Ceneo.pl

2.2/5

• Zobacz Nasze biuro
  • Działamy zespołowo. Poznaj nas!
  • Co możemy Ci zaoferować?
  • Kariera w Ceneo
  • Publikacje

Zobacz Nasze biuro

Działamy zespołowo. Poznaj nas!

Co możemy Ci zaoferować?

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Ceneo.pl Sp. z o.o.

Opinie o Ceneo.pl Wrocław

Nie przegap nowości o Ceneo.pl Sp. z o.o.!

Ag

09.08.2018 21:14

Widzę ze spór się pojawił. Proponuje zobaczyć jak jest. Po miesiącu przekonasz się czy warto dalej tracić czas na staż.
    Eg

29.08.2018 09:00

Skoro "tracisz czas" na staż, to za dużo od życia nie oczekuj. Ewentualnie zmień branżę/zawód/zainteresowania/kierunek studiów, zainwestuj w siebie w inny sposób.
    Eg

29.08.2018 09:18

Na staż idziesz się uczyć i zdobyć doświadczenie . Tutaj będą ciebie traktować jak tanią siłę roboczą.
    anonymous

31.07.2018 08:57

Kupiłam 2 książki - szybko i solidnie.

23.07.2018 20:33

24.07.2018 20:33

Bzdury bzdury bzdury!!!!!!!! Wiesz że perfidnie kłamiesz ;)))) Weź się lepiej ogarnij zamiast pisać bajki i obrarzać ludzi. Frustracja aż się wylewa z Ciebie...
    edit

18.11.2015 12:11

Ile zarabia się w Ceneo we Wrocławiu?
    L.

19.07.2018 11:58

Chyba firmy pomyliłeś. Niby jakim cudem można wkrótce osiągnąć najniższą krajową? Obniżają Ci pensje?
    AD L

24.07.2018 02:06

Zdajesz sobie sprawę, że najniższa krajowa rośnie co roku, a Wy nawet nie próbujecie do tego wyrównać? Wasze podwyżki ciężko nawet nazwać inflacyjnymi.
    Arti

01.06.2018 05:09

Niestety tylko dla zdesperowanych. Firma kiepska, szefostwo nie wie kompletnie co robi, dziwaczne zarządzanie, sporo osób myśli o odejściu
    laskawa pati

15.03.2018 02:25

Pracuje już tu trochę, firma średnia, choć możliwości rozwoju są, ale głównie dla pupilków przełożonych. Zarobki marne jak dla mnie, liczyłam na więcej. Dlatego rozglądam się już za przejściem do innej podobnej firmy. Współpracownicy są życzliwi i idzie się dogadać bez problemu, całkiem spoko ludzie tu pracują ale nie jestem w stanie już znieść przełożonych, nie podobają mi się ich metody zarządzania, ci ludzie chyba dyplomy w chrupkach znaleźli heh. Póki tu pracuje nie będę szumu robić, ale powiedziałabym im co nieco prawdy o ich niekompetencji. Podsumowując firma dobra na start, żeby zdobyć jakieś doświadczenie, a potem zmykać w lepsze miejsce.
    Tomuś

17.04.2018 12:26

Łyskawa nie narzekaj, bo niektórzy mają gorsze warunki. Jak ci się nie podoba to zgłoś oficjalną skargę albo się zwolnij
    Tatarata

11.05.2018 23:36

Zgadzam się w pełni z wypowiedzią Laskawej Pati. Dodam jeszcze brak szacunku. Wszystko zależy oczywiście od działu. Powiem krótko na układy nie ma rady
    Marta z Ceneo.pl

24.04.2018 16:43

Już w czwartek, 26 kwietnia będziecie mogli nas spotkać we wrocławskiej Hali Stulecia podczas konferencji programistycznej Code Europe Wroclaw 2018 - programming conference ????. ➡️ Wszystkich ciekawych tego, kim są #ludzieceneo oraz w jakiej atmosferze tworzą Ceneo.pl zapraszamy na nasze stoisko. Do zobaczenia!
    Piotr

13.03.2018 20:40

Czytając opinie poprzedników mam wrażenie, że byłem kilka tygodni temu na rozmowie w zupełnie innej firmie. Moje spostrzeżenia są zupełnie inne. Super firma, świetne biuro i sposób prowadzenia rekrutacji bardzo profesjonalny i w luźnej atmosferze, co mi akurat bardzo pasuje. Sztywniaków zapraszam na rozmowę do banków. Odpowiedź też otrzymałem, na moją prośbę nawet z wyczerpującym feedbackiem. Ja osobiście polecam i żałuję, że się nie udało.
    Katarzyna

13.03.2018 11:12

Niestety bardzo słaba firma. Po rozmowie rekrutacyjnej następuje cisza ze strony ceneo. Ciekawe po co zatem tak rozbudowany HR - w rozmowie brały udział trzy osoby, a niestety jak widać, nikt nie potrafi poinformować kandydata o decyzji. Polecam tylko osobom, które mają dużo czasu na tego typu rzeczy. Przy obecnej sytuacji na rynku jest na szczęście coraz mniej.
    Andrzej

08.03.2018 18:49

Byłem zażenowany poziomem rozmowy rekrutacyjnej, brak jakiejkolwiek odpowiedzi po rozmowie utwierdził mnie w przekonaniu, że nie chcę pracować dla tych ludzi.
    Amatorszczyzna już na starcie

22.02.2018 14:08

Brak odpowiedzi po rekrutacji, zero kontaktu. Jeśli już na tym etapie firma nie szanuje ludzi, nie można liczyć, że potem będzie lepiej. Omijać!
    AdamM

10.02.2018 13:19

Zdecydowanie polecam pracę w Ceneo. Duża możliwość rozwoju, ciekawe eventy, ale przede wszystkim Ceneo to super ludzie z którymi miałem przyjemność pracować przez kilka lat.
    były pracownik

19.03.2016 12:12

Rozstałem się z firmą jakiś czas temu po długich latach. Dzięki wpisanemu w CV w Ceneo szybko znalazłem inną pracę, bo niestety firma schodzi na psy. Owszem, są benefity, luźne piątki, fajne imprezy i część załogi ale to tyle. Kasa dość marna jak na taką firmę i Wrocław. Oprócz tego faktycznie przez złe zarządzanie źle się tam dzieje. W ostatnim czasie jest ogromna rotacja. Odchodzą wszyscy od IT przez handlowców aż po dział integracji, który wykopali swoją drogą na outsourcing. Cyrk na kółkach, kolesiostwo, i pary które są ze sobą i prywatnie i zawodowo tworzą grupę zarządzającą także polecam szukać innej pracy. Okręt tonie i odcinanie kotwic zgniłych nic tu nie da. Myślę, że pracownikom to ostatnie zdanie mówi wiele także wiecie... ŻYCIE POZA CENEO ISTNIEJE a nowym nie polecam.Wszystko pięknie wygląda na stronie i tyle.
    cemeo

01.02.2018 16:23

bardzo mało
    Programista Wrocław

01.12.2017 10:20

To jest jakaś popaprana firma duże wymagania marne pieniądze. Ludzie trzymają się grupkami jak jesteś nowy to wszyscy mają cię gdzieś, ta firma to jakaś padaka. Polecam na start ludziom z dużym dystansem do pracy. Ja nie wytrzymałem ich podejścia... Zarządzający wyszli ze wsi do miasta, ale wieś dalej huczy w głowie. Podzielam opinie "były pracownik". Ludzie którzy tam zostali nie znają na prawdę swojej wartości na rynku IT.
    Zet

05.12.2017 10:24

To nie są grupki tylko zespoły Scrumowe.
    Łukasz Giewartowski

23.11.2017 10:46

Najlepsza Firma w jakiej pracowałem. Ogromne możliwości nauki, rozwoju. Super atmosfera.
    Luiza

19.04.2017 23:13

Pracuje firnie Ceneo.pl i jestem bardzo zadowolona, ale trzeba lubić swoja pracę . Moja opinię popierają inne osoby z forum, to jest dobra firma dla pracowników.
    AnnaWall

18.04.2017 13:35

Ceneo.pl to świetny pracodawca . Pracowałam tam przez krótki czas i byłam bardzo zadowolona . Pozdrawiam Anna Wall http://next-immo.com
    Patrycja

01.03.2017 09:51

True, a czy firma organizuje spotkania integracyjne dla pracowników?
    Happy

01.03.2017 14:25

Organizuje całkiem fajne eventy we Wrocławiu i poza nim również :)
    Ciekawa

06.02.2017 23:02

Bardzo fajna firma, pracuję i jestem zadowolona. Ktoś miał kiedyś fajny pomysł na biznes. Jak zarobki?

26.01.2017 18:55

Chciałbym podzielić się z Państwem swoim świeżuchnym doświadczeniem w zakresie rekrutacji na stanowisko handlowe w tym wypadku sprzedażówka. Rekrutacja docelowo składa się z 3 etapów ( 1 rozmowa z przełożonymi pt. Kierownik & Lider Zespołu & Hr), drugi etap( ten sam skład + jakiś bonus) przygotowanie projektu kampanii sprzedażowych 3 rzecz jasna ustalenie warunków współpracy. Cóż... rekrutacja prowadzona pod osłoną profesjanalizmu i wysokich standartów w praktyce godnych pożałowania. Nie dajcie się nabrać i nie róbcie gotowych projektów, które chętnie wykorzystają zblazowani szpecjaliści. Jedna wielka ściema i strata czasu. W moim odczuciu firma nie ma nic wspólnego ze standartami międzynarodowymi, na które rzecz jasna się lansuję w końcu "korpo" hłe hłe ! Nie idzcie tą DROGĄ! CENEO SHAME ON YOU ! Jeśli jesteś łebskim Harrym nie trać czasu i sił witalnych na walkę z tym czymś!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ceneo.pl?

Kontakt - Ceneo.pl Sp. z o.o.

Grunwaldzka 182 60-166 Wrocław

Branża główna: Content marketing

elka

05.05.2016 11:49

@True, widać solidną wypowiedź, popartą danymi. Podoba mi się, że Ceneo to nie tylko dobreze zerobiony marketing, ale także zadowolenie pracowników
    Niezawodolony

06.04.2016 08:21

Witam nie podoba mi sie ta firma. Jako klient zamówienie które chciałem miało być dostarczone do 3 dni roboczych a mija tydzień gdy nadal nie dostałem od nich ani paczki ani nawet jakiegoś linku gdzie paczka aktualnie jest
    Kariera Ceneo.pl

06.04.2016 08:54

Niezadowolony - pamiętaj, że to nie Ceneo odpowiada za realizację zamówień, a sklepy internetowe - natomiast my jako Ceneo chętnie pomożemy w każdym problemie ze sklepem - napisz do nas na adres kontakt [at] ceneo.pl, a na pewno zajmiemy się problemem! Pozdrawiamy!

05.04.2016 18:33

Kariera Ceneo.pl

06.04.2016 08:51

Zgadza się - pod tym linkiem znajdziesz aktualne ogłoszenia - http://kariera.ceneo.pl/oferty/ - a powiem, że jeszcze dziś pojawi się jedno nowiutkie! :)

19.03.2016 12:28

zadwolona

05.04.2016 17:37

sorki Michałek, miało być w odpowiedzi do byłego pracownika
    True

06.04.2016 22:32

Zgadzam się z tobą zadowolona. Pracuje w Ceneo od kilku lat i pracuje mi się tutaj najlepiej. Firma daje możliwości rozwoju dla tych którzy zamiast zrzędzić - jak Ty były pracowniku, chcą pracować i jednocześnie się rozwijać. Pozycja Ceneo na rynku e-commerce i ciągły rozwój firmy świadczy o dojrzałości zarządu oraz kreatywności i zaangażowaniu osób które tutaj pracują. Ze swojej strony polecam pracę w Ceneo.
    Tomek

16.11.2015 10:49

Bardzo fajna firma - luźna atmosfera, współpraca układała się bardzo dobrze, traktowanie pracowników z szacunkiem. Fajne eventy pozapracowe. Można się wiele nauczyć. Jedna z niewielu firm które mogę polecić do pracy. Odszedłem bo konkurencja dała wyższą stawkę, gdyby nie to zapewne dalej bym tam pracował.
    Nie polecam

30.10.2015 14:39

Mam za soba przepracowane kilka dobrych lat w Ceneo. Wiem, jak bylo kiedys, wiem jak jest teraz. Firma to rownia pochyła w dół. Wcześniejsze opinie nie są przesadzone. To prawda, że pracownika się w niej nie szanuje. To prawda, że dzieją się w niej dziwne rzeczy (impreza świąteczna). Zarobi takie sobie, raczej niższe niż u konkurencji. Stres, niekompetentni managerowie, brak kultury. Plusem są premie, luzne piatki, ale to i tak nic nie zmienia, bo atmosfera w firmie jest kiepska.
    git

10.06.2015 01:44

Czy staż w zespole developerskim jest płatny?
    eoeo

21.06.2015 22:52

Nie, nie musisz nic płacić.
    Kubuś

29.04.2015 10:11

Po roku pracy w Ceneo można napisać in plus: Szkolenia, moodmanager, luźne piątki, pakiet benefitów, możliwość rozwoju, premie.
    vader

18.04.2015 20:18

Zgadzam się z poprzednikiem. Do tego w innych firmach oferują często wyższe zarobki (dla porównywalnych stanowisk) przy równie bogatym pakiecie benefitów. Szkoda nerwów by pracować w Ceneo dla kogoś, kto nie szanuje nikogo poza sobą i nie potrafi przyjąć krytyki twierdząc, że wyrażają ją frustraci.
    nick

18.04.2015 15:35

Jako były wieloletni pracownik Ceneo odradzam tą firmę. We Wrocławiu jest kilka firm, które autentycznie szanują pracowników, wystarczy tylko trochę poszperać w internecie, popytać znajomych. Ceneo do nich nie należy.

09.04.2015 15:01

Niebawem kończę współpracę z tą firmą, wiec moge juz bez obaw (o wyrzucenie) dodać moją opinię o Ceneo. Pracuje w IT, biorę udział w licznych projektach i widzę, że firma schodzi na dno przez zle zarządzanie i zatrudnianie przez kierownictwo nie specjalistów a swoich znajomych. Kierownictwo firmy to niestety ludzie bez kultury, wulgarni, mający wysokie mniemanie o sobie a tak naprawdę przysłowiowa słoma wystaje im z butów. Ciezko pracować dla tego typu ludzi, wiec ludzie zwalniają sie wręcz hurtowo z pracy. Odchodzą głownie z IT i z biznesu. Niestety zmian na lepsze nie widać, bo do kierownictwa nie dociera, że ludzie zwalniają sie przez nich. Płaca taka sobie, nie ma rewelacji, raczej gorzej w stosunku do konkurencji. Ostatnio standardem są umowy na czas określony. Jedynym plusem są fajne benefity i ludzie z którymi pracuje się na codzień. Niestety minusów jest duzo wiecej. Nie polecam. Choc kiedyś dałbym sobie rękę uciąć za tych ludzi.
    maja

27.03.2015 18:15

wiecie co, ogólnie to jest jeden taki powód główny tutaj tego całego zamieszania, bo ceneo jest faktycznie naprawdę jednym z największych portali w swojej branży.. mam nadzieje tylko, ze teraz mają rekrutacje bo bym bardzo chciał u ich pracowac, ciekawe jakie mają benefirty moż ejakieś zniżki czy coś takiego?

14.02.2015 20:53

Wiadomo, że jak w każdej firmie, i w tej są osoby które bronią firmy oraz te, które mówią, że nie jest w niej wcale tak fajnie. Wszystko zależy, po której stronie barykady się stoi. Oczywiście jest grupa osób, którym w tej firmie jest dobrze, są to w większości osoby z bliskiego kręgu znajomych zarządzających firmą. W związku z powyższym wszystkie opinie opisane wyżej są prawdziwe. Niestety proporcje tych którym pracuje się dobrze, do tych którym jest w firmie źle odkąd odeszli założyciele, jest niestety bardzo nierówna. W kuchni co chwilę słyszy się, że ktoś ma dość i chce odejść. Większość osób wysyła już CV i czeka tylko na to, by znaleźć jakąkolwiek inną pracę. Niestety. A szkoda, firma kiedyś była bardzo fajna.
    ...

25.02.2015 09:48

Jak się ciągle siedzi w kuchni i marudzi zamiast wnieść coś od siebie to jasne że się widzi po drugiej strony wyimaginowanej barykady - i to w każdej firmie.
    anon

05.02.2015 21:49

Jak się pracuje słabo to się i na atmosferę zwala. Firma jest ok, trzeba się wykazać rzetelną pracą, bo rozwój jest dynamiczny. Luźne piątki, mood manager to bardzo fajne inicjatywy. Oczywiście - można narzekać, albo czerpać z tego garściami. Ja osobiście polecam :)
    kamila

23.01.2015 16:07

Jejku anonima, ile u ciebie jadu, chyba nigdy w innej firmie nie pracowalas, piszac takie rzeczy o pracy w Ceneo to nie pracowalas w innych firmach, gdzie pracodawca stara sie cos robi dla ludzi przez takich krytykantow jak ty jest uznawany za slabego !!!! STRASZNIE NIE LUBIE takich ludzi ktorzy tylko chodza i krytykuja a samo nie potrafia zrobic nic dobrego beznadzieja, najlatwiej jest negowac !!! POLECAM ZDECYDOWANIE PRACE W CENEO !!!!
    Krzysiek z Ceneo.pl

22.01.2015 13:27

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych pracą u nas na najbliższe wydarzenia, w których bierzemy udział - będziemy na Dniach Kariery (3 marca w Hali Stulecia), Career Expo (18 marca w Hali Stulecia) oraz Akademickich Targach Pracy (10 marca na Politechnice Wrocławskiej). A wszystkich, którzy chcą poznać atmosferę w samym Ceneo zapraszamy do naszej siedziby (budynek Green Towers) – jesteśmy otwarci, chętnie poznamy Was osobiście i oprowadzimy po naszej firmie. Lada chwila odbędą się również Drzwi Otwarte. Terminy spotkań znajdziecie na stronie kariera.ceneo.pl (zakładka eventy) już na początku lutego. Osoby zainteresowane wizytą w Ceneo, uczestnictwem w Dniach Otwartych lub warsztatach prowadzonych przez naszych pracowników na uczelniach (UE, UWr) zapraszamy do kontaktu na kariera [małpa] ceneo.pl.
    anonimowo

13.12.2014 22:16

A po ostatniej imprezie "świątecznej", gdzie do firmy z nienacka wpadła grupa "żołnierzy", która szarpała ludźmi, ciągnęła za włosy pracowników niechcących odejść od komputera, przeklinających, wyzywająych ... ehh.. Strzelanie z karabinów (ślepakami) zaraz przy głowie innych ludzi. Niektórzy nie wyszli bez szwanku z tej imprezy , jaką zafundował (usunięte przez administratora). Do tego ewakuacja całego budynku, przerażenie ludzi itp. Szef powinien stracić głowę za to, w sensie posadę, za naruszenie nietykalności pracowników oraz narażenie ich na ogromny stres. Nie dziwie się opinii "specjalisty" - to prawda, ludzie odchodzą, czasem do konkurencji, bo jest zgniła atmosfera w firmie, a (usunięte przez administratora) myśli, że są przekupywani. Pewnie czasem i za darmo by odeszli. Panie (usunięte przez administratora) za impreze świąteczną powinien Pan skończyć w więzieniu! A teksty na FB typu "baba z wozu koniom lżej" bo zwolnieniu pewnej kobiety... gratulować inteligencji!
    Specjalista

04.12.2014 11:37

Luźne piątki i inne takie to próba ratowania zgniłej atmosfery w firmie. Kiedyś w Ceneo pracowało się super, ale po odejściu założycieli i zmianie "władzy" wszystko się zmieniło. Niestety "władza" nie ma szacunku do pracowników i jej działania spowodowały że dużo ludzi odeszło i odchodzi nadal z firmy, a pracowali w niej od założenia. Szkoda :(
    Arno

25.06.2014 12:24

Wątpię, żeby traktowali pracowników lepiej od klientów. To całe Ceneo to jest wielkie oszustwo, polegające na dodawaniu jak najlepszych opinii KAŻDEMU sprzedawcy(oczywiście nie za darmo). Chcecie się przekonać, spróbujcie wystawić opinie negatywną. Rzetelność ocen nie ma z Ceneo nic wspólnego. Ich jedynym celem jest zarabianie na sprzedawcach, którym tworzą jak najlepszy wizerunek; dla naiwnych.
    jedru

09.02.2015 13:11

dokladnie tak

18.06.2014 21:38

Krzysiek z Ceneo.pl

23.06.2014 11:08

Fop - co do Twojego pytania. Mamy "System kafeteryjny". W ciągu miesiąca masz określoną liczbę punktów, którą możesz przeznaczyć na dowolny cel - np. kartę Multisport, opiekę medyczną, czy wyjście do kina. Więcej szczegółów znajdziesz tu - http://kariera.ceneo.pl/mybenefit-kazdy-znajdzie-cos-dla-siebie/. (usunięte przez administratora) A jeśli będziesz miał dodatkowe pytania, pisz na: [email protected].

Zostaw merytoryczną opinię o Ceneo.pl Sp. z o.o.