Laudam

Roosendaal

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 139 ocen.

Opinie o Laudam

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laudam

Ania S.

Witam , czy orientuje się ktoś czy bioróżnorodności laudam w tej chwili przyjmuje pracowników? I czy pracuje się jeszcze w Holland Cropp?

Joanna

pracuję tam i jestem baaaardzo zadowolona.Opiekunowie o kazdej porze dnia i nocy pomocni bardzo.Pan Myszewski świetny człowiek.Jestem na urlopie i mam nadzieję że dostanę zgodę na powrót.A jak się komuś pracować nie chce to i opinie złą wystawi każdemu łącznie z operatorami.

KaeSU
@Joanna 04.10.2017 18:30
pracuję tam i jestem baaaardzo zadowolona.Opiekunowie o kazdej porze dnia i nocy pomocni bardzo.Pan Myszewski świetny człowiek....

Widzę nic się nie zmieniło ;) Pracowałem tam kilka lat temu. Bardo milo wspominam agencje jak i pracę. Fajni ludzie. Byłem raz w innej agencji... Laudam nie jest zły. Nie słuchajcie komentary negatywnych. awsze pisza to osoby, którym nie chce się pracować albo, które myślały że za granicą pieniądze same lecą do kieszeni i nie trzeba pracować. Możecie odpisać, kto "zajmuje się" kantyną na holland cropie?

Joanna

pracuję tam i jestem baaaardzo zadowolona.Opiekunowie o kazdej porze dnia i nocy pomocni bardzo.Pan Myszewski świetny człowiek.Jestem na urlopie i mam nadzieję że dostanę zgodę na powrót.A jak się komuś pracować nie chce to i opinie złą wystawi każdemu łącznie z operatorami.

Szukasz pracy?

Łukasz

Kto tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za mieszkanie nie biora ani grosza zla praca nie jest. Kto tam byl za komuny to moze tak bylo teraz jest dobrze

były pracownik

Pracowałem w tej firmie w 2009, firma naciąga pracowników na mieszkanie , miała byc praca a w tygodniu pracowało się raptem 3 dni . strata czasu i pieniędzy

Tom79100

Witam mam ofertę pracy jako inspector jakosci UT II /MT II w Bergen op Zoom przez firmę pran oferują 16e /H netto czy ktoś pracował na podobnym stanowisku pozdrawiam

alfons

robiłem tam w lutym i marcu dziwki na mieszkaniu latają na nago pełno kondonów trawy codzienie sie pierdolą piją jebią sie na okrągło szmaty kurwy i złodzieje norwmalny burdele na domkach latają na gólasa na domkach pedały się kręcą w okolicy pełno narkotyków strzykawki n domka prawdziwe kurestwo rozspusta picie jebanie kobiety jebią sie z byle kim vibratory na domkach penisy sztuczne wodka piwo smrud rozpusta szkoda pisac dla nowych kolesi dziewczynki dają za darmo nie do opisywania co się dzie w tej firmi to powinien być burdel

ania57

warunki mieszkaniowe koszmar spisz na polamanych lozkach na wymiane czekasz az ktos bedzie mial dobry humor to moze ci wymienia o wszystko musisz sie prosic jeszcze nie pracowalam w takiej firmie na domkach burdy a prosic o interwencje nie ma poco bo to i tak nic nie da narkomania pijanstwo na potege i tacy ludzie maja prace a ci co chca naprawde pracowc sa zkazani na laske ze strony kadry

Łukasz1994
@ania57 15.02.2017 19:22
warunki mieszkaniowe koszmar spisz na polamanych lozkach na wymiane czekasz az ktos bedzie mial dobry humor to moze ci wymien...

Hej aniu w tej firmie nie jest wcale tak zle pracuje z bratem tam juz 3/ miesiace i jest nawet spoko a ty kiedy tam bylas :) . pozdrowionka

Krzys

Czy w HollandCrop ......Laudam nadal dziala ?

kk

witam czy moge sie dowiedziec jak tam na prawde jest bo mam zamiar wyjechac czy sa godziny jakie stawki i czy sa zaliczki

ania57
@kk 15.01.2017 14:09
witam czy moge sie dowiedziec jak tam na prawde jest bo mam zamiar wyjechac czy sa godziny jakie stawki i czy sa zaliczki...

to koszmar praca narazie jest ale tak naprawde to wybrani nie ma mowy o pracy w sobote czy niedziele to tylko dla znajomych brak zainteresowania ze strony kadry czekasz na telefon do ostatnich minut albo jezeli jestes na zmianie to dowiadujesz sie na 1 godz przed zakonczeniem ze zostajesz dluzej koordynatorzy nie interesuja sie wogole swoimi podopiecznymi maja to gdzies

Była pracownica

TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!TEŻ TAM PRACOWAŁAM I POWIEM WAM ZE WSZYSTKO CO TU PISZĄ O LAUDAM TO PRAWDA!!!!!!!!!!!

Madzia

Witam Was moi drodzy Następna agencja pracy jest Laudam przyjęcia do pracy non stop nie zapewniają godzin 2 dni pracy 3 dni siedzenia w domu i tak w kółko a za mieszkania pobierają wysokości 380 € dojazdy 3€ strach mieszkać na domkach alkoholizm narkomania 30 os na domku tak jest przygotowana praca dla wszystkich . Rok temu super można było zarobić po 16 godz a teraz maja w tyłku pracowników tylko wybrane os czyli dziobaki z rodziny i koledzy koordynatorów maj zapewnioną prace Umowa Polska strach ja podpisać pierwszy raz pracuje w takiej agenci porażka

fluo

firma twierdzi ze blizej pracy a niektore osoby przeprowadzaja sie dalej i odbieraja osoby z miejsa naszej przeprowadzki, firma wprost uwielbia przeprowadzac. NIE POLECAM FIRMY NIKOMU NAWET DESPERATOWI !!

Waynt

w jakim miescie znajduje się ten zakład pracy?

Fluo
@Waynt 29.10.2015 11:11
w jakim miescie znajduje się ten zakład pracy?

firma znajduje sie w bergen op zoom,

Fluo (diamandijk 351)
@Waynt 29.10.2015 11:11
w jakim miescie znajduje się ten zakład pracy?

witm firma laudam, jedna z najgorszych firm w holandii, slynie z czestych przeprowadzek, jak sie uda to nawet 6 razy na 2 tygodnie przezuciaja na inne mieszkania, Slyna tez z pzeprowadzek pare dni przed urlopami a jak czlowiek niechce to kaza jechac do polski. na mieszkaniach bardzo czesto imprezy ktore normalnemu czlowiekowinie daja wypoczac.lubia wylaczac neta (nieplacenie rachunkowa) wtedy wciskaja ciemnote ze cos z siecia, niby ktos byl cos ogladac i szereg innych bajek itp. praca, praca wyglada tak jak "dz i w k i"na telefon 24h pod telefonem, slyszalo sie nawet ze ma sie chodzic z telefonem wszedzie nawet do wc( osobiscie nie stosowalem sie do tego bo nie jestem niewolnikiem ani nie bralem slubu z firma LAUDAM). firma umie tak zaczarowac naszyki zarobionymi € ze za 160 moze nawet wyjsc 650 € a niektorym za 150 wychodzi po 900 € magia firmy nie zna granic. nie macie stalej pracy tylko jak wyzej wypisalem jak jestesmy traktowani.klamstwa to ich podstawa. pozdro dla roberta, agnieszki i calej mojej ostatniej ekipy mieszkaniowej z diamandijk 351 jak obiecalem tak jest.

były

szczera prawda

dno

Praca ze starymi dziadami w łachmanach i naćpanymi gnojkami. Nigdzie tak mało nie zarobiłem za granicą jak w tej firmie , może dobra jest na dłuższy czas ale kto wytrzyma ciągłe tyranie i rozłąkę. Czasem oferują szkolenia jak to w każdej firmie magazynowej na wózki widłowe. Naprawdę można się wykończyć szybko , niektórzy nie wytrzymywali rygorów i odbijała im palma. Były różne akcje z telefonami i polakami , niezłe zamieszanie i nikt nie wiedział co się dzieje. Zjeby były od cudzoziemców na polaków bez większego powodu bo coś się nie podobało , dużo stresu i poganiania. Cwaniaczków nie brakowało którzy chcieli się zamieniać miejscówkami bo nie dawali sobie rady. Grupkami pozwalali sobie na zbyt wiele i próbowali wejść innym na głowę. Cieszyli się z własnej głupoty.

skorpion

Nie polecam agencja jest wrecz smieszna zmiany stawki co chwile umowa tak skonstruowana, ze az szkoda gadac "opiekunowie" jak pojechalismy cala grupa po nr sofi i padlo ptanie od urzedniczki kto zna angielski to osoba odpowiedzialna uciekłą...musialem sam wszytkim tlumaczyc. Warunki mieszkaniowe kiepskie. Do pracy potrafia wysylac rowerem 20 km kosztow nie zwracaja mimo poczatkowych zapewnien Koszty mieszkania 350 euro miech kosztu bezpieczenia 80 odliczane od poczatkowej stawki. Co innego w elefonie co innego na miejscu takie sa noje osobste doswiadczenia z ta firma

milosnik laudamu

Każdej młodej osobie (18-23l) szczerze odradzam zabiora ci każde euro jakie sie da dostaniesz stawke 6,70 -8,40 (zależy od wieku) za domek 12,5 euro dziennie czyli 350 miesiecznie !!! ubezpieczenie 77 e wiec przy 160 godzinach dostaniesz na czysto 600 e . W biurze pracują sami nie poważni ludzie , dla nich to normalne że pracujesz tyle co mozesz zarobic w polsce . na temat opiekunow też nic za bardzo dobrego nie można napisac pilnują tylko aby podpisać umowy a resztę mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczególnie" Kopiec Kreta".Warunki na domkach różne ale na większości jest przeludnienie a płaci sie za nie jak za zboże . Praca nie pewna szczegolnie jak pracuje sie na holland cropp . Ogólnie rzecz biorąc nie warto zaczynać z nimi współpracy .

Monak

za 213 h dostalem 900 euro mam 21 lat pracowalem od 7-15 w jednym zakladzie i szedlem na podmianke na holland od 20-23 i tak 3 raz yw tyg da sie wykonczyc a wyplata niska jak za tyle godzin juz wole zrobic te 180-190 w innej agencji i miec 900 i weekend dla siebie niz byc na telefon codziennie i o kazdej porze a kordynatorzy jak cos chca od ciebie to sa mili a jak nie to nic nie dostaniesz nawet rowera ...

parobek
@Monak 21.01.2015 23:43
za 213 h dostalem 900 euro mam 21 lat pracowalem od 7-15 w jednym zakladzie i szedlem na podmianke na holland od 20-23 i tak 3...

W Holandii są stawki wiekowe płacone osoby poniżej 23 roku życia nie powinny tam wyjeżdżać jest tyle innych krajów do wyboru. Podobne pieniądze spokojnie można w Polsce zarobić za tyle godzin pracy i nadgodzin ...za które nie wiem czy zaczeli dodatkowo płacić czy normalną stawkę jak bez nadgodzin nikt tego nie wie jak oni płacą.

Damian

Widzę,nadal cisza... Jakby ktoś coś wiedział to dajcie znać, ja też jak się czegokolwiek dowiem dam znać :) Pozdrawiam

anonim

dzwonie tam od paru miesiecy nikt nie jest w stanie mi podac konkretnych info. caly czas niby nie ma ofert poczym ja sie dowiaduje ze dojerzdzaja nowe dziewczyny. czegos tu nie rozumiem .

Damian

I jak tam Mikołaj jakieś informacje odnośnie odnośnie rekrutacjii ? Pozdrawiam :)

K

haha Laudam i praca na dłużej? hahah PASOŻYTY... - WYRZUCA MNIE PAN NA ULICE? - NIE, TYLKO MUSZE KOGOŚ DAĆ NA PANI MIEJSCE. tAKA SYTUACJA

Damian

Witam :) Pracowałem krótki okres na produkcjii, ale bardzo mile wspominam ten czas :) Chętnie bym wrócił, ale tym razem napewno na dłużej :) Gdyby ktoś coś wiedział i byłby tak uprzejmy proszę o info na e-maila :) (usunięte przez administratora) Pozdrawiam Laudam i Wszystkich Pracowników :) P.S. Szkoda, że Maja już tam nie pracuje...

adam

witam chcialbym zasiegnac opinii od kogos kto pracowal w fabryce skor na temat tej pracy.Ostatnio pracowalem dwa lata w podobnej firmie ale niestety redukcja.Interesuje mnie praca na dluzej.Pozdrawiam

jajjjaja

hej tez pracowałam w laudamie.praca spoko jak dla mnie, 16 byly ale ja mialam tylko jedna :/ gorzej faceci bo i po 4-5. ludzie fajni ale nie wszyscy... nie da sie polubic kazdego.... operatorzy tez spoko i (usunięte przez administratora)... hahahaha dziewczyny uwazajcie.... potrafi dokuczac :P. domki... domki w stanie dobrym ja mieszkalam na hoger 5 i nie nazekam...

Blondi:)

Pracowalam w Laudam prawie 6 miesiecy i szczerze moge powiedziec ze to jedne z najlepszych chwil w moim zyciu,poznalam tam wspanialych ludzi z ktorymi do dzis mam zaj... kontakt,praca na holandzie nie jest ciezko,jedyne co wymiata tam to zminay 3-4 16-stki pod rzad i nie zyjesz,ale jak przychodzi dzien wyplat i patrzysz na konto to banan ci dlogo nie znika:)wiec no nie stety dla ludzi ktorzy sa slabi nie dadza rady,wiekszosc mysli ze to ku..wakacje,ale ten kto byl to wie ze nie!byly rowniez szmaty ktore chcialy niszczyc relacje miedzy ludzmi,ale wiadomo to wszystko z zadrosci ze nikt na nia uwagi nie zwracal hah,domki sa w slabym stanie,ale nie wszystkie wiec zalezy gdzie trafisz,teraz ponoc wszystko tam sie psuje,ale przez to ze ludzie za bardzo zaczeli kabinowac i jak wiadomo wszystko ma swoje granice nawet opiekunowie:)przyjada takie szmacidla z jakis wichur i chca pokazac co to nie ona i przy jedenj 16 juz wymiekaly hah:Pja mialam najwiecej tylko 4 pod rzad,ale wyplate w tedy przy 215 h na miecha wzielam prawie 1300E wiec kurcze gdynym tylko mogla,a jestem juz za stara hah bo tam wiekuwka to napewno bym tam wrocila....

Nikita

Laudam jest do d.....!

koles
@Nikita 28.11.2013 11:20
Laudam jest do d.....!

no co TY!AZ 700 euro na msc.szok!myslalem ze tygodniowo -chcialem sobie poprawic ze 600-to juz wiem ze nie warto!!!za jakie pieniadze WY tam robicie- a ja myslalem ze malo zarabiam!

thomas1974

Witam ja też pracowałem we fabryce skór! mieszkałem na Caam i było super zgrana ekipa porządeczek i mieliśmy super opiekunów Pana Józka i Piotrka złego słowa nie powiem kto jest w porządku i pracuje ten ma szacunek a nieroby i pijacy zawsze będą nażekać.

Anonimka

Ogólnie rzecz biorąc agencja nie ma juz najlepszej reputacji. Pracowałam tam długi okres czasu. Praca lekka jeżeli ktoś ma motywacje mam na mysli pracodawcę Holland crop . Atmosfera miła pracownicy też (oczywiscie obcokrajowcy bo Polacy to szkoda słów). [usunięte przez administratora]. Na dłuższą metę , nie polecam.

tomek

szukam pracy uwas jak sie dostać

CR

Nie jest źle. Zależy oczywiście do jakiej pracy się trafi i na jaki domek. Z tego co się orientuje w porównaniu do innych agencji ludzie w Laudamie nie maja najgorzej. 16 godzin? Tak, czasami się trafi. Jeśli ktoś przyjechał zarabiać odżałuje ten dzień i będzie pracował dalej. Co do domków- ludzie mają różne charaktery więc nie zawsze się ze sobą zgrają ale czy trzeba się przejmować wszystkim i wszystkimi?;) Pozdrawiam, były pracownik

Melania

Zapraszam do współtworzenia nowego forum o pracy i życiu w Holandii. Oferty pracy,opinie o agencjach zatrudnienia,numery telefonów i adresy biur pracy,porady i aktualne informacje. [usunięte przez administratora]

anonim

Pracowałam w firmie Laudam parę miesięcy. Bywały dni kiedy siedziałam na domku i takie kiedy się robiło po 16 godzin. Człowiek już siły nie ma ale nie może nic zrobić bo jak chcesz podmianke to nie ma ludzi. ( usunięte przez administratora )Niesprawiedliwe prawda? Ale nie było aż tak źle, chwalę sobie pobyt tam bo poznałam zarąbistych ludzi i było zabawnie.

ada

Co trzeba zrobic aby tam jechac do pracy?ale nie interesuje mnie praca na chwile tylko dluzszy czas?dajcie jakies namiary?

anonim

jestes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ku normalny jak ci sie nie podoba to po co tu przyjechales nikt cie tutaj na sile nie trzyma

...

nie polecam tej firmy jak nie masz znajomosci w biurze (u kordynatorow) to jestes na przegranej pozycji

biedaszyb

A co zapomniałaś numeru do agencji ? Czy nie masz pieniędzy na telefon... ? Żadna agencja nie jest godna polecenia bo w każdej pracujesz za pół darmo . Jedynie pracodawca może czasami robić szkolenia podnoszące twoje kwalifikacje . A przez agencję nawet jedzenia nie dostaniesz które było dla normalnych pracowników pracujących w firmie. Nie masz znajomości w firmie i telefonu do pracowników żeby się dowiedzieć jaka jest sytuacja ? Agencja godna pożałowania a nie polecenia chociaż wiem że i gorsze się trafiają jak się nie ma pieniędzy ani nie zna języków lub nie ma chociaż jakiegoś konkretnego zawodu . Praca dla tych którzy umieją tylko łapami machać i w polu robić.

CR

Byłem kiedyś w Laudamie. Wspominam dosyć dobrze wyjazd. Pytanie. Czy jest szansa tam się dostać obecnie? na produkcje? i czy znacie jakieś inne godne polecenia agencje. Pozdrawiam

choroba

Polacy zawsze będą robić chore normy , cudzoziemcy też potrafią zajść za skórę , wspomnę o polakach którzy potrafią wydrzeć się na kogoś bo im się coś nie spodoba . Polacy pokątnie zmawiali się i obgadywali innych , zostali przyłapani na tym .Różne ploty rozpuszczają za plecami innych. Fotki potrafią zrobić dla zabawy z ciebie , było się z tego ponabijać.

anka

Witam wszystkich...mam kilka pytan... ile tak naprawde w tym Laudamie mozna zarobic miesiecznie?przy normalnych godzinach pracy ...jaka jest stawka na godzine netto?czy pracuje sie w weekendy?czy odciagaja za domki i dlaczego tak zmieniaja domki?...i czy naprawde jest tam az tak ciezko?Ja sie nie boje ciezkiej pracy bo obecnie pracuje w takiej fabryce gdzie jest akord zespolowy wiec wiem co to znaczy wiecej i szybciej jak ci stoi nad uszami i popedza...tylko bata brakuje...prosze o obiektywne opinie i odpowiedzi.

pracownica 2011

Moim zdaniem forum TE służy do informowania ludzi o pracy i warunkach a nie obrażania osób które się nam nie spodobały, myślę że nie można nikomu przyklejać etykiety [usunięte przez administratora] pomyśl co by było gdybym teraz napisała tu twoje imię i nazwisko wraz z opisem twoich najgorszych cech i wpadek jakie zaliczyłeś/aś podczas zakrapianej imprezki, nikt nie jest święty. Czas spędzony w firmie Laudam wspominam dobrze, oczywiście były też trudne czasy ale ogół ok.

enigma

jakieś nowsze opinie? czy ktoś teraz jechał do pracy przez LAUDAM??

dejanira

Może mieliśmy okazję się poznac?Pracowałeś na Holandzie?

Salamandra

Ja tam miło wspominam 3 lata, który przepracowałam w Laudamie. Poznałam wspaniałych ludzi, ale jedna taka krowa zalazła mi tam za skórę, wielka karierowiczka,która sprzątała tam kible,a potem nagle została odkryta przez kierownika, który zrobił z niej operatorkę. (usunięte przez administratora). W dodatku zadzierasz tego swego nochala wyżej niż nosisz (usunięte przez administratora).Na twim zakładzie i tak nikt cię nie lubi,masz opinię wiecznie niezadowolonej,leniwej kretynki,która śmieje się z niewiadomo czego

dzixon

(usunięte przez administratora) czasami takie kocopaly sie sie w pale nie miesci jedziecie tam do pracy ? czy mieszkac? nie pasuja warunki mieszkaniowe ? to sobie mieszkajcie w pl. nie pasuja (usunięte przez administratora) warunki finansowe to (usunięte przez administratora)do polski za 1350 brutto (usunięte przez administratora)

taki janek

smiac mi sie chce jak czytam niektore komentarze. 400 euro za domek? nie zartuj sobie. jest max 300ale dla osob majacych +10euro/h do 21 roku masz 90 za caly miesiac. dojazd do pracy free, mieszkania full wyposazone, PRACA, holland- moze troszke monotonna, ale nie ciezka, chociaz przyznam 2-3 '16nastki' pod rzad i ma sie dosc.

Tomek

Witam tez dostałem propozycje pracy w tej firmie ale mam znajomego co tam pracuje i podobno biorą tam za mieszkanie przeszło 400 Euro jakaś porażka totalna.

Ela

ODPOWIEDŹ DO : MYŚLĘ... To co tutaj się wypisuje to czysta prawda.Najpierw pościągają młodych ludzi żeby harować dziennie po 16 godz. przez 2 tygodnie albo i lepiej,a potem będziecie siedzieć na domku bąki zbijać i czekać na telefon jak ku... a za mieszkanie trzeba i tak zapłacić.

Pracownik

Po pierwsze,żeby zarobić trzeba się konkretnie narobić. Jak jedziesz tu z myślą o pracy a nie z myślą o wakacjach to dasz radę. Jeżeli myślisz że to fajne wakacje itp.to lepiej siedź dalej w bamboszkach przed telewizorem w Polsce.

nika
@Pracownik 16.02.2011 21:45
Po pierwsze,żeby zarobić trzeba się konkretnie narobić. Jak jedziesz tu z myślą o pracy a nie z myślą o wakacjach to dasz radę...

Nieprawda.Praca na produkcji na hali Holland Crop jest bardzo przyjemna,nie trzeba się tam zapracowywać. Ludzie są przyjemni i zabawni.Atmosfera super i kasa też zawsze na czas. Nigdy nie schodziłam poniżej 700E na miesiąc. Gdybym tylko mogła wróciłabym napewno.

Zostaw opinię o Laudam - Roosendaal

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laudam