Lincoln Electric By Bester SA

Bielawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 45 ocen.

Lincoln Electric By Bester SA
3 45

Opinie o Lincoln Electric By Bester SA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lincoln Electric By Bester SA

Agata

Przypuszczam, że ciężko jest w praktyce oceniać prace w innym dziale. Każdy ma zupełnie inny punkt widzenia, co jest czymś naturalnym. @Fu w jakim sensie podwyżka dla pracowników działu montażu wynosiła aż 16 zł? Skala ta jednak naprawdę jest dość spora, czy na pewno miałeś na myśli tę kwotę?

Fu
@Agata 12.07.2018 16:26

Wyniosła ok 1.4 zł na godzinę i jest to znaczące... W porównaniu do działu OP...

Oceniacz

Premia jest uzależniona od pracy każdego z pracowników, pracujcie dobrze a będzie więcej!

Janko
@Oceniacz 25.06.2018 16:37

Na montażu tak macie? Dawaj na transport wykażesz się i zobaczysz że jest "lekko" i "obijamy" się jak to niektórzy mówią...

Agata

@Fu Czyli w umowie macie zapis, że po przepracowanym roku dostajecie podwyżkę w wysokości 1zł/godz. Popraw proszę jeśli się mylę. Czy podwyżka ta miała być po każdym przepracowanym roku? I jak to wygląda w praktyce? Na czym Twoim zdaniem polega problem w firmie Lincoln Electric By Bester?

Fu
@Agata 15.06.2018 23:24

Tak po roku mamy 1 zł podwyżki ale to zależy od oceny lidera. Podstawa plus premia frekwencyjna 4% żadne atrakcyjne warunki... To ludzie z montażu po miesiącu dostali podwyżkę ponad 16 zł gdy magazyn i transport maja w umowie 1 zł zapisany... Czyli nie ma sprawiedliwości w tym zakładzie bo na logistyce serio jest ciężko... Tylko osoba która nie chce tego zobaczyć to nie ujrzy tego i udaje że jest wszystko w porządku....

Agata

@Igor Jesteś pracownikiem firmy Lincoln Electric By Bester? Jeśli tak, to jakie jest Twoje zdanie na temat pracy w tej firmie? @fu Możesz napisać coś więcej na temat, o którym tu wcześniej wspomniałeś? Jednocześnie przypominam o konieczności stosowania kulturalnego języka na forum publicznym, na jakim jesteśmy.

Fu
@Agata 06.06.2018 20:56

Magazyn praktycznie bez podwyżki . Mamy w umowie zapisana 1 zł za rok... Kpina... Montaż nas traktuje jak woly szybko bo nie mamy rzeczy do produkcji. Stanie OP będzie problem ludzie się chcą zwalniać ale kierownik logistyki uważa że jest ok... My nie wymagamy wiele chcemy podwyżki takiej jak montaż tylko tyle

Igor

Niestety osoby, które nie lubią pracować mają najwięcej do powiedzenia na forum!!!

fu
@Igor 22.05.2018 10:29

Ja lubię pracować Ale za godną stawkę a nie za niską i trzeba się narobić jak wół jeszcze być zgnojonym przez damulki z linii bo czlowiek się spozni z materialem... Nie będzie chodził transport wstrzyma się montaż niech zarząd o tym pomyśli...

Agata

@Pracownik czyli już prowadziłeś rozmowę z pracodawcą Lincoln Electric By Bester SA na temat podwyżki? Jaką odpowiedź dostałeś? Co oznacza dla Ciebie "traktowanie jak konia"? Wszyscy macie takie same odczucia związane z pracą w tej firmie?

Pracownik
@Agata 30.04.2018 15:28

Popracujesz to napiszesz. Pozdrawiam

Pracownik

Nie polecam pracy w bester. Mało płacą dużo trzeba pracować. Wiecznie mało traktują człowieka jak konia. Brygadzisci niekompetetni jak i liderzy. Cały czas Kity z podwyżkami. Jeszcze raz nie polecam. Pracownik

Rex
@Pracownik 25.04.2018 10:06

A gdzie robisz

MIRO

witam planuje sie przyjac na stanowisko spawacza w tej firmie prosil bym o jakas wypowiedz osoby ktora tam spawa jak to wszystko wyglada I JAK Z ZAROBKAMI

Pracownik
@MIRO 22.03.2017 13:56

Nie polecam pracy jako spawacz. Nie jest tak słodko norma jest śmieszna i zawsze jest mało. Lider spawalni lakierni to osoba nie na tym stanowisku. Zero w głowie będziesz koniem.

Agata

@olo a nadal jesteś pracownikiem firmy Lincoln Electric By Bester SA? Czy myślisz, że nie ma sposobu, żeby firma zmieniła nastawienie i jednak dała podwyżki swoim pracownikom? Jak często są prowadzone te rozmowy o podwyżkach? Gdyby się coś zmieniło to poinformujcie nas na forum.

Administrator

Był ktoś na rozmowie w Lincoln Electric By Bester SA? Chcesz opisać cały proces rekrutacyjny i ocenić poziom rozmowy kwalifikacyjnej?

olo

Nie polecam, dlaczego? Bo małe zarobki, za soboty zazwyczaj oddają dzień wolny. Największym problemem jest to, iż zakład układa plan wolnych dni, jak ktoś nie ma już urlopu to musi brać urlopy bezpłatne. Obecnie sytuacja jest jeszcze gorsza ludzie odchodzą, w tym roku podnieśli normy i tylko obiecali podwyżki. Najbardziej kuje w oczy niekompetencja kadry mają wszystko w nosie, totalny brak szacunku dla ludzi pracujących ponad 30 lat. Bo niektóre z tych osób mają stawki oscylujące w granicach 13-14zł. Zazwyczaj argumentacja braku dużej podwyżki jest taka "przecież ma pan-pani wysługę". Są plusy pracy w L.E, że jak ktoś siedzi cicho i się nie wychyla, nie upomina się o swoje to może pracować tam do emerytury, tylko za marne grosze. A i jest jeszcze jedna kwestia, zakład traktuje pracowników jak potencjalnych złodziei zainstalowano nowe bramki, ochronę napuszczono na ludzi. O negatywach pracy można by jeszcze wile napisać. Szczerze odradzam!!!

Darek

Czemu Pan Janicki już tak mało robi dla bester electric lincoln

Agata

Nie wiem czy widzieliście możliwość jaką udostępnił Lincoln Electric By Bester SA. Teraz można dzięki wirtualnemu spacerowi zobaczyć wszystkie stanowiska firmy http://www.messestand-online.de/sus17/lincolnelectric/ Widzieliście już?

Agata

@xxx K-ce Widzę, że otrzymałeś propozycję współpracy od Lincoln Electric By Bester, czy odbyłeś już rozmowę rekrutacyjną? Jeśli tak, czy możesz opowiedzieć o swoich doświadczeniach i przebiegu rozmowy?

spawacz

Witam, mam pytanie jak wygląda praca na stanowisku handlowym, Doradca techniczno-handlowy. Jakie są warunki pracy, wynagrodzenie, narzędzia, czy warto się zastanawiać nad startowaniem do tej firmy? Jakie są wymagania. Z góry dziękuję za pomocne opinie.

xxx K-ce
@spawacz 02.06.2017 23:12

też jestem zainteresowany dzwonili do Mnie z propozycją - może ktoś powie coś więcej ???

tomek

a jak wygląda tam praca na wózku widłowym, orientuje się ktoś może jakie zarobki ? drugi rok pracuje na wózku i przed zatrudnieniem w metzelerze chciałbym poznać opinie z tego zakładu. Dziękuje.

Tomi

Chciałam się przyjąć na stanowisko biurowe, ale jestem w trakcie nauki angielskiego. Wszystkie inne warunki na stanowisko mam OK. nie bardzo chcą przyjąć. Czy ten angielski naprawdę jest nie do przeskoczenia?

ryly2

a możesz mi coś więcej o tych programach edukacyjnych powiedzieć?

anonim

(usunięte przez administratora)

Devo

Osoby z chęcią pracy i odrobina wiedzy znajdą ciekawe oferty. Tu tylko piszą sfrustrowani nieudacznicy, którym się nie udało...

ONA

Lincoln Electric Bester najlepsze lata ma już za sobą szczególnie w sprzedaży, dużo ludzi odeszło którzy pracowali długie lata głównie ze sprzedaży - zasługa specjalistów z zarządzania sprzedażą. Nowa stara kadra która teraz dowodzi raczej nie ma pomysłu na to wszystko a dystrybucja i klienci łapią się za głowę jak można było zajechać takiego konia sprzedażowego w Polsce !

anonim

(usunięte przez administratora)

yyy

Nadgodziny i nocki nie płacone?? Skąd Ty się urwałeś?? Może i zarobki nie są na najwyższym poziomie ale uczciwie i na czas zapłacone, zawsze uwzględnione nadliczbówki czy nocki.

j27

Pracowałem tam, warunki szkodliwe nie płacone, nadgodziny też, nocki też, a jak upomni się to zwolniony,i to znajdą haczyk na który przemykali oko przez dłuszy czas, i to tylko przez Agecje Wyzyskiwaczy mam nadzieje że ta agecja bokiem im wyjdzie za 206 godzin 1367zta życ nie umierac

pawel

pracuje tam jeszcze ten michilewicz uważajscie na kolescia nie kawał chama i nie tylko szkoda slow

James Cameron
@pawel 27.11.2015 14:01

W doopie byłeś chooja widziałeś

iśka

ja bym akurat bardzo chciała się załapać do pracy do Lincoln Electric By Bester SA na spawarkę właśnie, wiem że to może nie jest typowo kobiece zajęcie ale już to w życiu robiłam kilka razy i sądzę że i tym razem doskonale sobie dam radę. natomiast wiem jak się na to zapatrują w branży i wolę wiedzieć wczesniej jak oni z tym stoją i czy problemów kobnietom nie robią przy zatrudnieniu z powodu płci

ocb

Jeżeli myślicie że zarobicie tam 2500 brutto to sie mylicie. dostaniecie umowe na leasing team(podfirme) 1900 brutto i powiedza ze po 3 miesiacach przejdziecie pod zakład. A tak naprawde beda was rok trzymac na leasing team albo i dłużej a jak wam nie bedzie odpowiadac to nastepnych znajda na wasze miejsce. Jak ta mowia: "nie pasuje? za brama czeka 100 na twoje miejsce"

Kibcio

Ostatnio widziałem statystyki zarobkowe w Polsce i jeżeli się nie mylę to ponad 65 procent Polaków mieści się w granicy wynagrodzenia 2800 brutto i mniej. Także nie ma się specjalnie czemu dziwić, lepiej raczej nie będzie w tym kraju, bo potrzebne by były wieloletnie zmiany nie tylko w prawie ale i w naszych przyzwyczajeniach.

ktoś

Co powiecie o Liderach? Warto się przyjąć, ile płacą? Duża jest rotacja wśród personelu?

kolega

Dlaczego w tej firmie ciągle szukają kierownika jakości. Czemu na tym stanowisku jest taka rotacja?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kaja 17L

HA 2500Brutto w warunkach GODNYCH(Europejskie(ch) ceny w Polsce to jak żenada.

jony

Pracowałem i się zgodzę brak organizacji i małe pieniądze ale za to w porównaniu z LG to niebo.

Zostaw opinię o Lincoln Electric By Bester SA - Bielawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lincoln Electric By Bester SA