i potrzebuje normalnych pracowników. Jeżeli płacili by 1600 to nikt by dla nich nie robił i nie obsługiwali by Allianza

mmm

Do Nicka: człowieku, co Ty piszesz ? że nie potrzebna jest jakaś wielka wiedza ? to chyba nie wiesz albo udajesz, że nie wiesz, że aby być rzeczoznawcą, ekspertem czy specjalistą ds. kontroli technicznej np. w Towarzystwie Ubezpieczeń - to musisz mieć ukończone studia np. na Politechnice Warszawskiej, mieś doświadczenie zawodowe, znać biegle programy specjalistyczne jak Audatex, Eurotax, DAT, Info-Ekspert - i za to oferujesz 1680 zł brutto ? chyba Ciebie pogięło ! nic dziwnego, że nikt z doświadczeniem i umiejętnościami za takie pieniądze nie chce pracować w ControlEkspert. Pozdrawiam

Nick

Chyba się komuś wątek urwał. Nie chodzi o zwykłe wprowadzanie danych, a o weryfikację kosztorysów w oparciu o techniczną wiedzę ekspercką i z uwzględnieniem przepisów właściwych ustaw oraz OWU. A jak piszą osoby poddane procesowi rekrutacji proponowana kwota to 1680 brutto, a nie 2500.

Sawa

Hmm, nie ukrywajmy - praca przy wprowadzaniu danych nie jest zbyt wymagająca ani ambitna ;) a płacą 2500 brutto. Nie wiem kto i skąd wziął średnie zarobki w Warszawie 6000zł :D jak ktoś wie gdzie tyle można zarobić i to nie przemęczając się - będę wdzięczna za informacje ;)

nick
@Sawa 07.02.2015 20:56

mam okolo 10 000 liczac z dodatkami, Warszawa, staz 3-4 lata, samodzielny specjalista - nie-kierownik, wiec mozna spokojnie, co prawda trzeba miec mocne nerwy zeby komus w zeby nie dac, ale 8-9 godzin dziennie nie przekraczam; odpowiedz jest prosta: trzymajcie sie zdala od polskich firm ktore wyzyskuja ludzi, idzcie do korpo za przyzwoite pieniadze, zacznijcie sie cenic

Realista

Potwierdzam wszystko co powyżej, byłem na rozmowie.. Pierwsze wrażenie "w życiu nie widziałem tak smutnych i bojących się życia ludzi" mówili tak cicho jak by zaraz ktoś miał ich skarcić za to co mówią... Zrozumiałem jak doszliśmy do spraw wynagrodzenia. 1750 zł brutto i w tym 300 kosztorysów do obrobienia za każdy następny 5,50 brutto. To 19-to wieczny kapitalistyczny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szukają naiwniaków. Żadnych dodatków, swój sprzęt i zerowa ścieżka kariery. Wyzysk!!! Teraz rozumiem skąd pieniądze na wynajmowanie całego piętra na Domaniewickiej :) Proponuje przenieść siedzibę firmy, poszukać oszczędności w administracji wtedy znajdą się pieniądze dla specjalistów ds. Kontroli Technicznej.

Naiwny

Faktycznie z tą firmą ControlExpert jest coś nie tak. Mnie obiecali po rozmowie w Warszawie 4000 zł. a faktycznie na umowie zaproponowali mi 1680 zł. brutto wiec słowność w dotrzymaniu zobowiązania - dramat. Faktycznie szukają naiwnych - obecnie jakość weryfikacji w w/w firmie jest tragiczna. Od kolegów z Towarzystw wiem że jest mnóstwo reklamacji na jakość i sposób weryfikacji. Do tego nie czytają OWU na AC a przepisy KC w ogóle nie biorą pod uwagę - może tym tak zwanym "ekspertom kazali"?

Nie naiwny
@Naiwny 29.12.2014 18:44

Nie bądź naiwny. Te 4000 brutto miałbyś szansę zarobić może po kilku miesiącach treningu ale pod jednym warunkiem - musiałbyś pracować przy komputerze 25 godzin na dobę codziennie bez wyłączania sobót i niedziel oraz dni świątecznych.

obiektywny

Rozśmieszyła mnie opinia "specjalisty" piszący wcześniej jak jesteś taki ekspert to dlaczego szukasz pracy. Dla ciebie to i 6000 jest mało bo jesteś specjalista. Najlepiej porozmawiać z pracownikami którzy tam pracują i nie słyszałem jakiś złych opinii. Fakt muszą zapierniczać ale mają systemy wspomagające a zarobki średnie do wyższych

Specjalista
@obiektywny 18.12.2014 18:50

Uwierz mi obiektywny. Aby przekroczyć te 1750 brutto miesięcznie pracując w domu w SLS-się przez VPV musisz pracować dłużej niż 8 godzin miesięcznie i jeśli chcesz weryfikować uczciwie. Ci co tę kwotę przekraczają jak świstaki siedzą przy kompach po kilkanaście godzin na dobę oraz w soboty, niedziele i święta (dopóki nie oślepną).

nie pracownik

Tyle się rozpisaliście a 300 szkód na miesiąc to zaledwie 15 szkód dziennie. To za co chcecie pieniądze i ile zarobić?- wartościowi rzeczoznawcy. Gdzie normalnie w TU min. limit na dzisiaj to ok 30 dziennie trzeba zweryfikować. Poprostu chcecie pieniądze za nic? Oni mają narzedzia i ich rzeczoznawca potrafi dziennie zweryfikować ok 40 z tego co słyszałem. A jeszcze pozwalają pracować w domu. Faktycznie idzcie do Biedronki

zainteresowany
@nie pracownik 16.12.2014 10:22

Nie zrozumiałeś wypowiedzi poprzednika, 300 szkód ale weryfikacji może być 600-1000 albo i więcej, bo w każdej szkodzie robisz wycenę, weryfikujesz kosztorys warsztatowy, weryfikujesz dodatki i odwołania, weryfikujesz odwołania i inne. W towarzystwie ubezpieczeniowym na etacie sprawny likwidator obrabia 150-200 szkód miesięcznie pracując 8 godzin dziennie teoretycznie (dla kadr), w praktyce dłużej.

JA
@zainteresowany 17.12.2014 17:37

Mnie zastanawia tylko jedna rzecz czy osoby wypowiadające się o firmie ControlExpert mają na mysli tą samą firmę co i ja???? Ja aktualnie pracuję w tej firmie prawie rok i nie mam im nic do zarzucenia. Zastanawiam się czy ktokolwiek z Was pracował tam chociaż jeden dzień i doświadczyły tych strasznych męk jakie nakłada pracodawca na pracowanika?! Niech wypowiadają się osoby zainteresowane i obeznane w temacie a nie fani biedronki i zdesperowani magistrzy z zerowym doświadczenieim oczekujący od pracowdawcy 5ty miesięcznie za to że łaskawie przyszli do pracy i jeszcze nie można od nich nic wymagać!!!!!

niejeleń

Witam, Rozmowa kwalifikacyjna w Warszawie. Warunki jak powyżej. A więc jeśli nie masz w pobliżu Biedronki, żeby zarabiać więcej niż w tej firmie oraz nadmiar gotówki żeby dojechać do Warszawy na rozmowę kwalifikacyjną (po której oczywiście mogą Ciebie nie przyjąć...:)) Żałosne. Firma szuka naiwniaków i tyle. Nie polecam.

hahaha

Cała prawda:D

On

Praca zdalna w domu z wykorzystaniem własnego sprzętu i telefonu, w godzinach 8-16. Za 300 zdarzeń (weryfikacje kosztorysów, fv, dodatków - każde podejście to oddzielne zdarzenie, o tyle dobrze) oferują 1680 zł brutto. Za każde zdarzenie powyżej 300 dostajesz 5,50 brutto/szt. Podobno w ciągu 8 h można zrobić od 600-900 zdarzeń w miesiącu. Ciekawy jestem ile w tym jest prawdy. Osoba z którą rozmawiałem zapewniał, że istnieje możliwość awansu i rozwoju tylko szkoda, że nie potrafiła w jasny sposób odpowiedzieć o kryteria oceny pracowników.

PZU
@On 22.09.2014 17:44

W tej chwili to jest najgorsza firma z rzeczoznawcami. A wiem coś o tym.

dzejkob

proponują Ci 1680zł w dodatku brutto i w tym masz zrobić 300 nie samych wycen tylko weryfikacji co jest robotą po łepkach i momentalnie do Ciebie wraca w postaci setek odwołań na które musisz odpowiedzieć. Wtedy dostaniesz te 1200zł na ręke. Za każdą kolejną wycenę powyżej 300 zrobionych (co jest bardzo ciężkie) dostajesz 4zł. Pracujesz w swoim domu całe dnie, używasz swojego sprzętu, swojego prądu i używasz swojego telefonu komórkowego. Na rozmowie kwalifikacyjnej gość udawał groźną minę że niby jest strasznie ważny i trzeba się go bać choć gówno oferował. Nie pozwalają robić tego jako dodatkowe zajęcie choć tak chciałem. Myśleli, że zrezygnuję dla takiego kieszonkowego z poważnej firmy. Nie polecam, strata czasu i kasy.

Zostaw opinię o ControlExpert Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ControlExpert Polska Sp. z o.o.