Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 102 ocen.

Opinie o Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o.

Aneta

@Bolo czyli jakie wymagania? A nie było możliwości porozmawiania o premii i pensji? Może jaką podwyżkę udałoby się Wam wynegocjować, gdybyście udali się na rozmowę? Czym są cyklówki? Czy chodzi o imprezy integracyjne? Jeżeli tak to są one organizowane dla pracowników, więc raczej nie powinno się ich traktować negatywnie, ale jako pewnego rodzaju benefit.

zainteresowana

A jak wygląda 2 etap rekrutacji?

Bolo

Potwierdzam wiele negatywnych opinii. Wymagania wielkie pensja słaba a premia nie do wyrobienia. (chociaż można zrobić ale jest tyle części składowych premii że i tak nie wyrobisz) Wolą wydać na cyklówki niż podwyżki to się obudzą w ręką w nocniku. Pracownicy odchodzą jeden po drugim. Nie warto.

Aneta

@Gość czyli myślisz, że od tego momentu kiedy się zwolniłeś z Genexo Pharmaceuticals nie było żadnych zmian w firmie? Może warto, żeby ktoś z obecnego zespołu się wypowiedział na ten temat?

Aneta

W zakładce kariera http://www.genexo.pl/kariera na stronie firmy Genexo Pharmaceuticals jest sporo odpowiedzi na powszechne pytania zainteresowanych osób. Zapraszam do zapoznania a pracowników firmy do zweryfikowania odpowiedzi i napisanie czy pokrywa się to w rzeczywistości.

ed1988

I co panie kierownik? Ciach, Gosia pobiła system :)))))))

Kierownik w Genexo

Firma Genexo kiedyś miała stabilną pozycję na rynku farmaceutycznym w Polsce a nawet zaczęli trochę handlować z zagranicą:) Mieli nawet ciekawe, dobrze rotujące preparaty. To wszystko jednak głównie zasługa szefostwa które pilnowało swojego biznesu. Jak zaczęło się bardziej kręcić, to zatrudnili magików i mistrzów od mamienia i nawijania makaronu na uszy...a ci w skuteczny sposób zatopili ten statek... Na wyższych szczeblach siedzi kumpel na kumplu, koleżanka na koleżance, kompetencji nie mają żadnych, zero. Tylko siedzą i kombinują jak tu komuś dosrać zamiast wziąć się za robotę. Z wyższych stanowisk odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu, to prezesi, nikt więcej! Z tego co widać Genexo wyprzedaje po kolei wszystkie swoje znane preparaty, to prawdopodobnie koniec firmy. Jeśli są rekrutację, to chyba tylko dla osób które mogą w jakiś sposób pomóc w wyczyszczeniu magazynów z preparatów które już zostały wyprodukowane a żadna inna firma nie chce tego odkupić. Każdy potencjalny pracodawca powinien sprawdzić, gdzie kto pracował wcześniej i na jakim stanowisku. Jak w Genexo, to dziękujemy takiemu panu/pani:)

Obecny
@Gosia S. 17.09.2017 09:47
Wszystko fajnie co Pan pisze. Tylko proszę zauważyć, że tytuuje się Pan jako Kierownik w Genexo i jak Pan wspomniał, że jedynym...

Wszystko fajnie ale niespójność piszemy przez "o z kreska", a tak poważnie to Pan Kierownik ma dużo racji a Pani jak wspomina interpretuje to co jest napisane wiec nie zna Pani faktów od srodka

Gość
@Gosia S. 17.09.2017 09:47
Wszystko fajnie co Pan pisze. Tylko proszę zauważyć, że tytuuje się Pan jako Kierownik w Genexo i jak Pan wspomniał, że jedynym...

Ludzie, przecież oczywiste jest, że kierownik w genexo nie jest tam kierownikiem, może kiedyś nim był, ale trudno żeby nim był aktualnie, tak się podpisał i jechał po wszystkich po całości. Ja osobiście pracowałem kiedyś w genexo i wiem o czym pan kierownik pisze i w zasadzie to potwierdzam.

Aneta

@Mily a pracownicy nie próbowali pokazać szefostwu nowej wizji? Żeby unowocześnić firmę Genexo Pharmaceuticals? Może gdyby zrobiło to kilka osób szef zrozumiałby, że trzeba korzystać z pomysłów pracowników. Może tutaj napiszecie jakie chcielibyście wprowadzić zmiany? Jest szansa na to, że przeczyta to pracodawca i może zastosuje rady w życiu.

Siwy dym

Powiększył na się teren i na Łódź potrzeba człowieka. Firma fajna dla kogoś kto nie ma doświadczenia w ciężkiej pracy z lekarzami- można się nauczyć. Kasa słaba auto bez czujników parkowania w manualu do 149 km/h. Premia tak jak napisał przedmówca nie do wyrobienia np preparaty sprzedaż maksymalna 1500 opakowań a ty masz zrobić 4500 opakowań w kwartale.

Obecny
@Siwy dym 05.08.2017 10:23
Powiększył na się teren i na Łódź potrzeba człowieka. Firma fajna dla kogoś kto nie ma doświadczenia w ciężkiej pracy z lekarza...

Firma totalna porażka , bez wizji codziennie zmiany pomysłów i koncepcji, brak strategii marketingowej , zero szkoleń ogólnie brak profesjonalizmu, ludzi traktuje się jak przedmioty, tylko góra się okopała i pilnuje stołków nie mając pomysłu na rozwój, układ i znajomosci,

Mily
@Obecny 11.08.2017 08:59
Firma totalna porażka , bez wizji codziennie zmiany pomysłów i koncepcji, brak strategii marketingowej , zero szkoleń ogólnie...

Zgadzam się ładu i składu żadnego , ludów którzy zarządzają maja stara wizje bez polotu i nowego spojrzenia, jakby nie wiedzieli ze rynek poszedł już dawno na przód

Zainteresowany

a co sie dzieje na Łodzi???

Krettino
@Zainteresowany 24.07.2017 18:17
a co sie dzieje na Łodzi???

Widzew dalej w 3 lidze a ŁKS w 2.

Michu

Firma Genexo to największe nieporozumienie w moim życiu. Słowem firma-porażka. Rozmowy rekrutacyjne-egzaminy z matematyki (wtf????) całodzienne maglowanie...Po słabym szkoleniu wstępnym trwającym 2 tyg..całodniowy "egzamin certyfikujący"..Wyżej....niż się mają..Pensja niska, premie nie do wyrobienia i tysiące kruczków opóźnień z ich wypłatami. Paliwo wyliczane co do km-fv wysyłane pracownikom.Chaos w zarządzaniu. Dezinformacja. Tak jakby ktoś budził się rano i miał nowego "pomysła". A co najsmutniejsze-ludzi traktuje się dosłownie jak bydło...To raczej początek końca tej firmienki, bo wszyscy pracownicy na gwał szukają pracy...Serdecznie odradzam...:)

Aneta

@Pracownik Genexo dziękuję za odpowiedź. A czy firma zapewnia pracownikom jakieś dodatkowe szkolenia, czy też możliwość podniesienia kwalifikacji? @Zdruzgotana Dostać taką informacje poprzez e-mail to na pewno wielkie zaskoczenie. Kiedy zaszła taka nagła zmiana? Czym jest spowodowana?

Pracownik Genexo
@Aneta 27.06.2017 10:06
@Pracownik Genexo dziękuję za odpowiedź. A czy firma zapewnia pracownikom jakieś dodatkowe szkolenia, czy też możliwość podni...

Na ten moment jedyne szkolenie jakie jest przewidziane to jednodniowe szkolenie wprowadzające nowego pracownika. Kierownictwo uważa że możliwość pracy przedstawiciela farmaceutycznego z lekarzem jest sama w sobie podniesieniem kwalifikacji. W Genexo nie ma czegoś takiego jak dział szkoleń. Został rozwiązany w tamtym roku.

Zdruzgotana

Napisz jeszcze że mieszkasz w np.Czętochowie i dziś zatrudniasz się na ten teren jako farmaceutyczny, działasz tam pół roku a tu przychodzi email że już nie jesteś farmacetyczny tylko medyczny i twój nowy teren to Wrocław. I to nie tylko wybrana osoba ale cały pion. I większość ma do pracy teraz ponad 2h drogi w jedna stronę. Rozumiecie email. Albo jednemu z nowych pracowników zapomniano powiedzieć że umowa o pracę jest na zastępstwo haha a jak się oburzył podczas podpisywania papierów to usłyszał że jak by wiedział to z pewnością by nie przyszedł. Nowi bądżcie czujni. pozdrawiam

Aneta

Pracujesz w Genexo Pharmaceuticals? Chętnie poznamy bliżej Twoje doświadczenia z pracy w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

Pracownik Genexo
@Aneta 03.04.2017 14:13
Pracujesz w Genexo Pharmaceuticals? Chętnie poznamy bliżej Twoje doświadczenia z pracy w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć...

Cześć Co do benefitów to nie ma ich za wiele. Oczywiście podstawowym benefitem jest pensja podstawowa plus obietnica premii którą jak uda Ci się zrealizować (bo musisz wiedzieć że realizacja sprzedaży na założonym poziomie przez pracodawcę wcale Cię do niej nie upoważnia. System premiowy składa się z wielu zmiennych, które potrafią ulec zmianie tuż pod koniec cyklu sprzedażowego. Np. musisz zrealizować sprzedaż numeryczną do aptek niezależnie czy pracujesz w dziale farmaceutycznym czy medycznym. Te zmienne ulegają modernizacji co kwartał tak jak i plany jeśli oczywiście je otrzymasz. Ostatnio pion medyczny otrzymał swoje plany sprzedaży dopiero w połowie cyklu sprzedażowego. A na jeden z produktów dopiero pod koniec. Jeśli jednak szczęście sprzyja i wszystko jest tak jak powinno być premia wypłacana jest po trzech miesiącach. Z pewnych benefitów to opieka medyczna Luxmed, ubezpieczenie na życie (część płacisz z pensji resztę dopłaca pracodawca), auto do użytku prywatnego (z pensji potrącają Ci tzw podatek 75zł i musisz dotankować co wyjeżdzono) i jedna paczka ze słodyczami na święta. Jeśli jednak uszkodzisz auto (otarcie, kolizja z Twojej winy, ktoś Ci wybije szybę itd) za każdą szkodę firma obciąża Cię kwotą 600 zł. niezależnie czy będą to naprawiać czy nie. Tak wiem auta są ubezpieczone ale to nie ma wpływu na wewnętrzny regulamin.

da

Taki menadżer kontraktów zagranicznych to ma fajne zatrudnienie, bo przecież zapewniona jest umowa o pracę i nawet dorzucają odpowiednie narzędzia. Wiec widać, że są w pełni opłacalni, może wiecie czy jeszcze wypłata jest terminowa? Z góry dzięki za odpowiedź

anonim

(usunięte przez administratora)

kazimierz

naucz się pisać ...co jest opłacalne... nawet dupy regionalnemu się ruszyć nie chce na rozmowę tylko jakieś pierdzielnięte testy wymyślają ... nie może być opłacalne jeśli Zarząd wciąga zyski a ty dostajesz marne 2000 tysiaki...

ANJA

zaprosili człowieka bez doświadczenia, super I etap... uśmiechy, obiecanki... II etap Warszawa - 500 zł za samolot i taxi na czas... wielka żenada... wydawanie kasy na cel , którego się nie osiągnie nie mając doświadczenia, po co wy ludzi zapraszacie jeśli nie ma się doświadczenia i narażacie na koszty ludzi szukających pracy skoro każecie wypełniać jakieś chore tabele o których nic nie wiem jeśli nie ma się doświadczenia... głupia firma !!!

Mason
@ANJA 15.06.2016 11:42
zaprosili człowieka bez doświadczenia, super I etap... uśmiechy, obiecanki... II etap Warszawa - 500 zł za samolot i taxi na cz...

Możesz powiedzieć coś więcej na temat drugiego etapu w Warszawie ?? Z góry dziękuję

Denis
@ANJA 15.06.2016 11:42
zaprosili człowieka bez doświadczenia, super I etap... uśmiechy, obiecanki... II etap Warszawa - 500 zł za samolot i taxi na cz...

Tak, trzeba było najlepiej statkiem popłynąć albo wziąć czarter. Co za ludzie się tu rodzą??? Szukasz pracy - musisz zainwestować w wygląd, ubiór czy dojazd. To normalne. Jedziesz autem - płacisz za paliwo. Lecisz samolotem - Twój wybór, płacisz za bilet.

_daRt

Napiszcie jak teraz tam jest. Konkretne opinie a nie gadki o tym, co i po co potrzebuje Office. Niech wypowiedzą się obecni lub byli pracownicy.

franek

Zwolnili wszystkich Młodszych z końcem roku -)

Remigiusz

Podobno zrobili jakieś zmiany w strukturach. Czy są wobec tego jakieś wakaty? Czy ktoś z firmy może się wypowiedzieć jak wygląda atmosfera, kierownicy bezpośredni, władze? czy jest szansa na starcie na 2500 zł brutto?

Ola

Podpinam się do pytania kolegi,jak wyglada standard pracy tzn. Ile wizyt lekarskich i aptecznych na stanowisku medycznego,premie , gps , itd.pozdr

Kolega

Witam, Mam rozmowę na. Stanowisko przedstawiciela medycznego , napiszcie jakie obecnie są realne podstawy na tym stanowisku , jak wyglada system premiowy,miesięczny czy kwartalny? I w jakim przedziale kwotowym, czy jest gps? Ile wizyt lekarskich, czy apteki tez są odwiedzane przez medycznych? Będę wdzięczny za info, Pozdr.

Błażej_PM

Z obiektywnego punktu widzenia warto podjąć pracę w Genexo. Rozwijająca się firma, polskie standardy, niezłe portfolio. Wynagrodzenie jest na poziomie podobnym do innych tego typu firm. A premie? jak zrobisz to dostaniesz. Proste. Do tego są jasne zasady. A że presja? a że ciśnienie? a że szef jeździ? Zadajcie sobie najpierw pytanie, która firma płaci i pozwala na pełen luz i olewkę?

Zenon

Zależy na jakim etapie rozwoju zawodowego jesteś. Jeśli zaczynasz przygodę z farmacją to polecam, nauczą Cię podstaw bo firma mimo 10lecia istnienia sama nadal się rozwija. Natomiast jeśli masz już doświadczenie sprzedażowe to nie licz na doszkalanie. Od początku roku wałkowany jest projekt couch czyli 5 etapów wizyty czytaj podwójne wizyty co dwa tygodnie i potrójne średnio co trzy miesiące. Atmosfera zależy od kierownika zespołu i od Ciebie ogólne założenie ciągłego wzrostu ambicje lidera kategorii, presja czasu i wyniku ogólny wkurw.

Dobra rada

Cześć wszystkim jeśli aplikujecie na przedstawiciela farmaceutycznego i nie wierzycie w wypowiedzi ludzi na tym portalu bo jak pisze kolega "na wszystkich wieszają psy" radzę udać się do najbliższej apteki i porozmawiać z magistrem do jakich firm warto, czy dane produkty są chodliwe Ps o Nowartisie, Pfizer, Sanofi czy GSK nie widzę złych opinii ludzie myślcie i czytajcie Pozdrawiam

www

". przede wszystkim to branża farmaceutyczna, wiadomo że góry złota" dla tych co siedzą przy korycie. Nie dla białych murzynów co bedą gonić z teczkami przez pewien czas.

Olo

A kolega co się dostał na wakat w stolicy może coś zdradzić jak się pracuje? :)

Mario

#Olo - byłem we Wrocławiu.

rtt

2400 za 15 wizyt ,za taką pracę ahhaahah rozbiliście bank

Olo

Mario, a w jakim mieście miałeś rozmowę? Bo była rekrutacja w kilku miastach.

Mario

Byłem na rozmowie. Pracy nie dostałem, ale mogę przyznać, że było ok. Uczciwe zasady. Może będą kolejne przyjęcia, wówczas zaplikuję

Ona

To może Towarzystwo co się dostało pochwaliłoby się jakie warunki im zaproponowali? Podstawa taka jak ktoś pisał na forum 2400, czy coś więcej dało się wynegocjować?

Olo

No niestety nie zadzwonili ale poinformowali o czymś w inny sposób. Jak dla kolegi ponad 15 wizyt w aptekach jest problemem i zakładam, że może dla niego dnia zabraknąć na taką ilość spotkań to ja nie podejmuję już polemiki z nim :P Zapewne już wszyscy zainteresowani wiedzą, że II etap to nie były żadne zadania grupowe, no chyba, że w innych lokalizacjach się takowe wydarzyły to niech się ktoś pochwali :) Kolejnym etapem była rozmowa w dyrektorem lub prezesem (o dziwo mi nie zdradzili swojej funkcji). Wybrali kogoś z większym doświadczeniem i lepszą autoprezentacja więc nie mam pretensji. Ogólnie podejście firmy do rekrutacji oceniam na ocenę dobry + . Może kiedyś się zwolni u nich jakiś wakat to ponownie zaaplikuję ;) Życzę powodzonka Tym co się dostali! Szerokości i Przyczepności :P

ON

A może zadzwonili :)

anonim

Zgadzam sie z przedmówcą. Moze dlatego do niego nie zadzwonili :)

ddd

"15 aptek dziennie? To bułka z masłem :" widze ,że nie masz zielonego pojęcia o tej pracy .Powodzenia

anonim

NA 11 ? :D

ON

Do mnie też :)

anonim

Zadzwonili ;)

ON

Jakbym miał patrzeć na GoWork, to chyba nigdzie aplikacji bym nie wysyłał, bo prawie wszedzie zrzędzą i psy wieszają :) Co do rozmowy u mnie była bardzo miła atmosfera, bardziej taka przyjacielska, a nie sztywni rekrutujący, ze standardowymi pytaniami rekrutacyjnymi. Dziś zobaczymy komu się udało :) Zycze powodzenia i dajcie znać, jak zadzwonią ;)

Olo

Odnośnie rozmowy w Play to tu sobie poczytaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,18298,0,0,4 Ja nie jestem w życiu niczego pewien :P Ja po prostu podchodzę do tej rekrutacji bezstresowo ;) Przeważnie jak się na jakąś pracę napalałem za bardzo to jej nie otrzymywałem. Zawsze jakieś gafy popełniałem na rozmowie jak byłem zestresowany. Od dłuższego czasu mam tak, że idę wyluzowany, odpowiadam szczerze na pytania nawet na te nie wygodne, a nie jakimiś tam wyuczonymi regułkami. Albo firmie odpowiada moja osoba, albo nie. Ja tam płakać nie będę jak mnie nie przyjmą :P Spróbuję wtedy do innej firmy aplikować i tyle. Ja tam nic nie wyczułem podczas rozmowy czy spodobałem się, czy nie. Myślę, że standardowo mają takie samo podejście do każdego kandydata. Na II etapie po obserwacji każdego na pewno mają jakiś system plusów i minusów i wybierają najlepszego. Trzeba dać z siebie wszystko i tle. O finansach ktoś już tu na forum wspomniał i tego trzeba było się trzymać, a nie zaniżać lub zawyżać :P Dzięki Bogu, że jest takie coś jak GoWork :) Ile razy mnie to już uratowało przed pochopnym wysłaniem aplikacji :P

anonimKa

A jakie oczekiwania odnośnie wynagrodzenia mieliście? Ile powiedzieliście na rękę bez premii?

kate

W takim razie powodzenia wszystkim i niech wygra najlepsza dwójka:) bo tylu młodszych teraz szukają:) a jaki byl 2 etap w Play? Co trzeba bylo robic? Olo jestes bardzo pewny siebie jak rozmowa u ciebie wygladala/ ? Dali ci odczuć ze się spodobales? Bo ja swoja rozm uważam za bardzo udana ale niestety jakos nikt sie nie zdradzal z uczuciami :) ciekawa jestem jak to u was wygladalo? Napiszcie cos :)

Olo

Bo się dopytałem na I etapie jaki będzie II etap :P Dużo nie powiedzieli ale coś tam rąbka tajemnicy urwali ;) Mają być jakieś zadania w grupie i będą to oceniać, ale grom wie jakie kryteria się dla nich liczą. Przecież w terenie nie będziemy pracować grupowo. To że każdy będzie pracował dla dobra firmy i żeby finanse były do przodu to każdy chyba wie ;) Tak czy siak powodzonka i niech wygra najlepszy!

On

15 aptek dziennie na pół WLkp to nie dużo, zwłaszcza, że wjeżdżasz do jednego miasta i masz aptek, jak nas**ne. a drugi etap, to skąd wiecie, że jakieś zadania ??

Olo

A był ktoś z Was na rozmowie w PLAY? Jeśli mają podobny II etap jak rozmowa w Play to może być ciężko, bo grom wie na co zwracają uwagę przy pracy zespołowej :P

Olo

15 aptek dziennie? To bułka z masłem :P Ja w jednej firmie musiałem przynajmniej 25 punktów odwiedzać i po 9 godzin zapierdzielałem autem po terenie :P

rrr

to świadczy o tym jakie mają produkty ,że trzeba odwiedzać aż 15 aptek żeby coś sprzedać

anonimKA

Ja tez jestem ciekawa 2 etapu...jakie zadania nas czekają...a nie wydaje wam sie ze target 15 aptek / dzień to troszkę za dużo?

Olo

Był ktoś już na II etapie??? Jakie zadania trzeba wykonać?

Zostaw opinię o Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Genexo Pharmaceuticals Sp. z o.o.