$$04.11.2009 22:56
Witam wszystkich serdecznie!!!
Chciałbym się podzielić wrażeniami z pobytu we firmie o której mowa.
Na początku należy wyjaśnić bardzo ważną kwestie, mianowicie firma martins group( czy jakoś tam ) nosi również nazwę - peti trans - do której zostałem zwabiony do pracy a o której jest nie wiele w internecie napisane!!! z siedzibą w Gdańsku zresztą.Niestety miejsce docelowe znajduje się w Szwecji i tam osoby zainteresowane podjęciem pracy muszą się udać ( NA WŁASNY KOSZT!!!!!!!!! ). Tu pojawia się pierwsza niespodzianka mianowicie pracodawca nie zwraca kosztów przejazdu do miejsca docelowego(Szwecja-Helsingborg ) a są to nie małe wydatki w zależności od miejsca zamieszkania kandydata.Prom to wydatek około 400zł przy dobrych wiatrach (Świnoujście-Ystad i z powrotem )do tego paliwo.Można również lecieć samolotem i koszty nieco maleją ale mamy wtedy ograniczony bagaż co później podnosi nam koszty utrzymania.
SAMOCHODY!!!!!
W dziewięćdziesięciu procentach to TRUPY-WRAKI-SZROTY-lepsze poruszały się po drogach w poprzednim systemie zwanym potocznie KOMUNA!!!!!!!. Naczepy wyglądają podobnie a może nawet gorzej!!!!!!!!!!! Brak hamulca nikogo tam nie dziwi brak opon z jakimś tam bieżnikiem jest czymś normalnym!!!!!Nie działające ogrzewanie postojowe to STANDARD!!!! a do tego wszystkiego jest cichy nakaz nie wykupowania opłat za autostrady lub też zawyżania (podnoszenia) klasy emisji spalin tzw.- EURO ?- co w efekcie pozwala obniżyć koszty podróżowania po niemieckich autostradach, oczywiście nie ma na to żadnych dokumentów (certyfikatów) które dokumentują taki stan rzeczy!!! SKANDAL!!!!!
WYNAGRODZENIE!!!!!
Myślę że temat bardzo istotny i należy mu się chwila uwagi.Oto fakty!!!.Pracujesz jeden miesiąc po tym terminie mija 25 dni i powinieneś zobaczyć pieniądze na koncie.To tylko teoria !!!!!!!!!!! w rzeczywistości jest inaczej!!!!.Rozmawiałem z osobami którym zalega z wypłatą poborów od trzech miesięcy(pewnie są to osoby bardzo naiwne i zamożne)Jest również inna grupa która otrzymuje wynagrodzenie w miarę systematycznie co robią NIE WIEM!!! albo nie będę pisał domyślcie się sami!!!!to tyle.
ZARZĄDZANIE!!!!
z moich obserwacji wnioskuję że [usuniete przez admina] to tylko figurant i wszystkim zarządza [usuniete przez admina]która ma niewielkie doświadczenie na temat prowadzenia firmy!!!!! Potwierdza to kara którą otrzymali po kontroli Inspekcji Transportu Drogowego.(dostali max-a)Byle tak dalej a skończy się dramat ludzi tam pracujących mam nadzieję że bardzo szybko!!!czego wam serdecznie życzę!!!
ŻYCIE MIESZKANIE!!!
Do ogromnych zalet należy socjal, jest tam łazienka, prysznic ,kuchnia ,pralka z których można korzystać w wolnych chwilach,żeby tak słodko nie było to napiszę teraz jak osoby odpoczywają! Na wekend masz do dyspozycji tzw.cytuję BETLEJEM i jest to taki wynalazek gdzie kierowcy udają się na odpoczynek.Trudno to nawet opisać ale postaram się jak najdokładniej.Na hali pracownicy zmontowali z palet zadaszenie do tego dołożyli ściany też z podobnego budulca, całość została przykryta jakąś plandeką i lub folią.W środku są jakieś materace.To tyle jak będę miał chwilę to wgram zdjęcia na serwer i linki podam na forum żeby ludzie o słabszej wyobraźni zobaczyli jak się w auszwić żyje !!!!!!
PODSUMOWANIE!!!
NIE POLECAM!!! NIE ZACHĘCAM!!! NIE ZABRANIAM!!!Jesteś odporny na wiedzę i trudny do [usuniete przez admina] -spróbuj ale nie mów że nie czytałeś!!!!!!!!! Ja niestety takiej możliwości nie miałem!!!! A SZKODA !!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam wszystkich rozsądnych ludzi pracy!!